Nietypowości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 262 ]

131

Odp: Nietypowości
WendyW napisał/a:
SanTi napisał/a:
WendyW napisał/a:

A i wolę łysego niż siwego, jakoś ta siwizna raczej na mnie nie działa.
Co do charakteru z jednej strony introwertyk, napewno, ale nie artysta czy jakiś inny nadwrazliwiec. Wystarczy,ze ja już taka jestem i raczej potrzebny ktoś bardzo chłodny emocjonalnie. Z doświadczenia wiem, że z takim zbyt przezywajacym facetem trudno żyć.
Więc nie musi mnie rozumieć, wystarczy że mnie zaakceptuje i moje rozkminy. A do tego najlepszy jest chłodny mężczyzna, chłodny ale tylko w obyciu na co dzień. W sprawach łóżkowych ma być ogień wink

Czyli racjonalny, rzeczowy, a zarazem czuły i wyrozumiały, ale nie wpadający w Twoje tony gdy panikujesz lub histeryzujesz?
Hmm... Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że mój mąż ma aż tyle zalet... big_smile
OK, 6 lat dopiero, ale mi nie przeszedł pod żadnym względem.

To idealny partner z takimi cechami.
Ja jeszcze lubię jak zna się na dobrych filmach, muzyce i dobrze jeździ samochodem. Ale to już są preferencje a nie niedoskonałości smile

Tym bardziej definiujesz mojego męża, a ja mam nerwa, bo pojechał na służbową naradę i przez dobrych parę godzin nie wróci...

132

Misinx napisał/a:
SanTi napisał/a:
Misinx napisał/a:

To w Twoim wieku wiedzą kto to był Cary Grant ? Ja go słabo kojarzę big_smile W dzieciństwie w paru westernach widziałem. Wolę Gregory Peck'a jeśli chodzi o takie klimaty.
Clooney się fajnie zestarzał, bo wcześniej był strasznie siuśkowaty big_smile
Colin Firth to angielska klasyka smile

Przecież chyba każdy zna "Północ, północny-zachód"...
Ja oglądam co rok, jak komedie Barei, Star Wars i Love actually...

Znam tytuł, znam ten słynny kadr z samolotem, ale całego filmu nigdy nie oglądałem. Nie moja epoka smile

Ty nie oglądałeś, a ja młodsza o ponad dekadę znam na pamięć? Wstydź się! big_smile

133

SanTi napisał/a:
WendyW napisał/a:
SanTi napisał/a:

Czyli racjonalny, rzeczowy, a zarazem czuły i wyrozumiały, ale nie wpadający w Twoje tony gdy panikujesz lub histeryzujesz?
Hmm... Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że mój mąż ma aż tyle zalet... big_smile
OK, 6 lat dopiero, ale mi nie przeszedł pod żadnym względem.

To idealny partner z takimi cechami.
Ja jeszcze lubię jak zna się na dobrych filmach, muzyce i dobrze jeździ samochodem. Ale to już są preferencje a nie niedoskonałości smile

Tym bardziej definiujesz mojego męża, a ja mam nerwa, bo pojechał na służbową naradę i przez dobrych parę godzin nie wróci...

Czyli na co dzień nie rozstajecie się nawet na parę godzin?

134

Panna z Kapeluszem napisał/a:

A Panom jakie nietypowości u kobiet się podobają?

Męża mojej koleżanki z czasów szkolnych kręciły typowe chłopczyce, czyli kobiety z niewielkim biustem, brakiem wcięcia w talii i bez wyraźnych bioder, z krótkimi włosami, którym z zachowania bliżej było do kumpla niż partnerki. Nigdy nie ukrywał, że właśnie dlatego oświadczył się swojej przyszłej żonie, bo bardzo się w ten typ wpisywała.
Z kolei mój przyjaciel preferuje bardzo szczupłe kobiety, przypuszczam, że prawie na granicy anoreksji. Na przeciwnym biegunie jest znajomy, który uważa, że kochanego ciała nigdy dosyć, a kobieta musi mieć na czym usiąść i czym oddychać. Niemniej u niego nie kończy się na tzw. kobiecej sylwetce o krągłych biodrach, równie krągłej pupie i sporym biuście, bo preferuje kobiety ze sporą nadwagą, a nawet otyłe.

