Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 84 z 84 ]

66

Odp: Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet
R_ita2 napisał/a:

PS Ja Ciebie tylko zapytałam co to znaczy GODNE ZYCIE a to ty zaczęłaś pisać o kasie, więc... żyj w swojej bańce.

Proponuję zabawę. Zaznaczmy na poniższych cytatach odniesienia do pieniędzy.

M!ri napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

To, że dwoje DOROSŁYCH/NASTOLETNICH ludzi do czegoś nie dojrzało, nie znaczy, że to dziecko nie ma prawa do życia.

A co powiesz na prawo do GODNEGO życia? Czy ktoś zapytał to dziecko czy chce przychodzić na świat? Na jego miejscu i w takich warunkach bym nie chciała.

R_ita2 napisał/a:

A co to znaczy GODNE ŻYCIE? Bo znam wiele osób, które miały GODNE ŻYCIE a nie zaznały miłości. I odwrotnie. Wiem, że te chore czasy narzucają nam pewne standardy, szczególnie finansowe, ale to w gruncie rzeczy niczego nie determinuje. A najwięcej o pieniądzach krzyczą CI, którym ich brakuje.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-01-30 00:59:03)

BEKAśmiechu napisał/a:

"...by pokazywać  się na np. Balu przedsiębiorców i tego typu imprezach. Tak, teraz podniesiecie larum, że "pokazać sie". Ale wszystkie wiemy o co chodzi. Nie wiem z jakich kręgów wy pochodzicie, ale ja z kręgu lasek które sobie te piersi i inne sprawy robią. Z dość bogatych kręgów. " Rita, ale co Ci po pieniądzach, jak w głowie pustka? Nie narzekam na swoje zarobki, ale wolę biedę finansową od umysłowej. Z Istotką może zamieszkaj- obie jakby z tej samej fabryki:)

Beko, jeśli potrzebujesz pomocy, wystarczy poprosić smile

W każdym razie przesyłam Ci mnóstwo pozytywnej energii i aby Ci się ułożyło to czego tak pragniesz, czego Ci tak bardzo brakuje do szczęścia

68

Dziewczyny co ja mogę na to poradzić, że tak wsiursko wypadacie w swoich postach? Klasyczne żony że Stepford... A nie, czekaj - Istotka nie ma nawet dziecka z tym swoim ideałem, no i nie jest żoną.

69 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-01-30 11:54:44)

BEKAśmiechu napisał/a:

Dziewczyny co ja mogę na to poradzić, że tak wsiursko wypadacie w swoich postach? Klasyczne żony że Stepford... A nie, czekaj - Istotka nie ma nawet dziecka z tym swoim ideałem, no i nie jest żoną.

Wsiurskie (co za prostackie słowo, aż musiałam sprawdzić co to oznacza) to Ty musisz mieć życie, skoro tak bardzo śledzisz nasze posty. Zasadniczo od współczucia przeszło na przerażenie. Jestem zaniepokojona Twoim stanem.

No ale, kim Ty dla mnie jesteś by cokolwiek móc ocenić, no nikim, zatem trzymaj się i klasycznie cieplutko pozdrawiam.

Żegnaj Chłopcze

Istotka6 napisał/a:

Wsiurskie (co za prostackie słowo, aż musiałam sprawdzić co to oznacza) to Ty musisz mieć życie, skoro tak bardzo śledzisz nasze posty. Zasadniczo od współczucia przeszło na przerażenie. Jestem zaniepokojona Twoim stanem.

Jak się nie ma swojego życia to się śledzi i komentuje życie innych.
Niczym Fredek Kiepski z tanim piwem i gumką od dresu pod brodą komentuje to co widzi i czego nie rozumie.
Samo życie....

71

Istotka6 napisał/a:
BEKAśmiechu napisał/a:

No ale, kim Ty dla mnie jesteś by cokolwiek móc ocenić, no nikim, zatem trzymaj się i klasycznie cieplutko pozdrawiam.

