Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 41 42 43 44 45 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,731 do 2,795 z 24,171 ]

2,731

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Witam WERCIĘ I DARIĘ
..............................http://wgrywacz.pl/images/6686ihgdx.gif

Daria, wejdż do moich wczorajszych postów dot. odposywania danej osobie.
Wercia, nie znam się na  wierszach, a przyjemnie się czyta.

Zobacz podobne tematy :

2,732 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-16 10:05:08)

Wercia, nie znam się na  wierszach, a przyjemnie się czyta.

...i o to chodzi smile, żeby było przyjemnie, a czy dobrze to niech się krytycy marttwią, a te wiersze to takie trochę o nas i o problemach jesieni życia smile

kiciuś musi do okulisty, bo mu oczko się zacięło big_smile:D:D

2,733 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-16 10:09:23)

izolda napisał/a:

Dobry wieczór, WIFO. Nasz wątek jest taki raczej dzienno-wczesnowieczorny. Dziewczyny wcześnie znikają. Ale ja, jak wiecie, jestem gaduła, więc gadam do Was licząc, że choćby następnego dnia przeczytacie i się odniesiecie, lub - nie. Krzyczcie, jeśli przynudzam....

Izolda możesz być pewna, ze następnego dnia będziesz czytana, bo ja czytam zawsze, wszystko od mojego ostatniego wpisu.

Tak, WIFO co nieco się domyślam, ale nie miałam jeszcze takiego do końca rozeznania aby łapać w lot co autor miał na myśli...  sprawy wyszły Wam na dobre... Rozmowy i relacje stały się głębsze a nie takie ble ble ble.... ...

Izoldo, ja piszę, ale może od tego czasu już bez tego zapału.
Rano najpierw wchodzę do naszego grajdołka.

Bardzo mi żal, ze nie ma naszej BABCI.

Ja też codziennie myślę, ale tylko możemy czekać.

.

2,734

A ja już wiem co na obiad ....................

http://wgrywacz.pl/images/358PICT0420.jpg

Lecę więc  po rybkę ....

Izoldo .........jeśli mieszkasz w w ysokich górach to ja tam nie dotrę autkiem. Boję się przełeczy i tych zakrętów.  Ale dziękuję za zaproszenie i nigdy nie wiadomo  ???

A teraz Pozdrawiam Was cieplutko i chyba do wieczorka mi zejdzie...................Pa pa !!!!

2,735

Dziewczyny u nas też zimno o pochmurnie.
Mąż pojechał jeszcze pomagać przy przeprowadzce, a ja z Czarusiem siedzimy i myślimy.

2,736

Wifo...............o co to chodzi? Bo cytujesz a nic nie napisałas?

A mnie kazałaś pisać pod cytatem,ale ja cytować nie umiem hi hi!!!!! No już zmykam !!!!

2,737

Daria05 napisał/a:

A ja już wiem co na obiad ...................

http://wgrywacz.pl/images/358PICT0420.jpg
Lecę więc  po rybkę ....Pa pa !!!!

DARIO obiad pychota.

2,738

Daria05 napisał/a:

Wifo...............o co to chodzi? Bo cytujesz a nic nie napisałas?

A mnie kazałaś pisać pod cytatem,ale ja cytować nie umiem hi hi!!!!! No już zmykam !!!!

DARIO< masz na myśli post IZOLDY?

Napisałam pod każdym zdaniem,zobacz wytłuszczony druk, to moja odpowiedż.

2,739

http://wgrywacz.pl/images/724676178a.jpg

2,740

Już zrobiłam zakupy i szykuję obiad.

Tak Wifo  dzięki, już paniałam. Za szybko przeczytałam i nie zrozumiałam. No taki ze mnie raptus.Juz dzieci mi zwracaja uwagę,żebym nie robiła kilku rzeczy na raz. Muszę zwolnić ,ale jak?

Dziewczynki ale weszłam tu po radę  od Was. Pomóżcie.Właśnie skończyła mi się umowa z siecią  Era  ,byłam z nimi związana  bo miałam telefon za 1 zł.Telefon na karte i drogo mnie rozmowy kosztowały. Dzieci moje mają w innych sieciach i gadaja ile chcą.ja  zeby godzinę gadać z kimś to chyba  za 100 musiałabym mieć kartę albo i więcej. Zrywam z nimi umowę i nie wiem do jakiej sieci mam iść teraz? Pomóżcie !!!!!!!!!!!!!! Ja chcę też tanio rozmawiać. Każdy inaczej  mówi. Dzieci mi też juz w głowie namieszały!!!!!

2,741 Ostatnio edytowany przez izolda (2011-09-16 11:58:35)

DARIO - niestety mieszkam na nizinach (Tychy) ale gdybyś jechała w Beskidy to praktycznie miałabym Was "na trasie"  lub - doskoczę do Waszego miejsca docelowego na wspólną kawkę.... smile  W Beskidy (Wisła, Ustroń, Szczyrk - mam około 70 km, podobnie - w Jurę Krakowsko-Częstochowską (w odwrotnym kierunku) a więc odległość nawet na jednodniowe wypady - żadna... 

WERCIU - masz rację, ale iść pieszo przez miasto do lasu - to nie to, a dojazd autem i potem albo samotny spacer albo umawianie się specjalnie z kimś na godzinę, to też nie to. Kocham rower, bo jest moim towarzyszem, środkiem szybkiego przemieszczania się i mogę na niego wskoczyć w każdym momencie, bez planowania tego...I mogę a nie muszę się z nikim umawiać. Zresztą tak jakoś jest, że moje koleżanki generalnie wolą bardziej stacjonarne spędzanie czasu.

