Relacja a Tinder - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Relacja a Tinder

Cześć Wszystkim !

Piszę ten post jako pierwszy bo dopiero dołączyłem do Was, jednakże szukam porady bo trochę się zagubiłem..
Może jakaś dobra duszyczka lub kilka będzie w stanie mi coś doradzić? smile

Jestem normalnym facetem w wieku ok 30lat jakieś pół roku temu rozpadł się mój związek i w grudniu założyłem konto na Tinder w styczniu poznałem fajną dziewczynę (młodszą o 4lata), jest to relacja na odległość (dzieli nas jakieś 100km) jednak widujemy się dość często 1-2x w tygodniu i zazwyczaj całe weekendy. Ogólnie to zaskoczyło między nami i w zasadzie relacja postępuje do przodu,  uzupełniamy się ja przyjadę np w tygodniu a ona przyjedzie do mnie na weekend i zazwyczaj tak to się odbywa. Jednak przyszłościowo nie wykluczam przeprowadzki do jej miasta i zreorganizowaniem swojego życia.
Codzienne rozmowy telefoniczne przed pracą i wieczorem są w zasadzie codziennie (rano koło godziny, a wieczorem czasami nawet 4h).
Wszystko idzie dobrze, jednak w pewnym momencie ona proponuje "na początek" relację FWB aby jak to określiła: lepiej się poznać i wtedy zdecydować, ale w tym momencie na taką relację jest gotowa, a czy na inną czas pokaże.
Zgodziłem się aby spróbować w tej formule, zgodziłem się bo wszak czuję, że Ona to może być właśnie ta, dogadujemy się super, dodatkowo twardo stąpa po ziemi generalnie ogarnięta dziewczyna z mózgiem i bez bagażu dodatkowo w moich oczach rokująca, gdyż rozstała się z partnerem z którym była 6 lat więc w moich oczach stała w uczuciach ale dobra niedawno zerwali mnie zależy więc może być na początek forma FWB z informacją, że za jakiś czas mnie to nie wystarczy.

Czas mija i mija, zapoznałem się już z jej mamą, siostrą; ona również z moimi rodzicami, bratem i w zasadzie zakładałem, że wszystko podąża swoim tempem powoli do przodu, jednakże gdy zacząłem temat ewentualnej przeprowadzki do jej miasta tj stwierdziłem, że jeśli nasza znajomość będzie się nadal tak rozwijać jak do tej pory to jestem za tym żeby przemodelować swoje życie i pomyśleć nad tym aby coś wspólnie wynająć i zamieszkać razem i że jestem w stanie poświęcić dla niej obecne życie (mieszkanie, pracę (w której notabene dobrze zarabiam i się spełniam) ale ona zareagowała w nieoczekiwany sposób otóż powiedziała coś w stylu: boję się, że gdyby nam się nie udało to będę miała Twoją przeprowadzkę na sumieniu, bo może pogorszysz sobie stopę życiową.
Zaś po tej sytuacji na swoim koncie tinder ponownie umieściła zdjęcia i opis (wcześniej po ok miesiącu od naszego zapoznania się usunęła wszystko ale nie konto) widać co kilka dni, że profil jest przeglądany i aktualizowany, gdyż zmieniają się zdjęcia..

Nie rozumiem a czuję się traktowany przedmiotowo, nie wiem co myśleć? szuka sobie alternatyw?

co o tym myślicie? jak powinienem zareagować, bo przyznam szczerze, że mam mętlik w głowie i nie potrafię sobie z tym poradzić.
Wszak nie mogę od niej wiele wymagać bo de facto nie jesteśmy parą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Relacja a Tinder

To co napisze może być brutalne, ale po prostu jesteś dla niej chwilową zabawką do pocieszenia. Jak trafi na takiego co jej się naprawdę spodoba, to tyle ją będziesz widział. Jak dla mnie szkoda czasu na laskę.

