30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Strony Poprzednia 1 175 176 177 178 179 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11,441 do 11,505 z 12,682 ]

11,441

Odp: 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Co do zbrodniarzy i ich ścigania, to niesamowity był Wiesenthal. Jego cierpliwość i nieustępliwość.
Wytropiony przez niego Eichmann i jego porwanie przez Mosad.

Zobacz podobne tematy :

11,442 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-15 19:16:27)

Misinx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Bogactwie kultury historycznej, biografii do przedstawienia, czy wręcz mówiąc kolokwialnie - sprzedania konsumentom.
Amerykanie ze swojej ogromne politycznej porażki (Wietnam) zrobili popkulturowy sukces. Każdy chyba widział Czas Apokalipsy, Pluton itd.
Polacy nie mają czego wstydzić się ze swojej historii. Musza nauczyć się ją sprzedawać dla odbiorcy z zewnątrz.

W Polsce jakby ktoś nakręcił taki film jak "Czas Apokalipsy", albo "Pluton" to zaraz byłby przez wielu zaszczekany, że nakręcił film antypolski.
Musi minąć chyba jeszcze parę pokoleń, żebyśmy nabrali jakiegoś zdrowego dystansu do swojej historii.

Lucyfer666 napisał/a:

Absurd.
Sendlerowa, podobnie jak Baczyński właśnie są elementami jednoczącymi w debacie.
Chyba, że sprowadzasz język jej do poziomu ulicy, gdzie dominuje mentalność plemienna.

Popkultura dotyczy właśnie poziomu ulicy. A kogo Ty chcesz jednoczyć ? Tych dla których Żydzi ciągle stanowią problem, z tymi, którzy uważają, że ich pretensje do nas nie są nieuzasadnione ? big_smile

Bo są nieuzasadnione.
Ja wiem, że niektóre środowiska cierpią na ojkofobię, ale w tym przypadku to, co chce uzyskać WJRO jest po prostu lobbistycznym przestępstwem w świetle prawa własności.
Niech oni oceniają siebie, bo nikt tak nie ułatwił aktów zagłady, jak organizacja Judenratów.
Izrael może niech sam spojrzy sobie w oczy, skoro ich polityka jest pięknym lustrzanym odbiciem tego, co czyniło NSDAP.
Szowinizm Izraelski niczym się nie różni od innego szowinizmu i jest godny potępienia.

Nikt nie mówi, że nie było Polaków, którzy wydawali. Niemniej, jak chcemy się bawić w liczby ofiar, tak jak to robią środowiska żydowskie (w końcu według narracji syjonizmu - jedyne ofiary hitleryzmu)  to możemy zacząć się bawić w rachunek krwi - Słowian kontra Żydzi... Wtedy te 6 milionów okaże się być trochę mniejszą liczbą.

11,443 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-15 19:19:41)

Oj tak, Amerykanie 29 kwietnia 1945 dokonali jedynej słusznej formy denazyfikacji, jaka powinna być przeprowadzona na tych wszystkich kreaturach. Chociaż na rzeźników szkoda kul...

Tropienie tych sku.. było niezmiernie trudne a poza przypadkami, kiedy służyli zachodniemu wywiadowi, to bodajże prawo RFN mówiło, że nie można wydać obywatela tegoż kraju innemu państwu, gdzie wydanemu groziłaby kara śmierci. Dlatego w najlepszym wypadku dostawali dożywocie, co w świetle ich zbrodni nie jest praktycznie żadną karą.

11,444 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-15 19:18:27)

bagienni_k napisał/a:

Oj tak, Amerykanie 29 kwietnia 1945 dokonali jedynej słusznej formy denazyfikacji, jaka powinna być przeprowadzona na tych wszystkich kreaturach. Chociaż na rzeźników szkoda kul...