Ale - jak się nie ma co się lubi to lubi się co się ma i oczywiście będę się specjalnie umawiała na spacery aby zaznać jesieni (myślę, że kijki niestety też nie wskazane, przynajmniej na takie wyczynowe chodzenie, jak do tej pory)

Muszę się też wybrać na Ziemię Kłodzką - może w przyszły weekend? Ale to już 240 km w jedną stronę i praktycznie trzeba byłoby tam posiedzieć a na to nie mam czasu... Wypadł mi ostatni tydzień z życiorysu i trudno to nadrobić...

Ale kolory jesieni są tam jak nigdzie indziej! Gama żółci, brązów, rudości. I wchodzę w ciągu kilku minut na Długi Grzbiet (nazwa góry na stoku której jest dom, w którym mam swoje mieszkanko)  i wędruję sobie lasem czy przechodzę na drugą stronę góry - odpoczywając pełną gębą !

Ale będę próbowała wynająć na rok moje mieszkanko  -doszłam do wniosku, że bez sensu płacić co miesiąc 300 zł i tam nie jeździć (w tym roku byłam kilka dni w marcu i kilka dni w czerwcu). Jeździ tam do mnie trochę moich znajomych ale biorę za udostępnienie mieszkanka tyle, ile chcą sami dawać to zwraca mi się czynsz w skali roku zaledwie tak za 2-3 miesiące. Reszta - to mój koszt i to wcale niemały gdy popatrzeć na to do tyłu... 

WERCIU - Twoje wiersze czyta się naprawdę super - są właśnie takie bliskie i o czymś mówią... Też nie jestem znawcą ale tak jak piszesz - oceną ich wartości niech się zajmują inni... Nie mogę się zorientować czy FIOLETTA pisze czy wyszukuje w necie dla nas wiersze? Albo - raz tak a raz tak?

WIFA - masz rację, lepiej się nie angażować emocjonalnie zbyt mocno... Człowiekowi potem przykro i po co to. Ale - trzeba się chyba liczyć z tym, że może i u nas znajdzie się ktoś, kto będzie próbował narzucić ton i mówić innym co "im wolno lub nie wolno" we wzajemnych relacjach. I wtedy robi się ostro i niedobrze. Myślę też, że w takiej sytuacji dobrze byłoby, gdyby inne uczestniczki kafejki spokojnie i otwarcie zajmowały stanowisko aby było wiadomo jakie jest zdanie ogółu. Ale jakoś tak jest, że ludzie lubią schować głowę w piasek i czekać co z tego wyniknie albo - gadać "za plecami", czyli to, o czym mówiłaś... No i kolejna rzecz - gdy chcemy coś powiedzieć, co podgrzewa atmosferę - lepiej napisać sobie to poza kafejką i przespać się z tym... Następnego dnia albo się złagodzi swoją wypowiedź albo - zrezygnuje z niej...  Czy też tak myślisz ?

U nas pogoda rozwinęła się w piękny, jesienny dzień. Jest ciepło, da się nawet chodzić w krótkim rękawku...

DARIA - ja jestem w PLAY ale telefon mam na działalność gospodarczą - taryfa bardzo dobra - mam ponad 700 godzin (tak - to nie pomyłka!) miesięcznie do PLAY i na stacjonarne i ponad 9 godzin do innych sieci. Oczywiście tego nie wygaduję.  Płacę około 40 zł miesięcznie. Słuchaj swoich dzieci - młodzi mają najlepsze rozeznanie! Ja zawsze słucham syna w takich sprawach i dobrze na tym wychodzę.

2,742

Daria05 napisał/a:

Muszę zwolnić ,ale jak?

DARIO, zwolnisz jak zdrówko na takie szybkie życie nie pozwoli. Coś na ten temat wiem.

Dziewczynki ale weszłam tu po radę  od Was. Pomóżcie.Właśnie skończyła mi się umowa z siecią  Era  ,byłam z nimi związana  bo miałam telefon za 1 zł.Telefon na kartę i drogo mnie rozmowy kosztowały. Dzieci moje mają w innych sieciach i gadaja ile chcą.ja  zeby godzinę gadać z kimś to chyba  za 100 musiałabym mieć kartę albo i więcej. Zrywam z nimi umowę i nie wiem do jakiej sieci mam iść teraz? Pomóżcie !!!!!!!!!!!!!! Ja chcę też tanio rozmawiać. Każdy inaczej  mówi. Dzieci mi też juz w głowie namieszały!!!!!

Daria, ja mam jestem w ORANGE, ale nie wzięłam od  nich telefonu, więc nie mam umowy.
Mam ten sam numer od 10 lat, doładowuję się przez komp co 3 miesiące 50 zł i mam rozmowy do wszystkich za 29 groszy.
Ja ponieważ większość z mojej rodziny ma  telefon w ORANGE, to wykupuje pakiet 1000 minut na 14 dni za 10 zł. Rozmowy wtedy mam za darmo z osobami z Orange.

Ważne!!!!, Nie brać od żadnego operatora telefonu za 1 zł , bo to badziewie, a umowę wtedy możesz zerwać w każdej chwili, nie płacąc  frycowego.
Jak nie masz telefonu to kupisz dobre za małe pieniądze w lombardach, komisach albo na Allegro.

