Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 84 ]

Temat: Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet

Temat być może humorystyczny ale dla mnie interesujący.Wiele można mówić o preferencjach mężczyzn odnośnie kobiecych piersi,natomiast o tym jakie to piersi chciałyby mieć Kobiety niewiele wiadomo,zatem mam do was kilka pytań.Prosiłbym o odpowiedzi w podpunktach tak jak zadałem pytania.

1.Jak to jest z rozmiarami bo już nic z tego nie rozumiem.Podobno miseczka wcale nie świadczy o rozmiarze cycka.Czyli można mieć miseczkę A i spory cyc albo miseczkę D i być płaską jak deska? I o co chodzi z cyfrą po miseczce? np. B-75,C-80 itp.W takim razie proszę mi podać przykładową wartość literowo-liczbową mikrych piersi i tych dużych.

2.Zauważyłem,że piersi po operacji plastycznej z reguły mają nienaturalnie wysoko umiejscowione sutki.Zapewne kobieta przed operacją omawia z chirurgiem pożądane cechy nowego biustu,więc wynikałoby z tego,że kobiety lubią mieć nianaturalnie wysoko położone sutki.Czy wy gdybyście zdecydowały się na operację też chciałybyście aby linia sutków była wyżej? Druga cecha sztucznych cycków to ta,że są sterczące i nie mają fałdu-dolna część piersi nie styka się z tułowiem i nie tworzy się fałd(chyba dobrze to opisałem).Oby zobrazować o co mi chodzi:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag … p;usqp=CAU
Ta dziewczyna po lewej ma sztuczny biust o takich właśnie cechach.90% sztucznych biustów ma te cechy-wyżej położone sutki i brak fałdu pod piersą.

3.Jeżeli chodzi o fałd.Wolałybyście piersi z fałdem czy bez? Czy częściej w naturze występują piersi z fałdem czy bez? Przykład ładnych piersi z fałdem:
http://www.pokacycki.eu/photos/showdet/8437
i bez fałdu:
http://www.pokacycki.eu/photos/showdet/16076

4.O co wam chodzi z tymi małymi cyckami? Potraficie kręcić z tego powodu straszne dramy.Jeżeli cycki są małe ale ładne,zgrabne i symetryczne to też są fajne np.takie:
https://titis.org/pics/uploads/posts/20 … tika-1.jpg

5.Jeżeli miełybyście wybierać z dwojga złego-cycki za duże czy bycie płaską jak deska-co wybieracie i dlaczego?

6.Jeżeli chodzi o sukienki bez ramiączek-rozumiem,że te nie nadają się dla kobiet z małym biustem bo będą z nich spadać? Sukienka trzyma się w sumie na piersiach,tak?

7.Może niech każda z was poda przykład modelowych piersi,które chciałaby mieć,jakieś zdjęcie poglądowe albo cechy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet
Podgrzybek napisał/a:

1.Jak to jest z rozmiarami bo już nic z tego nie rozumiem.Podobno miseczka wcale nie świadczy o rozmiarze cycka.Czyli można mieć miseczkę A i spory cyc albo miseczkę D i być płaską jak deska? I o co chodzi z cyfrą po miseczce? np. B-75,C-80 itp.W takim razie proszę mi podać przykładową wartość literowo-liczbową mikrych piersi i tych dużych.

w skrócie cyfra oznacza obwód klatki piersiowej. Szczupła dziewczyna będzie miała 65-70, otyła 85<
Litera to objętość cycka dla danego obwodu z tym że np A przy 70 < A przy 80

Podgrzybek napisał/a:

3.Jeżeli chodzi o fałd.Wolałybyście piersi z fałdem czy bez? .

Co to jest fałd? xD

Podgrzybek napisał/a:

6.Jeżeli chodzi o sukienki bez ramiączek-rozumiem,że te nie nadają się dla kobiet z małym biustem bo będą z nich spadać? Sukienka trzyma się w sumie na piersiach,tak?

Zależy jaka. Niektóre trzymają są na talii.

3

Zobacz na zdjęcia cycków,które wkleiłem.Fałd jest wtedy kiedy jesteś w stanie sobie coś wsadzić pod cycek.np długopis i cycek opadając podtrzymuje ten długopis.Opadając dotyka tułowia.Przy cycku bez fałdu nie opada on i nie dotyka tułowia.

A odpowiedzi na resztę pytań?

4 Ostatnio edytowany przez M!ri (2023-01-27 01:55:06)

Podgrzybek napisał/a:

Zobacz na zdjęcia cycków,które wkleiłem.Fałd jest wtedy kiedy jesteś w stanie sobie coś wsadzić pod cycek.np długopis i cycek opadając podtrzymuje ten długopis.Opadając dotyka tułowia.Przy cycku bez fałdu nie opada on i nie dotyka tułowia.

Czyli nie żaden fałd tylko cyc duży i obwisły.

Podgrzybek napisał/a:

Nie mam ochoty

5

Podgrzybek napisał/a:

Temat być może humorystyczny ale dla mnie interesujący.

Że interesujący, to zauważyłam, ale chyba nie widzę w nim nic z zabarwienia humorystycznego cool.

Bardzo jestem ciekawa, po co Ci nasze odpowiedzi na zadane pytania? Rozumiem, że część wynika z niewiedzy, a czasem po prostu chce się wiedzieć, ale na przykład pytanie 3, 5 lub 7? Jaką ma dla Ciebie wartość informacja, co my lubimy bądź preferujemy?

Swoją drogą temat studiujesz chyba bardziej niż my same - dlaczego?

6

Olinka napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:

Że interesujący, to zauważyłam, ale chyba nie widzę w nim nic z zabarwienia humorystycznego cool.

Bardzo jestem ciekawa, po co Ci nasze odpowiedzi na zadane pytania? Rozumiem, że część wynika z niewiedzy, a czasem po prostu chce się wiedzieć, ale na przykład pytanie 3, 5 lub 7? Jaką ma dla Ciebie wartość informacja co my lubimy bądź preferujemy?

Bo mnie to ciekawi.
Taką ma dla mnie wartość co preferujecie czy lubicie bo często potraficie mieć kompleksy a operacje plastyczne biustu wśród zamożnych i sławnych kobiet są popularne-odnoszę wrażenie,że robią sobie "cycki" bez wyraźnego powodu i to w tym samym kształcie i rozmiarze.

Ale,że moje pytania są niewłaściwe czy obleśne czy o co chodzi?

7

Podgrzybek napisał/a:
Olinka napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:

Bardzo jestem ciekawa, po co Ci nasze odpowiedzi na zadane pytania? Rozumiem, że część wynika z niewiedzy, a czasem po prostu chce się wiedzieć, ale na przykład pytanie 3, 5 lub 7? Jaką ma dla Ciebie wartość informacja co my lubimy bądź preferujemy?

Bo mnie to ciekawi.
Taką ma dla mnie wartość co preferujecie czy lubicie bo często potraficie mieć kompleksy a operacje plastyczne biustu wśród zamożnych i sławnych kobiet są popularne-odnoszę wrażenie,że robią sobie "cycki" bez wyraźnego powodu i to w tym samym kształcie i rozmiarze.

Ludzie operują też nosy, czy to również przeanalizujesz?

Chcą to robią. Cała filozofia.

8

Lady Loka napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:
Olinka napisał/a:

Bo mnie to ciekawi.

Ludzie operują też nosy, czy to również przeanalizujesz?

Chcą to robią. Cała filozofia.

Może on po cichu liczy na fotki?

9

Podgrzybek napisał/a:

Bo mnie to ciekawi.

