Chłopak nie lubi podróżować :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak nie lubi podróżować :(

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 128 z 128 ]

66

Odp: Chłopak nie lubi podróżować :(
Farmer napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Ty SaraS nazywasz cotygodniowe wycieczki w promieniu ~100km + weekendowy wyjazd dalej 3 miesiace temu "siedzeniem w chałupie na d..."?
Ewidentnie problem jest z autorka bo prowadzi narracje jakby byla uciskana w tym zwiazku przez partnera jak kopciuszek przez macoche.

Kobieta chce zobaczyć świat póki młoda.

Nie widzę problemu. Niech autorka wykupi miesięczną podróż dookoła świata za 30 000 zł i przestanie utyskiwać na faceta.

Gdyby pyszla z tematem "potrzebuje czestszego zwiedzania niz moj partner" to by nie bylo problemu.
Gdy przychodzi z tematem "moj partner nie lubi podrozowac" to ja widze oczywisty problem.
Bo ona nie przyszla po rade jak rozwiazac problem w zwiazku tylko w chlopaku.

Zobacz podobne tematy :

67

Nowe_otwarcie napisał/a:
SaraS napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Ale w zależności od osobowości ludzie mogą potrzebować więcej lub mniej czasu dla siebie. Ja np. jestem w znacznej części introwertykiem i moja partnerka pewnie w takiej samej części też jest introwertyczką i dlatego się tak dobrze dogadujemy i szanujemy oraz rozumiemy potrzebę "swojego" czasu. I każde z nas dąży by mieć swoje gniazdo. U autorki chyba coś nie zagrało z pierwotnym ustalaniem zasad w związku.

Tylko że bycie introwertykiem nie oznacza, że lekceważysz partnerkę (nie uzgadniasz z nią planów itd.) i jej potrzeby ani że sam nie masz potrzeby spędzania z nią czasu. A jeśli oznacza, nie powinieneś ładować się w związek i zawracać komuś głowy.

Poza tym, litości, nie o introwertyzm tu chodzi, a o to, że on autorki nie szanuje i nie traktuje jak partnerki.
Przecież on zajmuje się aktywnościami poza domem, planuje swój własny urlop, robi fajne dla niego rzeczy. Spotyka się też z autorką, ale w domu, nie robiąc nic ciekawego. Nie zrzucajmy więc winy na jego introwertyzm, bo on jest w stanie wychodzić. On tylko nie chce robić tego z nią. I tak samo nie chce z nią tworzyć wspólnych planów, a nawet uwzględnić jej istnienia we własnych. Lekceważy ją i/lub mu na niej niespecjalnie zależy, nic więcej.

No to autorka powinna spytac czy przewiduje także jakiś urlop z nią?

A co do bycia introwertykiem, to właśnie o to chodzi: jak mam problem, to najlepiej czuję się we własnym towarzystwie, z własnymi myślami i w sumie chyba podczas samotnego wypadu najlepiej wypoczywam. Ale jednocześnie nie znaczy to że źle się czuję spędzając czas wolny z partnerką.

Spytać może. Tylko dla mnie to pytanie tej samej kategorii, co "kochanie, czy zawieziesz mnie do szpitala, jeśli będę tego potrzebować", "nie będziesz mnie wyzywał?" czy "jeśli dostaniesz zaproszenie na wesele, to zabierzesz mnie czy przyjaciółkę z dzieciństwa?". Czyli: spoko, kto chce, niech pyta, ale jeśli zadanie takiego pytania staje się uzasadnione, to to już - niezależnie od odpowiedzi - pokazuje, że coś w związku nie tak.

To zupełnie co innego niż to, co robi facet autorki. No chyba że Ty też nie uwzgledniłbyś istnienia partnerki w planach urlopowych i np. ot tak zawinął się na tydzień na ryby.

JohnyBravo777 napisał/a:
SaraS napisał/a:

Tylko jeżeli przyjemności dla niego ograniczają się do samotnych wypraw na motocyklu i równie samotnego grania na konsoli, to po co zaczynał związek? Naprawdę dorosły facet mógł myśleć, że druga strona zadowoli się siedzeniem w chałupie na d...?

SaraS chyba nie przeczytala tematu. Wiec jej zacytuje fragment:

Daria2201 napisał/a:

byliśmy na jednym wyjeździe na weekend, było to w lutym, a jak wspominam mu żeby gdzieś pojechać to mówi że dopiero był i nie czuje potrzeby. Prawie co tydzień jedynie jeździmy na jakieś małe wycieczki popołudniami w miejsca w okolicy, czyli w promieniu może 100km

Ty SaraS nazywasz cotygodniowe wycieczki w promieniu ~100km + weekendowy wyjazd dalej 3 miesiace temu "siedzeniem w chałupie na d..."?
Ewidentnie problem jest z autorka bo prowadzi narracje jakby byla uciskana w tym zwiazku przez partnera jak kopciuszek przez macoche.
Do czasu az sama napisze jak wyglada rzeczywistosc.

A Ty doczytałeś, co on na tym wyjeździe robił? Że zachowywał się, jakby był w domu: oglądał TV i siedział przy kompie? Że jak już poszedł gdzieś z autorką, to był nieszczęśliwy? Rzeczywiście, autorka bez sensu się czepia, powinna być zachwycona, że facet zmienił swój dom na pokój hotelowy, a spędzanie z nią czasu traktował jak coś przykrego...
A o krótkich wycieczkach też nie doczytałeś? Że jeździł na nie dla świętego spokoju? I że starał się tylko na początku, bo wtedy były wycieczki, koncerty itd., a teraz już mu się nie chce?
Ja podtrzymuję wszystko, co pisałam. Tu NIGDZIE nie widać faceta, który chce spędzać czas z dziewczyną, jedynie kogoś, komu przyda się momentami czasoumilacz w domu. Nie zależy mu na niej i tyle.

68

O kurcze, ZAZDROSZCZĘ faceta.
Dziś jest jakiś dziwny kult podróżowania. Na tinderze wszyscy kochają podróżowanie. A ja uważam że można być szczęśliwym w jednym miejscu.

Jesteście niedobrani.
On pasuje do kobiety podobnej do mnie, Ty pasujesz do innego faceta.
Przestań go zmieniać.

69

madoja napisał/a:

Dziś jest jakiś dziwny kult podróżowania. Na tinderze wszyscy kochają podróżowanie. A ja uważam że można być szczęśliwym w jednym miejscu.

Jesteście niedobrani.
Przestań go zmieniać.

Ja też nie jestem fanem dalekich podróży. Lubię tylko te w których mogę wsiąść w swój samochód, włączyć swoją muzykę i dojechać do samego celu. Rozumiem dobrze faceta autorki. Gdyby mnie ktoś tak truł jak ona, to raczej byśmy się rozstali. To kompletnie bez sensu.

