randkowanie/poznawanie przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 2,046 ]

391 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-03-19 19:46:59)

Odp: randkowanie/poznawanie przez internet

jakiś człowiek Na pewno mogę stwierdzić, tak jak poprzedniczka, że wszelkie zmiany warto robić DLA SIEBIE. Tylko i wyłącznie. Znaczy się, kiedy jeszcze jesteś sam, to nie możesz na siłę dopasowywać się do trendów, szczególnie takich, jakie niby w danej chwili panują. Ja też nigdy nie lubiałem miejsc nadzwyczaj głośnych i tłocznych - miejscem z koszmaru s adla mnei kluby, gdzie sie cisną wszyscy na parkiecie jak w puszcze sardynek. Ostatni raz byłem tam chyba z dwa lata temu na wieczorze kawalerskim kumpla i szczerze odczułem ulgę, jak tylko wyszedłem z tłumu smile
Mogę wziąć udział w spływie kajakowym czy wycieczce górskiej, gdzie bedzi ewięćej ludzi, ale w takiej ciasnocie, jaka panuje w klubach czuje się jak więzień.

Wyciąganie takich wniosków, jak w przypadku tych podróży to już jest absurd! Nie wiem, czy to domena kobiet czy kwestia dzisiejszych czasów, ale naprawdę mam wrażenie, że ludzie zaczynają wariować. To już nawet nie chodzi o to, jak ktoś spędza czas czy co w życiu robi, bo tu naprawdę możliwości jest sporo, ale zdolność wnioskowania o kimś na podstawie kilku informacji z jego życia jest zwyczajnie śmieszna i żałosna. Zaczynam tez zauważać, że wiele osób kręci głową nie na to, że ktoś ma np słabo płatną pracę czy zbyt poukładane zycie, ale sam RODZAJ pracy już jest obiektem drwin, choćby była ona rozwojowa i dobrze płatna.
Z tymi wycieczkami to też śmiech na sali: pewnie wiel eosob oczekuje, że druga strona bedzie ubóstwiać np wakacje all inclusive, gdzie 90 % czasu spędza się na plaży albo na leżaku i to koniecznie w TYM konkretnym miejscu na świecie, bo jest POPULARNE a kraj leżący tuż obok już nie bardzo.

Wiele osób potrzebuje tego tak silnego odstresowania się, bo powiedzmy sobie szczerze, trochę się w pracy męczą. Niekoniecznie chodzi o to, żę jej nie lubią, ale zwyczajnie poddani są silnemu stresowi. Chociaż spotkałem się tez z opnią, że powinno się co innego robić zawodowo a hobby czy zainteresowania powinny być zupełnie inne, bo to zdrowe dla psychiki.. Cóż, nie skomentuję tego..
Nie wiem, jak będzie teraz, ale do niedawna pracująć nie czułem ani razu tego ciężaru, że idę do pracy, bo sama praca sprawiała mi pewnie tyle przyjemności, co ludziom siedzenie w pubie w piatek po całym tygodniu zapie**lu. smile
Coś czuję, że gdybym miał się z kimś związać, to musiałbym naprawdę wybrać kogoś ściśle ze swojej branży, bo na samą myśl o wakacjach, jakie ja lubię wielu pewnie by się popukało w czoło...
Co do pewności siebie czy zdolności zagadania(do kogokolwiek) to ja widzę u siebie wielką poprawę w stosunku do czasów szkolnych. Myślę, że wiele dały tutaj same studia czy zajęcia lub spotkania z ludźmi z bliskiego kręgu zainteresowań. Nawet okazja do ćwiczenia zwykłej uprzejmej rozmowy nadarza się np w knajpach, kiedy coś zamawiamy do jedzenia. Warto się uśmiechnąć, popatrzeć w oczy itp . wink

Zobacz podobne tematy :

392

lody miętowe napisał/a:

Kwestia kobiet, no tak, jeśli swoją wartość i pewność siebie budowałeś i budujesz w oparciu o zainteresowanie, a w sumie brak , że strony kobiet to teraz jest jak jest. Twoja wartość jako człowieka nie zależy od ilość kobiet w Twoim życiu. Ale rozumiem, że to może boleć i wprawiać w przygnębienie.

Hmm, to nie do końca tak, że opinię o sobie opieram cały czas tylko na tym, czy mam dziewczynę. Po prostu w tym momencie życia to coś, czego mi zwyczajnie brakuje, więc i ma większy wpływ na mnie.

A ogólnie masa rzeczy ma na to wpływ. 3 lata temu to były np. zarobki w pracy. Zarabiałem 2x mniej niż stawki rynkowe, szefostwu to było na rękę, ja się nie kłóciłem, bo po prostu uznałem, że widocznie na tyle tylko zasługuję. A trochę mnie to przybijało.

lody miętowe napisał/a:

Moze nawet nie zauważyłeś, że jakaś kobieta była tobą zainteresowana? Tak, jak ktoś o sobie myśli tak jak Ty, to takich rzeczy może nie zauważyć, nie wierzy że to jest realne i szczere.

