Bez pracy-co robic,jak zabić ten czas? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Bez pracy-co robic,jak zabić ten czas?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Bez pracy-co robic,jak zabić ten czas?

Codziennosć:
spie,budzę się,jem,"biegam"po necie,znow jem,nic nie robie,dzień jak kazdy inny,idę do miasta na małe zakupy bo trzeba oszczędzać,wracam,gotuje-jem,coś czytam,robie pranie,prasowanie(nie codzień)popaplam z koleżanką,poduczę się obcego języka,ide znowu spać i leci dzień za dniem

szukam pracy codzień,chodzę na rozmowy-kazali czekać,wiec czekam,telefon milczy...
isć na kurs języka-odpada,nie stać mnie,muszę jakoś (prze)zyc,
iść na aerobik-odpada,kasy brak
isc do koleżanki-ile im mogę zawracac głowę,jedna ma męza i dziecko i pracę,druga ma pracę i faceta

moj związek,rozpadł sie pol roku temu,bylismy razem ok.roku,z jego winy-niedojrzały do dorosłości dupek

moj wiek-30lat wiem,wiem,ze to juz staropanieństwo:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bez pracy-co robic,jak zabić ten czas?

Żadne staropanieństwo, tylko, zwyczajnie nie układało Ci się do tej pory jak trzeba. smile A szukasz pracy na określonym stanowisku? Czy chwytasz się też innych?

3

tak,działam aktywnie i szukam pracy cały czas ale jakoś tak nie wychodzi,juz 2miesiace nic...planuje wyjechac za granice jak tak dalej pójdzie...
skonczyłam studia jakiś czas temu,doswiadczenie mam ale strasznie ciężko coś znalezć...
chwytałam sie prac dorywczych typu sprzatanie,pilnowanie dziecka,kelnerka,sklep-tyle,ze to na umowę zlecenie wiec ileż mozna a lata lecą...

4 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-04-22 17:00:27)

Nie mów o sobie , że jesteś starą panną to  po pierwsze , bo aż się głupio poczułam bo ja mam lat 27 smile Dobrze, że chodziż na rozmowy o pracę , że robisz coś w tym kierunku. Tak o pracę jest teraz ciężko i trudno coś dostać jeszcze jak mieszka się na wsi .

5

ja też obecnie taka bardzopracowita jestem jak ty tongue dwa miesiące bez pracy i jak na razie to zabijam czas tutaj, no i mam wiecej czasu dla chłopaka, jakiś plus jest:)

Też tak miałem.....minęło.
Disiaj pozbierałem się do kupy,mam swoją pracę,własną pracę,wszystko jest spoko,jak jest praca ,to pieniądze też są.Mam tylko jeden problem........żona...........Nie mam pojęcia dlaczego ta kobieta chce więcej i więcej i więcej,przecież mamy dość.

7

MarcusVinicjusz napisał/a:

Disiaj pozbierałem się do kupy,mam swoją pracę,własną pracę,wszystko jest spoko,jak jest praca ,to pieniądze też są.Mam tylko jeden problem........żona...........Nie mam pojęcia dlaczego ta kobieta chce więcej i więcej i więcej,przecież mamy dość.

Jeśli ona chce więcej to w czym problem? Niech się dorobi tego, czego pragnie!
Ja też chcę więcej i się staram, aby kiedyś mi się to udało. Dla mnie to jest proste i logiczne. Chyba, że żona była karmiona bajeczkami o księciu z bajki, który powinien jej ściągnąć gwiazdkę z nieba na życzenie. Jest równouprawnienie. Żona może realizować swoje aspiracje przy boku męża itd.

Co do bezrobocia to doskonale rozumiem. Długo byłam bez pracy i nadal nie mam pewnego miejsca tak na 100%. W tamtym czasie mogła się już nazwać pełnoetatowym poszukiwaczem pracy, bo zajmowało mi to sporo czasu na dobę.