70

madoja napisał/a:

Jesteście niedobrani.
Przestań go zmieniać.

W sumie racja, widać że facet się z nią męczy. To się rozwali wcześniej czy później.

71 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-05-29 13:36:21)

W wielu przypadkach niechęć do podróżowania, a także do innych atrakcji pozadomowych, jak koncerty, kino, teatr, wystawy wynikają z bardzo prostej rzeczy: braku kasy. Lub ew. skąpstwa, oporu przed wydawaniem kasy na przezycia, a nie przedmioty. Jest masa takich osób - drogi zegarek tak, bo zostaje w szufladzie, koszulka z logo Gucci tak, bo znajomi widzą, koncert nie, bo trwa krótko i nie zostawia materialnego śladu.
Niechęć do zmian w codziennej rutynie odczuwają też seniorzy, im człowiek starszy tym zazwyczaj (nie zawsze) mniej mu się chce ruszać poza wytarte ścieżki.
Generalnie współczuję, bo taki mentalny senior przed 30-tką będzie cię ciągnął w dół, zdziadziejesz przy nim. Trzeba znaleźć kogoś otwartego na świat i doświadczenia i żyć aktywnie razem.

72

Kasssja, tylko że autorka wspomniała, że proponowała nawet opłacenie wycieczki, mimo że jej partner zarabia dwa (czy ileś tam) razy więcej od niej. Nie pieniądze są problemem.

73

Kasssja napisał/a:

W wielu przypadkach niechęć do podróżowania, a także do innych atrakcji pozadomowych, jak koncerty, kino, teatr, wystawy wynikają z bardzo prostej rzeczy: braku kasy. Lub ew. skąpstwa, oporu przed wydawaniem kasy na przezycia, a nie przedmioty. Jest masa takich osób - drogi zegarek tak, bo zostaje w szufladzie, koszulka z logo Gucci tak, bo znajomi widzą, koncert nie, bo trwa krótko i nie zostawia materialnego śladu.
Niechęć do zmian w codziennej rutynie odczuwają też seniorzy, im człowiek starszy tym zazwyczaj (nie zawsze) mniej mu się chce ruszać poza wytarte ścieżki.
Generalnie współczuję, bo taki mentalny senior przed 30-tką będzie cię ciągnął w dół, zdziadziejesz przy nim. Trzeba znaleźć kogoś otwartego na świat i doświadczenia i żyć aktywnie razem.

Bardzo schematyczne podejście do sprawy big_smile

Szeptuch napisał/a:

Zawsze mnie zastanawiają tacy ludzie.
Dlaczego komuś sie wydaje,że w związku robi sie tylko to na co ma się ochotę?
Hello! Tuz obok jest człowiek, którego niby kochasz, dlaczego nie chcesz sprawić mu przyjemności.
I to w najpiękniejszy sposób, czyli przezywając z nim wspólne chwile.
Rozumiem że facet nie chce spędzać każdego weekendu na rozjazdach, bo to jest po prostu męczące.
Ale wiedział chyba, że autorka lubi wycieczki.
I co oczekiwał? ze nagle jej pasja zniknie?
Jak najbardziej masz prawo oczekiwać od niego,że będzie z tobą spędzał w ten sposób czas.

To działa w dwie strony musi być jakiś kompromis. Np. rzadkie ale jednak wyjazdy.

Autorko, po prostu nie jesteście dla siebie stworzeni. Sana jestem introwertyczka i osobą która lubi zwiedzać i podróżować. Mój mąż również, i chociaż nie wydajemy nie wiadomo ile pieniędzy na wyjazdy, to staramy się robić to jak najczęściej. Bardzo nas to zbliża, mamy co wspominać, chociaż nie jeździmy na drugi koniec świata. Z twoim facetem się zamęczysz  psychicznie. Dla kogoś kto lubi zwiedzać, podziwiać naturę, architekturę, krajobrazy, nawet jeden wyjazd może naładować baterie na cały rok (ja tak mam). Twoja frustracja będzie tylko rosła uwierz. Lepiej znajdź faceta który razem z Tobą będzie się cieszył podróżami - to bardzo cementuje związek, posiadanie wspólnego hobby. Jest też takie powiedzenie, że właśnie w podróży widać, jaki kto jest naprawdę, do tańca i do różańca czy raczej wiecznie narzeka, dąsa się i psuje atmosferę. Wy kompletnie do siebie nie pasujecie!

76

No cóż taka jego natura. Albo to zaakceptujesz albo się rozstaniecie. Jest jeszcze 3 wyjście niech każdy lubi co robi poprostu.
Wcześniej czy później poczujesz sie w tym związku samotna bo co to za przyjemność spędzać czas bez kochanej osoby.
I wiem co piszę bo kogoś takiego mam w domu.
Dziś jadę wszedzie sama jak mam ochotę, bliskość zanika. Każdy sobie rzepkę skrobie. Nie wsxyscy jesteśmy ulepieni z tej samej gliny. Mówią że związek to kompromisy.Goowno prawda. Zawsze jedna strona bedzie pokrzywdzona idąc na kompromis, tylko pytanie jak daleko można iść.
On swój wolny czas spędził tak jak lubi nieprosił cie byśmu towarzyszyła Ty zrob to samo..

77

I wiesz ja też strasznie lubię jeździć na motorze a moj nienawidzi wiec sama sobie jeżdżę

78

A nie chcesz podróżować sama?

79

Daria2201 napisał/a:

Cześć!
Jestem z chłopakiem od 8 miesięcy, ja mam 25 lat on 28, raczej dobrze nam się układa i dobrze się dogadujemy, chociaż na kilka spraw mamy inne spojrzenie i coraz bardziej mnie ten związek zastanawia. Najbardziej obecnie konfliktową rzeczą jest jego niechęć do wszelakich wycieczek, podróży czy wakacji. Chciałabym odwiedzić jakieś inne państwa np. Włochy, Hiszpanię, czy nawet Czechy, ale on nawet nie chce słyszeć o tym. Nawet na jakiś dalszy wyjazd w Polsce nie mogę go wyciągnąć. Jest introwertykiem i mówi że lubi spokój, a wszelkie wyjazdy czy wakacje bardziej go męczą niż ładuje akumulatory. Potrafił sobie wziąć tydzien wolnego w pracy tylko po to żeby sobie codziennie jeździć na rowerze (jeździ ekstremalnie), jechać motocyklem rano w trasę i wrócić wieczorem, grał w tenisa, chodził na siłownie, grał na konsoli i kompie, grał na gitarze, grzebał przy motocyklu, czy po prostu nic nie robił. Czyli robił to samo co po pracy tyle że nie przez te parę godzin wolnego po pracy, tylko rozciągał to na całe dni... Dla mnie to urlop zmarnowany. Przecież tyle jest pięknych miejsc do odwiedzenia... Od początku związku byliśmy na jednym wyjeździe na weekend, było to w lutym, a jak wspominam mu żeby gdzieś pojechać to mówi że dopiero był i nie czuje potrzeby. Prawie co tydzień jedynie jeździmy na jakieś małe wycieczki popołudniami w miejsca w okolicy, czyli w promieniu może 100km. Nie jest nimi też zachwycony, jak podrążyłam temat to powiedział że nie chce mu się jeździć co tydzień, ale jeździ bo ja nie chcę siedzieć w domu i żebym to ja była zadowolona, a on ma z tego trochę spokoju. Denerwuje mnie to gdy widze w internecie kolejne piękne miejsca, czy widzę jak koleżanki ze swoimi chłopakami wstawiają zdjęcia z wyjazdów i wiem, że ja tego nie doświadczę. Mówił mi że jak chcę to mogę jechać sama, albo z przyjaciółką, czy z kimkolwiek chcę, on mnie nie zatrzymuje, ale ja chcę jechać z nim. Podobnie jest z jakimiś wydarzeniami kulturowymi jak np. Teatr, koncert, jakieś występy, wydarzenia itp. na kilku byliśmy, ale w tym roku jakoś unika tego, zasłania się pracą, czy mówi że źle się czuje, albo jeszce coś innego. Liczyłam że uda mi się go przekonać z czasem do wyjazdów i tego wszystkiego, ale widzę że on się w ogóle nie zmienia...

Ja to marzyłabym o takim chłopaku. A ty jedz sama na wakacje, czego się boisz.

80

Autorka nie dostala argumentow jak zmanipulowac partnera by wydawal na jej podroze zamiast na swoje pasje i sobie poszla.

81

JohnyBravo777 napisał/a:

Autorka nie dostala argumentow jak zmanipulowac partnera by wydawal na jej podroze zamiast na swoje pasje i sobie poszla.

smile smile smile

82

JohnyBravo777 napisał/a:

chciałeś błysnąć ale znowu nie wyszło

Daria2201 napisał/a:

Oferowała też że sama pokryję cały wyjazd, paliwo, jakieś atrakcje, ale nawet to go nie przekonuje.

83 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-05-30 15:20:45)

M!ri napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

chciałeś błysnąć ale znowu nie wyszło

Daria2201 napisał/a:

Oferowała też że sama pokryję cały wyjazd, paliwo, jakieś atrakcje, ale nawet to go nie przekonuje.

Wyobraz sobie, ze twoj facet chce jesc z Toba lody, ktorych Ty nie lubisz.
Malo tego, chce abys za nie placila bo: "pieniadze przeciez nie sa problemem - bo co miesiac i tak odkladasz".
Raz zaproponowal, ze on nawet z laski swojej zaplaci za te swoje ulubione lody, ktorych nie lubisz.

I Ty chcesz powiedziec, ze on nie jest z Toba po to aby miec darmowe lody?
Bo... raz zaproponowal, ze sam za nie zaplaci?

Ty mozg znalazlas w lumpexie? We wtorek? (w srody przychodzi nowa dostawa)

84

Bo jak powszechnie wiadomo kobiecie nie może chodzić o spędzanie czasu z ukochaną osobą, tylko o to aby go oskubać z kasy.

Ta jedna propozycja, że za niego zaplaci to o jedną za dużo. Dla obu stron równie uwłaczająca co np pomysł, że ona jemu zapłaci za sex.

JohnyBravo777 napisał/a:

widzę żeś obyty

85 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-05-30 16:32:47)

M!ri napisał/a:

Bo jak powszechnie wiadomo kobiecie nie może chodzić o spędzanie czasu z ukochaną osobą, tylko o to aby go oskubać z kasy.

Ta jedna propozycja, że za niego zaplaci to o jedną za dużo. Dla obu stron równie uwłaczająca co np pomysł, że ona jemu zapłaci za sex.

JohnyBravo777 napisał/a:

widzę żeś obyty

Z przykrością stwierdzam, że Johnny dołącza do przegrywów z tego forum. I do grona nicków, które muszę ignorować, nie czytać, nie odpisywać broń boże. Nie jest ich dużo na szczęście, zresztą przez bajzel z patofanami Violetty w ogóle nie wiadomo, co tu się dzieje.

PS. fobia przed płaceniem za wyjazdy z partnerką potwierdza moją tezę, że tych przegrywów po prostu nie stać na spędzanie czasu poza swoją piwnicą. Jakie to jest żałosne podejście, podejrzewać własną (!) partnerkę o nieustanną chęć skoku na kasę. Ludzie w związkach miewają wspólne pieniądze, pracują oboje, mają wspólne konta, robią sobie drogie prezenty, żyją jak ludzie bez rozliczania paragonów i wszyscy są zadowoleni, a incele z forów: hurrr durrr baba chce cię wycyckać!

86

Kasssja napisał/a:

Z przykrością stwierdzam, że Johnny dołącza do przegrywów z tego forum.
PS. fobia przed płaceniem za wyjazdy z partnerką potwierdza moją tezę, że tych przegrywów po prostu nie stać na spędzanie czasu poza swoją piwnicą.

Game over
{*} JohnyBravo777 (2022-08-16 - 2023-05-30) {*}

- Przegral bo mial fobie placenia za wyjazdy turystycznych blachar.

A taki fajny chlopak byl... sasiedzi mowili, ze spokojny...

87

Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:

otóż to ale nie bo sara myśli że to dziecinne że ktoś nie lubi podróżować

Podaj cytat albo grzecznie przeproś.

SaraS napisał/a:

Może. Tylko jeżeli przyjemności dla niego ograniczają się do samotnych wypraw na motocyklu i równie samotnego grania na konsoli, to po co zaczynał związek? Naprawdę dorosły facet mógł myśleć, że druga strona zadowoli się siedzeniem w chałupie na d...?

tak, bo istnieją też i takie kobiety co chcą siedzieć na dupie a nie ciągle gdzieś wychodzić. Myślenie typu iż ktoś nie lubi podróżować,znaczy że jest dzieciakiem samo w sobie jest bardzo płytkie i niedojrzałe, bo widzisz tylko swoją perpektywe i swoich przyjaciółek nie patrząc że są ludzie którzy zyją zupełnie inaczej niż ty i są przy tym szczęśliwi.

Jak wyżej. Gdzie napisałam, że to dziecinne?

88

Ale w czym problem ?