Żegnaj Chłopcze

Przepraszam cię za porównanie do żon ze Stepford - raczej nie zanosi się, żeby Misiek pociągnął temat dalej. No i w waszym wykonaniu to raczej takie agro-lokalne, przaśne wydanie w empakiecie;)

72 Ostatnio edytowany przez trutkaa (2023-01-30 17:44:11)

R_ita2 napisał/a:

Mnie także temat wydaje się obleśny. I to określenie z postu nr 10, cytuję "cyce". Nie można napisać piersi, biust, ewentualnie już niech będą te cycki?

Ja jestem bardzo zadowolona ze swojego biustu. Jest jędrny i sterczący, rozmiarowo w sam raz. Choć wolałam biust sprzed ciąży bo po prostu był mniejszy, a mnie zawsze podobały się drobne biusty. Drobne biusty są jakieś takie bardziej eleganckie, ubrania lepiej leżą. Duże biusty w mojej opinii są jakieś takie wulgarne, odciągające uwagę od "nosicielki". Ja jako kobieta jak widzę spory dekolt to nie mogę się skupić i ciągle bym spoglądała, a co dopiero mężczyzna. Nie zoperowałabym biustu nawet gdyby ten pozostawiał coś do życzenia- nie uznaje takich ingerencji w ciało, kompleksy leczy się w głowie a nie za pomocą skalpela, ale to tylko moja opinia. Zdjęcie sztucznego biustu, które wstawiłeś to jakieś echo lat 90/2000 chyba- nie wiem co to był za chirurg, ale na pewno nie jakiś renomowany. Widziałam wiele fotografii sztucznych biustów i wierz mi, że wybór odpowiedniego rodzaju implantów przy powiększeniu piersi jest bardzo istotny, ponieważ w dużym stopniu wpływa na naturalny wygląd biustu. Odpowiedni rodzaj implantu nada piersiom naturalny wygląd i daje możliwość zachowania lekkiej linii opadania, coś pożądanego i polecanego przez dobrych chirurgów. To chyba tak zwany implant anatomiczny w kształcie łezki, a nie półokrągły.

Czyli uważasz, że duże biusty są wulgarne, ale jakbyś sama taki miała to byś nie zoperowała go sobie?

Ja mam biust rozmiaru 75F i czekam na operację. Nie uważam, żeby mój problem mógł być rozwiązany za pomocą psychologa. Odparzenia przez stanik, ból kręgosłupa, niewygoda, a na dokładkę takie miłe komentarze, jak to, że biusty jak mój są wulgarne, spowodowały, że podjęłam taką decyzję.

73

cześka8 napisał/a:

..tak źle zrozumiałam.. muszę korzystać z tych żenujących pushupow (pushupa bo tylko 1) by jakoś wyglądać w golfie, po basenie chowam stanik do wyschnięcia bo jest kombinowany przeze mnie by "jakoś"pasował, ale przecież nie muszę chodzić na plażę, basen , w kieckach na ramiączkach czy z dekoltem, teraz moda owersize akurat dla mnie.. tak... pushupy to oszukiwanie, dążenie do jakiejś (w moim mniemaniu) normalności - inne korzystają by bardziej eksponować to co natura dała, kto im broni..
Zbieram kasę, ale żaden chirurg do takiego problemu nie da gwarancji że bedzie lepiej - czyli koło się zamyka , muszę zaakceptować ten...spory dyskomfort i przestać sobie wyszukiwać problemy bo..przecież jestem zdrowa... Życie jest piękne... smile

Czy Ty Czesiu byłaś na konsultacji u jakiego chirurga plastycznego specjalizującego się w operowaniu piersi? Różnica między piersiami, to 1-2 numery, więc wydaje mi się, że wystarczyłoby wstawić niewielki implant do tej mniejszej i już jako tako wielkością by się wyrównały, może kształtem by się nieco różniły, ale odpadło by Ci kombinowanie stanikami, takie wstawki robi się chyba teraz ,,przez sutek", tzn.wycinają go z otoczką, wstawiają implant, wszywają z powrotem i podobno mało co widać już kilka dni po zabiegu. Albo w drugą stronę, tę większą pierś można zredukować do rozmiaru mniejszej, dodatkowo chirurg ukształtuje ją by była niemal identyczna z drugą, tu jednak będą widoczne blizny, ale jak się wygoją, to zbledną i tak po ok.2 latach mało widoczne będą. Implanty to nie wiem, ale zmniejszenie to nfz refunduje, jednak kolejki do zabiegu ponoć kilkuletnie.

