Robsonpl napisał/a:Rumunski_Zolnierz napisał/a:Robsonpl napisał/a:Często mają też swoje hobby np. granie na instrumencie czy malowanie. Wielu Polkom tego brakuje.
Coś w tym jest. Wynajmuję swoje mieszkanie, w którym mieszka Ukrainka, jak do niej pojechałem jakiś czas temu to widziałem w pokoju parę obrazów, które sama namalowała.
Zainteresowania Polki: podróże, seriale, kluby.
Ja nie mógłbym związać się z Ukrainką, one ciągną hajs z facetów jeszcze mocniej niż Polki.
Czy rozmawiałeś ze swoją kobietą co sądzi nt. Bandery?
Tak rozmawiałem na temat Bandery. Ona nie popiera. Mówiła też, że są w Ukrainie ludzie popierający go ale nie jest to ogół. Zależy to w dużej mierze od rejonu kraju. Na przykład w okolicach Lwowa jest bardzo popularny. Podobno można wejść do knajpy i może tam wisieć jego portret. W innych rejonach kraju już tak nie jest. Ukraina długo nie miała państwowości była albo pod Polską albo pod Rosją. Ukraińcy często postrzegają go tak jak my Piłsudskiego w kontekście państwowości.
My nie mamy sporów na ten temat bo ona nie jest jakaś fanką Bandery. Zresztą wytłumaczyłem jej, że Polacy postrzegają Banderę jak Żydzi Hitlera.
Jaki kraj (sztuczny twór bez historii), tacy bohaterowie. A prawda jest taka, że Ukraińcy nigdy nie byli, nie są i nie będą do nas przyjaźnie nastawieni. Teraz oczywiście udają wielką przyjaźń, bo mają z tego korzyści, ale jak tylko ta śmieszna wojenka się skończy, to wszystko wróci do stanu sprzed lat. A że Ukraińcy do siebie nie wrócą, tylko zostaną tu, to czeka nas drugi Wołyń. Wojna domowa wywołana przez "braci", którzy są w Polsce obywatelami pierwszej kategorii.