Mogę wymienić na palcach rąk wszystkie dziewczyny, które same z siebie się do mnie odezwały w ciągu ostatnich paru lat. A jeśli odrzucę rodzinę i koleżanki z pracy, z którymi po prostu rozmawia się o pracy, to zostaje całe 0 dziewczyn tongue 0 zainteresowania i tyle. Jest coś we mnie, co odrzuca innych.

lody miętowe napisał/a:

Edit: nie jesteś w życiu perfekcjonista?

Nie wiem, ale zawsze lubiłem przeanalizować rzeczy, robić wszystko porządnie, mieć poukładane, mieć porządek.

393 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-03-19 19:55:40)

Oj tam bagiennik zaraz ze swojej branży , dla mnie wakacje przez ciebie opisane, czyli smażing na plaży bądź leżenie na leżaku przy basenie i sączenie drinków, byłyby koszmarne, zanudziłabym się na śmierć, także nie wszystkie panie w takich gustuja tongue

Edit: A teraz zarabiasz nadal tyle czy dostałeś podwyżkę?  tongue cos czuje ze więcej i co, to nie sukces i Twoja praca? tongue pewnie jakby pogrzebac, czyli lepiej Cię poznać, to zaraz by się okazało ze tych małych sukcesików jest więcej, tylko...no właśnie, umiesz się czymś cieszyć? Jak Cie człowieku czytam tk mi się kojarzysz z pewnym delikwentem tongue trzeba Ci trochę w głowie poprzestawiac, musisz popracować nad sobą, i będzie dobrze smile

394 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-19 20:25:33)

lody miętowe napisał/a:

Edit: A teraz zarabiasz nadal tyle czy dostałeś podwyżkę?  tongue cos czuje ze więcej i co, to nie sukces i Twoja praca? tongue pewnie jakby pogrzebac, czyli lepiej Cię poznać, to zaraz by się okazało ze tych małych sukcesików jest więcej, tylko...no właśnie, umiesz się czymś cieszyć? Jak Cie człowieku czytam tk mi się kojarzysz z pewnym delikwentem tongue trzeba Ci trochę w głowie poprzestawiac, musisz popracować nad sobą, i będzie dobrze smile

Podwyżki były, zmiany pracy też.
Od tamtego czasu zmieniłem pracę 2x: 2 lata temu i teraz w lutym. Teraz powiedzmy, że wychodzi minimum 3x tyle. Nawet jak rozmawialiśmy mailowo, to dostałaś pewne wskazówki ile mogę zarabiać xD Więc nic tylko się cieszyć. I fakt, czasem mnie to cieszy, bo nie muszę się martwić jak sporo ludzi o to, jak dotrwać do kolejnego miesiąca. Tylko jak pisałem, dla mnie to jest coś normalnego, że mam dobrze płatną pracę, gdzie robię to, co lubię (a jak nie, to zmieniam i za miesiąc mam nową, lepszą). Cała moja rodzina jest techniczna, wszyscy po studiach mgr (no, jeszcze ktoś w trakcie jest). Więc w sumie mam to w genach i niewykorzystanie tego byłoby głupotą.

Ogólnie co do cieszenia się - czasem się cieszę, ale to jest krótkotrwałe. Nie potrafię się cieszyć czymś dłużej. Albo inaczej: jak robię to, co lubię, to mnie to cieszy. Uprawiam sport - jestem zadowolony. Pracuję i robię to co lubię - 8h mija szybko, chciałbym więcej xD Tylko że jak przestaję, to wtedy wracam do swojej szarej rzeczywistości.

395

No to nie zostało nic innego jak spróbować pokolorować tą szara rzeczywistosc smile musisz ruszyć człowieku, spróbować czegoś nowego, coś zmienić w swoim życiu wink

396

jakis_czlowiek napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Podwyżki były, zmiany pracy też.
Od tamtego czasu zmieniłem pracę 2x: 2 lata temu i teraz w lutym. Teraz powiedzmy, że wychodzi minimum 3x tyle. Nawet jak rozmawialiśmy mailowo, to dostałaś pewne wskazówki ile mogę zarabiać xD Więc nic tylko się cieszyć. I fakt, czasem mnie to cieszy, bo nie muszę się martwić jak sporo ludzi o to, jak dotrwać do kolejnego miesiąca. Tylko jak pisałem, dla mnie to jest coś normalnego, że mam dobrze płatną pracę, gdzie robię to, co lubię (a jak nie, to zmieniam i za miesiąc mam nową, lepszą). Cała moja rodzina jest techniczna, wszyscy po studiach mgr (no, jeszcze ktoś w trakcie jest). Więc w sumie mam to w genach i niewykorzystanie tego byłoby głupotą.

Ogólnie co do cieszenia się - czasem się cieszę, ale to jest krótkotrwałe. Nie potrafię się cieszyć czymś dłużej. Albo inaczej: jak robię to, co lubię, to mnie to cieszy. Uprawiam sport - jestem zadowolony. Pracuję i robię to co lubię - 8h mija szybko, chciałbym więcej xD Tylko że jak przestaję, to wtedy wracam do swojej szarej rzeczywistości.

Nie potrafisz się cieszyć tym, co masz bo cały czas pielęgnujesz poczucie czego nie masz. Fajnie, że nad sobą pracujesz, zmieniasz się, rozwijasz, ale wydaje mi się, że robisz to cały czas bo nastawiasz się na określony efekt, ale w życiu nic nie jest zero jedynkowe. A przez to twoje poczucie własnej wartości zaraz rosnąć to cały czas maleje bo skoro wszystkie twoje wysiłki nie sprawiają, że osiągasz określony cel to chyba coś nie tak. A tego NIE TAK najłatwiej i najszybciej szukać w sobie. Dlatego naprawdę czasem warto odpuścić i spróbować na chwilę nie spinać się...

