Jak poznać wymarzonego ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poznać wymarzonego ?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 238 z 238 ]

196

Odp: Jak poznać wymarzonego ?

Hmmm jeśli nie chcesz się umawiać z koleżankami z klasy, to po co przejmujesz się ich opinią nt. wyglądu? Jeśli głównym kryterium ich oceny jest wygląd, no to sam wiesz, ile są warte....
Nie zmieniaj się pod wpływem otoczenia, bo wydajesz się być mądrym, logicznie myślącym chłopakiem, a to bardzo cenne i rzadko spotykane w tym wieku.

Uwierz mi, że nie wszystkie dziewczyny są takie jak u ciebie w klasie. Ja pamiętam, że i w liceum i w gimnazjum miałam w swoim otoczeniu bardzo wartościowe koleżanki. A jak poszłam na studia to cała moja niewielka grupa to dziewczyny (plus jeden super facet), za które dałabym się pokroić, serio.
Może szukasz w nieodpowiednim dla siebie towarzystwie?

Co do pracy - jeśli chcesz znaleźć jakąś na wakacje a w okolicy nie możesz, to może spróbuj wyjechać na wakacje? A jeśli nie praca to może jakiś wakacyjny wolontariat gdzieś (nie wiem czy dla licealistów coś jest takiego, ale warto się dowiedzieć)? Może nie zarobiłbyś, ale na pewno poznałbyś ludzi myślących podobnie jak ty smile

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez kate1234 (2011-01-31 19:26:26)

Mik3 to, że w Twojej klasie są niedojrzałe dziewczyny, nie znaczy że Twoje wszystkie rówieśniczki takie są smile Rozejrzyj się głębiej, dalej.

A co wieku. Metryka nie zagląda do serca! smile Moja przyjaciółka jest chłopakiem o dwa lata młodszym i wbrew pozorom jest nadto dojrzały jak na swój wiek i swoją płeć tongue Zamieszkali już nawet, oboje pracują i razem planują swoją przyszłość.

A co do pracy, skoro tak piszesz hmmmm. Tak jak pisze Szczurunia, zawsze możesz wyjechać i niekoniecznie za granicę. Ja mieszkam nad morzem, więc w sezonie nie mam tego problemu. Ale jest tu zawsze mnóstwo osób z innych części kraju i pracodawcy z reguły załatwiają im nocleg:) A z wyżywieniem różnie bywa. Jak co zgłoś się do mnie w czerwcu to Ci z chęcią pomogę znaleźć pracę hehe big_smile

198

dzieki smile co do metryki, no wiesz mlodszy chlopak zawsze odstrasza, moze rzeczywiscie zle patrze smile

co do pracy w wakacje to odpada bo mam wyjechac do rodziny do francji lecz nie wiem na jak dlugo czy na tydzien czy 2 albo i dluzej

199

Wiesz, wszystko da się zorganizować smile ja też do Francji jeżdżę co wakacje (mam tam siostrę) i z pracą daje radę się ustawić, serio. No ale to już twój wybór, pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu tej jedynej smile

200

Czy warto zaufać komuś kto napisał mi cytuję "spieprzaj",a teraz twierdzi że mu na mnie zależy?Napisał tak ponieważ ja niepodprządkowałam sie jego warunkom.

201

Moim zdaniem nie warto. Ja bym tak nawet do znajomej nie powiedziała, a co dopiero do kogoś bliższego.

202

Pewnie że nie warto. Ja na takiego faceta  nawet nie spojrzałabym, a co  dopiero być z nim.  W ten sposób pokazał Ci jaki naprawdę jest. Nie ma się co nad tym zastanawiać.

