Nietypowości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 262 ]

196

Odp: Nietypowości
Olinka napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Co niezwykłego w tym, że niektórym podobają się, jak to tutaj zostało ujęte, szkielety? Co tu do rozumienia? Nie każdy lubi krągłe kobiety wink nie dla każdego duzy biust i spory tyłek jest atrakcyjny

Dokładnie. Tak jak nam podobają się bardzo różni mężczyźni, co zresztą nawet ten wątek pokazuje, tak i mężczyźni mają różne gusta - jeden woli krągłości, inny szczupłe sylwetki. Jednym słowem każda z nas ma szansę być w czyimś typie - bez względu na wzrost, wagę, kolor włosów i to wszystko, co nas między sobą różni.

Istotka6 napisał/a:

Dokładnie,  gusta są różne,  tak jak ja nie lubię "ideałów"  to tak niektórzy mogą nie lubić figury klepsydra,  nie każdemu to samo i po to jest ten wątek wink zresztą odnośnie upodobań,  ten wątek pokazuje,  że potencjalne uwarunkowania genetyczne jednak dość często są pomijane  i ludziom podoba się zupełnie co innego

Jakoś jak czytam takie rzeczy to mam wrażenie że ktoś chce zaklinać rzeczywistość. Wg mnie zawsze większość ludzi wystawi podobną ocenę czyjejś atrakcyjności fizycznej. Choćby zdjęcia kobiety wstawionej przez Winter, to że Snake napisał że to nie jego typ nie zmienia faktu że to bardzo atrakcyjna dziewczyna, która na pewno robi wrażenie na mężczyznach. A nie sądzę że nietypowość typu blizna mocno wpływa na ogólną ocenę.

197 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-17 20:59:00)

Jak dla mnie kobieta typ królewny śnieżki ma bardzo jasną skórę, do tego ciemne włosy, a tamta pani wyżej to jakaś zbrązowiona, i nie ma już tego efektu.

Mnie szczególnie w bardzo młodych latach fascynowała uroda Karen Mulder,
nawet powstały lalki barbi robione na jej typ urody.

To Karen Mulder

https://media.gettyimages.com/photos/karen-mulder-in-paris-france-on-september-18-1996-picture-id108391074.jpeg

To dla mnie bardziej Królewny Śnieżki typ urody

http://4.bp.blogspot.com/--Hfoek1HOsU/UthiKHhvAxI/AAAAAAAABcs/_gdIhk43-fg/s1600/krolewna+sniezka.jpeg

https://www.vogue.pl/uploads/repository/historia_jednego_zdjecia/livapp.jpg

198

To prawda,  szukałam na szybko i nie mogłam znaleźć z bardzo jasna cerą smile

199

xerxes napisał/a:

Choćby zdjęcia kobiety wstawionej przez Winter, to że Snake napisał że to nie jego typ nie zmienia faktu że to bardzo atrakcyjna dziewczyna, która na pewno robi wrażenie na mężczyznach. A nie sądzę że nietypowość typu blizna mocno wpływa na ogólną ocenę.

No nie wiem, nie wiem... Na mnie w ogóle nie robi wrażenia. Jeśli już zwróciłbym na nią uwagę na ulicy, to głównie ze względu na te śmieszne brwi. Moda na te krzaczory jest dość zabawna kiedy kobiety gorliwie golą naturalne krzaczory między nogami. Solidny bush między nogami jak dla mnie jest wyzywająco interesujący, a bush nad oczami u kobiety tylko zabawnie antyseksualny.

200

xerxes napisał/a:

Jakoś jak czytam takie rzeczy to mam wrażenie że ktoś chce zaklinać rzeczywistość. Wg mnie zawsze większość ludzi wystawi podobną ocenę czyjejś atrakcyjności fizycznej. Choćby zdjęcia kobiety wstawionej przez Winter, to że Snake napisał że to nie jego typ nie zmienia faktu że to bardzo atrakcyjna dziewczyna, która na pewno robi wrażenie na mężczyznach. A nie sądzę że nietypowość typu blizna mocno wpływa na ogólną ocenę.

Nic z tych rzeczy. Nigdy nie miałam problemu ani ze swoją urodą, ani z podobaniem się mężczyznom, dlatego zupełnie nie czuję potrzeby zaklinania rzeczywistości. Oczywiście ze swoim typem zimy (ciemne włosy, jasna cera, ciemna oprawa oczu) na pewno nie wpasuję się w gusta wszystkich mężczyzn, ale też nie ma takiej osoby, która się w nie wpasuje.
Swoją drogą nigdy, ale to nigdy nie chciałam być blondynką (zresztą, gdybym chciała, to co to za problem?). Tak się przy tym złożyło, że właśnie mój typ najbardziej odpowiada mojemu mężowi, z kolei blondynki kręcą go całkiem średnio, nawet jeśli daną kobietę rzeczywiście można uznać za obiektywnie atrakcyjną. Wspominam o tym, bo większość panów podobno gustuje właśnie w blondynkach, a na ten moment mówimy o różnorodności gustów.