397 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-20 14:23:11)

Tylko że nie jest to takie łatwe. Dlatego jest mi potrzebny terapeuta, żeby pomóc mi pogodzić się z tym, że będę widocznie sam do końca życia xD

Dla 99% ludzi to jest normalne, że się kogoś ma/miało w moim wieku. Nawet największy debil nie ma zwykle z tym problemu. A ja tak... Nawet 16latki mają większe doświadczenie w tych sprawach niż ja. Jak ludzie z mojego otoczenia zaczynają rozmawiać na temat dziewczyn/związków/seksu/itp., to mam ochotę zwykle uciec i się gdzieś schować.

398

Tez chyba za bardzo myslisz nad relacjami damsko męskimi.
Przed chwilą napisałem w watku rossmaki czy jakoś tak. Jak bedziesz miec podobne podejscie to co się dziwic masz ze jesteś sam.
Tak samo jak zdarza mi sie pisać z kobietami i zaprzeposzeniem czuje sie jak na przesłuchaniu albo niezadowolne ze mają jakies oczekiwania w danym czasie a to się nie spełnia lub wiele innych rzeczy przez które się kazda relacja się zepsuje.
Ja mam 34lata byłem w jednym zwiazku i szczerze nie załuje ze nie wpakowałem się wczesniej w zwiazki na siłę.
Masz oczekiwania życiowe i to by mieć partnerkę spoko ale pamiętaj ze dzisiejsze czasy są okrutne bo cięzko zaufać ludziom co przyprawiają rogi swoim wybranym .

399

jmox napisał/a:

Tez chyba za bardzo myslisz nad relacjami damsko męskimi.

Hah, ciężko nie myśleć...

Trochę inaczej na to patrząc... podobno statystycznie jak facet nie ma seksu przez 3 tygodnie, to zaczyna mu się psuć humor, gorzej się czuje, itp. Więc co ja mam w takim razie powiedzieć xD

400 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-03-21 20:20:12)

Zostaje działać na własną rękę. Na poziomie fizycznym, jeśli mówimy o rozładowaniu napięcia, czy seks czy masturbacja, jeden pieron, efekt ten sam.

401 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-31 19:25:00)

Tak w ogóle udało mi się zepsuć Tindera xD

Z ciekawości założyłem multikonto, żeby sprawdzić, czy da się 2x na ten sam nr telefonu stworzyć. Dało się, gdy wybrałem rejestrację przez konto google. Konto zaraz usunąłem. Ale przy okazji skasowało mi premium z głównego konta xDD Co za gówno. Dobrze, że i tak już z tego prawie nie korzystam, mam tylko po to, żeby zobaczyć, czy wpadnie jakaś para przypadkiem.

Albo Tinder specjalnie to zrobił, czyli zwykła kradzież. Albo nie potrafią w programowanie...

402

Albo wszechświat mówi ci, że to nie Twój czas:)
A tak serio, Tinder często blokuje dany numer, jeśli bardzo często się na niego logujesz, bo wymusza na użytkownikach, żeby aplikacja cały czas była aktywna...

403 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-01 16:54:49)

LenaLu napisał/a:

Albo wszechświat mówi ci, że to nie Twój czas:)
A tak serio, Tinder często blokuje dany numer, jeśli bardzo często się na niego logujesz, bo wymusza na użytkownikach, żeby aplikacja cały czas była aktywna...

O dziwo udało mi się odzyskać premium oO Podali mi ten token aktywacyjny, co trzeba podać. Więc jeśli teraz usunę konto, to gdy znowu wrócę kiedyś, to będę mógł przywrócić premium. Gdybym tego nie popsuł, to sami z siebie by mi tego tokeny nie dali. Więc nawet wyszedłem na plus tongue

No z tym, że to nie mój czas, to no... Mój czas to chyba nigdy nie jest, bo ile można czekać^^ Jak dobiję do 40tki, to też będzie, że pewnie jeszcze nie mój czas tongue

404

Powtórzę raz jeszcze, daj na luz bo jesteś naprawdę bardzo sfrustrowany i zezłoszczony cała tą sytuacją, czuć to w każdym kolejnym poście. Musisz dać na luz, albo się udusisz:)
Dzisiaj 30 to jak dziesięć lat temu 20, podobnie z 40 to jak kiedyś 30. Nie ma co się nakręcać bo na siłę nic nie wychodzi, a jedynie jeszcze coś przy okazji spier..lisz.

405 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-04 13:55:10)

"Wrzuć na luz!" - lubię to! big_smile

10 lat temu? Chyba prędzej 50 lub 100 tongue

406

LenaLu napisał/a:

Powtórzę raz jeszcze, daj na luz bo jesteś naprawdę bardzo sfrustrowany i zezłoszczony cała tą sytuacją, czuć to w każdym kolejnym poście. Musisz dać na luz, albo się udusisz:)
Dzisiaj 30 to jak dziesięć lat temu 20, podobnie z 40 to jak kiedyś 30. Nie ma co się nakręcać bo na siłę nic nie wychodzi, a jedynie jeszcze coś przy okazji spier..lisz.

