Dziwne zachowanie mężczyzny po randce... Co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwne zachowanie mężczyzny po randce... Co robić?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 124 z 124 ]

66

Odp: Dziwne zachowanie mężczyzny po randce... Co robić?
prego napisał/a:
rossanka napisał/a:

Facet ma biegać za kobieta A nie odwrotnie.

Też (poza dobrą zabawą kobiety) nic pozytywnego z tego nie będzie. smile

To prawda. Doszłam do tego wniosku dopiero po 40, ale dobrze teraz niż wcale.
Te wszystkie sytuacje gdy ja lub koleżanki zabiegałyśmy o mężczyznę - zadna znajomość dobrze się nie skończyła. Po czasie okazywało się, że ci mężczyźni zabiegali, nawet bardzo zabiegali, ale o inne kobiety wink
Ja mówię, że kobieta nie ma co zabiegać. Jak facetowi zależy, to sam zabiega, a jak nie zabiega, to znaczy , ze nie jest zainteresowany, więc szkoda czasu na taką znajomość i wzdychanie do osoby, która nie jest zainteresowana.
Szkoda, że nie byłam taka mądra 20 lat temu. Albo choćby 10 sad

ps Mam i babcia - czyli kobiety z innego pokolenia też tak zawsze mówiły, że to facet ma się starać. Ale nie nie, Rossanka, głupia, nowoczesna, mówiła, że nbie będzie księżniczką i nie potrzebuje adoracji.
Wfekt taki, że te "księżniczki" już od wieków w związkach a ja nie. Myliłam się, czas to zmienić.

Zobacz podobne tematy :

67

Drogie Panie obie strony mają się starać, granie księżniczki z lodu albo przesadzanie z testowaniem tez sie konczy stratą fajnego partnera, mężczyzna tez ma swoj honor, tak samo odrazu pójście do łóżka jak komuś zależy na czymś stałym nie kończy się dobrze, w zyciu jest ważny balans. A co do gościa to może też stosować technikę kobiet czyli jak nie jest zai teresowany to odpowiada mało z grzecznosci, licząc że 2 strona da sobie spokój, takie mamy czasy że ludzie nie mają asertywności żeby powiedzieć że nic ztego nie będzie.

68

kamiloo86 napisał/a:

Drogie Panie obie strony mają się starać, granie księżniczki z lodu albo przesadzanie z testowaniem tez sie konczy stratą fajnego partnera, mężczyzna tez ma swoj honor, tak samo odrazu pójście do łóżka jak komuś zależy na czymś stałym nie kończy się dobrze, w zyciu jest ważny balans. A co do gościa to może też stosować technikę kobiet czyli jak nie jest zai teresowany to odpowiada mało z grzecznosci, licząc że 2 strona da sobie spokój, takie mamy czasy że ludzie nie mają asertywności żeby powiedzieć że nic ztego nie będzie.

Nie tam księżniczka z lodu od razu. Ale jak mężczyzna: nie dzwoni, nie pisze, albo odpowiada z dawkowo" tak, nie , nie wiem, zobacze - to nie ma się co łudzić i bombardować go wiadomościami. Można napisać jedną, można samej pierwszej zagadać ale na tym koniec. A nie pisać do niego, dzwonić, zapraszać - bo nie ma to sensu gdyż on nie jest zainteresowany. Ten sam meżczyzna, który nie ma czasu, albo odpisuje po godzinie " tak, nie, nie wiem" - gdy spotka osobę którasam się zainteresuje, to jego telefon będzie rozgrzany do czerwoności a i on sam bvędzie zabiegał o konmtakt. Sprawdzone.

69

rossanka napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

Nie tam księżniczka z lodu od razu. Ale jak mężczyzna: nie dzwoni, nie pisze, albo odpowiada z dawkowo" tak, nie , nie wiem, zobacze - to nie ma się co łudzić i bombardować go wiadomościami. Można napisać jedną, można samej pierwszej zagadać ale na tym koniec. A nie pisać do niego, dzwonić, zapraszać - bo nie ma to sensu gdyż on nie jest zainteresowany. Ten sam meżczyzna, który nie ma czasu, albo odpisuje po godzinie " tak, nie, nie wiem" - gdy spotka osobę którasam się zainteresuje, to jego telefon będzie rozgrzany do czerwoności a i on sam bvędzie zabiegał o konmtakt. Sprawdzone.

Zgadzam się z tym! Ja po tym udanym spotkaniu liczyłam że będzie tego więcej i więcej!
Ale co dziwne i nie wiem co mam o tym myśleć, może doradzicie coś... Nie chce ze mną prowadzić rozmowy, ale za to jestem "śledzona" w Internecie. Tzn.interesuje się tym co robię w sieci, każdy mój wpis jest przez niego obejrzany, ZA KAŻDYM RAZEM skomentowany! Ale komunikacji jakby brak haha smile
Co, ma mnie tylko na "przetrzymanie"? smile Plan B?

70 Ostatnio edytowany przez kochanie123 (2020-12-22 13:11:05)

rossanka napisał/a:
prego napisał/a:
rossanka napisał/a:

Facet ma biegać za kobieta A nie odwrotnie.

Też (poza dobrą zabawą kobiety) nic pozytywnego z tego nie będzie. smile

To prawda. Doszłam do tego wniosku dopiero po 40, ale dobrze teraz niż wcale.
Te wszystkie sytuacje gdy ja lub koleżanki zabiegałyśmy o mężczyznę - zadna znajomość dobrze się nie skończyła. Po czasie okazywało się, że ci mężczyźni zabiegali, nawet bardzo zabiegali, ale o inne kobiety wink
Ja mówię, że kobieta nie ma co zabiegać. Jak facetowi zależy, to sam zabiega, a jak nie zabiega, to znaczy , ze nie jest zainteresowany, więc szkoda czasu na taką znajomość i wzdychanie do osoby, która nie jest zainteresowana.
Szkoda, że nie byłam taka mądra 20 lat temu. Albo choćby 10 sad

ps Mam i babcia - czyli kobiety z innego pokolenia też tak zawsze mówiły, że to facet ma się starać. Ale nie nie, Rossanka, głupia, nowoczesna, mówiła, że nbie będzie księżniczką i nie potrzebuje adoracji.
Wfekt taki, że te "księżniczki" już od wieków w związkach a ja nie. Myliłam się, czas to zmienić.

Dokładnie. Też to przerabiałam, i naprawdę dziewczyny uwierzcie mi, nie warto łazić za facetem.Oni są tak stworzeni przez naturę, że muszą walczyć, zabiegać, starać się zdobywać..a nie na odwrót. I nie warto ufać im na samym starcie, bo na starcie naobiecują złote góry, cuda, kwiatki, snują plany przyszłosciowe, te wyznania miłosne...wszystko emocje...a jak osiągną to co chcieli (bo każdy chce do łóżka zaciagnąć - taka ich natura) to wtedy luzują...i albo sami się zakochują albo klasycznie odchodzą bez słowa, lub olewają.Naprawdę mówię wam, nie warto łazić i dopytywac się, próbować wyjaśniać, rozkminiać. Facet zakochany zawsze ale to zawsze MA I ZNAJDUJE CZAS NA KONTAKT i chętnie szuka tego kontaktu, nigdy na odwrót.