2,743 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-16 12:19:02)

izolda napisał/a:

WIFA - masz rację, lepiej się nie angażować emocjonalnie zbyt mocno... Człowiekowi potem przykro i po co to. Ale - trzeba się chyba liczyć z tym, że może i u nas znajdzie się ktoś, kto będzie próbował narzucić ton i mówić innym co "im wolno lub nie wolno" we wzajemnych relacjach. I wtedy robi się ostro i niedobrze. Myślę też, że w takiej sytuacji dobrze byłoby, gdyby inne uczestniczki kafejki spokojnie i otwarcie zajmowały stanowisko aby było wiadomo jakie jest zdanie ogółu. Ale jakoś tak jest, że ludzie lubią schować głowę w piasek i czekać co z tego wyniknie albo - gadać "za plecami", czyli to, o czym mówiłaś... No i kolejna rzecz - gdy chcemy coś powiedzieć, co podgrzewa atmosferę - lepiej napisać sobie to poza kafejką i przespać się z tym... Następnego dnia albo się złagodzi swoją wypowiedź albo - zrezygnuje z niej...  Czy też tak myślisz ?

U nas pogoda rozwinęła się w piękny, jesienny dzień. Jest ciepło, da się nawet chodzić w krótkim rękawku...

IZOLDO, myślę identycznie jak Ty, żeby się na forum określić, a jeżeli jest to coś przykrego personalnie, to mamy pod nickami kontakt e-mailowy, ze można napisać, co się nie podoba.
Po tej awanturze, to ja przez tydzień, chodziłam przybita.
Jeszcze musiałam przed piknym udawać, że nic się nie stało.
Ale to już było i nie wróci więcej............

2,744

izolda napisał/a:

DARIA - ja jestem w PLAY ale telefon mam na działalność gospodarczą - taryfa bardzo dobra - mam ponad 700 godzin (tak - to nie pomyłka!) miesięcznie do PLAY i na stacjonarne i ponad 9 godzin do innych sieci. Oczywiście tego nie wygaduję.  Płacę około 40 zł miesięcznie. Słuchaj swoich dzieci - młodzi mają najlepsze rozeznanie! Ja zawsze słucham syna w takich sprawach i dobrze na tym wychodzę.

IZOLDO, nie powiedziałas jednego, ze rozmowy do Ciebie są drogie, bo innni operatorzy bojkotują PLAY

2,745

Dzięki Wam dziewczynki. Ale i tak mam mętlik. A Wy możecie rozmawiac do woli  o rany!!!!!!!!! A Izolda!!!!!!!!!!! tyle godzin

Ja nie wiem jak to się stało,że mnie namówili na ten telefon za złotówkę.Podobał mi sie to fakt i tylko tyle.

Nie mam dzieci przy sobie  i nie wiem kiedy będa a muszę podjąc decyzję do następnego tygodnia. Chyba udam się do punktu jakiejś sieci ,ale nie wiem jakiej? Zaraz zadzwonię do syna. podobno jakas  + jest dobra czy coś słyszałyście???

Już czytam opinie w necie ale zdania są tak podzielone .....

2,746

WERCIU mam pytanie, czy Ty już wydałaś kiedyś wiersze, czy to będzie pierwszy raz.

2,747 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-16 12:22:46)

DARIA wszystkie sieci sa do siebie podobne.
Najwięcej stacji przekażnikowych ma chyba ORANGE.
To jest ważne, bo jak ma operator mało, to nie masz zasięgu w pewnych miejscach.

2,748 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-16 12:30:37)

No proszę i nawet są kruczki !!!!

Czyli  sieci żerują na ludzkiej niewiedzy i naiwności!!!

Syn w innej,córka w innej i każde chwali  o Boże!!!!

2,749

DARIA jak nie weżmiesz telefonu, to w każdej minucie będziesz sie mogła przenieś

2,750

Teraz dziewczyny do pośmiania.

Razu pewnego samochodem jechał ksiądz,
a chodnikiem szła zakonnica, którą zobaczył.
Zapytał, czy ją podwieźć, a ona się zgodziła.
dy wsiadła do samochodu, jej habit część nogi odsłonił,
a była to noga piękna i ponętna nadzwyczaj.
Wzrok księdza na nodze się zatrzymał i niewiele brakowało,
aby wypadek spowodował.
Po odzyskaniu kontroli nad pojazdem ręka księdza opadła na nogę siostry,
a ona zapytała:
- Bracie, czy pamiętasz psalm 129?
A on rękę zabrał i przepraszać począł.
Jednakowoż, gdy biegi zmieniał, ponownie ręka jego na nodze jej spoczęła.
A ona ponownie zapytała:
- Bracie, pamiętasz psalm 129?
A on zawstydził się i ponownie przeprosił.
Zatrzymali się u bram klasztoru, a ona podążyła do środka.
On zaś Pismo otworzył i przeczytał psalm 129:
"Idź dalej przed siebie i szukaj, w górze czeka Cię nagroda".

MORAŁ: Ksiądz, nie ksiądz... Pismo trzeba znać.

2,751 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-16 12:40:40)

Wifo  ta babka  powiedziała mi przez telefon,że muszę złożyc wypowiedzenie umowy. A jak powiedziałam,że  chcę do innej sieci to mi powiedziała,że już  tamta sieć druga to załatwi i tydzień mam czasu jeszcze.

Ale gotowa jestem sobie kupić nawet u nich w sklepie telefon aby tylko było tanie dzwonienie. A ten niech sobie era zabiera w chole....ę!

