Nie podoba mi się żadna dziewczyna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie podoba mi się żadna dziewczyna

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

66

Odp: Nie podoba mi się żadna dziewczyna
Nowe_otwarcie napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Kogoś ubodło bardzo, żę jednak dzieci mogą nie stanowić dla innych najwyższego dobra czy wręcz powołania lub czegoś, do czego są przeznaczeni w życiu. Tak, jakby rezygnacja z chęci posiadania potomstwa uchodziła za objaw totalnego zepsucia moralnego i społecznego..To jest absurd!

Bagiennik, po tym jak kolejny raz powtarzasz tę pretensję w tym tonie,to już nie wytrzymam i spytam: Ty rżniesz głupa czy naprawdę nie jarzysz o co chodziło w zarzutach? Czepiłeś się dzieci jak szczerbaty sucharów więc wyjaśnię łopatologicznie: księżniczkowata egoistka jast egoistką i dlatego (jako jeden z wielu skutków bycia egoistką) nie ma także dzieci, a nie jest egoistką tylko dlatego że nie ma dzieci!

To chyba Ty nie jarzysz Kolego tej podstawowej rzeczy: zafiksowałeś się już tak bardzo na tym, aby w każdej kobiecie, która tylko mówi o swoich oczekiwaniach, upatrywać egoistki. Nie uważam tych niewymienionych z nicka Użytkowniczek za księżniczki, ale raczej za kobiety znające swoją wartość, wiedzące czego chcą, otwarcie o tym mówiące. Żadna zapalczywość ani ośli upór czy raczej tępota, wychodząca z tego typu wypowiedzi, jak Twoje, tego nie zmieni. Pewnie sporo osób miałoby podobne zdanie. Jeśli dla Ciebie bycie egoistą oznacza jasne przedstawienie swoich oczekiwań a tym bardziej brak chęci posiadania dzieci, to nie mamy o czym rozmawiać. Dostałeś jakiegoś amoku, czepiajac się za każdym możliwym razem owych Koleżanek, bo nie zgadza się tam widocznie nic z Twoim, jedynie słusznym podejściem.

Skutkiem bycia egoistą jest niechęć do posiadania dzieci - normalnie cytat roku...
Na równi zreszta z pie**rzeniem, jakoby dbanie o siebie i swoje potrzeby miało świadczyć o egoiźmie..

Serio, jeśli większość facetów stosuje takie standardy, kierując się takim tokiem "myślenia", to ja serio zacznę się wstydzić za swoją płeć..

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-12-26 10:53:36)

bagienni_k napisał/a:

To chyba Ty nie jarzysz Kolego tej podstawowej rzeczy: zafiksowałeś się już tak bardzo na tym, aby w każdej kobiecie, która tylko mówi o swoich oczekiwaniach, upatrywać egoistki. Nie uważam tych niewymienionych z nicka Użytkowniczek za księżniczki, ale raczej za kobiety znające swoją wartość, wiedzące czego chcą, otwarcie o tym mówiące. Żadna zapalczywość ani ośli upór czy raczej tępota, wychodząca z tego typu wypowiedzi, jak Twoje, tego nie zmieni. Pewnie sporo osób miałoby podobne zdanie. Jeśli dla Ciebie bycie egoistą oznacza jasne przedstawienie swoich oczekiwań a tym bardziej brak chęci posiadania dzieci, to nie mamy o czym rozmawiać. Dostałeś jakiegoś amoku, czepiajac się za każdym możliwym razem owych Koleżanek, bo nie zgadza się tam widocznie nic z Twoim, jedynie słusznym podejściem.

Skutkiem bycia egoistą jest niechęć do posiadania dzieci - normalnie cytat roku...
Na równi zreszta z pie**rzeniem, jakoby dbanie o siebie i swoje potrzeby miało świadczyć o egoiźmie..

Serio, jeśli większość facetów stosuje takie standardy, kierując się takim tokiem "myślenia", to ja serio zacznę się wstydzić za swoją płeć..