71

Tak, dokładnie tak!
Ale dla mnie sto razy byłoby już lepiej, gdyby całkowicie zniknął. Po tym moim "przedsięwzięciu" żeby go olewać, nie wiem po co mnie jeszcze zaczepia gdzieś w sieci. To jakaś emotka, to jakiś miły komentarz, itp,itd...
Może ja sie mu po prostu bardzo podobam, ale nie chce ze mną nic więcej? Myśli "ładna dziewczyna ale nie materiał na dziewczynę"... smile
Niech on już da mi spokój, niepotrzebnie odkopuje to. Nie chce ze mną kontaktu-to nie! Ale niech nie będzie przysłowiowym moim stalkerem. Jeszcze raz i chyba mu napiszę, grzecznie oczywiście, że sobie tego nie życzę.

72

Paaatrycjaaa napisał/a:
rossanka napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

Zgadzam się z tym! Ja po tym udanym spotkaniu liczyłam że będzie tego więcej i więcej!
Ale co dziwne i nie wiem co mam o tym myśleć, może doradzicie coś... Nie chce ze mną prowadzić rozmowy, ale za to jestem "śledzona" w Internecie. Tzn.interesuje się tym co robię w sieci, każdy mój wpis jest przez niego obejrzany, ZA KAŻDYM RAZEM skomentowany! Ale komunikacji jakby brak haha smile
Co, ma mnie tylko na "przetrzymanie"? smile Plan B?

Też Cię mogę śledzić i komentować Twoje zdjęcia na FB. No i o czym to będzie świadczyło? smile
Nic nie rób, daj sobie z nim spokój, będzie chciał, to się sam odezwie. Szkoda czasu na podchody.

73

Też tak myślę... Już patrzę na to racjonalnie. Tak nie zachowują się "zdrowe" osoby. Jeśli ja nie chcę z jakiegoś powodu utrzymywać kontaktu,po prostu to robię, w grzeczny sposób oczywiście. Żeby mieć czyste sumienie, a żeby druga strona była tego świadoma i nie robiła złudnych nadziei.
Może on tak ma... Może to typ stosujący manipulację, może nie wie jak odejść, albo po prostu lubi kogoś psychicznie wykańczać. Nieważne... Teraz myślę o sobie. I choćby wysłał 200 wiadomości, nie odpowiem nic. Może z czasem zrozumie że stracił fajną znajomość. Ja dawałam mu otwarte drzwi, a że nie chciał... Jego strata. smile

74 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2020-12-22 14:37:02)

Ja Ci proponuję 2 wyjscia:

-dać sobie spokoj
- po prostu zapytać o powód jego zachowania i opisz mu swoje emocje z tym związane i  że nie wiesz jak to odbierać (jak jest dojrzały emocjonalnie to doceni szczerość) , to go zmusi do reakcji, jak zacznie się głupio tłumaczyć olej, jak sensownie wyjaśni to juz Twoja decyzja

Co do rad dotyczących mężczyzn i zdobywania to z jednej strony prawda ale nie bierzecie drogie Panie pod uwagę 2 kwestii, po 1 facet w pewnym wieku jak ganial za kobietami a potem ta relacje niekoniecznie się udała albo był odrzucony to uznaje że to podejście nie ma sensu i on z siebie wariata robic nie będzie (dlatego madrze napisała Pani która powiedziała żeby się odezwać, pokazać zainteresowanie a on niech działa ja myślałem o sytuacji że kobieta pisze, godzi się na spotkanie a na spotkaniu zero emocji, uśmiechu albo gorzej było mega a po spotkaniu ona robi to co ten chłopak odpisuje zdawkowo, co kilka dni a jest online, faceci zaczynają robić to samo, tego się nauczyli).
Po 2 bardzo często jak facet nie goni to nagle kobieta potrafi się sama odezwać i myśleć o nim, niemniej zgadzam się w 100% odnośnie czasu, jak ktoś go dla nas nie ma i nie ma sensownego wytłumaczenia bo czasem są powody i należy je uszanować tez jak są zasadne to mu/jej nie zalezy

75

To nie facet ma się starać...to ma się starać i kobieta, i facet.

Jak ma się ochotę napisać- to niech się pisze, a nie, że trzeba odczekać jakiś czas bo niby to desperacja jest.
Jak nie ma się czasu a nawet ochoty to faktycznie nie warto pisać.
Ale potem warto o tym napomknąć, przeprosić.
To świadczy, że danej osobie zależy, że szanuje.

Na własne życzenie czasem sobie komplikujemy życie.

Autorko, jeżeli jesteś pewna i nie chcesz kontynuować tej znajomości a On dalej do Ciebie wypisuje, to po prostu w delikatny sposób napisz Mu, że nie jesteś zainteresowana i tyle.

76

Krejzolka82 napisał/a:

Jak ma się ochotę napisać- to niech się pisze, a nie, że trzeba odczekać jakiś czas bo niby to desperacja jest.

Autorko, jeżeli jesteś pewna i nie chcesz kontynuować tej znajomości a On dalej do Ciebie wypisuje, to po prostu w delikatny sposób napisz Mu, że nie jesteś zainteresowana i tyle.

To wszystko pomieszane, to ON nie chce kontynuować znajomości, a jednak zaczepia... Dziwne smile Ale nie będę na to pozwalać. I albo mu napisze że sobie tego nie życzę, albo zamilknę. Z dnia na dzień jest mi to coraz bardziej obojętne... A jeszcze kilka dni temu myślałam że oszaleję... smile

77 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2020-12-22 15:07:07)

Paaatrycjaaa napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

To wszystko pomieszane, to ON nie chce kontynuować znajomości, a jednak zaczepia... Dziwne smile Ale nie będę na to pozwalać. I albo mu napisze że sobie tego nie życzę, albo zamilknę. Z dnia na dzień jest mi to coraz bardziej obojętne... A jeszcze kilka dni temu myślałam że oszaleję... smile

Zwyczajnie zaczeliscie grać w grę, która Wam daje pewne emocje ale to już bardziej o grę chodzi, wyjście to ja zakończyć poprzez telefon i zapytanie o co Ci chodzi albo danie sobie spokoju

78

Zawsze można zablokować takiego osobnika i powinno dać mu to jasno do zrozumienia że nie chcesz mieć z nim nic do czynienia.

79

Paaatrycjaaa napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Zaczepia bo się przestraszył.
Stawiam, że On naczytał się tych durnych PUA ( czy, jak to tam się zwie) i sądził, że tak Cię zdobędzie.
A tu zonk.

Dziecinada, ale młodzi jesteście, więc albo szczera rozmowa albo baju baj.

Jak pisuje do Ciebie, to ja bym Mu wprost napisała, że takie gierki mnie nie interesują i albo normalnie zacznie pisać, albo niech te techniki stosuje na innych dziewczynach.

