randkowanie/poznawanie przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Strony Poprzednia 1 2 3 4 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 2,046 ]

66

Odp: randkowanie/poznawanie przez internet
Ela210 napisał/a:

Przecież jeśli kogoś krótko znasz i wyjdziesz z jakąś inicjatywą to nie jest robienie z siebie pajaca. Jak nie ma wzajemności i odzewu z drugiej strony to wiadomo że się odpuszcza.
Nie wiem za bardzo gdzie widzicie problem.

Też tak uważam, nie chodzi wcale o proponowanie kolacji w wystawnej restauracji, ale choćby wyjście na spacer. Jeśli nie ma na to odpowiedzi, albo widzisz że taka druga osoba kręci to sie odpuszcza.
A wydaje mi się, że większości kobiet i to tych w moim przedziale wiekowym wink jednak została wychowana w przeświadczeniu, że to facet powinien wykonać pierwszy ruch i jest to po prostu miłe. Często wydaje mi się, że jak facet czeka na pierwszy ruch to przypomina taką rozkapryszoną diwę i taki obrazek mam przed oczami:)

Ja oczywiście wybiegłam naprzód z moimi opowieściami, które rzeczywiście mogą się wydać zabawne bo sama je tak traktuję. Ja powiem szczerze cły czas liczę, że spotkam kogoś z kim mogłabym sie tak zwyczajnie najpierw pospotykac, popoznawać, porandkować, a nie od razu szczoteczka do zębów i kapcie w domu. Dla mnie to nic fajnego, a wręcz naruszające mój komfort psychiczny.

Zobacz podobne tematy :

67

jakis_czlowiek napisał/a:
Ela210 napisał/a:

A nie przyszłoby wam do głowy, że ktoś nie chce udostępniać swojego wizerunku w necie z różnych powodów? Niekoniecznie z powodu niefajnego wyglądu czy bycia w związku?

Jasne, mam to na uwadze. Ale wtedy jednak w dobrym guście by było napisanie coś w stylu "sorry, ale nie chcę upubliczniać mojego wizerunku". Serio, zrozumiałbym to. Zamiast tego babka zaczęła mnie wyzywać. Więc no, ale cieszę się, że do spotkania nie doszło.

Takie rzeczy się zdarzają niestety na portalach randkowych na porządku dziennym. Przynajmniej się szybko zweryfikowało, że nie warto sobie głowy zawracać. Jak ktoś tak szybko pęka i zaczyna wyzywać to od razu blokada i szkoda czasu na zastanawianie się nad tym.

Ludzie różne zasady wymyślają dla siebie na tych portalach. Ja nie lubię rozmów przez telefon, szczególnie z nieznajomymi, ale czasem jak ktoś proponował rozmowę przez telefon to się zgadzałam i nie żałowałam. Zwykle można się więcej dowiedzieć. Wyjątek jak ktoś ma z tym konkretny problem (jąkanie, niedosłuch, itp).

68

_jenny_ napisał/a:

Ja nie lubię rozmów przez telefon, szczególnie z nieznajomymi, ale czasem jak ktoś proponował rozmowę przez telefon to się zgadzałam i nie żałowałam. Zwykle można się więcej dowiedzieć. Wyjątek jak ktoś ma z tym konkretny problem (jąkanie, niedosłuch, itp).

No ja bym nikomu nie podał swojego numeru. Zawsze można inaczej się komunikować, a jednak telefon to dość osobista rzecz.

Co do Skype i podobnych - istnieją serwisy, gdzie można przeprowadzić rozmowę bez posiadania konta, wtedy nie podaje się swoich danych. A jak ktoś nie chce pokazywać twarzy, to rozmowa może być bez kamerki.

69

_jenny_ napisał/a:

Ja nie lubię rozmów przez telefon, szczególnie z nieznajomymi, ale czasem jak ktoś proponował rozmowę przez telefon to się zgadzałam i nie żałowałam. Zwykle można się więcej dowiedzieć. Wyjątek jak ktoś ma z tym konkretny problem (jąkanie, niedosłuch, itp).