Dlatego jak pisałem wczoraj: usunąłem Tindera. Może wrócę za jakiś czas, ale póki co robię se przerwę.

407

No i bardzo dobrze. Ja pierwszy raz jak założyłam sobie konto na profilu randkowym zbyt emocjonalnie do tego podeszłam i chyba za bardzo brałam wszystko na serio. Za drugim razem chyba było mi lżej i polecam po prostu umówić się na kilka spotkań i cieszyć się nimi jak wyjściem z dobrym znajomym, bez oczekiwań. Ja co prawda tak partnera nie poznałąm, ale nadal z kilkoma osobami utrzymuję kontakty i nawet fajnie sobie pogadać możemy. A i np. spacer z psami się zdarzy.

408

LenaLu napisał/a:

No i bardzo dobrze. Ja pierwszy raz jak założyłam sobie konto na profilu randkowym zbyt emocjonalnie do tego podeszłam i chyba za bardzo brałam wszystko na serio. Za drugim razem chyba było mi lżej i polecam po prostu umówić się na kilka spotkań i cieszyć się nimi jak wyjściem z dobrym znajomym, bez oczekiwań. Ja co prawda tak partnera nie poznałąm, ale nadal z kilkoma osobami utrzymuję kontakty i nawet fajnie sobie pogadać możemy. A i np. spacer z psami się zdarzy.

No Panna to samo proponuje, więc chyba dzisiaj spróbuję jeszcze raz na luzie^^

409

jeśli uważasz, że jesteś gotowy to zrób to jeszcze dzisiaj.  Choć myślę, że mógłbyś odpocząć kilka dni, ale to moja subiektywna ocena smile

410

Jeszcze dzisiaj napisz do LenyLu  po prostu i już z Tinderm zdążysz
nie żebym miał kogokolwiek swatać broń boże smile

411 Ostatnio edytowany przez LenaLu (2022-04-06 19:37:38)

paslawek napisał/a:

Nie te widełki wiekowe;)
Ale Tindera przerobiłam, wiem z czym to się je... Żeby to ładnie ująć to ja mam teraz takie gap year...

Ale ja tu widzę wielu swataczy, prawie każdy chce swatać, a niby nikt nikogo nie szuka, jak to jest?

412 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-06 19:53:59)

LenaLu napisał/a:
paslawek napisał/a:

Nie te widełki wiekowe;)
Ale Tindera przerobiłam, wiem z czym to się je... Żeby to ładnie ująć to ja mam teraz takie gap year...

Ale ja tu widzę wielu swataczy, prawie każdy chce swatać, a niby nikt nikogo nie szuka, jak to jest?

E tam widełki
Ja to nie szukam bo mam ten komfort bycia żonatym i mam swoje lata więc swatałem innych z dobrego serca
inni natomiast swatają dla zasłony dymnej żeby nie szukać lub mają inne ukryte podejrzane cele
Jedna swatka sama wpadła we własne sidła i teraz jest w kropce smile

413

Komfort bycia żonatym:) niektórzy uznaliby to za oksymoron hehe

Powiem tak etap szukania i usilnego zaklinania rzeczywistości mam nadzieję, mam za sobą:) łatwiej się wtedy oswoić z życiem. Ja swatką nie zamierzam być, nie mam ani talentu ani potrzeby...

414

LenaLu napisał/a:

polecam po prostu umówić się na kilka spotkań i cieszyć się nimi jak wyjściem z dobrym znajomym, bez oczekiwań.

Najpierw muszą być pary, a potem jakaś w miarę interesująca rozmowa. W zeszłym roku byłem 2 miesiące na badoo, udało się normalnie porozmawiać tylko z jedną dziewczyną i umówić na spotkanie.
To co napisałaś wyżej to jest dla mnie abstrakcja tongue

415

Hmm, ja nie mówię, że to zaraz pierwszego dnia i to nie tak, że było mnóstwo okazji. Ale jakieś tam się pojawiły.
Jeśli chodzi o parowanie to ja mam takie doświadczenie, że choć par było dużo to "zmusić" kogoś do spotkania graniczyło z cudem. A jeszcze śmieszniejsze było, kiedy sama proponowałam spotkanie to zdarzyło mi się usłyszeć, że nie spodziewał się, że taka jestem i nie chcę go bliżej poznać wtf? No chyba chciałam smile

416

Serberys napisał/a:
LenaLu napisał/a:

polecam po prostu umówić się na kilka spotkań i cieszyć się nimi jak wyjściem z dobrym znajomym, bez oczekiwań.

Najpierw muszą być pary, a potem jakaś w miarę interesująca rozmowa. W zeszłym roku byłem 2 miesiące na badoo, udało się normalnie porozmawiać tylko z jedną dziewczyną i umówić na spotkanie.
To co napisałaś wyżej to jest dla mnie abstrakcja tongue

Badoo powstało na fali popularności Sympatii, ale z potencjałem Tindera... Niestety te wszystkie portale maja wiele ze sobą wspólnego i niekoniecznie to dobre rzeczy. Jednak trzeba próbować, tak myslę...

417

LenaLu napisał/a:

Jednak trzeba próbować, tak myslę...