80

Krejzolka82 napisał/a:
Paaatrycjaaa napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Zaczepia bo się przestraszył.
Stawiam, że On naczytał się tych durnych PUA ( czy, jak to tam się zwie) i sądził, że tak Cię zdobędzie.
A tu zonk.

Dziecinada, ale młodzi jesteście, więc albo szczera rozmowa albo baju baj.

Jak pisuje do Ciebie, to ja bym Mu wprost napisała, że takie gierki mnie nie interesują i albo normalnie zacznie pisać, albo niech te techniki stosuje na innych dziewczynach.

Takiemu to nawet nie ma co wierzyć w krótką zmianę, odwidzi mu się na chwile, znowu zacznie mącić autorce w głowie i tyle z tego będzie, a ona po raz kolejny będzie się czuła zraniona.

81

Nie chciałabym żeby jakakolwiek zmiana w zachowaniu mężczyzny czy przymuszanie go do pisania wynikało z mojej strony. Jak wyżej piszecie może być to chwilowe.
A ja nie chce czegoś takiego „na siłę”. Chciałabym się czuć chciana i obdarzona zainteresowaniem, które nie wynika ze stawiania kogoś pod murem sad
Może się kiedyś uda...
Póki co - waham się między daniem sobie spokoju, a wysłaniem mu krótkiej wiadomości ze nie interesuje mnie taka znajomość. I chyba skłonię się ku wiadomości- chce miec ten etap zamknięty bez żadnych „przypominajek” w postaci jakiejkolwiek jego aktywności

82 Ostatnio edytowany przez katarine93 (2020-12-22 16:55:09)

Paaatrycjaaa napisał/a:

Nie chciałabym żeby jakakolwiek zmiana w zachowaniu mężczyzny czy przymuszanie go do pisania wynikało z mojej strony. Jak wyżej piszecie może być to chwilowe.
A ja nie chce czegoś takiego „na siłę”. Chciałabym się czuć chciana i obdarzona zainteresowaniem, które nie wynika ze stawiania kogoś pod murem sad
Może się kiedyś uda...
Póki co - waham się między daniem sobie spokoju, a wysłaniem mu krótkiej wiadomości ze nie interesuje mnie taka znajomość. I chyba skłonię się ku wiadomości- chce miec ten etap zamknięty bez żadnych „przypominajek” w postaci jakiejkolwiek jego aktywności

Ale napisz może mu tę wiadomość dopiero jak jeszcze raz odezwie się pierwszy.

Wydaje mi się, że to część manipulacji, nie dawanie o sobie zapomnieć. W moim przypadku ten mój był świetnym manipulatorem, co jakiś czas regularnie mnie zaczepiał z czego nic więcej nie wynikało. Ja niestety podejmowałam grę. Potem zamilknął. Po jakimś czasie ja do niego się odezwałam, okazało się, że już urabia nową ofiarę.

83

Za każdym razem aż się smutno robi jak faceci traktują kobiety....

A manipulacja ? Bo to najprawdopodobniej właśnie manipulacja... skąd ona się bierze ? Dlaczego mężczyźni podejmują grę ?

84

Paaatrycjaaa napisał/a:

A manipulacja ? Bo to najprawdopodobniej właśnie manipulacja... skąd ona się bierze ? Dlaczego mężczyźni podejmują grę ?

Kobiety też manipulują, dużo podobnych przykładów można dać, autorko nie graj w grę bo im dłużej ona trwa tym więcej emocji angażujesz a nie mówimy tutaj o kilkuletniej relacji tylko wrażeniu po 1 spotkaniu, szkoda zdrowia na to albo twardo kawa na ławę albo olewaj goscia

85

Tak... denerwowałam się przez pierwsze dni po spotkaniu. Teraz już coraz lepiej. W głowie to siedzi, owszem, no ale trzeba żyć dalej. Mam trudne studia, nie jest mi potrzebny jakiś dziwny facet.
Ten który był wcześniej był idealny... gdzie się podział? Haha kto wie smile
Ale ja wiem - kobieta musi być silna i nie dać się podchodom. I już. Jak mam spotkać kogoś wartościowego to spotkam.

86 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2020-12-23 00:49:29)

Paaatrycjaaa napisał/a:

Oczywiście, że manipulacja. To jakiś dzieciak, odpuść sobie autorko. Dorośli ludzie rozmawiają a nie grają w gierki. Po co to robi? Po to, żebyś wlaśnie się nad tym zastanawiała. Nad nim. Po co to robi, dlaczego, jaki ma powód, o co mu chodzi. Skupiasz swoją uwagę na nim, myślisz o nim. A powinnaś olać i się nie przejmować. Czym więcej główkujesz, tym więcej się angażujesz i Cie do niego ciągnie. Zobacz - działa na Ciebie, inaczej byś się nie zastanawiała po co to robi tylko olała wink
Pytasz gdzie się podział ten idealny facet - to była maska. Teraz ją zdjął. Teraz pokazuje jaki jest na prawdę. Poczytaj jeszcze posty powyżej, ludzie z doświadczeniem dobrze Ci mówią, niech dotrze smile

Swoją drogą...nienawidze tych zagrywek, jakieś lajkowanie, znikanie, pojawianie się, nie odpisywanie. Kurczę, jakby nie można było po ludzku - chce wejść w relacje, staram się, angażuje. Nie wiem co chce - podejmuje decyzje. Nie chce - komunikuje wprost.

I powiem Wam, że wszystkie moje relacje były takie jak napisałam powyżej. Do czasu. Aż spotkałam toksyka/manipulatora. I dopiero po takiej jeździe nauczyłam się na co zwracać uwagę, co jest czym. Więc ja się wcale nie dziwie, że dziewczyny po prostu nie wiedzą, idą w takie coś hmm

87

Odpowiedz powyżej bardzo mądra i dająca do myślenia. Bardzo dziękuje Wam wszystkim za zainteresowanie moja historią i pomoc w tym.

Zdałam sobie sprawę ze nie mamy wpływu na jakich ludzi spotykamy, a spotykamy ich różnych. Ale wiem, ze nie dam się poniżać czy manipulować dla czyjejś zabawy albo zabicia czasu. Trochę będę o tym myśleć jeszcze pewnie, bo to dla mnie niemały szok, ale nie podpadać w obsesje i paranoje. Teraz już nawet na wspomnienie o spadającej łezce czuje się głupio. Nie miałam nigdy i nie będę mieć powodu żeby płakać przez Niego.

Ps. Tak na marginesie... role się odwróciły. Teraz to ja jestem kobietą która „rozpuściła się w powietrzu”, a on myślicielem co poszło nie tak. Ale to nie działa już na mnie. Poza tym, obrót sprawy mi nie daje satysfakcji. Nie jestem osobą lubiącą działać komuś na emocjach. Po prostu chciałam się uwolnić i pokazać ze zwyczajnie w świecie szanuje się smile

Ja myślę, że nie byłoby w tym nic przesadnego zapytać go po prostu dlaczego tak Cię traktuje. W końcu mieliście lepszą relację i to się w pewien sposób rozpadło. Ale myślę, że mu raczej na Tobie nie zależy, skoro tak się zachowuje.

