Witajcie w słoneczny (u mnie) poranek sobotni.
Trochę Was poczytałam, wszystkiego nie daję rady, ale z grubsza...
Fajny dowcip przytoczyłaś Wifo 
Babciu, oczywiście jesteś wzorem cnót wszelkich 
Ja wciąż nie mogę słuchać przez te głośniczki, chyba się nie doczekam nowych lub może dobrze podłączonych tylko? a Wy wciąż piękne pewnie pioseneczki. Cóż zawsze mogę sama sobie pośpiewać 
Jestem po rozruchu poranno-kijkowym- strasznie przyjemnie w taki rześki poranek 
Coś tu się mówiło o rodzinach wielopokoleniowych...Ja mieszkam w jednym siedlisku ze wszystkimi naszymi dziećmi i ich rodzinami. Ale każde ma swoje mieszkanko. Może nie luksusowe, ale wygodne. Dwa lata temu żyła jeszcze teściowa. I jakoś dawaliśmy radę bez większych scysji, nieporozumień czy kłótni a raczej przyjaźnie. Mamy w jednym pokoju taki duży stół, który służy na mniejsze uroczystości rodzinne (dla 13 osób, tyle bowiem nas jest) i do picia coniedzielnej kawki w samo południe
, wtedy większość z nas wraca z mszy o 11 i mamy zebranko
. Gdy uroczystość jest większej wagi i na więcej osób, uruchamiamy nasz codzienny pokój zaopatrując go w drugi stół dla młodzieży
Oczywiście mam kłopot, bo nigdy nie mogę powiedzieć że jadę do dzieci, albo że one przyjezdżają do mnie. Za to wpadają co chwilę pożyczyć cukru, albo chlebka, albo coś się poradzic. A dzieci, te młodsze oczywiście, po pomoc w nauce, ( bo babcia najlepiej tłumaczy) Starszym niestety już nie umiem
.
przepraszam za dzisiejszy słowotok, nieraz człowiek musi, inaczej się udusi łooooo!!!
:D:D
Miłej sobótki życzę
Idę dzisiaj na ślub syna bratanicy mojego męża.
Dzięki Wifo za różane przywitanie
Fioletko, pozwolisz, że zaśpiewam sobie piosenkę przeznaczoną dla Babci ?

Zebyście nie miały ze mną dzisiaj za łatwo, pomęczę Was jeszcze moim wierszyczkiem, do poezji to może nie należy ale myślę że jest lekkie łatwe i przyjemne 
Nasza złota...
już się stroją na wsiach sady
w liście pięknie wyzłocone
drzewa w parku zakładają
suknie żółte i czerwone
a w ogrodach piękne kwiaty
barwy ciepłe prezentują
pysznie pachną gruszki jabłka
pająk babie lato snuje
nasza polska złota jesień
piękne dary dla nas niesie
cudne kwiaty i owoce