3

Błąd, że zgodziłeś się na relację fwb, ona nie przepracowała rozstania, dlatego nie zależy jej na związku, tylko szkoda, że nie powiedziała tego na początku.
Pozostaje Ci zerwać znajomość, jeśli zależy Ci na związku, bo z nią na to nie możesz liczyć.

4

Tinder to taki kurwidołek, więc za każdym razem się dziwię, że ktoś tam szuka na poważnie.

5

A załapujesz się chociaż w pełnej skali na to B  z tego skrótowca? Jeżeli tak to nie ma źle amigo..w każdym razie przegrany bym się nie czuł ani ani

6

k.karolak napisał/a:

w styczniu poznałem fajną dziewczynę (młodszą o 4lata), jest to relacja na odległość (dzieli nas jakieś 100km)

Związki na odległość to nie są żadne związki. Nie macie możliwości rozwijania tej relacji w normalnym tempie. Ona Cię nie zna, Ty jej nie znasz, dopiero 4 miesiące się widujecie a już chcesz rzucać wszystko i wprowadzać się do niej?

k.karolak napisał/a:

otóż powiedziała coś w stylu: boję się, że gdyby nam się nie udało to będę miała Twoją przeprowadzkę na sumieniu, bo może pogorszysz sobie stopę życiową.

To dla niej za duże zobowiązanie, bo co jeżeli po miesiącu faktycznie okaże się, że np. za głośno mlaszczesz przy jedzeniu i ona jednak nie widzi przyszłości z Tobą? Będziesz miał do niej pretensje i żal. Nie mów, że nie.

Na pewno nie poczuła do Ciebie nic głębszego na teraz i dodatkowo spłoszyłeś ją zbyt dużymi oczekiwaniami.

7

Jak jest chemia, to od razu wchodzi się w związek, właśnie, żeby się poznać.
Znam przypadek, gdzie poznali się na tym właśnie portalu, w krótkim czasie zamieszkali, co się wiązało z przeprowadzką, nie są jeszcze długo, ale obydwoje szukali związków.

Tu dziewczyna od początku nie była szczera, pozostaje więc ewakuacja.

8

Po co się zakłada konto na portalu randkowym i zamieszcza zdjęcia? Żeby kogoś poznać.
Raczej  nie jesteś  spełnieniem jej marzeń.
Dla innej kobiety możesz być.
Trzymaj się.

9

Gdyby mnie facet po 4 miesiącach znajomości zaproponował wspólne mieszkanie to tylko bym się w głowę popukała.

10

M!ri napisał/a:

Gdyby mnie facet po 4 miesiącach znajomości zaproponował wspólne mieszkanie to tylko bym się w głowę popukała.

To wszystko zależy od wieku, jest zasadnicza różnica czy ktoś szuka związku po 20, 30 czy po 40 roku życia.

Gorzej być 2 lata w związku na odległość, bo nie dalej się nie zna się na tyle, żeby planować przyszłość.

A jak mają spotykać się na seks, nie mieszkając razem, to nie ma sensu, jeśli myśli się o stałym związku.

11

Nie postawiłeś sprawy jasno, a do tego sam zgodziłeś się na otwartą dla niej furtkę. Mówiąc brzydko sfrajerzyłeś, a ona to wykorzystała.