Prawdę mówiąc to nie.
Ogólnie sprawa procesu to był dobry pomysł, ale w przypadku Europy powinny się tym zająć Szwecja, Szwajcaria i Portugalia - Państwa, które nie brały w niej aktywnego udziału.

11,445 Ostatnio edytowany przez luc (2021-04-15 19:20:52)

Lucyfer666 napisał/a:

Niech oni oceniają siebie, bo nikt tak nie ułatwił aktów zagłady, jak organizacja Judenratów.

Można by jeszcze dodać postawę amerykańskich organizacji żydowskich i ich niechęć do pomocy w czasie wojny swoim pobratymcom w Europie. Żydzi z Europy Wschodniej nie byli dla nich tego warci.
Wystarczy poczytać o Janie Karskim.
Ale odłączam się bo mi ciśnienie skoczy sad

11,446

Lucyfer666 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Prawdę mówiąc to nie.
Ogólnie sprawa procesu to był dobry pomysł, ale w przypadku Europy powinny się tym zająć Szwecja, Szwajcaria i Portugalia - Państwa, które nie brały w niej aktywnego udziału.

Ja bym Szwajcarię wyłączyła.

11,447

Lucyfer666 napisał/a:

Bo są nieuzasadnione.
Ja wiem, że niektóre środowiska cierpią na ojkofobię, ale w tym przypadku to, co chce uzyskać WJRO jest po prostu lobbistycznym przestępstwem w świetle prawa własności.
Izrael może niech sam spojrzy sobie w oczy, skoro ich polityka jest pięknym lustrzanym odbiciem tego, co czyniło NSDAP.
Szowinizm Izraelski niczym się nie różni od innego szowinizmu i jest godny potępienia.

Nikt nie mówi, że nie było Polaków, którzy wydawali. Niemniej, jak chcemy się bawić w liczby ofiar, tak jak to robią środowiska żydowskie (w końcu według narracji syjonizmu - jedyne ofiary hitleryzmu)  to możemy zacząć się bawić w rachunek krwi - Słowian kontra Żydzi... Wtedy te 6 milionów okaże się być trochę mniejszą liczbą.

Litości big_smile

11,448

bagienni_k napisał/a:

Tropienie tych sku.. było niezmiernie trudne a poza przypadkami, kiedy służyli zachodniemu wywiadowi, to bodajże prawo RFN mówiło, że nie można wydać obywatela tegoż kraju innemu państwu, gdzie wydanemu groziłaby kara śmierci. Dlatego w najlepszym wypadku dostawali dożywocie, co w świetle ich zbrodni nie jest praktycznie żadną karą.

Co Ty big_smile
W ogólnym rozrachunku wyszło, że tyle osób było powiązane w zbrodniczy układ władzy, że byłby problem z utworzeniem administracji nowego państwa niemieckiego.
Wygrał pragmatyzm w związku z nastaniem zimnej wojny. Wyroki te, które dokonano miały charakter ściśle pokazowy.
W przypadku reszty postanowiono wykorzystać ich administracyjne doświadczenie.

11,449

Lucyfer666 napisał/a:

Polacy nie mają czego wstydzić się ze swojej historii. Musza nauczyć się ją sprzedawać dla odbiorcy z zewnątrz.

No nie wiem, ja bym się nie chwalił waleniem chłopów kolbami po plecach i paleniem cerkwi w 1938 wink
Marzy mi się jednak ekranizacja cyklu Jacka Komudy o Dymitriadach na wzór Wikingów czy Gry o tron. Moskiewska ladacznica, co za tytuł... lol Scena, gdy carowie Szujscy całują na kolanach kamienie przed królem Najjaśniejszej... Nie bez powodu Rosjanie tak zaciekle polowali na obraz Hołd ruski.