No ja straciłem siły i nadzieję, że coś na podobnych portalach osiągnę i usunąłem konto ^^

418 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-10 21:09:59)

Serberys napisał/a:
LenaLu napisał/a:

Jednak trzeba próbować, tak myslę...

No ja straciłem siły i nadzieję, że coś na podobnych portalach osiągnę i usunąłem konto ^^

Miałem tak samo... 3 miesiące na Tinderze i 1 spotkanie, i to dość wymuszone (po prostu chciałem zobaczyć jak to jest się z kimś spotkać i mieć jakieś przemyślenia na przyszłość). To nie są dobre apki dla facetów^^

Ale pewnie wrócę na Tindera za jakiś czas, tylko problem jest taki, że nawet jak usuniesz konto i stworzysz nowe, to przenosi Twoje elo score ze starego konta (bo porównuje masę danych, które zostawiłeś w bazie), więc już na start jesteś w dupie i nie masz "newbie boost". Więc trzeba bawić się w jakieś hard resety konta, a nie wiem czy mi się chce.

419

Ja też właśnie dziś usunąłem konta na tych śmiesznych portalach , doszedłem do wniosku że szkoda czasu i nerwów na takie coś :d
Właściwie to się nie dziwię że faceci wysyłają zdjęcia swojego krocza na tych portalach :d
Myślę że koniec tych portali jest bliski .

420

Joker20 napisał/a:

Ja też właśnie dziś usunąłem konta na tych śmiesznych portalach , doszedłem do wniosku że szkoda czasu i nerwów na takie coś :d
Właściwie to się nie dziwię że faceci wysyłają zdjęcia swojego krocza na tych portalach :d
Myślę że koniec tych portali jest bliski .

Te portale mają się świetnie i śmierć im nie grozi. A jak ktoś ma poziom mentalny wysyłania zdjęć swojego krocza, to nic dziwnego, że sobie nie może kogoś znaleźć.

421

Ja niestety też nie mam dobrych doświadczeń z takimi portalami. sad

422 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-13 22:39:54)

Hah, założyłem sobie znowu konto na Tinderze, teraz na luzie. I co? Wcześniej był limit chyba 50 lajków na dzień jeśli się nie ma premium. Teraz limit mi się wyczerpał po 10^^

Czytam że ten limit nie jest sztywny, tylko każdy ma inny. Ale chamstwo tongue Szczyt pazerności.

423

Nie używam. Kiedyś owszem. Nie lubię tam zamuły. Nie znoszę egzaltacji. Wchodzisz na profil i boli cię ucho bo oto wielce wyzwolona ryczy że nie zna tabu i jest tolerancyjna. Dalej...jestem jaka jestem, kto ma wiedzieć ten wie, napisz a się dowiesz, wiadomo klasa i tajemnica a w tle arcypierdolnik, tona garów w zlewie, rower i kołyska. Jeszcze inna dupą się wystawi albo same szkity. Pazury jak szpadle. W ogóle wyjątkowo upodobały sobię opisy w stylu listy życzeń. Jeszcze all right reserved powinny wstawiać. Są i takie nietykalskie, ultrapruderia pancerne gacie.. co nie zagadasz to płacze że gwałacą.Boże pomiłuj
Ale te zainteresowania w piktogramach to już w ogóle mensa. Zainteresowania: tvn, truskawki,plażing, przytulanie. No..fajnie by było tak szydzić i ironizować w opór ale są i normalnie, fajne, ciekawe dziewczyny. Dałem kiedyś  niesztampowe i unikatowe zdjęcie jak się uśmiecham tysionć pińcet nad poziomem  i dostałem wiadomość. Odpisałem natychmiast...dalej to piękna ale i smutna dla mnie historia.

424

chmurny napisał/a:

Nie używam. Kiedyś owszem. Nie lubię tam zamuły. Nie znoszę egzaltacji. Wchodzisz na profil i boli cię ucho bo oto wielce wyzwolona ryczy że nie zna tabu i jest tolerancyjna. Dalej...jestem jaka jestem, kto ma wiedzieć ten wie, napisz a się dowiesz, wiadomo klasa i tajemnica a w tle arcypierdolnik, tona garów w zlewie, rower i kołyska. Jeszcze inna dupą się wystawi albo same szkity. Pazury jak szpadle. W ogóle wyjątkowo upodobały sobię opisy w stylu listy życzeń. Jeszcze all right reserved powinny wstawiać. Są i takie nietykalskie, ultrapruderia pancerne gacie.. co nie zagadasz to płacze że gwałacą.Boże pomiłuj
Ale te zainteresowania w piktogramach to już w ogóle mensa. Zainteresowania: tvn, truskawki,plażing, przytulanie. No..fajnie by było tak szydzić i ironizować w opór ale są i normalnie, fajne, ciekawe dziewczyny. Dałem kiedyś  niesztampowe i unikatowe zdjęcie jak się uśmiecham tysionć pińcet nad poziomem  i dostałem wiadomość. Odpisałem natychmiast...dalej to piękna ale i smutna dla mnie historia.

