po czym poznac intencje mezczyzny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » po czym poznac intencje mezczyzny

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 100 z 100 ]

66

Odp: po czym poznac intencje mezczyzny

Najgorszy był ten wzwód, no jak on mógł tak się podniecić. smile Z całą pewnością ma niecne zamiary. smile

Zobacz podobne tematy :

67

Legat napisał/a:

Najgorszy był ten wzwód, no jak on mógł tak się podniecić. smile Z całą pewnością ma niecne zamiary. smile

To normalna reakcja, zwłaszcza jak facet długo nie bzykał.
Ale mimo wszystko za tyłek na pierwszej randce raczej nie powinien jej łapać...

68 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-08-26 10:09:20)

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie rozumiesz tego właśnie dlatego że dla większości mężczyzn traktowanie seksu instrumentalnie jest wręcz czymś naturalnym. Seks to po prostu tylko seks. .

Co za kretyńskie i chybione uogólnienie. To tak jakby powiedzieć że zdrada leży w naturze facetów albo że kobiety ogólnie lecą tylko na kasę.

Wcale nie kretyńskie. Takie "uogólnienie" prezentują w większości sami mężczyźni. Patrz: chociażby kolega Legat. Tak samo jak ocenę kobiet, dla których seks, to po prostu ludzka czynność.

69

KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie rozumiesz tego właśnie dlatego że dla większości mężczyzn traktowanie seksu instrumentalnie jest wręcz czymś naturalnym. Seks to po prostu tylko seks. .

Co za kretyńskie i chybione uogólnienie. To tak jakby powiedzieć że zdrada leży w naturze facetów albo że kobiety ogólnie lecą tylko na kasę.

Wcale nie kretyńskie. Takie "uogólnienie" prezentują w większości sami mężczyźni. Patrz: chociażby kolega Legat. Tak samo jak ocenę kobiet, dla których seks, to po prostu ludzka czynność.

Wiesz, ja po seksie zakładam że... po prostu jesteśmy razem.

70 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-08-26 10:16:49)

Tu wszystko jest nie na swoim miejscu. Ona czuje się jak szara myszka, nawet wstydzi się swoim życiem.
On w jej oczach, to jakiś bogacz, co jej imponuje.
Ale kwestia cielesna, normalna między kobieta, a mężczyzną u nich to jakieś dziwadło.

KoralinaJones napisał/a:

Takie "uogólnienie" prezentują w większości sami mężczyźni. Patrz: chociażby kolega Legat.

Prosze sobie kolega Legatem nie wycierać nosa. Ty stosujesz uogólnienia i robisz z kobiet ofiary męskiej seksualności. Nie dopowiadaj mi czego nie napisałem.

71 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-08-26 10:13:16)

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Wiesz, ja po seksie zakładam że... po prostu jesteśmy razem.

Ty, to jednak nie wszyscy, nie większość. Wielu mężczyzn w swoich wypowiedziach daje wyraz temu, że nie łączą seksu z uczuciami, że oddzielają seks od uczuć, że nie mają tych dylematów, które z seksem mają kobiety.

72 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-08-26 10:39:58)

Legat napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Takie "uogólnienie" prezentują w większości sami mężczyźni. Patrz: chociażby kolega Legat.

Prosze sobie kolega Legatem nie wycierać nosa. Ty stosujesz uogólnienia i robisz z kobiet ofiary męskiej seksualności. Nie dopowiadaj mi czego nie napisałem.

Uogólnienia stosujesz także i Ty. Chociażby w wypowiedzi jak poniżej.

Legat napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Niektóre kobiety potrzebują na to trochę więcej czasu niż druga randka wink

To zawsze oznacza, że coś jest nie teges.

Nie, to nie ZAWSZE oznacza że coś jest "nie teges" czymkolwiek jest "teges". Ponadto nie robię z kobiet ofiar męskiej seksualności. Natomiast w tej konkretnej sytuacji, do której odnosi się autorka, tak uważam, że facet chce szybo zaliczyć. Nie uważam także aby było się o co obrażać lub czym przejmować lub aby ze strony facet było to coś złego, niestosownego. Ma facet do tego pełne prawo chcieć tylko seksu albo chcieć szybko seksu. Tak samo jak autorka może nie chcieć tak samo jak chce ten facet.
Wstrzymywanie się przed pójściem do łóżka nie oznacza ze strony kobiety, ze mężczyzna jej się nie podoba i że kobieta tak naprawdę tego nie chce. U źródeł takiej postawy leżą zazwyczaj inne motywy.

