Jak poznać wymarzonego ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poznać wymarzonego ?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 238 ]

131

Odp: Jak poznać wymarzonego ?

Wiesz, w moim otoczeniu jest tak- osoby studiujace szukają partnerów również studiujących, a ci którzy wybrali pracę fizyczną albo ją i ewentualną szkołę policealną wybierają osoby które podobnie pokierowały życiem. I to jest całkowicie normalne. Moje koleżanki które studiują nie wdają się w głębsze relacje z chłopakami,ktory woleli tyranie. Inna moja koleżanka woli pracować i rownież każdy jej chłopak nie myślał o dokształcaniu. Tak się ludzie dobierają. Zresztą wyobraź sobie też odwrotna sytuację- ty jesteś tylko z maturą albo nawet bez niej. Poznajesz chłopaka studenta. Z czasem w jakiejś kłótni może Ci dogryźć. Tak samo jego rodzina może nie zaakceptować tego i pomyśleć, że ejsteś za głupia. Moja kuzynka miała taką sytuację, dzięki swoim teściom poszła na studia informatyczne i jest na dobrej drodze do dobrze płatnej pracy, tak często komentowali jej brak wykształcenia że aż po nie sięgneła. Takie są realia. Nie słuchaj głupich tekstów,że jesteś zbyt wymagająca. Każda inteligetna i szanująca sie dziewczyna powinna mieć jakieś wymagania i tego sie trzymaj wink

Zobacz podobne tematy :

132

Drogie panie nie wiedziałam że mój jakże skromny post wywoła takie poruszenie. Zauważcie jedną rzecz, że w naszym kraju więcej jest studiujących kobiet, więc wg. waszej teorii część musi się zniżyć albo zostać starą panną. Piszecie, że szanująca kobieta ma chcieć faceta na sowim poziomie. Dobrze, zadałam pytanie kogo ma szukać studentka medycyny skoro do takiego rości sobie pretensje studentka towaroznawstwa czy zarządzania? Dziwi mnie to że odebrałyście to jako afront, bo ja w żadną z Was nie celowałam, tylko jeżeli ktoś przedstawia jakąś teorię to powinien być przygotowany na każdą osobę. A tu się okazuje, że znaczna część osób nie jest nią objęta. Pytacie jakby zareagowało moje otoczenie na takiego faceta, nie wiem i nie planuję tego wiedzieć. Myślę, że ów pan sam by zrezygnował big_smile
Zdziwiło mnie to, że nie widzicie różnicy pomiędzy kierunkiem i uczelnią jak dla mnie jest różnica po między np. Budownictwem na AGH czy medycyną na UJ, a studiami w Wyższej Szkole Promocji Zdrowia, dla Was to jedno i drugie jest wykształceniem tongue

133

Martyna zauważ że wspomniałyśmy i późnij dodała o socjologii że odchylenie w jedną stronę to nic takiego. Studentka (kobieta po studiach z mężczyzną z wykształceniem średnim  np. technicznym to co innego niż kobieta z wyższym wykształceniem z facetem z wykształceniem podstawowym lub zawodowym chociaz to ostanie ta się przeżyć o ile facet ma głowę na karku.
A co do studiów o których mówisz, jest różnica w wykształceniu ale w każdej szkole wyższej potrzebna jest matura i jakiś poziom wiedzy. Wiadomo że Uniwerki sa bardziej cenione, ale przecież nie każdy może na nim studiować po to są uczelnie prywatne, po nich też można mieć pracę, i tez ma się wykształcenie. A jednak nawet osoba na uczelni prywatnej to student czyli podobne doświadczenia, sposób bycia i zachowania.
I zauważ ze wspomniałyśmy o wyjątkach, więc nie mówmy definitywnego nie facetom którzy nie studiują, trzeba patrzeć perspektywicznie.

134

Do Martyny777.Po pierwsze ja zaczynając rozmowę na ten temat nie wspomniałam ani słowa w moim poście o tym że facet ma być po medycynie czy po czymś tam jeszcze.Mówiłam tylko i wyłącznie o tym,że chciałabym żeby mój partner miał maturę.Po drugie to właśnie wg Twojej teorii wykształcona kobieta powinna "brać" każdego mężczyzne bez względu na to jakie ma wyszktałcenie.Co oznacza "zniżenie się" jak to określiłaś.Po trzecie która z dziewcząt studiujących towaroznawstwo napisała że chce mieć faceta po medycynie?Może przeoczyłam taką wypowiedź.Po czwarte sama napisałaś że "Pytacie jakby zareagowało moje otoczenie na takiego faceta, nie wiem i nie planuję tego wiedzieć. Myślę, że ów pan sam by zrezygnował".Moim zdaniem to co napisałaś jest potwierdzeniem tego że sama szukasz kogoś na podobnym poziomie co Ty, a wytykasz takie zachowanie nam.

135

A ja myślę, że pani Martyna dopowiedziała sobie pare rzeczy, po to chyba, by zacząć kłótnię;) bo jej posty są ewidentnym prowokowaniem.
A teraz zadam pytanie Tobie. Czyli jednym slowem Twój parner może być niewykształcony. Jak więc Ty, studentka 2 trudnych kierunków na elitarnych uczelniach widzisz siebie z panem po zawodówce? naprawde uważasz,ze rozumielibyście się?;)
I coś ty się tak uparła tych różnic w kierunkach i uczelniach. Jeszcze nie słyszałam od nikogo przy zdrowych zmysłach,kto by je komentował czy wytykał. To naprawde nie jest istotne,chyba że dla tych ''najlepszych''-prawników,lekarzy, oni mogą nieraz uwarzać się za lepszych od innych i szukać żony równej sobie. Może masz z tym problem albo na tym punkcie jakiś kompleks?