89

Elegancka dziewczyna napisał/a:

Ja myślę, że nie byłoby w tym nic przesadnego zapytać go po prostu dlaczego tak Cię traktuje. W końcu mieliście lepszą relację i to się w pewien sposób rozpadło. Ale myślę, że mu raczej na Tobie nie zależy, skoro tak się zachowuje.

Oczywiście. Ale to nie jest normalna relacja z normalnie myślącym facetem. Dlatego nie sądzę aby takie coś miało sens smile

90 Ostatnio edytowany przez prego (2020-12-23 10:37:22)

Ja myślę, że nie byłoby w tym nic przesadnego zapytać go po prostu dlaczego tak Cię traktuje.

Gdyby życie było takie proste. Pytamy i mamy od razu odpowiedź. Niestety w życiu jest tak, że najczęściej trzeba patrzeć na czyny, bo słowa lecą łatwo jak wiatr.

Ale myślę, że mu raczej na Tobie nie zależy, skoro tak się zachowuje.

Życie nie jest czaro-białe, jest cała masa różnych możliwości np. zależy, nie zależy, nie jest gotowy na związek (niedojrzałość), ma kogoś ale szuka atrakcji poza związkiem, może coś Autorka zrobiła co spowodowało jego dystans, potrzebuje kobiecej atencji i szuka układu wzajemnego trzymania na orbicie.
Patrycji to nie odpowiada i trzeba, co z resztą słusznie czyni odciąć się od niego i tyle. Jest to dla niej i dla niego cenne doświadczenie.

91 Ostatnio edytowany przez XYW (2020-12-23 12:40:12)

powiem Ci tak - też czasem mi się zdarza po prostu po randce inaczej pisać do kobiety niż przed randka.  Dozylismy czasów, ze ludzie na Internecie oszukuje na zdjęciach jest kobieta, która jest szczupła. Przychodzi dużo większa osoba - nie mam nic do takich osób, ale badzmy powazni nawet w Internecie! Sam nie naleze do Chuderlakow i nie wstawiam zdjęć jak wazylem z 90 kg - tylko dodaje takie jak wyglądał teraz ok. 115 kg. I zazwyczaj na randce slysze, ze wygladam lepiej niz na zdjęciach. A co ja mam powiedzieć takiej osobie, która przychodzi o 2 rozmiary większa? Dwa razy się odwazylem powiedzieć, ze chyba stare zdjęcia miała na portalu - to wielki bulwers w moją stronę.

już przywyklem, ze do relacji internetowych na początku nie ma co podchodzić z głową skupioną tylko i wyłącznie na danej osobie. Przez Internet każdy z nas może być każdym. Mi jeśli coś nie pod pasuje zegnam się z randki i ide.
Jeśli ktoś mnie dużo oklamal? odpisuje jej, ale ona sama widzi, ze mnie oklamala i nie ma co się dziwić, ze tak jej odpisuje.
Jeżeli czuje, ze to nie jest TO - to po prostu jej pisze coś w stylu, ze szukamy czegoś innego.
Też patrzę trochę na to inaczej z moją EX poznałem się przez Internet i u mnie to trwało ponad pół roku - aż coś mnie ruszy do niej, więc też mam chłodna glowe, ale jak ktoś of początku mnie oklamuje już samymi zdjęciami - to sorry, ale co będzie potem?

Nie mowie, ze Ty takie zdjęcia dodajesz, tylko podaje to jako jeden z przykładów.

Na internecie jest wiele "gownianych" ludzi, ale da się tam kogoś znaleźć - mi jako facetowi kest ciężko, nie mam facjaty 10/10, a kobieta dziennie dostaje duzooooo wiadomości. Ale próbuje, pracę mam męską, więc się nie poddaje.

powodzenia!

92 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2020-12-23 14:23:30)

XYW napisał/a:

powiem Ci tak - też czasem mi się zdarza po prostu po randce inaczej pisać do kobiety niż przed randka.  Dozylismy czasów, ze ludzie na Internecie oszukuje na zdjęciach jest kobieta, która jest szczupła. Przychodzi dużo większa osoba - nie mam nic do takich osób, ale badzmy powazni nawet w Internecie! Sam nie naleze do Chuderlakow i nie wstawiam zdjęć jak wazylem z 90 kg - tylko dodaje takie jak wyglądał teraz ok. 115 kg. I zazwyczaj na randce slysze, ze wygladam lepiej niz na zdjęciach. A co ja mam powiedzieć takiej osobie, która przychodzi o 2 rozmiary większa? Dwa razy się odwazylem powiedzieć, ze chyba stare zdjęcia miała na portalu - to wielki bulwers w moją stronę.

już przywyklem, ze do relacji internetowych na początku nie ma co podchodzić z głową skupioną tylko i wyłącznie na danej osobie. Przez Internet każdy z nas może być każdym. Mi jeśli coś nie pod pasuje zegnam się z randki i ide.
Jeśli ktoś mnie dużo oklamal? odpisuje jej, ale ona sama widzi, ze mnie oklamala i nie ma co się dziwić, ze tak jej odpisuje.
Jeżeli czuje, ze to nie jest TO - to po prostu jej pisze coś w stylu, ze szukamy czegoś innego.
Też patrzę trochę na to inaczej z moją EX poznałem się przez Internet i u mnie to trwało ponad pół roku - aż coś mnie ruszy do niej, więc też mam chłodna glowe, ale jak ktoś of początku mnie oklamuje już samymi zdjęciami - to sorry, ale co będzie potem?

Nie mowie, ze Ty takie zdjęcia dodajesz, tylko podaje to jako jeden z przykładów.

Na internecie jest wiele "gownianych" ludzi, ale da się tam kogoś znaleźć - mi jako facetowi kest ciężko, nie mam facjaty 10/10, a kobieta dziennie dostaje duzooooo wiadomości. Ale próbuje, pracę mam męską, więc się nie poddaje.

powodzenia!

Z tymi zdjęciami, to kłopot w tym, że niekoniecznie osoba, która na zdjęciach wydawała się inna, musiała chcieć nimi oszukiwać. Ludzie na zdjęciach wychodzą różnie, jest to kwestia perspektywy, światła, pozy, kadru - nawet na 2 fotkach zrobionych w tym samym czasie można wyglądać mocno inaczej i to bez retuszu ani wrzucania portretów sprzed 10 lat. W tym też można wydawać się na jednym zdjęciu grubszym niż na drugim. Tak samo jest z zestawieniem zdjęcie - real. No, a kiedy jedno zdjęcie jest lepsze od drugiego, to wiadomo, które ktoś wstawi na portal - to lepsze; założę się, że Ty też tak postąpisz. Więc te pretensje o kłamanie zdjęciami wydają mi się trochę na wyrost. Jest normalne, że nie chcesz się spotykać z dziewczyną, która Ci się realnie nie spodobała, ale nie powinieneś zakładać, że Cię świadomie oszukała. Fakt, że zdarzają się sytuacje ewidentne, też widziałam, jak czterdziestolatkowie wrzucali na portal zdjęcia z czasów, gdy mieli dwadzieścia parę... Ale to raczej od razu wiadomo, że nie da się w tym wieku tak wyglądać i nikt się nie nabierze.