73 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2022-08-26 12:03:51)

Legat napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Niektóre kobiety potrzebują na to trochę więcej czasu niż druga randka wink

To zawsze oznacza, że coś jest nie teges. Albo facet się nie podoba, ale chce się go jeszcze trochę potrzymać przy sobie. Albo jak tutaj, problem jest w samej kobiecie.
Gdy facet jest z tych mitycznych 20% i kobieta nie ma sama z sobą, to wszystko idzie jak burza. Tutaj jest masa wątków kobiet, gdzie kobieciarze zaliczają bez mniejszego problemu jedną po drugiej.

Niewiele wiesz o kobiecej seksualności :-/ Tyle zapewne co koledzy-marzyciele pobajdurzyli Tobie przy piwku :-D

Kobietom nic się nie zbiera, co muszą spuścić z krzyża, dlatego kobiecy seks zaczyna się w głowie, a wybacz ale na drugiej randce, to niewiele się wie o potencjalnym kochanku, a już na pewno nie tyle, żeby wpuszczać taką osobę w swoją intymność, bo do tego potrzebne jest choćby bazowe poczucie bezpieczeństwa.
Ponadto to kobieta poniesie ewentualne konsekwencje w postaci niechcianej ciąży, stad naturalnie są one bardziej selektywne niż faceci. I to się nie zmienia jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, gdy facet jest bardziej atrakcyjny niż przeciętnie.

Oczywiście dotyczy to raczej ogółu kobiet, a nie każdej. Bo zawsze znajdą się a to jakieś zaburzone nimfomanki, a to niedowartościowane szare myszki, które chcą sobie podbić samoocenę w ten najprostszy sposób, albo zatrzymać tylkiem jakiegokolwiek faceta, itp. A ja tu piszę o większości zwyczajnych kobiet.

74

KoralinaJones napisał/a:

Ty, to jednak nie wszyscy, nie większość. Wielu mężczyzn w swoich wypowiedziach daje wyraz temu, że nie łączą seksu z uczuciami, że oddzielają seks od uczuć, że nie mają tych dylematów, które z seksem mają kobiety.

Że nie wszyscy, to jak najbardziej wierzę; że nie większość, to już poproszę jednak o konkretne wyniki badań potwierdzające że nie jest to Twoje i jeszcze kilku kobiet widzimisię.

75

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Że nie wszyscy, to jak najbardziej wierzę; że nie większość, to już poproszę jednak o konkretne wyniki badań potwierdzające że nie jest to Twoje i jeszcze kilku kobiet widzimisię.

Poproszę o konkretne wyniki badań potwierdzające że większość. Dysponujesz, oballisz moje twierdzenie.
big_smile

76

Między pruderią a rozwiązłością jest jeszcze normalność. Gdy dwoje ludzi stanu wolnego, podobający się sobie, mający względem siebie zamiary bzyknie się impulsywnie (z huci a nie kalkulacji, nie dla tego żeby ją zaliczyć, czy jego zatrzymać za wszelką cenę) to jest właśnie normalność. Ziemia się prawdopodbnie nie rozstąpi. Ale autorka pytanie o pożądaniu konsekwentnie przemilczała bo dylemat był natury pragmatyczno biznesowej, kwestia dawania, brania, ogólej OPŁACALNOŚCI. Tyle.

I nie znam kobiety co miałaby dla każdego faceta równe kryterium czasowe. Koleżanka poznała faceta. Ja ich spiknąłem. Z aparycji typowy bandzior, ale bardzo przystojny, męski. Duże powodzenie od zawsze. Zaliczyli się po paru dniach. A obecny jej nieszczęśnik grzał stołek w poczekalni około pół roku bo jak stwierdziła: potrzebuje więcej czasu aby poznać osobnika smile

77 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-08-26 18:29:49)

chmurny napisał/a:

Między pruderią a rozwiązłością jest jeszcze normalność.

Każdy ma swoją intymną indywidualną normalność. Między pójściem na całość a potrzebą aby oswoić się z mężczyzną i zaufać mu jest zasadnicza różnica. I to jest normalne, i to.

78

KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Poproszę o konkretne wyniki badań potwierdzające że większość. Dysponujesz, oballisz moje twierdzenie.
big_smile

Czyli dokładnie tak jak myślałem: Twoje widzimisię, okraszone zwyczajowo w takiej sytuacji używanym "prawie wszyscy/ zdecydowana większość" żeby brzmiało bardziej wiarygodnie. Tandeta dyskusyjna...