12

Autorze, chyba jesteś idealistą żyjącym trochę w świecie pobożnych życzeń.
Czerwona lampka a raczej alert jako sygnał do odwrotu, i to natychmiastowego odwrotu, była jej propozycja, byście zostali w relacji FWB.
Dlaczego?
Otóż dlatego, że gdybyś naprawdę bardzo jej się spodobał i ona coś do Ciebie by poczuła, to w życiu nie robiłaby tego rodzaju uniku, tylko od razu chciałaby, żebyście byli parą. Nie chcialaby, żebyś np wycofał się i zniknął.
Prawdopodobnie Ty od razu położyłeś się jej cały odkryty jak na patelni, niczym otwarta księga wyspowiadales się jej ze wszystkiego. Oceniles te dziewczynę według siebie, a to tak nie działa.
Powiedziałabym, że działa, ale wprost przeciwnie.
Zgodziłeś się być chłopcem umilaczem czasu i takim pozostaniesz, chyba że wycofasz się natychmiast z twarzą.
Jeśli nagle wymkniesz się z jej rąk, ona nabierze respektu do Ciebie i jeśli będzie jej zależało będzie potrafiła wykonać telefon do Ciebie. Jeśli natomiast nie odezwie się, to będziesz miał przynajmniej satysfakcję z tego, że ktoś pomylił się sądząc, że jesteś osłem.
Poza tym chce zwrócić Ci uwagę na to, że dziewczyna ta najwyraźniej ma niezłą wprawę w polowaniu na facetów.
Pewnie wiele razy przekonała się, że z facetami idzie jej dość sprawnie, więc nauczyła się, że facet nie zając.
To ona rozdaje karty w tych zabawach z facetami, skoro jeszcze na dodatek ma tak wiele zalet.
Zakończ to i nie daj się wodzić komuś za nos, a następnym razem nie wychodz za szybko przed szereg.

13 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-25 19:36:45)

haha laska ci proponuje fwb, a ty bierzesz ja na powaznie? przeciez ty jej latasz. byla w 6letnim zwiazku? fajnie, ale tylko o nim ci opowiedziala. takie dziewczyny nei wspominaja, ze mialy jeszcze 20 kolegow fwb. smile
jedna z moich przyjaciolek tez mowi, ze byla tylko z jednym i to tez bedzie jakies z 6-7 lat. Z tym, ze to prawie zwiazek otwarty, booboje sie zdradzali, a po zakonczeniu miala kolo 20 relacji fwb. choc teraz znowu weszla w zwiazek.
jednak za chiny nie potrafilabym zaufac takiej osobie, ktora potrafi  z jakims pierwszym lepszym/ pierwsza lapesza, a bez milosci i wgle. no nie. tym bardziej, ze malo kto poprzestaje na jednym takim razie, a partnerzy sie zmienia jak rekawiczki.

14

Lucyfer666 napisał/a:

Nie postawiłeś sprawy jasno, a do tego sam zgodziłeś się na otwartą dla niej furtkę. Mówiąc brzydko sfrajerzyłeś, a ona to wykorzystała.

Dokładnie, od razu należało powiedzieć, że szukasz związku.

15

blueangel napisał/a:

haha laska ci proponuje fwb, a ty bierzesz ja na powaznie? przeciez ty jej latasz. byla w 6letnim zwiazku? fajnie, ale tylko o nim ci opowiedziala. takie dziewczyny nei wspominaja, ze mialy jeszcze 20 kolegow fwb. smile
jedna z moich przyjaciolek tez mowi, ze byla tylko z jednym i to tez bedzie jakies z 6-7 lat. Z tym, ze to prawie zwiazek otwarty, booboje sie zdradzali, a po zakonczeniu miala kolo 20 relacji fwb. choc teraz znowu weszla w zwiazek.
jednak za chiny nie potrafilabym zaufac takiej osobie, ktora potrafi  z jakims pierwszym lepszym/ pierwsza lapesza, a bez milosci i wgle. no nie. tym bardziej, ze malo kto poprzestaje na jednym takim razie, a partnerzy sie zmienia jak rekawiczki.

Dokładnie. Ona tam siedzi i świetnie się bawi. Co chwilę nowy facet i każdy na chwilę do łóżka i miłego spędzenia czasu.
Wiadomo, że każdemu z nich będzie mówiła to, co w danym momencie przyjdzie jej do głowy. Tobie powie, że była z jednym sześć lat, innemu naopowiada inne bajki. Wiadomo, że nie powie facetowi, że ma duży przebieg.
Zakończ autorze te znajomość. To zwykła dziwka, latawica, a  nie kobieta do budowania związku.

16

Drogie Panie. Naprawdę, jak facet szuka, to solidnie potrafi go kobieta kroczem trzymać. Spuściła przynętę, na którą się złapał. Wielu się łapie.

17

K, P czy D

proszę o odpowiedz

18

??