11,450

Snake napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

No nie wiem, ja bym się nie chwalił waleniem chłopów kolbami po plecach i paleniem cerkwi w 1938 wink
Marzy mi się jednak ekranizacja cyklu Jacka Komudy o Dymitriadach na wzór Wikingów czy Gry o tron. Moskiewska ladacznica, co za tytuł... lol Scena, gdy carowie Szujscy całują na kolanach kamienie przed królem Najjaśniejszej... Nie bez powodu Rosjanie tak zaciekle polowali na obraz Hołd ruski.

Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne.

11,451

A propos wspomnianego filmu, ostatnio oglądałam film "Angielski pacjent", gdzie główna role gra wspomniany Ralph Fiennes i kurcze, jaki on tam był przystojny, o matko jedyna big_smile w Liscie tez swietnie zagrał, a na filmie tez płakałam

11,452

Mnie się jeszcze przypomniało w kontekście paslawkowego budynku wklejanego tu i ówdzie smile
Ja to bym chciała dożyć czasów jego rozebrania. Zasługuje na to i z uwagi na historyczne konotacje i ze względów estetycznych. Widziałam kiedyś wizualizację pomysłu, że na terenie po rozebraniu tegoż, miałby powstać park. Co prawda nie byłby to Central Park, ale pomysł zacny.
Szkoda, że kompletnie nierealny.

11,453 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-15 20:17:07)

Ciekawe, jak niektórych aktorów się zna jedynie z konkretnych ról..Od razu przychodzi mi na myśl Richard Gere, którego osobiście znam najlepiej z filmu "Szakal". Inni aktorzy/aktorki z kolei są znamim, ale zdarza się, że mało filmów się oglądało, gdzie grali główne role. Tutaj akurat kojarzę Hugh Granta, bo występuje w filmach, za którymi nigdy nie przepadałem smile

11,454

bagienni_k napisał/a:

Ciekawe, jak niektórych aktorów się zna jedynie z konkretnych ról..Od razu przychodzi mi na myśl Richard Gere, którego osobiście znam najlepiej z filmu "Szakal".

Ja jestem (może raczej byłam, bo coraz mniej czasu) kinomaniaczką, więc rzadko który aktor kojarzy mi się tylko z jedną rolą, choć w istocie niektóre role są tak charakterystyczne, że dominują.
Co do R. Gere'a to przede wszystkim "Pretty woman" smile choć to rzeczywiście film raczej babski wink

11,455

Próbowałem kiedyś oglądnąć, ale nie wytrzymałem nawet 10 minut tongue

Co do "Szakala", to śmieszna historia, bo dzięki filmowi fabularnemu dowiedziałem się, że postać Szakala jest prawdziwa wink

11,456

bagienni_k napisał/a:

Próbowałem kiedyś oglądnąć, ale nie wytrzymałem nawet 10 minut tongue

Mój mąż też nie chciał ze mną oglądać, ale oglądnął. Pewno z uwagi na wdzięki Julii wink

bagienn_k napisał/a:

Co do "Szakala", to śmieszna historia, bo dzięki filmowi fabularnemu dowiedziałem się, że postać Szakala jest prawdziwa wink

Wolę wcześniejszą ekranizację Forsytha z 1973 r.

11,457

No nie ukrywam, że takie filmy jak "Pretty Woman" to najlepsze środki usypiające, jakie tylko mogę sobie wyobrazić wink

Tego wcześniejszego niestety chyba w całości nie widziałem, ale też posłużył jako wskazówka historyczna, bo zacząłem czytać więcej na temat OAS.

11,458

luc napisał/a:

Mnie się jeszcze przypomniało w kontekście paslawkowego budynku wklejanego tu i ówdzie smile
Ja to bym chciała dożyć czasów jego rozebrania. Zasługuje na to i z uwagi na historyczne konotacje i ze względów estetycznych. Widziałam kiedyś wizualizację pomysłu, że na terenie po rozebraniu tegoż, miałby powstać park. Co prawda nie byłby to Central Park, ale pomysł zacny.
Szkoda, że kompletnie nierealny.