Cytując klasyka: nic co ludzkie, nie jest nam obce, ale wydaje mi się nieco dziwne oczekiwanie, że jakiemuś przypadkowemu facetowi będziemy opisywać swoje biusty, ewentualnie zwierzać się, co z nimi nie tak i/lub co chciałyśmy zmienić. Serio nie widzę powodu, by to rozkładać na czynniki pierwsze.

Ciekawość ciekawością, ale po co Ci to, w jaki sposób miałaby Cię ta wiedza wzbogacić? Ponadto pamiętając Twój poprzedni temat, mam gdzieś z tyłu głowy, że tu nie chodzi o konstruktywną dyskusję, ale o narzucanie pewnych standardów, a raczej "standardów".

10

M!ri napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:

Podgrzybek napisał/a:

Nie mam ochoty

No,niekoniecznie duży i obwisły.Są też i małe cyce "obwisłe" jak to mówisz.Pozstym obwisły znaczyłby nieładny a cyc z fałdem też może być ładny.

11

Podgrzybek napisał/a:
M!ri napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:

Podgrzybek napisał/a:

Nie mam ochoty

No,niekoniecznie duży i obwisły.Są też i małe cyce "obwisłe" jak to mówisz.Pozstym obwisły znaczyłby nieładny a cyc z fałdem też może być ładny.

Obwisły to tylko stwierdzenie faktu. Zachodzi na skórę, bo zwisa zamiast sterczeć. Z wiekiem każdej obwiśnie. Im większy (cięższy) tym bardziej.

12

Mimo, że sama jestem bi, zabarwienie tematu jakieś takie... Obleśne

Przy 75B mam piersi raczej ładne, sterczące i wysoko a nie na linii talii;) natomiast te po operacji plastycznej bardzo mi się podobają. Może jak nie będę miała co z pieniędzmi robić to sfinansuje sobie takie C lub D. A co mi się podoba w sztucznych? Chyba bardziej kształtne są, takie bardziej hm wypchane jakby.

A na resztę pytań nie mam ochoty i potrzeby odpowiadać

13 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-01-27 18:22:05)

Rito, nie zgodzę się ,że operacja biustu itp równa się kompleksom. Może tak być, ale nie musi. W moim przypadku żadnych kompleksów z tym związanych nie mam, podoba mi się mój biust, ale zawsze może być w moim odczuciu ładniejszy. Tak samo co kobiety np malują włosy, bo wolą siebie w rudych, ale w naturalnym blondzie też siebie lubią.
Chociaż nie mam za sobą żadnych operacji plastycznych , poprawek, to osobiście uważam zee jeśli ktoś ma chęć na poprawe to po to jest aby korzystać. Oczywiście nie mówię o skrajnościach, natomiast zgodzę się całkowicie, że kompleksy leczy się w głowie, a nie na stole operacyjnym (chociaż to też zależy). Jednakże jestem zdania, że jakikolwiek byłby to biust, to nigdy nie powinien być powodem do kompleksów, a dlaczego? Bo ludziom podoba się różnorodność, czy mały, czy duży, czy naturalny czy sztuczny.

Edit, dodam też, że operacja biustu w moim przypadku byłaby tylko kaprysem co nowe szpilki  wink

14 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-01-27 18:28:20)

Istotka6 napisał/a:

Jednakże jestem zdania, że jakikolwiek byłby to biust, to nigdy nie powinien być powodem do kompleksów, a dlaczego? Bo ludziom podoba się różnorodność, czy mały, czy duży, czy naturalny czy sztuczny.

Też tak uważam. A bywa tak:

Podgrzybek napisał/a:

O co wam chodzi z tymi małymi cyckami? Potraficie kręcić z tego powodu straszne dramy.Jeżeli cycki są małe ale ładne,zgrabne i symetryczne to też są fajne

Trudno złagodzić takie kompleksy:

-- Mam kompleks małych piersi...
-- Małe piersi są okej... już gorzej jest małym penisem, a widzisz, że panowie z tego powodu robią dramat.
-- Ale zgodzisz się, że piersi to jednak atrybut kobiecości...
-- Tak, wiem, zgoda.
-- A ja mam małe, więc ...?

Już lepiej byłoby tak:

-- Mam małe piersi, ale je lubię, są piękne...
-- Yyy? Hmm... no faktycznie... też mi się podobają. smile

15

R_ita2 napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Rito, nie zgodzę się ,że operacja biustu itp równa się kompleksom. Może tak być, ale nie musi. W moim przypadku żadnych kompleksów z tym związanych nie mam, podoba mi się mój biust, ale zawsze może być w moim odczuciu ładniejszy. Tak samo co kobiety np malują włosy, bo wolą siebie w rudych, ale w naturalnym blondzie też siebie lubią.
Chociaż nie mam za sobą żadnych operacji plastycznych , poprawek, to osobiście uważam zee jeśli ktoś ma chęć na poprawe to po to jest aby korzystać. Oczywiście nie mówię o skrajnościach, natomiast zgodzę się całkowicie, że kompleksy leczy się w głowie, a nie na stole operacyjnym (chociaż to też zależy). Jednakże jestem zdania, że jakikolwiek byłby to biust, to nigdy nie powinien być powodem do kompleksów, a dlaczego? Bo ludziom podoba się różnorodność, czy mały, czy duży, czy naturalny czy sztuczny.

Edit, dodam też, że operacja biustu w moim przypadku byłaby tylko kaprysem co nowe szpilki  wink

Dlatego napisałam, że to tylko moja opinia smile odkąd pamiętam byłam negatywnie nastawiona do prania mózgu kobietom i stawiania im wygórowanych oczekiwań jeśli chodzi o wygląd, szczególnie jeśli chodzi o wygląd. Ale ok, przyjmijmy, że nie wynika to z kompleksów tylko upodobań, powiększa dla siebie? Spoko, ewentualnie spoko. Ale pod presją partnera, kanonów piękna, porównywania sięz innymi? Nie, nie, nie. A to częste. By zadowolić innych. Ale może ja po prostu jestem za bardzo zadowolona z siebie by pojąć to. Mogę mieć ewentualnie jakieś porównanie, że lubię siebie a zdecydowałam się na makijaż permanentny ust, brwi i oczu dla karysu i wygody. Może biust to też być kaprys, ok. Ale i tak zostaje przy swoim- kompleksy leczy się w głowie a nie na stole. Bo dalej wynajdzie coś co sprawi, że nie poczuje się wystarczająca (dlatego pisałam o motywacji do zmiany, sterowania z zew. Czy wew.)

No ale błędnie wychodzisz z założenia, że kobieta to robi z powodów kompleksów, czy jakiekolwiek presji, nie musi tak byc. Ja jestem tego przykładem. Nigdy nie rozumiałam pogoni za modą, presją wyglądu itp , zawsze uważałam, że każdy powinien być sobą, dla siebie.
Misiek lubi naturalne i małe, fajnie, takie mam. Nigdy nie słyszałam komentarzy typu, płaska itp, nigdy się nie porównywałam bo moje mi się podobają, a to , że bym sobie powiększyła jest tylko dla siebie, tylko kaprys, nic poza tym.
Masz prawo zachować swoje zdanie, a pisząc to , chcę tylko zaznaczyć, abyś z góry nie wychodziła z założenia dlaczego kobiety to robią. Nawet pisząc, że jeśli to robią dla siebie, to jest to ok, ale wyczuwam że w głowie i tak masz jakieś "ale", jakbyś niezupełnie wierzyła, że nic za tym się nie musi kryć

16

Odbiegacie od tematu i nie odpowiadacie na pytania.