''Zdziwiło mnie to, że nie widzicie różnicy pomiędzy kierunkiem i uczelnią jak dla mnie jest różnica po między np. Budownictwem na AGH czy medycyną na UJ, a studiami w Wyższej Szkole Promocji Zdrowia, dla Was to jedno i drugie jest wykształceniem''

Owszem,to jest różnica. Wiadomo, pierwszy i drugi kierunek jest bardziej elitarny. Ale nie wymagam, by mój chłopak był z uniwersytetu tylko i wyłącznie i studiował mega znany kierunek. Wtedy bym mogła rzeczywiście zostać starą panną;)ważne że chciał się uczyć.Czy ja albo dziewczyny gdziekolwiek o tym wspomniałyśmy, że ma być z tych najlepszych?
Wytykujesz różnice i w związku z tym sama prubujesz szufladkować ludzi( z budownictwa to oki, ale WSPZ to już gorsza uczelnia i mniej ważny kierunek to już takiego faceta nie chce. Ja nie mam takich wymagań, bo to by było idiotyczne wręcz).

136

Karpod, to wyobraź sobie studentkę prawa UW i czy ona ma się cieszyć z faceta który studiuje zarządzanie w Wyższej Szkole Zarządzania? Różnica jest kolosalna. W takim razie z kim ma się związać wg Was owa kobieta? Fakt szufladkuję ludzi, nie jest mi też obcy cynizm, co więcej nie sądzę, aby to była moja wada tongue.
Zawsze uważała, że albo konkretne studia albo żadne. Studia, aby studiować nie maja żadnego celu.
Wiem dla wielu nie ma to znaczenia, jakie to studia, ale zastanówmy się piszecie środowisko studenckie, akademickie, a jakie niby jest środowisko studenckie na takich wyższych szkołach? Warto zastanowić się nad tym, że to nie jest to samo, środowisko jest zupełnie inne. Ja studiuję na 2 uczelniach obie renomowane, ale jednak widzę różnicę między jednymi a drugimi studentami.

137

Mówmy Martyno głównie o maturze, a studentka sprawa z UW z facetem studiującym na wyższej uczelni prywatnej czemu nie. Poziom wykształcenia w kwestii teoretycznej podobny, szansa na zlezienie pracy przez faceta większa niż w przypadku braku matury lub braku w ogóle wykształcenia, wprawdzie uczelni prywatne są gorzej traktowane ale mają też swoje plusy np kierunki jakich na państwowych uczelniach może nie być. Znam takie sytuacje.
a i nadal podtrzymuje zadanie że środowisko studeckie bez względu nato jaka to uczelnia jest specyficzne np. prozaiczny przykład studenckich czwartkowych imprez czy tez wkuwania do sesji dwa razy w roku, czy też wymiana notatek czy inne kwestie wynikające z kwesti samego studiowania, ewentulnie w przypadku różnicy poziomu to zachowania z liceum sa długo pamiętane i z okresu matury więc też jest zawsze ta spójność wśród osób które zdawały mature kiedys tam i jedna z nich pracuje a druga postanowiła studiować.
Szuflatkowanie ludzie (zbytnie a u Ciebie to widzę z mojej perspektywy) to ogromna wada, takie coś prowadzi do marginalizacji ludzie ze społeczeństwa ze względu na ich cechy, i mówię to ogólnie.

Każda z nas ma prawo wybierać partnera tak jak tego chce mają mniejsze lub większe wymagania, skoro oczekujemy tego by nasz partner miał średnie wykształcenie lub wyżej nie patrząc na renomę uczelni to możemy tak patrzeć i nie musis oceniać naszego spostrzegania tego w swoich kategoriach"szufladkowania ludzi"

138

Kami90 napisał/a:

Mówmy Martyno głównie o maturze, a studentka sprawa z UW z facetem studiującym na wyższej uczelni prywatnej czemu nie. Poziom wykształcenia w kwestii teoretycznej podobny,

Ja bym tego nie napisała, i proszę Cię nie bądź śmieszna, bo znam wiele os. które miały zaliczyć np. jeden przedmiot związany z prawem i płakały nad nim nie jedną noc.
Wiedziała, że tak będzie to boli przyznać się do tego, że medycyna czy prawo jest trudniejsze niż zarządzanie. Dziewczyny wierzcie mi są różnice, i ja je widzę bardzo je widzę. Ktoś kto nie studiuje na takim kierunku nie zdaje sobie sprawy z tego, jakie to jest trudne. Rycie w sesji a to dobre właśnie to różni tych ludzi od innych że oni ryją cały rok tongue

139

To jest tylko ich wybór, nikogo więcej. Zresztą wszystko zależy od tego jak kto się uczy, bo wkuwanie na blachę nikomu nic nie da, mam koleżanki na prawie na administracji, a prawo na UŁ jest jednym z lepszych w Polsce i jakoś nie wkuwają non stop, żyją normalnie. Ja studiuje pracę socjalną wszyscy spłycają mój kierunek, a nie jedna osoba jak widzi po czasie ilość rzeczy do nauki to jednak mówi ze to coś więcej niż od taki sobie kierunek, i co jakoś nie wywyższam się nad innymi.
A zresztą osoby którym zależy to i na prywatnych mogły by uczyć się cały rok, zalezy od człowieka a nie uczelni.