203

Hej dziewczyny:)Mam pytanie.Zawsze mam opory przed tym jak chce mnie przytulić chłopak z którym się spotkam.Sytuacja jest następująca:2,5 roku temu poznałam chłopaka przez internet.Spotkaliśmy się ale ja się wystraszyłam i zakończyłam wszystko.Nasza znajomość mimo, że przez internet trwała dalej.Było rożnie..czasem ja zrobiłam coś nie tak a czasem on.Ja bardzo się broniłam przed tym,żeby znów się z nim spotkać ponieważ zywczajnie się bałam.Jednak od jakiś dwóch tygodni dzownił i prosił czy może do mnie przyjechać (mieszkamy od siebie 50 km).Zgodziłam się i spotkaliśmy się w niedziele.Było bardzo miło,a mój strach przed drugim spotkaniem zmiejszył się i spotkam się z nim znów:)Tylko teraz powstaje pytanie.Chciał mnie przytulić ale ja nie do końca byłam pewna.Na koniec spotkania mnie pocałował i później myślałam o tym cały czas:)Wracając do pytania:wydaje mi się,że jestem troszke osobą niedostępną.Czy to może odstraszać chłopaków.Ja mam taki swój regulamin i rzadko pozwalam sobie o nim zapomnieć.Zastanawiam się czy po prostu nie przesadzam.Mam już 23 lata i mogłabym troche bardziej się "odsłonić".Przy tym chłopaku naprawde czuje się bardzo dobrze:)Co o tym myślicie?Przesadzam?Dać sobie troche luzu (oczywiście z rozsądkiem)?

204

hehe

205

Aga z tego co słyszę faceci lubią niedostępne, trudne sztuki big_smile
Ale przytulenie to chyba nic aż tak wielkiego i spróbuj się przełamać smile
Ale więcej Ci nic nie poradzę niestety, nie znam się sad

A ja się chyba zauroczyłam na maksa. Od wczoraj myślę o takim jednym chłopaku hmm A wiem, że on i tak mnie nie zechce, więc muszę jakoś o nim zapomnieć fak, bo nie chcę cierpieć sad((

Jakoś tydzień temu byłam z koleżanką na baletach i tam go poznałam przez kolegę. I ON był z kolegą jeszcze innym i ja tam coś z nich żartowałam i ogólnie wydawało mi się, że mnie polubił, bo śmiał się z moich żartów i mi żółwiki przybijał. Ale potem poszłam w tańce i zapomniałam o nim. I jakoś pod koniec siedziałam sobie, odpoczywałam i on podszedł do mnie i wciągnął mnie na parkiet i fajnie mi się z nim tańczyło i pogadaliśmy sporo smile I później zrobił coś, że mnie wkurzył, ja zareagowałam spontanicznie i on się na mnie za to wkurzył xD I potem żaliłam się na niego, że idiota i że go nie lubię!!! Aż tu wczoraj ( w tym samym klubie) stałyśmy z koleżanką ze znajomymi i podchodzi ON i normalnie serce zaczęło mi bić jak szalone, czułam jak się czerwienię i ZONK xD skąd to hahahaha big_smile I on mnie poznał i zaczął się śmiać do mnie, że mnie pamięta i takie tam i ja mu wypomniałam te ostatnie to on mówi, że był pijany i nie pamięta i jeszcze kilka chwil gadki i koleżankę złapałam za rękę i na parkiet porwałam i w szoku do niej mówię ZAKOCHAŁAM SIĘ KUWA xDDDDDDDDDDD ona w brecht, a ja tylko wyglądałam tego chłopaka, ale on się zaraz zmył sad sad sad I jak wróciłam całą noc o nim myślałam hahahahahahaha dzisiaj też big_smile I o matko. Ja go nawet za bardzo nie znam hmm I poprzednim razem jakaś dziewczyna mi powiedziała, żebym się z nim zadawała, bo nie warto :X
eh. zachowuję się teraz jak dziecko hehehehe big_smile Ale musiałam komuś się wygadać, i muszę jakoś przestać o nim myśleć. Bo on i tak mnie nie zechce, a dwa słowa tej dziewczyny dają mi do myślenia sad Jaka ja jestem idiotka!!!
Sorry ^^