Ja podróżować lubię i sporo udało mi się zwiedzić i mam długą listę co chce zobaczyc. Ale wolę kilka razy do roku pojechać na dłuższą objazdówkę i zobaczyć naprawdę niesamowite miejsca niż jeździć co chwilę byle gdzie byle coś zobaczyć. Poza podróżowaniem są tej inne zajęcia smile
Obecnie jestem na objazdówce i to co widzialem i zwiedziłem i co jeszcze zobaczę to wiem że tego w okolicach tam gdzie mieszkam bym nie zobaczył smile

Więc albo dogadać się z facetem i ustalić że 1-2 razy do roku jedziecie na jakąś objazdówkę i jest komromis. A jak masz parcie aby gdzieś jeszcze jeździć to jeździł sama. On zajmie się czymś innym i każdy z Was będzie zadowolony.

Tyle że jak dla mnie nie nadajecie na takim samym falach i zupełnie nie pasujecie do siebie.

Nie wszystko trzeba robić razem, ale muszą być rzeczy które nas łączą.

Jak ty nie lubisz siedzieć w miejscu a twój facet lubi to się nie dogadacie smile

Musi Was jak najwięcej łączyć a jak najmniej dzielić ...

89

SaraS napisał/a:

otóż to ale nie bo sara myśli że to dziecinne że ktoś nie lubi podróżować

Podaj cytat albo grzecznie przeproś.

tak, bo istnieją też i takie kobiety co chcą siedzieć na dupie a nie ciągle gdzieś wychodzić. Myślenie typu iż ktoś nie lubi podróżować,znaczy że jest dzieciakiem samo w sobie jest bardzo płytkie i niedojrzałe, bo widzisz tylko swoją perpektywe i swoich przyjaciółek nie patrząc że są ludzie którzy zyją zupełnie inaczej niż ty i są przy tym szczęśliwi.

Jak wyżej. Gdzie napisałam, że to dziecinne?

no przecież przeciwieństwo dorsłego faceta to dzieciak więc czego ty nie rozumiesz?

To może szybki kurs czytania ze zrozumieniem by się przydał?
"Naprawdę dorosły facet mógł myśleć, że druga strona zadowoli się siedzeniem w chałupie na d...?" NIE OZNACZA, że niechęć do podróżowania jest dziecinna. Oznacza, że dorosły facet powinien być świadomy, że druga strona (podpowiem, to autorka) nie będzie zadowolona, jeżeli on jej zaoferuje wyłącznie siedzenie w domu. <facepalm>

90

Tu nie chodzi o to czy ktoś lubi czy nie lubi wycieczek/wyjazdów bliższych czy dalszych.
Tylko o fakt odmowy brania udziału w ważnej dla drugiej strony sfery życia.
Ten facet jest po prostu nie zainteresowany osobą partnerki.
Podkreślę, to nie chodzi o to, żeby musiał koniecznie z nią na każda jedna wycieczkę sie wybierać.
Ale wykazać zainteresowanie i chęć przezywania z nia chwil, które są dla niej cenne.
Dodatkowo oni sa w związku, to nie jest etap randkowania.
Jak by zorganizował taki wyjazd niespodziankę i za niego zapłacił, to tez korona z głowy by mu nie spadła.
A pokazał by tym, że słucha swojej partnerki, i że ma na uwadze jej szczęście.
Nie rozumiem jak można być w związku, i wyliczać sobie ostatni grosz.
"Ja cie zabrałem na wycieczkę za 2k, wiec ty tez cos masz mi za to zorganizować, a jak będzie za 1.9k to poczuje sie wykorzystany.
Dramat.

91 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-05-30 19:38:09)

SaraS napisał/a:

"Naprawdę dorosły facet mógł myśleć, że druga strona zadowoli się siedzeniem w chałupie na d...?" NIE OZNACZA, że niechęć do podróżowania jest dziecinna. Oznacza, że dorosły facet powinien być świadomy, że druga strona (podpowiem, to autorka) nie będzie zadowolona, jeżeli on jej zaoferuje wyłącznie siedzenie w domu. <facepalm>

Sara, temat dotyczy podrozowania a nie siedzenia w domu (no chyba, ze partner autorki motorem i rowerami po domu jezdzi - to gratuluje domu smile )
Wiec to Ty odlecialas w swoj swiat. Strach na wroble sie ledwo trzyma wink

92

Szeptuch, zgadzam się. Z tym że dodałabym jeszcze, że dla mnie jeszcze większym problemem jest to, że on nie chce niczego innego. Tylko siedzenie w domu. Można czegoś nie lubić (ja z moim nie oglądam męczy, mimo że by chciał tongue), ale nie może być tak, że nie on nie chce wszystkiego, że będzie tylko siedział w domu albo robił kwaśne miny. Tym bardziej jeśli na początku znajomości, chcąc zrobić dobre wrażenie, zabierał grzecznie autorkę na różne wydarzenia. A teraz takie typowe - już zdobył, już ma gdzieś, jak ona śmie czegoś oczekiwać. Powinna być zachwycona, że może pooglądać, jak on gra na konsoli.

93

SaraS napisał/a:

dla mnie jeszcze większym problemem jest to, że on nie chce niczego innego. Tylko siedzenie w domu.

Daria2201 napisał/a:

Potrafił sobie wziąć tydzien wolnego w pracy tylko po to żeby sobie codziennie jeździć na rowerze (jeździ ekstremalnie), jechać motocyklem rano w trasę i wrócić wieczorem, grał w tenisa, chodził na siłownie, grał na konsoli i kompie, grał na gitarze, grzebał przy motocyklu, czy po prostu nic nie robił

SaraS napisał/a:

Komu? Bo chyba nie Herbacie.

94

Jego nie kręcą zagraniczne wyjazdy, czy wypady do teatru itp.
Jest introwertykiem i wystarczy mu spokój w domu, lub samotne wycieczki. Wtedy ładuje baterie.
Zawsze można się dogadać, jak się chce. Kaszpir pokazał rozwiązanie.

Nigdzie nie jest napisane czy on ma kredyt, mieszkanie.
Wiemy, że zarabia 2x więcej niż autorka, tzn. minimalna x 2 (5k-6k)?
Może odkłada na wkład własny? Inne inwestycje?

Ja nigdzie nie widziałem, by autorka coś napisała więcej co on chce, bo wszędzie jest ja, ja chcę, mi ...
Rozumiem, że autorka chce coś jeszcze zobaczyć, ale to zabiera czas i kosztuje.
Jak ona zarabia minimalną + ogryzki, nic nie oszczędza i żyje od 1-ego do 1-ego, to co w życiu osiągnie?
Chce się dokładać do wspólnego budżetu w 20-30%?
Po co jemu większe dziecko nie znające realiów, zarządzania finansami, planowania życia?

To on "Nie ogranicza mnie w inny sposób, wspiera, motywuje i zachęca do rozwoju i pomaga ogólnie".
A ona co? Ona chce sobie jeździć.
To niech jeździ, za swoją kasę, w czasie swojego urlopu.

Znałem kobiety, które jeździły, zobaczyły świat. W wieku 35 lat nic nie miały i liczyły, że jakiś facet je będzie utrzymywał, bo dobrej pracy nigdy nie miały.
A opowieściami o wycieczkach się nie wyżywi, czy opłaci czynszu.

