Czy facet musi być wyższy od kobiety ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy facet musi być wyższy od kobiety ?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 79 z 79 ]

66

Odp: Czy facet musi być wyższy od kobiety ?
JuliaUK33 napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Jako wysoka kobieta mówię, że nie mam problemu jak partner czy partnerka sa niżsi. Jeżeli nie jest to nwm 25 czy 30 cm, bo to już jest niewygodnie.
Jestem duża i mocno wysportowana, zawsze będę wyglądać na wysoką, wysportowaną kobietę, wzrost partnera nie ma tu znaczenia. Ale ja nie wierzę w czucie się męsko przez kobietę, bo facet jest niższy.  O to w ogóle za pomysł żeby kogoś męskość czy kobiecość sprowadzać do wzrostu.
Imo męskość i kobiecość to energia którą ktoś ma albo nie. Facet może mieć 150 cm i epatować męską energią na kilometr, tak samo babka może mieć 185 i być kobieca.

Być może na poziomie indywidualnym, nie ma to konkretnie dla Ciebie znaczenia. Rozmawiałem na takie tematy wiele razy z kobietami i przytaczam co mówiły. Zresztą wystarczy wejść na pierwszy z brzegu portal randkowy, kobiety dosyć otwarcie takie rzeczy deklarują.  Większość pań preferuje wysokich. Znam przypadek, gdzie facet spóźnił się na randkę 2 godziny i pani na niego czekała w deszczu. Ale jak przyjechał po tym czasie to pani momentalnie odjechała na jego oczach. Co więcej ona twierdziła, że poszła by z nim na tą randkę gdyby był wysoki ale ją oszukał. Miało to dla niej olbrzymie znaczenie (sama miała 177-178 cm).

Dokladnie mnie akurat wzrost faceta ani nikogo innego nie obchodzi. Jedynie moim wzrostem sie przejmuje, bo mam 165 cm wzrostu,a chciala bym miec 175 cm,bo to od dawna moj wymarzony wzrost,a nie jakies moje sredniawe centrymetry. Wogole wkurza mnie,ze gimbaza jest taka wyrosnieta. Ja sama przeciez nie jestem niska,bo niska kobieta to ponizej 160 cm,a ja mam 165 cm(wzrost sredni) to sie pytam jakim cudem tyle gimbazy jest wyzsza ode mnie ? Po czym te nastolatki tak rosna?

Każde pokolenie jest statystycznie trochę wyższe. Na pewno wpływ też ma dostęp do jedzenia i opieka medyczna.

Pewnie od tych nafaszerowanych hormonem wzrostu kurczakow i od mleka.  Ja czytalam badania, ze mleko krowy nie jest dla ludzi,tylko dla cielaka. Bo cielak rosnie 4x wiecej na mleko krowim to moze od mleka tez rosna takie wysokie te dzieciaki i mlodziez

Nie. To zwykła ewolucja człowieka.

Zobacz podobne tematy :

67

Robsonpl napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Być może na poziomie indywidualnym, nie ma to konkretnie dla Ciebie znaczenia. Rozmawiałem na takie tematy wiele razy z kobietami i przytaczam co mówiły. Zresztą wystarczy wejść na pierwszy z brzegu portal randkowy, kobiety dosyć otwarcie takie rzeczy deklarują.  Większość pań preferuje wysokich. Znam przypadek, gdzie facet spóźnił się na randkę 2 godziny i pani na niego czekała w deszczu. Ale jak przyjechał po tym czasie to pani momentalnie odjechała na jego oczach. Co więcej ona twierdziła, że poszła by z nim na tą randkę gdyby był wysoki ale ją oszukał. Miało to dla niej olbrzymie znaczenie (sama miała 177-178 cm).

Każde pokolenie jest statystycznie trochę wyższe. Na pewno wpływ też ma dostęp do jedzenia i opieka medyczna.

Pewnie od tych nafaszerowanych hormonem wzrostu kurczakow i od mleka.  Ja czytalam badania, ze mleko krowy nie jest dla ludzi,tylko dla cielaka. Bo cielak rosnie 4x wiecej na mleko krowim to moze od mleka tez rosna takie wysokie te dzieciaki i mlodziez

Jaka ewolucja czlowieka jak na swiecie sa niscy ludzie tak samo. Jakby byla ewolucja czlowieka to by kazdy byl coraz wyzszy,a tak nie jest. Jest ewolucja zarcia, a nie czlowieka

68

JuliaUK33 napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jaka ewolucja czlowieka jak na swiecie sa niscy ludzie tak samo. Jakby byla ewolucja czlowieka to by kazdy byl coraz wyzszy,a tak nie jest. Jest ewolucja zarcia, a nie czlowieka

Chodzi o średnią wzrostu populacji. Generalnie jest to fakt powszechnie znany. "Globalnie każdy dorosły jest dziś średnio o 5 proc. wyższy niż jego przodkowie sprzed wieku. Pośród wszystkich nacji na świecie najwyżsi są Holendrzy – mężczyzna mierzy tam średnio 184 cm. Polak mierzy średnio 180 cm, a Polka 165 cm." Przykładowy wpis z TVP Nauka. W innych źródłach z łatwością znajdziesz takie dane.