135

Każdy jest inny i oczekuje czegoś innego od partnera...Niech każdy szuka sobie człowieka który mu podpasuje, bo jednak później się robią problemy w związku, gdy ktoś kogoś chce zmieniać pod siebie.

136

Lubię mężczyzn z dłuższymi włosami (tylko muszą być zadbane), bez zarostu (nie znoszę wąsów! lekki zarost jeszcze ewentualnie zniosę), i mężczyzn, którzy bez skrupułów okazują smutek, bezradność, życzliwość, wzruszenie, troskę zwłaszcza wobec innych mężczyzn i dzieci. Lubię niższych panów, nie wyobrażam sobie związku z kimś mocno powyżej 180cm.

137 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-13 18:16:10)

Monoceros napisał/a:

Lubię niższych panów, nie wyobrażam sobie związku z kimś mocno powyżej 180cm.

Dla mnie męski mężczyzna „z wyglądu„,
bo można męsko wyglądać, ale z charakteru-sposobu bycia można być mało męskim, słabym, zakompleksionym, robiącym rzeczy na pokaz, co jest bardzo niemęskie.
Dla mnie męski z wyglądu to wysoki mężczyzna, na pewno wyższy od kobiety, silniej-bardziej zbudowany niż kobieta,
bo mężczyzna musi silnej wyglądać od kobiety,

to jest „męskość zewnętrzna„ dla mnie.

Gdy kobieta jest wyższa, bądź bardziej zbudowana niż mężczyzna taki pan jest dla mnie niemęski „z wyglądu” Słaby
I taki facet mnie odstrasza,
gdy widze jak ma on u boku kobietę bardziej zbudowaną(to cecha męskości)niż on, bądź większą od siebie.

138

Gdy kobieta jest wyższa, bądź bardziej zbudowana niż mężczyzna taki pan jest dla mnie niemęski „z wyglądu” Słaby
gdy widze jak ma on u boku kobietę bardziej zbudowaną(to cecha męskości)niż on, bądź większą od siebie.

Ale kobieta, z podstaw biologii, nigdy nie bedzie bardziej rozbudowana niz mężczyzna. Może być wyższa czy grubsza, może bardziej wytonowana, ale nie "większa" w Twoim znaczeniu.

139

Beyondblackie napisał/a:

Ale kobieta, z podstaw biologii, nigdy nie bedzie bardziej rozbudowana niz mężczyzna. Może być wyższa czy grubsza, może bardziej wytonowana, ale nie "większa" w Twoim znaczeniu.

Jej pewnie właśnie chodzi o to, że gdyby ktoś taki jak ja (163 cm) przystawiał się do kobiety (180 cm) to jest to odstraszające.

140

Misinx napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Jej pewnie właśnie chodzi o to, że gdyby ktoś taki jak ja (163 cm) przystawiał się do kobiety (180 cm) to jest to odstraszające.

No, ale tak na logikę, ile jest takich wysokich kobiet? To nie jest przeciętny wzrost płci pięknej wink A jak ci sie takie podobają i same nie mają obiekcji do Twojego wzrostu, to opinia pani z ulicy czy forum i tak Ci wisi.

141

Beyondblackie napisał/a:
Misinx napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

No, ale tak na logikę, ile jest takich wysokich kobiet? To nie jest przeciętny wzrost płci pięknej wink A jak ci sie takie podobają i same nie mają obiekcji do Twojego wzrostu, to opinia pani z ulicy czy forum i tak Ci wisi.

Zgadza się.