93

niepodobna napisał/a:
XYW napisał/a:

powodzenia!

Z tymi zdjęciami, to kłopot w tym, że niekoniecznie osoba, która na zdjęciach wydawała się inna, musiała chcieć nimi oszukiwać. Ludzie na zdjęciach wychodzą różnie, jest to kwestia perspektywy, światła, pozy, kadru - nawet na 2 fotkach zrobionych w tym samym czasie można wyglądać mocno inaczej i to bez retuszu ani wrzucania portretów sprzed 10 lat. W tym też można wydawać się na jednym zdjęciu grubszym niż na drugim. Tak samo jest z zestawieniem zdjęcie - real. No, a kiedy jedno zdjęcie jest lepsze od drugiego, to wiadomo, które ktoś wstawi na portal - to lepsze; założę się, że Ty też tak postąpisz. Więc te pretensje o kłamanie zdjęciami wydają mi się trochę na wyrost. Jest normalne, że nie chcesz się spotykać z dziewczyną, która Ci się realnie nie spodobała, ale nie powinieneś zakładać, że Cię świadomie oszukała. Fakt, że zdarzają się sytuacje ewidentne, też widziałam, jak czterdziestolatkowie wrzucali na portal zdjęcia z czasów, gdy mieli dwadzieścia parę... Ale to raczej od razu wiadomo, że nie da się w tym wieku tak wyglądać i nikt się nie nabierze.

Zakładam że kolega miał sytuację jak ja z jedynego doświadczenia na portalu randkowym sprzed lat: zdjęcie kobiety sprzed kilku lat, waga +20,inny kolor włosów, ja aktualne zdjęcie, wiadomo że daje się taki na którym korzystniej się wygląda ale są pewne granice przyzwoitości, z tego co czytam i słyszę sporo kobiet podobnie postępuje, bez sensu, przykład faceta u góry tak samo karygodny. Dodam że zachowałem się kulturalnie i spędziłem miło 3 h ale jak zaczyna się od kłamstwa na dzień dobry to przyszłości z tego nie ma.

94

Zgodzę się z Tobą ale nawet jeśli to chyba można napisać komuś wprost - sorry ale nic z tego nie będzie? No nie wiem, ja bym wolała dostać taka wiadomość, gdzie mogłabym od razu zamknąć temat a nie się zastanawiać i dopowiadać sobie historie. A tutaj koleś codziennie zwodzi dziewczynę zamiast postawić sprawę jasno. Gierki i nic więcej w tym konkretnym przykładzie

95 Ostatnio edytowany przez XYW (2020-12-23 19:27:14)

tak jak ktoś napisał wyżej - kłamstwo z zdjęciami i Nara.
dziewczyna wyżej też coś pisze, ze światło nie takie itd.. bez przesady na świetle złym czy dobrym dalej masz taką samą figurę, najwyżej twarz bez pryszczy.

a najbardziej lubię jak kobieta dodaje zdjęcia tylko swojej facjaty

96 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2020-12-23 20:19:20)

XYW napisał/a:

dziewczyna wyżej też coś pisze, ze światło nie takie itd.. bez przesady na świetle złym czy dobrym dalej masz taką samą figurę, najwyżej twarz bez pryszczy.

Od światła pryszcze nie znikają big_smile

Figura - może wiesz, jakie bywają zniekształcenia obiektywu? Podpowiem: na selfie z telefonu dziewczyny na ogół wyglądają na chudsze, bo typowe dla zdjęć z bliska zniekształcenie powoduje zmniejszenie dalszego planu.. widziałeś foty z dużą głową zrobione z lekka z góry, a poniżej (lub dalej, zależnie od pozy) sylwetka patyczaka? Na takim zdjęciu nie ocenisz figury, chyba, że ktoś jest naprawdę gruby..

97

Rozumiem. Czasami życie realne a internetowe obiecanki są zupełnie inne. Tak jak w przypadku zdjęc. Ludzie lubią się oszukiwać, liczą ze się uda, ale nie w moim przypadku.
Byliśmy szczerzy, zdjęcia autentyczne, bez filtrów czy upiekszaczy.

A on codziennie stara się podtrzymywać rozmowę od czasu kiedy zniknelam. To naprawdę żenujące zaczyna się robić. Zadaje pytania bez sensu, takie wymuszone. Po co on dalej mnie meczy ??? Po co ta na sile podtrzymywana konwersacja ! Jednostronna z resztą... ja już nic nie pisze.
„Jaka macie pogode?”
„Jak święta?”
„Jakie plany na weekend?”
Heh śmieszne wink

98

Rozumiem. Czasami życie realne a internetowe obiecanki są zupełnie inne. Tak jak w przypadku zdjęc. Ludzie lubią się oszukiwać, liczą ze się uda, ale nie w moim przypadku.
Byliśmy szczerzy, zdjęcia autentyczne, bez filtrów czy upiekszaczy.

A on codziennie stara się podtrzymywać rozmowę od czasu kiedy zniknelam. To naprawdę żenujące zaczyna się robić. Zadaje pytania bez sensu, takie wymuszone. Po co on dalej mnie meczy ??? Po co ta na sile podtrzymywana konwersacja ! Jednostronna z resztą... ja już nic nie pisze.
„Jaka macie pogode?”
„Jak święta?”
„Jakie plany na weekend?”
Heh śmieszne wink

99

niepodobna napisał/a:
XYW napisał/a:

Od światła pryszcze nie znikają big_smile

Figura - może wiesz, jakie bywają zniekształcenia obiektywu? Podpowiem: na selfie z telefonu dziewczyny na ogół wyglądają na chudsze, bo typowe dla zdjęć z bliska zniekształcenie powoduje zmniejszenie dalszego planu.. widziałeś foty z dużą głową zrobione z lekka z góry, a poniżej (lub dalej, zależnie od pozy) sylwetka patyczaka? Na takim zdjęciu nie ocenisz figury, chyba, że ktoś jest naprawdę gruby..

dobra nie przesądza selfi nie o kłamie z waga +20 kg w porównaniu do innych zdjęć

Ehhh Patrycjo Patrycjo... Facet zachował się tak jak 90% kobiet się zachowuje. Tobie się niestety oberwało rykoszetem bo z tego co piszesz należysz do tych 10 % zagrożonych wyginięciem. Ale wracając do całej sytuacji.Ile masz lat? Bo z tego co piszesz to brzmi jak koło 15 bez urazy. Zastanawiasz się dlaczego nie odpisuje, tworzysz jakieś wizje w głowie. Czy nie prościej by było po prostu go o to zapytać? Nawet jeśli odpowie Ci ,że nie wpadłaś mu w oko. Jest to obcy człowiek. Czy serio masz tak niskie poczucie własnej wartości ,że odrzucenie ze strony obcego człowieka tak zaboli? Bo niestety to obcy facet. Widzieliście się tylko raz.

