Szybki obiad ? Podzielmy się naszymi przepisami! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Szybki obiad ? Podzielmy się naszymi przepisami!

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 248 z 248 ]

196

Odp: Szybki obiad ? Podzielmy się naszymi przepisami!

A u mnie wczoraj gołąbki,dzisiaj gołąbki smile z sosem pomidorowym.
Narobiłam na dwa dni żeby choć w jedną niedzielę nie stać w kuchni przy garach.

Zobacz podobne tematy :

197

A ja robiłam nuggetsy,do tego ziemniaki upieczone w piekarniku.

198

Przeniesiony post brukselka

brukselka napisał/a:

u mnie była zupa pomidorowa a na drugie frytki łódeczki mc caina z piekarnika smile

199

co prawda nie dzisiaj ale całkiem niedawno zrobiłam quiche - co prawda na kupnym cieście francuskim ale wyszło pyszne, polecam !

200

U mnie dzis  ziemniaczki ,buraczki zasmażane i karkówka  z pieca w woreczku ( te z reklamy  z telewizji) testuje zobaczymy jak smakuja..polecam żeberka  z woreczka (przepyszne)

201

Łazanki dziś u mnie zawitały wink

202

Afrodyta a u mnie dziś są łazanki i zupka pomidorowa smile mniam big_smile

203

Ja wczoraj robiłam i dzisiaj dojadam ryż z warzywami i mięskiem drobiowym (pokrojonym w kostkę) z przyprawami włoskimi smile

204

efilo napisał/a:

Afrodyta a u mnie dziś są łazanki i zupka pomidorowa smile mniam big_smile

Pycha są łazanki wink

A u mnie dziś placuszki ziemniaczane wink

205

A ja dzisiaj serwuję placka po węgiersku. Pierwszy raz robię więc mam nadzieję że mojemu lubemu będzie smakowało smile

206

U mnie makaron z serem,smietana i truskawkami:)

207

mmmm z truskawkami już ? mniam

208

Obecnie mieszkam w UK,wiec tutaj truskawki sa przez caly rok:)Oczywiascie nie takie pyszne jak nasze POLSKIE-ale ujda(zwlaszcza z makaronem i smietana:)))

209

Dziś coś na szybko, takie danie z patelni: ziemniaczki, cebulka, kiełbaska, papryka czerwona i fasola, trochę przecieru pomidorowego i chili.

210

andzia tutaj też można kupić truskawki cały rok - ale 20 zł za kilka truskawek w zimie to ja dziękuję, teraz też jeszcze trochę drogie...

211

a ja polecam kawałki kurczaka z miodem i musztardą, do tego ciut oliwy z oliwek, bazylia, sól i pieprz oczywiście i troszkę białego winka, można też dodać trochę papryki słodkiej. super na grillla ale wtedy większe kawałki lub na patelnię. można podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub z ryżem ale wtedy do tego jakiś sosik;) aa ostatnio robiłam z pieczarkami i makaronem;)

212

Dziś świeżutka, swojska kaszanka vel kiszka vel krupniok wink, doprawiona pieprzem i... włoskimi ziołami wink. Do tego chlebuś i sałatka z ogórków kiszonych, pomidorków, kukurydzy i czerwonej cebuli z oliwą z oliwek i świeżymi oregano i tymiankiem. R e w e l a c j a mniammmm smile.

213 Ostatnio edytowany przez monia_3103 (2010-06-29 17:24:51)

Witajcie smile

A ja z racji iż jestem studentką proponuje studenckie danie. Proste, tanie i smaczne big_smile

SKŁADNIKI:
-makaron (rurki, muszelki, spagetti - jakie wolicie)
-30 dag wędliny
-cebula
-3ząbki czosnku
-1 łyżka koncentratu pomidorowego (może być więcej jak kto woli)
-przyprawa do gyrosa
-1/2 puszki kukurydzy
-1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
15 dag sera żółtego
-1 szklanka wody

JAK ROBIMY:
Cebule i czosnek drobno kroimy, wędlinę kroimy w kostkę. Na patelnie wrzucamy kukurydzę, wędlinę, cebule i czosnek. Smażymy i dodajemy przyprawę do gyrosa. Następnie dodajemy koncentrat i 1/2 szklanki wody. Wszystko dusimy przez 10 min. Rozrabiamy mąkę z 1/2 szklanki wody, ser ścieramy. Po 10 min. dodajemy wodę z mąką, mieszamy do zagotowania się.

Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem. Dla chętnych posypujemy ziołami (bazylia, oregano)

SMACZNEGO

214 Ostatnio edytowany przez Shiseido (2010-07-03 12:51:01)

a ze u nas upaly jak niewiem i nie chce sie jesc, to salatka jarzynowa. Oto przepis, ale mysle ze kazda z nas ja umie zrobic smile
Potrzebujemy
-ziemniaki (zalezy ile chcemy zeby nam wyszlo)
- puszka groszku
-poszka kukurydzy
-jedna cebula
- marchewka (moze byc osrazu kupiona marchewka z groszkiem)
-ogorki konserwowe (5-6)
-jajka na twardo
-majonez
-sol, pieprz

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci. W miedzy czasie do miski wrzucamy kukurydze, groszek, marchewke, kroimi drobno cebule i ogorki konserwowe( moge byc kiszone). Kiedy ziemniaki bede ugotowane czekamy az troche ostygna, kroimy na kostke ( wedle uznania jaka duza) Dodajemy jajka rowniez pokrojone w kostke.. Wszytsko razem mieszamy.. dodajemy majonez i doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego !
Aha najlepiej smakuje na zimno, wiec wkladam na 30 min do lodowki smile

215

zurek:)

216

Tagliatelle z pomidorami, czosnkiem i krewetkami. Przepisu brak, danie zrobił mój facet smile.

217

U mnie dzisiaj zupa pomidorowa smile

218

A dziś parówki berlinki, ciemny chleb i sałatka z pomidorów z cebulą i bazylią. Proste i pyszne. (i kieliszek chianti)

219

dziś mielone (z pieczarkami cebulką i natką) a do tego młode małe ziemniaczki (ugotowane w mundurkach potem przełożone do garnka gdzie przygotowane mamy juz rozpuszczone masełko z oliwą, natką i czosnkiem -mieszamy ziemniaki w tym i dopiero wykładamy na talerz:) ) a do tego fasolka szparagowa w bułce

220

Dzisiaj zrobiłam klopsiki z karczku ala kotlet pożarski i wyszły takie pyszneee.... mniam smile. Zaraz będę robić racuszki z bananami na deser, a potem udka na jutro wink.

221

Rosół

222

pierogi dziś będą

223

U mnie ostatnio z cyklu "taniość" wink. Dzisiaj zupa z boczkiem, kiełbaską, brukselką, papryką i najprawdopodobniej fasolą - jeszcze się zastanawiam, co do niej wrzucę. Jutro i pojutrze schabowy + ziemniaczki, przy czym jutro mizeria jako dodatek a w poniedziałek jeszcze się zobaczy.

224

hej dziewczynki podajcie jakieś strony z przepisami z których czerpiecie przykłady gdzieś ktoś pisał stronka xxx czyli jaka?

225

pierogi z truskawkami
przepis??? kurs do biedronki hehehehe wink

226 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-10-25 18:45:27)

Dominiko, ja przepisy biorę z książek, z natchnienia i z netkobiet smile.

Edit: a ja dzisiaj mam pierś z kurczaka w zupie cebulowej z pieczarkami (takiej z knorra, przepis z netkobiet smile), brokułami i ryżykiem.