Mały biust może być dla kobiet problemem bo wypadałoby,żeby kobieta była w tym miejscu wyraźnie wypukła.
Ale chowanie swoich małych piersi przed mężem mimo,że są zgrabne i fajne to już jakiś dziwny odpał.Są kobiety,które podczas stosunku w ogóle nie ściągają stanika czy gaszą światło."Bo zobaczy moje małe cycki i będzie wstyd".
Takie małe cycki jak te:

https://www.latinacelebrities.com/g/148 … -9-640.jpg

Biorę w ciemno,bo mimo,że mikre to estetycznie ładne.

Nie sądzę,że sztuczny biust z mojego zdjęcia to jakiś nieaktualny kanon silikonowych cycków.Większość tak właśnie wygląda więc śmiem twierdzić,że takie chcą kobiety.CHCĄ,żeby wyglądały bardziej nienaturalnie niż naturalnie i chcą mieć wyżej sutki niż normalnie.

Co do penisów jak tu jedna wspomniała to mały(czyli poniżej 15-16 cm) JEST PROBLEMEM i wiem to z autopsji.Kobiety nie preferują mniejszych niż podany przeze mnie rozmiar.Rozmiar jest nieważny tylko pod warunkiem,że nie schodzi się poniżej pewnego pułapu.Możemy ewentualnie powiedzieć,że to czy ma 17 czy 24 cm jest bez znaczenia i będzie to zasadniczo prawdą.Ale jeszcze nie słyszałem od żadnej czy to,że ma 12 cm czy 17 cm jest bez znaczenia.

Generalnie chociażby na podstawie programu "Magia Nagości" można śmiało stwierdzić,że ładne biusty ma jakieś 30-40% kobiet.Może stąd te wasze kompleksy?

17

R_ita2 napisał/a:

Dziękuję, że mogę zostać przy swoim zdaniu tongue dlatego napisałam, że ok, wszystko może zależeć od motywacji, sterowania z zewnątrz i wewnątrz (tego pierwszego nie akceptuje). To drugie jest dla mnie podejrzane o czym zresztą szeroko wypowiadają się nie tylko psychologowie ale także sami chirurdzy plastyczni, że konsultacje zaczynają od poznania motywacji swojej klientki i ewentualnie każą się z tematem przespać, odczekać, zweryfikować motywację. Ale to dobrzy chirurdzy w renomowanych klinikach, którzy nie mają ciśnienia na ilość a jakość. A wierz mi, interesowałam się tematem. Mój mąż też bardzo lubi mój biust, ale np. Załóżmy, że by mu się nie podobał? I co? Miałabym się operować i poprawiać by kogoś zadowolić?  W życiu. Akceptowalabym tylko moją wewnętrzną motywację, i to jeszcze ewentualnie, po przepracowaniu tego z psychologiem.

Ależ proszę tongue

Wiesz, szukam w sobie jakiś motywacji, powodu i w sumie nic takiego nie znajduje, traktuje to jak nowe buty czy auto. Potrzebuję? No nie. Butów mam dużo, m pakiet, więc inne auto to tylko kaprys bo widzi mi się garbus na podjeździe. Czy by go zazdrościli? Mam to gdzieś, bo to dla mnie ma się podobać że taki różowy garbusek stoi mi na podjeździe.
Przespać się z tym? Eee tyle to już trwa, a mną nie kierują emocje, żeby miało mi przejść.
Potrzebuję do szczęścia? Też nie

Co jakby facet chciał bym miała garbusa? To bym specjalnie nie kupiła! niech idzie do takiej co ma, a ja znajdę wielbicieli vv garbiego:)

Także no .. to tylko kaprys, nic poza tym.

Także podtrzymuje zdanie, że nie zawsze musi to być czymś napędzane

18 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-01-27 19:16:15)

Podgrzybek napisał/a:

Mały biust może być dla kobiet problemem bo wypadałoby,żeby kobieta była w tym miejscu wyraźnie wypukła.
Ale chowanie swoich małych piersi przed mężem mimo,że są zgrabne i fajne to już jakiś dziwny odpał.Są kobiety,które podczas stosunku w ogóle nie ściągają stanika czy gaszą światło."Bo zobaczy moje małe cycki i będzie wstyd".
Takie małe cycki jak te:

Nie sądzę,że sztuczny biust z mojego zdjęcia to jakiś nieaktualny kanon silikonowych cycków.Większość tak właśnie wygląda więc śmiem twierdzić,że takie chcą kobiety.CHCĄ,żeby wyglądały bardziej nienaturalnie niż naturalnie i chcą mieć wyżej sutki niż normalnie.

Co do penisów jak tu jedna wspomniała to mały(czyli poniżej 15-16 cm) JEST PROBLEMEM i wiem to z autopsji.Kobiety nie preferują mniejszych niż podany przeze mnie rozmiar.Rozmiar jest nieważny tylko pod warunkiem,że nie schodzi się poniżej pewnego pułapu.Możemy ewentualnie powiedzieć,że to czy ma 17 czy 24 cm jest bez znaczenia i będzie to zasadniczo prawdą.Ale jeszcze nie słyszałem od żadnej czy to,że ma 12 cm czy 17 cm jest bez znaczenia.

Generalnie chociażby na podstawie programu "Magia Nagości" można śmiało stwierdzić,że ładne biusty ma jakieś 30-40% kobiet.Może stąd te wasze kompleksy?

WYPADAŁOBY? A kim Ty jesteś, żeby nam mówić, co by wypadało, a co by nie wypadało?
Kompleksy to mają młode dziewczyny, jak przeczytają taką bzdurę wygłoszoną przez jakiegoś dzbana, któremu się wydaje, że wie lepiej niż kobiety.

Wolałabym mieć mikrobiust niż być narażona na komentarze tak oceniającego typu jak to, co tu napisałeś. Obrzydliwość.

19

Lady Loka napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:

Takie małe cycki jak te:

WYPADAŁOBY? A kim Ty jesteś, żeby nam mówić, co by wypadało, a co by nie wypadało?
Kompleksy to mają młode dziewczyny, jak przeczytają taką bzdurę wygłoszoną przez jakiegoś dzbana, któremu się wydaje, że wie lepiej niż kobiety.

Wolałabym mieć mikrobiust niż być narażona na komentarze tak oceniającego typu jak to, co tu napisałeś. Obrzydliwość.

I to jeszcze dzbana który sam przyznaje że nie ma żadnego doświadczenia z kobietami czyli jedyne cycki jakie macał to cycki jego matki.

20

R_ita2 napisał/a:

Cieszę się, że mamy swoje zdanie i się go trzymamy big_smile

Istotko, umówmy się. Obie jesteśmy kobietami zadowolonymi z siebie, akceptującymi siebie, w dobrym położeniu finansowo-społecznym, w naszym przypadku możemy mówić o kaprysach i wierzę Tobie, ze u Ciebie bylby to kaprys bo nie miałabyś co robić z pieniędzmi smile Ale jednak prawda jest okrutna. Kobiety są zakompleksione, porównują się z innymi, gonią za kanonami piękna, czują się nie wystarczające. I znaczna większość podejmując się operacji kieruje się kompleksami, swoimi brakami, próżnością, presją facetów. To przykra statystyka... I ciężko nas z tym wiązać, prawda? Prawda. Ale takie są realia.

Zgadzam się, że większością lub dużą częścią przypadków kieruje coś więcej niż "widzi mi się", ale chodziło mi tylko o to by z góry nie zakładać smile mogę tu podać przykład Tonie bliższy, zrobiłaś sobie makijaż permanentny. Mogę z góry założyć że kierowałas się modą, bo "kazda" robi. Wspominałaś, że zrobiłaś z wygody, ale czy nie krzywdzacey byłoby szufladkowanie, że zrobiłaś to pod presją mody?