79 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-08-27 13:45:14)

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

big_smile

Czyli dokładnie tak jak myślałem: Twoje widzimisię, okraszone zwyczajowo w takiej sytuacji używanym "prawie wszyscy/ zdecydowana większość" żeby brzmiało bardziej wiarygodnie. Tandeta dyskusyjna...

To że Ty się nie wpisujesz w jakiś schemat, nie znaczy że pewne działanie jednak nie jest zasadą, od której Ty jesteś wyjątkiem. Po prostu śmiech na sali z tymi badaniami na wszystko dookoła w życiu.
Tandetna, nie tandetna, to jednak częściej mężczyźni dają wyraz temu, że oddzielają seks od uczuć. Ale możemy założyć temat i się przekonać jakie będą wypowiedzi zarówno kobiet jak i mężczyzn. Jak to jest z tym seksem na drugiej randce.

Mogę Ci od razu odpowiedzieć. W przeszłości, gdy byłam młodsza, w życiu nie poszłabym do łóżka na drugiej randce, potrzebowałam czasu i pewności, co do mężczyzny, a takiego który łapał mnie za pośladki szybko skreślałam jako typowego badboya który chce zaliczyć.
Teraz, kiedy z wiekem mój stosunek do seksu zrobił się zdecydowanie mniej romantyczny, nie uważam seksu na drugiej randce za coś za co będę smażyć się w piekle.

Edit: Natomiast czy tego chcesz czy nie, pewne uogólnienia istnieją, bo są niczym innym jak wypadkową tego co wiemy o naszych zachowaniach.

80

KoralinaJones napisał/a:

To że Ty się nie wpisujesz w jakiś schemat, nie znaczy że pewne działanie jednak nie jest zasadą, od której Ty jesteś wyjątkiem. Po prostu śmiech na sali z tymi badaniami na wszystko dookoła w życiu.
Tandetna, nie tandetna, to jednak częściej mężczyźni dają wyraz temu, że oddzielają seks od uczuć. Ale możemy założyć temat i się przekonać jakie będą wypowiedzi zarówno kobiet jak i mężczyzn. Jak to jest z tym seksem na drugiej randce.

Edit: Natomiast czy tego chcesz czy nie, pewne uogólnienia istnieją, bo są niczym innym jak wypadkową tego co wiemy o naszych zachowaniach.

Błąd. To że Ty się wpisujesz w jakiś schemat, to nie znaczy że to jest jeden schemat powszechnie (albo prawie powszechnie) obowiązujący. Są kobiety przyciągające alkoholików (sam taką poznałem), są kobiety przyciągające badboyów czy naciągaczy; ale to nie znaczy że WSZYSTKIE kobiety przyciągają alkoholików czy wszystkie przyciągają naciągaczy. Tak samo jak są faceci przyciągający łowczynie naiwnych jeleni, ale to nie znaczy że każdy facet jest naiwnym jeleniem.

To że Ty z jakiegoś powodu przyciągasz spierdoxów widzących w Tobie głównie cel do zaliczenia i niewiele więcej to wcale nie znaczy że faceci powszechnie widzą w kobiecie jedynie cel do zaliczenia. Może takich przyciągasz, bo stwarzasz takie wrażenie; może jednak nie masz wiele więcej w sobie, co mogłoby przyciągnąć faceta; może w tym tkwi problem? Nie że faceci są tacy źli tylko że dla tych lepszych nie stanowisz godnej zachodu oferty...?

KoralinaJones napisał/a:

Mogę Ci od razu odpowiedzieć. W przeszłości, gdy byłam młodsza, w życiu nie poszłabym do łóżka na drugiej randce, potrzebowałam czasu i pewności, co do mężczyzny, a takiego który łapał mnie za pośladki szybko skreślałam jako typowego badboya który chce zaliczyć.
Teraz, kiedy z wiekem mój stosunek do seksu zrobił się zdecydowanie mniej romantyczny, nie uważam seksu na drugiej randce za coś za co będę smażyć się w piekle.