Po pierwsze: nie KAŻDEJ tylko takiej która ma oczekiwania z dupy w stosunku do tego co sama osiągnęła (uprzedzając kontratak: zrobienie doktoratu samo w sobie też nie jest aż tak wymiernym osiągnięciem, bo sam dobrze wiem jak pomaga - nawet przeciętnej studentce ze średnią 3,5 - gdy szef katedry zaczepi na niej oko; tylko że wtedy już zaczyna być więcej widać, bo jak nie jest faktycznie dobra, to wyżej już ni chu chu nie pójdzie). Bo nie oszukujmy się: w przypadku większości kobiet mających takie oczekiwania (tzn. oczekiwania, które realnie jest zdolnych spełnić kilkanaście procent facetów z topu) to SĄ oczekiwania z dupy. OK, można zrozumieć że kobieta oczekuje faceta bez nałogów, który nie będzie pracował za minimalną (albo w ogóle migał się od pracy), który będzie potrafił to i owo naprawić w domu, zmontować lub zamontować, który pomoże jej w codziennych czynnościach domowych zamiast dzień w dzień siadać z piwkiem przed TV czy zabierać się do konsoli. Który będzie także potrafił zająć się dzieckiem. Ale wiele z tych oczekiwań do już naprawdę nie ten level. I co najważniejsze... gdyby oczekiwania były rzeczywiście adekwatne do tego co one oferują, to mniej by były tu widoczne, a więcej poświęcały czasu temu... obiektowi oczekiwań wink

Po drugie: z uporem maniaka (to już niestety trzeba nazwać manipulacją) trzymasz się dokładnie tego toru, kładąc największy akcent na dziecko podczas gdy ja nie tylko kładłem go gdzie indziej, ale nawet Ci to miejsce akcentowania wyjaśniałem. No ale chyba doszedłeś do wniosku że tym akcentowaniem osiągniesz zamierzony efekt. Nie osiągniesz...

Po trzecie: to ostatnie zdanie już jest godne niezłego tumana, więc nawet go nie skomentuję.

Chociaż w sumie rozumiem Twoje nastawienie: przyjęcie takiego stanowiska jak moje mogłoby wprowadzić Cię na wojenną ścieżkę z co najmniej 80% Twoich foralnych psiapsi, które nagradzają Twoje podejście nie tylko długimi i chętnymi dyskusjami, ale co ważniejsze udawaniem że nie widzą że tak na dobrą sprawę też jesteś daleko od wzorca ich oczekiwań i że gdyby chciały, to równie dobrze mogłyby pojechać i Tobie. Ba, w ramach dobrych stosunków pozwalają Ci nawet od czasu do czasu na nieśmiało-popiskujące delikatne (ale tylko delikatne, bo jak przekroczysz granicę, to już jest reprymenda big_smile ) skrytykowanie niektórych ich wad lol
Tylko widzisz... ja nie zabiegam o jakieś stosunki z nimi (nawet na poziomie foralno-internetowym), więc mogę sobie pozwolić na wypunktowanie tego i owego z pełną mocą, niezależnie od tego czy to się komuś będzie podobało czy nie wink

68 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-12-26 11:19:09)

Olewając, nie powiem czym, z góry na doł Twoje filozoficzne rozprawy i wywody, przy których posty Kolegi Johnegobravo czyta się z przyjemnością, to mogę jedynie jedno jedyne zdanie dodać na koniec: swoją opinię o Tobie wyrobiłem sobie właśnie dopiero po tym, jak zacząłeś pie*rzyć o egoizmie i jego objawach.
Akurat kwestia dzieci jest tego ukoronowaniem. No nie będę poważnie traktował człowieka, który twierdzi, że osoba wykazuje się egoizmem, jeżeli rezygnuje z dzieci. Głęboko w *** mam to, co akurat sądzisz na temat moich niby relacji z użytkowniczkami, bo takich nie ma. TY sobie coś ubzdurałeś, widzisz tylko to, co uważasz za słuszne. Ja za to, w przeciwieństwie do Ciebie, nie mam zamiaru nikomu niczego punktować, bo jeszcze do poziomu idioty się nie zniżyłem. NIe będę wszezie, gdzie się tylko da, powatarzał z uporem maniaka jakiś dyrdymałów na temat innych użytkowników, które wzięte są po prostu z ciemnej d**y. Nie wiem, może Cię tak bardzo razoi, jak kobieta jest rzeczywiście zaradna i niezależna, zna swoją wartość i nie będzie szukać byle czego? Akurat ja się otaczam raczej innymi i w sumie dobrze mi z tym, ale nie przepadam za udowadnianiem na siłę innym, że się mylą, co do swoich oczekiwań.