No ja bym nikomu nie podał swojego numeru. Zawsze można inaczej się komunikować, a jednak telefon to dość osobista rzecz.

Co do Skype i podobnych - istnieją serwisy, gdzie można przeprowadzić rozmowę bez posiadania konta, wtedy nie podaje się swoich danych. A jak ktoś nie chce pokazywać twarzy, to rozmowa może być bez kamerki.

Ja też tak kiedys myślałam z tym numerem telefonu, a teraz wolę to niż wymieniać się informacjami na Fb. A to z jednej prostej przyczyny nasze numeru telefonów i tak krążą w różnych bazach, o czym świadczą telefony od różnych telemarketerów. Większość numerów tez była na przestrzeni lat wykorzystywana przez różnych użytkowników więc dostęp tez mają inni.

Bezpieczniej chyba najpierw porozmawiać mimo wszystko.

70 Ostatnio edytowany przez _jenny_ (2022-01-31 22:12:13)

Ja się nie obawiam udostępnić telefonu kilku osobom. I tak się go podaje w różnych miejscach. Niechciane numery blokuję. I tak przed spotkaniem zwykle podawalam.
Z tym uzgadnianiem sposobu komunikacji to bywa klopotliwe. Mozna zniechecic ludzi.

71

Ehh i kolejne 2 pary, które ucichły po 1 dniu rozmowy... xD

Założyłem sobie też parę dni temu konto na Badoo i Sympatii. Ale z tego co widzę, Badoo to i tak praktycznie to samo co Tinder (sporo powtarzających się profili). A Sympatia ledwo zipie i 50% dziewczyn tam, to szuka ojca dla dzieci xD

72

jakis_czlowiek to na badoo i sympatii są osoby, z którymi można pogadać? Założyłem tam konto, bo koleżanka ciągle namawiała, a nie chciałem prowadzić z nią dyskusji na temat tych portali nie doświadczając jak tam jest. Rozmowy, jeśli jakieś były, to jakby człowiek rozmawiał z botem big_smile

73

Serberys napisał/a:

jakis_czlowiek to na badoo i sympatii są osoby, z którymi można pogadać? Założyłem tam konto, bo koleżanka ciągle namawiała, a nie chciałem prowadzić z nią dyskusji na temat tych portali nie doświadczając jak tam jest. Rozmowy, jeśli jakieś były, to jakby człowiek rozmawiał z botem big_smile

Nie wiem, jeszcze nie dotrwałem do takiego momentu xD

74 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-02 19:46:19)

Dzisiaj chyba pobiłem mój rekord: powiadomienie na komórce - para jakaś się pojawiła. No to po maks 5 minutach coś tam napisałem normalnego. Po 10 minutach już para była usunięta xD

Dzisiaj chyba pobiłem mój rekord: powiadomienie na komórce - para jakaś się pojawiła. No to po maks 5 minutach coś tam napisałem normalnego. Po 10 minutach już para była usunięta xD

Po pierwsze - co napisałeś jako "normalnego"?
Po drugie - może jednak warto zmienić taktykę i wytrzymać w czasie z odpowiedzią, co za dużo to też nie zdrowo (tu za szybko tongue )

76

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

Po drugie - może jednak warto zmienić taktykę i wytrzymać w czasie z odpowiedzią, co za dużo to też nie zdrowo (tu za szybko tongue )

Nie wiem, dostałem powiadomienie, to napisałem^^

A co do pisania, to ja jestem kiepski w zaczynanie, więc zwykle po prostu pytam się o to, co w profilu jest. W tym wypadku akurat jakie filmy lubi oglądać^^ Nie umiem w small talk tongue

Człowieku, a w co najlepiej umiesz? big_smile

78 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-03 19:00:50)

Galerida cristata napisał/a:

Człowieku, a w co najlepiej umiesz? big_smile

Patrząc na to jak mi idzie, to chyba w szybkie irytowanie dziewczyn^^ Miesiąc używania tindera, jakieś 20 par, z czego z 6 dziewczyn mi odpisało i udało się chwilę pogadać. Ale wszystkie miały widocznie dość po 1-2 dniach, bo albo potem usuwały parę, albo już się nie odezwały tongue

79 Ostatnio edytowany przez Galerida cristata (2022-02-03 19:21:58)

Człowieku, muszę znaleźć przyczynę ! smile

To rozmawiałeś z nimi chwilę czy przez cały dzień, lub dwa?