2,752

Podpatrzone z okna:

Kobieta wysiadła z samochodu i teczkę z dokumentami położyła na dachu samochodu.
Wiatr jej porwał stertę papierów, które rozsypały się po całej jezdni, ale znaleźli się dobrzy
ludzie, którzy pomogli jej to pozbierać hihihih i morał z tego taki, że nie jest
tak źle z naszym społeczeństwem.

Dostałam sporo kurek i już robię sos na maśle.

Ja nie mam wielkich potrzeb, odnoście telefonu komórkowego.
Siedzę od lat w Plusie i sobie chwalę. Można wejść na stronę
każdej telefonii i  poczytać co oferują.
Play naciągał ludzi i było w pewnym momencie bardzo nieprzyjemnie,
bo nawet na Facebooku powstała strona oszukanych przez Play.
Z córką ze Szczecina rozmawiamy przez skypa i tak oszczędzamy.

Mam nadzieję, że tutaj nie musimy wcale się kłócić i  robić sobie
jakieś nieprzyjemności, bo czemu miałoby to służyć.
Internet jest po to, aby każdy znalazł coś dla siebie
i my mamy swoją kafejkę, aby spędzać tu miło czas.
Jak ktoś ma wysokie aspiracje, aby przewodniczyć stadu, to niech sobie to robi,
skoro inne się poddają. Tu nie ma żadnego przewodnika i nikt nikomu niczego
nie narzuca i niech tak zostanie.
Wątek jest, że rozmawiamy o wszystkim i tak jest faktycznie - niech tak zostanie
na zawsze.

2,753

WIFA - nie wiem o ile drożej macie połączenie do PLAY-a niż do innych sieci? Ponieważ mam dużo minut, to z tymi, z którymi mam pogadać, umawiam się na oddzwonienie, aby w ogóle nie mieli kosztu, lub - nie wyczerpywali swojego limitu...

A najbardziej podoba mi się to, że mam bezpłatne na wszystkie stacjonarne więc telefon stacjonarny służy mi tylko do odbierania połączeń, a mam z UPC trzy w jednym - czyli telewizję, telefon i internet bezprzewodowy. Niby za telefon nie płacę ale pewnie jest to wkalkulowane w pozostałe dwie usługi, bo na świecie nie ma nic za darmo....

No i zaznaczyłam, że taka taryfa korzystna, jaką ja mam w PLAY jest na działalność gospodarczą a nie dla osób prywatnych. Jestem u syna na umowie zleceniu więc taki układ jest dobry.

A poza tym osobiście nie lubię rozmów telefonicznych, tzn. mnie telefon służy do umówienia się i wymiany informacji. Rozgadujemy się tylko z siostrą, tzn. ona mówi a ja słucham...  Dlatego nie wyczerpuję żadnego limitu.

2,754 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-16 13:05:18)

IZOLDO ja jestem rozmowna przez telefon. smile
Nasza rodzina i koleżanki mają w ORANGE i mi pasuje ten operator, chociaż mam dużo uwag.

FIOLA , aby taka atmosfera w naszym grajdołku trwała wiecznie.

............................................http://wgrywacz.pl/images/5942959tlt.gif

DARIO  tylko nie bierz telefonu na abonament, wtedy te rozmowy sa takie drogie.
Juz to przerobiłam.

2,755

Właśnie  wyczytałam ,że jednak  orange. Więc się do nich pofatyguję.

Wifo   ...oczywiście..ja od abonamentu z daleka  .!!!!!

Narazie  zmykam do  sprzatania na jutro. Internet już załatwiony i lapka trzeba troche ochłodzić. hi hi !!!!

2,756

DARIO myślę, że dobry wybór, tylko pamiętaj, że na kartę 50 zł na 3 miesiące.

2,757

wifa napisał/a:

Teraz dziewczyny do pośmiania.

Razu pewnego samochodem jechał ksiądz,
a chodnikiem szła zakonnica, którą zobaczył.
Zapytał, czy ją podwieźć, a ona się zgodziła.
dy wsiadła do samochodu, jej habit część nogi odsłonił,
a była to noga piękna i ponętna nadzwyczaj.
Wzrok księdza na nodze się zatrzymał i niewiele brakowało,
aby wypadek spowodował.
Po odzyskaniu kontroli nad pojazdem ręka księdza opadła na nogę siostry,
a ona zapytała:
- Bracie, czy pamiętasz psalm 129?
A on rękę zabrał i przepraszać począł.
Jednakowoż, gdy biegi zmieniał, ponownie ręka jego na nodze jej spoczęła.
A ona ponownie zapytała:
- Bracie, pamiętasz psalm 129?
A on zawstydził się i ponownie przeprosił.
Zatrzymali się u bram klasztoru, a ona podążyła do środka.
On zaś Pismo otworzył i przeczytał psalm 129:
"Idź dalej przed siebie i szukaj, w górze czeka Cię nagroda".

MORAŁ: Ksiądz, nie ksiądz... Pismo trzeba znać.

Fakt pismo trzeba znać , przed chwilą się zarejestrowałam i chcę dołączyć do grona-choć jestem jak ;
ksiądz, a może jak zakonnica /chce, ale boi się smile/ i czynię tak jak napisane jest w psalmie 129-wierzę na słowo /nie zaglądałam do Biblii/
....idę przed siebie  , szukam tej nagrody-jak długo mam   szukać? - już bliżej mi do........drugiej strony tęczy .Nagrodę otrzymam , ale nie zdążę nacieszyć się nią bo już będę w innym świecie .
Więc jak jestem tu i teraz to chcę ten czas dzielić z Wami:)

2,758

Witaj, EWIKOMEGA.
Jestem w tej grupie również od niedawna, bo od 13 sierpnia, więc nie czuj się bardzo "nowa" wśród nas...