A to nie jest czasem tak że w przeszłości miałaś jeszcze dość mocne karty by mieć seks i faceta bez konieczności pójścia do łóżka na drugiej randce, a teraz po prostu nie tyle Twój stosunek do seksu zrobił się mniej romantyczny ile przekalkulowałaś i Ci wyszło jeśli seksu na drugiej randce (z tymi, którzy są dla Ciebie dostępni) nie będzie, to trzeciej randki może już nie być...? wink

Ja nie podchodzę do tego w kategoriach chrześcijańskiej moralności, jednak seks mimo wszystko jest dla mnie czymś więcej niż doraźnym ulżeniem wzbierającemu napięciu. Ponieważ jest dla mnie częścią RELACJI (a nie sportem jednorazowym), dlatego zanim w to wejdę muszę się przekonać czy chcę wejść w relację z tą kobietą. I nie ma tu znaczenia czy to 1, 3 czy 5 randka. Bo związek to związek, niezależnie czy trwa 2 miesiące czy 20 lat. Ale m.in. właśnie z tego powodu nie poszedłbym do łóżka z zajętą kobietą... ani taką, która już na początku nie rokuje na relację.

81 Ostatnio edytowany przez Inkwizytorka (2022-09-16 22:15:06)

Znowu napisalam dluzszy post i mi sie nie dodal hmm Jak to wkurza!

Zatem napisze w skrocie:

Nie rozumiem, po co te kpiny z kobiet, ktore poprzez seks sie przywiazuja? Ja tak mam. Zakochuje sie przez seks.

Wracam tu, bo nadal sie nie wyleczylam.

Wtedy odezwal sie po w sumie 2 dniach milczenia. 2 nastepne tygodnie: Niby nadal zainteresowany, bo wypytywal z kim, gdzie, ale nie bylo juz jakis deklaracji, nie bylo takiego dobijania sie. Przypominalo to bardziej relacje kolezenska. Od razu sie skaplam, ze pisze z inna. Zeby sie upewnic przelukalam fejsa. Pod kazda zapostowana duperela jednej kobiety reakcja seruszek. I wszystko jasne. Niby pierdola, ale wymowna. I nie jakas laska, w jego wieku albo i starsza z fot, gruba, na pewno bardziej otwarta ode mnie. Zreszta niewazne, bo zdaje sobie sprawe, ze to rownie dobrze molby byc ktos inny.

Przestalam sie odzywac, wiec zaczal mnie bombardowac na insta, na whats appie i na fejsie, czemu? w koncu pierwszego wrzesnia mu wytlumaczylam w jednej wiadomosci, ze zycze mu szczescia, ale nie ma sensu nadal utrzymywac konatktu, skoro jest zainteresowany kims innym, takie blablabla. Nigdy nie urywam znajomosci bez slowa, juz mam taki charakter, ze staram sie to robic kulturalnie. Od tego czasu zamilkl. Ale oglada kazda wstawiona przeze mnie relacje. Nie rozumiem, dlaczego, skoro mu na mnie nie zalezy?? Nie rozumiem facetow. Nikt poza nim nie oglada KAZDEJ,  ani ja nie sledze tak nikogo, zwlaszcza gdy ktos mi jest obojetny. CHce sie przypominac? Nawet to bez sensu. Wczoraj zdeaktywowalam moj profil. Potrzebuje przerwy i zeby mnie nie korcilo, zeby wchodzic na jego profil. Po raz pierwszy wstawilam za to relacje na whats app z kawy z kolezanka. wychodzilam z wniosku, ze usunal moj nr. Jednak ja obejrzal, wiec nie. Czekam az mi emocje opadna i to ja usune jego.

82 Ostatnio edytowany przez Inkwizytorka (2022-09-16 21:53:36)

I nie zaluje, ze go poznalam. Nauczylam sie od niego kilku rzeczy, postawilam nowe cele i w sumie podal mi gotowe sposoby na ich realizacje, pytanie czy w takim razie bede w stanie o nim zapomniec, skoro bede miala go w myslach biorac z  niego przyklad? Jednak licze na to, ze z czasem stanie mi sie obojetny.

Poza tym to moj ideal mezczyzny, to ja nie bylam idealem dla niego. Inteligentny, dobrze wychowany, dojrzaly, sposob spedzania czasu. Cala masa cech, ktore wczesniej nie spotkalam, ani juz nie spotkam w jednym czlowieku. Podczas tej znajomosci zdalam sobie sprawe, jakiego faceta bym chciala, problem wt ym, ze oni nie istnieja. a kazdego porownuje teraz z nim.

Przypominam, ze nie mam powodzenia. Ostatnio zdarzyl sie cud i 2 sie mna zainteresowalo. Forum tematyczne z okolicy, niewazne. Nie widzielismy sie na zywo. Choc dostalam zaprszenia. I tez 2 rozmowy wystarczyly, ze sie skapnac, ze sa inni niz on.

Poza tym chyba juz sie z nikim nigdy nie umowie. Zawsze to samo- facet woli inna, bo jestem brzydka. Dosc juz mam rozczarowan, bo to jednak za kazdym razem boli.