Jeśli jedna z drugą oczekuje w życiu jak najwięcej, szukając jednocześnie superzaradnego i atrakcyjnego "misia", to niech sobie szuka a mi NIC DO TEGO. NIe byłoby tej całej yskusji, jakbyś zluzowął portki i przestał się do nich przypie***ać, skoro to "tylko" anonimowe konta na anonimowym forum. Zatem prowadź sobie te wowudy dalej, punktuj innym wszelkie "wady" ile chcesz - ja nie omieszkam omijać Twoje posty szerokim łukiem..

69

bagienni_k napisał/a:

Olewając, nie powiem czym, z góry na doł Twoje filozoficzne rozprawy i wywody, przy których posty Kolegi Johnegobravo czyta się z przyjemnością, to mogę jedynie jedno jedyne zdanie dodać na koniec: swoją opinię o Tobie wyrobiłem sobie właśnie dopiero po tym, jak zacząłeś pie*rzyć o egoizmie i jego objawach.
Akurat kwestia dzieci jest tego ukoronowaniem. No nie będę poważnie traktował człowieka, który twierdzi, że osoba wykazuje się egoizmem, jeżeli rezygnuje z dzieci. Głęboko w *** mam to, co akurat sądzisz na temat moich niby relacji z użytkowniczkami, bo takich nie ma. TY sobie coś ubzdurałeś, widzisz tylko to, co uważasz za słuszne. Ja za to, w przeciwieństwie do Ciebie, nie mam zamiaru nikomu niczego punktować, bo jeszcze do poziomu idioty się nie zniżyłem. NIe będę wszezie, gdzie się tylko da, powatarzał z uporem maniaka jakiś dyrdymałów na temat innych użytkowników, które wzięte są po prostu z ciemnej d**y. Nie wiem, może Cię tak bardzo razoi, jak kobieta jest rzeczywiście zaradna i niezależna, zna swoją wartość i nie będzie szukać byle czego? Akurat ja się otaczam raczej innymi i w sumie dobrze mi z tym, ale nie przepadam za udowadnianiem na siłę innym, że się mylą, co do swoich oczekiwań.

Jeśli jedna z drugą oczekuje w życiu jak najwięcej, szukając jednocześnie superzaradnego i atrakcyjnego "misia", to niech sobie szuka a mi NIC DO TEGO. NIe byłoby tej całej yskusji, jakbyś zluzowął portki i przestał się do nich przypie***ać, skoro to "tylko" anonimowe konta na anonimowym forum. Zatem prowadź sobie te wowudy dalej, punktuj innym wszelkie "wady" ile chcesz - ja nie omieszkam omijać Twoje posty szerokim łukiem..

Nie dziwię się że Tobie i im się czyta lepiej; to główny białorycerz tego forum, gotów przyznać rację każdej ich zachciance (tylko nie wiem czy chce zapunktować czy zebrać pochwały od nich jakim jest "światłym i rozumiejącym potrzeby kobiet facetem". Szkoda że przy tym normalnym facetom robi krecią robotę, bo tylko utwierdza co bardziej kopnięte w przekonaniu że ich oczekiwania są słuszne. Na jednym innym forum też był taki i g... mu to dało: mimo włażenia foralnym spi...inom w tyłki i tak w żadnej nie zdołał wzbudzić zainteresowania, choć próbował wink

Ciebie na dobrą sprawę też traktują jak koleżankę, a nie jak faceta. Ale widać Ci ta rola zawsze odpowiadała, so let it be .

Jakiś miesiąc temu z ciekawości wszedłem na forum "Braci Samców" i jakkolwiek ich "mundrości" mnie w równym stopniu odrzuciły, to niestety i uświadomiły mnie że weszliśmy w czasy silnej polaryzacji, nie tylko politycznej. Coraz mniej miejsca na środku sceny politycznej i poglądowej, a coraz więcej silnego przegięcia albo a prawo (Radio MaRyja, PiS, Konfa) albo w lewo (jak pomysły naszej lewicy, ale także i sprzyjających im mediów: przesycone polityczną poprawnością, forowaniem feminizmu i całej litanii literek po LGBT... ok, nie mam nic do nich, niech sobie razem w domach  żyją jak im wygodnie, sam bym był skłonny podpisać się pod danem im praw zbliżonych do małżeńskich, choć bez adopcji ale takimi Ane Piżl, Pirogiem, Witkowskim czy Beczek to już serdecznie rzygam - , w miastach silne lobbowanie za ustawianiem wszystkiego - nawet transportu miejskiego - pod pedalarzy, pozdejmowac wszelką odpowiedzialność z tępego suwerena, bo on tak chce; tymczasem jest seks, to może być i dziecko, to jest kwestia odpowiedzialności!...). Długo można wymieniać.... W każdym razie elementem takiej polaryzacji stają się i kobiece fora. Może gdyby je wytłuc, to ich równie koszmarna "przeciwwaga też straci rację bytu"? Czyli jakby szlag trafił to forum i jeszcze ze trzy inne, to bracia samcy też by sami "zdechli" jako relikt dawnego myślenia? Myślę że to się niestety wzajemnie napędza...