19

xGrahir napisał/a:

To co napisze może być brutalne, ale po prostu jesteś dla niej chwilową zabawką do pocieszenia. Jak trafi na takiego co jej się naprawdę spodoba, to tyle ją będziesz widział. Jak dla mnie szkoda czasu na laskę.

Może i tak też jest, a może lepiej udawać, że nic nie wiem nic nie widzę i zobaczyć jak się sytuacja będzie rozwijać?

20

wieka napisał/a:

Błąd, że zgodziłeś się na relację fwb, ona nie przepracowała rozstania, dlatego nie zależy jej na związku, tylko szkoda, że nie powiedziała tego na początku.
Pozostaje Ci zerwać znajomość, jeśli zależy Ci na związku, bo z nią na to nie możesz liczyć.

Myślisz, że jest opcja żeby to wyprowadzić na prostą czy tylko i wyłącznie zerwać kontakt?

21

chmurny napisał/a:

A załapujesz się chociaż w pełnej skali na to B  z tego skrótowca? Jeżeli tak to nie ma źle amigo..w każdym razie przegrany bym się nie czuł ani ani

Tak wpisuje się we wszystkie literki.
Spędzamy razem czas, latamy na wycieczki generalnie niczego mi nie brakuje oprócz pójścia dalej bo stagnacja jest słaba.

22

M!ri napisał/a:
k.karolak napisał/a:

w styczniu poznałem fajną dziewczynę (młodszą o 4lata), jest to relacja na odległość (dzieli nas jakieś 100km)

Związki na odległość to nie są żadne związki. Nie macie możliwości rozwijania tej relacji w normalnym tempie. Ona Cię nie zna, Ty jej nie znasz, dopiero 4 miesiące się widujecie a już chcesz rzucać wszystko i wprowadzać się do niej?
Dlatego chcę wyjść naprzeciw żeby ta relacja miała normalną możliwość rozwoju czytaj zamieszkać i tym samym iść do przodu.

k.karolak napisał/a:

otóż powiedziała coś w stylu: boję się, że gdyby nam się nie udało to będę miała Twoją przeprowadzkę na sumieniu, bo może pogorszysz sobie stopę życiową.

To dla niej za duże zobowiązanie, bo co jeżeli po miesiącu faktycznie okaże się, że np. za głośno mlaszczesz przy jedzeniu i ona jednak nie widzi przyszłości z Tobą? Będziesz miał do niej pretensje i żal. Nie mów, że nie.
No nie do końca bo widujemy się w warunkach codziennych tylko, że rzadko ona widzi, jak jem ona widzi jak śpię, jak reaguje na pewne rzeczy tylko, że na odległość a na odległość nie można zbudować zaufania i o to mi chodzi.

Na pewno nie poczuła do Ciebie nic głębszego na teraz i dodatkowo spłoszyłeś ją zbyt dużymi oczekiwaniami.

23

k.karolak napisał/a:

na odległość nie można zbudować zaufania i o to mi chodzi.

No właśnie. I ona miałaby wyprowadzać się ze swojego spokojnego gniazdka, aby zamieszkać z _obcym_ gościem? No daj spokój.

Ona się w Tobie nie zakochała. Może, ale tylko może, istniałaby na to szansa, bo przez łóżko kobiety często się zakochują, ale nie w sytuacji gdy będziesz na nią naciskał, a ona jeszcze tego nie czuje. Bo teraz szykuje się do ewakuacji z tej relacji.

Pytanie do Ciebie: czy przeprowadziłbyś się do jej miasta jeżeli jej by nie było? Jeżeli nie - odpuść sobie.

24

k.karolak napisał/a:
wieka napisał/a:

Myślisz, że jest opcja żeby to wyprowadzić na prostą czy tylko i wyłącznie zerwać kontakt?

Na jaką prostą?
Jeśli odpowiada Ci fwb, to możesz dalej się w to bawić, nie licząc na nic więcej, ale jej to powiedz, że rezygnujesz ze związku i chcesz zostać w dotychczasowej relacji, co prowadzi donikąd...i zamyka drogę na nowe znajomości.
Co też nie jest równoznaczne, że będzie Ci wierna, w każdej chwili może wymienić Cię na nowszy model.