140

Odchodzimy od tematu, ale Kami chyba mamy inne rankingi, bo z tego co ja wiem to UŁ jest gdzieś w połowie wink (nie zapominajmy o UJ, UW, UAM i innych wink )
Cały czas piszemy o różnicy, ja widzę różnicę między studentami jednego uniwersytetu a drugiego, mimo ze oboje studiują to samo. Znam ludzi którzy studiują na prywatnych uczelniach i bez obrazy umiejętność dokonania przelewu to jedyne co opanowali.
Raczej nie jest tak, że ludzie łączą się z os ze swojego kierunku i uniwersytetu (poza wiadomymi przypadkami big_smile ), dlatego trzeba uwzględnić to że jakaś różnica zawsze będzie tongue, wg. mnie różnica między studentką zarządzania a kimś po technikum jest mniejsza niż różnica pomiędzy ową studentką a studentem medycyny, mimo, że wg. Was są na tym samym poziomie. Myślę, że żaden student medycyny by tego nie potwierdził wink

141

Martyno, możesz studiować nawet na 3 renomowanych kierunkach i co z tego? Czy to cię czyni lepszym od kogoś kto studiuje jeden przeciętny?
A jeśli jest ci tak trudno to jakim cudem masz jeszcze czas pisać na tym forum?
Patrzenie na kogoś jak na idiotę, bo nie umie czegoś, co świetnie umiem ja, jest głupotą. Każdy jest dobry w czym innym.

Problem osoby, która umówiła się z panem bez matury nie polega przecież na tym, że nie będą mogli wspólnie rozmawiać o dziełach Mickiewicza, tylko na domniemanym lenistwie tego pana, który nie chciał zrobić NIC.

"Ja bym tego nie napisała, i proszę Cię nie bądź śmieszna, bo znam wiele os. które miały zaliczyć np. jeden przedmiot związany z prawem i płakały nad nim nie jedną noc."

Wyjątkowo głupi przykład. To, że ktoś ma np. na prawie czy na medycynie problemy z nauczeniem się podstaw łaciny czyni go głupszym ode mnie?

142

Szczurunia źle mnie odebrałaś, bo ja cały czas podkreślam, że kierunek kierunkowi nierówny i nie można mówić wyższe to wyższe. Czy ja użyłam słowa głupi, głupszy?
Wiedziałam, że tak będzie, bo ciężko jest się przyznać, że jest inaczej niż sobie myślimy, że nie jest tak, że ja kończą byle co i chcę być uznawany za tak samo mądrego jak ten po medycynie.
Łacina jest trudna, ale większość sobie z nią bardzo dobrze radzi

143

Ja myśle,że ta dyskusja nie ma sensu. Ponieważ Ty,Martyno, zwyczajnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Wałkujesz temat tego studentki/studenta prawa/medycyny oraz studenta/studentki towaroaznawstwa,zarządzania itp itd...i po co ja się pytam? Zaczeło się od tego, że powiedziałam adze303, żeby raczej nie wchodziła w bliższe relacje z kolesiem bez matury i że ja sama wolę chłopaka który nie dosć, że ją ma to jeszcze studiuje, bo wolę kogoś na równym poziomie. I gdzie w ktorym kolwiek moim poście napisałam, że mierze wysoko i że to musi być student prawa, medycyny? dodajesz swoje 3 grosze kompletnie odbiegające od tematu. Nie interesuje mnie, co sobie myśli pani lekarz czy pani prawnik. Od samego początku piszę o SOBIE, o tym że JA chcę by mój chłopak studiował tak jak ja. I przestań wbijać nam tu wszystkie filozofie dotyczące różnic kierunków i uczelni, bo naprawdę mnie to nie interesuje i myśle, że pozostałe forumowiczki także,problemem było umuwienie się z chłopakiem bez matury, a zrobiłaś off-top dotyczący tego, że ten kierunek lepszy a ta uczelnia lepsza... dziewczyny, proponuję nie tłumaczyć już nic, bo to chyba nie ma sensu.
I uwierz mi, ktoś po 2 elitarnych kierunkach, czy choćby jednym nie zawsze będzie mądrzejszy i lepszy niż ktoś, kto poszedł na zaoczne. Przykładem jest moja najlepsza koleżanka-studiuje na prywatnym , a jest naprawde inteligentna. I co najważniejsze, studiuje to co jest jej pasją.

144

Karpod świetnie to ujęłaś big_smile

A co do tematu....
jak poznać wymarzonego...
Czy Was tez odstraszają zdesperowani goście? nie mówię o tych co piszą i się starają tylko Ci którzy wyraźnie zaczynają się narzucać i krzywić się na każde opóźnienie z pisaniem.... Bo mnie ostnio strasznie, poznałam takiego jednego na fotce, wiecznie sie wkurza że mu nie odpisałam lub że pisze że nie mam czasu gadać, a ja poprostu skoro go nie znam z reala to po co mam sie zbytnio angażować, jak bym była bardzij zainteresowana i podzielała jego punkt widzenia świata itp to pewnie była bym mocnij zaabsorbowana znajomością....

145

Ja miałam 2 takie ''znajomości'' ostatnio z neta....narzucali się, pisali pomimo że ja nie odpisywałam. Jednemu moja kumpela ostrą gadkę walneła i sie odpieprzył. Drugi sam zrezygnował, ale on to wogóle śmieszny był, ja mu nie odpisuje an jedną wiadomosc,na drugą,na trzecią...a ten z uśmiechami nadal pisze,jakby nie zauważył nic. A gdy wkoncu przestał pisać, to jego kolega jakiś napisal do mnie na nk że niby pomylił mnie z dziewczyną tamtego, napisal że fajnie ze ejstesmy razem,że tamten to świetny głos i ma nadzieje,że si wkoncu poznamy wszyscy.A po chwili wiadomość'' sorry, pomyłka:)''. Haha. Ta jasne,pomyłka. Odrazu zaśmierdziało mi tu zagrywką, bo niby po co kolega mojego niby chłopaka miałby pisać do mnie ze sie wkoncu poznamy i łukasz(tamten) to świetny gość? idioci.

