Jak poradzić sobie z plotkami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poradzić sobie z plotkami?

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 153 z 153 ]

131

Odp: Jak poradzić sobie z plotkami?
Klarazima napisał/a:

Ciągle twierdzi, że  mu zależy i że jestem całym jego światem. Byliśmy na imprezie ostatnio i wywolywalam zdjęcie. On tam jest uśmiechnięty obok mnie.

To po co szukasz sobie na siłę problemów?
Ciężko uwierzyć, że jesteś na tyle dojrzała, że zdążyłaś już raz wyjść za mąż.

Zobacz podobne tematy :

132

Lady Loka napisał/a:
Klarazima napisał/a:

Ciągle twierdzi, że  mu zależy i że jestem całym jego światem. Byliśmy na imprezie ostatnio i wywolywalam zdjęcie. On tam jest uśmiechnięty obok mnie.

To po co szukasz sobie na siłę problemów?
Ciężko uwierzyć, że jesteś na tyle dojrzała, że zdążyłaś już raz wyjść za mąż.

Nie jest dojrzała ... nie wiadomo z czyjej strony nastąpiło unieważnienie małżeństwa, ale trudno po tylu postach Klarazimy stawiać na Jej ex męża ... W procesie unieważnienia udowadnia się, że ktoś jest na tyle niedojrzały, ze nie jest w stanie podjąć życia małżeńskiego ze wszelkimi tego konsekwencjami.

133

Nie nie z mojej winy. A nikt nie pomyślał że stads wzięłam m.in. mniejsze niż zero poczucie wartości własnej.

134

Klarazima napisał/a:

Nie nie z mojej winy. A nikt nie pomyślał że stads wzięłam m.in. mniejsze niż zero poczucie wartości własnej.

Jak się takie ma to się nad nim pracuje, użalanie się nad sobą poczucia wartości nie zwiększy.

135

Klarazima napisał/a:

Nad tym się pracuje, a nie przenosi na kolejny związek.

136 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2021-11-17 19:06:33)

Jesteś zazdrosna o dziewczynę z którą Twój narzeczony spotykał się 6 lat temu przez pół roku?
Rozmowa z nią pewnie była krótka i chciał ją jak najszybciej zakończyć, dlatego nie rozgadywał się z nią. Ciekawe co byś myślała gdyby Twój narzeczony był po stwierdzeniu nieważności ślubu kościelnego. Dopiero byś przeżywała, że przecież on miał żonę i jej ślubował miłość, aż do śmierci. Ciebie i Twojego ex męża łączyło więcej niż kiedykolwiek łączyło Twojego narzeczonego z tą ex sprzed 6 lat. Kochasz swojego ex męża? Nie. Masz ochotę się z nim spotkać i poopowiadać o planach na przyszłość? Nie. To czemu przyszło Ci do głowy, że Twój narzeczony wstydzi się Ciebie przed jakąś jakby nie patrzeć obcą osobą? Sama napisałaś, że spotykali się pół roku. Żadna więź. Spotkać taką osobę po tylu latach to jak spotkać obcą osobę.

ps. taki wątek był tu zakładany już chyba ze 3 razy. Zajmij się życiem, a nie rozpamiętywaniem  jakiejś przypadkowej rozmowy Twojego narzeczonego. A może raczej nie rozmowy, a wymiany czterech zdań.

137

Klarazima napisał/a:

Ale kiedy eks zaczęła drążyć czy tam dopytywac to mój narzeczony wolał skłamał lub przemilczeć. To poprostu dla mnie jest przykre a ona to wykorzystała.

Czy serio wolałabyś, żeby Twój narzeczony opowiadał swojej eks o TWOJEJ przeszłości? Która jest Twoją prywatną sprawą? Lepiej by Ci z tym było? Albo jakby swojemu ojcu opowiedział?

Bo ja bym się się wkur***ła. On nie mówi o pewnych sprawach, bo uważa je za prywatne, a nie dlatego, że się wstydzi. Niektórym osobom nie mówi się o niektórych sprawach.

Jak chcesz żeby się wszyscy o TWOJEJ przeszłości dowiedzieli to im sama opowiedz.

138 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-17 23:01:24)

mnie to się całe to zamieszanie w tym temacie kojarzy z tym wątkiem
https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=125212
i trzema innymi wspomnianymi wyżej przez 123qwerty123
ale szukać mi się już ich nic chce szkoda czasu

139 Ostatnio edytowany przez Klarazima (2021-11-24 15:46:14)

0

140 Ostatnio edytowany przez Klarazima (2021-11-26 11:50:20)

...