70 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-12-26 13:16:16)

Tylko ja tutaj się nie udzielam, żeby uzyskać czyjś poklask ani wdzięczność! Tak samo, jak niekoniecznie zalezy mi na tym, żeby sobie wyrabiać jakąkolwiek opinię czy rolę, bo jedynym moim celem tutaj jest wyrażenie swoich poglądów. Każdy to robi, tylko nie widzę powodu, żęby na każdym kroku te czyjeś odmienne poglądy punktować, podkreślająć jakie to one niewłaściwe. Jeśli nie mam z tymi ludźmi do czynienia, to cóż mnie to może obchodzić? Krzywdzić nikogo nie krzywdzą, o ile tu nam wiadomo..?

Braci samców odwiedziłem raz i nie zamierzam tam wracać. Tutaj jednak, w przeciwieństwie do BS, można spotkać wartościowe osoby.

71

Mateuszn napisał/a:

Witam
Mam taki problem, ponieważ mam 24lata ale z uwagi na moją przeszłość jestem bardzo dojrzały emocjonalnie.
Dziewczyny w moim wieku mi się po prostu nie podobają z charakteru.
Podobała mi się kiedyś koleżanka ze studiów ale zanim postanowiłem zagadać zdecydowałem się ją trochę poobserwować. Nie była ładna z wyglądu, wręcz niektórzy mówili że bardzo brzydka, ale mi się podobała. Ma 23 lata ale chyba nigdy nie była w związku.
Niby taka spokojna, bardzo dobrze się uczyła, ubierała się w miarę skromnie. Ale kurde gdy kiedyś przysłuchałem się o czym gadała z koleżankami, to wyszło że to zwykła "siksa" jest, pusta, jakich tysiące. Po chwili podszedł do nich jakiś Seba, podpity, ale za to przebojowy i wygadany a ona miała świeczki w oczach na jego widok i widać że się bardzo dobrze leży nim bawiła. Ja z takim typem to nawet bym zdania nie zamienił bo widzę że debil.
Grzyby chciał to by wziął tą dziewczynę w krzaki przy wszystkich bo w takiej była euforii.
Ja już tracę nadzieję na cokolwiek mimo że mam powodzenie u dziewczyn .
Jestem załamany bo martwię się że zostanę sam. Czy są wogóle jakieś poukładane dziewczyny na tym świecie czy wszystkim marzą się tylko imprezowi cwaniacy? Gdzie szukać takich dziewczyn?

O jak ja autorze Cię rozumiem. Chociaż jestem starszy. smile

72 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-12-27 10:10:43)

Socjallibertarianin napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
Socjallibertarianin napisał/a:

Stres zabija ludzi. Wiem to po sobie szkoła podstawowa i bullying. Kolega ze szkoły był bity przez rodziców za trójki. Tym zjebali mu reszt e życia szkoła robi podobnie. Lepiej powiedz że zazdrościsz zetkom tego że mają możliwość zadbania o siebie. Nadajesz się do radia Maryja PIS i trzódki. Leci od ciebie dziaderstwem. Związek na silę jest gorszy niż rozwód. Ludzie ze związków z rozsądku nie mają wzorców zachowań często są aseksualni. Dziecko wszystko chłonie także wydawało by się że nie widoczne emocje.

Od ciebie zaś zaleciało egoistycznym gówniarzem, którego roszczeniowosc jest odwrotnie proporcjonalna do odpowiedzialności jaką jest skłonny przyjąć. Niewiele zasad Ci wpojono i (sądząc po nastawieniu) próby nadrobienia tych braków są skazane raczej na niepowodzenie. Jestes także zbyt głupi by odroznic religijny fanatyzm od odpowiedzialności za rodzine, która się buduje. Taki typowy mlody krzykacz z marszów kobiet,który drze mordę przede wszystkim w proteście przeciw nakładaniu na niego odpowiedzialności za jego czyny,a nie przeciwko wprowadzaniu fundamentalizmu religijnego do prawa.