Życzę dobrej pracy i pozdrawiam;)

8

Wiem jak to wygląda. Ja znowu od marca jestem bezrobotna sad Wiem jak wyglądają rozmowy i głupie gadanie - zadzwonimy albo jeszcze inna rzeczy. Rozmowy mnie przerażają bo nie które osoby nie są kompetentne do ich przeprowadzania. Zadają głupie pytania i mają gotowe odpowiedzi, ale cóż życie takie jest w naszej Polsce. Postanowiłam wyjechać niestety. Chociaż robiłam wszystko żebym nie musiała nigdzie jechać . Udało mi sie to tylko przez 5 lat sad. Tym razem jadę do anglii. Bilet mam już kupiony sad..... Ale wczoraj byłam na rozmowie jako spedytor międzynarodowy ...... praca o której nie mam pojęcia smile ale szefowej bardziej spodobało się to że władam biegle j. włoskim i powiedziała że reszty mogę sie nauczyć smile. Zaczynam w czwartek...... więc wszystko może się zmienić i jednak wyjazd nie będzie potrzebny smile. A wolny czas którego tyle mam spędzam róznie i rozmaicie. Na święta wielkanocne robiłam stroiki i jajka ze wstązek i sprzedawałam. Teraz robie kolczyki z modeliny i tez troche sprzedaje, bo przeciez jakoś trzeba sobie radzić i z czegoś zyc. Zawsze potrafię sobie znaleśc zajęcie. Duzo czytam, jak się znudze to robię obrazki haftem krzyzykowym i jakoś dni lecą i oczywiście to wszystko w między czasie gdy szukam pracy bo przecież to priorytet. Nie nudzę się sama ze sobą nigdy. Ale wiem jak jest jak po kolejnej nie udanej rozmowie człowieka dopada wielki dół bo pomimo dobrego CV okazuje się że jednak do żandej pracy się nie nadaje sad...... Radzę nie poddawać się i może się rozwijać. Może iść do szkoły jakiejs darmowej, bo przecież też takie są. Moje motto życiowe jest takie  : JUTRO BĘDZIE INACZEJ..... i tego się trzymam smile

9

smutna123 napisał/a:

Ja też chcę więcej i się staram, aby kiedyś mi się to udało. Dla mnie to jest proste i logiczne. Chyba, że żona była karmiona bajeczkami o księciu z bajki, który powinien jej ściągnąć gwiazdkę z nieba na życzenie. Jest równouprawnienie. Żona może realizować swoje aspiracje przy boku męża itd.

Co do bezrobocia to doskonale rozumiem. Długo byłam bez pracy i nadal nie mam pewnego miejsca tak na 100%. W tamtym czasie mogła się już nazwać pełnoetatowym poszukiwaczem pracy, bo zajmowało mi to sporo czasu na dobę.

Jak czytam twój tekst że żona była karmiona bajeczkami o księciu z bajki to mnie skręcA, TAK KOBIETA MA PRAWO CZEKAĆ NA KSICIA Z BAJKI A JAK JAKIŚ PAN NIE POTRAFI NIM BYĆ TO PO CO ZAKŁADAŁ RODZINĘ? jAK PATRZĘ NA DZISIEJSZYCH FACETÓW KTÓRZY ROZKŁADAJĄ RĘCE I MÓWIĄ KOCHANIE KRYZYS NIE DAM RADY TO OGARNIA MNIE PRZERAŻENIE

10

kamisia24 napisał/a:
smutna123 napisał/a:

Jak czytam twój tekst że żona była karmiona bajeczkami o księciu z bajki to mnie skręcA, TAK KOBIETA MA PRAWO CZEKAĆ NA KSICIA Z BAJKI A JAK JAKIŚ PAN NIE POTRAFI NIM BYĆ TO PO CO ZAKŁADAŁ RODZINĘ? jAK PATRZĘ NA DZISIEJSZYCH FACETÓW KTÓRZY ROZKŁADAJĄ RĘCE I MÓWIĄ KOCHANIE KRYZYS NIE DAM RADY TO OGARNIA MNIE PRZERAŻENIE

Ty widzisz facetów, a ja znam kilka kobiet, które by chciały gwiazdkę z nieba i ciągle im mało. Stąd mam takie zdanie. Zakładając oczywiście, że facet nie jest leserem i się stara. Z drugiej strony dlaczego tylko on ma się starać o wszystko zadbać, a kobieta ma leżeć i pachnieć... Złoty środek albo zapasam rękawy (gdy mi to nie odpowiada) i do pracy. Pozdrawiam!