Niestety masz rację, ale te piktogramy(swoją drogą ten kto je wymyślał to dopiero debil:), opisy te de, dotyczą też panów hehe, tylko u nich może nie ma pierdolnika ale zdjęcia w lustrze na siłce już tak:)

425

LenaLu napisał/a:

Niestety masz rację, ale te piktogramy(swoją drogą ten kto je wymyślał to dopiero debil:), opisy te de, dotyczą też panów hehe, tylko u nich może nie ma pierdolnika ale zdjęcia w lustrze na siłce już tak:)

Znaczy się to są zwykłe ikonki dostępne przy pisaniu z poziomu telefonu. Ludzie je używają jako skróconą formę opisu. Sam dodałem kilka. Inna sprawa, że często i tak nie wiesz co dana ikonka znaczy^^

426

No mi chodziło bardziej o to, że ten kto  wymyślił wstawianie t ych piktogramów to debil, mnie to osobiście cholernie wkurza, szczególnie jak widzę całą listę i ani jednego słowa. Na fejsbuku to też się zrobiło popularne, a najgorsze, że sami wstawiający nie potrafią określić znaczenia. Tak jak jeden pan, który był święcie przekonany, że ma umieszczony obrazek własnego znaku zodiaku czyli ryb, a miał raka smile bo myślał, że to dwie odwrócone rybki ehhe

427 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-16 21:13:21)

Ja mam spory opis. Ale dodatkowo na górze kilka ikonek, które jednak dość wyraźnie opisują to co trzeba - piłka, bieganie, szachy, kostka do gry, pizza, książka, pad do gier. Więc tu chyba każdy wie o co chodzi.

Ale fakt, np. z tymi znakami zodiaku to masakra, bo nikt tego nie zna na pamięć, więc nie wiem po co to^^

428

Co sądzicie o poznawaniu facetów przez internet?
Czy według was warto szukać miłości przez portale randkowe?
Ja jakoś nigdy nie byłam przekonana do tego i obawiam się tego.

429

Facetów na pewno, bo jest ich wielu w różnych przedziałach wiekowych. Kobiety...jak ktoś ma odporność psychiczną i jest gotów przesiać ok 50 kobiet poznanych na żywo to tak. Inaczej tylko się wkurzy.

430

Werka456 szczerze, to spróbuj i się sama przekonaj. Nie jest to wdzięczny sposób, bo choć facetów jest tam dużo to wielu z nich jest zajętych, szukających na boku, w trudnej sytuacji typu separacja/w trakcie rozwodu, bądź świeżo po rozstaniu szukający plastra. Jeśli to Cię nie zniechęci i poświecisz trochę czasu na to, uzbroisz się w cierpliwość to da się kogoś poznać ale z kolei czy coś z tego wyjdzie to już inna para kaloszy.

431

Be. napisał/a:

Facetów na pewno, bo jest ich wielu w różnych przedziałach wiekowych. Kobiety...jak ktoś ma odporność psychiczną i jest gotów przesiać ok 50 kobiet poznanych na żywo to tak. Inaczej tylko się wkurzy.

A Ty dalej swoje. Tak jakby to nie działało tak samo w obie strony^^

432 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-17 15:44:08)

Bo nie działa, polecam sprawdzić bo póki co tylko teoretyzujesz.

Deep plasterki, związek nowy zanim zacznie się stary...dziwne ze w moim otoczeniu robią tak tylko prawie kobiety xD

433

Be. w twoim otoczeniu czy w twojej głowie wink bo to różnica

434

Na tyle osób ile znam randkujących przez neta, dwie znalazły parę i jedna skończyła się ślubem. To brzmi jak dużo żab pocałowanych. Bardzo liczy się wygląd i trzeba się przebić przez tabun ludzi, którzy patrzą mocno na niego.

435

Moja frustracja osiągnęła zenitu. Jestem spoko normalnym facetem (z wyglądu również, w miarę możliwości o siebie dbam), nie mam problemu z nawiązaniem relacji by sobie z kimś o czymś pogadać, ale nie miałem do tej pory zbytnio szczęścia do poznania fajnej dziewczyny, żeby coś z tego wyniknęło poważnego w realu. Można to ująć w ten sposób, że było wspólne randkowanie, wspólny wypad itp i na tym się to wszystko pokończyło. Za rok stuknie mi 30 i prawdę mówiąc kończą mi się pomysły w jaki sposób poznać jakieś fajne dziewczyny do jakiejkolwiek relacji. Jakakolwiek próba spełza na niczym, a jedyne objawy kontaktu widze od... sorry drogie Panie - grubasek, czy innych odrzutków. Na portalach randkowych wygląda to niemal identycznie. I co ja mam takiej odpisać jednej czy drugiej, jeśli startują nie do tej kategorii. Że mi sie nie podobają? A potem pieprzenie o dupie marynie, że faceci to świnie czy szowiniści.

436

Mikolajn napisał/a:

Jakakolwiek próba spełza na niczym, a jedyne objawy kontaktu widze od... sorry drogie Panie - grubasek, czy innych odrzutków.

Mikolajn napisał/a:

I co ja mam takiej odpisać jednej czy drugiej, jeśli startują nie do tej kategorii. Że mi sie nie podobają?