142 Ostatnio edytowany przez Lovelynn (2020-09-14 18:54:07)

Beyondblackie napisał/a:
Misinx napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

O, akurat znam osobiście mężczyznę z opisaną tu preferencją!
Wydawało mi się najpierw , że może on tak "z braku laku" umawia się z tym typem kobiet, bo jednak jesteśmy przyzwyczajeni do stereotypu, o jakim pisze Panna z Kapeluszem: kobeta ma być niższa i drobniejsza. On jednak prowadzał się z damami sporo wyższymi od siebie i, co tu dużo mówić, baaardzo przysadzistymi wink. No i kiedyś mi się zwierzył, że on właśnie takie lubi i preferuje.
Przyznaję, że sama mimowolnie uśmiecham się na wspomnienie, bo jednak stanowili oni dość niecodzienny widok, ale... co komu do tego? Jak ludziom ze sobą dobrze, to tylko się cieszyć.

143

Ja lubie dobrze zbudowanych facetów, tak 1,80m. Krotkie wlosy, zarost lekki może być. No i musi mieć charakter, w sensie nie Pan i władca, ale nie ciepłe kluchy (ja mam dość dominujący) ale żeby przy tym był tez emapatyczny tongue. Miał jakieś zainteresowania w życiu, jakieś pasje.

Ale tu różności huhu, widać, że na prawdę każda potwora znajdzie... big_smile

Miłego!

144 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-09-14 21:04:16)

KoloroweSny napisał/a:

Ja lubie dobrze zbudowanych facetów, tak 1,80m. Krotkie wlosy, zarost lekki może być. No i musi mieć charakter, w sensie nie Pan i władca, ale nie ciepłe kluchy (ja mam dość dominujący) ale żeby przy tym był tez emapatyczny tongue. Miał jakieś zainteresowania w życiu, jakieś pasje.

Miłego!

Dzizasss... jak ja nie znoszę tego określenia "pasje". Teraz wszyscy muszą mieć pasje. Już nie wystarczy po prostu zbierać kapsle. Teraz trzeba mieć PASJĘ zbierania kapsli. JPRDL big_smile
Jak nie masz pasji, to tak jakby cię nie było.

145 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-09-14 21:11:07)

Misinx napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Miłego!

Dzizasss... jak ja nie znoszę tego określenia "pasje". Teraz wszyscy muszą mieć pasje. Już nie wystarczy po prostu zbierać kapsle. Teraz trzeba mieć PASJĘ zbierania kapsli. JPRDL big_smile

Dla mnie pasja to zbyt mocne słowo. Jak już to zainteresowania.
Dla mnie pasję podróżniczą ma człowiek który dosłownie żyje podróżami.
Wyjeżdża do jakiegoś kraju i tam żyje, zarabia pieniądze. Coś jak stary fazowski (youtube).

Mało który człowiek ma pasję.

Na przykład ja od lat uprawiam strzelectwo rekreacyjne. Na pewno nie nazwałbym tego pasją.
Zresztą na tinderze wpisałem jako zainteresowanie.

146

Misinx napisał/a:

Ho ho, a moja żona nienawidzi mojej pasji tongue Jak się nią zajmuje, to dostaje jakichś emocjonalno - psychicznych konwulsji zupełnie dla mnie nieracjonalnych. Szczególnie, że to coś w rodzaju zbierania kapsli... Jak chodzę wszędzie z nożem, to spoko. Jak mam dwie wiatrówki i chodzę z nich strzelać, to spoko. Jak jadę i przepierdzielam kasę na amunicję, na strzelnicy to spoko. Jak mój przybornik kosztuje więcej niż jej wszystkie torebki, to spoko. Jak żłopię piąte piwo grając w grę, na którą przepierdzielam kasę na durnoty, to spoko. Ale jak się zabiorę za niegroźną pasję, to ją nerw bierze lol

147

Misinx napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Miłego!

hahahha, ej no jak dla kogoś PASJA to zbieranie kapsli to też szanuje big_smile pełen szacenuk. Dobra wymień sobie na hobby albo inne takie tongue