W jaki sposób z nimi rozmawiasz?

80 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-03 19:24:57)

Powiedzmy, że średnio tak kilkanaście wiadomości zostało wymienionych. I zwykle w sumie nie było widać, że rozmowa idzie źle:
- rozmowa o sporcie, coś tam piszemy, trza iść spać, a następnego dnia już cisza^^ Pewnie w weekend usunę parę.
- rozmowa o tym jak Netflix spieprzył Wiedźmina - najlepiej układająca się rozmowa z tych, które miałem, ale znowu to samo - następny dzień i cisza, usunąłem parę po paru dniach
- z jedną dziewczyną rozmowa na różne tematu po trochu, przez weekend nie odpisała, potem o dziwo odezwała się po 2 dniach i przeprosiła, znowu pogadaliśmy, ale potem znowu cisza - tu sam wywaliłem parę, bo to nie było poważne
- pisanie przez 2 dni z jedną dziewczyną, też szło ok, ale skończyło się, że dziewczyna usunęła parę tongue
- rozmowa z tą babką, co już opisywałem, co mnie zwyzywała tongue
- i coś jeszcze

Tinder chyba nie jest dla mnie^^

Ogólnie nie mam wprawy w rozmowach z dziewczynami i to pewnie widać.

Człowieku, a jakbyś opisał sposób w jaki z nimi rozmawiasz?

82

Człowieku, a jakbyś opisał sposób w jaki z nimi rozmawiasz?

Nie wiem jak to opisać tongue No normalnie^^

Nie jestem typem, co rzuca jakieś mega teksty. U mnie to standardowa rozmowa.

83 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-03 19:40:43)

Powiedzmy, że średnio tak kilkanaście wiadomości zostało wymienionych. I zwykle w sumie nie było widać, że rozmowa idzie źle:
- rozmowa o sporcie, coś tam piszemy, trza iść spać, a następnego dnia już cisza^^ Pewnie w weekend usunę parę.
- rozmowa o tym jak Netflix spieprzył Wiedźmina - najlepiej układająca się rozmowa z tych, które miałem, ale znowu to samo - następny dzień i cisza, usunąłem parę po paru dniach
- z jedną dziewczyną rozmowa na różne tematu po trochu, przez weekend nie odpisała, potem o dziwo odezwała się po 2 dniach i przeprosiła, znowu pogadaliśmy, ale potem znowu cisza - tu sam wywaliłem parę, bo to nie było poważne
- pisanie przez 2 dni z jedną dziewczyną, też szło ok, ale skończyło się, że dziewczyna usunęła parę tongue
- rozmowa z tą babką, co już opisywałem, co mnie zwyzywała tongue
- i coś jeszcze

Tinder chyba nie jest dla mnie^^

Ogólnie nie mam wprawy w rozmowach z dziewczynami i to pewnie widać.

Normalnie jak na rozmowie kwalifikacyjnej o pracę. Przechodzenie przez kolejne etapy. A jak nie, cyk CV do kosza. Dziękujemy Pani/Panu odezwiemy się.  Brrr

84

Normalnie jak na rozmowie kwalifikacyjnej o pracę. Przechodzenie przez kolejne etapy. A jak nie, cyk CV do kosza. Dziękujemy Pani/Panu odezwiemy się.  Brrr

Wiesz, ciężko prowadzić rozmowę, jak np. dziewczyna ma pusty profil, albo w ogóle nic się nie pokrywa. Wtedy jest dość sztywno. Zauważyłem też, że to ja od samego początku próbuję ciągnąć rozmowę. U dziewczyn to wygląda mniej więcej tak, jakby myślały "mam wywalone, i tak mam 20 innych na Twoje miejsce" tongue Co w sumie jest prawdą, bo takie proporcje tam pewnie są.