Niemniej temat jest o mężczyznach, a wydaje mi się, że coraz bardziej od niego odchodzimy.

201

Też nigdy nie chciałam być blondynką  i nie zauważyłam, że mężczyżni wolą blondynki smile ale Atomic Blonde jest świetna smile rewelacyjna rola Charlize.
I tak, tamta Pani w hiszpance jest spalona, jak koleżanka pisała. Około 50 będzie pomarszczona jak śliwka wink
Tak jak Julia Ormond, wspaniała uroda a roztyła się i spaliła cerę, szkoooda..

Panowie tak jakoś „słabo”piszą o nietypowości inności kobiet/nie według obecnych kanonów piękna.

203 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-17 21:28:24)

Ela210 napisał/a:

Też nigdy nie chciałam być blondynką  i nie zauważyłam, że mężczyżni wolą blondynki smile ale Atomic Blonde jest świetna smile rewelacyjna rola Charlize.
I tak, tamta Pani w hiszpance jest spalona, jak koleżanka pisała. Około 50 będzie pomarszczona jak śliwka wink
Tak jak Julia Ormond,

wspaniała uroda a roztyła się i spaliła cerę, szkoooda..

Ja mam wrażenie ze mężczyźni wolą, ciemne blondynki, szatynki brunetki bardziej niż jasne zbyt jasne, bywa ze bardzo tlenione blondynki, chodź wiem ze gust
z czasem tez się trochę zmienia,
Ja uwielbiam jasną, bladą porcelanowa skórę, i nie za bardzo podobają mi się
Zbrązowione twarze, ciała.

Jasna skóra, do tego średni odcień włosów ciemny Blond/szatynka/brunetka,
ale żeby włosy tez nie były zbyt ciemne.
Kiedyś bardzo podobali mi się bardzo czarnowłosi obecnie nie podobają mi się, teraz bardziej podobają mi się ciemni blondyni, szatyni/jasny brąz.

https://cdni-rbth-com.cdn.ampproject.org/i/s/cdni.rbth.com/rbthmedia/images/2019.04/original/5cb489c085600a665c3f85cf.jpg
https://i.pinimg.com/originals/dd/51/ef/dd51ef32f07cd19ce9957678d19f75b6.jpg

Ta Francuzka niezwykle mi się podoba, jej zbrązowienie jest bardzo subtelne i sadze ze to wynik brazera, bądź samoopalacza.

https://simple.m.wikipedia.org/wiki/File:DOT_Sec_Teo,_Miss_Universe_Mittenaere_and_Chavit_Singson_(cropped).jpg

https://resize-parismatch.lanmedia.fr/rcrop/250,250/img/var/news/storage/images/paris-match/people-a-z/iris-mittenaere/15596068-4-fre-FR/Iris-Mittenaere.jpg

204

Panna z Kapeluszem napisał/a:

Ja mam wrażenie ze mężczyźni wolą, ciemne blondynki, szatynki brunetki bardziej niż jasne zbyt jasne, bywa ze bardzo tlenione blondynki, chodź wiem ze gust

Kiedyś bardzo podobali mi się bardzo czarnowłosi obecnie nie podobają mi się, teraz bardziej podobają mi się ciemni blondyni, szatyni/jasny brąz.

Z blondynek to się wyrasta wink Z wiekiem to mi się bardziej podobają ciemnowłose, a nawet rude smile

Od dawna podoba mi się Jennifer Connelly

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQg0Xf5QbPcSk4Q33_tgrEzVRlNKFuCGXLx-TztTaKrspSO422YtbHkYCY1pc2rxpeLz_D3LJMhlCgLbkpy_zFk1knC5kdLjpi5XA&usqp=CAU&ec=45702846

I muszę przyznać, że nic nie traci z wiekiem. Zmarszczki dodają jej uroku smile

205

Ela210 napisał/a:

Tak jak Julia Ormond,

wspaniała uroda a roztyła się i spaliła cerę, szkoooda..

https://cdni-rbth-com.cdn.ampproject.org/i/s/cdni.rbth.com/rbthmedia/images/2019.04/original/5cb489c085600a665c3f85cf.jpg
https://i.pinimg.com/originals/dd/51/ef/dd51ef32f07cd19ce9957678d19f75b6.jpg

Ta Francuzka niezwykle mi się podoba, jej zbrązowienie jest bardzo subtelne i sadze ze to wynik brazera, bądź samoopalacza.

https://simple.m.wikipedia.org/wiki/File:DOT_Sec_Teo,_Miss_Universe_Mittenaere_and_Chavit_Singson_(cropped).jpg

https://resize-parismatch.lanmedia.fr/rcrop/250,250/img/var/news/storage/images/paris-match/people-a-z/iris-mittenaere/15596068-4-fre-FR/Iris-Mittenaere.jpg

Pani nr 2 jest śliczna  smile 
Jakoś brunetki,  ciepłe  blondynki mi się "zlewaja" w jedno,  nie ma tego kontrastu

206 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-09-17 22:22:57)

Bo Connelly się nie szprycuje botoksem czy wypełniaczami.  I wygląda naturalnie. Tak samo zresztą jak Binoche i inne Francuzki pełne życia.
co do Missek to 2 jest piękna jak na mój gust, 2 pozostałe sztuczne jakieś..