Tam jest niewielki park wkoło pałacu ,nie sądzę żeby nawet po rozebraniu PKiN-u powiększono teren tego małego parku, ziemia tam jest na wagę złota

11,459

bagienni_k napisał/a:

Ciekawe, jak niektórych aktorów się zna jedynie z konkretnych ról..Od razu przychodzi mi na myśl Richard Gere, którego osobiście znam najlepiej z filmu "Szakal".

Ja z pewnych względów z Intersection, męski film wink
A Pałac fajny jest wink

11,460 Ostatnio edytowany przez luc (2021-04-15 22:59:38)

Snake napisał/a:

Ja z pewnych względów z Intersection, męski film wink

Jaki tam męski tongue
Może jakbym nie oglądała pierwowzoru ("Okruchy życia"), to i by mi się podobał, a tak to wypadł blado.
Rzadko kiedy zdarza się, że remake jest lepszy od pierwowzoru. A może to kwestia przyjęcia już pewnej konwencji, przyzwyczajenia się do aktorów?
Tak jak (także z Sharon Stone) "Diabolique", który mi się kompletnie nie podobał, bo pierwowzór był rewelacyjny ("Widmo"). W ogóle lubię filmy francuskie z tamtego okresu.

Podobnie z książkami. W zasadzie tylko o dwóch ekranizacjach mogę powiedzieć, że dorównują książce. Pozostałe zawsze przy książce wypadają blado.

Snake napisał/a:

A Pałac fajny jest wink

Absolutnie nie tongue

11,461

luc napisał/a:

Jaki tam męski tongue

No takie typowe, męskie, życiowe problemy. Jest w tym filmie jednak scena, która mnie zawsze będzie bawić. Bohater w środku nocy wstaje, bo spać nie może z tych rozterek i idzie popracować. Na stole stoi mega wypasiona makieta budynku, a bohater się zastanawia w stylu "a jezioro damy tu...". Zawsze bawi wink

luc napisał/a:

Absolutnie nie tongue

Jestem przeciwnikiem rozbierania, no chyba, że chodzi o kobiety wink Budynki to znaki historii, takiej jaka była, a nie takiej jakbyśmy chcieli. Już cerkiew w Warszawie rozebrali po I wś. Dla mnie to bardziej przejaw kompleksów. Niech stoi jako memento. Poza tym ma swój nieodparty urok lol Myślisz, że wycieczki chcą oglądać te nowe wieżowce?

11,462

Snake napisał/a:

Jestem przeciwnikiem rozbierania, no chyba, że chodzi o kobiety wink Budynki to znaki historii, takiej jaka była, a nie takiej jakbyśmy chcieli. Już cerkiew w Warszawie rozebrali po I wś. Dla mnie to bardziej przejaw kompleksów. Niech stoi jako memento. Poza tym ma swój nieodparty urok lol Myślisz, że wycieczki chcą oglądać te nowe wieżowce?

To mam odmienne zdanie.
Nie jeśli chodzi o kobiety wink

Urok?? big_smile
Pitolić takie memento.
A z kompleksami nie widzę tu nic wspólnego. Chyba, że chodzi o to, że miał być tak wielki wink

Cerkwie, to co innego.

11,463

Zgadzam się że Intersection to męski film.
Jak Ci się podobał to serial the Affair o męskich dylematach też się spodoba bo to w tej dziedzinie arcydzieło.

11,464

Luc
,,
Podobnie z książkami. W zasadzie tylko o dwóch ekranizacjach mogę powiedzieć, że dorównują książce. Pozostałe zawsze przy książce wypadają blado."
Mam podobnie z tym odbiorem ekranizacji. Pamiętam jak zaśmiewałem się do łez czytając  Forest Gump, a ekranizacja mimo Hanksa nie oddawała tego klimatu. Dobrze napisana książka potrafi świetnie otworzyć wyobraźnię i stworzyć w niej obrazy które chyba ciężko powielić, a właściwie, przenieść na taśmę filmową.