Człowieku, to i Ty miej na to wywalone ! tongue

86 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-03 19:59:44)

Wiesz, ciężko prowadzić rozmowę, jak np. dziewczyna ma pusty profil, albo w ogóle nic się nie pokrywa. Wtedy jest dość sztywno. Zauważyłem też, że to ja od samego początku próbuję ciągnąć rozmowę. U dziewczyn to wygląda mniej więcej tak, jakby myślały "mam wywalone, i tak mam 20 innych na Twoje miejsce" tongue Co w sumie jest prawdą, bo takie proporcje tam pewnie są.

Można prowadzić rozmowę z człowiekiem o którym nic się nie wie, wystarczy że dwie osoby złapią wspólny język i swobodnie można sobie rozmawiać o wszystkim i o niczym. Najgorzej to rozmawiać na siłę. Z tym profilem to wyobrażam sobie to tak: załóżmy mężczyzna ma w profilu jakieś hobby które dla mnie jest całkowitą abstrakcją. OK, doceniam zainteresowania, ale nie jestem w stanie rozmawiać na ten temat,jedyne co mogę, to zadawać pytania i słuchać odpowiedzi aby bliżej poznać jego zainteresowania. To jest akurat średnia rozmowa, w zasadzie żadna.

Może nie zwracaj uwagi na dziewczyny z pustymi profilami (żadnego punktu zaczepienia) a zwracaj na te gdzie widzisz jakiś punkt zaczepienia do rozmowy dla obu storn.

87

Może nie zwracaj uwagi na dziewczyny z pustymi profilami (żadnego punktu zaczepienia) a zwracaj na te gdzie widzisz jakiś punkt zaczepienia do rozmowy dla obu storn.

No ja to wiem. Tylko że jeśli chcę kogoś znaleźć, to jeśli bym odrzucał te profile, które nie mają dopasowania z moim profilem, to już w ogóle nic nie znajdę xD Tinder ma swoje prawa, a ja nie mam zbyt atrakcyjnego profilu, więc nie mogę za bardzo wybrzydzać. Dostaję średnio 2x na tydzień jakiś like aktualnie, więc o czym tu mówić? tongue

Człowieku, a nie ma jakiejś bardziej cywilizowanej aplikacji ?

89

Człowieku, a nie ma jakiejś bardziej cywilizowanej aplikacji ?

Z tych co sprawdziłem to Tinder chyba i tak najlepiej wychodzi.

Badoo mam od tygodnia i to jakaś parodia, 0 par, like'i tylko pierwszego dnia, potem już nic.

Sympatia też śmiech na sali - prawie nikt z tego nie korzysta, a jak już napiszę do kogoś, to i tak nie czytają wiadomości, chociaż są online. A nawet jak przeczytają, to i tak nie odpisują. Raz do mnie napisała jakaś dziewczyna z Gdańska (czyli dokładnie na drugim końcu Polski), ale po wiadomości brzmiało jak jakiś fake, coś w stylu - "Cześć, mam 26 lat, szukam faceta, w wolnym czasie mieszkam z rodzicami (WTF??). Podaj maila, to wyślę fotki". Zaraz skasowałem tą rozmowę.

90 Ostatnio edytowany przez Galerida cristata (2022-02-03 20:17:09)

Człowieku, ale pamiętam, że kiedyś były takie strony randkowe dla takich osób, którym naprawdę zależy na tym, aby kogoś poznać smile Poszukaj dziś, może jeszcze działają smile

Syrberysie, a jak Twoje poszukiwania? smile

91

Człowieku, ale pamiętam, że kiedyś były takie strony randkowe dla takich osób, którym naprawdę zależy na tym, aby kogoś poznać smile Poszukaj dziś, może jeszcze działają smile

Chyba nie ma nic innego do wyboru, te są najpopularniejsze. Jeśli coś innego jest, to pewnie nikt tam nie siedzi tongue

No to muszę poszukać dla Ciebie kogoś z tego forum big_smile

93

Lepiej nie, zagadalibyście mnie na śmierć^^

Ale ja chcę znaleźć taką specjalnie dla Ciebie ! smile

Fajny chłopak z Ciebie, szkoda, żebyś się marnował smile

95

Człowieku Wydaje mi się, że są jednak duuużo lepsze możliwości niż Tinder. Już prędzej na Sympatii można kogoś poznać, komu nie zależy tylko na jednym..