207 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-09-17 22:58:27)

Ela210 napisał/a:

co do Missek to 2 jest piękna jak na mój gust, 2 pozostałe sztuczne jakieś..

Bo u pierwszej na pierwszym planie są sztuczne rzęsy, a u trzeciej sztuczny uśmiech.

W Polsce połowa kobiet to blondynki, raczej popularne, ale weź wyjedź choćby na południe Europy, albo Azji, to po prostu będą chcieli Cię dotykać, bo jasne włosy + błękitne oczy, to dla tych ciemnowłosych i ciemnookich nacji istne egzotyczne cudo :-D

Poza tym zgadzam się z xerxes, że typ urodowy to drugi plan, a większość uznaje za atrakcyjne po prostu oznaki młodości i zdrowia, czyli regularne rysy, zdrową skórę, lśniące włosy a w ogólnej sylwetce proporcje.

208

Bo przeciwieństwa się przyciągają. A u facetów dodatkowo odmienność. Włoszki rzadko są blondynkami z natury.
Z kolei w Krakowie Skandynawowie to zmora dla brunetek smile

209

W związku z tym, że wątek coraz wyraźniej odchodzi od głównego tematu, jak również mamy już na forum tematy poświęcone kobiecym typom urody, bardzo proszę, aby jednak wrócić do pierwotnego zagadnienia, czyli dyskusji na temat tego, co nam, kobietom, podoba się w mężczyznach, a co można uznać za odbiegające od typowych upodobań.
Dziękuję i pozdrawiam, Olinka

210

Misinx napisał/a:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQg0Xf5QbPcSk4Q33_tgrEzVRlNKFuCGXLx-TztTaKrspSO422YtbHkYCY1pc2rxpeLz_D3LJMhlCgLbkpy_zFk1knC5kdLjpi5XA&usqp=CAU&ec=45702846

sorry ale musze sie nie zgodzic smile

https://sun9-42.userapi.com/c851420/v851420455/187523/EDHMIqrG674.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=waAlgFq9Xq8

211 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-09-22 20:23:37)

xerxes napisał/a:
Misinx napisał/a:

sorry ale musze sie nie zgodzic smile

Ja mam swoją opinię smile

212

twarz dojrzałej osoby nigdy nie będzie wyglądała jak tabula rasa  twarz nastolatki czy nastolatka.
Na twarz sobie niejako pracujemy, bo widać tam po latach nasze podejście do ludzi i przeżycia. 
Więc zależy kto czego szuka, Xerxes. Ile masz lat?

213

twarz dojrzałej osoby nigdy nie będzie wyglądała jak tabula rasa  twarz nastolatki czy nastolatka.
Na twarz sobie niejako pracujemy, bo widać tam po latach nasze podejście do ludzi i przeżycia. 
Więc zależy kto czego szuka, Xerxes. Ile masz lat?
Można sobie botoxem ten charakter zabrać, tylko czy o to chodzi?

214

chodziło mi o ten przypadek Jennifer Connelly i zmiany w czasie, bo Misinx stwierdził że nic nie straciła, a własnie wg mnie jej wygląd z czasów zdjęcia które wstawiłem jest nie do przebicia, niezależnie od mojego wieku wink
ale też są przykłady gdzie z wiekiem zmiany są na +, i kobiety 40-50 przecież też są piękne

215 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-09-22 23:21:16)

xerxes napisał/a:

chodziło mi o ten przypadek Jennifer Connelly i zmiany w czasie, bo Misinx stwierdził że nic nie straciła, a własnie wg mnie jej wygląd z czasów zdjęcia które wstawiłem jest nie do przebicia, niezależnie od mojego wieku wink
ale też są przykłady gdzie z wiekiem zmiany są na +, i kobiety 40-50 przecież też są piękne

Napisał jeśli dobrze zrozumiałam, że nie straciła, a nie że się nie zmieniła. Bo się zmieniła i cerą również jakieś  zmarszczki widać, schudła może trochę za bardzo, ale jest piękna, jak..stół dębowy, wino, czy coś tam.
Natomiast w zdjęciach  młodzieńczych wiadomo regularna twarz nieskażona trudami życia:) patrzy się z przyjemnością wielką, ale bez fascynacji.
Tak samo zresztą jak  Pierce Brosnan najbardziej mi się podoba w Autorze Widmo u Polańskiego. Jest taki wytrawny..wstrząśnięty  nie zmieszany, smile lepszy niż w Bondzie.:)
Tak samo jak Gajos i Dalkowska w filmie Ciało są jakoś bardziej przyciągający niż Gajos i Raksa  w Czterech Pancernych smile

to nie zmarszczki dodają majestatu, można się bez nich obejść, to wzrok się zmienia, bo oczy są zwierciadłem duszy- to widać na porównaniu tych zdjęć które dzieli 30 lat pewnie.