Tak się tu spotykamy i dzielimy się tym, co robimy, co myślimy itp. Pozwól, że przekażę Ci kilka spraw instruktażowych, bo tej wiedzy przynajmniej mnie brakowało na samym początku:

- jeśli chcesz dowiedzieć się o czym rozmawiamy - można albo się cofać od strony 84 (bo teraz na takiej jesteśmy) wstecz,
albo jeśli chcesz wszystkich poznać dokładniej, to można zacząć od strony 1 i przejść 84 strony smile (ha, ha - ciekawe czy ktoś przebrnął przez wszystkie....) 

- można też kliknąć w nicka wybranej osoby i na profilu na dole jest pozycja: pokaż wszystkie posty - gdy klikniesz, to pokazują się posty danej osoby (o ile wiem, chyba do historii postów dwóch osób nie można się tak dostać)

- jeśli masz potrzebę napisania do kogoś prywatnie, to pod nickiem jest pozycja: "e-mail" - wiadomość idzie na Twoją skrzynkę adresową (na Twój serwer).

To tyle na początek - Ja mam tylko jedno pytanie: skąd klikasz? Wynika ono stąd, że czekam na ludzi z mojej okolicy bo kto wie, czy kiedyś gdy się polubimy, nie zechcemy się na przykład razem spotkać? Jestem z Tychów (Górny Śląsk).

Teraz lecę w świat załatwiać sprawy służbowe ale pojawię się wieczorkiem. Jeszcze raz witam i pozdrawiam.

2,759

izolda napisał/a:

Witaj, EWIKOMEGA.
Jestem w tej grupie również od niedawna, bo od 13 sierpnia, więc nie czuj się bardzo "nowa" wśród nas...

Tak się tu spotykamy i dzielimy się tym, co robimy, co myślimy itp. Pozwól, że przekażę Ci kilka spraw instruktażowych, bo tej wiedzy przynajmniej mnie brakowało na samym początku:

- jeśli chcesz dowiedzieć się o czym rozmawiamy - można albo się cofać od strony 84 (bo teraz na takiej jesteśmy) wstecz,
albo jeśli chcesz wszystkich poznać dokładniej, to można zacząć od strony 1 i przejść 84 strony smile (ha, ha - ciekawe czy ktoś przebrnął przez wszystkie....) 

- można też kliknąć w nicka wybranej osoby i na profilu na dole jest pozycja: pokaż wszystkie posty - gdy klikniesz, to pokazują się posty danej osoby (o ile wiem, chyba do historii postów dwóch osób nie można się tak dostać)

- jeśli masz potrzebę napisania do kogoś prywatnie, to pod nickiem jest pozycja: "e-mail" - wiadomość idzie na Twoją skrzynkę adresową (na Twój serwer).

To tyle na początek - Ja mam tylko jedno pytanie: skąd klikasz? Wynika ono stąd, że czekam na ludzi z mojej okolicy bo kto wie, czy kiedyś gdy się polubimy, nie zechcemy się na przykład razem spotkać? Jestem z Tychów (Górny Śląsk).

Teraz lecę w świat załatwiać sprawy służbowe ale pojawię się wieczorkiem. Jeszcze raz witam i pozdrawiam.

Izoldo droga dziękuję za instruktaż , skorzystam i miło mi , że moja osoba zainteresowała Ciebie ja jestem z centralnej Polski  ... z Warszawy, ale nic straconego -każda droga prowadzi do Rzymu:), wszystko możliwe.
Wieczorem wpadnę tutaj i poczytam sobie , a może coś napiszę......

2,760 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-16 18:07:52)

WITAJ EWIKOMEGA, czuj się jak u siebie.

Dla nowej koleżanki kwiatki ................http://wgrywacz.pl/images/9512128x88.jpg

Ps.Ja jestem z Poznania, na emeryturze.
Ewi, jak coś nie będziesz wiedzieć  o forum lub naszym grajdołku,
pytaj, chętnie udzielamy rad.

2,761 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-16 18:50:55)

Witam wczesnym wieczorkiem!!!!  Ale zimno ,ze nawet na rower nie chce  mi sie ......

Witam  nową forumowiczkę. Ale  dobra jesteś  ewikomega............cytujesz  całe posty a ja nawet kawałka nie umiem.

Kwiatek dla ewikomega   http://wgrywacz.pl/images/8372fdb3aff4949cb7c8fba96.gif

Byłam dzisiaj w Rossmanie i się wkurzyłam.Wiecie,że tam wcale nie jest tanio? Wręcz przeciwnie ,drogo jak diabli. OOOOOOOOOOOO już się nie oszukam. Kupiłam dzisiaj krem i papiloty  ,takie z gąbki. Poszłam do  innego chemicznego  a tam ten sam krem o 4 zł tańszy a papiloty o 2 zł tańsze.
Więc uważajcie dziewczynki bo nieświadomie wyrzucamy  nawet wiecej niż 10 zł dziennie jak nie znamy cen. Tak jest ze wszystkim.

Ja już na dzisiaj wyczerpałam limit przy kompie. Już mam dosyć.   Żegnam Was do jutra i życzę Spokojnej Nocy.

2,762

DARIA o tej godzinie lol juz wyczerpałaś limit?????
No nie, wieczorek jest do pisania smile

2,763

Dla BABCI, aby jak najszybciej wróciła.