206

Hej:)Ostatnio pisałam o tym,że nie potrafie się przełamać do przytulenia się,że jestem niedostępna..teraz sytuacja się zmieniła i mam problem w głowie.Chodzi o tego samego chłopaka.Tak jak pisałam we wcześniejszym poście znamy się już 2,5 roku.Spotykaliśmy się z przerwami..głównie z mojego powodu gdyż po prostu się bałam.Teraz jest troche inaczej.Wczoraj spotkaliśmy się 5 raz.Byliśmy na długim spacerze(rozmawialiśmy o wszystkim),później poszliśmy na pizze.Po tym wszystkim całowaliśmy się,pieściliśmy i było też przy tym troche śmiechu:)To są moje początki w aspekcie pieszczot i seksu.On dotykał mnie w miejscach intymnych i odwdzięczyłam się tym samym.Czuje się z nim fantastycznie,piszemy do siebie,dzwonimy.Po prostu się zakochałam..pierwszy raz w życiu właśnie tak.Pierwszy raz nie miałam oporu żeby sama pocałować meżczyzne itd.Pierwszy raz potrzebuje przytulenia właśnie jego.Na początku miałam jakieś opory,taki swój regulamin,ale z chwilami po prostu się poddałam i chyba nie żałuje tylko powstaje pytanie.Czy jestem łatwa?Czy podaje się na tacy?Bo mam takie myśli:(Dodam,że mam 23 lata i pierwszy raz,właśnie z nim całowam się tak naprawde.Co Wy o tym myślicie?

207

Aga303 po pierwsze gratuluję!!! smile Super, że się zakochałaś i czujesz wiosnę w sercu big_smile
Nie mam doświadczenie, ale myślę że całowanie to nie grzech hehehe. A co do pieszczot, znacie się 2,5 roku więc ile jeszcze można czekać smile Po tych pięciu spotkaniach to już można Was nazwać parą big_smile
Łatwa to byś była, jakbyś poszła z pierwszym lepszym poznanym w dyskotece do łóżka. A Wy jak widzę macie plany wobec siebie, poważne! big_smile Więc ciesz się życiem, kochaj i nie zamartwiaj się smile:):)
Super i trzymam kciuki :*

208

Ostatnio pisałam,że zaczęłam poraz kolejny spotykać się z kimś kogo znam już 2,5 roku.Zakochałam się i było super.Na każdym spotkaniu było fantastycznie.Rozmowy,śmiech,kolacja,pocałunki.Niestety w pewnych chwilach zaczyna naciskać na seks.Mówi,że nie potrafi tylko się ze mną spotykać i kończyć na całowaniu i przytulaniu.A ja nie jestem jeszcze gotowa i pewna,a on nie chce tego uszanować:(Rozumie,że nie jestem gotowa ale nie chce poczekać i nie jest w stanie czekać niewiadomo ile.Męczy mnie to,że ja mówie nie a on dalej naciska.Mówi mi,że jestem staroświecka i takich kobiet jak ja na świecie już nie ma i nikogo sobie nie znajde.Że zachowuje się jak bym jedyną kobietą na świecie którą ciężko zdobyć.Problemem jest też jego opór przed wyznawaniem uczuć.Mówi,że nie potrafi o tym mówić,ale kurcze skoro chce się ze mną kochać to powinien mi też mówić o swoich uczuciach.Powtarza,że nie chodzi mu tylko o jedno...ale strasznie naciska.Czasem wygląda to tak jak by chciał seks za związek.Zależy mi na nim bardzo,pierwszy raz na kimś tak naprawde ale nie moge zrobić czegoś wbrew sobie i tylko dlatego żeby on nie odszedł.Co mam zrobić?Strasznie mnie męczy takie zawieszenie i huśtawka emocji.