148

KoloroweSny napisał/a:
Misinx napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Miłego!

hahahha, ej no jak dla kogoś PASJA to zbieranie kapsli to też szanuje big_smile pełen szacenuk. Dobra wymień sobie na hobby albo inne takie tongue

No właśnie... hobby, zainteresowanie. No są takie słowa. Ale nie. Jak teraz wszyscy muszą mieć PASJĘ. Jakbyśmy żyli w starożytnej Sparcie to takich bez PASJI to zrzucano by ze skały. big_smile Inkwizycja by tych bez PASJI paliła na stosach. Aztekowie wyrywaliby im serca.... Wrrrrr....

149

W sumie czasem jak się naoglądam filmów o Starożytności....no powiem Ci nie kuś tą Spartą big_smile

150

KoloroweSny napisał/a:

W sumie czasem jak się naoglądam filmów o Starożytności....no powiem Ci nie kuś tą Spartą big_smile

Jeszcze mi przyszła do głowy Japonia i rytualne seppuku big_smile

151

Misinx napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

A coś z naszych czasów to hmm... Korea Północna ? Już nie mówiąc o naszych sąsiadach tongue ?

152

KoloroweSny napisał/a:
Misinx napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

A coś z naszych czasów to hmm... Korea Północna ? Już nie mówiąc o naszych sąsiadach tongue ?

Eeee nuda. Są bez PASJI big_smile

153

Poczekaj, oni się dopiero rozkręcają ! wink

154

Kto Czesi ? smile

155

Przypominam, że off top stanowi naruszenie obowiązujących na Netkobietach zasad, a równocześnie proszę, aby kolejnego wątku nie zamieniać w kafejkę. W tym miejscu uprzedzam, że następne posty w tonie powyższych będą bez ostrzeżenia usuwane, zaś osoby nagminnie łamiące ten punkt regulaminu poniosą określone naszymi zasadami konsekwencje.   
Z pozdrowieniami, Olinka

156

To teraz z drugiej strony,  mówi się że typ kobiet to brunet,  mięśnie itp i w sumie kobiety też krzywdzą mężczyzn ponieważ za takimi się uganiaja...  Tacy hmm jak ktoś oglądał  Warsaw Shore  czy jakiś tak to wie o czym mówię big_smile czyli mięśnie, koniecznie zel na włosach, potężna klatka piersiowa  i o zgrozo,  nogi patyki,  w głowie pusto...  Kurcze  jak obserwuje kobiety to na takie spora część zwraca uwagę i mężczyźni myślą,  że tak powinien wyglądać prawdziwy  mężczyzna...  Jeeej  poznałam  takich,  jakże tego nie znoszę,  to nawet męskie nie jest a męski jest NORMALNY  facet i pytanie,  co komu normalne...  Hm taki po prostu co drugi na ulicy, taki normalny no big_smile piz ehem picus glantus  jest bardzo nie męski i w sumie z doświadczenia,  w głowie też dużo nie mają,  bo przywiązują  głównie uwagę do wyglądu a nie by mieć coś w głowie.  Nie mylmy  z zadbanym  mężczyzną,  to co innego.  Po prostu nie lubię chłopaków,  bo tak ich mogę nazwać,  co przesadnie  przywiązują  uwagę do swojego wyglądu i czegoś tam na insta.  Być może nie zupełnie przedstawiłam ten rysopis zrozumiałe,  ale jeśli ktoś oglądał kiedykolwiek  te programy MTV  czy też teraz o zgrozo,  popularny Hotel  Paradise to wie co opisuje  big_smile

157

Rozumiem Istotko o co Ci chodzi i podzielam Twoje zdanie, ale gusta są różne i jakiejś części kobiet tacy się będą podobać, to nic dziwnego wink

158

Oczywiście,  że masz  rację,  natomiast  chodziło mi jednak o stereotypowe  myślenie o ideale kobiet, przez co mężczyźni normalni mają  niestety kompleksy smile