83

Masz przede wszystkim problem z własną samoocena.Popracuj nad tym obszarem, inaczej zawsze coś Ci nie będzie pasowało, zainteresowanie będziesz odbierała jako jego brak no bo przecież nie zasługujesz na nie.Jestes wartosciowa osoba, co wynika z Twoich postów,postaw na pracę nad sobą, a wtedy na pewno zakochasz się z wzajemnością w mądrym, dobrym mężczyźnie.Trzymam za Ciebie kciuki smile

84 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-09-17 21:37:39)

Problem obecnych czasow- rozgladanie sie na boki. Ja tez zawsze sie skupialam na poznawaniu jednej osoby. Biorac pod uwage jak ludzie dzis do tego podchodza: to blad. W ten sposob ty sie wkrecisz, a i tak zostaniesz na lodzie. Na przyszlosc nie idz ta droga i nie popelniaj moich bledow. Ja sie czulam, jakbym grala na dwa fronty, ale juz nie mam zamiaru sie tym przejmowac. Zaren facet nie pisze/spotyka/kreci tylko z jedna laska. Spotkaj sie z tymi dwoma. Poznawaj Ich rownolegle. W ten sposob przynajmniej sie nie zaangazujesz.

85

Co do tego że on ma więcej hajsu niż Ty sądzę że doskonale sobie zdaje z tego sprawę.
I widocznie mu to nie przeszkadza.
Chyba że się nie orientuje...co dodatkowo wpływać powinno na fakt żebyście się bardziej poznali przed seksem.
Choć prawda też taka że wiele rzeczy może pójść nie tak już po seksie. Takie ryzyko.

86

Osobiście, to bawią mnie te wszystkie uogólnienia, zarówno w jedną, jak i drugą stronę..
Choć raczej sugestie niektórych Kolegów, że skoro kobieta nie chce na 1. czy 2. randce iśc do łóżka, już mają oznaczać kłopoty, wydają się szczególnie "zabawne".
Tak, jakby się wszystko kręciło wokół tego łóżka i pożądania. Ok, niech sobie tam każdy posepuje wedle swojego uznania, ale żałosne jest to wmawianie innym, jak to musi być wedle "uniwersalnej prawdy".
Jeśli facet ciśnie tak bardzo na ten seks od razu, to już chyba zdrowo myśląca kobieta wie, co się święci. Tak, jakby naprawdę poczekanie z tym łóżkiem było jakimś wielkim faux pas czy czerwoną flagą dla drugiej strony..

W drugą stronę z kolei, jeśli razem oboje od razu się oddadzą przyjemnościom, to niekoniecznie nic z tego potem nie będzie.

87 Ostatnio edytowany przez Airuf (2022-09-18 17:37:20)

Legat napisał/a:
M!ri napisał/a:

Kobiety w ogólności po seksie się przywiązują.

Proszę cię. big_smile

Poczytaj o oksytocynie...

bagienni_k napisał/a:

Osobiście, to bawią mnie te wszystkie uogólnienia, zarówno w jedną, jak i drugą stronę..
Choć raczej sugestie niektórych Kolegów, że skoro kobieta nie chce na 1. czy 2. randce iśc do łóżka, już mają oznaczać kłopoty, wydają się szczególnie "zabawne".
Tak, jakby się wszystko kręciło wokół tego łóżka i pożądania. Ok, niech sobie tam każdy posepuje wedle swojego uznania, ale żałosne jest to wmawianie innym, jak to musi być wedle "uniwersalnej prawdy".
Jeśli facet ciśnie tak bardzo na ten seks od razu, to już chyba zdrowo myśląca kobieta wie, co się święci. Tak, jakby naprawdę poczekanie z tym łóżkiem było jakimś wielkim faux pas czy czerwoną flagą dla drugiej strony..

W drugą stronę z kolei, jeśli razem oboje od razu się oddadzą przyjemnościom, to niekoniecznie nic z tego potem nie będzie.