Loka, olej, popij na zimno. Jak widać nie bez powodu jest ignorowany smile

21

R_ita2 napisał/a:

Bo to naprawdę wygoda nie musieć robić kreski, podkreślać brwi i malować ust przy małym dziecku smile

ale przecież nie musisz się malować. Jeżeli się malujesz znaczy to że jednak się przejmujesz co inni pomyślą i uważasz że bez makijażu nie wyglądasz wystarczająco dobrze.

22

M!ri napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Bo to naprawdę wygoda nie musieć robić kreski, podkreślać brwi i malować ust przy małym dziecku smile

ale przecież nie musisz się malować. Jeżeli się malujesz znaczy to że jednak się przejmujesz co inni pomyślą i uważasz że bez makijażu nie wyglądasz wystarczająco dobrze.

Trochę +1.
Przecież nie ma obowiązku robić kreski i podkreślać brwi. Czy przy dziecku czy bez dziecka. Nie musisz tego robić. Chcesz to robić. A można zawsze odpuścić tongue

23

R_ita2 napisał/a:

Ale ja lubiłam dla siebie smile

Bo lubisz wyglądasz ładnie. A ładnie to tak jak chce społeczeństwo. Bo przecież nie wymalowałaś sobie indiańskich barw wojennych tylko brwi wg aktualnych kanonów.

24

R_ita2 napisał/a:

Hm... musiałam pomysleć big_smile Chyba by mnie nie interesowało, że ktoś patrząc na mnie myślałby, czym się kierowałam- czy słabym wyglądem, czy modą, czy wygodą. Zostawiłabym to- to tych ludzi i ich myślenie, mają do niego prawo. Nie rzucałabym się o ich stosunek do tego. Najważniejsze, że ja bym wiedziała, że to z wygody. Bo to naprawdę wygoda nie musieć robić kreski, podkreślać brwi i malować ust przy małym dziecku smile dobrze zainwestowana kaska. Jeśli ktoś by się przejmował tym, co kto myśli o nich i ich motywacjach to już w ogóle poleciłabym psychologa bo trąca mi to sterowaniem z zewnątrz... Może brakuje mi empatii i zrozumienia dla ludzi, którzy się przejmują opinią smile nie przeczę.

Okej, nie interesowałoby Cię co kto o tym myśli (zresztą słusznie), ale sama z góry zakładasz coś o kimś, dlaczego? tongue masz do tego prawo? Zgadzam się tongue
Może wchodzę zbytnio w polemikę, ale nie od dziś interesuje mnie szufladkowanie innych . Dlaczego ludzie przepisują z góry cechy i motywacje dla innych ludzi, czy może kierowane jest to czymś wewnętrznym? Idąc tym tropem, dlaczego o sztucznych piersiach z góry myślisz, że ktoś musi mieć jakiś problem ze sobą? Czym to u Ciebie jest kierowane?
Statystykami? Eee też je znam, ale myśląc, że ktoś zrobił sobie piersi czy nos, myślę tylko że fajnie, oby był zadowolony, nie zastanawiam się dlaczego zrobił i tym bardziej nie szufladkuje, tak samo co z makijażem permanentnym, czy sztucznymi rzęsami mimo że mi się to osobiście nie podoba:)

25

R_ita2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
M!ri napisał/a:

Trochę +1.
Przecież nie ma obowiązku robić kreski i podkreślać brwi. Czy przy dziecku czy bez dziecka. Nie musisz tego robić. Chcesz to robić. A można zawsze odpuścić tongue

Ale ja właśnie lubiłam się bawić makijażem dla siebie smile Dlatego mnie nie przejmuje, że ktoś, np. Wy uważacie że robię to dla publiki, albo, ze cos musze. Bo nic nie muszę. Ale macie prawo tak myśleć, a ja mam prawo wiedzieć  że tak nie jest. Dlatego gdybym powiększyła biust nie przejmowałabym się jak kto odbiera moja motywację. Bo byłaby moja. Ale najpierw konsultowałabym się z psychologiem. Zresztą, ja moje kreski i usta konsultowałam na terapii xdd i wiem, że jest "czysto"

Ale ja nie powiedziałam, że robisz to dla publiki tongue odniosłam się do tego, że sama powiedziałaś, że dobrze jest nie musieć tej kreski robić.
A nie musisz tongue chcesz. To jest różnica smile znacząca szczególnie dla tych kobiet, które faktycznie uważają, że muszą, bo świat tego wymaga. Dlatego ja na to zwracam uwagę.

Mam koleżankę, która twierdzi, że brak makijażu na spotkaniach z ludźmi jest oznaką braku szacunku.
Ja tam chętnie makijaż sobie robię, tylko zwykle mi się nie chce big_smile a na siedzenie w domu to już zupelnie bez sensu.

I w sumie ja jakbym miała coś sobie operacyjnie robić, to biust bym raczej zmniejszyła. Chociaż podobał mi się poprzednio jak laktacja ruszyła, to był chyba jedyny jej plus big_smile tak to mogłabym być płaska i w sumie nie miałabym z tym problemu. I wycięłabym sobie nadmiar skóry z ramion, bo mi został po schudnięciu. Bardzo długo to ukrywałam, aż w pewnym momencie stwierdziłam, że rąbie mnie co ludzie myślą o wiszącej skórze big_smile niech nie patrzą jak im przeszkadza. I w sumie to samo zdanie mam o braku makijażu czy o tym, że idę do lekarza w dresie, bo nie dopnę spodni big_smile
A jak mam ochotę wbić sie w super kiecę i zrobić makijaż to też to robię smile najważniejszy własny komfort.

26

Istotka6 napisał/a:

Butów mam dużo, m pakiet, więc inne auto to tylko kaprys bo widzi mi się garbus na podjeździe. Czy by go zazdrościli? Mam to gdzieś, bo to dla mnie ma się podobać że taki różowy garbusek stoi mi na podjeździe.

Ale Ty tak serio z tym RÓŻOWYM garbusem? big_smile

Muszę przyznać, że trochę zaskakuje mnie podejście do korekty biustu jak do kaprysu. Wiesz dlaczego? Bo to jest operacja, kosztowna, połączona z bólem i obarczona ryzykiem. Jeśli ktoś ma problem ze swoim biustem, to szacuje straty i zyski, a jeśli wychodzi mu, że warto ten biust zrobić, to wtedy robi. Natomiast porównywanie tego do kupna pary butów? Dla mnie brzmi co najmniej niezrozumiale.

Osobiście nie mam nic do operacji plastycznych, jeśli ktoś czuje, że to mu w sposób radykalny poprawi komfort życia. Niemniej sama operacji biustu nawet przez sekundę nie rozważałam, zresztą na samą myśl mam ciarki na plecach. Nie boję się bólu, ale już tego uczucia noszenia w sobie ciała obcego - chyba nie umiałabym zaakceptować.

Lady Loka napisał/a:

I to jest właśnie ten problem, o którym wspomniałam na początku - czułam po kościach, że tu będą z ust Podgrzybka padać tego typu teksty. Raz już to przerabialiśmy.

27

Podoba mi się święte oburzenie niektórych, ocenianie początkowego posta mianem obrzydliwym i... dyskutowanie na zaproponowany przez autora temat.
Ot, logika. hmm

28

Dlaczego odbiegacie od tematu i staracie się chaotycznie tłumaczyć swoje powody i motywacje malowania/niemalowania się?