11,465

lody miętowe napisał/a:

A propos wspomnianego filmu, ostatnio oglądałam film "Angielski pacjent", gdzie główna role gra wspomniany Ralph Fiennes i kurcze, jaki on tam był przystojny, o matko jedyna big_smile w Liscie tez swietnie zagrał, a na filmie tez płakałam

Najbardziej przystojny był w "Harrym Potterze" big_smile

Ostatnio miał fajną rolę w "Wykopaliska".
Niestety on nie jest jak Connery i nie starzeje się jak wino. Łysina mu zepsuła wygląd big_smile

11,466

Pysznej kawusi życzę wszystkim smile

Voldemort za to nie miał nosa. tongue

11,467

Lucyfer666 napisał/a:

Miał takie szparki.

11,468

Misinx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Miał takie szparki.

Patrząc, że gadał tyle o czystości krwi, to chyba typowo nastąpiło to po powieszeniu z tym nosem. tongue

11,469

Eee tam, łysinka czy zakola nie przeszkadzają  gdy facet ma to coś, czego w wyglądzie szukam u mężczyzn, a on zdecydowanie to ma smile także mając lat 20, 40 czy 60 nadal będzie dla mnie interesujący, a starzeje się każdy, takie życie:D
Dzięki Misinx za info o nowym filmie, spojrzałam o czym jest i w moim guście, także jak gdzieś znajdę to sobie obejrzę smile
Może Wy jakieś filmy polecicie? Takie które zrobiły na Was wrażenie powiedzmy, mogą być jakieś starocie nawet smile

11,470

lody miętowe napisał/a:

Eee tam, łysinka czy zakola nie przeszkadzają  gdy facet ma to coś, czego w wyglądzie szukam u mężczyzn, a on zdecydowanie to ma smile także mając lat 20, 40 czy 60 nadal będzie dla mnie interesujący, a starzeje się każdy, takie życie:D
Dzięki Misinx za info o nowym filmie, spojrzałam o czym jest i w moim guście, także jak gdzieś znajdę to sobie obejrzę smile
Może Wy jakieś filmy polecicie? Takie które zrobiły na Was wrażenie powiedzmy, mogą być jakieś starocie nawet smile

Z ostatniego półrocza to

https://d2iltjk184xms5.cloudfront.net/uploads/photo/file/349242/29a520d91a218236ca04dd3542c68bab-midsommar_poster.jpg

11,471

lody miętowe napisał/a:

"Wykopaliska" to piękny wizualnie film. Nie zalecam oglądać na komputerze, tylko koniecznie w jak największym formacie smile

"Midsommar" akurat jak dla mnie to żadnego szału nie robi. Wart obejrzenia, bo jak na horror jest dość oryginalny. Chociaż w sumie to temat dziwnych sekt też nie jest czymś nowym.

11,472

Misinx napisał/a:

"Wykopaliska" to piękny wizualnie film. Nie zalecam oglądać na komputerze, tylko koniecznie w jak największym formacie smile

"Midsommar" akurat jak dla mnie to żadnego szału nie robi. Wart obejrzenia, bo jak na horror jest dość oryginalny. Chociaż w sumie to temat dziwnych sekt też nie jest czymś nowym.

Właśnie w przypadku Midsommar wyszła inna sprawa.
Spodziewałem się horroru, a otrzymałem groteskę dramatu psychologicznego smile

11,473

Zapomniałam dodać oby nie horrory big_smile no ale jak nie jest to taki klasyczny horror, tylko bardziej w stronę dramatu psychologicznego to spoko smile
Jakby się Wam jeszcze coś fajnego przypomniało to piszcie smile

11,474

lody miętowe napisał/a:

Zapomniałam dodać oby nie horrory big_smile no ale jak nie jest to taki klasyczny horror, tylko bardziej w stronę dramatu psychologicznego to spoko smile
Jakby się Wam jeszcze coś fajnego przypomniało to piszcie smile