209

Nic nie rób i czekaj na rozwój wypadków...
Moim zdaniem facet po prostu chce cię bzyknąć lub chce poudawać trochę związek, żeby cię kilka razy bzyknąć (niepotrzebne skreślić). Gra na twoich uczuciach i poczuciu własnej wartości (że niby staroświecka jesteś i sobie nikogo nie znajdziesz - na jakim świecie on żyje?), a tak naprawdę to on wydaje się być baaardzo zdesperowany. Dlaczego masz się mu podporządkowywać? Nie chcesz, to nie! Nie daj się zbajerować - facet chyba myśli, że trafił na pierwszą lepszą, która da się nabrać na kilka wyświechtanych tekstów z liceum.
Powtarza, że nie chodzi mu jedno... no, a co ma mówić "tak, chcę cię tylko przelecieć i zostawić"?
Nie wyznaje uczuć? No pewnie, że nie, jak będzie "po wszystkim" to powie "że przecież nic ci nie obiecywał" i pójdzie w siną dal.
Uwierz mi, że naprawdę zakochany mężczyzna nie pozwala sobie na takie zachowanie ani teksty, bo zależy mu na kobiecie, a nie jej tyłku. I zakochany mężczyzna powie swojej wybrance co czuje.

Nie rób nic i poczekaj na rozwój wypadków - odejdzie - frajer, wykaże się zaangażowaniem i uczuciem - znaczy, że i on czuje to co ty.

210

Ja bym takiego faceta dawno pogoniła. Wychodzi na to, że mu tylko jedno w głowie sad hmm
Może zrozumie swój błąd i przeprosi na kolanach.
I broń Boże nie daj się!!!

211

Dzięki za odpowiedź.Nie zamierzam się dać napewno to już jest powiedziane.Jutro być może się z nim spotkam i postawie ultimatum.Poczeka i się zmieni to ok.,nie poczeka to do widzenia.

212

Spotkałam się z nim wczoraj i pokłóciliśmy się.Tłumaczyłam mu,że nie zamierzam zmienic swojego zdania,a on nie zamierza zmienić swojego.Powiedział,że szanuje to co ja mówie a później chciał się całować i wogóle.A jak ja nie chciałam to się wkurzył i stwierdził,że mi wogóle nie zależy,że jestem bez uczuć.A ja nie chciałam ponieważ wiem,że później zaczęło by się ocenianie i naciskanie na mnie a tego mam dość.Teraz to trzeba skończyć a on mi pisze, że jestem bez uczuć,że myślał, że jestem inna:(Wiem że zrobiłam dobrzez ale to strasznie boli.

213

Ale bezczelny typ! Napisz mu, że uczuć się d**ą nie pokazuje!
Jeszcze śmie mieć do ciebie pretensje... jak mi takie typki działają na nerwy, uch!

214

Autorka tematu chyba boi się angażować. Niestety z takim podejście możesz nie mieć partnera kolejny rok. To Twoje "maksymalnie" sprawi, że każdemu będzie czegoś brakowało. Inwestuj w relacje z ludźmi i jak masz chociaż cien nadzieji spotykaj się z kims.

215

Łukasz Róża dlaczego uważasz,że moge nie mieć partnera kolejny rok?Ja właśnie teraz się zaangażowałam i wcale się tego nie bałam.Po prostu nie chce dalej słuchać oceniania mnie i naciskania na mnie.Skoro ja mówie "nie" to dana osoba nie powinna dalej drążyć tematu.Tym bardziej,że jest to tak delikatna sprawa jak seks.
Szczurunia właśnie to mnie boli,że on chce żebym mu tym pokazała że mi zależy,a przecież poważnego związku nie powinno się zaczynać od tego.Teraz wzbudza we mnie wyrzuty sumienia,że to wszystko moja wina bo ja jestem uparta i chce wszystko robić po swojemu.A tu nie o to chodzi.Ja po prostu nie jestem gotowa na seks z nim.Nie znam nikogo z jego znajomych,nie znam jeszcze jego rodziców,on nie zna moich.Dopiero przez ostatni miesiąc zaczęliśmy się bliżej spotykać,ale te spotkania ze względu na odległość były co tydzień i po 6-5 godzin nie wiecej.Wiem o nim 10 % tego co bym chciała wiedzieć.Ja chciałam się dalej spotykać tak jak dotąd,rozmawiać,śmiać się,poznawać się.Chciałam by były pocałunki bo mi na nim zależało więc to jest normalne.Ale on zawsze powtarzał,że nie potrafi się ze mną tylko całować i zaraz się rozstać.Powiedział też,że nie będzie przyjeżdżał tylko po to żeby ze mną pogadać bo to można robić przez telefon.Wiedzieliśmy o swoim istnieniu już jakiś czas ale ani się nie spotykaliśmy,ani nie pisaliśmy.Nasz kontakt był żaden dopiero teraz od miesiąca.Ale miesiąc to o wiele za mało by tak poznać tą osobe by iść z nią do łóżka.Strasznie mi przykro,że on najbardziej tymi kategoriami podchodzi do związku,a ja czuje się jak bym do niczego innego się nadawała,skoro nie chce przyjeżdżać żeby ze mną rozmawiać itd.;(