.http://wgrywacz.pl/images/790792137.jpg

2,764

Widzę, że mamy nową koleżankę.
Już jest nas więcej do naszych pogawędek.
Ewikomego czuj się tutaj dobrze, bo staramy się być wobec siebie szczere.
Jak masz dołek pisz, jak Cię coś uraduje też pisz.
Najmłodsza z nas to Sandra, która chwilowo zamilkła, ale ma pewnie
swoje powody.
Ja jestem z zach. - pom., także jest tu cała Polska hihihi

2,765

Witaj popołudniowo FIOLU widzisz założony przez Ciebie klubik, zwany przeze mnie grajdołkiem, rozrasta nam się.
Miło, że dołączają nowe dziewczyny, będzie gwarniej. lol

2,766

Zapisałam sie dzisiaj do nowej biblioteki, bliżej mojego miejsca zamieszkania.
Taka przytulna, ludzi jak na lekarstwo.
Porozmawiałam z Panią prowadzącą, poskarżyłam się na mój astygmatyzm i poleciła mi książki z wielkim drukiem.
Wypożyczyłam cztery, może będe mogła Wam cos polecić.
Te reklamy mnie zabiją.

2,767

Przyprowadziłam strażnika naszej kafejki.
Może być?

.........................[url=http://wgrywacz.pl/view.php?filename=940mediuml8c9zy534c85399e.jpg]http://wgrywacz.pl/images/940mediuml8c9zy534c85399e.jpg[/URL

2,768 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-16 19:49:03)

Eeeee, FIOLA, jakaś gęba wredna.

Damy Obamę

.........http://wgrywacz.pl/images/7241549785_barus_obama_op.jpg

2,769

Jak Wam sie podobają te aforyzmy?

Kobiety istnieją po to, aby je kochać, a nie, aby je rozumieć.

autor: Oscar Wilde

Jeśli chcesz wiedzieć co ma na myśli kobieta, nie słuchaj tego co mówi - patrz na nią.

autor: Oscar Wilde

2,770

Oscar Wilde  był dobrym znawcą  kobiet wobec tego.

Kochane, jak słucham tych pogawędek przedwyborczych, to już mam dość, a tu chyba
jeszcze 23 dni do wyborów - jak ja to zniosę, mimo, że i tak się
juz odizolowałam od dzienników, bo mnie już skręca.

Wiem, że Wy nie jesteście fankami TV, ale ja mam w tym pokoju co komp
i tak mi gadają nad głową hihihih

2,771 Ostatnio edytowany przez ladyred (2011-09-16 20:04:43)

Witam wszystkie kolezanki znane i nasza nowa kolezanke smile

Dzis pierwszy dzien pracy po 3 tyg. urlopu - koszmar , ale znow wolne 2 dni.
Jakos zlecialo tylko najgorsze dla mnie jest ranne wstawanie. Po powrocie do domu
musze zrobic sjeste jak to mowi Wifa smile
Biegalam troche po sklepach bo jutro moja corka ma urodziny.
Zyczyla sobie zegarek wiec musialam znalezc odpowiedni i do tego dolacze
piekne kwiaty. Bylo nie bylo to takze ,, moje swieto,, smile
Planujemy jutro grilowanie , chyba juz ostatnie w tym roku - oczywiscie jezeli
pogoda dopisze.

Jak tam dziewczynki - poczytalyscie o krzemie ???
Juz zakupilam skrzypowite i lykam. Mam nadzieje , ze pomoze na moje kolanka
i nie tylko smile
Wpadne jeszcze pozniej smile

Acha - STRAZNIK KAFEJKI - swietny smile:):)

2,772

Zobaczcie jak
Kirstie Alley, która schudła 45 KILO!
Kurka wodna, bez odsysania tłuszczu i bez żadnej operacji
tylko pod opieką trenera. Ona ma 60 lat i wzięła się za siebie

http://wgrywacz.pl/images/9831a29da54001588cf4e735d.jpg

2,773 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-16 20:42:45)

Witam wieczorkiem serdecznie, a szczególnie Ewikomegę  smile
Ja jestem z Kujawsko-pomorskiego, ale lubię bywać tu i tam, Nie byłam w Warszawie sad po prostu wstyd

WERCIU mam pytanie, czy Ty już wydałaś kiedyś wiersze, czy to będzie pierwszy raz.

Wifo, ja już wydałam tomik, na razie to pierwszy i jedyny smile "PODGÓRKI I PRZECHYŁY"

Telefon mam z plusa od 10 lat, Już 3 aparat, nr wciąz ten sam, jest mi z nimi bardzo dobrze.

Tyle znowu napisałyście, przeczytałam wszysttko z przyjemnością. Jestem "za" a nawet "przeciw", tylko o co chodzi? big_smile:D:D:D:D

W pociągu jedzie góral i zakonnica. Jest duszno...góral otwiera okno, zakonnica w tym samym czasie otwiera drzwi przedziału, robi się przeciąg i bardzo mocno podwiewa habit zakonnicy. Ona bardzo zażenowana energicznie przywołuje habit do porządku i mówi: ale mam refleks, nie ? góral na to: refleks ? u nos na to p...da mówią big_smile:D

Zanim nasmarowałam to wszystko, znowu czytam dopisane przez Was, nie nadążam smile

http://wgrywacz.pl/images/871EArfRWBN1AWL4ePG4X_1_.jpg

Na kolację, smacznego smile

2,774

Nooooooo, bo sie zabiję, taki długi post poszedł w kosmos.