Ale, jak to nie horrory? yikes
To ja tu Wilkowi staram się załatwić możliwość tulenia i dodawania odwagi wybrance, a tu taki wałek hmm

11,475 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-04-16 15:58:15)

Lucek, odwrotnie by było tongue no jakoś tak średnio w tym gatunku gustujemy, spać później że strachu nie idzie big_smile

11,476

Czyli to tylko ja jestem tym dziwnym człowiekiem, którego dźwięki artylerii, strzałów usypiają smile

11,477

Zaraz tam dziwnym tongue ja nie przepadam za sf, a to ulubiony gatunek Wilka, ale coś tam z nim obejrzałam i źle nie było, niektóre filmy z tego gatunku są naprawdę fajne, no muszę to publicznie przyznać big_smile ja najbardziej lubię filmy biograficzne, takie,które podejmują ważne tematy, thrillery, dramaty, ale też takie klimatyczne co to niewiele się czasami dzieję, a jak się kończy to człowiek myśli smile dawno nie widziałam dobrej komedii, która nie byłaby glupkowata

11,478

Ja lubię filmy wojenne, ale z perspektywy życia cywili. Choć do Jeden most za daleko lubię wracać.

11,479 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-04-16 16:51:13)

No to z filmami wojennymi mam tak samo Lucek smile

Zresztą ja jestem "wychowana" na filmach wojennych i westernach, bo mój tata fan tych gatunków i jak wojenne lubię sobie obejrzeć, tak tych drugich nie cierpię

11,480

Z filmów pozytywnych jeszcze.

No warto Jokera nadrobić wink

What about another joke Murray?

11,481 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-04-16 16:54:05)

"Nad złotym stawem" polecam z Fondą ojcem i Fondą córką w rolach głównych, gdzie ojciec gra ojca, a Jane gra córkę. w obsadzie jest jeszcze Katharine Hepburn.
Polecam też film z,który sam poznałem na zagadkach filmowych z naszego forum "Dzień w którym mój ojciec stał się krzakiem"

11,482

Ja mogę Miętuskowi i Wilkowi nadrobić produkcje studia Ghibli wink

11,483 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-04-16 16:59:27)

Lucyfer666 napisał/a:

pamiętam "Księżniczkę Mononoke" a i jeszcze " Spiritriped away" - znajomy obrazek na Twoim FB smile

11,484 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-16 17:02:53)

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

pamiętam "Księżniczkę Mononoke" a i jeszcze " Spiritriped away" - znajomy obrazek na Twoim FB smile

Grobowiec Świetlików, Mój sąsiad Totoro wink
Z resztą Grobowiec warto sobie przypomnieć - O wyzwanie dla Miętuska i Wilka, żeby zobaczyli smile

11,485

Co to Lucek za wynalazki, jakie animowane japońskie? big_smile to ja raczej pasuje tongue Jokera widziałam, w kinie, zrobił na mnie wrazenie, a odtwórca głównej roli, nigdy nie wiem jak napisać jego nazwisko i imię big_smile był magnetyczny, zresztą lubię tego aktora, też bardzo przystojny big_smile

Dziękuję paslawku za propozycje:)

11,486

Oglądnijcie najpierw, a potem mów, że anime japońskie wink
Zwłaszcza, że to adaptacja książki.

Joaquín Phoenix grał bohatera tytułowego smile

Blade Runner 2049 na dużym ekranie i dźwięku przestrzennym jest świetny.