74

R_ita2 napisał/a:

Trutkaa  ale dlaczego się przejmujesz tym jakie ktoś ma subiektywne odczucia względem dużych biustów, czy tego co mnie się podoba a co nie? : ) to tylko ja. Coś Cię widać nieprzepracowanego ubodło. No mnie się nie podobają, takie mam odczucia, nie lubię wywalonego biustu, a duże piersi ciężko ukryć. Nie lubię opinających bluzek, gdybym miała duży biust to pewnie byłby to mój kompleks, który starałabym się przepracować. Nawet lekarze chirurdzy estetyczni zalecają konsultacje z psychologiem i dyskutują z pacjentem jak motywacja nie jest jasna : ) Masz opcję operacji na NFZ? To super, odsapniesz od ciężaru, który się z nim wiąże ; /

Na posty beki nie będę reagować : D czuje się, jakbym miała fana, który śledzi moje posty. Musi mieć nudne życie albo być z siebie niezadowolony : )  Ja tam wracam do pracy i na dniach postanowiłam, że nie spocznę na młodszej księgowej a chcę być główną by razem z mężem prowadzić firmę ojca, wiecznie żył nie będzie big_smile grunt, to się dobrze urodzić. Aż sama się sobie dziwię, nigdy nie chciałam robić kariery... no ale córka patrzy ; )  Więc mam wyzwanie na najbliższe 15 lat.  Daleko mi do żony ze Stepford (musiałam googlać co to) a funkcji reprezentatywnej na spotkaniach biznesowych się nie wstydzę ; ) W końcu "moja liga".

PS Oj, jednak odpowiedziałam na post Beki : D

Życzę powodzenia w wychodzeniu z bycia dodatkiem do męża. Może to nie jest zbyt ambitne (główna księgowa, czy przejęcie po kimś firmy), ale przynajmniej zobaczycie w końcu różnicę pomiędzy COO, a CEO.

75

Beko, nie będę kontynuować z Tobą więcej dyskusji, chcę tylko wyjaśnić pewne niespójności. Wyciągasz o mnie błędne wnioski, pora odrobić zaległości

Nigdy nie byłam i nie będę utrzymanką mężczyzny, za życie, za rozwój osobisty i zawodowy, za swoje drogie zachcianki płace sama.

Nie jesteś na bieżąco w kwestii zamiarów Miśka, bo to on chce, ale nie ja.

Chcę zaznaczyć, że w swojej ocenie mnie jesteś bardzo w błędzie, nie wiem z czego to wyssales, bo nawet nie z palca smile

To tyle ode mnie. Trzymaj się ciepło. Pa

PS, atakując i próbując obrazić mnie i koleżankę,  pokazujesz tylko swój poziom prostactwa i bycie męska ci.ką, nie mężczyzną na którego próbujesz się kreować

76

trutkaa napisał/a:

Ja mam biust rozmiaru 75F i czekam na operację. Nie uważam, żeby mój problem mógł być rozwiązany za pomocą psychologa. Odparzenia przez stanik, ból kręgosłupa, niewygoda, a na dokładkę takie miłe komentarze, jak to, że biusty jak mój są wulgarne, spowodowały, że podjęłam taką decyzję.

65I/J here. I nic mnie nie boli. Jesteś pewna, że nosisz odpowiednio dobrane staniki? wink

Nie rozumiem też, dlaczego uraził Cię komentarz o wulgarności. Przecież tak jest. Tylko że... nie zawsze. Znaczy, są bluzki czy sukienki, które na małym biuście wyglądają niewinnie, a na dużym kojarzą się z wulgarnością. Tylko że to działa też w drugą stronę - ubrania, które na małym biuście wyglądają beznadziejnie, na większym są oszałamiające. I to nawet nie jest kwestia dekoltu, bo mam np. czarną dopasowaną sukienkę z dekoltem kończącym się pod linią biustu i wyglądam w niej jak milion dolców, ale mierzyłam i takie, w których mój biust wyglądał właśnie wulgarnie - jak balon, który chce się wyrwać z uwięzi, mimo że rozmiar był odpowiedni. I co z tego? Nie musimy kupować tego, w czym nie wyglądamy dobrze. wink