FIOLA wybraz sobie, że Oscar Wilde był biseksualistą.
Jak sam mówił, kultywował pederastię na wzór starożytnych Greków. Miał kilku kochanków, m.in. Roberta Rossa, który był również jego oddanym przyjacielem. Innym z kochanków Wilde'a był lord Alfred Douglas, którego nazywał "Bosie".

Do reszty  koleżanek napisze póżniej.

2,775

Wifa, a kto powiedział, że biseksualista nie może być znawcą kobiet, no kto?
Ja też nie miałam za wielu facetów z życiu, bo jednego, a wiem, co w trawie piszczy
i chyba wszystko wiem o męskich charakterach hihihi, a jak nie wiem to sięgnę
do źródeł, a tam jest wszystko, czyli w google.

2,776

WIFA - ten pierwszy cytat bardziej mi się podoba... Jak kocha to wszystko wybaczy, nawet gdy nie rozumie... 

A teraz opowieść o życiu:
Nie wiem czy ktoś pamięta jak opowiadałam o 25-letniej dziewczynie, która została sama z rocznym i 2-letnim dzieckiem po nagłej śmierci męża starszego o 19 lat? Miałam go ubezpieczyć aby jego rodzina była bezpieczna, ale nie zdążyliśmy...

Dziś, na prośbę jej brata a mojego klienta - spędziłam u niej 2 godziny...  Uwzględniając fakt, że dzieli gospodarstwo domowe
z bratem - będzie się utrzymywała na powierzchni. Dostała trochę pieniędzy z różnych źródeł po śmierci męża, rentę rodzinną ma w kwocie 1.700 zł. Są ludzie, którzy mają mniej ale po samodzielnym zapłaceniu za wynajęte mieszkanie zostałoby jej ... 700 zł. Może ktoś wie, czy da się z tego wyżyć z dwójką dzieci?
Dziewczyna śliczna, ma trochę talentu - na mój gust ładnie maluje, komunikatywna. Myślę, że poradzi sobie w życiu. Na razie musi wychować ten drobiazg. Będę starała się rozeznać jej sytuację w wydziale lokalowym - dawno temu szefowałam tej komórce i zostawiłam tam na swoim miejscu moją byłą pracownicę. Może jak już uda się dziewczynie coś podpowiedzieć jak starać się skutecznie o mieszkanie komunalne? Za moich czasów (lata po 1990) gdy ktoś był bardzo upierdliwy i zarazem bardzo wytrwały (i miał obiektywnie uzasadnioną sytuację życiową, choć było takich wielu), zmiękczał serce wiceprezydenta odpowiedzialnego za sprawy lokalowe i ... ja miałam kłopot bo musiałam stawać na głowie aby ten "wyjątkowy" wypadek jakoś pozytywnie popchnąć do przodu...

Dużo się zmieniło - ja miałam dużo małych mieszkań do dzielenia a teraz - rzadko co trafia jako odzysk do lokalówki... Wszyscy wykupują mieszkania komunalne na preferencyjnych warunkach, które stwarza gmina...

FIOLETTA - TAKI strażnik mi się nie podoba...

DARIA - miłego wieczoru poza nami...

EWIKOMEGA - Warszawa...?  Nie lubię tylko WARSZAWKI, a Ty nie "wyglądasz" na należącą do tej grupy....

WIFA - mam pytanie - NAPRAWDĘ minutki na kartę są tańsze niż na abonament? Jakoś w mojej świadomości zostałam na etapie, gdy było odwrotnie! Za niewiązanie się abonamentem zawsze było drożej ?

BABCIU - wracaj do zdrowia i wracaj do nas!

2,777

IZOLDO abonament zawierasz na parę lat, przynajmniej tak było w moim przypadku.
Ja miałam abonament w ORANGE i płaciłam za minutę rozmowy 85 groszy ,
a co nie mieli płacili 29 groszy.
Myślałam,ze mnie szlag trafi, napisałam pismo i powiedziałam co myślę o takim działaniu,
ale płacic musiałam do końca abonamentu.
Jeszcze byli tacy bezcelni, ze jak mnie się kończył to żyć nie dawali, abym przedłużyła.

2,778

Dziewczyny, będę pisać krótsze posty i wysyłać,
bo jak jeszcze raz będzie mój wpis latał w kosmosie,
to się wykończę.

2,779

WERCIU gratulacje z wydania chociaż jednego tomiku,
bo jak wiem, to dzisiaj ciężko wydać poezje.
Moze mamy do czynienia z druga naszą  przyszłą noblistką.
Kto wie.:)
Werciu , przestań Ty rajcować tymi grzybami, bo chyba po grzybach,
dzisiaj słuchałam pogody, to w jakiś regionach gruntowe przymrozki.

2,780

Piękne to jest:

http://wgrywacz.pl/images/7211315673287_by_katalika.jpg

2,781

LADYRED wiem ,ze po urlopie ciężko sie przestawić,
ale za chwilę juz będziesz kobietą pracującą. chętnie.:lol:

Życzę miłego grillowania, ale pogoda może Wam sprawić psikusa.