216

xerxes napisał/a:

Nie ma zmian na plus z wiekiem, nie oszukujmy się. Ani u kobiet, ani u mężczyzn.
Korzystnie może się zmienić wizerunek, co daje lepsze "ogólne wrażenie" - fryzura, makijaż, ubiór, można też wypracować lepszą sylwetkę tzn. zgubić kilogramy i się wyrzeźbić i temu wiek nie przeszkadza. Ale ani twarz, ani kondycja ciała czyli ogólnie rozumiana uroda, na lepsze się nie zmienią.

217 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-09-23 14:15:38)

niepodobna napisał/a:
xerxes napisał/a:

Nie ma zmian na plus z wiekiem, nie oszukujmy się. Ani u kobiet, ani u mężczyzn.
Korzystnie może się zmienić wizerunek, co daje lepsze "ogólne wrażenie" - fryzura, makijaż, ubiór, można też wypracować lepszą sylwetkę tzn. zgubić kilogramy i się wyrzeźbić i temu wiek nie przeszkadza. Ale ani twarz, ani kondycja ciała czyli ogólnie rozumiana uroda, na lepsze się nie zmienią.

Oczywiście, że są.
Są mężczyźni którzy mają baby face i dopiero grubo po 30 ich twarz robi się męska.
Kwestia gustu. Dobry przykład? Nasz wiceminister minister finansów big_smile Typek 29 lat, a ja bym mu bez dowodu nie sprzedał piwa w sklepie.
Drugi dobry przykład? Ja big_smile Mam 28 i  jeszcze tak 2-3 lata temu musiałem mieć cały czas dowód przy sobie aby kupić piwo.

Co do kobiet to tutaj pewnie też jest taka analogia.

Ale biorąc pod analizę próbkę populacji to kobiety bardziej dostają z wiekiem pod względem wyglądu i tutaj nie ma co się nawet kłócić.

218 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-09-23 14:38:19)

Baby face smile właśnie o to chodzi.
Gdy byłam młodszą, miałam taką słodką buźkę smile w tym stylu co Jennifer Connelly smile
A teraz już nie mam na twarzy niewinności i mimo braku zmarszczek rysy są jednak inne, w spojrzeniu właśnie.
Część mężczyzn może woli baby face u swoich kobiet do śmierci, bo kojarzy im się to z grzecznoscią big_smile ja w każdym razie wolę swoją twarz teraz i to nie jakieś zaprzeczenie wiekowi czy coś w tym stylu, niż wtedy.
Gdybym miała jakąś nosić całe życie to wybrałbym tę co teraz smile
Natomiast u mężczyzn baby face nie budzi szacunku.:)
Oczywiscie mówimy o pierwszych, powierzchownych wrażeniach, bo dopiero jak się kogoś pozna, kształtuje się jakieś trwałe wrażenie.:)

Co do kondycji niestety racja..Po 40 już trzeba wkładać w to wysiłek.

219

Britan napisał/a:
niepodobna napisał/a:
xerxes napisał/a:

Oczywiście, że są.
Są mężczyźni którzy mają baby face i dopiero grubo po 30 ich twarz robi się męska.
Kwestia gustu. Dobry przykład? Nasz wiceminister minister finansów big_smile Typek 29 lat, a ja bym mu bez dowodu nie sprzedał piwa w sklepie.
Drugi dobry przykład? Ja big_smile Mam 28 i  jeszcze tak 2-3 lata temu musiałem mieć cały czas dowód przy sobie aby kupić piwo.

Co do kobiet to tutaj pewnie też jest taka analogia.

Ale biorąc pod analizę próbkę populacji to kobiety bardziej dostają z wiekiem pod względem wyglądu i tutaj nie ma co się nawet kłócić.

Nie wiem, czy bardziej "dostają", czy tylko jest to mniej akceptowalne przez otoczenie. Mężczyznom nie wytyka się starzenia tak, jak kobietom. O kobiecie też raczej nikt nie powie, że teraz wygląda lepiej, BO dojrzalej.

Zmarszczki u kobiet pojawiają się wcześniej - to fakt. Ale poza tym? poza tym starzejemy się tak samo, z tym, że kobiety nie łysieją. Tylko jest to odbierane różnie zależnie od płci.

220

Male and Female Attractiveness Over Time

https://rationalmale.files.wordpress.com/2012/05/smv_curve.jpg

221 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2020-09-23 16:59:18)

xerxes napisał/a:

Male and Female Attractiveness Over Time

https://rationalmale.files.wordpress.com/2012/05/smv_curve.jpg

Ale na podstawie czego zrobiono ten wykres? Kto i jak mierzył tę atrakcyjność?