W sumie bym się zgodził z Tobą... Ale im starszy jestem tym bardziej zaczynam dostrzegać że, niestety, jest sporo racji w tym że jak od początku kobieta nie zdradza żadnego zainteresowania fizycznego to lepiej odpuścić.
Dlaczego? Zbyt dużo zwiazków widziałem (tu, na forum też takie tematy się pojawiają) gdzie kobieta decyduje się na związek bez pociagu do mężczyzny... Co najczęściej konczy się niezbyt miło, zdrady, rozstania w żalu itp... A z drugiej strony nie raz widywałem jak, nawet najbardziej cicha, skromna i zawstydzona dziewczyna była w stanie zaskoczyć wszystkich swoich zachowaniem, bo trafił się mężczyzna do którego poczuła chemię - więc skoro ja nie jestem takim mężczyzną - to szkoda czasu.
I nie, nie chodzi mi o to że ma być seks na 1 czy 2 randce, ale kobiety rzadko potrafią pokazać w jakikolwiek inny sposób że mężczyzna jest dla nich atrakcyjny fizycznie i zazwyczaj dopóki nie ma seksu - nie ma też pewności...

88 Ostatnio edytowany przez Inkwizytorka (2022-09-18 19:10:39)

Przeciez to mozna pokazac i na inne sposoby, nie idac oder razu na calosc/Do lozka.

Poza tym ok przespalabym Sie z nim na tym spotkaniu, a on zaraz po zalozylby Konto na randkowym Portalu. Ja bym sie zakochala, a on se znalazl kolejna. Jakbym sie czula wedlug ciebie?
Bo dokladnie tak bylo, tylko bez lozka, a ja i tak nadal przezywam, wiec co dopiero, gdyby ten seks byl? ;( Faceci naprawde nie macie serca, nawet nie staracie sie mnie zrozumiec.

I jeszcze on. Nie chce mnie to po co obserwuje, gdzie sie da? W ogole Was nie rozumiem! Nie obserwuje osob, ktore mnie nie interesuja. Moje relacje oprocz kilku najblizszych znajomych tez nie oglada nikt KAZDEJ, a nawet oni nie az tak. I nie mam tam cyckow na wierzchu, zeby bylo warto tylko najczesciej co robie, np fota kawy w lokalu, ewentualnie fot moje ale normalne.

Gdybym wiedziala wczesniej, ze nie zapomne to nie zrywalabym kontaktu, ale pozwolila przejsc w kolezenski. Na ten moment chyba jeszcze moglam go wrzucic do friendzona, gdyby to sie troche inaczej potoczylo. Zle zinterpretowalam sytuacje. Myslalam ze sie zakochal, a mnie trzyma jako kolo zapasowe. Nie znalam szczegolow. Teraz chocbym miala za nim zdychac do konca zycia nie napisze, bo zrobie z siebie debila. Swoja godnosc jeszcze mam.

89 Ostatnio edytowany przez Inkwizytorka (2022-09-18 19:46:33)

Biorac pod uwage, ze forum anonimowe to sie przyznam, ze zachowuje sie jak ten debil. Nie chcialam, zeby myslal, ze za nim placze, wiec wstawilam w ten weekend celowo relacje o spelnianiu marzen, relacje z imprezy. Wlasnie dlatego, ze wiedziqlam, ze obejrzy! Mimo ze zdeaktywowqlam fejsa, ale zrobilam to na WhatsApp. Wlasnie w ten sposob sie skaplam, ze nie usunal mojego Nr.

Wtedy 1 wrzesnia zakonczylam pod wplywem emocji i swojej dumy. Od tego czasu Sie nie odezwal. Wydaje mi sie, ze stracil zainteresowanie zwiqzkowe moja osoba bo mu sie nie kalkulowalo ze wzgledu na odleglosc, Podczas naszej odtatniej rozmowy przez tel podpytywal mnie o to jakbym sie zapatrywala na przeprowadzke Do miasta w ktorym oracuje (jest blizej, u mnie przez nastepne 2-3 lata odpada, zreszta nie mieszkam w australii albo na drugim koncu kraju). Ona mieszka blizej. Ale rownie dobrze to moglaby byc inna kobieta i inna pierdola. Poprostu az tak mu sie nie spodobalam, bo jestem brrzydka ( inie mowie tego, bo mam kompleksy! Czy cos nie tak z samoocena. Gdybym wazyla 200 kg to tez bez sensu mowic, ze jestem szczupla!) Zreszta Sam Fakt, ze mowil, jaka zaj.ista nie jestem, a nadal szukal. Nawet gdyby sie odezwal to nic procz kolezenstwa/przyjazni z mojej strony  by nie bylo bo nie potrafilabym juz uwierzyc w jego  slowka jak mu zalezy. Juz to przechodzilam 1:1 ( z tym ze Zaren ideal) i z tamtym kolesiem tez tylko sie luzno kimplujemy, mimo ze probowal przeniesc spowrotem na romantyczna relacje.

90

Inkwizytorka napisał/a:

to sie przyznam, ze zachowuje sie jak ten debil

Jak mogłaś tak spierdolić?