146

Też uważam, że ta dyskusja na temat uczelni jest bezsensowna.Mi chodziło wyłącznie o posiadanie matury a nie o prawnika czy lekarza.Uważam,że matura to jest podstawa i każdy powinien do niej podchodzić.Chłopak z którym się umówiłam wogóle nie podszedł do tego egzaminu.Ponieważ nie szukam kogoś kto nie ma pomysłu na życie zakonczyłam tę znajomość.Co do poznawania facetów na fotce itp.Na fotce raz poznałam jednego 27 latka (to było jakieś 2 lata temu)i teraz nie moge się z tego wyplątać.Jednego poznałam na sympatii.To był dopiero element.Wysłałam mu zdjęcie a on zanim się wogóle spotkaliśmy wrzucił sobie to zdjęcie na tapete do telefonu.Pisał smsy..skarbie,myszko,słoneczko..masakra po prostu.Na drugim spotkaniu oświadczył,że nie wyobraża sobie,że mielibyśmy nie jechać we dwoje na wakacje.Po tym tekście otrzeźwiałam i stwierdziłam, że poraz kolejny trafiłam jak kulą w płot.Wczoraj hucznie usunęłam konto z fotki i ze wszystkich portali na jakich byłam.Koniec szukania przez internet bo zawsze nic z tego nie wychodzi.Postanowiłam chociaz postarać się poczekać na tego właściwego i dostosować sie do rad redaktor naczelnej jednego z miesięcznika dla kobiet.Jest to numer na walentynki.Jej tekst brzmi tak:"Podobno miłość goni tych którzy przed nią uciekają,a ucieka przed tymi którzy ją gonią.Jeśli więc nie jesteś zakochana a bardzo chciałabyś być,nie przejmuj się, że zbliżają się walentynki a Ty nie masz z kim zjeść romantycznej kolacji.Żyj pełnią życia,rozkoszuj się kazdym dniem,rozwijaj się,dbaj o urodę,modnie się ubieraj,bądź otwarta na ludzi i nowe wyzwania.Zrób wszystko,żeby podobać się sobie jako kobieta i jako człowiek.A wtedy zobaczysz,że innym też się podobasz."Ja ułożyłam sobie już listę rzeczy które chce zrobić i postaram się polubić siebie i spodobać się sama sobie.A co najważniejsze po prostu poczekać,to będzie napewno trudne,bo źle mi z tym, że jestem sama ale trzeba spróbować:)Myślicie,że czekania na miłość jest jedną z recept na samotność?

147

Aga w tym tekście od redaktora jest trochę racji, tylko co z osobami które już lubią siebie, które codziennie stawiają czoła swoim problemom, pomagają innym, i realizują sie w jakiś tak sposób, na tyle ile mają możliwości... a mimo to ciągle są same, i czas bycia samej wydłuża się i wydłuża, a wszystkie koleżanki w około poznają co rusz swoje miłości tongue?
Dlatego nie całkiem się z tym zgadza, ja od dłuższego czasu dużo bardziej staram się pracować nad sobą, a w ogóle nię nikomu nie podoba, kiedyś na ulicy faceci na mnie patrzyli a teraz wcale.
Po za tym jednak to oczekiwanie na miłość, chodzenie na randki, przeżywanie etapów swego rodzaju poszukiwania ale nie tego desperackiego to w sumie taki lek na chwilowe zapomnienie, daje oazę na pustyni zwanej brakiem miłości. Czasem przynajmniej ja tak czuję.
Życzę Ci powodzenia, lecz sama już próbowałam wszystkiego i jak było tak jest tongue

148

Ja przez internet poznałam jedną osobę, przyjaciela można by rzec chyba już teraz. Ale to naprawdę przypadkiem. Boję się znajomości "internetowych" - nigdy nie wiadomo na jakiego wariata się trafi, co chyba potwierdzają powyższe posty dziewcząt. Poza tym nie umiem tak jakoś prowadzić rozmowy przez internet. Lepiej mi idzie "na żywo".
Nie mam konta na żadnych portalach poza tym forum i jeszcze innym wegetariańskim. To dla mnie i tak dużo smile
A ja od dzisiaj też chyba bardziej zacznę o siebie dbać - przede wszystkim o psychikę! Bo wysiadam po tym jak kilka dni ryłam do dzisiejszego egzaminu, po czym doktor nie był łaskaw powiadomić nas, że go przesunął na za tydzień.... po prostu cudna sprawa....
Mam serdecznie dosyć wszystkiego i też muszę znaleźć jakiś sposób, żeby nie myśleć o tym wszystkim...

No właśnie, ale Kami ma rację - co z osobami, które nie siedzą z założonymi rękami tylko coś robią, wypełniają sobie czas itd., a mimo to są same. Ja się staram tak robić. I co z tego? Już nie mówię, o spotkaniu "tego wymarzonego", ale o odrobinę zainteresowania ze strony płci przeciwnej, choć uśmiech, rozmowa... wystarczyłoby. sad
Nie wiem co jest nie tak.. czy jestem aż tak nieciekawa, czy aż tak źle wyglądam czy co... sad

149

Macie rację.Ja np nie mogę zaakceptować siebie właśnie dlatego,że jakoś specjalnie nikt na mnie nie zwraca uwagi i czuje się gorsza od innych dziewczyn.W moim przypadku koleżanki też co chwilę kogoś poznają,zaręczają się itd.,a mi ciągle nie wychodzi i przychodzi myślenie co jest ze mną nie tak.Co mają one a czego nie mam ja:(Też wiem,że to straszne uczucie..:(

150

Szczurunia mówię o tym samym, bo czasem jakiś flirt trochę kontaktu z mężczyznami było by wystarczające.
Ja może super aktywna nie jestem, ale mam szkołę, angażuje się w naukę, jak mam okazję to idę na imprezę ale nie mam znajomych więc o to raczej trudno. Lubie internet więc często wyszukuje czegoś dowiaduje się nowych rzeczy, dbam o siebie, kreuje swój styl, i jest jak jest.
I tak jak Ty zastanawiam się nad tym wszystkim, bo jest raczej coraz gorzej niż lepiej...