11,487

Nie lubię anime i całej tej kultury, więc raczej nie.
Blade Runner 2049 sobie ogladniemy,  nie wiem tylko czy Wilk widział łowce androidow, bo to Lucek kontynuacja? Jest sens oglądać bez wcześniejszego filmu? Ja widziałam, tam znowu R.Hauer był magnetyczny big_smile no tak, moje ulubione słowo, które u mnie znaczy tyle że nie mogę oderwać wzroku od aktora, przyciąga i niepokoi

11,488

lody miętowe napisał/a:

Blade Runner 2049 sobie ogladniemy,  nie wiem tylko czy Wilk widział łowce androidow, bo to Lucek kontynuacja? Jest sens oglądać bez wcześniejszego filmu? Ja widziałam, tam znowu R.Hauer był magnetyczny big_smile no tak, moje ulubione słowo, które u mnie znaczy tyle że nie mogę oderwać wzroku od aktora, przyciąga i niepokoi

Można obejrzeć spokojnie bez wcześniejszej części. Oglądałem tak z synem, a on nie widział wtedy jeszcze pierwszej części i mimo wszystko mu się podobał. Fabuła nic na tym nie traci.

11,489

Dziękuję Misinx za odpowiedź smile

11,490

Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Można obejrzeć spokojnie bez wcześniejszej części. Oglądałem tak z synem, a on nie widział wtedy jeszcze pierwszej części i mimo wszystko mu się podobał. Fabuła nic na tym nie traci.

W kinie sceny miejsc z ambientem miały mega efekty.

11,491

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

W kinie sceny miejsc z ambientem miały mega efekty.

Mam go na blu-ray i na kinie domowym też wygląda super smile W kinie też oczywiście go widziałem.

11,492 Ostatnio edytowany przez luc (2021-04-16 21:48:13)

Dobry wieczór.
Lody miętowe - a jakiego gatunku filmy najbardziej lubisz?
Jeśli mogą być starocie, to polecam film, o którym wczoraj pisałam - "Widmo", francuski, czarno-biały z lat pięćdziesiątych. Ze świetną jak zawsze Simone Signoret.
Z nie-staroci, niezmiennie podobający mi się film "Smażone, zielone pomidory". Książka też świetna.
"Lotu nad kukułczym gniazdem" chyba polecać nie muszę? wink

My mieliśmy coś do załatwienia w centrum, więc nie omieszkaliśmy wpaść na Wawel. Puustki. Oczywiście pogoda paskudna, ale tam nawet przy brzydkiej pogodzie zawsze sporo ludzi.
A tu tylko my i jedna para turystów. W życiu nie widziałam tam takich pustek.
https://i.postimg.cc/tJrrcPmQ/20210416-124127.jpg
https://i.postimg.cc/Gm4fZ7CM/20210416-124237.jpgfoto hosting

Tylko mi tu nie wklejać pałacu Stalina big_smile

11,493

Jakubowa Drabina smile

11,494

luc napisał/a:

Dobry wieczór.
Lody miętowe - a jakiego gatunku filmy najbardziej lubisz?
Jeśli mogą być starocie, to polecam film, o którym wczoraj pisałam - "Widmo", francuski, czarno-biały z lat pięćdziesiątych. Ze świetną jak zawsze Simone Signoret.
Z nie-staroci, niezmiennie podobający mi się film "Smażone, zielone pomidory". Książka też świetna.
"Lotu nad kukułczym gniazdem" chyba polecać nie muszę? wink

My mieliśmy coś do załatwienia w centrum, więc nie omieszkaliśmy wpaść na Wawel. Puustki. Oczywiście pogoda paskudna, ale tam nawet przy brzydkiej pogodzie zawsze sporo ludzi.
A tu tylko my i jedna para turystów.

Tylko mi tu nie wklejać pałacu Stalina big_smile

Podładowaliście komórki przy czakramie big_smile ?

11,495 Ostatnio edytowany przez luc (2021-04-16 21:52:10)

Misinx napisał/a:

Kurczę, wyszło mi z głowy big_smile

Natomiast w drodze powrotnej wdepnęliśmy do cukierni Wilka wink

11,496

luc napisał/a:
Misinx napisał/a:

Kurczę, wyszło mi z głowy big_smile

Natomiast w drodze powrotnej wdepnęliśmy do cukierni Wilka wink

To poście byli na tym Wawelu ? U "zimnego Lecha" ? big_smile

11,497

Misinx napisał/a:

To poście byli na tym Wawelu ?