11

Do Autorki wątku-  dwa miesiące to krótki okres na znalezienie pracy. Ja, szukam od stycznia tego roku i dopiero teraz zaczyna być odzew na moje wysyłane CV..
Wybij sobie z głowy teksty typu "trudno znaleźć pracę" ! Nastawienie do połowa sukcesu- niby banał, ale jakże prawdziwy.
Znajdziesz pracę, bo jesteś swietna, masz doświadczenie i pewnie jeszcze sporo dodatkowych cech, które Cie wyrozniają i dają szansę na znalezienie pracy. I tak proszę myśleć smile
Dopoki nie znajdziesz czegoś na stałe, moze chwyć się prac dorywczych. Zawsze to jakiś kontakt z ludźmi, wyjdziesz z domu i nie będziesz zadręczać się czekaniem na telefon..
A propo wolnego czasu, znajdź coś, co pozwoli oderwać się od myslenia o pracy. Wyłącz komputer, idź na spcer do lasu, może pobiegaj jesli lubisz...Może rower ? Pogoda idealna, by wyjśc z domu.
Skąd jesteś ?

12 Ostatnio edytowany przez Black_Cat (2012-05-06 18:02:22)

Borykam się z tym samym problemem.
Bycie bezrobotnym jest beznadziejne, bo człowiek traci poczucie własnej wartości. Też wielokrotnie się nudzę, dlatego rozumiem Cie doskonale. Ja staram się nie poddawać choć nie jest lekko. Chodzę na spacery, biegam. Człowiek bez pracy czuje się niepotrzebny. Sama wiem jak jest ciężko. Niestety nic w tej sytuacji nie pomoże na dłuższą metę. Trzeba wziąć się w garść i szukać pracy smile Jeśli jesteś z większego miasteczka to warto podjąć się na początek czegoś dorywczego. To jakiś punkt zaczepienia a przy okazji można w miedzyczasie poszukać czegoś 'lepszego'. Jeśli jednak jesteś z małego miasteczka trzeba poszukać w pobliskich miastach.
Powodzenia smile

13

Do Black Cat: mam ten sam problem a raczej zestaw problemów, bo to zawsze leci w pakiecie. Pisałaś to w maju. Coś się udalo od tamtej pory?
pozdrawiam

14

Witajcie!Mam ten sam problem.Ja juz bardzo dlugo szukam pracy. Co jeszcze robicie oprocz nauki jezykow, sportu? Brak mi juz motywacji.Bo to dziala u mnie tak, ze jesli jest praca to i wiecej rzeczy chce sie robic. Moze jakies podpowiedzi.Ciekawe czy autorka znalazla.Pozdrawiam

15 Ostatnio edytowany przez KGB (2013-01-05 23:47:22)

Witam, niestety z problemem poruszonym przez autorkę wątku, boryka się coraz więcej ludzi...... CO ROBIĆ BEZ PRACY?? - szukać pracy smile niestety samo wysyłanie Cv dziś już nie wystarcza, warto popracować nad czymś więcej........ networking, dopracowanie lub założenie konta na popularnych wśród pracodawców portalach społecznościowych, doskonalenie dotychczasowych umiejętności poprzez czytanie, szukanie nowych rozwiązań etc. Warto również systematycznie robić rekonesans i zastanowić się : dlaczego jeszcze nie znalazłam pracy? może to brak celu? może brak pomysłu? może lenistwo? może źle napisane Cv??  Mamy początek roku...... to dobra pora na stawianie sobie celów zawodowych, chociażby przez fakt, iż większość przedsiębiorstw zna już swoje budżety na 2013 i pojawiają się nowe etaty..... więc jest to szansa dla poszukujących.

16

verona9 napisał/a:

isć na kurs języka-odpada,nie stać mnie,muszę jakoś (prze)zyc,

Można samemu, przy pomocy zasobów internetowych. Plus jakieś książki można kupić używane, niedrogo wyjdzie. Można nawet uczyć się dwóch! I oglądać filmy na youtubie w oryginale czy np niemiecką telewizję. Angielska też jest.

verona9 napisał/a:

iść na aerobik-odpada,kasy brak

Niekoniecznie trzeba iść, można samemu ćwiczyć przy DVD czy może nawet na youtubie coś jest. Plus można np biegać,to też za darmo jest.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Bez pracy-co robic,jak zabić ten czas?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024