151

Wymarzony sam sie znajdzie w odpowiednim czasie. Nie wyszuka sie go w zadnym katalogu. Mam 22 lata i tak na prawde nigdy sie z nikim nie spotykałam na stałe. Jak ktos sie tylko mna interesował to zaraz wyszukiwalam w nim czegos co mi przeszkadza i go odprawiałam z kwitkiem max po 2 tygodniach. Fakt jest taki ze nie przeszkadzało mi bycie samej, lubie sie bawic, mam grupe przyjaciół z którymi nigdy sie nie nudziłam i zawsze mogłam po przyjacielsku sie przytulic do któregos z kolegów jesli czułam taka potrzebe wink Czasem samotnosc doskwierała, jak każdemu. I 1,5 roku temu poznałam chodzące cudo. Moje oczko w głowie. na początku tez chciałam go odrzucic ale cos sprawiło ze tego nie zrobiłam i bardzo dobrze bo jestesmy zaręczeni od ponad pół roku smile I jest taki jak sobie wymarzyłam. Zgadza sie nawet z głupotami z dzieciństwa typu ze miał byc blondynem, miec niebieskie oczy, tatuaże, lubic The beatles i traktowac mnie jak królewne. I wszystko sie zgadza wink Dlatego warto czekać.

152

Widzę, że mam podobny do Was problem smile
W innym wątku pisałam, że szukam chłopaka i "płaczę po nocach" że go nie ma hehe. W moim przypadku wynika to z tego, że czuję się dość samotną osobą i troszkę nieszczęśliwą. A wierzę, że chłopak uszczęśliwiłby mnie.
Ostatnimi czasy nie czuję w sobie w ogóle energii, motywacji. Nie wiem po co się meczę, uczę, skoro nie mam dla kogo tego robić. Co że zdam egzamin, jak nie mam nawet za bardzo z kim podzielić się tą radością. Co że se kupię nowy ciuch, jak nie mam przed kim pochwalić się nim. Po prostu nie widzę sensu w tej mojej walce.
I w akcie desperacji założyłam sobie konto na sympatii jakiś czas temu i spotkałam się z jednym chłopakiem po dwóch dniach, on nalegał. Ale niewypał. I normalnie idiota. Mieliśmy się spotkać trzeci raz, ale pod warunkiem, że go przenocuję xD Oczywiście powiedziałam, że to niemożliwe to się obraził. Ale na drugi dzień zadzwonił, że zaprasza mnie na weekend do Krakowa, żebyśmy sie lepiej poznali hahahahaha. No co za dziwny typ big_smile I jeszcze lepsze. Ja obecnie mieszkam w Szczecinie, on trochę dalej. I on planuje się tu przeprowadzić na stałe i zapytał się mnie czy nie zamieszkałabym z nim xDDDDDDDDDDDDDDD Dziękujemy temu Panu smile
Konto na tym portalu miałam około tygodnia. I zdążyłam poznać jeszcze jednego chłopaka. Ale po tych nieciekawych doświadczeniach powiedziałam mu na wstępie, że przyjaźń i nic więcej smile I pisałam mu wiele razy, że szukam młodszego itp. Ogólnie opisywałam mu ideał swojego chłopaka jako jego przeciwieństwo, żeby se nic nie pomyślał. Niom i pisałam z nim miesiąc na gg i serio w porządku było. Niom i wczoraj się spotkaliśmy, jak to ja podkreśliłam na czysto koleżeńskiej stopie. I cóż? Głupia, głupia, głupia JA sad Bo X okazał się na żywo sto lepszy razy niż se wyobrażałam. Nie było milczeń, ale było ciekawie, zabawnie i ogólnie wow smile Ale tylko koledzy sad I teraz strasznie żałuję tego co pisała. Ale zostało mi dalej GGadać z nim i spotkać kolejny raz i może coś z tego wyniknie smile Ale boję się, żeby wcześniej jakaś mi go sprzed nosa nie sprzątnęła tongue
Sumą sumarów. Ciężka sprawa big_smile

153 Ostatnio edytowany przez ffelicity (2011-01-27 13:58:16)

Bądz odważna i mu po prostu napisz ze miałas zle doswiadczenia ze znajomosciami przez neta i chciałas dmuchac na zimne a naprawde go polubiłaś smile

154

Oj tak bezpośrednio na pewno mu nie napiszę. Myślę, że on przyjął do wiadomości to co mu pisałam wcześniej i także rozpatruję naszą znajomość tylko w kategorii koleżeństwa.
Gorzej, że teraz mam sesję, brak czasu, a potem wyjeżdżam na ferie i full czasu mnie nie będzie, więc dużo może się zdarzyć sad

155

Po raz pięćsetny więc na tym forum zadam pytanie: gdzie poza internetem można kogoś poznać?
Bo ja nie widzę takich możliwości ;/ I tylko nie piszcie: wszędzie.

I co wy dziewczyny robicie, że ktoś się wami interesuje? Bo ja już mam dosyć traktowania mnie jak powietrze albo jak innego faceta....