Bo mi się zdaje, że to potwierdzenie tego, co wyżej napisałam.

222

Właśnie odkryłam i chyba nie tylko ja, że otoczenie uważa mnie za faceta big_smile
Ale niech Ci będzie, jak poprawia humor  smile

223

Moim zdaniem z wiekiem jak najbardziej wygląda się lepiej, jest jednak jedno 'ale', bo tylko do pewnego momentu. Mężczyźni zwykle korzystniej prezentują się około 30-tki, nawet 40-tki niż będąc w okolicy dwudziestki. Kobietom najlepiej służy okolica trzydziestki, kiedy ich twarz nabiera dojrzałego wyrazu, ale jeszcze się nie starzeje. Potem w grę wchodzą geny, tryb życia, w tym sposób odżywiania się, podatność na stres, długość snu, aktywność fizyczna, pielęgnacja skóry, ogólnie nasza dbałość o siebie.

I jednak dojrzewamy inaczej - dla mężczyzn czas jest bardziej łaskawy, choćby z uwagi na to, że ich skóra jest grubsza, dzięki czemu później pojawiają się na niej zmarszczki, inaczej też przebiegają zmiany hormonalne, co ma niebagatelny wpływ na ciało i zmiany na twarzy. Oczywiście my więcej uwagi poświęcamy temu, jak wyglądamy, stąd wrażenie, że proces starzenia się organizmu przebiega podobnie, gdyby jednak wziąć kobietę i mężczyznę poświęcających dbałości o siebie tę samą ilość czasu i uwagi, to jestem przekonana, że ostateczny efekt będzie na korzyść panów.

224

niepodobna napisał/a:

Ale na podstawie czego zrobiono ten wykres? Kto i jak mierzył tę atrakcyjność?

Bo mi się zdaje, że to potwierdzenie tego, co wyżej napisałam.

Ciężko znaleźć coś więcej nt metody przeprowadzonych badań. Ale z wikipedii:

A 2010 OkCupid study on 200,000 of its male and female dating site users found that women are, except those during their early to mid-twenties, open to relationships with both somewhat older and somewhat younger men; they have a larger potential dating pool than men until age 26. At age 20, women, in a "dramatic change", begin sending private messages to significantly older men. At age 29, they become "even more open to older men". Male desirability to women peaks in the late 20s and does not fall below the average for all men until 36.[80] Other research indicates that women, irrespective of their own age, are attracted to men who are the same age or older.

225 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-09-23 17:52:30)

Ach, ze strony randkowej? To wiele wyjaśnia smile
Zapewne wybierając przedział wiekowy, wpisuje się tam młodsze kobiety.
W realu się to średnio sprawdza raczej, z moich obserwacji.
poza tym, jeśli portal randkowy publikuje takie badania, to być może chce zachęcić mężczyzn do założenia konta, twierdząc ze rzuci się na nich stado 20 latek wink

z tłumacza google twojego tekstu:
W wieku 20 lat kobiety w „dramatycznej zmianie” zaczynają wysyłać prywatne wiadomości do znacznie starszych mężczyzn. W wieku 29 lat stają się „jeszcze bardziej otwarci na starszych

big_smile

226

Ela210 napisał/a:

Ach, ze strony randkowej? To wiele wyjaśnia smile

poza tym, jeśli portal randkowy publikuje takie badania, to być może chce zachęcić mężczyzn do założenia konta, twierdząc ze rzuci się na nich stado 20 latek wink

Nie należy też zapominać o tym, że na portalach randkowych dużo dwudziestolatek szuka sponsora wink

227

W ogle jakie mają znaczenie te wszystkie badania w świetle tego że konkretny Pan czy Pani ointeresują się jakąś osobą i albo dostają kosza albo nie.
jakie ma znaczenie co myślą pozostali?
chyba niewielkie.

228

Kurka, wygląda na to, że weszłam na krzywą spadkową. Cóż począć :-/

Ela210 napisał/a:

W ogle jakie mają znaczenie te wszystkie badania w świetle tego że konkretny Pan czy Pani ointeresują się jakąś osobą i albo dostają kosza albo nie.
jakie ma znaczenie co myślą pozostali?
chyba niewielkie.

Raczej niewielkie. Temat jest o nietypowościach, więc po prostu nie do końca typowe jest to, że niektórzy wybierają partnera poza standardowym peakiem atrakcyjności dla danej płci. Ale przecież jak najbardziej jest to naturalne.