159

Istotka6 napisał/a:

To teraz z drugiej strony,  mówi się że typ kobiet to brunet,  mięśnie itp i w sumie kobiety też krzywdzą mężczyzn ponieważ za takimi się uganiaja...  Tacy hmm jak ktoś oglądał  Warsaw Shore  czy jakiś tak to wie o czym mówię big_smile czyli mięśnie, koniecznie zel na włosach, potężna klatka piersiowa  i o zgrozo,  nogi patyki,  w głowie pusto...  Kurcze  jak obserwuje kobiety to na takie spora część zwraca uwagę i mężczyźni myślą,  że tak powinien wyglądać prawdziwy  mężczyzna...  Jeeej  poznałam  takich,  jakże tego nie znoszę,  to nawet męskie nie jest a męski jest NORMALNY  facet i pytanie,  co komu normalne...  Hm taki po prostu co drugi na ulicy, taki normalny no big_smile piz ehem picus glantus  jest bardzo nie męski i w sumie z doświadczenia,  w głowie też dużo nie mają,  bo przywiązują  głównie uwagę do wyglądu a nie by mieć coś w głowie.  Nie mylmy  z zadbanym  mężczyzną,  to co innego.  Po prostu nie lubię chłopaków,  bo tak ich mogę nazwać,  co przesadnie  przywiązują  uwagę do swojego wyglądu i czegoś tam na insta.  Być może nie zupełnie przedstawiłam ten rysopis zrozumiałe,  ale jeśli ktoś oglądał kiedykolwiek  te programy MTV  czy też teraz o zgrozo,  popularny Hotel  Paradise to wie co opisuje  big_smile

To, ze ktos nas nie chce to nie krzywda big_smile Takze, nie krzywdza tylko maja preferencje.
Dla mnie brunet musi byc. Najlepiej z czarnymi falowanymi wlosami.
Co do miesni to nie musi miec miesni, ale bardzo mi sie podoba to, ze moj maz ma ladne i szerokie ramiona. Nie pakuje, ale byl mistrzem judo jak byl mlodszy i tez ma taka budowe.

Wiem ogolnie o jakich kolesi Ci chodzi i tez ich nie lubie. Jednak dbalosc o wyglad, nawet przesadzona nijak sie ma do tego co w glowie.
Moj nauczyciel matematyki (kiedy bylam dorosla, nie w szkole) byl strasznie wylaszczony, a bardzo bardzo dobrze wyksztalcony i madry.

160 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2020-09-14 23:52:17)

Jak był mistrzem  judo,  to pewnie tylek  ma świetnie zrobiony big_smile Misiek sylwetkę ma też w tym typie co myślę opisujesz,  no jednak sztuki walki kształtują  sylwetki niesamowicie,  bardzo ładnie.  Misiek trenował i teraz ponownie do tego wraca,  plus jeszcze jedna sztuka walki wink

Oczywiście,  sama poszłam też w stereotypowe  myślenie,  natomiast  wiadomo,, zawsze można podać przykłady odbiegające od ogółu wink

161

No ale co ja na to poradzę, że podobają mi się wysocy bruneci z piękną, czarną oprawą oczu i ładnie zarysowanymi mięśniami? big_smile Niemniej serce nie sługa i mój mąż wcale nie należy do tego typu. Jednym słowem miło jest zawiesić na takim idealnym 'obiekcie' oko, ale chemia wcale nie musi iść za tym w parze. 

Jeśli zaś chodzi o przesadną dbałość o wygląd, to ona może występować u obu płci. I tak jak, Istotko, zauważyłaś - to nie jest to samo co zadbanie, bowiem nadmiar uwagi poświęconej temu, jak wyglądamy, w pewnym momencie zamienia się w zwykłą próżność, a wtedy już łatwo zgubić coś bardzo ważnego.