156 Ostatnio edytowany przez ffelicity (2011-01-27 14:54:07)

Ja swojego poznałam przez kolege. Moj dobry przyjaciel z liceum poszedł na studia i zaczął imprezowac z ludzmi ze swojego roku i zaczął mnie zabierac i tak poznałam jego kolege z roku wink taka prawda ze najszybciej mozna poznac kogos na domówce, czy na imprezie. namawiajcie znajomych zeby zabierali swoich znajomych wink

ja mysle ze trzeba okazac troche zainteresowania, pokazać ze jest sie zainteresowanym
bo mimo tego co sie mowi panowie nie sa tacy hej do przodu wcale, tez czekają na sygnał
zeby nie startowac do dziewczyny i nie wyjsc na idiote

157

Też tak mam. Mam 20 lat i nigdy nie byłam w poważnym związku, co najlepsze nigdy nie spotkałam chłopaka, z którym bym tak naprawde chciała być,który byłby wyjatkowy. Nie wiem czego to kwestia, jeśli chodzi o wygląd to szkaradna jakaś nie jestem, dbam o siebie. Jeśli chodzi o charakter...cóż jestem zamknięta w sobie troche i tak naprawde niewiele z tego co mam w srodku potarfie pokazać. No ale przecież różne osoby są szczęsliwe w związkach, nie tylko te super pewne siebie,towarzyskie i otwarte. Też mam wrazenie, że sie nie podobam facetom ale nie robie z tego jakiejś tragedii;) choć wiadomo, chciałabym być adorowana, chciałabym tak jak moje koleżanki mówić co i rusz,że jakiś chłopak sie we mnie zakochał. Ale to chyba nierealne,heh. Widocznie nie każdy ma szanse na miłość, jak już w którymś temacie(albo nawet i tu) pisałam.

158

karpod napisał/a:

. Widocznie nie każdy ma szanse na miłość, jak już w którymś temacie(albo nawet i tu) pisałam.

Nie myśl i nie pisz tak nawet! Bo odbierasz mi wiarę big_smile
Ja jestem naiwną optymistką i wierzę, że pewnego dnia jednak poznam kogoś i zaiskrzy smile
I biedny szuka i szuka mnie po całym świecie "Kiedyś Cię znajdę!", ale w końcu na siebie trafimy! big_smile
Pewnie, że wolałabym, żeby to się stało tu i teraz, ale cóż. Widocznie takie moje przeznaczenie, z którym ciężko mi się jednak pogodzić sad

159

o ile życie czloweika było by prostrze gdyby mowil co myśli, czego chce.
ale niestety rzeczywistość jest inna jakiś ulamek społeczeństwa to wciąż kobiety ktore czekają na 1 krok faceta, i faceci kotórzy boja sie zaryzyować i podejść zagadać dziewczynę.

marzy mi sie jakaś akcja przeciw samotnosci. wiem że dużą blokadę może stanowić niepewność niska samoocena. ale dziewczyny tzrebna się wziąć w garśc i jezeli ktos ci się podoba/chcesz kogos pozać bliżej musisz m dać jakoś do zrozumeinia, chociazby spojrzeniem w oczy i odwzajemnieniem usmiechu.

160

kate1234 mam tak samo jak Ty w niczym nie widzę sensu i w głębi duszy wiem że że gdybym miała drugą połowę to łatwiej by mi było pokonywać inne liczne problemy.
W moim przypadku jest o tyle gorzej że mam bardzo kiepskich znajomych, na ploty kawę jasne, ale nikt z nikim mnie nie poznaje, dziewczyny widzą we mnie zagrożenie bo jestem dość przebojowa i otwarta więc chronią znajomych swoich żeby ktoś nie polubił mnie bardziej niż je. To oczywiście hipoteza ale w większości potwierdza się.
Więc ja nie mam jak poznać przez znajomych, przez neta poznaje idiotów, poznałam tylko jednego fajnego, ale niestety po jakimś czasie nasze oczekiwania były zbyt różne by móc być na serio razem.
Nie sądzę też bym poznała kogoś od tak na uczelni czy gdziekolwiek bo to po prostu zaczyna wydawać mi się niemożliwe.

Szczurunia mnie też faceci traktują jak powietrze, a kurde nie jestem brzydka, wydaje mi się że jestem atrakcyjna. chociaż trochę. A że mnie traktują jak innego facet, to zdzierżę, bo wtedy chociaż mam w perspektywie kumpla a mi i tych ostatnio brak.

W ogóle mam też problem ze wzrostem, zawsze jak facet wydaje się fajny to jest ode mnie sporo niższy. Jeden przykład, facet świetny z charakteru, bardzo dla mnie miły, ja w jego typie, on z twarzy bardzo mi się podoba, ale ja mam 173cm wzrostu a on hmmm 167cm wzrostu sad

Samotność jest ciężka

161

Znam Twoj ból, ja mam 178cm i mimo iz wiadomo ze wzrost nie jest najwazniejszy to czułam sie zawsze głupio spacerując z nizszym facetem wink

to pewnie zabrzmi banalnie i głupio ale mną faceci zaczeli sie bardziej interesowac jak polubiłam siebie
jak zaakceptowałam fałdki to tu to tam, duzy nos itp
koledzy zawsze powtarzali mi ze jestem super dziewczyną, ze nie jestem taka 'jak inne' ze nie czepiam sie o byle co, mozna mi wszystko powiedziec, zaszalec, ze jestem troskliwa i opiekuńcza i super w ogóle i zawsze sie smiali ze jak to sie dzieje ze jestem sama (i zawsze robili mi dobra reklame przed facetami którzy sie mnie interesowali wink )
któregoś dnia po prostu uwierzyłam w to co o mnie mówli, poznałam swoja wartosc i stałam sie odwazniejsza
smile

162 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2011-01-27 19:28:44)

ffelicity, tylko widzisz ja lubie siebie, akceptuje to jaka jestem, wiem też że jestem dość nietypowa przez swoje zainteresowanie motoryzacją, że jestem bardzo wyluzowana wśród facetów, a mimo to jest właśnie tak
największe wzięcie miałam wtedy kiedy byłam w związku a związek zakończył się ponad rok temu tongue

163

taaak, to jest jakas magiczna sprawa ze jak kobieta jest w związku to nagle zainteresowanie wzrasta wink

wyznaje zasade ze na wszystko jest czas
tylko trzeba łapac okazje, ryzykowac, próbowac
bo czemu by nie

164

Ja należę do odważnych, cóż nic na siłę faceta, sobie nie stworzę.