69

Halina3.1 napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Pewnie.
Jak wzrost jest mniej więcej taki jak mój to super, bo łatwiej. Ale serio jest tyle innych ważniejszych rzeczy, że kwestia wzrostu mały szczegół. Inna sprawa, że obie strony muszą być pogodzone ze swoim wzrostem. Ja miałam tylko jeden przypadek, że niższy facet nie miał kompleksów na tym punkcie. A tak to raczej niżsi faceci nie czują się komfortowo jak dziewczyna jest wyższa albo silniejsza. Albo to i to xd

Raczej odwrotnie. Kobiety często mówią, że przy niższym czują się męsko i mają wrażenie, że są grubsze. Moim zdaniem jednak ma to bardzo silne podłoże ewolucyjne. Gdy świat nie był tak bezpieczny, większy facet równał się bezpieczeństwu.

Jako wysoka kobieta mówię, że nie mam problemu jak partner czy partnerka sa niżsi. Jeżeli nie jest to nwm 25 czy 30 cm, bo to już jest niewygodnie.
Jestem duża i mocno wysportowana, zawsze będę wyglądać na wysoką, wysportowaną kobietę, wzrost partnera nie ma tu znaczenia. Ale ja nie wierzę w czucie się męsko przez kobietę, bo facet jest niższy.  O to w ogóle za pomysł żeby kogoś męskość czy kobiecość sprowadzać do wzrostu.
Imo męskość i kobiecość to energia którą ktoś ma albo nie. Facet może mieć 150 cm i epatować męską energią na kilometr, tak samo babka może mieć 185 i być kobieca.

Dla mnie też nie byłoby problemem, gdyby partnerka była wyższa big_smile no ale dla większości kobiet byłoby to jednak niekomfortowe.

Dla mnie wzrost nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Fajnie jak facet jest wyższy, ale nie za bardzo. Przede wszystkim dla mnie liczą się barki. Silne, męskie ramiona. Mniam. I adekwatna do tego męska energia, zaradność i humor. Miałam już wysokich partnerów, którzy okazywali się być.....marni.

71

https://igotstandardsbro.com

Odnośnie wymagań kobiet w tym przypadku big_smile
Podrzucam w celach edukacyjnych i humorystycznych big_smile

72

Dla kobiet wzrost mężczyzny jest jedną z głównych rzeczy określających przystojność. Faceci z kolei patrzą bardziej na figurę kobiet, nie wzrost.

73 Ostatnio edytowany przez Pozorymylą (2024-04-19 11:31:04)

JuliaUK33 napisał/a:

Dokładnie. Wstrzykują denaturat do pomidorów, końskie czy tam kurze łajno w piwie, papkę wałkuje w pieczywo na smak czy dodaje karmel dla koloru. Banany opryskiwane chitozanem, rzepak co najmniej 5 razy w sezonie glifosatem. Z ziemniakami i makaronem nie jest lepiej. Jest bardzo wiele popularniejszych przykładów, np. modyfikowane mleko dla dzieci.

74

Pozorymylą napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dokładnie. Wstrzykują denaturat do pomidorów, końskie czy tam kurze łajno w piwie, papkę wałkuje w pieczywo na smak czy dodaje karmel dla koloru. Banany opryskiwane chitozanem, rzepak co najmniej 5 razy w sezonie glifosatem. Z ziemniakami i makaronem nie jest lepiej. Jest bardzo wiele popularniejszych przykładów, np. modyfikowane mleko dla dzieci.

Masakra sama chemia rakotworcza.  Co tu jesc?! Chyba jedynie to co w lesie uroslo.

75

JuliaUK33 napisał/a:

Masakra sama chemia rakotworcza.  Co tu jesc?! Chyba jedynie to co w lesie uroslo.

No patrz, a zaledwie kilka tygodni temu upierałaś się, że możesz odżywiać się zdrowo kupując najtańszą żywność z marketu.

Pozorymylą napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Co ty pierdolisz chłopie xdd
Nic z tego co napisałeś nie jest prawda

77

WyjaśniaczPrzegrywów napisał/a:
Pozorymylą napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Duzo jest prawda co napisal

JuliaUK33 napisał/a:
Pozorymylą napisał/a:

Duzo jest prawda co napisal

Nie jest, to tylko szurskie teorie dla ułomów

Nie jest, to tylko szurskie teorie dla ułomów

No nie wiem, kiedyś było sporo afer właśnie z pomidorami i denaturatem, czy z bejcowanym na zielono groszkiem.

Posty [ 66 do 79 z 79 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy facet musi być wyższy od kobiety ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024