229 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-09-24 06:54:00)

Chlop ponad 40 letni napewno nie jest jak dla mnie na wyzynie swojej urody.
Np wole tego Johnnego Deppa:
https://data.whicdn.com/images/342766873/original.jpg
od tego
https://pmcvariety.files.wordpress.com/2019/05/johnny-depp.jpg?w=1000

U niektorych kobiet z kolei odwrotnie. Wole starsza Eve Green od mlodszej
https://i2.wp.com/whoworewhatjewels.com/wp-content/uploads/2019/03/eva-green-dumbo-global-press-conference-in-la-12.jpg?resize=525%2C578&ssl=1
https://i.pinimg.com/originals/26/52/b2/2652b21c2418fa48d9dfa6403827b458.jpg

Linda Cardellini nadal wyglada swietnie i nie watpie, ze nie mialaby problemu znalezc sobie kogos.
https://media1.tenor.com/images/3fd0042476971b2448eb6b8e807970ae/tenor.gif?itemid=17795165

Ogolnie to wole mlodo wygladajacych kolesi, nawet jezeli nie sa mlodsi ode mnie. Jak Cole Sprouse, ktory jest w moim wieku lub Timothee Chalamet, ktory jest 4 lata mlodszy.

230

Winter.Kween napisał/a:

Depp może gdyby miał inny styl to wyglądałby lepiej. Z kolei moim zdaniem Brad Pitt wygląda lepiej teraz, niż przedtem. Chociaż nastolatki pewnie by się ze mną nie zgodziły smile

Eva Green faktycznie też z wiekiem wygląda lepiej smile

231

Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Depp może gdyby miał inny styl to wyglądałby lepiej. Z kolei moim zdaniem Brad Pitt wygląda lepiej teraz, niż przedtem. Chociaż nastolatki pewnie by się ze mną nie zgodziły smile

Brad wydaje mi sie, ze jest sympatyczny facet, ale nie jest w moim guscie wcale, a wcale.
Jednak Depp niezaleznie od stylu to elastycznosci skory juz nie bedzie mial takiej jak kiedy mial lat 30 czy tez 20.
Jak bylam mlodsza to dla mnie taki 37 latek, 40 latek to byl taki wyglad jaki mi sie podobal wizualnie zwykle, ale to dosc szybko po 20 u mnie sie zmienilo i wole takich chlopakow z wygladu nizeli mezczyzn z wygladu.

232

Winter.Kween napisał/a:
Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Brad wydaje mi sie, ze jest sympatyczny facet, ale nie jest w moim guscie wcale, a wcale.
Jednak Depp niezaleznie od stylu to elastycznosci skory juz nie bedzie mial takiej jak kiedy mial lat 30 czy tez 20.
Jak bylam mlodsza to dla mnie taki 37 latek, 40 latek to byl taki wyglad jaki mi sie podobal wizualnie zwykle, ale to dosc szybko po 20 u mnie sie zmienilo i wole takich chlopakow z wygladu nizeli mezczyzn z wygladu.

Lubię Brada, bo nie dość, że przystojny to świetny aktor i chyba z dużym dystansem do siebie (tak wnioskuję z doboru ról). Ostatnio oglądałem kolejny raz "Bękarty wojny" i on tam powala big_smile

233

Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Misinx napisał/a:

Lubię Brada, bo nie dość, że przystojny to świetny aktor i chyba z dużym dystansem do siebie (tak wnioskuję z doboru ról). Ostatnio oglądałem kolejny raz "Bękarty wojny" i on tam powala big_smile

Oj tak! Tez bardzo podoba mi sie jego rola tam.

234

Ja uwielbiam gdy facet ma wystające żyły na przedramionach - ahhh! Ale to może przez to, że studiowałam pielęgniarstwo big_smile
Co do nietypowych rzeczy - podobają mi się owłosione łydki i uwydatniona kość w nadgarstku big_smile

235

Miladybb napisał/a:

Ja uwielbiam gdy facet ma wystające żyły na przedramionach - ahhh! Ale to może przez to, że studiowałam pielęgniarstwo big_smile
Co do nietypowych rzeczy - podobają mi się owłosione łydki i uwydatniona kość w nadgarstku big_smile

No taaaaak... Wystające żyły i pewnie tylko się wkłuwać, wkłuwać big_smile

236 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-24 11:10:51)

Olinka napisał/a:

Kobietom najlepiej służy okolica trzydziestki, kiedy ich twarz nabiera dojrzałego wyrazu, ale jeszcze się nie starzeje.

Potem w grę wchodzą geny, tryb życia, w tym sposób odżywiania się, podatność na stres, długość snu, aktywność fizyczna, pielęgnacja skóry, ogólnie nasza dbałość o siebie.

Również jestem tego zdania,
i bardziej pociągające są twarze dojrzałe,
twarze z historią, to coś w oczach,
niż twarze dziecinne, dziecka.

Ostatnio przeglądając neta trafiłam na zdjecie kobiety sadze ze jest 30+
ma ona w sobie coś bardzo pociągającego, chodzi mi o twarz, nie polecam tego serialu, jeden odcinek obejrzałam i coś przerażającego, ale okładka tej pani bardzo mnie zafascynowała, i tylko z tego wzgledu włączyłam ten serial...