165

Zazdroszczę Wam dziewczyny własnej samooceny.Moja jest maksymalnie niska;(Nie wierzę w to,że mogłabym się komuś spodobać;(Jak ktoś na mnie spojrzy to mi się zapala w głowie światełko-co jest ze mną nie tak że on się na mnie patrzy?Niby czekam na tego jedynego ale nie wierze że wogóle takowy się mną zainteresuje.Zaraz 23 lata a jestem czystą,niezapisaną kartką...

166

Aga ja tak samo. Moja jest poniżej zera hmm
Ostatnio nabrałam tyćkę pewności siebie i spotkałam się z tymi dwoma chłopakami. Pierwszy niewypał. A ten drugi fajny, ale co skoro czuję, że on już mnie tak nie lubi sad Wcześniej pisał do mnie na gg cały czas, a teraz dupka.
sad sad sad

167

Zastanawiam skąd się u dziewczyn bierze ten brak wiary w siebie i swoje możliwości.
Przecież każda jest inna, wyjątkowa, wspaniała i piękna na swój sposób.

168

W moim przypadku z domu wyniosłam.

169

Mój brak wiary w siebie i niska samoocene bierze się z tego że jestem sama i nigdy jeszcze nie byłam w żadnym związku.Nie miałam dużo adoratorów i czuje się gorsza od innych dziewczyn:(

170

Moja samoocena się waha bardzo, bo to zależy od sfery o jakiej mówimy i danego momentu smile
Jeśli o wygląd chodzi no to kiepsko bywa, bo nie mam ładnej figury, więc muszę kombinować żeby ją ukryć i jakoś wyglądać, to nie jest fajne. Twarz mam przeciętną (no niestety, buźka anioła to nie jest), ale jak się pomaluję to jest nawet czasem nieźle.

Przestałam mieć kompleksy co do moich umiejętności i wiedzy - bo zaczęłam dbać o to i na tym polu moja samoocena jest raczej wysoka.

A niskie poczucie własnej wartości wyniosłam z gimnazjum - byłam tam takim "chłopcem do bicia", wszyscy się ze mnie śmiali, nawet przy nauczycielach, bo oni nie reagowali na to zupełnie. I tam mnie nauczono, że jestem gruba, głupia i nic nie warta. Trochę mi zajęło zanim na jakimkolwiek polu odzyskałam wiarę w siebie.

A co do braku zainteresowania to wczorajszy wieczór (całkiem udana impreza big_smile ) ostatecznie pokazał mi w czym jest problem. Chodzi o wygląd. Usłyszałam od pewnej osoby bezpośrednio, że może zniechęcać. No, ale chodzi o te jego elementy, które ja lubię. I co, zmieniać się na chama, żeby ktoś mnie zechciał czy zostać sobą  i być samą całe życie.....?
Zmieniać się dla kogoś to dla mnie czysty debilizm, więc wybór jest prosty. Szkoda, że taki bolesny sad

171

Ja też mam mieszane poczucie własnej wartości, na zmianę raz uważam że wygląd mam niezły a charakter średni, że może faceci nie lubią takich kobiet a za chwilę że jestem nie atrakcyjna tylko mam charakter fajny.
Wiadomo lepiej się czuje po udanej imprezie, krótkim flircie, jakimś komplemencie czy miłej korespondencji, ale staram się też czuc dobrze sama ze sobą bez tego bo o to wszystko w moim życiu póki co bywa ciężko

172

Jeżeli zaczynamy wierzyć w siebie, podobać się samym sobą, automatycznie wszystko wokół nas się zmienia.
I piszę to na własnym przykładzie, gdzie od małego byłam szarą myszką, dzieci mi dokuczały, a ja ich nie rozumiałam.
Dopiero na studiach zaczęłam wierzyć w siebie i nagle ludzie, dla których byłam niewidoczna zaczęli widzieć we mnie kogoś, kto ma wiedzę, z kim da się pogadać prawie o wszystkim, kto po prostu istnieje.
Nadal w nowym towarzystwie nie potrafię się odnaleźć i często stoję z 'boku', ale to się zmienia, jak już poznam tych ludzi.
Ogólnie puentą mojej wypowiedzi jest to, że inni widzą nas takimi, jakimi pokazujemy, że jesteśmy. I wygląd tak, liczy się, ale na pierwsze poznanie. Bardziej jednak liczy się to jaki mamy charakter, co sobą reprezentujemy, jakie wyznajemy wartości.

173

madmadhu- to ja chyba jestem wyjątkiem tongue
Bo jedyne co się zmętniło to to ze zaczęłam zauważać ze ludzie darzą mnie sympatią ale to też kwestia dorosłości bo to już nie gimnazjaliści którzy nie doceniali pozytywnych cech(od zerówki do połowy liceum byłam ofiarą przemocy psychicznej rówieśników, jak również w liceum niszczono moje rzecz- powód nieznany), ale nic więcej w około mnie(prócz tego że teraz mam z kim pogadać na uczelni i z kim się śmiać) po przez to ze jestem pewniejsza siebie, zadowolona z tego kim jestem i w jakim kierunku idę się nie zmieniło. tongue

174 Ostatnio edytowany przez kate1234 (2011-01-29 16:30:47)

kate1234 napisał/a:
karpod napisał/a:

. Widocznie nie każdy ma szanse na miłość, jak już w którymś temacie(albo nawet i tu) pisałam.