Innym się najwyraźniej nie podobasz, więc może to właśnie he he Twoja kategoria ;P

437

Mikolajn napisał/a:

Moja frustracja osiągnęła zenitu. Jestem spoko normalnym facetem (z wyglądu również, w miarę możliwości o siebie dbam), nie mam problemu z nawiązaniem relacji by sobie z kimś o czymś pogadać, ale nie miałem do tej pory zbytnio szczęścia do poznania fajnej dziewczyny, żeby coś z tego wyniknęło poważnego w realu. Można to ująć w ten sposób, że było wspólne randkowanie, wspólny wypad itp i na tym się to wszystko pokończyło. Za rok stuknie mi 30 i prawdę mówiąc kończą mi się pomysły w jaki sposób poznać jakieś fajne dziewczyny do jakiejkolwiek relacji. Jakakolwiek próba spełza na niczym, a jedyne objawy kontaktu widze od... sorry drogie Panie - grubasek, czy innych odrzutków. Na portalach randkowych wygląda to niemal identycznie. I co ja mam takiej odpisać jednej czy drugiej, jeśli startują nie do tej kategorii. Że mi sie nie podobają? A potem pieprzenie o dupie marynie, że faceci to świnie czy szowiniści.

Nic złego w tym, że napiszesz kobiecie, że nie jest w twoim typie, albo że nawet Ci się nie podoba, ja tak myślę, ale ten tekst ... a jedyne objawy kontaktu widze od... sorry drogie Panie - grubasek, czy innych odrzutków nie zachęca do poznani twojej osoby. W takim razie ty też jesteś odrzutkiem, skoro trafiłeś na ten sam portal...
Chyba kolejny cierpiący na niechęć do całego świata wink

438

Tak w ogóle ktoś wie jak dokładnie działa ten shadowban w przypadku, gdy się usuwa konto, a potem po jakimś czasie zakłada nowe?

Miałem przez te 3 miechy konto, potem usunąłem i wróciłem po ~2 tygodniach. Minęły 2 tygodnie ponad, przez ten czas miałem całe 2 pary i 4 like'i. Wygląda jakby przywróciło mi i tak ranking z poprzedniego konta. Plus od tygodnia już żaden like'i nie pojawił się. Więc zastanawiam się, czy to może być shadowban i teraz jestem już całkowicie w dupie? tongue Tylko czy takie bany dostaje się po jakimś czasie od założenia konta? Myślałem, że raczej od razu to algorytm wykrywa i banuje.

A jeśli to shadowban, to by może tłumaczyło dlaczego dziewczyna po ostatniej randce, gdy była zadowolona i się zgodziliśmy, że ustalimy drugi termin, więcej się już nie odezwała^^ Chociaż może to myślenie życzeniowe jak zwykle.

439

(...), to by może tłumaczyło dlaczego dziewczyna po ostatniej randce, gdy była zadowolona i się zgodziliśmy, że ustalimy drugi termin, więcej się już nie odezwała^^ Chociaż może to myślenie życzeniowe jak zwykle.

A jak wytłumaczysz to, że Ty nie odezwałeś się do niej pierwszy?

440

KoralinaJones napisał/a:

(...), to by może tłumaczyło dlaczego dziewczyna po ostatniej randce, gdy była zadowolona i się zgodziliśmy, że ustalimy drugi termin, więcej się już nie odezwała^^ Chociaż może to myślenie życzeniowe jak zwykle.

Gdzie napisałem, że się nie odezwałem?

441

KoralinaJones napisał/a:

Gdzie napisałem, że się nie odezwałem?

Właśnie nigdzie. A odezwałeś się?

442

Tak...

443 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-29 20:44:57)

Ok, problem się rozwiązał. Przed chwilą po długim czasie wpadła nowa para, więc widocznie dziewczyna z ostatniej randki mnie zwyczajnie olała tongue A już się bałem, że mnie zbanowali na Tinderze^^

444

Tak się też zastanawiam, ludzie w profilach podają czym się zajmują. Ja też. Tylko czy podawanie, że jest się "programistą", to dobry pomysł? Wydaje mi się, że to może mieć negatywny efekt. Raczej słowo "programista" się ludziom źle kojarzy - facet siedzący cały czas przed komputerem, bez zainteresowań, bez znajomych, w koszuli flanelowej, itp^^

445

Tak się też zastanawiam, ludzie w profilach podają czym się zajmują. Ja też. Tylko czy podawanie, że jest się "programistą", to dobry pomysł? Wydaje mi się, że to może mieć negatywny efekt. Raczej słowo "programista" się ludziom źle kojarzy - facet siedzący cały czas przed komputerem, bez zainteresowań, bez znajomych, w koszuli flanelowej, itp^^

Ale z 15k na łapę. cool

446

Znerx napisał/a:

Ale z 15k na łapę. cool

Programista 15k nie jest zbyt często spotykany, mimo że każdy sponsorowany artykuł na necie o tym pisze^^

A nawet, to jeśli ktoś ma skojarzenia typu "programista = $$$", to też tym bardziej lepiej o tym nie wspominać.

447

Ależ klawa kokieteria z tym negatywnym efektem!  Nie świruj, jak każden jeden programista masz przemożną chęć powiedzenia tego każdemu kogo spotkasz..nie powstrzymałeś się nawet tutaj i nie zaprzeczaj że tak nie jest  (pół żartem..)