95 Ostatnio edytowany przez SaraS (2023-05-30 22:52:12)

JohnyBravo777 napisał/a:
SaraS napisał/a:

dla mnie jeszcze większym problemem jest to, że on nie chce niczego innego. Tylko siedzenie w domu.

Daria2201 napisał/a:

Potrafił sobie wziąć tydzien wolnego w pracy tylko po to żeby sobie codziennie jeździć na rowerze (jeździ ekstremalnie), jechać motocyklem rano w trasę i wrócić wieczorem, grał w tenisa, chodził na siłownie, grał na konsoli i kompie, grał na gitarze, grzebał przy motocyklu, czy po prostu nic nie robił

SaraS napisał/a:

Komu? Bo chyba nie Herbacie.

Na pewno Tobie. Dla przeciętnie ogarniętej osoby jasne jest, że mowa o tym, co on robi Z AUTORKĄ, ale jasne, najłatwiej wyrwać zdanie z kontekstu, zwłaszcza z odpowiedzi na konkretny post konkretnego uzytkownika. wink No chyba że wskażesz, co autorka ma do tego, co on robi samotnie.

96 Ostatnio edytowany przez Farmer (2023-05-30 23:18:22)

SaraS napisał/a:

No chyba że wskażesz, co autorka ma do tego, co on robi samotnie.

Autorka napisała, że on nie lubi podróżować (ale chyba z nią).

97 Ostatnio edytowany przez Karmalla (2023-06-22 16:50:18)

Jakby mój partner nie lubił podróżować, znalazłabym innych kompanów - moje siostry i moje przyjaciółki, podobnie jak i ja, kochamy to robić! Niedługo wspólnie lecimy na Arubę z Konsorcjum.pl! Pogoda jest tam zawsze! Jest to niesamowicie piękne miejsc e, które raz w życiu trzeba zobaczyć!

98

Karmalla - godz. 15:44 napisał/a:

Ja lubię jeździć w małym gronie — najbliżsi przyjaciele i mój partner. Teraz lecimy wspólnie do Izraela na wycieczkę objazdową Mozaika Izraela od Konsorcjum.pl. Chcemy pozwiedzać i zobaczyć nowe, piękne miejsca!

Karmalla - godz. 15:45 napisał/a:

U nas wszystko zawsze jest sprawiedliwie - raz za wakacje płace ja, raz mój partner. Teraz lecimy do Indii z Konsorcjum.pl i każdy płaci za siebie. Biuro pomaga w zdobyciu wizy, co jest świetną opcją!

Karmalla - godz. 15:48 napisał/a:

Jakby mój partner nie lubił podróżować, znalazłabym innych kompanów - moje siostry i moje przyjaciółki, podobnie jak i ja, kochamy to robić! Niedługo wspólnie lecimy na Arubę z Konsorcjum.pl! Pogoda jest tam zawsze! Jest to niesamowicie piękne miejsc e, które raz w życiu trzeba zobaczyć!

Mogłabyś się przynajmniej zdecydować? big_smile

99

Olinka napisał/a:
Karmalla - godz. 15:44 napisał/a:

Ja lubię jeździć w małym gronie — najbliżsi przyjaciele i mój partner. Teraz lecimy wspólnie do Izraela na wycieczkę objazdową Mozaika Izraela od Konsorcjum.pl. Chcemy pozwiedzać i zobaczyć nowe, piękne miejsca!

Karmalla - godz. 15:45 napisał/a:

U nas wszystko zawsze jest sprawiedliwie - raz za wakacje płace ja, raz mój partner. Teraz lecimy do Indii z Konsorcjum.pl i każdy płaci za siebie. Biuro pomaga w zdobyciu wizy, co jest świetną opcją!

Karmalla - godz. 15:48 napisał/a:

Mogłabyś się przynajmniej zdecydować? big_smile

Wszystko po kolei tongue taka objazdówka dookoła świata xd

100

Cześć, wybaczcie że długo nie odpowiadałam i nie zaglądałam tutaj, ale rozstaliśmy się z chłopakiem i nie miałam sił ani chęci po tym, musiałam się pozbierać.
Doszliśmy do wniosku że tak będzie lepiej. Na codzień dobrze się układało, ale jak tylko chciałam gdzieś pojechać i zaczęłam temat, to od razu atmosfera się psuła i były kłótnie. Wyjaśnił mi że wyjazdy go mocno stresują, ponieważ o wiele rzeczy musi wtedy zadbać - droga bo musi nas bezpiecznie dowieźć, nocleg żeby się zgadzało z rezerwacją, no i są to też koszta bo nigdy nie brał tanich miejsc bo nie lubi w takich, wyżywienie bo ciągłe zastanawianie się co zjeść, a do tego czasem miewał jakieś problemy jelitowe i chciał zawsze być blisko mieszkania/ubikacji, no a na wyjeździe też nie mógł spędzać czasu tak jakby chciał tylko spędzał tak jak ja chciałam żebym to ja była zadowolona, bo wiedział że spędzanie czasu w jego stylu to nie dla mnie. Do tego jak już wcześniej wspomniałam, brakowało mu tego jego świata na takich wyjazdach. Rozstaliśmy się w dobrych relacjach, z tego co wiem dalej sobie żyje swoim życiem, nie poznał nikogo i jak sam powiedział że daje sobie spokój ze związkami bo wię że jest tak specyficzną osobą że ciężko będzie mu stowrzyc z kimkolwiek dobry i zdrowy związek i nie chce żeby ktoś tracił na niego czas. Szkoda mi go, bo to fajny facet, no ale jego wybór. Chciałam utrzymać jakiś kontakt, ale widzę że z jego strony ten kontakt powoli zanikał, aż całkowicie zanikł sad Ja sama też na razie nie szukam nikogo, może za jakiś czas coś zacznę myśleć.