96

bagienni_k napisał/a:

Człowieku Wydaje mi się, że są jednak duuużo lepsze możliwości niż Tinder. Już prędzej na Sympatii można kogoś poznać, komu nie zależy tylko na jednym..

Póki co na Sympatii 0 odzewu, na Tinderze chociaż jakiś jest^^ Z drugiej strony Sympatia chyba opiera się na opisie, a ja mam tam 2 zdania, więc to też może odrzucać. Tylko że ja nie lubię pisać o sobie^^

Lepiej nie, zagadalibyście mnie na śmierć^^

A może właśnie wprost przeciwnie! Zacząłbyś w końcu mówić tongue

98 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-03 21:55:37)

No ja to wiem. Tylko że jeśli chcę kogoś znaleźć, to jeśli bym odrzucał te profile, które nie mają dopasowania z moim profilem, to już w ogóle nic nie znajdę xD Tinder ma swoje prawa, a ja nie mam zbyt atrakcyjnego profilu, więc nie mogę za bardzo wybrzydzać. Dostaję średnio 2x na tydzień jakiś like aktualnie, więc o czym tu mówić? tongue

Nie ma profili dopasowanych do Twojego, wybierasz te niedopasowane z braku laku. To na jedno wychodzi. Tak czy siak kulą w płot.

Co to znaczy tam - atrakcyjny profil?, oraz - dopasowany profil? (kryteria dopasowania jakie są?)

99

bagienni_k napisał/a:

Póki co na Sympatii 0 odzewu, na Tinderze chociaż jakiś jest^^ Z drugiej strony Sympatia chyba opiera się na opisie, a ja mam tam 2 zdania, więc to też może odrzucać. Tylko że ja nie lubię pisać o sobie^^

Kubuś _Puchatek net-facet z tego forum chwalił sobie portal  lento.pl tam znalazł dziewczynę
o czym sam pisał na forum

100

Widzisz, myślę, że warto cokolwiek o sobie napisać..Nie musi to być epopeja, wystarczy kilka zdań odpowiednio skomponowanych. Swego czasu, jak jeszcze szukałem, to nic mnie tak nie wkurzało, jak brak opisu czy jakieś kretyńskie znaki interpunkcyjne w opisie tudzież zostawianie pustego miejsca..

bagienni_k napisał/a:

Widzisz, myślę, że warto cokolwiek o sobie napisać..Nie musi to być epopeja, wystarczy kilka zdań odpowiednio skomponowanych. Swego czasu, jak jeszcze szukałem, to nic mnie tak nie wkurzało, jak brak opisu czy jakieś kretyńskie znaki interpunkcyjne w opisie tudzież zostawianie pustego miejsca..

A tak z męskiej perspektywy, co akurat dla Ciebie było interesująco w przykładowym opisie?

102

Szczere, wyważone i po prostu prawdziwe przedstawienie siebie w kilku prostych, ale z humorem wypisanych zdaniach. Tylko tyle i aż tyle. Bez fantazjowania, samouwielbienia czy wylewającego się pragnienia atencji.

103 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-03 23:13:05)

bagienni_k napisał/a:

Szczere, wyważone i po prostu prawdziwe przedstawienie siebie w kilku prostych, ale z humorem wypisanych zdaniach. Tylko tyle i aż tyle. Bez fantazjowania, samouwielbienia czy wylewającego się pragnienia atencji.