91

Wlasnie dowal mi to moze sie ogarne. Poki co oprocz mnie nikt nie wie, ze takim debilem jestem.
Nie wiem, co sowie myslalam. Ze sie odezwie? Na to przeciez nie mam co liczyc. Ma zawziety charakter- pptrafi sie odcinac. A Ja im bardziej sie staram tym bardziej mi odwala. sad

92

To, że kobieta bardziej się przywiązuje do partnera po seksie, to jest oczywiste, poza może jakimiś przypadkami, gdzie jest z góry nastawiona na przygodę. Dlatego woli takiego faceta spawdzić, najczęściej w formie kilku spotkań czy wspólnych przeżyć "pozałóżkowych".

93

Nowe_otwarcie napisał/a:
Legat napisał/a:

Ale mimo wszystko za tyłek na pierwszej randce raczej nie powinien jej łapać...

A kiedy powinien? Po miesiącu znajomości czy jak już będą parą?

94

Inkwizytorka napisał/a:

Wlasnie dowal mi to moze sie ogarne. Poki co oprocz mnie nikt nie wie, ze takim debilem jestem.
Nie wiem, co sowie myslalam. Ze sie odezwie? Na to przeciez nie mam co liczyc. Ma zawziety charakter- pptrafi sie odcinac. A Ja im bardziej sie staram tym bardziej mi odwala. sad

Nie ogarniesz się sad

Zadzwoń/skontaktuj się i poproś o spotkanie.

Nie wmawiaj sobie rożnych rzeczy.
Jest Tobą zainteresowany (nie dochodź dlaczego, po prostu mu się podobasz).
Nie rób mu pod górkę, ale stawiaj granice, jeśli czujesz się niekomfortowo.
Wyjaśnij mu też swoje zachowanie i poproś o cierpliwość.

95 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-09-19 01:10:57)

srry myslalm ze to do mnie

96 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2022-09-19 02:41:19)

Ogólnie zazwyczaj jakoś długo z seksem nie czekałam, ale uważam że to kwestia indywidualna. Powinno się dać sobie tyle czasu ile się potrzebuje i rozmawiać o tym. Na pewno nie robić coś bo myśli się że tak się powinno. Tutaj zawsze obydwie strony muszą chcieć. Myślę że nie ma reguły czy związek z osobą która szybko pójdzie do łóżka przetrwa lub czy uda się ten gdzie dłużej czeka się z seksem. Bywa różnie i myślę że to nie ma aż tak dużego wpływu. To ze szybko pójdzie się do łóżka też nie oznacza że w związku będzie się zdradzać czy z innymi też chodzić do łóżka. Obydwoje ludzi chce, potem tworzą związek i umawiają się że będą sobie wierni i wcale ta osoba nie musi mieć z tym problemu. Przecież szybkie pójście do łóżka nie oznacza też że idzie się z każdym. Jest chemia, porozumienie i potem obydwoje zobaczą czy coś z tego będzie. To czy im się uda to raczej kwestia innych rzeczy : ich ogólnego dopasowania, charakterów. Po prostu jedna osoba potrzebuje mniej czasu by iść do łóżka, inna więcej. Czasem też zależy od partnera. Z jednym się czeka a z innym jesteśmy w takim momencie życia, że po prostu chcemy tego seksu i już nie myślimy czy będziemy zranieni czy nie. Po prostu dajemy się tej namiętności. Dobrze że autorka nie zrobiła nic wbrew sobie. To ma być dobre dla obydwojga.

Airuf racja ale to też nic nie gwarantuje. Wiele osób na początku odczuwa pożądanie w pierwszej fazie związku a potem np wypala się i wychodzą różnice. Chociaż oczywiście nie zawsze i zależy od potrzeb i od chęci dwojga ludzi. Osobiście nawet jak wiele lat jestem z partnerem to moje zainteresowanie nie spada i staram się żeby tak nie było. Jednak wiem że jest różnie. Dlatego trzeba też patrzeć jak jest potem jak emocje opadną. Chociaż oczywiście jest to też jakiś znak bo jak od początku nie ma chemii i nic się nie zmienia to raczej się już nie pojawi. Myślę że można też okazać to pożądanie beż seksu ale to już zależy od osoby czy to potrafi.

97 Ostatnio edytowany przez Inkwizytorka (2022-09-26 02:00:01)

Farmer napisał/a:
Inkwizytorka napisał/a:

Nie ogarniesz się sad

Zadzwoń/skontaktuj się i poproś o spotkanie.