Nie myśl i nie pisz tak nawet! Bo odbierasz mi wiarę big_smile
Ja jestem naiwną optymistką i wierzę, że pewnego dnia jednak poznam kogoś i zaiskrzy smile
I biedny szuka i szuka mnie po całym świecie "Kiedyś Cię znajdę!", ale w końcu na siebie trafimy! big_smile
Pewnie, że wolałabym, żeby to się stało tu i teraz, ale cóż. Widocznie takie moje przeznaczenie, z którym ciężko mi się jednak pogodzić sad

Cofam te słowa! Całe życie będę sama. Nigdy nie będę mieć chłopaka sad
Właśnie się popłakałam, przez chłopaka o którym tu pisałam.
Pisałam z nim przez miesiąc na gg i on niby mnie tak lubił, cały czas wypisywał do mnie.
Wydawało mi się, że nasze spotkanie było udane. Śmialiśmy się, było mało milczeń. Szybko złapaliśmy wspólny język. A jak on mnie potraktował?
W ogóle już do mnie nie pisze. Tak, jestem za brzydka nawet na jego koleżankę sad Po prostu nie mogę uwierzyć, że tak ze mną postąpił. Usunę jego gg i muszę zapomnieć o jego istnieniu. Ale niestety rana zostanie. Nigdy już nie spotkam się z żadnym chłopakiem. Nigdy więcej nie chcę zostać tak potraktowana. Co za cham. A ja jeszcze głupia przez niego płaczę hmm
sad sad sad sad

Tylko czy moje życie ma teraz sens. Nie mam rodziny, mam mało przyjaciół. Co to za życie w pojedynkę.
Kurde.

175

Za brzydka?Tak ci powiedział?  nawet gdybyś nie była urodziwa specjalnie...to przecież skoro pisaliście miesiąc, to powinien mieć jakieś fotki Twoje i wiedzieć jak wyglądasz. Ja jak widze, że koleś kompletnie z wyglądu odpada,nawet jako kolega to już na pcozątku znajomości, jeszcze na wirtualnej stopie, przestaję mu odpisywać. Dziwna sprawa.

176

Nic nie powiedział. Po prostu nie pisze już do mnie. Może usunął moje gg sad
Jeszcze tego samego dnia jak wrócił do domu po naszym spotkaniu to pisał do mnie, ale ja już spałam. I na drugi dzień z rana do mnie napisał. A potem już nic. Zamilkł sad Ale widzę, że jest dostępny na gg.
Widział moje fotki, oczywiście. Właściwie jedną i to z niedawna. Więc chyba w ciągu miesiąca nie zmieniłam się aż tak diametralnie.
Mam nadzieję, że kilka dni minie i zapomnę sad

177

Nigdy nie mów nigdy!!!
Ja radzę spotkać się z koleżankami ze szkoły czy uczelni,i napewno jak zaczniesz wychodzić do ludzi to bardzo szybko znajdziesz kogoś któ będzie zabiegał o Ciebie,spróbuj otworzyć się na ludzi i nie bądź bardzo krytyczna co do własnej osoby.
Każdy ma jakieś wady,ale w każdym człowieku jest coś wartościowego tylko nie każda osoba to doszczega!
Dlatego głowa do góry!
Napisz do niego tak zwyczajnie co u Ciebie bo długo się nie odzywasz!
A może on tak samo jak Ty się krępuje odezwać... PISZ do niego!Nie bój się.

178

A może nie ma czasu coś mu wypadło, lub poczuł że Ty nie wykazujesz inicjatywy i że nie jesteś nim zainteresowana, napisz do niego smile raz to nie hańba

179

Zacznij żyć, spotykać się z ludźmi z towarzystwa. Dobrze Ci radziły poprzednie osoby, ale napisz do niego, zainteresuj go.

180 Ostatnio edytowany przez kate1234 (2011-01-29 21:34:37)

Eh. Nie chcę do niego pisać pierwsza, bo pomyśli że się narzucam sad
Wcześniej nie miał tego problemu. Pisał do mnie 100 razy dziennie.
Może powiedziałam coś głupiego,po jednym piwku,  nie wiem kurde.
Ale strasznie mi przykro, że tak mnie potraktował sad

181

Kate, jak raz sama do niego napiszesz to nie pomyśli że się narzucasz, a tak to może sobie pomyśleć "no tak produkowałem się tyle czasu, pisałem, interesowałem się a teraz ona nawet nie spyta się co się ze mną dzieje" wielu facetów twierdzi że w znajomości potrzebna jest inicjatywa z obu stron... nie mówię byś ciągle pisała, ale raz, zapytała co słychać i czemu się nie odzywa i tyle, proste, jak się nie odezwie to wtedy sobie daruj....

182

trzeba powiedzieć jedno kluczowe i najważniejsze zarazem słowo:,, - cześć." reszta przyjdzie sama w końcu nie bez powodu najprostsze to często najlepsze rozwiązania

183

Koleżanka miała kiedyś taką sytuację, że pisała z chłopakiem full czasu. Poznali się na nk xD I po kilku miesiącach spotkała się z nim. Po spotkaniu przyszła do mnie cała hepi smile Napisałą do niego na gg: KIM JESTEŚ? odpisał jej...
CHyba boję się takiej sytuacji sad
Ale nic. Napiszę jutro i zapytam wprost czemu się nie odzywa 2 dni! Jak zacznie bajeczki mi opowiadać, to mu napiszę co myślę i usuwam jego gg i nasza znajomość przechodzi do historii sad
Ale kurde nie mogę uwierzyć, że on taki jest. Tyle pisaliśmy, tyle mi o sobie opowiadał, a tak mnie potraktował. Przecież mieliśmy być kolegami tylko...
Dobra muszę przestać to roztrząsać i zapomnieć na amen hmm
Długo minie nim zapomnę, ale życie. Zapewne nie pierwszy raz sad

184

Kurde 2 dni to nie tak dużo.
Napisz i nie rób afery, może naprawdę mu coś wypadło lub ma jakis problem.