Gorzej jak nie ma o czym napisać. U mnie to wygląda tak:

Planszówki, gry, filmy, sport (bieganie, piłka nożna, otwarty na inne aktywności).

Netflix powinien spłonąć za to, co zrobili z Wiedźminem.

Opisywanie siebie to też nie jest moja najmocniejsza strona xD

104 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-03 23:32:09)

bagienni_k napisał/a:

Gorzej jak nie ma o czym napisać. U mnie to wygląda tak:

Planszówki, gry, filmy, sport (bieganie, piłka nożna, otwarty na inne aktywności).

Netflix powinien spłonąć za to, co zrobili z Wiedźminem.

Opisywanie siebie to też nie jest moja najmocniejsza strona xD

bagiennik napisał "po prostu prawdziwe" i przecież nikt z tych osób tam nie prowadzi życia na miarę przygód agenta 007, więc to całe kreowanie się na nie wiadomo kogo oryginalnego jest zwyczajnie komiczne
Wydaje Ci się nie że nie masz o czym pisać. To tak jak pozostali tylko udają że jest inaczej.

105

Wydaje Ci się nie że nie masz o czym pisać.

No właśnie nie. Moje życie kręci się wokół: praca (komputer), a w wolnym czasie dalej siedzenie przed kompem (wliczając naukę, żeby nie wypaść z obiegu) + to co wypisałem.

Przecież nie napiszę, że siedzę przed kompem, bo to strzał w kolano będzie tongue

106 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-03 23:46:39)

Wydaje Ci się nie że nie masz o czym pisać.

No właśnie nie. Moje życie kręci się wokół: praca (komputer), a w wolnym czasie dalej siedzenie przed kompem (wliczając naukę, żeby nie wypaść z obiegu) + to co wypisałem.

Przecież nie napiszę, że siedzę przed kompem, bo to strzał w kolano będzie tongue

Mnie się wydaje że jak na takim Tinderze napiszesz że po prostu pracujesz a po pracy się doszkalasz no to chyba nie jest miejsce na takie wpisy big_smile Nie masz jakieś fajnego samochodu? tongue

107 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-04 00:14:14)

Nie masz jakieś fajnego samochodu? tongue

A pamiętasz mój temat pod innym nickiem? ^^

Ja jestem nerd, uaktywniam się bardziej dopiero przy dobrym towarzystwie (ale napisanie tego to też strzał w kolano). Są rzeczy, które mogą mnie postawić w lepszym świetle, ale one raczej powinny dopiero wyjść w momencie, gdy już jakaś znajomość jest.

Nie masz jakieś fajnego samochodu? tongue

A pamiętasz mój temat pod innym nickiem? ^^

Ja jestem nerd, uaktywniam się bardziej dopiero przy dobrym towarzystwie (ale napisanie tego to też strzał w kolano). Są rzeczy, które mogą mnie postawić w lepszym świetle, ale one raczej powinny dopiero wyjść w momencie, gdy już jakaś znajomość jest.

Co Ty nie powiesz? To ja jestem nerdka w takim razie. I też zyskuję przy bliższym poznaniu. To znaczy wtedy dopiero - w sumie jak każdego - można mnie rzeczywiście poznać. Może na Tinderze takie rzeczy to obciach. Nie wiem.

109

Co Ty nie powiesz? To ja jestem nerdka w takim razie.

Chodzi mi raczej o standardowe nerdowskie zainteresowania. Dodatkowo introwertyzm. Od razu pojawia się lampka ostrzegawcza, że ktoś taki nie wychodzi praktycznie z domu, gdy widzi mój opis xD A nic innego mi do głowy nie przychodzi, by więcej napisać.

A przecież nie napiszę, że zarabiam X, albo że mam Y IQ^^ Dziwnie by to wyglądało.

Co Ty nie powiesz? To ja jestem nerdka w takim razie.

Chodzi mi raczej o standardowe nerdowskie zainteresowania. Dodatkowo introwertyzm. Od razu pojawia się lampka ostrzegawcza, że ktoś taki nie wychodzi praktycznie z domu, gdy widzi mój opis xD A nic innego mi do głowy nie przychodzi, by więcej napisać.