Następnym razem od razu określ się jakiej relacji szukasz.

25

Pociąg fizyczny  ważniejszy niż jakieś tam jałowe quasi zauruczenie w  osobowiści więc nie jest źle. Skąd przekonanie że jak postęp to zawsze ku lepszemu nie pytam bo i tak nie odpowiesz. Gdby jakąś mocą móc mieć pewność że nie 'przyjaźni' się z kimś jeszcze to można czerpać z tego w opór aż do skutku: jej zakochania lub twojego odkochania bo co ci zależy? Ale tak w kit to chyba nie polecam.

W pełnej forumowej poufałości i konfidencji powiem ci że sam się kiedyś zachowałem jak ta twoja. Identycznie. Nazywałem to taktyką
ale Bóg mi świadkiem że nie miałem złych zamiarów. Teraz mam się z pyszna

26

Ciesz się, że w ogóle udało Ci się kogoś na Tinderze poznać xD

27

Przykro mi to mówić Autorze, ale tinder głównie służy do szukania właśnie tego typu relacji. Spotkać się raz na jakiś czas, rozładować odpowiednio i każdy wraca do swojego życia.
Czy winę tutaj jakąś ponosisz? Nie.
Wolałeś iść spokojnie, a że doszedł seks i uderzyła chemia to postąpiłeś klasycznie.

28

Autorze, na jaką prosta? Ona reklamuje się przecież na tym tinderze, a oznacza, że już poluje. Ty piszesz dzisiaj na forum, a ona ma teraz randkę w ciemno.
Wycofaj się z tego i nawet nie zawiadamiają jej o tym. Będzie chciała wiedzieć dlaczego, to wtedy jest powiedz " bo tak chcialem"

29

Ona Ciebie nie oszukała, zaproponowała Ci układ na który się zgodziłeś, potem zapragnąłeś więcej więc Ciebie ukarała (złamałeś układ). Wiem że to brutalne ale tak mnóstwo kobiet obecnie podchodzi. Ma od Ciebie przyjemności ale nie chce problemów (wspólnego życia, kłotni). Dopóki jest układ jej to pasuje. Jak tego nie chcesz i się wkręcasz w coś poważnego to zawijaj żagiel do innego portu. Takie czasy.

30 Ostatnio edytowany przez adrianoleite (2022-04-26 10:23:38)

kamiloo86 napisał/a:

Ona Ciebie nie oszukała, zaproponowała Ci układ na który się zgodziłeś, potem zapragnąłeś więcej więc Ciebie ukarała (złamałeś układ). Wiem że to brutalne ale tak  mnóstwo kobiet obecnie podchodzi. Ma od Ciebie przyjemności ale nie chce problemów (wspólnego życia, kłotni). Dopóki jest układ jej to pasuje. Jak tego nie chcesz i się wkręcasz w coś poważnego to zawijaj żagiel do innego portu. Takie czasy.

mnóstwo ludzi tak ma nie tylko kobiet np ja też, póki co nie planuje zakładać rodziny  to i wspólne mieszkanie z kimś wydaje mi się zbędne.

Dziewczyną jak dla mnie była fair  uczciwie postawiła jasno jakiej relacji oczekuje ty chciałeś  więcej i dostałeś odpowiedz w postaci jej powrotu na Tindera ...ja bym dal sobie spokój fwb nie jest dla każdego sie tylko pokaleczysz

31

zgadza się, nie ma tu podziału na płeć ale takie układy nie są dla każdego, na ogół jedna ze stron się jednak wkręci i zakocha i się zaczyna łudzić że to jednak będzie wielka miłość

32

Widać dziewczyna nie traktuje Cię poważnie, tak myślę. Tym bardziej, że aktualizuje swojego tindera. Odpuść. Chociaż na chwilę i sprawdź czy jej zależy na Tobie czy tylko na seksie.
Może też przestraszyła się tego, że już mówisz o przeprowadzce.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024