Jaka odpowiedzialność za czyny. Ty jesteś zbyt ułomny by by wyjść ze swojego prawacko atawistycznych prawd objawionych jak według was  ludzie powinni żyć. Pod wartościach rodzinnych prawacy rozumieją nie wierność, partnerstwo itd a zagrożenie ze strony homofobi, urojonych seksualizacji  itd..  . ja nie jestem roszczeniowy jestem przecie 500+ centralnemu sterowaniu gospodarką czy obyczajowością. Anarchizm wyklucza roszczeniowość ponieważ wyklucza generalnie państwo zmniejszając jego rolę do max  samorządu. Ja nic od nikogo nie oczekuję ale też nie życzę sobie by mi i innym ludziom narzucano swoją pseudo moralność PS przymusowa aborcja=zakaz aborcji jedno i to samo. Te chore prawo to efekt kwintesencji umizgiwania się do fanatyków z konfederacji targowickiej pokroju pokroju Kai Godek. Mnie się nie da przekupić niczym. A najbardziej odpowiedzialny za rodzinę był niejaki Dawid Jackiewicz który walnął pięścią menela który wcześniej dotykał ich dziecko z zoną uznali że on chciał je molestować później im zniknął z oczów on ruszył w pościg i znalazł go chyba w tramwaju i tak uderzył iż ten upad l o kant i zmarł na miejscu. Później się sadził z każdym pismem które o tym pisało.

Co za bełkot równie fanatycznego ułoma jak ci z Konfry, tylko odwróconego totalnie w drugą stronę... Widzę że z ciebie egzemplarz z tych najgłośniej się drących na marszach, których retoryka sprowadza się do "kto nie z nami, ten prawak i faszysta" (jakżeż jest to podobne do konfiarzy, którzy wszystkich myślacych inaczej od nich nazywają ochoczo lewakami, nieprawdaż?). I tak "celnie" trafiłeś że prawakiem nazwałeś kogoś kto pisowskie rozdawnictwo jawnie uważa za drogę jaką podążała Grecja, kto klechę na kolędzie od razu skieruje w piii i kto nie dokonał dotąd apostazji głównie dlatego że nie ma obecnie jak tego zorganizować tak jak sobie zaplanował (już nie wspomnę że nigdy nie splamiłem się głosowaniem na PiSiorów, konfiarzy,Kukiza itp.). Ale co tak,jak nie popiera twoich poglądów, to musi być prawak, bo inna możliwość nie zakiełkuje w twoim pustym łebku...

Anarchista... no to tak ci się tylko wydaje że anarchizm nie jest roszczeniowy, bo z samej definicji sprowadza się do oczekiwania przyznania wszystkich praw przy kasacji wszelkich obowiązków. A do tak znienawidzonego przez ciebie porządku i ładu (nie mylić z niesławnym "Polskim (bezw)Ładem) potrzeba i praw i obowiązków i zapewnienia realizacji jednych i drugich. I nie mieszaj w to zajadłej Kai Godek, która epatuje wielkim bólem dupy że ktoś może mieć lepiej od niej i nie musieć wychowywać downa (tak się składa że z moją partnerką już ustaliliśmy że gdyby zaszła, to robimy pełne badania prenatalne i jeśli z płodem będzie coś nie tak, to ...). Ale czym innym jest usunięcie płodu, który skutkowałby urodzeniem dziecka niemogącego sobie samemu poradzić w życiu (lub które w cierpieniach i tak szybko umrze, a jeszcze może pociągnąć za sobą matkę), a czym innym traktowanie aborcji jako ostatecznego środka antykoncepcyjnego; pod tym drugim się nie podpiszę, mimo że klechy nie mają ode mnie ani atencji ani złamanego grosza, a Jędraszewskiemu czy Flaszce to bym dodatkowo kopa zasadził. To drugie to już elementarna odpowiedzialność, ale jako zdeklarowany anarchista zdecydowanie jesteś pozbawiony świadomości konieczności istnienia tego "składnika" naszego życia (pocieszające właśnie że z tego się najczęściej wyrasta). Pełna edukacja seksualna - ZDECYDOWANIE TAK! Pełna antykoncepcja (w tym piguło PO) - zdecydowanie tak! Aborcja na życzenie - NIE!

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie podoba mi się żadna dziewczyna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024