A przecież nie napiszę, że zarabiam X, albo że mam Y IQ^^ Dziwnie by to wyglądało.

W sumie długo tak moglibyśmy się licytować.
To kim tam trzeba być żeby budzić zainteresowanie?

PS. Pamiętam Twój osierocony przez Ciebie wątek big_smile

111

To kim tam trzeba być żeby budzić zainteresowanie?

Nie wiem, nie powiedziałbym w sumie, że nie mam żadnego zainteresowania, bo w sumie te parę par w ciągu miesiąca jednak miałem na Tinderze. Tylko potem widocznie rozmowa była zbyt nudna^^

Ale tak patrząc po opisach dziewczyn, to bym się musiał chwalić zdjęciami z wakacji (ale ostatnio na wakacjach byłem z 15 lat temu^^), i to dobrze zrobionymi, to pewnie by profil wyglądał bardziej interesująco niż kilka nudnych fot.

112

Człowieku nie przejmuj się, ja mam to samo. Tzn baardzo rzadko dochodzi do spotkania, bo przeważnie pary, te które odpiszą, po kilku dniach znikają. Doszedłem do wniosku, że widocznie prowadzę zbyt nudne rozmowy, choć wydawało mi się, że to całkiem normalne rozmowy na całkiem normalne tematy, ale może jednak nie jestem obiektywny. Musielibyście ze mną pogadać aby ocenić  smile Wygląda na to, że kobiety oczekują non stop fajerwerków i zwykłe tematy je nudzą. Dodając do tego nie wyjściową twarz i mamy fiasko na polu internetowych randek. Dlatego już dawno traktuje tindera z przymrużeniem oka.

113 Ostatnio edytowany przez _jenny_ (2022-02-04 11:45:23)

bagienni_k napisał/a:

Hej nie przejmuj się tym. Te aplikacje mają swoje prawa. Kobiety, które niedawno założyły profil są zasypywane wiadomościami. I to nie jest wszystko jakaś super konkurencja. Większość to spam, różne dziwne teksty i propozycje.
Lepiej jakbyś coś napisał od siebie w profilu z myślą o tym aby trafiło do osoby, której szukasz, może do kogoś podobnego. Napisz coś co pokaże kim jesteś, czego się można spodziewać. Jak nie wiesz co napisać, to postaraj się więcej sam o sobie dowiedzieć. Ja bym nie pisała do dziewczyn, które nie mają nic w profilu, podobnie nie pisałabym do takich facetów. Ludzie są bardzo różni, a internet jest pełen takich nic nie mówiących profili. Szkoda czasu.
Myślę, że łatwo możesz się wyróżnić wśród nawet dziesiątek wiadomości, jak się zastanowisz, czego ta osoba może szukać, pokażesz inne podejście niż większość i odrobinę emocji. W sensie większość wiadomości jest albo totalnie sucha, zero ładunku emocjonalnego, cyferki, albo kompletne przeciwieństwo, leje się lukier, serduszka, kwiatki, wierszyki lub tylko nadmiernie miłe słówka i wygląda to fałszywie. (ja szczególnie omijałam te drugie, bo takim osobom łatwo za chwilę przechylało się w drugą stronę i były pretensje lub obelgi)
Jak kobieta coś o sobie pisze, to moim zdaniem warto nawiązać i zademonstrować, że zależy Ci aby ją poznać. I nawet napisać drugi raz, bo może przeoczyć wiadomość.
Albo pisać do kogoś, kto jest już chwilę w serwisie i nie ma tak zapełnionej skrzynki, bo to zainteresowanie profilem dość szybko może spaść.

Ogólnie to nie jestem fanką tych aplikacji. To wymaga na prawdę tony cierpliwości i dystansu

114

Syrberysie, a jak Twoje poszukiwania? smile

Nijak big_smile, nie szukam jakoś aktywnie, ale jak zdarzają się okazje jakieś, to staram się korzystać.