Nie słuchaj porad w stylu :on się odzywa co poranek to Ty na złość odpisuj mu co drugi poranek. Tak się zachowują dzieci. Dorośli ludzie rozmawiają. Zadzwoń do niego i zapytaj czemu po spotkaniu się zmienił. Najwyżej usłyszysz gorzką prawdę ale czy to nie lepsze od zastanawiania się czemu jest tak a nie inaczej? A może on kiedyś trafił serio na dziewczyny ,które go olały no i również woli z początku podejść z rezerwą. I tak on będzie czekał Ty będziesz czekać i nic z tego nie wyjdzie.

Jest XXI wiek kobiety są za równouprawnieniem nic się nie stanie jeśli to Ty pierwsza pokażesz ,że zależy Ci na tej relacji i spytasz wprost o co chodzi. Powodzenia!

101

8PasażerPodróży napisał/a:

Ehhh Patrycjo Patrycjo... Facet zachował się tak jak 90% kobiet się zachowuje. Tobie się niestety oberwało rykoszetem bo z tego co piszesz należysz do tych 10 % zagrożonych wyginięciem. Ale wracając do całej sytuacji.Ile masz lat? Bo z tego co piszesz to brzmi jak koło 15 bez urazy. Zastanawiasz się dlaczego nie odpisuje, tworzysz jakieś wizje w głowie. Czy nie prościej by było po prostu go o to zapytać? Nawet jeśli odpowie Ci ,że nie wpadłaś mu w oko. Jest to obcy człowiek. Czy serio masz tak niskie poczucie własnej wartości ,że odrzucenie ze strony obcego człowieka tak zaboli? Bo niestety to obcy facet. Widzieliście się tylko raz.

Nie słuchaj porad w stylu :on się odzywa co poranek to Ty na złość odpisuj mu co drugi poranek. Tak się zachowują dzieci. Dorośli ludzie rozmawiają. Zadzwoń do niego i zapytaj czemu po spotkaniu się zmienił. Najwyżej usłyszysz gorzką prawdę ale czy to nie lepsze od zastanawiania się czemu jest tak a nie inaczej? A może on kiedyś trafił serio na dziewczyny ,które go olały no i również woli z początku podejść z rezerwą. I tak on będzie czekał Ty będziesz czekać i nic z tego nie wyjdzie.

Jest XXI wiek kobiety są za równouprawnieniem nic się nie stanie jeśli to Ty pierwsza pokażesz ,że zależy Ci na tej relacji i spytasz wprost o co chodzi. Powodzenia!

Błąd. Nie należy pokazywać że komuś zależy osobie, której kompletnie nie zależy. Jaki to ma sens? On już o niej nie pamięta, ewentualnie ma inna na oku. Strata czasu, następny.

rossanka napisał/a:

Błąd. Nie należy pokazywać że komuś zależy osobie, której kompletnie nie zależy. Jaki to ma sens? On już o niej nie pamięta, ewentualnie ma inna na oku. Strata czasu, następny.

Rossanka sens ma taki ,że dziewczyna od razu by wiedziała na czym stoi i tyle. A tak straciła czas na domysłach i pisaniu na forum. Bardziej pokazała ,że jej zależy pisząc do niego w momencie gdy on ją olewał niż gdyby po pierwszym dniu gdy coś się zmieniło zadzwoniła i zapytała o co kaman. No ale takie mamy czasy. Każdy się chce unieść honorem ,żeby jego było na wierzchu. Gdy ona go zawalała wiadomościami a on nie odpisywał to było jej przykro. Gdy teraz on o coś podpytuje a ona go zlewa to jest "jakie to jego zachowanie jest żenujące". Taka nagła zmiana podejścia? Nie po prostu jej ego nie mogło znieść ,że prawdopodobnie nie wpadła mu w oko. Gdyby to ona była po drugiej stronie nie wdziała by problemu w swoim zachowaniu.

103 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2020-12-24 01:15:50)

zależy to faktycznie duże słowa, więc lepiej prościej, fajnie się gadało, chciałabym Ciebie poznać lepiej, ale odbieram od Ciebie sprzeczne komunikaty, powiedz proszę co myślisz bo ja nie gram w żadne gry i nie tracę czasu tam gdzie nie ma woli 2 strony i tyle end of story, jak jest emocjonalnym klaunem albo manipuluję to odpowie głupio, jak jest normalnym facetem to doceni odwagę i wytłumaczy, przysięgam na wszystko co dla mnie święte że jak człowiek się nauczy stawiać kawę na ławe to żyje się mu lepiej i zdrowiej i mniej tych wariatów spotyka wink polecam, szczerość upraszcza sprawę tylko niestety my w tych czasach jej unikamy,

104

Słuchajcie tu nie wchodzi w grę wygląd. Oboje się sobie spodobalismy. Podobam mu się nadal, ale mnie już to nie interesuje.

Ktoś wyżej pisał ze mam teraz poczucie o nim ze zachowuje się żenująco i mnie to bawi.
Powiem tak - bawi mnie jego zachowanie. Kobieta mi się podoba, ale ją olewam, a kiedy ona odchodzi to bombarduję ją wiadomościami.
To chyba naprawdę jakiś mentalny dzieciak.
Na dodatek jest narcyzem. Dopiero teraz dostrzegam kiedy ta fala „małego zauroczenia” minęła. Teksty ze wszystko umie, nie ma wad... Mówione wszystko na serio oczywiście.
Teraz już wyleczyłam się z tej relacji to on jakby na złość nie daje mi się odseparować. A w tym czasie wolałabym pójść już z jakimś miły mężczyzna na kawę czy herbate.
Mam nadzieje ze w końcu mu się to znudzi.

Ps. Ja nigdy nie pisałam do niego setki wiadomości jak ktoś wyżej napisał. Nie nękałam go nigdy! Zasada wyglądała tak: on pisze, ja grzecznościowo odpisuje i tyle, cisza.
Nie było z mojej strony żadnych obsesyjnych SMS typu „jesteś???”, „halooo”, „czemu nie piszesz?”
Wstydziłabym się tak....

105

w takim razie zablokuj jego numer a na fcb ustaw tak żeby nie mogl widziec Twoich postow, jak sie zorientuje i zapyta to ignoruj, nie jestescie w relacji nie masz obowiazku sie mu tlumaczyc , kazdy jak jest mlody to zyje tymi emocjami, to sie rozumie z wiekiem i doswiadczeniem, spotkasz jeszcze kogos z kims sie dogadasz na luzie wink tak to juz jest

106

Tak tez zrobię, albo po prostu jak do tej pory uodpornię się na jego wiadomości i nie będę odpisywać.
Na sile trzymać znajomość chce. Szok! I po co to komu...
Mimo ze już nie podchodzę do tego z emocjami, nadal nie mogę zrozumieć PO CO TA CAŁA SZOPKA????

107

Jak narcyz to dobrze, że odpuściłaś.

Po kilku miesiącach zaczęłam się zgadzać z Garym i rzeczywiście trzeba się szybko spotkać, bo pisanie przywiązuje i w wiadomościach nie poznajesz człowieka, tylko poznajesz to co on o sobie myśli...