216

aga303 napisał/a:

Szczurunia właśnie to mnie boli,że on chce żebym mu tym pokazała że mi zależy,a przecież poważnego związku nie powinno się zaczynać od tego.
(...)

Powiedział też,że nie będzie przyjeżdżał tylko po to żeby ze mną pogadać bo to można robić przez telefon.

Pierwsze: słynne "daj mi dowód miłości" popularny tekst chłopca do dziewczyny w kiepskawych serialach dla nastolatków... żałosne i żenujące...

Drugie: nie chce cię zobaczyć - nie kocha. Sprawa jest prosta jak słońce, bo zakochani ludzie chcą spędzać ze sobą jak najwięcej czasu, niezależnie od tego co wtedy robią. Wiem (z doświadczenia), że trudno to ocenić samemu, kiedy ktoś baaardzo się podoba, ale myślę, że każdy powiedziałby ci to samo co ja. Posłuchaj rozumu i daj sobie spokój - to niewarte twoich nerwów, tym bardziej, że dopiero się zaczęło.

217

zegarek napisał/a:

Mam probelm , mam już ponad 20 lat a nadal jestem sama. Większość moich kolezanek opowiada o swoich bylych , terazniejszych ... a ja co ? No wlasnie ja nic , siedze i nie mam nic do powiedzenia , kiedy spotykam kogos na swojej drodze zyciowej zawsze okazuje sie ,ze to nie ten.... w zasadzie to juz na starcie , wiec ciezko mowic o tym ,ze jestem z tym kims. Ogolnie uwazam ,ze mam wygorowane ambicje , ale wychodze z zalozenia ze zeby z kims byc musze to czuc maksymalnie .Czasem nawet przechodza mnie mysli zeby spotykac sie z kims z czystego zabicia nudy i po to zeby po tem nie byc ta"niedoswiadczona".

Co o tym sadzicie ?

Najnormalniej w świecie musisz go sobie wymyślić. To nie jest żart. Napisz sobie na kartce jaki on ma być , czytaj to sobie codziennie, wierz w to niezachwianie,poczuj go jakby już był koło ciebie , a na pewno się zjawi,ten jeden jedyny....z tym czymś w oczach....z charyzmą. Poczujesz to każdą komórką ciała.....masz to gwarantowane :-) .

218

Hej....nie moge sobie poradzić z uczuciem do chłopaka o którym wcześniej wspominałam.Stawia mi ultimatu :"jeżeli nie zgodze się na seks to nie będzie nas" a ja ciagle o nim myśle.A przecież to co on robi jest bardzo nie fer:(tak mnie krzywdzi a mi dalej na nim zależy.Nie wiem co mam z tym zrobić i jak sobie z tym poradzić:(

219

aga303 napisał/a:

Hej....nie moge sobie poradzić z uczuciem do chłopaka o którym wcześniej wspominałam.Stawia mi ultimatu :"jeżeli nie zgodze się na seks to nie będzie nas" a ja ciagle o nim myśle.A przecież to co on robi jest bardzo nie fer:(tak mnie krzywdzi a mi dalej na nim zależy.Nie wiem co mam z tym zrobić i jak sobie z tym poradzić:(

dziewczyno daj sobie spokój... spróbuj zapomnieć... przeleci Cie i zostawi... zobaczysz.
jeżeli facet Ci mówi zrób to bo jak nie to to to tylko znaczy że ma Cię w tyłku i ma ochotę na seks tylko .... poza tym wykorzystywuje Twoja naiwność... on jest chory i jak mu się chce niech idzie na dziwki ....a Ty nie daj się zwieść takiej meskiej Kur***...takich chłopaków jak on to ja bym zabiła normalnie.... jak dla mnie gorszy jak śmieć... byle co , które nie nadaje się do życia.