Co do rozmowy z ludźmi, to albo jest flow, albo nie ma.
Btw - jak się do kogoś odezwę, to liczę, że ta osoba się odezwie potem sama za jakiś czas, a nie że kontakt jest tylko gdy ja go inicjuję. Dla mnie to znak, że dana osoba nie chce mieć więcej ze mną nic wspólnego, a ja nie mam zamiaru się narzucać tongue

115

_jenny_ napisał/a:

I nawet napisać drugi raz, bo może przeoczyć wiadomość.

Pisanie drugi raz to chyba nie jest dobry pomysł. Bo wyjdzie się na natręta, więc efekt będzie odwrotny.

No ja sobie zdaję sprawę, że dziewczyny na tych apkach są zasypywane wiadomościami, więc jeśli się niczym specjalnym nie wyróżnię, to nie mam szans.

116

Syrberysie, a gdzie Ci się trafiają okazje? big_smile

Ty czekasz aż ona się odezwie, a ona, że Ty big_smile

Człowieku, a czym specjalnym mógłbyś się wyróżnić ? smile

117 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-04 18:30:26)

Człowieku, a czym specjalnym mógłbyś się wyróżnić ? smile

Nie wiem, bo nudny jestem. Nie robię nic specjalnego, czego nie robi masa innych xD Sport, czytanie, filmy, itp., to każdy może napisać.

Nie napiszę przecież, że zarabiam bardzo dobrze (przynajmniej jak na warunki większości ludzi w PL)^^ Pewnie by to zwiększyło moją liczbę par, ale to by same pustaki były lecące na kasę.

No i nie napiszę, że mam raczej dość wysokie IQ, gram w szachy dla zabawy (słaby jestem, ale gram), bo kogo takie nudy obchodzą? xD

118

Mnie ! big_smile

Myślę, że jakąś jeszcze na pewno tongue Dlatego  opis musisz zmienić na taki, który właśnie tę jedną zaciekawi smile

119

Syrberysie, a gdzie Ci się trafiają okazje? big_smile

Wyłącznie w sieci. Na żywo w ogóle ;p

120

Konto na Badoo usunięte po tygodniu^^ 0 par, pierwszego dnia 6 lików, potem już 0, to jest gorsze od Tindera tongue

121

A czy opis już zmieniony? big_smile

122

A czy opis już zmieniony? big_smile

Ta, coś tam więcej napisałem, ale i tak to nic nie zmieni xD

123

No z takim nastawieniem, to na pewno nic się nie zmieni big_smile

124

No z takim nastawieniem, to na pewno nic się nie zmieni big_smile

Wiesz, pierwsza rzecz, na którą się patrzy na takich portalach, to zdjęcie profilowe. Opis pewnie też jest ważny, ale na dalszym miejscu. Póki nie mam dobrej fotki i mordę mam niewyjściową, to nic z tego nie wyniknie^^

125

To trzeba teraz odpowiednią fotę zrobić smile Masz kogoś, kto Ci taką zrobi?

126

To trzeba teraz odpowiednią fotę zrobić smile Masz kogoś, kto Ci taką zrobi?

Jeszcze tak nisko nie upadłem, żeby prosić ludzi, by zrobili mi fotkę na Tindera, czy inne xD Chyba bym się ze wstydu spalił.

127

Człowieku, czy Ty naprawdę chcesz kogoś poznać, czy tylko na niby ? tongue

128

Mam wrzucone najlepsze fotki jakie znalazłem, nic więcej nie wymyślę xD Że tak powiem "z pustego i Salomon nie naleje"^^

129

To trzeba to napełnić tongue   Jakiego typu to są fotki?

Mam wrzucone najlepsze fotki jakie znalazłem, nic więcej nie wymyślę xD

Wymyślisz, to znaczy daj te fotki komuś do oceny i nie zdziw się, kiedy usłyszysz, że wcale, ale to wcale nie wybrałeś swoich najlepszych ujęć big_smile

Posty [ 66 do 130 z 2,046 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024