29

Co do braku makijażu na spotkaniach z ludźmi, jako brak szacunku, raczej uważam że to zależy od kontekstu spotkania. Są spotkania ważne, zawodowe, na których należy wyglądać schludnie (tak też jest odbierany makijaż), a np spotkania ze znajomymi do takich nie należą.
Sama kocham makijaż, kocham eksperymentować z nim, ale do pracy nie zawsze mi się chce robić, tak samo na wyjścia ze znajomymi. Nie uważam, żebym nie szanowała znajomych moim brakiem makijażu  big_smile

30

Podgrzybek napisał/a:

Dlaczego odbiegacie od tematu i staracie się chaotycznie tłumaczyć swoje powody i motywacje malowania/niemalowania się?

Bo Twój temat jest denny, więc go poprawiłyśmy. Nie dziękuj.

31 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-01-27 20:20:05)

Olinka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Butów mam dużo, m pakiet, więc inne auto to tylko kaprys bo widzi mi się garbus na podjeździe. Czy by go zazdrościli? Mam to gdzieś, bo to dla mnie ma się podobać że taki różowy garbusek stoi mi na podjeździe.

Muszę przyznać, że trochę zaskakuje mnie podejście do korekty biustu jak do kaprysu. Wiesz dlaczego? Bo to jest operacja, kosztowna, połączona z bólem i obarczona ryzykiem. Jeśli ktoś ma problem ze swoim biustem, to szacuje straty i zyski, a jeśli wychodzi mu, że warto ten biust zrobić, to wtedy robi. Natomiast porównywanie tego do kupna pary butów? Dla mnie brzmi co najmniej niezrozumiale.

Osobiście nie mam nic do operacji plastycznych, jeśli ktoś czuje, że to mu w sposób radykalny poprawi komfort życia. Niemniej sama operacji biustu nawet przez sekundę nie rozważałam, zresztą na samą myśl mam ciarki na plecach. Nie boję się bólu, ale już tego uczucia noszenia w sobie ciała obcego - chyba nie umiałabym zaakceptować.

Lady Loka napisał/a:

I to jest właśnie ten problem, o którym wspomniałam na początku - czułam po kościach, że tu będą z ust Podgrzybka padać tego typu teksty. Raz już to przerabialiśmy.

Oczywiście , że tak big_smile tylko bez różowych kozaczków i Yorka w torebce tongue
Dla mnie operacja biustu to taki sam kaprys co różowy garbusek, serio. Oczywiście biorę pod uwagę wszystkie za i przeciw, tak samo co koszty utrzymania auta. Ból? Eee kobiety rodzą dzieci, zresztą nawet depilacja boli i mimo to, jeśli chcemy, to robimy. Ba, nawet malowanie włosów, czy makijaż permanentny niesie za sobą konsekwencje zdrowotne, a jak mi się znudzą duże piersi to sobie zmniejsze, bo taki kaprys:)

Wielokropku, dyskutujemy ogólnie a nie to co narzucił Autor, a miano obrzydliwe raczej toczyło się nie do tematyki, a do nasączenia tematu klimatem

Autorze, widać nikt Ci nie chce odpowiadać na pytania, a Ty nie masz prawa wymagać odpowiedzi, bo możemy, nie musimy

32 Ostatnio edytowany przez Podgrzybek (2023-01-27 20:21:22)

Wielokropek napisał/a:

Podoba mi się święte oburzenie niektórych, ocenianie początkowego posta mianem obrzydliwym i... dyskutowanie na zaproponowany przez autora temat.
Ot, logika. hmm

Przypomina mi to sytację w którym ateista wszedłby do kościoła i powiedział księdzu,że on nie będzie się spowiadał,modlił i ma to w dupie po czym wyszedł.

Co do "obleśności" i "obrzydzenia" jakie czuje biseksualna koleżanka z postów wyżej,to też zauważyłem,że dla lesbijek/bi generalnie faceci są jacyś obleśni i rozmowę na temat seksualności z nimi uważają za jakiś podstęp."Po co mu to wiedzieć?,Pewnie się będzie potem brandzlował rozmyślając o naszej rozmowie,przegryw".

33

Istotko6,
pozostanę przy swoim zdaniu. smile

34

Istotka6 napisał/a:
Olinka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Oczywiście , że tak big_smile tylko bez różowych kozaczków i Yorka w torebce tongue
Dla mnie operacja biustu to taki sam kaprys co różowy garbusek, serio. Oczywiście biorę pod uwagę wszystkie za i przeciw, tak samo co koszty utrzymania auta. Ból? Eee kobiety rodzą dzieci, zresztą nawet depilacja boli i mimo to, jeśli chcemy, to robimy. Ba, nawet malowanie włosów, czy makijaż permanentny niesie za sobą konsekwencje zdrowotne, a jak mi się znudzą duże piersi to sobie zmniejsze, bo taki kaprys:)

Wielokropku, dyskutujemy ogólnie a nie to co narzucił Autor, a miano obrzydliwe raczej toczyło się nie do tematyki, a do nasączenia tematu klimatem

Autorze, widać nikt Ci nie chce odpowiadać na pytania, a Ty nie masz prawa wymagać odpowiedzi, bo możemy, nie musimy

Ale nie możecie założyć własnego tematu o malowaniu i cyckach,skoro nie jestem wam do niczego potrzebny?

35

Podgrzybek napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Ot, logika. hmm

Przypomina mi to sytację w którym ateista wszedłby do kościoła i powiedział księdzu,że on nie będzie się spowiadał,modlił i ma to w dupie po czym wyszedł.

Co do "obleśności" i "obrzydzenia" jakie czuje biseksualna koleżanka z postów wyżej,to też zauważyłem,że dla lesbijek/bi generalnie faceci są jacyś obleśni i rozmowę na temat seksualności z nimi uważają za jakiś podstęp."Po co mu to wiedzieć?,Pewnie się będzie potem brandzlował rozmyślając o naszej rozmowie,przegryw".

Widząc Twoja historię postów, nie dziwią mnie Twoje obserwacje tongue
Otóż mylisz się, w żadnym wypadku nie uważam tematów związanych z seksualnością za coś obrzydliwego, czy też nie myślę o tym w kategorii, że Autor będzie sobie walił do tego. Obleśne jest tylko to, w jaki sposób o tym piszesz, ba, wręcz nawet ignorowany wymuszasz odpowiedź, to jest tym bardziej natrętnie obrzydliwe

36

Podgrzybek napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Ot, logika. hmm

Ale Ty o tym biseksualizmie to do mnie? big_smile

37

R_ita2 napisał/a:

Tak, teraz podniesiecie larum, że "pokazać sie". Ale wszystkie wiemy o co chodzi. Nie wiem z jakich kręgów wy pochodzicie, ale ja z kręgu lasek które sobie te piersi i inne sprawy robią. Z dość bogatych kręgów. I serio... najpierw terapeuta. Bo niektórych mi żal...

Właśnie udowodniłaś że musisz się malować aby dostosować się do towarzystwa. To jest właśnie presja z zewnątrz chociaż najwyraźniej nie zdajesz sobie z tego sprawy.

38

R_ita2 napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Co do braku makijażu na spotkaniach z ludźmi, jako brak szacunku, raczej uważam że to zależy od kontekstu spotkania. Są spotkania ważne, zawodowe, na których należy wyglądać schludnie (tak też jest odbierany makijaż), a np spotkania ze znajomymi do takich nie należą.
Sama kocham makijaż, kocham eksperymentować z nim, ale do pracy nie zawsze mi się chce robić, tak samo na wyjścia ze znajomymi. Nie uważam, żebym nie szanowała znajomych moim brakiem makijażu  big_smile

Piszesz o spotkaniach i kontekstu spotkania. No właśnie. Spotkania ważne, zawodowe. Np. Bal przedsiębiorców,  wydarzenia branżowe. Ja mam taką sytuację gdzie nie powinnam wyglądać saute bo oczekuje się od kobiety bycia pewną wizytówką mężczyzny. Przykre, prawda? Ale taka jest rzeczywistość określonych kręgów. I ja się z nimi pogodziłam.