Ciekawość co by było gdybyś był kowalem albo szewcem

448

chmurny napisał/a:

Ależ klawa kokieteria z tym negatywnym efektem!  Nie świruj, jak każden jeden programista masz przemożną chęć powiedzenia tego każdemu kogo spotkasz..nie powstrzymałeś się nawet tutaj i nie zaprzeczaj że tak nie jest  (pół żartem..)

Bez komentarza...

chmurny napisał/a:

Tylko że faceci pracujący w IT nie mają dobrej opinii.
1) Brak znajomych
2) Brak zainteresowań
3) Cały czas przed kompem
4) Niezbyt zachęcający wygląd
5) Niedostosowani do życia wśród ludzi
6) Zbyt duże mniemanie o sobie, bo zarabiają za dużo
7) itp.

Czy znasz takie opinie o kowalach albo szewcach? Ja np. w portalach randkowych nie widziałem by dziewczyny pisały "Jak jesteś szewcem/kowalem to daj w lewo". Takie teksty się pojawiają w przypadku zawodów. I jakimś cudem zawsze chodzi o IT.

449

chmurny napisał/a:

Bez komentarza...

chmurny napisał/a:

Tylko że faceci pracujący w IT nie mają dobrej opinii.
1) Brak znajomych
2) Brak zainteresowań
3) Cały czas przed kompem
4) Niezbyt zachęcający wygląd
5) Niedostosowani do życia wśród ludzi
6) Zbyt duże mniemanie o sobie, bo zarabiają za dużo
7) itp.

Czy znasz takie opinie o kowalach albo szewcach? Ja np. w portalach randkowych nie widziałem by dziewczyny pisały "Jak jesteś szewcem/kowalem to daj w lewo". Takie teksty się pojawiają w przypadku zawodów. I jakimś cudem zawsze chodzi o IT.

Tak! To wykluczenie musi się skończyć rewolucją!

450

"Jak jesteś szewcem/kowalem to daj w lewo". Takie teksty się pojawiają w przypadku zawodów. I jakimś cudem zawsze chodzi o IT.

Bo one nie wiedzą, że jest albo w sumie był, taki zawód jak szewc czy kowal.
No i nawet jak jest to będzie to jakiś "wąsaty dziaders", więc się samo przez się rozumie, że i tak nie dostanie lajka.
lol

451

Pokolenie milenialsów to raczej z wyżej wymienionymi zawodami nie miało do czynienia.. smile

A wiadomo: nieważne, ile samemu by się nie zarabiało i gdzie, każdy "jeleń" muuusi koniecznie być nadziany, żeby został zaakceptowany wink

Chociaż czasami to nie sama kasa, ale prestiż czy pozycja zawodowa dobrze wygląda, jak się psiapsiółkom pochwali...I nie mówimy tu o przyzwoitym poziomie, ale raczej grubo ponadprzeciętnym..

452

bagienni_k napisał/a:

Chociaż czasami to nie sama kasa, ale prestiż czy pozycja zawodowa dobrze wygląda, jak się psiapsiółkom pochwali...I nie mówimy tu o przyzwoitym poziomie, ale raczej grubo ponadprzeciętnym..

No mi chodzi o to, że jednak programista nie ma zbyt dobrych opinii w Polsce, bo zaraz się kojarzy z jakimś zapuszczonym gościem, co nie ma życia, nie ma znajomych, 0 zainteresowań, a siedzi tylko przed kompem. To jest sens o tym pisać w ogóle?
Dodatkowo każdy chyba ma świadomość, że jednak zarobki programistów w Polsce to zwykle wyższa półka, więc znowu babki mogą szukać jelenia^^

Chociaż według jakiegoś tam rankingu, to może nie jest tak źle?
https://webp-konwerter.infor.pl/eyJmIjoiaHR0cHM6Ly9nLmluZm9yLnBsL3AvX2ZpbGVzL/zM3NDQ4MDAwL3JhbmtpbmctbmFqYmFyZHppZWotcG93YX/phbnljaC16YXdvZG93LXctcG9sc2NlLXctMjAyMi1yb2t/1LXN3LXJlc2VhcmNoLTM3NDQ3NjM4LnBuZyIsInciOjc3MX0.webp

453 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-07 21:12:41)

Ksiądz to zawód? big_smile A ja głupia myślałam, że ... wiara, powołanie big_smile

No mi chodzi o to, że jednak programista nie ma zbyt dobrych opinii w Polsce,

Ty szukasz wspólniczki, współpracowniczki, czy kobiety do życia?

454

Ten ranking raczej NIE BYŁ przeprowadzany wśród młodych kobiet, czy raczej wśród młodych ludzi w ogóle. Świadczy o tym nie tylko pozycja w rankingu niektórych zawodów, jak i sama OBECNOŚĆ niektórych.

Murarz, rolnik, szewc, sprzedawca, robotnik budowlany - taaa, jasne...

455 Ostatnio edytowany przez Znerx (2022-05-07 21:45:38)

To jest sens o tym pisać w ogóle?
Dodatkowo każdy chyba ma świadomość, że jednak zarobki programistów w Polsce to zwykle wyższa półka, więc znowu babki mogą szukać jelenia^^

Zamiast rozkminiać głupoty to już lepiej sobie żaby w kosmosie pooglądaj.

I pewnie będzie w tym jakaś głęboko mądrość przez analogię. cool

Posty [ 391 do 455 z 2,046 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024