141

Przyczytałam tylko pierwszą stronę, i, może włozę kij w mrowisko, ale chyba trochę cię rozumiem, autorko.
Boli cię, ze narzeczony nie akceptuje twojej przeszłosci (rozwod?), no jest to jakis problem, wcale nie wydumany, moim zdaniem.
Chyba powinniście porozmawiać na powaznie.

142 Ostatnio edytowany przez Klarazima (2021-11-26 11:50:52)

...

143

Klarazima napisał/a:

Nie była to przypadkowa rozmowa.  Co najmniej druga z rzędu.  Chciała zaczepic to zaczepila. Tak odebrała odpowiedzi jak odebrała. Mogła narobić plotek.
Kłamstwa typu nic nie zaplanowałem(a były poważne  plany) i ukrycie związku nie wyszło na ddobre.Jak słyszę te jej wypowiedzi typu: chciał romansu, chciał wymienić bo mu moja przeszłość nie pasuje, palcem kiwne i jest mój, wstydzi się tego ślubu itd to włos się jeży na głowie.

A Ty znowu swoje big_smile

144

Klarazima napisał/a:

Narzeczony twierdzi, że nie ma z tym problemu.  Uparcie tak twierdzi.  Stwierdził, że nie chciałby ślubu gdyby mu to przeszkadzało. Ja jego czyny (do eks i do kolegi) odbieram inaczej.
Po co brać ślub z osobą której nie akceptuje?

Dla mnie wygląda to tak, - z tego, co piszesz, jakby on wstydził sie ciebie, czy twojej przeszłosci, dlatego ukrywa, itd.
To nie wróży dobrze związkowi.
Pewnie, ze plotkami osób postronnych nie ma się co przejmować, ale jednak sygnałow (od narzeczonego) nie lekceważyłabym.

145 Ostatnio edytowany przez Klarazima (2021-11-26 17:16:33)

...

146 Ostatnio edytowany przez Klarazima (2021-11-26 17:25:42)

...

147

Nie wiem, czy mam, ale na pewno nie zaszkodzi porozmawiac na poważnie. Jeśli liczy się z tobą, to powinien jakoś zareagować. Gdzięs tu jest problem, moim zdaniem.

148 Ostatnio edytowany przez Klarazima (2021-11-26 17:38:04)

....

149

Klarazima, moze jak usuwasz swoje wiadomosci kilka minut po ich napisaniu (caly czas), wstydzac sie co tam piszesz, to moze po prostu przestan pisac na forum?
Zostaw w koncu tego chlopa jak Ci nie odpowiada i bedziesz miala swiety spokoj.
Ciekawe ze tym co kolezanka Ci mowi sie przejmujesz, ale to jak Twoj partner Ci tlumaczy dlaczego ma takie podejscie i dlaczego tak robi to mu nie wierzysz. Wybierasz sobie co Ci pasuje.

150

Nie wybieram sobie. Gdzieś tu jest problem. Mam domniemania.  Nie mam dowodow.

151

Klarazima napisał/a:

Jezeli mowisz ze gdzies tam jest problem, to jakbys juz miala dowody. Jezeli masz tylko domniemania, to znaczy, ze sobie wybierasz co na ten temat myslec i kogo sluchac. Jezeli wieksze znaczenie ma dla Ciebie opinia kolezanki, ze narzeczony sie Ciebie wstydzi, niz opinia narzeczonego ze jego byla nie musi wiedziec o takich rzeczach, to wybierasz sobie kogo sluchac. Twoje domniemania zatruwaja Wam zycie.
Na prawde, chyba, ze jestes milionerka i Twoj facet poluje na Twoja fortune, to jedyny inny powod dla ktorego chce Cie wziac za zone to taki, ze Cie kocha.
I chce z Toba byc, a jego byla/koledzy/sasiadka/pies ciotki/ksiadz/sprzedawca/taksowkarz nie musza o tym wiedziec.

152

Klarazima napisał/a:

No i nie będziesz miała dowodów, bo cała sytuacja jest w Twojej głowie.

153

Gdyby się Ciebie wstydził to raczej by Ci się nie oświadczał i nie chciał by być Twoim mężem. Myślisz, że on jest za karę z Tobą czy co?
Zaczynam podejrzewać, że on celowo uciął z nią rozmowę, bo wie, że jesteś zazdrośnica. Gościu już jest pewnie zaszczuty i boi się z kimkolwiek rozmawiać, bo widać jak reagujesz i jak rozkminiasz każdą jego rozmowę. Ta dziewczyna pewnie też już dawno  zapomniała o tym spotkaniu z nim i żyje sobie dalej swoim życiem. Kto wie może nawet kogoś ma. A Ty dalej tkwisz w przeszłości. Zycie Ci ucieka. Zamiast się cieszyć związkiem to stwarzasz sobie sama problemy.

Posty [ 131 do 153 z 153 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poradzić sobie z plotkami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024