Znaczy ja na to patrzę inaczej. Ja nie jestem i nie będę wizytówką, dodatkiem do faceta. Mam na myśli spotkania związane ze mną i moimi osiągnięciami, gdzie to ja mam się pokazać a schludny wygląd jest wpisany w zasady savoir Vivre'u , tak jak np obuwie na zmianę. Schludny wygląd należy interpretować w sposób sobie bliski, ja utożsamiam się z tym, że elegancki, delikatny makijaż do nich dla mnie należy smile

39

Istotka6 napisał/a:
Podgrzybek napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Ot, logika. hmm

Widząc Twoja historię postów, nie dziwią mnie Twoje obserwacje tongue
Otóż mylisz się, w żadnym wypadku nie uważam tematów związanych z seksualnością za coś obrzydliwego, czy też nie myślę o tym w kategorii, że Autor będzie sobie walił do tego. Obleśne jest tylko to, w jaki sposób o tym piszesz, ba, wręcz nawet ignorowany wymuszasz odpowiedź, to jest tym bardziej natrętnie obrzydliwe

Ależ oczywiście,że uważasz.Jak facet pyta o cycki to już zapala wam się lampka(rzeczywiście bardzo dziwne,że faceci interesują się cyckami).Już wam to śmierdzi podstępem.Wybacz,ale jako "przegryw" nie dowiem się z pornosów jakie piersi lubią kobiety.A te,które o to pytam,nie chcą rozmawiać,bo.....uważają,że to podstęp.I koło się zamyka.

Bardzo przepraszam,że bardziej interesują mnie kobiece piersi od kobiecych nosów czy paznokci.

To wy macie jakieś jazdy i macie problem z postaniem parę godzin obok męża na balu umalowane jak lalka?
Ale co wam przeszkadza zrobić przyjemność chłopu raz na ruski rok i porobić za dekorację w jego interesie? Przecież jak go awansują to to jest też w waszym interesie,bo pieniądze w małżeństwie są wspólne.O co macie ból dupy? Że to seksistowskie? Jakby poszedł sam na bal to byście miały jazdy,że to dopiero seksizm i was olewa.

Ale co jest złego w dostosowywaniu się do innych? Jak szef wymaga żakietu to też będą dramy,że nie pozwala wam przyjść do biura w dresie?

I czemu chcecie być "silne,niezależne i z nikim się nie liczyć"? Co jest złego w byciu słabszą od faceta,który was kocha i wam pomaga? WTF?
Ale,że jak-chcecie być niezależne a macie wspólnotę majątkową z mężem.No to to jest sprzeczne ze sobą.

Ale,dlaczego nie zależy wam na opinii innych? To jak zamierzacie poradzić sobie w pracy przy obsłudze klienta,gdzie to co klient o was myśli jest bardzo ważne?

40

No i to jest sensowne podejście.

41

1. Im mniejsza litera tym mniejsza miseczka i mniejszy cycek - a to małe (wręcz płaskie), c średnie itp
2. Nikt nie zagwarantuje jak wyjdzie, choć statystycznie większość chyba "trafia" z wynikiem... A ta linia to trochę bez sensu
3 każdy lubi co innego
4 .... .......   masz cos do zgrabnych sterczących cycków ale niesymetrycznych? Czy wg Ciebie niesymetryczne to drama? Widzisz...takie są kanony, które się zmieniają ..mniejsze, większe ale symetria to zawsze jest piękne...
5 nie lubię skrajności..
6 z reguły tak, świetne są na gumce, to tak jakby facet z wątła klata miał chodzić w kusym podkoszulku, nic ciekawego ale kto mu zabroni?
7 tak jak napisałeś....symetryczne...nie pros o zdjęcia ...
w większości przejmujemy się opinią innych - ... nie ma co zakłamywać rzeczywistości .

42

Z mojego doswiadczenia każde cycki wzbudzają raczej męski entuzjazm. Każda z moich koleżanek ma inny biust, wielbiony przez ich partnerów.
Mnie osobiście podoba się nieduży jędrny biust, taki " modelkowy". Zawsze miałam większy niż powyższy, i uważalam, że luźne ciuchy wyglądają przez to jak namiot, a w obcisłych taki dorodny biust z przedzialkiem wydawał mi się " krowiasty". Push- upy są żenujące i w złym guście. Zupełnie inne zdanie mają zazwyczaj panowie.

43

... no ale każdy lubi symetryczne...  Nawet panowie, co autor powyżej potwierdził.. smile

44

cześka8 napisał/a:

... no ale każdy lubi symetryczne...  Nawet panowie, co autor powyżej potwierdził.. smile

Z tym jest tak:

-- Och masz ładne piersi, uwielbiam Cię rozbierać... smile smile
-- Nie podobają mi się moje piersi...
-- Nieeee? A dlaczego?
-- Bo jedna jest większa niż druga...
-- Yyy? Serio? Która? Aaa... chociaż wiesz cooo... wcale nie chcę wiedzieć smile

45

R_ita2 napisał/a:

Nie wiem w jakich kręgach się obracasz, to by dużo wniosło do naszej dyskusji. Ale ja też byłam taka dzika i szczekająca o zasadach. A potem przeliczasz pewne rzeczy na pieniądze i status... mi sie to widocznie opłaca dla mnie i córki skoro wolę mieć opinię "dobrej i atrakcyjnej" żony a nie żony "niezadbanej"... jak kiedyś wskoczysz w nasze kręgi to zrozumiesz smile

w "nasze kręgi" wink I kto tu się czuje lepszy od innych wink

Na szczęście w moich kręgach zawodowych liczą się moje kompetencje a nie wygląd. Mogłabym nawet przefarbować włosy na zielono lub wytatuować połowę ciała i nikogo by to nie zdziwiło.

Gdybym jednak musiała chodzić na salony to byłabym odpicowaną laską. Tylko, że ja siebie nie okłamuję, że malowanie to moja wewnętrzna potrzeba i urodziłam się z nią wink

46

Oj Garuś Czaruś... smile .. złotousty jak zawsze smile
Jak widać ...mnie terapia nic nie pomogła...  jest przereklamowana.. ale syty głodnego raczej nie zrozumie...

47

adela 07 napisał/a:

Z mojego doswiadczenia każde cycki wzbudzają raczej męski entuzjazm. Każda z moich koleżanek ma inny biust, wielbiony przez ich partnerów.
Mnie osobiście podoba się nieduży jędrny biust, taki " modelkowy". Zawsze miałam większy niż powyższy, i uważalam, że luźne ciuchy wyglądają przez to jak namiot, a w obcisłych taki dorodny biust z przedzialkiem wydawał mi się " krowiasty". Push- upy są żenujące i w złym guście. Zupełnie inne zdanie mają zazwyczaj panowie.

Dlaczego w złym guście? Właśnie-jak to jest z push-upami? Czy powszechnie noszą je nawet kobiety,które mają ładny i jędrny biust czy raczej te,które mają problematyczny biust?(obwisły,niesymetryczne piersi,są całkiem płaskie)? Z tym Push-upem to według mnie jest chyba jakieś oszukiwanie siebie i facetów.Mężczyzna widzi z zewnatrz atrakcyjny biust a jak stanik idzie w dół to może się bardzo rozczarować.Czyżby pusg-up był chamskim maskowaniem swoich niedoskonałości?.

Jeżeli chodzi o biustonosze.Właśnie-częściej mówicie stanik czy biustonosz.Dla mnie ta druga nazwa jest trochę bekowa.To tak samo jakbym mówił na slipy "Fiutonosz" :-).