Byłam w podobnej sytuacji i jeżeli jeszcze kiedyś się w niej znajdę, to od razu powiem, że interesuje mnie znajomość na żywo, więc niech się odezwie, gdy będzie miał się czas spotkać. Musimy się szanować i nie robić za lekarstwo na ego takich manipulatorów.

Paaatrycjaaa napisał/a:

Słuchajcie tu nie wchodzi w grę wygląd. Oboje się sobie spodobalismy. Podobam mu się nadal, ale mnie już to nie interesuje.

Ktoś wyżej pisał ze mam teraz poczucie o nim ze zachowuje się żenująco i mnie to bawi.
Powiem tak - bawi mnie jego zachowanie. Kobieta mi się podoba, ale ją olewam, a kiedy ona odchodzi to bombarduję ją wiadomościami.
To chyba naprawdę jakiś mentalny dzieciak.
Na dodatek jest narcyzem. Dopiero teraz dostrzegam kiedy ta fala „małego zauroczenia” minęła. Teksty ze wszystko umie, nie ma wad... Mówione wszystko na serio oczywiście.
Teraz już wyleczyłam się z tej relacji to on jakby na złość nie daje mi się odseparować. A w tym czasie wolałabym pójść już z jakimś miły mężczyzna na kawę czy herbate.
Mam nadzieje ze w końcu mu się to znudzi.

Ps. Ja nigdy nie pisałam do niego setki wiadomości jak ktoś wyżej napisał. Nie nękałam go nigdy! Zasada wyglądała tak: on pisze, ja grzecznościowo odpisuje i tyle, cisza.
Nie było z mojej strony żadnych obsesyjnych SMS typu „jesteś???”, „halooo”, „czemu nie piszesz?”
Wstydziłabym się tak....

Czyli po prostu robisz teraz to samo co on wcześniej. Do niedawna miałaś żal ,że nie potrafił wprost określić ,że nie jest zainteresowany. Teraz sama zachowujesz się tak samo licząc ,że mu się w końcu znudzi. To jest k**** przekomicznie śmieszne:D

109

Ale ja nie wiem co może być w tym śmiesznego... Facet ewidentnie nie był mną zainteresowany, chciał na sile trzymać znajomość nikt nie wie po co i na co. Wiec zwyczajnie jak większości kobiet znudziło mnie to. Odpuściłam i przestałam się odzywać. A to ze jemu się nagle zmieniło...
Nie mam takiej zdolności żeby ocenić dlaczego.
Także nie wiem czemu chce trzymać coś co nie ma sensu.
Ja po prostu miałam dość tej znajomosci, wchodzić w takie gierki to jak strzał w kolano. Zrozumiałam to dzięki wypowiedziom tu ale także swojemu zdrowemu rozsądkowi.
Jestem osobą wrażliwa, łatwo przywiązuje się do ludzi. A kto mógł wiedzieć ze on cały czas nosił maskę.
Ja się po prostu od tego uwolniłam.
Wiec nie wiem co tu zabawne jest....?

110 Ostatnio edytowany przez katarine93 (2020-12-24 02:18:37)

Czyli po prostu robisz teraz to samo co on wcześniej. Do niedawna miałaś żal ,że nie potrafił wprost określić ,że nie jest zainteresowany. Teraz sama zachowujesz się tak samo licząc ,że mu się w końcu znudzi. To jest k**** przekomicznie śmieszne:D

I jest, i nie jest. Autorka widocznie ma ochotę na odwet, co jak widać się udaje. Przecież go nie rani, bo jemu nie zależy. Nagle można zacząć pisać więcej, gdy samemu jest się olewanym? Klasyka gatunku.

Gdy jej się znudzi wtedy może mu napisać, że nie jest zainteresowana znajomością. I tyle.

Oczywiście mogłaby zapytać skąd u niego taka zmiana zachowania po spotkaniu. Musiałaby jednak liczyć się z jakąś pokrętną odpowiedzią, która by niewiele wyjaśniała lub jej brakiem.

Ja powiedziałam panu, że zauważam zmianę jego podejścia i zapytałam o powód, to dostałam odpowiedź, po której wiedziałam mniej niż wcześniej. Po niej drążyłam temat i ostatecznie wyniknęła kłótnia, po której wyszło, że... wszystko to moja wina (choć nie była). Ale ten ode mnie to był wytrawny gracz. W każdym razie niepotrzebnie dociekałam.

Czasem lepiej olać. Choć ja ciekawa jestem, co by ten wymyślił wink

111

Wiecie co, nie właśnie. Nie chodzi o zemstę... pisałam wyżej ze nie daje mi satysfakcji świadomość ze to on teraz „biega”.
Z początku było mi przykro ze po całej szopce przed spotkaniem no i samym super spotkaniu, ktoś może aż tak się zdystansować. Chyba nie jestem dziwna myśląc, ze jeśli wszystko jest na dobrej drodze, powinno iść to w jeszcze lepszym kierunku? Ja nie szukam zabawy w życiu...

Tacy ludzie to „człowiek manipulacja”. Nie odpisuje a kiedy widzi ze mam chyba już dość, panicznie wręcz boi się ze znikne. Podobam mu się, to fakt... no ale co? Chce mnie znać żeby pooglądać sobie mnie w sieci tylko i napisać od czasu do czasu żeby wiedzieć ze ta znajomość jakoś się trzyma? Po nic właściwie.

112 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2020-12-24 09:33:23)

Autorko, On się do Ciebie odzywa, ponieważ się przestraszył, że Mu nie odpisujesz.

Wiem, że jest to dziecinne zachowanie, ale Biedak myślał, że jak będzie taki, jak piszą w poradnikach typu PUA, Ty padniesz do Jego stóp.
Na szczęście tak się nie stało.

Już Ci zwrócono uwagę, że zaczynasz się tak samo zachowywać i ja to też zauważyłam.

Wiem, wiem, napiszesz zaraz, że tak nie jest i Ci nie zależy.
Ale tak jest i Ci zależy.
Nie pisałabyś już w tym temacie, nie rostrząsałabyś tego.

A może bądź lepsza od Niego i albo z klasą to zakończ, albo napisz, żeby przestał czytać te durne poradniki i piszcie/poznawajcie się normalnym tempem.

Skoro nie daje Ci to satysfakcji to mu to oznajmij wprost, że już nie jesteś zainteresowana i szkoda jego czasu na klepanie w klawiature

114 Ostatnio edytowany przez Pronome (2020-12-24 10:13:08)

Paaatrycjaaa napisał/a:

Wiecie co, nie właśnie. Nie chodzi o zemstę... pisałam wyżej ze nie daje mi satysfakcji świadomość ze to on teraz „biega”.
Z początku było mi przykro ze po całej szopce przed spotkaniem no i samym super spotkaniu, ktoś może aż tak się zdystansować. Chyba nie jestem dziwna myśląc, ze jeśli wszystko jest na dobrej drodze, powinno iść to w jeszcze lepszym kierunku? Ja nie szukam zabawy w życiu...