227

ja dzisiaj będe brała sie za risotto mmm...najlepsze jest z dodatkami sałatki meksykańskiej -Hortex no i oczywiscie piersi z kurczaka pokrojone ... pychootaaa.. mm... co do sałatki bardzo polecam, wychodzi naprawde pyszne wink

228

Zabrzmi głupio, ale ja na obiad jutro będę miała gofry big_smile Mąż je uwielbia, a dawno nie jadł. I do tego mleko do popicia.

229

BLUBEL 25 A ja dzisiaj serwuję placka po węgiersku. Pierwszy raz robię więc mam nadzieję że mojemu lubemu będzie smakowało                           
A jak się robi tego placka po węgiersku ?

230

dominika25 napisał/a:

BLUBEL 25 A ja dzisiaj serwuję placka po węgiersku. Pierwszy raz robię więc mam nadzieję że mojemu lubemu będzie smakowało                           
A jak się robi tego placka po węgiersku ?

Normalny placek ziemniaczany, tylko duży + sos gulaszowy.

A ja dziś ogórkowa + kajzerka z sezamem smile.

231

Pozwolę sobie odświeżyć temat smile
Tak jak w temacie, interesują mnie przepisy na szybkie obiady big_smile bo często mam lenia, i nie chce mi się ślęczeć godzinami przy garach.

232

ja lubię na szybo wszelkie zupy - teraz królują u mnie zupy-kremy, w zasadzie robie ze wszystkiego co mi wpadnie w ręce wink choć na fanpejdżu mojej nowej figury jest aplikacja z pzrepisami - robiłam juz i krem z dyni i chłodnik z pomidorów i jeszcze jedną taką zieloną - szybko i smacznie smile

233

Wczoraj zrobiłam fasolkę szparagową i ziemniaki oraz kapusta kwaszona z dodatkiem marchewki i cebulki i piersi z kurczaka w ciescie naleśnikowym.

234

Latem klasyk czyli kalafior/fasolka z zasmażką, ziemniaki, jajko sadzone, kefir. Pyszne i tanie. Idealne na upały.

235

Szukam przepisu na danie jednogarnkowe z kaszą gryczaną i gotowanymi warzywami. Ma ktoś coś sprawdzone?

236

Ja ostatnio robie tak do gara wlewam wode,wrzucam rozne warzywa, ziemniaki/ryz/kasze lub makaron i albo robie z tego zupe albo czekam az woda odparuje, wlewam sos,daje przyprawy i obiad gotowy-dzieki temu nie musze stac nad garami. Obiad sie robi sam przez wiekszosc czasu

237 Ostatnio edytowany przez Agnes76 (2024-02-13 12:34:46)

June1513 napisał/a:

Szukam przepisu na danie jednogarnkowe z kaszą gryczaną i gotowanymi warzywami. Ma ktoś coś sprawdzone?

Ja lubię od czasu do czasu zrobić na szybko kaszę gryczaną z marchewką i jajkiem sadzonym.  Wychodzą trzy garnki ( w sumie dwa i patelnia), za to  obiad jest w 20 minut.
W jednym garnku gotuję kaszę gryczaną, po ugotowaniu odcedzam. W drugim, troszkę większym gotuję na maleńkiej ilości wody ( tyle wody by praktycznie odparowała w czasie gotowania) 3- 4 duże,  pokrojone w drobną kostkę  marchewki, gdy jest miękka doprawiam solą, cukrem i daję łyżkę masła. Do marchewki wrzucam kaszę, całość mieszam i wykładam na talerz. Na wierzch nakładam jajka sadzone zrobione na masełku.
Smacznego smile

238

JuliaUK33 napisał/a:

Ja ostatnio robie tak do gara wlewam wode,wrzucam rozne warzywa, ziemniaki/ryz/kasze lub makaron i albo robie z tego zupe albo czekam az woda odparuje, wlewam sos,daje przyprawy i obiad gotowy-dzieki temu nie musze stac nad garami. Obiad sie robi sam przez wiekszosc czasu

Super wypróbuję smile

239

Agnes76 napisał/a:
June1513 napisał/a:

Ja lubię od czasu do czasu zrobić na szybko kaszę gryczaną z marchewką i jajkiem sadzonym.  Wychodzą trzy garnki ( w sumie dwa i patelnia), za to  obiad jest w 20 minut.
W jednym garnku gotuję kaszę gryczaną, po ugotowaniu odcedzam. W drugim, troszkę większym gotuję na maleńkiej ilości wody ( tyle wody by praktycznie odparowała w czasie gotowania) 3- 4 duże,  pokrojone w drobną kostkę  marchewki, gdy jest miękka doprawiam solą, cukrem i daję łyżkę masła. Do marchewki wrzucam kaszę, całość mieszam i wykładam na talerz. Na wierzch nakładam jajka sadzone zrobione na masełku.
Smacznego smile

Brzmi apetycznie, będzie próba smile

240

Szybkie obiady to są moje ulubione mrożonki ze sklepu np. pyzy, knedle, pierogi itp. Wrzuca się do gorącej wody i gotowy obiad.

241

nika05 napisał/a:

Szybkie obiady to są moje ulubione mrożonki ze sklepu np. pyzy, knedle, pierogi itp. Wrzuca się do gorącej wody i gotowy obiad.

Tez lubię obiady na szybko,bo nie lubię przy garach stać dlugo

242 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2025-08-14 19:15:13)

nika05 napisał/a:

No tak a zdrowe jakie i pupa wielka , sa mrozone warzywka tez mozna sobie ugotowac i posypac przyprawami i zjesc z np grzanka smile

243

Jajca zapiekane w kokilkach , AI ma przepis  , wiec nie bede sie produkowac .

244

Ktoś tutaj wspomniał o gołąbkach. Mam od jakiegoś czasu smak na nie, ale wiecznie czasu mi brak. Póki co to głównie jakieś ziemniaki gotowane, ryż albo komosa ryżowa, grillowany kurczak i sałatka. Poluję jeszcze na jakieś dobre oliwki. Btw gdzie kupujecie ? Biedra, Lidl czy bardziej gdzieś w necie ?

245 Ostatnio edytowany przez Samba (2025-10-16 11:26:13)

U mnie ostatnio były pyry z gzikiem na taki przykład. Z szybkich dań potrafię zrobić klopsiki w sosie marchewkowym czy indyjszczyznę.

Co do oliwy, to używam Almazaras de la Subbetica - Rincon De La Subbetica DOP Bio Oliwa z Oliwek Extra Virgin, 500 ml

246

Samba napisał/a:

U mnie ostatnio były pyry z gzikiem na taki przykład. Z szybkich dań potrafię zrobić klopsiki w sosie marchewkowym czy indyjszczyznę.

Co do oliwy, to używam Almazaras de la Subbetica - Rincon De La Subbetica DOP Bio Oliwa z Oliwek Extra Virgin, 500 ml

Wpisałam sobie nazwę tej oliwy, to hiszpańska widzę smile Nigdy nie byłam w Hiszpanii. Jakoś tak wyszło. Co do oliwy, to swego czasu kupowałam po prostu w marketach typu Lidl, Biedronka. Potem będąc na Rodos i tam kupując oliwę z oliwek od rolników, poznałam co to znaczy prawdziwa oliwa i jak ona smakuje. Też nam tak poleciła pamiętam pani przewodnik, z którą byliśmy na wycieczce w Lindos. Też teraz przymierzam się do kupna teraz czegoś porządniejszego. Na Kaliaroma znalazłam w dość dobrej cenie za 500 ml. Tam też są inne greckie rzeczy z tego co widziałam, zioła itd.

247

Makaron z pesto, szakszuka, ryż z warzywami - tak na szybko smile

248 Ostatnio edytowany przez geoorge (2025-11-25 12:18:41)

Agnes76 napisał/a:
June1513 napisał/a:

Smacznego smile

Dziękuję! smile

Posty [ 196 do 248 z 248 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Szybki obiad ? Podzielmy się naszymi przepisami!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024