To ona https://fwcdn.pl/fpo/56/96/855696/7923936.6.jpg

Ze znanych osobistości to twarz
np Moniki Belluci stała się bardziej intrygująca, niż gdy miała 20+
https://alchetron.com/cdn/monica-bellucci-18c41d4a-3732-4d64-b040-a9adfb2c0d2-resize-750.jpeg

237

No mi się rzuca w oczy sztuczny biust i usta tutaj..

238

Olinka napisał/a:

Kobietom najlepiej służy okolica trzydziestki, kiedy ich twarz nabiera dojrzałego wyrazu, ale jeszcze się nie starzeje.

Potem w grę wchodzą geny, tryb życia, w tym sposób odżywiania się, podatność na stres, długość snu, aktywność fizyczna, pielęgnacja skóry, ogólnie nasza dbałość o siebie.

ma ona w sobie coś bardzo pociągającego, chodzi mi o twarz, nie polecam tego serialu, jeden odcinek obejrzałam i coś przerażającego, ale okładka tej pani bardzo mnie zafascynowała, i tylko z tego wzgledu włączyłam ten serial...

To przecież taki typ a'la Natalia Siwiec.

239 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-09-24 11:40:27)

Ela210 napisał/a:

No mi się rzuca w oczy sztuczny biust i usta tutaj..

Eh, wink
dla mnie ma to coś w spojrzeniu, dużo włosów...

Misinx napisał/a:
Olinka napisał/a:

Dla mnie nie są w ogóle podobne.

240

Nie są ?

https://lelum.pl/wp-content/uploads/2019/10/natalia-siwiec.jpg

Misinx napisał/a:
Olinka napisał/a:

Misinx napisał/a:

Nie są ?

https://lelum.pl/wp-content/uploads/2019/10/natalia-siwiec.jpg

Podobne ułożenie włosów, nie są podobne jak dla mnie.

243 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-09-24 11:20:36)

Misinx napisał/a:

Nie są ?

Podobają się wam takie sztuczne usta?
Dla mnie to wręcz brzydkie.
W ogóle ona jest jak na mój gust taka sztuczna.
Zdecydowanie nie mój typ urody.

Britan napisał/a:
Misinx napisał/a:

Nie są ?

Podobają się wam takie sztuczne usta?
Dla mnie to wręcz brzydkie.

Zbyt duze usta wcale nie są aż takie ładne jak się reklamuje...
Natalia Siwiec nie jest w moim typie, ale można również ja uznać za piekną kobietę,
jak dla mnie ma za mały nos, taki pospolity, bez charakteru,
zrobiony na obecną „modę nosową”
Ale to jej sprawa, jej ma się podobać, mi czy innym nie musi.

245 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-09-24 11:53:10)

Britan napisał/a:

No, właśnie, miałam chęć napisać, że zbyt sztuczna, taka upozowana.
Wolę nawet mniej urodziwe, ale pełne prawdy i życia. Trudno mi teraz powołać się na konkretny przykład, ale mnie się bardzo podoba, jak kobieta ma konkretny pomysł na siebie,wyróżnia się z tłumu, widać że siebie lubi i nie podchodzi do swojego wyglądu śmiertelnie serio.
Katarzyna Miller to już ekstremalny i mocno przerysowany przykład. Trudno ją nazwać urodziwą, ale jest fajna, kolorowa, z fantazją i polotem, z artystyczną duszą. Ogromnie to w kobietach lubię.

246

niekoniecznie Siwiec ma sztuczne usta, jakaś część kobiet ma wydatne usta z natury. Ładna jest, chociaż nie wiem czy fascynująca

247 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-24 11:51:41)

A co sądzisz o M. Belluci, proszę się nie sugerować dekoltem;)

https://s.hdnux.com/photos/41/20/72/8720034/3/1200x0.jpg
.
[img]ttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQenpW0wfXU_ycxBvFRviDTlFBo-0K-Ds8flQ&usqp=CA[/img]
.

248 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-09-24 11:51:36)

A co sądzisz o M. Belluci, proszę się nie sugerować dekoltem;)

https://s.hdnux.com/photos/41/20/72/8720034/3/1200x0.jpg
.

Brzydka nie jest, ale nic oryginalnego, ciekawego, takiego tylko jej.
Ale w ruchu prezencja jest jeszcze inna niż na martwym zdjęciu. Niezbyt się aktorami interesuję, nie zwracałam na nią uwagi, toteż się obszerniej nie wypowiem. Na tym zdjęciu niczym mnie nie fascynuje - ot, jedna z wielu.