Tacy ludzie to „człowiek manipulacja”. Nie odpisuje a kiedy widzi ze mam chyba już dość, panicznie wręcz boi się ze znikne. Podobam mu się, to fakt... no ale co? Chce mnie znać żeby pooglądać sobie mnie w sieci tylko i napisać od czasu do czasu żeby wiedzieć ze ta znajomość jakoś się trzyma? Po nic właściwie.

Dziewczyno, nie schlebiaj sobie, ze jakos rozegralas te sytuacje.
Piszesz o nim, ciagle myslisz, dlubiesz sobie w mozgu i zyjesz wyobrazeniami, piszesz jakas historie, ktore w ogole nie istnieje.
Skoncz z ta neuroza. Zajmnij sie czyms pozytecznym, zacznij sie rozwijac.
Ten facet nawet nie pamieta jak wygladalas, spotkaliscie sie raz, jak obcy ludzie, nie masz dla niego zadnego znaczenia.

115

Może i rzeczywiście nie będę zostawiać tego tak bez żadnego echa. Po prostu nie lubie kiedy ktoś się mną tak bawi.
Jeśli będę widziała ze to nadal trwa, ze pisze... pożegnam się w ładny sposób. Bo ja naprawdę miałabym obawy wejść w tą relacje dalej.

116

Na pewno dobrze by było postawić sprawę jasno, bo ileż można tak pisać i się zastanawiać o co chodzi. Może udałoby się uzyskać jakąś konkretną odpowiedz. Jak on nadal pisze a Ty coraz bardziej zachodzisz w głowe co się dzieje, to po prostu zapytaj wprost czego oczekuje od znajomosci czy coś w ten deseń. A pozniej w zaleznosci od odpowiedzi mozesz sie dopiero zastanawiac.

117

tak, stanowczo ta gra pomiędzy wami a teraz to już tylko z jego strony to się ciągnie jak stara guma od majtek wink , u autorki widać że jeszcze to mocno analizuje, ale umówmy się większość z nas na etapie pierwszych relacji to przeżyła, po prostu warto umieć w życiu odpuszczać, nawet jak na papierze 2 strona wygląda atrakcyjnie to nie ma ludzi bez skazy co jest normalne, natomiast jak ktoś manipuluje a u niego widać to bardzo i pewnie dobrze tu wszyscy piszą że to te metody rodem ze stron podrywaczy to należy się solidny kop w tyłek, żadna normalna relacje nie może być budowana od manipulacji, natomiast są oczekiwania żeby facet był asertywny i miał charakter, nawet jak świat się zmienia to długo w tym temacie nic sie nie zmieni.

118

Dokładnie. Dlatego uważam, żeby nie przeciągać dłużej tylko spytać wprost. Nie wydaje mi się żebyś usłyszała jakąś konkretną odpowiedz, ale chociaż będziesz wiedziała, że zachowałaś się nie tylko dorośle ale i fair. A że koleś manipuluje to już widać gołym okiem. Jeżeli byłby szczerą osobą i by odebrał Wasze spotkanie jako 'fajne' i chciał kontynuacji to by poczynił jakieś kroki. A tymi krokami nie są zagrywki przez 2 tygodnie gdzie się zastanawiasz - ale co on chce? Ty byś od razu wiedziała, ba, nawet byś się nie zdążyła zastanowić bo by Ci po prostu zaproponował kolejne spotkanie. No chyba, że się wszyscy mylimy i jak spytasz wprost to się okaże, że nieśmiały i bał się proponować. Aczolwiek dziwnym trafem wydaje mi się, że możesz nie uzyskać odpowiedzi wink. Sprawdz, co Ci zależy - będziesz wiedziała na przyszłość żeby od razu pytać a nie tak przeciągać.

119

Przestałem się odzywać tutaj, bo straciłem cierpliwość... Ona o nim myśli, czyli jest zaangażowana. On pisze mało zachowuje się jak nierozumny gość, który nasłuchał się PUA, że trzeba trzymać dystans.

Głupek nie przewidział, że dziewczyna się może wkurzyć i zamiast ją podrywać, to ją odpycha... cóż...

Dziewczyna faktycznie się odcięła, a on dalej się dobija jak kundel.

Szarpią się jak 14-latki.

A trzeba było stawiać sprawę jasno... "Rzadko piszesz? Czego ode mnie chcesz? Ty mi się podobasz, chciałabym się spotykać, ale odnoszę wrażenie, że Ty nie masz czasu. Może przestań do mnie pisać te jednorazowe maile każdego dnia...".

120

Może nie aż tak Gary, z tym 'to przestan do mnie pisac maile' tylko zapytać wprost kawa na ławę...coś w stylu, nie za bardzo rozumiem dlaczego zostawiasz mi z rana wiadomosci a później milczysz, czego oczekujesz od tej znajomosci. Jakieś krótkie, 2 zdaniowe podsumowanie tego wszystkiego. Ten wątek ciągnie się już 3 strony a jego głownym tematem jest 'co on moze chciec/co on ma na mysli'

121

Dobrze, to podsumowując z mojej strony: dla mnie znajomość jest zakończona, nie myśle o nim. Emocje opadły. Dziś napisałam mu grzecznie ze widocznie obydwoje mieliśmy inne oczekiwania, ale życzę mu wszystkiego dobrego. Ot cała historia.
Nie jestem zaangażowana, po prostu przekonałam się żeby nie wchodzić za bardzo w tak długie internetowe znajomosci, co może wiązać się z rozczarowaniem w realu.
Mam tylko nadzieje ze nie będzie traktował tak innych kobiet, ale cóż... Nie na jednym mężczyźnie świat się kończy smile

Sprawę można uznać za zakończoną i rozwiązaną. Wszystko jasne mysle.
Ale nie można mi mieć za zle ze założyłam wątek, byłam w kropce i było mi przykro. Jakieś wsparcie i dobre rady od obcych ludzi były mi potrzebne. Zwłaszcza ze ktoś obcy spojrzy na to racjonalnie.

122

rozmawiać zawsze trzeba, sprawa zamknięta, doświadczenie zyskane - Wesołych Świąt smile

123

Zgadzam się z postem wyżej w 100% smile

Raz jeszcze dziękuje za odpowiedzi w moim wątku i życzę wszystkim Wesołych Świąt!

124

Kochana ja mialam bardzo podobną sytuację, wręcz identyczną smile

Poznalam faceta przez internet, okazało się że mieszka niedaleko mnie, pisaliśmy, widać że się wkręcił w znajokosc. Spotkaliśmy się na zywo, był wpatrzony we mnie jak w obraz, złapałmnie za rękę, powiedział że chciałby sie spotykać, że chce kontynuować znajomosc. Na pożegnanie dostałam buziaka w policzek. Kolejnego dnia napisał cos rano, ja odpisałam i na tym się zakończyło... Tłumaczył się brakiem czasu big_smile  Tez nie wiem co siedzi w głowie takich facetów. Zachowanie chamskie.

Posty [ 66 do 124 z 124 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwne zachowanie mężczyzny po randce... Co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024