2,782

To dla BABCI, jak wróci, aby miała co oglądać.

http://wgrywacz.pl/images/326457139.jpg

2,783

Obawy

A wieczorem o mój Boże,
bez modlitwy zasnąć już nie może.
Umrę nie umrę,
a jeśli umrę, któż zapłacze?
Jeśli nie umrę zadzwonię do wszystkich,
że żyję i są mi bardzo bliscy.
I tak każdego wieczora,
przychodzi na modlitwę pora.
A rano, kiedy w kościach trzeszczy,
gimnastyka, a potem kawa
na nowo budzi ją do życia.
A wieczorem.....
E.S.

takie cos spłodziłam pod wpływem chwili i ide do łóżka - pa Stokrotki
z naszego grajdołka - jutro tez jest dzień.

2,784

DOBRANOC, do jutra        http://wgrywacz.pl/images/922causekdlaciebiemn7.gif

2,785

No, ja dzisiaj też już znikam... Moje oczko krzyczy o wypoczynek! Dobrej nocy, Dziewczynki.

2,786

Witajcie ponownie smile

Wercia - te twoje grzybki sa PIEKNE smile
kto wydal twoja poezje?????
Babciu - wracaj do nas smile
Wifa - masz racje jak sie wpadnie w ,, trybiki ,, jest ok.

dobrej nocki smile

2,787 Ostatnio edytowany przez izolda (2011-09-17 08:37:01)

Witajcie, Dziewczynki.

Zaczynam mój dzień - niestety nie od gimnastyki ciała. Muszę poprzestać na gimnastyce umysłu. Miłego dnia, słoneczka i ciepełka- mój termometr w laptopie mówi, że na dworze tylko 4 stopnie ciepła!

http://wgrywacz.pl/images/778dzie_1.jpg

2,788

Dzień Dobry !!!!!!!!!!

Wpadłam  życzyć Wam pięknych i ciepłych dni.  A ja wyjeżdżam. Będę w niedzielę wieczorem.  Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!

http://wgrywacz.pl/images/9262459b1ba490eab040fa61c.gif

2,789

http://wgrywacz.pl/images/629kurnik.jpg

Dzień dobry.
Zacznę od pogody może - zachmurzenie pełne u mnie
i grozi deszczem.
Potem rower, jeśli nie będzie padało, a na razie piję kawę.
Sandra ma uszkodzony komputer, tak się pokątnie dowiedziałam,
a bliżej od Sławka, z którym mam kontakt mejlowy.
Miłego dnia w naszym grajdole, jak mawia Wifa.

2,790

Izoldo witaj, Dario witaj.
Dopiero szerzej otworzyłam oczy i Was zauważyłam.
Izoldo, cierpliwości, a jeszcze trochę będzie gimnastyka.
Daria, miłej podróży i mile spędzonego czasu. Wracaj
do nas szczęśliwa.

Lubię tę piosenkę.

2,791

WITAJCIE IZOLDA, DARIA  i FIOLA
...............................http://wgrywacz.pl/images/626xe2wk2.gif

2,792

IZOLDO bądź mądrą dziewczyną i uważaj  na oczka, bo coż z  tego jak będziesz sprawna,
a niewidząca na jeden patrzałek.

DARIA Przyjemniej podróży, pobytu, wracaj o nas zdrowa i pełna werwy.

FIOLA Ładne piszesz wiersze. Ale mamy zdolne dziewczyny.

P. słoneczny, ale zimno. W sońcu 16 stopni. Zastanawiam sie co dzisiaj robić.
Pikny o 8,oo juz pojechał na działkę, a ja chyba wezmę się za sprzątanie, potem lekturę.
Życie pokaże co z tych planów wyjdzie.

Wszystkim życzę przyjemnego dnia.

2,793

Haloooo!
Buuu... dlaczego nikt nie zauważył, że wkleiłam pierwszy obrazek w życiu .... Buuu....

No, ale udało się - tak sobie spróbowałam i jest! Powiedzcie mi proszę - gdzie mogę szukać obrazków do awatarka ? Macie takie ładne...

DARIA  wyjechała i nie pochwaliła się dokąd?
Muszę się wreszcie zerwać z łóżka, ale wizja prac domowych nie jest dla mnie zachęcająca... Ale trzy godziny w komputerze z moim nowym oczkiem to chyba nie jest zdrowo?

LADYRED - czy zaczęłaś przyjmować miksturę, o której mówiłyśmy? Może podzielisz się czymś ciekawym z zakresu medycyny naturalnej, co sama stosujesz ?

Komunikat meteorologiczny: temperatura 8 stopni, poranne słoneczko zniknęło za chmurami.

2,794

WIFA - masz rację, zaraz zamykam komputer. Zdziwiłam się, że w P. dwa razy cieplej niż u nas i poszłam aż sprawdzić na balkon - na moim termometrze jest 9 stopni, a więc komunikat na pulpicie nie przekłamuje...  Może, gdyby słońce przyświeciło mocniej, to byłoby cieplej. Pozdrowionka.

2,795 Ostatnio edytowany przez f??????? (2011-09-17 09:50:26)

Izoldo, no brawo, brawo brawo.http://wgrywacz.pl/images/340ico_brawo.gif
Do wszystkiego tutaj dojdziemy małymi kroczkami.
Słuchajcie, wczoraj mnie wnerwiły te latające reklamy
i sobie je zablokowałam i mam czysto na forum.
Wpisałam - blokowanie reklam i w FF pokazał mi się
program, który mi je zablokował - jaka ulga.
Podejrzewam, że każda przeglądarka ma taki dodatek.
Szukajcie, bo warto, dla naszego zdrowia psychicznego hihihi.

Izoldo wpisz w google avatary i wyskoczą
Ci stronki i sobie pobierzesz.

Posty [ 2,731 do 2,795 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 41 42 43 44 45 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024