249

STOP! Zwracałam już wcześniej uwagę, że mamy na forum wątki poświęcone kobiecym typom urody, dlatego, o ile drobne wtrącenia są jak najbardziej dopuszczalne, proszę, aby tego nie zamieniać w dyskusję w typie "mój kobiecy typ jest taki" czy "ta mi się podoba, a tamta nie". Jeśli ktoś ma potrzebę dyskutowania o kobietach, może dołączyć do któregoś z już istniejących tematów, tutaj bowiem należy potraktować to jak off top.
Raz jeszcze podkreślam, że w tym miejscu rozmawiamy na temat tego, co nas, kobiety, pociąga w mężczyznach, a co można uznać za odbiegające od typowych upodobań.
Uprzedzam, że kolejne posty wyraźnie wskazujące na odbieganie od głównego zagadnienia będą usuwane.
Z pozdrowieniami, Olinka

250 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-09-24 11:56:25)

Co do mężczyzn, to większość moich kolegów i znajomych lepiej teraz wygląda, w okolicach czterdziestki, niż 20 lat temu. Mój kuzyn np. porządnie już siwieje, ale sto razy lepiej się prezentuje niż ta chudzina bez wyrazu sprzed dwóch dekad. Mąż koleżanki na zdjęciach ze ślubu (2001 r.) aż zabawny - taki wątły szczawik, a dziś... po prostu - facet smile

251 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-09-24 12:12:52)

[off top]

252

Panno z Kapeluszem, w związku z tym, że uporczywie ignorujesz moderatorskie prośby (to już kolejna taka sytuacja w tym temacie), na domiar złego dwukrotnie ze swojego posta usunęłaś moderatorską notkę, uprzedzam, że następnym razem otrzymasz ostrzeżenie.
Z pozdrowieniami, Olinka

253

Ktoś wspomniał  o wystających  żyłach?  Tez mi się to podoba,  aczkolwiek  najbardziej przy pewnych okolicznościach i nie,  nie pielęgniarskich big_smile

Generalnie  lubię starszych od siebie mężczyzn,  gustuje w takich 30-40 ale i 50 nie jest zła,  o ile ma klasę jak wyżej wspomniany  przeze mnie Linda,  On to chyba w każdym wieku będzie dobrze wyglądał  big_smile
Hm moim zdaniem kobiety 25-33 są najatrakcyjniejsze a mężczyźni 28/30-45,  poza pewnymi wyjątkami,  tak ogólnie obserwując smile taka 20 to w moim guście to jeszcze dziewczyna a nie kobieta a w drugą stronę facet do 30 to jeszcze no facet,  nie mężczyzna wink

254

Chalamet mi sie na poczatku nie podobal, bo pierwszy raz widzialam go w roli gdzie byl strasznie taki nadmuchany i marudzacy. Nie lubie bardzo pretesjonalnosci, ale teraz mi sie calkiem podoba. 
https://data.whicdn.com/images/311103170/original.gif

Cole Sprouse tez mi sie podoba, ma ladne wlosy. Co mi sie w nim nie podoba to podbrodek troche za malo oddzielny od szyi, jednak to moge wybaczyc big_smile
https://i.pinimg.com/originals/07/d4/ec/07d4ec4ae6105073606a37967e1c637a.jpg

255

Winter.Kween napisał/a:

Chalamet mi sie na poczatku nie podobal, bo pierwszy raz widzialam go w roli gdzie byl strasznie taki nadmuchany i marudzacy. Nie lubie bardzo pretesjonalnosci, ale teraz mi sie calkiem podoba. 

Chalamet gra główną rolę w nowej "Diunie" i z tego co już zdążyłem wyczytać z książki to chyba pasuje do tej roli świetnie. Zresztą jako król Henryk V też był świetny, chociaż sam film mnie nie porwał.

256

Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Chalamet gra główną rolę w nowej "Diunie" i z tego co już zdążyłem wyczytać z książki to chyba pasuje do tej roli świetnie. Zresztą jako król Henryk V też był świetny, chociaż sam film mnie nie porwał.

Tak, tak! Ty mi przypomniales o nim bo wlasnie zwiastun Diuny zobaczylam bo wspomniales o tej historii.
Podoba mi sie tez jeden profil (nie wiem czy prawy czy lewy) aktora co gra Kylo Rena.

257

Winter.Kween napisał/a:
Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Tak, tak! Ty mi przypomniales o nim bo wlasnie zwiastun Diuny zobaczylam bo wspomniales o tej historii.
Podoba mi sie tez jeden profil (nie wiem czy prawy czy lewy) aktora co gra Kylo Rena.

Adam Driver smile

258

Jak już zaczęłyście o Monice Bellucci (którą uważam za przepiękną kobietę), by wrócić do tematu to atrakcyjny jest dla mnie były partner Monici, Vincent Cassel

https://i.imgur.com/ItFjcHI.png

oraz Joaquin Phoenix

https://i.imgur.com/HdLnpQH.png

259

Ajko napisał/a:

Jak już zaczęłyście o Monice Bellucci (którą uważam za przepiękną kobietę), by wrócić do tematu to atrakcyjny jest dla mnie były partner Monici, Vincent Cassel

https://i.imgur.com/ItFjcHI.png

oraz Joaquin Phoenix

https://i.imgur.com/HdLnpQH.png

Phoenix ma bardzo uderzajace oczy.

260

Ajko napisał/a:

oraz Joaquin Phoenix

Nie poznałem Cassela na tym zdjęciu smile

Posty [ 196 do 260 z 262 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024