Bo lubimy tongue
I żeby zainspirować Paslawka wink

Misinx napisał/a:

U "zimnego Lecha" ? big_smile

A to głupie jest sad

11,498

A "Moje wilcze dzieci" widzieliście?

11,499

luc napisał/a:
Misinx napisał/a:

To poście byli na tym Wawelu ?

Bo lubimy tongue
I żeby zainspirować Paslawka wink

Misinx napisał/a:

U "zimnego Lecha" ? big_smile

A to głupie jest sad

Jak dla kogo tongue Poza tym, nie ja ten baner na Forum wtedy powiesiłem big_smile

11,500

luc napisał/a:

A tu tylko my i jedna para turystów. W życiu nie widziałam tam takich pustek.
https://i.postimg.cc/tJrrcPmQ/20210416-124127.jpg
https://i.postimg.cc/Gm4fZ7CM/20210416-124237.jpgfoto hosting

Mam takie okropne zdjęcia z Tyńca ale z innego czasu. Na prowincji więcej ludzi w modnych miejscach. Wyjdzie słońce, wyjdą ludzie. Nie ma jak pić spiryt na Plantach wink Chyba, że teraz łapią. Ach, młodość... musieliśmy się sprężać z tym piciem, bo plastikowe kubeczki wysępione w sklepie nam się rozpuszczały od tego spirytu. Pierwsza sesja zaliczona. Rzyganie na... dobra, nie będę pisał gdzie ale jakby co nie ja, a ten co rzygał, to dziś szacowny człowiek i członek kadry naukowej Krakowa lol

11,501

Misinx napisał/a:

Jak dla kogo tongue Poza tym, nie ja ten baner na Forum wtedy powiesiłem big_smile

Głupie (żeby nie napisać inaczej) jest, bez względu na sympatie polityczne.

11,502

luc napisał/a:
Misinx napisał/a:

Głupie (żeby nie napisać inaczej) jest, bez względu na sympatie polityczne.

Ja tam lubię czarny humor smile

11,503

Nie chcę nic sugerować ale był papież, którego z grobu wyciągnęli i wlekli ulicami miasta... Tak że ten. Dobra, wracam spożywać wink

11,504 Ostatnio edytowany przez luc (2021-04-16 22:30:38)

Snake napisał/a:

Wyjdzie słońce, wyjdą ludzie.

Poprzedni weekend był ciepły i ponoć sporo ludzi się szwendało. Nie wiem, nie widziałam.

Snake napisał/a:

Nie ma jak pić spiryt na Plantach wink Chyba, że teraz łapią.

Zawsze łapali wink
I zawsze ktoś pił big_smile

Snake napisał/a:

Ach, młodość... musieliśmy się sprężać z tym piciem, bo plastikowe kubeczki wysępione w sklepie nam się rozpuszczały od tego spirytu. Pierwsza sesja zaliczona. Rzyganie na... dobra, nie będę pisał gdzie ale jakby co nie ja, a ten co rzygał, to dziś szacowny człowiek i członek kadry naukowej Krakowa lol

Z kumplami, po jednym z najcięższych egzaminów obaliliśmy winko na korytarzu Collegium Novum wink
Ale na Plantach nigdy nie piliśmy, bo tam zawsze menele piły tongue

11,505

Snake napisał/a:

Nie chcę nic sugerować ale był papież, którego z grobu wyciągnęli i wlekli ulicami miasta... Tak że ten. Dobra, wracam spożywać wink

I nawet mu sąd urządzili.
O ile o tego samego chodzi.

Posty [ 11,441 do 11,505 z 12,682 ]

Strony Poprzednia 1 175 176 177 178 179 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024