77

SaraS napisał/a:
trutkaa napisał/a:

65I/J here. I nic mnie nie boli. Jesteś pewna, że nosisz odpowiednio dobrane staniki? wink

Nie rozumiem też, dlaczego uraził Cię komentarz o wulgarności. Przecież tak jest. Tylko że... nie zawsze. Znaczy, są bluzki czy sukienki, które na małym biuście wyglądają niewinnie, a na dużym kojarzą się z wulgarnością. Tylko że to działa też w drugą stronę - ubrania, które na małym biuście wyglądają beznadziejnie, na większym są oszałamiające. I to nawet nie jest kwestia dekoltu, bo mam np. czarną dopasowaną sukienkę z dekoltem kończącym się pod linią biustu i wyglądam w niej jak milion dolców, ale mierzyłam i takie, w których mój biust wyglądał właśnie wulgarnie - jak balon, który chce się wyrwać z uwięzi, mimo że rozmiar był odpowiedni. I co z tego? Nie musimy kupować tego, w czym nie wyglądamy dobrze. wink

Mam dobry stanik smile Jestem niska i drobna, więc biust się bardzo odznacza. Dla mnie słowo "wulgarny" ma bardzo negatywny wydźwięk. Zresztą swoje przeżyłam w gimnazjum, liceum i na studiach jeśli chodzi o komentarze. Zawsze starałam się ukryć swój biust i wiele nocy przez niego przepłakałam. Dopiero jak poszłam do pracy ludzie znormalnieli i słyszałam nawet przychylne komentarze, że jest jędrny i bardzo ładny i czasami przez to odważyłam się założyć coś niezabudowanego, ale wtedy dużo ludzi się gapiło. Mówiąc szczerze, nie znam żadnych ubrań, które wyglądają dobrze na dużych biustach. Może to kwestia nachalnego zainteresowania facetów + to, że kobiety mówią, że takie biusty są wulgarne spowodowały, że mam wyprany mózg i taką opinię. Może w innych okolicznościach bym nawet lubiła swój biust.

Rita, nie łapię się na operację na NFZ - mam za małe piersi smile Płacę za tą przyjemność 18 tysięcy złotych. Zmniejszam sobie do możliwie najmniejszego rozmiaru, mam nadzieję, że wyjdzie coś między A/B.

Ogólnie to tak, komentarz o wulgarności mnie zabolał, bo czuję, że to jest mega smutne, że jedna laska ma super jędrne, małe piersi i jest szczęśliwa, a druga musi zbierać na bardzo drogą operację, żeby się nie wstydzić i nie być uważana za wulgarną. No strasznie mnie to uderzyło. Ale wiem, że to niczyja wina.

78

trutkaa napisał/a:

Może to kwestia nachalnego zainteresowania facetów + to, że kobiety mówią, że takie biusty są wulgarne

To z zazdrości o to zainteresowanie tych facetów wink

Jak w ogóle można powiedzieć o jakiejś części ciała, na którą nie mamy wpływu, że jest wulgarna. Wulgarne to może być robienie sobie sztucznych balonów, przesadzony makijaż czy dekolt do pępka lub ubrania w panterkę.

79

trutkaa napisał/a:
SaraS napisał/a:
trutkaa napisał/a:

Mam dobry stanik smile Jestem niska i drobna, więc biust się bardzo odznacza. Dla mnie słowo "wulgarny" ma bardzo negatywny wydźwięk. Zresztą swoje przeżyłam w gimnazjum, liceum i na studiach jeśli chodzi o komentarze. Zawsze starałam się ukryć swój biust i wiele nocy przez niego przepłakałam. Dopiero jak poszłam do pracy ludzie znormalnieli i słyszałam nawet przychylne komentarze, że jest jędrny i bardzo ładny i czasami przez to odważyłam się założyć coś niezabudowanego, ale wtedy dużo ludzi się gapiło. Mówiąc szczerze, nie znam żadnych ubrań, które wyglądają dobrze na dużych biustach. Może to kwestia nachalnego zainteresowania facetów + to, że kobiety mówią, że takie biusty są wulgarne spowodowały, że mam wyprany mózg i taką opinię. Może w innych okolicznościach bym nawet lubiła swój biust.