Jeżeli chodzi zaś o same biustonosze.Proszę wymienić cechy porządnego biustonosza i taniej marketowej lipy.Czy lepsze z drucianą fiszbiną czy bez? Już słyszałem opinie,że jak stanik to tylko z 'Triumpha" czy tam "Intimissimi" za 200 zeta bo reszta jest gówno warta.

Biustonosz zmienia się codziennie jak majtasy czy rzadziej? jak często? raz na 3 dni? raz na tydzień?

Czy dziewczyny w młodszym wieku,jakieś gimbusiary kiedy się nie lubią często stosują inwektywy odnośnie swoich cycków? "Mariola,jesteś płaska jak deska!","Patrz na Anetę-ale z niej ABCID(Skrót od absolutny brak cycków i dupy).U mnie jeszcze w czasach licealnych laski potrafiły się obgadywać-"Współczuje jej chłopakowi,ona nie ma ani cycków,ani dupy"
Troszkę byłem zniesmaczony tymi tekstami.

48 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2023-01-28 11:11:21)

cześka8 napisał/a:

Oj Garuś Czaruś... smile .. złotousty jak zawsze smile
Jak widać ...mnie terapia nic nie pomogła...  jest przereklamowana.. ale syty głodnego raczej nie zrozumie...

Ale terapia dotycząca korekty urody?
Jestem " lekko zdziwiona". Czy makijaż permanentny to temat do zgłębiania na sesjach?
Chociaż pewnie niektórym by się przydało, jak przeginają, albo poprawiają dobre.
A co do symetrycznosci - normalne, że mogą być niewielkie różnice w wielkości czy kształcie piersi, to powszechne dość i wynajdywanie problemów na siłę. Rozumiem, jeśli po operacji dziewczynie brakuje połowy jednej piersi- może nie czuć się z tym dobrze.

49 Ostatnio edytowany przez cześka8 (2023-01-28 13:02:45)

...autorze ile masz lat??
Wszyscy chcielibyśmy czuć się dobrze ze sobą, u kobiet to trudniejsze trochę...
Adelko wyobraź sobie że masz jeden cycek a a drugi c jak nie więcej - to nie jest "normalna niewielka" różnica że nie możesz nawet z pushupem dobrać stanika.. i wbij się teraz w fajna kieckę, bądź idź na basen, saunę czy rozbierz przed facetem...  i co z tego ze zdrowe, jędrne, sterczące ale tak jak napisałaś - brakuje połowy jednej piersi i to przed operacja.. I owszem są gorsze choroby ale funkcjonować na dłuższą metę z takim .. defektem jest kiepsko ..  niestety żaden psychoterapeuta tu nie pomoże..raczej chirurg.
Dalej jesteś lekko zdziwiona? No...syty nie zrozumie głodnego... bo to wynajdowanie problemów na siłę... dla mnie makijaż permanentny jest dziwny ale jeśli komuś z tym dobrze...

50 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-01-28 11:47:15)

cześka8 napisał/a:

Dlaczego? Jakoś nie słyszy się, żeby kobiety np. strzelały do Bogu ducha winnych ludzi w szkole, czy na ulicy. Albo zachowywały się, jak Mariusz Trynkiewicz.

51

Chodziło mi o to by czuć się dobrze lubimy .. dobrze wyglądać.. a tu mamy trudniej bo kobiety są bardziej emocjonalne, porównują się do innych kobiet, jest pęd gonienia za ideałem, pięknem jakimś tam (stąd te makijaże, malowanie siwych włosów, fajne cycki itp itd).. faceci tego nie mają, mają pewnie co innego ale nie muszą się malować, golić nóg, chodzić w szpilkach.. tak wiem ja też nie muszę... jasne..
Wszyscy jednak powinniśmy dążyć do tego żeby czuć się ze sobą dobrze.

52

cześka8 napisał/a:

...autorze ile masz lat??
Adelko wyobraź sobie że masz jeden cycek a a drugi c jak nie więcej - to nie jest "normalna niewielka" różnica że nie możesz nawet z pushupem dobrać stanika.. i wbij się teraz w fajna kieckę, bądź idź na basen, saunę czy rozbierz przed facetem...  i co z tego ze zdrowe, jędrne, sterczące ale tak jak napisałaś - brakuje połowy piersi i to przed operacja.. I owszem są gorsze choroby ale funkcjonować na dłuższą metę z takim .. defektem jest kiepsko ..  niestety żaden psychoterapeuta tu nie pomoże..raczej chirurg.
Dalej jesteś lekko zdziwiona? No...syty nie zrozumie głodnego... bo to wynajdowanie problemów na siłę... dla mnie makijaż permanentny jest dziwny ale jeśli komuś z tym dobrze...

Taka różnica w piersiach jest spora- źle mnie zrozumiałaś. Tu można mieć spory dyskomfort.
Chodziło mi raczej o poprawianie lekko niedoskonałych, naturalnych piersi. Albo powiększanie , kiedy są jędrne i kształtne.
I obgadywanie tego z terapeutą? Rozsądny powie, żeby zrobiła baranka w ścianę ( oczywiście w odpowiednich słowacch).

53

adela 07 napisał/a:

Czy makijaż permanentny to temat do zgłębiania na sesjach?

Właśnie, sam pomysł aby każdą pierdołę omawiać z terapeutą jest już z lekka chory.
No ale każdy może wydawać pieniądze na co chce, nawet na sesję o złamanym paznokciu wink

54

..tak źle zrozumiałam.. muszę korzystać z tych żenujących pushupow (pushupa bo tylko 1) by jakoś wyglądać w golfie, po basenie chowam stanik do wyschnięcia bo jest kombinowany przeze mnie by "jakoś"pasował, ale przecież nie muszę chodzić na plażę, basen , w kieckach na ramiączkach czy z dekoltem, teraz moda owersize akurat dla mnie.. tak... pushupy to oszukiwanie, dążenie do jakiejś (w moim mniemaniu) normalności - inne korzystają by bardziej eksponować to co natura dała, kto im broni..
Zbieram kasę, ale żaden chirurg do takiego problemu nie da gwarancji że bedzie lepiej - czyli koło się zamyka , muszę zaakceptować ten...spory dyskomfort i przestać sobie wyszukiwać problemy bo..przecież jestem zdrowa... Życie jest piękne... smile

55

cześka8 napisał/a:

..tak źle zrozumiałam.. muszę korzystać z tych żenujących pushupow (pushupa bo tylko 1) by jakoś wyglądać w golfie, po basenie chowam stanik do wyschnięcia bo jest kombinowany przeze mnie by "jakoś"pasował, ale przecież nie muszę chodzić na plażę, basen , w kieckach na ramiączkach czy z dekoltem, teraz moda owersize akurat dla mnie.. tak... pushupy to oszukiwanie, dążenie do jakiejś (w moim mniemaniu) normalności - inne korzystają by bardziej eksponować to co natura dała, kto im broni..
Zbieram kasę, ale żaden chirurg do takiego problemu nie da gwarancji że bedzie lepiej - czyli koło się zamyka , muszę zaakceptować ten...spory dyskomfort i przestać sobie wyszukiwać problemy bo..przecież jestem zdrowa... Życie jest piękne... smile

A ja się kolejny raz zastanawiam, po co Ty się przejmujesz tym, co inni pomyślą. Pomyślą to pomyślą. Palcami Cię nikt wytykał nie będzie. Są kobiety po jednostronnym usunięciu piersi, które nie robią rekonstrukcji i jakoś chodzą normalnie na plażę i nie ubierają się tak, byle zakryć.