220

Pomyśl - zgodzisz się to i tak cię po tym zostawi, nie zgodzisz się - zostawi cię.

Efekt będzie ten sam z tą różnicą, że w pierwszym przypadku dasz się wykorzystać i będziesz się czuła jeszcze gorzej.
Nie będzie was, bo może nigdy nie było? Pomyśl, że to i tak już skończone, kwestia tego czy dasz z siebie zrobić... no sama wiesz kogo. Nie daj się dupkowi, Frytka ma rację, jak mu się tak chce niech idzie na dziwki albo sobie lalkę kupi!

221

Dzięki za słowa prawdy i wsparcia...tak mi ciężko..jeszcze nigdy na nikim mi tak nie zależało a on stawia mnie tak pod ścianą.Czuje się po prostu strasznie....przez chwile byłam szczęśliwa i znów dostałam po d....Nie wiem jak można wogóle tak postępować..... kazać tak wybierać.Nie wierze już w żadnych normalnych facetów..w takich którzy po prostu kochają....chodze po domu i rycze:(:(

222

nie płacz kochana... może to marne pocieszenie ale ja płakałam już chyba przez 10 chłopaków lub więcej....bo każdy mnie ranił i było to zazwyczaj zdrady bo zawsze znalazła się ta LEPSZA lub że niby mam zryty charakter.... nie raz sobie obiecywałam że już wiecej facetów...dobrze zdawałam sobie sprawę jacy z nich czarodzieje... że zawsze jest na początku ładnie pięknie a potem przychodzi taki moment że coś sie psuje a oni uciekają a ja zostaje sama jak palec zraniona....obiecuje sobie i zawsze popełniam błąd ten sam..... UFAM ....i zawsze mam nadzieje że w końcu będę szczęśliwa.....
więc głowa do góry

223

Wczoraj mi powiedział,że jak mi nie odpowiadają jego "WARUNKI" to trudno i szkoda..:(Czuje się okropnie..jak bym do niczego nie była potrzebna:(

224

aga303 napisał/a:

Wczoraj mi powiedział,że jak mi nie odpowiadają jego "WARUNKI" to trudno i szkoda..:(Czuje się okropnie..jak bym do niczego nie była potrzebna:(

widzisz jak facetowi nie zalezy tak jak powinno to tak mówi... sad bo jakby mu zależało na Tobie - jako kobiecie to by latał za Tobą, starał się, interesował, jak najwięcej chciał z Tobą spędzać czas....i nie prosił o seks... dojrzały facet wie że warto poczakać aż kobieta się zdecyduje... bo hallo ale co do seksu to my decyduje kiedy chcemy i w ogóle czy chcemy... nie wolno poddawać się presji faceta...
wiem że Ci ciężko ale pomyśl sobie że on taki wyjątek, sa faceci naprawdę porządni ale to trzeba cierpliwie czekać aż pozna się tego wymarzonego smile nie ma co na siłę się w coś pchać gdzie wiesz  ze i tak przyszłości z nim nie ma... jemu się chce tylko seksu i nic poza tym. nie daj się zwieść, chyba nie chcesz być kolejną zaliczoną ????

225

Nigdy nie miałam takiego prawdziwego adoratora co wzmaga u mnie niską samoocene...i szczerze nie wiem czy kiedykolwiek komuś się spodobam:(Uświadomiłaś mi wiele rzeczy....chce uwierzyć,że są porządni i sznujący kobiete mężczyźni...ale ciężkie to jest:(Pozostaje mi tylko się wyleczyc:(

226

Ooooo Kobiety Kobiety ja was kocham tylko same macie koperkowe problemy

227

Nigdy nie miałam takiego prawdziwego adoratora co wzmaga u mnie niską samoocene...