Rita, nie łapię się na operację na NFZ - mam za małe piersi smile Płacę za tą przyjemność 18 tysięcy złotych. Zmniejszam sobie do możliwie najmniejszego rozmiaru, mam nadzieję, że wyjdzie coś między A/B.

Ogólnie to tak, komentarz o wulgarności mnie zabolał, bo czuję, że to jest mega smutne, że jedna laska ma super jędrne, małe piersi i jest szczęśliwa, a druga musi zbierać na bardzo drogą operację, żeby się nie wstydzić i nie być uważana za wulgarną. No strasznie mnie to uderzyło. Ale wiem, że to niczyja wina.

Diametralne kroki aby aż o tyle zmniejszać biust. Dziwi mnie to, rozumiem zmniejszenie o np dwa rozmiary, wówczas nie jest to aż taka ogromna różnica, a to co planujesz to zmiana nawet o 180 stopni. Wydajesz się osobą zakompleksioną na tym punkcie, rozważałas / byłaś z tym u specjalisty?
Być może operacja nie będzie rozwiązaniem problemu

80 Ostatnio edytowany przez trutkaa (2023-01-31 14:54:37)

Istotka, wiem o co Ci chodzi, ale to jest naprawdę bardzo przemyślana decyzja. Biust z biegiem czasu może mi urosnąć z powrotem - niestety takie są realia. Zmiany hormonalne, tycie, ciąża (choć nie planuję dzieci, ale biorę to jako ryzyko) będą miały wpływ na rośnięcie piersi. Chciałabym cieszyć się efektami operacji jak najdłużej się da. Jak zrobię C/D to okaże się za za 2 lata będę mieć znowu F. Mam piersi o tkance gruczołowej, więc są one wrażliwe i reagują na wszystko. Ogólnie masakra hmm

Miri, wiem, mnie właśnie też uderzyło to słowo. Poczułam się taka... brudna i obrzydliwa. No, ale wiem, że dużo osób tak myśli, więc nie winię Rity, że tak napisała. Przynajmniej szczerze.

81

trutkaa napisał/a:

... mega smutne, że jedna laska ma super jędrne, małe piersi i jest szczęśliwa, a druga musi zbierać na bardzo drogą operację, żeby się nie wstydzić

Tak, to mega smutne, bo za cholerę nie można dziewczynie wytłumaczyć, że jest seksowna z takim biustem jaki ma. Wydaje mi się, że szkoda pieniędzy na terapię, tylko lepiej operacja.

82 Ostatnio edytowany przez cześka8 (2023-01-31 19:19:26)

Trutkaa - zmniejszenie piersi wiąże się z brakiem możliwości karmienia w przyszłości, dopytaj, może cos się zmieniło ... Implant nic nie blokuje a uszkodzenie gruczołu piersiowego już tak, przynajmniej tak mi odpowiadano... A z tą refundacja to chyba trzeba mieć papier od ortopedy i chyba jest na nfz wtedy.. co by nie było, kupa bólu i niewiadomy efekt końcowy (dużo w necie powikłań po zmniejszeniu, to też jest dość inwazyjna operacja pomimo że nic się nie wszczepia)..
Tellico, tak... rozmawiałam z ... nie pamiętam iloma specjalistami - lubią takie przypadki do kolekcji, ostatnio fajny jest patent przeszczepiania własnej tkanki tłuszczowej i to jest ciekawsze, bo mniej odrzutu własnej tkanki.... tylko tu.. trzeba mieć powyżej 50kg sad .... i ..się nie łapie, śledzę temat na bieżąco i zbieram kasę  .. sad
..no masakra...

83

Koleżanka miała operację zmniejszenia piersi.
Gdzieś o dwa rozmiary. Ulga niebywała, szczęscie, i żadnych powikłań. No ale robiła prywatnie.

84

jaki macie rozmiar biustu a jaki chciałybyście?

Posty [ 66 do 84 z 84 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024