101

Daria2201 napisał/a:

Cześć, wybaczcie że długo nie odpowiadałam i nie zaglądałam tutaj, ale rozstaliśmy się z chłopakiem i nie miałam sił ani chęci po tym, musiałam się pozbierać.
Doszliśmy do wniosku że tak będzie lepiej. Na codzień dobrze się układało, ale jak tylko chciałam gdzieś pojechać i zaczęłam temat, to od razu atmosfera się psuła i były kłótnie. Wyjaśnił mi że wyjazdy go mocno stresują, ponieważ o wiele rzeczy musi wtedy zadbać - droga bo musi nas bezpiecznie dowieźć, nocleg żeby się zgadzało z rezerwacją, no i są to też koszta bo nigdy nie brał tanich miejsc bo nie lubi w takich, wyżywienie bo ciągłe zastanawianie się co zjeść, a do tego czasem miewał jakieś problemy jelitowe i chciał zawsze być blisko mieszkania/ubikacji, no a na wyjeździe też nie mógł spędzać czasu tak jakby chciał tylko spędzał tak jak ja chciałam żebym to ja była zadowolona, bo wiedział że spędzanie czasu w jego stylu to nie dla mnie. Do tego jak już wcześniej wspomniałam, brakowało mu tego jego świata na takich wyjazdach. Rozstaliśmy się w dobrych relacjach, z tego co wiem dalej sobie żyje swoim życiem, nie poznał nikogo i jak sam powiedział że daje sobie spokój ze związkami bo wię że jest tak specyficzną osobą że ciężko będzie mu stowrzyc z kimkolwiek dobry i zdrowy związek i nie chce żeby ktoś tracił na niego czas. Szkoda mi go, bo to fajny facet, no ale jego wybór. Chciałam utrzymać jakiś kontakt, ale widzę że z jego strony ten kontakt powoli zanikał, aż całkowicie zanikł sad Ja sama też na razie nie szukam nikogo, może za jakiś czas coś zacznę myśleć.

No w sumie dużo czasu na poznanie kogoś nie miał, skoro rozstaliście się ile temu, 2-3 tygodnie? big_smile Po prostu facet inwestuję swój czas i pieniądze w coś co go faktycznie interesuje. Łatwo przewalić powiedzmy 2 tys. na wyjazd i nie być z tego powodu szczęśliwym.

102 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-06-29 22:08:49)

Daria2201 napisał/a:

rozstaliśmy się z chłopakiem
Na codzień dobrze się układało, ale jak tylko chciałam gdzieś pojechać i zaczęłam temat, to od razu atmosfera się psuła i były kłótnie.

Masz jakies plany co dalej z tym planem zwiedzenia swiata?
Musisz znalezc jakiegos innego sponsora.
Przeciez nie mozesz tak cale zycie tkwic tylko w tej Polsce bo nic zycia nie zaznasz.

103

JohnyBravo777 napisał/a:
Daria2201 napisał/a:

rozstaliśmy się z chłopakiem
Na codzień dobrze się układało, ale jak tylko chciałam gdzieś pojechać i zaczęłam temat, to od razu atmosfera się psuła i były kłótnie.

Masz jakies plany co dalej z tym planem zwiedzenia swiata?
Musisz znalezc jakiegos innego sponsora.
Przeciez nie mozesz tak cale zycie tkwic tylko w tej Polsce bo nic zycia nie zaznasz.

Próbujesz zabłysnąć, ale jedyne co się jasno świeci to Twoje kompleksy.

104 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-06-29 22:52:41)

Daria2201 napisał/a:

I dobrze, nie było sensu ciągnąć tej relacji.
Powodzenia

105 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-06-29 22:41:14)

M!ri napisał/a:
Dżentelmen napisał/a:
M!ri napisał/a:

Od znajomych i innych ludzi też ma się odciąć? Jak kolega z pracy będzie opowiadał o urlopie w Wietnamie to ona ma wyjść z pokoju aby nie słuchać?

Twoje słowa tylko potwierdzają, że problemem nie jest to że chłopak nie chce podróżować, ale to że ona czuję się gorsza przez to że inni podróżują a ona nie.

Czy gdyby mieszkała w lepiance z gówna to też problemem byłoby, że czuje się gorsza, czy to że nie ma godnego lokum?

Ty juz zablyslas w tym temacie.
Znajdz mi jedna osobe ktora widzac powyzsze nie dojdzie do wniosku, ze zamiast mozgu masz lepianke z gowna.

106

JohnyBravo777 napisał/a:
M!ri napisał/a:
Dżentelmen napisał/a:

Twoje słowa tylko potwierdzają, że problemem nie jest to że chłopak nie chce podróżować, ale to że ona czuję się gorsza przez to że inni podróżują a ona nie.

Czy gdyby mieszkała w lepiance z gówna to też problemem byłoby, że czuje się gorsza, czy to że nie ma godnego lokum?

Ty juz zablyslas w tym temacie.
Znajdz mi jedna osobe ktora widzac powyzsze nie dojdzie do wniosku, ze zamiast mozgu masz lepianke z gowna.

Postarają się bardziej mój narcyzku <3

107

Ja uwielbiam podróżować i szukam dziewczyny, która też lubi tongue tylko od razu uprzedzam, nie interesuje mnie plażowanie i "zwiedzanie" w celu szpanowania fotami na insta. Preferuję tanie loty, tanie noclegi i przemieszczanie się transportem publicznym, za to intensywnie i zwiedzając jak najwięcej miejsc.

108

Daria2201 napisał/a:

No cóż autorko: szkoda że przez takie g... się związek rozleciał. Możliwe że przy następnym gościu będzie już wszystko OK, ale nieco bardziej prawdopodobne że będzie u niego szwankować coś innego, a też jest i jakieś prawdopodobieństwo że z czasem uznasz że akurat niechęć do podróżowania jest jedną z mniejszych wad faceta na tle wad tych, których spotkasz później.

No nic, zobaczymy jak się Twoje życie dalej ułoży.

109

Jako introwertyk odpowiem tak... Mam podobne pasję co chłopak autorki tematu. Wyjazdy i wycieczki są wkurzające. Jak pojechałem do Katowic do sklepu to po tej wyprawie odpoczywałem w łóżku 2 dni. Wszelkie wycieczki i wyjazdy nas tylko męczą psychicznie i fizycznie. Ja zamiast marnować paliwo i kase by pojechać i zobaczyć jakaś górę czy las lub jeziorko. Wole poczytać książkę lub posłuchać muzyki na słuchaweczkach lub podłubać coś przy aucie czy motorku. To jest relax cisza i spokój.

110

rakastankielia napisał/a:

Ja uwielbiam podróżować i szukam dziewczyny, która też lubi tongue tylko od razu uprzedzam, nie interesuje mnie plażowanie i "zwiedzanie" w celu szpanowania fotami na insta. Preferuję tanie loty, tanie noclegi i przemieszczanie się transportem publicznym, za to intensywnie i zwiedzając jak najwięcej miejsc.

Zainstaluj se Skyrima na kompie będziesz zwiedzać bez wychodzenia z domu wink

111 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-07-01 01:38:04)

Daria2201 napisał/a:

Rozwaliłaś związek przez brak zrozumienia, że on jest po prostu INNY. Było tylko "ja, ja, ja". A gdyby on chciał i nalegał, żebyś razem z nim jeździła na rowerze, na całodniowe motocyklowe wycieczki, tenisa, to...? On jednak szanował i rozumiał, że Ciebie to nie kręci, dlatego nie naciskał. Ponadto jak już gdzieś z Tobą wyjechał, to rezygnując z siebie Ciebie chciał uszczęśliwić. Podał tyle argumentów, dlaczego podróże go stresują, ale dla Ciebie to było kompletnie nieważne, Ty widziałaś jedynie czubek własnego nosa. Nie jestem w stanie zrozumieć tak egoistycznego podejścia do partnera. W moim odczuciu straciłaś naprawdę wartościowy związek, ale jeszcze o tym nie wiesz.