To Ci siedzi najbardziej w głowie. Olać to, co myślą inni, możesz ubierać to, na co masz ochotę. Nawet jeżeli widać różnicę. Naprawdę ludzie w większości mają to gdzieś.

56

tak wiem, inni mają gorzej... Loka mnie się to nie podoba, partnerowi pasuje, ja tego nie zaakceptowałam...  nie mam gdzies, więc nie eksponuje tego co jest niefajne - tym bardziej dziwne.. tak, wcześniej palcami wytykali - gadali, byli ciekawi (faceci w młodości), koleżanka się dziwiła, dopytywała jak kiedyś nie zdążyłam się zakryc, nie jej wina po prostu to jest takie ...inne...
I wiem, inni mają gorzej, są osoby bez nóg, bez oka co tam cycki...  psychiatra chyba lepszy jeśli juz...
Dobra, kończę... mam dziś gorszy dzień.... I zbaczamy z tematu, miłego..

57

cześka8 napisał/a:

Pushupy wyglądają tandetnie, bo zazwyczaj są używane przez karynopodobne stwory do wypychania cycków pod brodę. Mało ma to wspólnego z ładnym wyglądem.
Nie było moim zamiarem atakowanie Ciebie, bo stanowisz akurat przykład tego , że ta wkładka w staniku koryguje nierówność piersi. Jeśli pocUzułas się urażona- przepraszam.

58

Adel wyluzuj, wiem że nie bylo..po prostu nie potrafię zaakceptować tego.. nie radzę sobie, że muszę tak kombinować, no dobra nie musze a nie potrafię inaczej... to nie było do Ciebie tylko tak że inne babki mają w standardzie (choć inni mają gorzej bo są chorzy), ja mam problem i tyle..  i nie wiem jak go rozwiązać.. więc .. idę na spacer z psem, miłej soboty życzę smile

59

Okej:⁠-⁠)
No to miłego spaceru.

60

adela 07 napisał/a:
cześka8 napisał/a:

Pushupy wyglądają tandetnie, bo zazwyczaj są używane przez karynopodobne stwory do wypychania cycków pod brodę. Mało ma to wspólnego z ładnym wyglądem.
Nie było moim zamiarem atakowanie Ciebie, bo stanowisz akurat przykład tego , że ta wkładka w staniku koryguje nierówność piersi. Jeśli pocUzułas się urażona- przepraszam.

Wcale nie wyglądają tandetnie.Wyglądają super.
Niesmacznie to wyglądają duże cyce,wylewające się że stanika,albo cyc puszczony luźno letnią porą bez stanika pod t-shirt'em.Kołysze się na boki,sutki szurają o tkaninę.No panie! Jak za czasów kamienia łupanego.

61

Widzę  że temat cyckow rozrósł się w szybkim tempie do rozmiaru F wink
Autorze;
Jest taki program, nie czytałam wszystkich postów więc może ktoś już pisał o tym:
MAGIA NAGOŚCI  o 23 na zoom tv.
Tam można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć na temat postrzegania ciała i zobaczysz różne  biusty.
I sorry dziewczyny, ale program świeży a sztuczne zawsze, ale to zawsze da się odróżnić  od naturalnych.

Podgrzybek napisał/a:

Wcale nie wyglądają tandetnie.Wyglądają super.
Niesmacznie to wyglądają duże cyce,wylewające się że stanika,albo cyc puszczony luźno letnią porą bez stanika pod t-shirt'em.Kołysze się na boki,sutki szurają o tkaninę.No panie! Jak za czasów kamienia łupanego.

Najładniejsze cycki wyglądają jak młody ......Podgrzybek smile
https://a.allegroimg.com/s1024/0cf7dc/10dda34b42a29e844a27af81b286

63

"...by pokazywać  się na np. Balu przedsiębiorców i tego typu imprezach. Tak, teraz podniesiecie larum, że "pokazać sie". Ale wszystkie wiemy o co chodzi. Nie wiem z jakich kręgów wy pochodzicie, ale ja z kręgu lasek które sobie te piersi i inne sprawy robią. Z dość bogatych kręgów. " Rita, ale co Ci po pieniądzach, jak w głowie pustka? Nie narzekam na swoje zarobki, ale wolę biedę finansową od umysłowej. Z Istotką może zamieszkaj- obie jakby z tej samej fabryki:)

64

zwyczajny gość napisał/a:

Najładniejsze cycki wyglądają jak młody ......Podgrzybek smile

smile

65

Och wbrew zapowiedziom Ritka nie odpuszcza wink
https://www.netkobiety.pl/p3947170.html#p3947170

M!ri napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

A co to znaczy GODNE ŻYCIE? Bo znam wiele osób, które miały GODNE ŻYCIE a nie zaznały miłości. I odwrotnie. (...) A najwięcej o pieniądzach krzyczą CI, którym ich brakuje.

R_ita2 napisał/a:

Jesteś w ogromnym błędzie w związku z tym co to znaczy dla mnie GODNY, to ty się rzucasz w tematach o kasie a nie ja

I pewnie dlatego w odpowiedzi na mój post o godnym życiu napisałaś o pieniądzach? Tak,  Ty pierwsza o tym napisałaś wink I kto tu się rzuca o kasę?

R_ita2 napisał/a:

nie dziwię się, że masz na forum opinię materialistki,

Jednak się przejmujesz opinią forum? To przybij piątkę bo Ty też masz opinię materialistki. I jeszcze utrzymanki do tego wink

Wychodzisz z błędnego założenia że wszyscy (czyli na pewno ja też) muszą Ci zazdrościć tej kasy. Ale nie bardzo jest czego. Po pierwsze ta kasa nie jest Twoja tylko Twojego męża, więc jak mąż odejdzie to runięcie ten domek z kart i będziesz w dupie. A po drugie w zamian za tę kasę musisz tam tańczyć jak umalowana małpa w cyrku, tzw reprentacyjna dupa. To nie jest warte swojej ceny. Miałabym tak poświęcać się, poświęcić sport, dla kasy? Po co byłaby mi potrzebna wtedy ta kasa jeżeli nie mogłabym żyć jak chcę?

R_ita2 napisał/a:

Czyli zabolało wytknięcie kompleksów w innym temacie, że tak jak szczekasz do wszystkich- tak teraz zaczęłaś szczekać do mnie wink

Jesteś na swoim punkcie przewrażliwiona jeżeli myślisz że obchodzi mnie na komentarz jakiego nicku na forum odpowiadam. To Ty aż tak kipisz złością że przenosisz tutaj tamten wątek. Aż tak zabolało podważenie Twojej "wewnątrzsterowności"? Aż tak się tego boisz że musiałaś zapytać terapeuty z czego wynika Twoja chęć zrobienia makijażu permanentnego (sic!)? I teraz bronisz się tym, że Ci powiedział że to nie przez zewnętrzne naciski ani przez chorobę - innymi słowy podpierasz się zewnętrzną opinią żeby udowodnić swoją wewnątrzsterowność heh wink
Musisz dostosować się do środowiska w jakim żyjesz. Weszłaś między wrony i musisz krakać tak jak one. Nikt nie ma o to do Ciebie pretensji. Ale przestań pierdzielić że malujesz się dla siebie jeżeli sama przyznajesz że jeżeli tego nie zrobisz zostaniesz uznana za zaniedbaną żonę a mąż może nie dostać kolejnych 5k podwyżki. Jeżeli spotkają Cię przykre konsekwencje gdy czegoś nie zrobisz to nie jest to żadna wolność i żaden wybór.

Posty [ 1 do 65 z 84 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Cycki-pożądane kształty i rozmiary.Pytania do kobiet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024