Nie wmawiaj sobie rożnych rzeczy.
Jest Tobą zainteresowany (nie dochodź dlaczego, po prostu mu się podobasz).
Nie rób mu pod górkę, ale stawiaj granice, jeśli czujesz się niekomfortowo.
Wyjaśnij mu też swoje zachowanie i poproś o cierpliwość.

Jaja se robisz? Jest zainteresowany mna, ale to inna caluje?

Umowilam sie z tymi dwoma. Przeciez cche pojsc do przodu. I na tych pojedynczych spotkaniach chyba sie zakonczy. Jeszcze nie wiem, czy sie odezwa, ale z mojej strony jest dokladnie tak jak przypuszczalam juz podczas pisania. Od poczatku porownuje z nim i ... zaden nie jest taki albo chociaz podobnie fajny, a fajni faceci chyba wymarli, jezeli chodzi o jakies wartosci, podejscie do zycia. nIe robie tego specjalnie, ale jak teraz obnizyc standardy, gdy poznales swoj ideal z zachowania, z charakteru?
Zaleta jest to, ze sie nie wkrece, a z tym mialam dotad zawsze problem. Tylko czy jest sens takie spotykanie sie z kims, kto ci nie odpowiada? Bo chyba nie. A jego kopii na bank nigdy nie spotkam. byc wiec z kims z braku laku, kto tylko mnie zechce? Mam juz swoje lata... Zaraz 30tka.

98

Inkwizytorka napisał/a:

Jeszcze nie wiem, czy sie odezwa, ale z mojej strony jest dokladnie tak jak przypuszczalam juz podczas pisania. Od poczatku porownuje z nim i ... zaden nie jest taki albo chociaz podobnie fajny

Dopóki jesteś nim tak mocno zauroczona, dopóty żaden inny nie będzie tak fajny. Zrobiłaś go ideałem w swojej głowie, postawiłaś na piedestał, to jak którykolwiek inny mógłby mu dorównać?

99 Ostatnio edytowany przez Inkwizytorka (2022-10-10 00:32:27)

Dracarys napisał/a:
Inkwizytorka napisał/a:

Jeszcze nie wiem, czy sie odezwa, ale z mojej strony jest dokladnie tak jak przypuszczalam juz podczas pisania. Od poczatku porownuje z nim i ... zaden nie jest taki albo chociaz podobnie fajny

Dopóki jesteś nim tak mocno zauroczona, dopóty żaden inny nie będzie tak fajny. Zrobiłaś go ideałem w swojej głowie, postawiłaś na piedestał, to jak którykolwiek inny mógłby mu dorównać?

Nie. Poprostu malo jest fajnych facetow. Za to ilu samych niedojrzalych i to nawet w wieku 40tki? Albo takich dla ktorych pasja to wielogodzinne granie albo takich ktorzy musza co weekend balowac? Trudno mi znalezc kogos pasujacego do mnie.

Wytrwalam, nie odzywalam sie, emocje opadly.
Z tamta laska krecil przez ten caly czas, wygladalo to z jego strony na naprawde cos powaznego /patrzac na to z boku. Miedzy nimi byl seks, on dal jej kosza, temat zamkniety. Info pewne.
Odezwal sie od razu do mnie, ale nadal nie odczytalam. Musialam to przemyslec. Wiem tez ze szuka "nowej". Mam zamiar prowadzic te relacje, o ile on bedzie je podtrzymywal ale juz tylko jako kolezenska. Juz nie uwierzylabym w czule slowka, bo pokazal, ze nie bylam nikim waznym. Gdybym byla to nie rozgladalby sie na boki. Zdaje sobie sprawe z tego, ze sie odezwal bo z tamta mu nie wyszlo. Kto wie- moze to taki krotkodystansowiec. W koncu 2 lata juz w zadnym zwiazku nie byl, a ten ostatni jesli dobrze pamietam trwal zaledwie rok no gora dwa.

100

Inkwizytorka napisał/a:

pokazal, ze nie bylam nikim waznym. .

Oczywiście, ze nie byłaś - prawie się nie znacie.

Poza tym, takimi zagrywkami:

Inkwizytorka napisał/a:

Spytal, czy jeszcze sie spotkamy, ale odpowiedziala, ze jeszcze sie zastanowie (choc wlasciwie juz wiedzialam, ze chce).
.

zniechęcisz każdego normalnego faceta i sama zaklasyfikujesz się, jako dupa na jeden raz i nic więcej.

Posty [ 66 do 100 z 100 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » po czym poznac intencje mezczyzny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024