Dziewczyno, ja nigdy nie byłem nawet na randce, a co tu dopiero mówić o adoracji hmm

Z powodu niskiej samooceny powodowanej brakiem partnerki zawaliłem dwa kierunki studiów, zaprzepaściłem szansę na karierę zawodową w życiu i dorobiłem się ciężkiej nerwicy i prawdopodobnie narkolepsji...

i szczerze nie wiem czy kiedykolwiek komuś się spodobam:(

Z pewnością jesteś ohydna i odrażająca, żeby ludzie nie pierzchali na twój widok przemieszczasz się kanałami albo nosisz gruby płaszcz i kominiarkę.

Pamiętaj, kobiecie znacznie łatwiej jest znaleźć faceta, bo większość z nas podejmie inicjatywę widząc choćby jeden sygnał zainteresowania z twojej strony. Co dalej zrobisz z taką znajomością, zależy tylko i wyłącznie od ciebie.

chce uwierzyć,że są porządni i sznujący kobiete mężczyźni...ale ciężkie to jest:(Pozostaje mi tylko się wyleczyc:(

Wielu takich jest, ale nigdy nie wiesz, na kogo akurat trafiłaś, dopóki nie nadejdzie moment, w którym możesz to zweryfikować.

Zauważyłem jednak, że kobiety wolą takich z inicjatywą, którzy najpierw je zdobędą, a potem powiedzą sp****, już cię nie potrzebuję.

228

Lord_J napisał/a:

Najnormalniej w świecie musisz go sobie wymyślić. To nie jest żart. Napisz sobie na kartce jaki on ma być , czytaj to sobie codziennie, wierz w to niezachwianie,poczuj go jakby już był koło ciebie , a na pewno się zjawi,ten jeden jedyny....z tym czymś w oczach....z charyzmą. Poczujesz to każdą komórką ciała.....masz to gwarantowane :-) .

zastanawia mnie ta teoria, zeby sobie wymyslic wymarzony typ mezczyzny, nie mowie tu o jakims księciu, ale o cechach przez nas pozadanych. czasem rzeczywiscie to dziala. ale niektorzy uwazaja ze lepiej jest zajac sie czyms zupelnie innym i nie myslec o tym i wtedy zwykle przychodzi milosc, z zaskoczenia...

229

Hej! NIe wiem gdzie mam napisać o moim problemie, ale proszęo pomoc
dokładnie 1,5 roku temu spotkałam w pewnym miejscu chłopaka. NI e odezwał sie do mnie ale widziałam jego wzrok, od tej chwili cos sie we mnie zmieniło, okazało sie , ze chodzimy do tej samej szkoły, raz nawet słyszłam jak pwoiedzila, ze jestem ładna;) od czasu kiedy mnie spotkał poza szkołą widziłam, ze cos było, nie wiem co, ale czułam jak  on był spięty jak mnie widzi, kilka razy nawet widziąłam jak on sie na mnie patrzy, ale juz sama nie wiem czy było to urojone czy  nie;/ nie uczymy sie juz w tej samej szole a na uczelni widze go bardzo rzadko, wrecz sporadycznie;/ Moze kiedys cos było, nie wiem, nie umiem sama tego racjonalnie ocenic. Jest idealny, od tego zacznijmy ma pasje, uczy sie na idealnym kierunku(jest bogaty;/) moje kolezanki mowia, ze nie jest przystojny, zwykły chłopak, ale mi sie strasznie podoba jego uroda, chociaz nie o to tu chodzi, bo cenie w nim spokój , opanowanie, usmiech. A ja nie jestem idealna, nie jestem piekna, nie jestem bagata, ucze sie na dobrym kkierunku, ale to nie ten prestiż co on, niestety;/ Myslicie, ze jest jakas szansa? chociaz sama nie wiem jak mam  go spotkac, zagadac, jestem niesmiała i nie wiem czy to wypada, zeby kobieta pierwsza odzywała sie do faceta;/ jak sie nie odezwał to chya mu na mnie nie zależało, co zrobiłybyscie w mojej sytuacji?

