rakastankielia napisał/a:I przestań już smęcić o tym wyglądzie. Tu na forum chyba żadna z kobiet Cię nie widziała, więc nie ma to wpływu na naszą ocenę. A jak myślisz, ile użytkowniczek ma Ciebie za fajnego faceta?
Ale na żywo nie rozmawiam o swoich problemach ze znalezieniem partnerki i nie marudzę, więc to, jakie wy macie zdanie na mój temat nie ma przełożenia na rzeczywistość. W realu jestem inny.
Ma. Ty to nie tylko treść, którą produkujesz. O ile nie masz osobowości wielorakiej, Raka tutaj i Raka w realu to ta sama osoba. Ja też pewnie nie rozmawiam na każdy temat, na który wypowiadałam się tutaj, ale przecież to niczego nie zmienia: moje myśli, poglądy, przekonania, doświadczenia, charakter itd. są wciąż takie same, a one determinują nie tylko moje słowa, ale i zachowanie, sposób bycia, reakcje, nastawienie itd. I niektóre z tych rzeczy są widoczne na pierwszy rzut oka.
Raka napisał/a:Dla dziewczyny mógłbym wziąć wolne. Nawet jeśli z jakiegoś powodu nie pojechalibyśmy, to mógłbym spędzić z nią czas w inny sposób. Z obcymi ludźmi jest inaczej.
Raka, ale czy to nie Ty upierałeś się zawsze, że "próbowałeś wszystkiego"?
Poza tym to jest logika typu: "wejdę do wody, dopiero gdy nauczę się pływać" albo "chodziłbym do pracy na kierowniczym stanowisku i z super pensją, rola szeregowego pracownika to co innego".