Ja z kolei lubię poczuć klimat miejsca, w którym jestem - przebywać wśród mieszkańców, zobaczyć jak żyją, spróbować lokalnej kuchni, poznać zwyczaje. Mam odczucie, że to mnie bardziej ubogaca niż intensywne zwiedzanie wszystkiego, co tylko można. Dla mnie zdecydowanie bardziej liczą się emocje niż obrazy.

112

Priscilla napisał/a:

W moim odczuciu straciłaś naprawdę wartościowy związek, ale jeszcze o tym nie wiesz.

A w którym punkcie był wartościowy jeżeli nie spełniał potrzeb autorki?

Ludzie są różni. Naprawdę nie trzeba być z kimś na siłę skoro można znaleźć sobie osobę kompatybilną z nami.

Pozdrawiam Johnego z podróży na kolejny wyjazd.

113 Ostatnio edytowany przez Pozorymylą (2023-07-01 03:52:16)

Na początek dobrze pokasować konta na social media i przestać odwiedzać te strony.

Stopniowanie hobby kojarzy się z osobami, które wybierają zainteresowania, którymi można imponować innym i się tym chwalić. Często to idzie w parze z trwonieniem pieniędzy. Autorko, opłacasz te wycieczki do innych krajów, czy próbujesz wyłudzać cudze pieniądze?

Porównywanie generuje niefajne uczucia, od poczucia wyższości po zazdrość. Sama sobie robisz krzywdę.
Życie na pokaz nie daje szczęścia, na co jest przykładem.

Życie ogólnie jest takie fascynujące. Jak można się nim nudzić? Same książki można czytać dzień w dzień po 10 godzin dziennie do końca życia, a gdzie cała reszta?

Pracując cały rok, później przez dwa tygodnie urlopu - ludzie nie wiedzą co ze sobą zrobić. Hałas nagle znika i nie potrafią wytrzymać sami ze sobą. Przeglądają więc social media i małpują innych. I dalej są nieszczęśliwi.

Każdy może być tylko sobą, nie ma sensu naśladować innych. Ten facet przynajmniej z opisu w pewnym stopniu to rozumie, autorka nie bardzo.

114

M!ri napisał/a:

Pozdrawiam Johnego z podróży na kolejny wyjazd.

Dzieki M!ri.
Dobrej pogody zycze smile

115

Priscilla napisał/a:

Rozwaliłaś związek przez brak zrozumienia, że on jest po prostu INNY. Było tylko "ja, ja, ja". A gdyby on chciał i nalegał, żebyś razem z nim jeździła na rowerze, na całodniowe motocyklowe wycieczki, tenisa, to...? On jednak szanował i rozumiał, że Ciebie to nie kręci, dlatego nie naciskał. Ponadto jak już gdzieś z Tobą wyjechał, to rezygnując z siebie Ciebie chciał uszczęśliwić. Podał tyle argumentów, dlaczego podróże go stresują, ale dla Ciebie to było kompletnie nieważne, Ty widziałaś jedynie czubek własnego nosa. Nie jestem w stanie zrozumieć tak egoistycznego podejścia do partnera. W moim odczuciu straciłaś naprawdę wartościowy związek, ale jeszcze o tym nie wiesz.

Nie zgodzę się. Gdyby on próbował namówić autorkę na to, co sam lubi, wciągnąć ją w swoje pasje, byłoby, moim zdaniem, dużo lepiej, bo to pokazywałoby, że on chce autorki w swoim życiu. Gdyby on nie chciał wycieczek, a ona odmawiałaby skorzystania z jego propozycji, mogliby, motywowani chęcią spędzania razem czasu, szukać czegoś, co im obojgu sprawi przyjemność. A tutaj tego nie było. On na początku zgadzał się na propozycje autorki z miną męczennika, potem je odrzucał, ale sam nie proponował nic; miała być jego czasoumilaczem w domu i tyle. I to ma być ten wartościowy związek, którego stratę autorka odczuje? Wątpię.

116 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2023-07-01 09:13:08)

Tez jestesmy z partnerem introwertykami a ten raz w roku na tydzien gdzies wyjezdzamy. Zawsze mozna znalezc malo tloczne miejsce. Mozna przeciez chodzic i zwiedzac "przyrode" ze tak powiem.

Ps. Dobrze ze sie z nim rozstalas bo skoro dla niego wyjazd na tydzien to takie ciezkie wydarzenie to kazda zmiana w jego zyciu byla by ciezka.

Wesele - juz wiadomo ze by tego nie przezyl za duzo ludzi a uwaga gosci skupiona na nim,

Potem dzieci - placz, czy glosne zabawy - tez by mu pewnie nie pasowaly bo on chce miec w domu spokoj.

Dzieci tez by musialy siedziec w domu bo ojciec by nie poszedl z nimi do zoo bo za duzy tlum.

117

Priscilla napisał/a:

Ja z kolei lubię poczuć klimat miejsca, w którym jestem - przebywać wśród mieszkańców, zobaczyć jak żyją, spróbować lokalnej kuchni, poznać zwyczaje. Mam odczucie, że to mnie bardziej ubogaca niż intensywne zwiedzanie wszystkiego, co tylko można. Dla mnie zdecydowanie bardziej liczą się emocje niż obrazy.

Oczywiście, to też jest niezbędnym elementem podróżowania.

118

SaraS napisał/a:

Nie zgodzę się. Gdyby on próbował namówić autorkę na to, co sam lubi, wciągnąć ją w swoje pasje, byłoby, moim zdaniem, dużo lepiej, bo to pokazywałoby, że on chce autorki w swoim życiu. Gdyby on nie chciał wycieczek, a ona odmawiałaby skorzystania z jego propozycji, mogliby, motywowani chęcią spędzania razem czasu, szukać czegoś, co im obojgu sprawi przyjemność. A tutaj tego nie było. On na początku zgadzał się na propozycje autorki z miną męczennika, potem je odrzucał, ale sam nie proponował nic; miała być jego czasoumilaczem w domu i tyle. I to ma być ten wartościowy związek, którego stratę autorka odczuje? Wątpię.

Tak, owszem, ale jeśli Autorka podkreśla tylko ten jeden problem, to wyraźnie wszystko inne jej odpowiada. Ona nie ma potrzeby uczestniczyć w jego życiu i być bliżej jego spraw, ona wyłącznie chce, żeby on, nawet męcząc się, wszystko robił tak, aby ona była usatysfakcjonowana. Jego w tym związku nie ma, jest tylko ona i jej potrzeby.