230

Poznałam przez internet bardzo fajnego chłopaka.Ma 27 lat,jest ułożony,pochodzi z dobrej rodziny,przystojny i wogóle.Jest między nami tylko jedna różnica.Mianowicie on mieszka na wsi ja mieszkam w mieście.Tu nie chodzi o to,że on jest rolnikiem,czy hoduje zwierzęta czy jeszcze coś mi to w tym momencie nie przeszkadza.Zastanawiam się tylko czy jest sens ciągnąć dalej znajomość w momencie kiedy ja nie wiem czy chciałabym sie wyprowadzić na wieś.On powiedział,że szuka właśnie takiej osoby.Nie wiem co zrobić:(nie chce go też skrzywdzić bo wiem że kilka dziewczyn skończyło z nim znajomość właśnie z tego powodu.Głupotą jest też dyskwalifikowanie mężczyzny z powodu tego że hoduje krowy czy świnie.Co robić?

231

Kolega to widze w kazdym temacie musi smecic?
Ogarnij sie, kazdy na tym forum wie jakie to masz problemy z dziewczynami..

232

Aga ciężko powiedzieć. Mogłabyś spotkać się z nim kilka razy, bo może to akurat chłopak dla którego jesteś w stanie skoczyć w ogień a może on pójdzie za Tobą wszędzie i do miasta? smile
Ja też sobie nie wyobrażam życia na wsi, ale może akurat kiedyś tak wyjdzie.
Fajnie jakby Cię tam do siebie zaprosił i oceniłabyś jak się tam czujesz i w ogóle smile

Cieszę się, że się pozbyłaś tamtego szajbusa!!!!
Powodzenia :*

233

Marzyciel napisał/a:

Kolega to widze w kazdym temacie musi smecic?
Ogarnij sie, kazdy na tym forum wie jakie to masz problemy z dziewczynami..

Do mnie to było ??

234

Tak.

235

Tak.

Miło wiedzieć, że tak wnikliwie czytasz moje posty, w sumie dziękuję ci za to smile

Marzycielu, jeżeli przestanę mówić o moich problemach, to one nie znikną, a tak, może uda mi się w końcu trafić na jakieś realne sposoby rozwiązania tego problemu.

236

Tu nie chodzi o to ze Cie sledze czy jakos specjalnie szukam postow Twych.
Piszesz w tematach gdzie ktos ma podobny problem robiac z siebie ofiare, czytales co Ci napisalem w innym temacie?
Bodajze o wiecznych dziewicach?
Probowales cos z tego?

237

aga303- Masz racje nie można skreslac człowieka tylko przez to skąd pochodzi. Jednak zastanow sie czy macie wspolne cele i jak mogloby w przyszlosci wygladac wasze wspolne zycie. Moj byly byl ze wsi pragnal mieszkac cale zycie w tym jednym miejscu byc rolnikiem i hodowac zwierzeta na poczatku bardzo to ukrywal jednak gdy  juz bylismy dlugo razem meczylo mnie to strasznie bo non stop mnie do tego przekonywal kiedy ja nie wyobrazam sobie zycia poza miastem, to nie moj klimat.Skonczylo sie na tym ze bedac ze mna szukal innej chetnej na wspolne zycie na wsi wink
To tylko taka przestroga, wiadomo kazdy czlowiek jest inny ja moze jestem troche uprzedzona po tej akcji wink Decyzja nalezy do Ciebie;)
Anechoreta- Zobacz ile tu jest kobiet które tylko czekaja aż znajdzie je ten jedyny i bedzie ich miłościa do konca zycia wink Na tym swiecie rowniez wiele jest takich i sadze ze jak sie dobrze rozejrzysz i zaczniesz dzialac zamiast przezywac swoja samotnosc i niepowodzenia to dobrze na tym wyjdziesz.Sprobuj zrobic cos przeciwko sobie i zagadac pierwszy do kobiety moze kilka razy sie nie udac ale za ktoryms razem to poskutkuje powodzenia smile

Posty [ 196 do 238 z 238 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poznać wymarzonego ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024