Zauważmy ponadto, że on jej przecież w jej pasji nie ogranicza, to ona sama stworzyła sobie ten problem. Zachowuje się jak dziecko, które w sklepie z zabawkami może dostać wszystko, co się w nim znajduje poza jedną, ale tupie nogami, że wszystko inne jej nie interesuje, bo chce tylko tej, której mieć nie może. Sama przy tym uczciwie przyznała, że miała świadomość, że facet nie lubi podróżować, więc o co te pretensje? Chłopak nawet podjął próbę, usiłował przekonać się do podróży, chciał zrobić jej przyjemność, ale poddał się uznając, że jest to ponad jego siły.
Ogólnie wydaje się, że poza tym jednym czynnikiem miała naprawdę dobry związek, a przynajmniej nic nie wspomina, aby na innych polach coś było nie tak. Stąd moja opinia, z którą jednak nikt nie musi się zgadzać.

119

Cały powyższy post oczywiście powinien być w czasie przeszłym, teraz już nie mogę go edytować.

Post można edytować jeden dzień do 24 w nocy to chyba wiesz. Albo coś sugerujesz.

121

Socjallibertarianin napisał/a:

Post można edytować jeden dzień do 24 w nocy to chyba wiesz. Albo coś sugerujesz.

Ale że niby co mam sugerować? Przecież było już po północy.

122 Ostatnio edytowany przez bombel (2023-07-10 08:34:30)

Skąd w ludziach to przekonanie że podróżowanie jest jak zupa pomidorowa i każdy to musi lubić?
Nienawidzę podróżować, spędzać bezproduktywnie czasu, zwiedzać kurortów, męczy mnie to i stresuje zamiast relaksować, i znam całą masę ludzi którzy nie lubią.
Na samą myśl o "wyjazdach" boli mnie brzuch.

I nie jestem introwertykiem.

123

bombel napisał/a:

Skąd w ludziach to przekonanie że podróżowanie jest jak zupa pomidorowa i każdy to musi lubić?
Nienawidzę podróżować, spędzać bezproduktywnie czasu, zwiedzać kurortów, męczy mnie to i stresuje zamiast relaksować, i znam całą masę ludzi którzy nie lubią.
Na samą myśl o "wyjazdach" boli mnie brzuch.

I nie jestem introwertykiem.

Zwiedzanie kurortów to nie podróżowanie wink

124

Daria2201 napisał/a:

Cześć!
Jestem z chłopakiem od 8 miesięcy, ja mam 25 lat on 28, raczej dobrze nam się układa i dobrze się dogadujemy, chociaż na kilka spraw mamy inne spojrzenie i coraz bardziej mnie ten związek zastanawia. Najbardziej obecnie konfliktową rzeczą jest jego niechęć do wszelakich wycieczek, podróży czy wakacji. Chciałabym odwiedzić jakieś inne państwa np. Włochy, Hiszpanię, czy nawet Czechy, ale on nawet nie chce słyszeć o tym. Nawet na jakiś dalszy wyjazd w Polsce nie mogę go wyciągnąć. Jest introwertykiem i mówi że lubi spokój, a wszelkie wyjazdy czy wakacje bardziej go męczą niż ładuje akumulatory. Potrafił sobie wziąć tydzien wolnego w pracy tylko po to żeby sobie codziennie jeździć na rowerze (jeździ ekstremalnie), jechać motocyklem rano w trasę i wrócić wieczorem, grał w tenisa, chodził na siłownie, grał na konsoli i kompie, grał na gitarze, grzebał przy motocyklu, czy po prostu nic nie robił. Czyli robił to samo co po pracy tyle że nie przez te parę godzin wolnego po pracy, tylko rozciągał to na całe dni... Dla mnie to urlop zmarnowany. Przecież tyle jest pięknych miejsc do odwiedzenia... Od początku związku byliśmy na jednym wyjeździe na weekend, było to w lutym, a jak wspominam mu żeby gdzieś pojechać to mówi że dopiero był i nie czuje potrzeby. Prawie co tydzień jedynie jeździmy na jakieś małe wycieczki popołudniami w miejsca w okolicy, czyli w promieniu może 100km. Nie jest nimi też zachwycony, jak podrążyłam temat to powiedział że nie chce mu się jeździć co tydzień, ale jeździ bo ja nie chcę siedzieć w domu i żebym to ja była zadowolona, a on ma z tego trochę spokoju. Denerwuje mnie to gdy widze w internecie kolejne piękne miejsca, czy widzę jak koleżanki ze swoimi chłopakami wstawiają zdjęcia z wyjazdów i wiem, że ja tego nie doświadczę. Mówił mi że jak chcę to mogę jechać sama, albo z przyjaciółką, czy z kimkolwiek chcę, on mnie nie zatrzymuje, ale ja chcę jechać z nim. Podobnie jest z jakimiś wydarzeniami kulturowymi jak np. Teatr, koncert, jakieś występy, wydarzenia itp. na kilku byliśmy, ale w tym roku jakoś unika tego, zasłania się pracą, czy mówi że źle się czuje, albo jeszce coś innego. Liczyłam że uda mi się go przekonać z czasem do wyjazdów i tego wszystkiego, ale widzę że on się w ogóle nie zmienia...

125

Hej, trafiłam na Twój post ponieważ sama mam ten sam problem. Mój chłopak jest naprawdę wspaniały i mogę o nim wymienić wszytko co najlepsze ale ma jedyną wadę. Nie lubi podróżować za granicę. A ja marzę o zwiedzeniu świata wzdłuż i wszerz.. nawet jakbym chciała z kimś innym to nie ma z kim. Koleżanki albo nie dostaną urlopu albo narzekają na pieniądze (wcale nie trzeba mieć niewiadomo ile żeby podróżować). Daj znać czy go jakoś przekonałaś smile

126

To co laczy Ciebie z nim? Jak spedzacie czas  ? Spedzacie czas chetnie ze soba?

127

Od lat marzę o urlopie tak po prostu, żeby pobyć u siebie. Ze sobą. Książkami, muzyką, ogrodem  ulepszyć swoje życie. Mieć czas. Byłam w wielu zakątkach świata. Teraz wiem, że potrzebuję zobaczyć te cuda innych kultur, starych cywilizacji, zobaczyć trochę takie równoległe rzeczywistości. Być na pustni i tam przyjąć inność świata. Jednak zostać tutaj, nic nie robić nie spieszyć się i nic nie musieć to jest najlepsze.

128

Malta z biurem podróży Konsorcjum.pl to komfort i swoboda – elastyczne terminy i bogata baza noclegowa pozwoliły mi wybrać idealny wypoczynek. Bezpośredni lot LOT-em i bagaż w cenie sprawiły, że wycieczka była naprawdę bezproblemowa.

Posty [ 66 do 128 z 128 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak nie lubi podróżować :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024