162 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-09-15 07:16:04)

Istotka6 napisał/a:

Jak był mistrzem  judo,  to pewnie tylek  ma świetnie zrobiony big_smile Misiek sylwetkę ma też w tym typie co myślę opisujesz,  no jednak sztuki walki kształtują  sylwetki niesamowicie,  bardzo ładnie.  Misiek trenował i teraz ponownie do tego wraca,  plus jeszcze jedna sztuka walki wink

Oczywiście,  sama poszłam też w stereotypowe  myślenie,  natomiast  wiadomo,, zawsze można podać przykłady odbiegające od ogółu wink

Haha! Tak, ma! Tylek ma ladny.
Jedna z rzeczy, ktore tak lubie w nim to brak slabej strony jezeli idzie o umiejetnosci. Jest dobry z filozofii i psychologii, jest dobry z matematyki i fizyki, jest intelektualista, ale umie wszystko zrobic praktycznego (podlaczyc elektryke, naprawic rzeczy, zbudowac dom na drzwie) i z drugiej strony fizycznie jest dobry. Nigdy nie widzialam by ktos sie tak dobrze wspinal, a raz mialam zawal bo kumplowi zatrzasnely sie drzwi, a on przeszedl miedzy oknami na zewnatrz (z wysokosci 5 pieter), dobrze gra na gitarze i maluje i fotografuje i rysuje i pisze.
Nie znam drugiej takiej osoby, ktora tak ze wszystkich stron ma zdolnosci i nie jest na jedna strone przechylona troche.

163

Na stosie  nie Spale,  że ktoś lubi ideały  big_smile aczkolwiek  sama nie lubię,  może to stąd,  że za dużo takich znam i przez to tracą  w moich oczach hm natomiast  z wyglądu mnie nie pociągają,  jednak zdecydowanie  bardziej trafiają  do mnie tacy normalni,  ale zadbani a typ sylwetki z lekkim zarysem  mięśni,  typ jak mój Misiek,  czyli trenują y sztuki walki,  ale nie boks,  bo to już nie to,  lubię za to bardzo piłkarzy też big_smile

164

Winter.Kween napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Jedna z rzeczy, ktore tak lubie w nim to brak slabej strony jezeli idzie o umiejetnosci. Jest dobry z filozofii i psychologii, jest dobry z matematyki i fizyki, jest intelektualista, ale umie wszystko zrobic praktycznego (podlaczyc elektryke, naprawic rzeczy, zbudowac dom na drzwie) i z drugiej strony fizycznie jest dobry. Nigdy nie widzialam by ktos sie tak dobrze wspinal, a raz mialam zawal bo kumplowi zatrzasnely sie drzwi, a on przeszedl miedzy oknami na zewnatrz (z wysokosci 5 pieter), dobrze gra na gitarze i maluje i fotografuje i rysuje i pisze.
Nie znam drugiej takiej osoby, ktora tak ze wszystkich stron ma zdolnosci i nie jest na jedna strone przechylona troche.

To ma w ogóle jakieś wady ? big_smile

165 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-09-15 09:55:29)

Winter.Kween napisał/a:

Nie pakuje, ale byl mistrzem judo jak byl mlodszy i tez ma taka budowe.

To genetyka i tylko genetyka. Ramiona w kwestii biomechanicznej się nie rozrastają smile
Jedni będą szerocy jak szafa (jak mają prawidłową postawę ciała), a inni wąscy jak kobieta.

Co do ciała. Bardzo dużo daje sama wizyta u fizjo i prawidłowa korekcja całej postawy ciała (tak każdy jest krzywy, siedzenie, stanie, leżenie wszystko szkodzi).
Nie trzeba nawet ćwiczyć aby mieć niezłe ciało.
Można próbować samemu się nastawić, o ile macie prawidłową diagnozę. Polecam dwa kanały - Marek Purczyński i Patryk Sobotka. Oba świetne i mi osobiście bardzo pomogły (oprócz fizyty u fizjo).

166 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-09-15 10:23:09)

Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

To ma w ogóle jakieś wady ? big_smile

Haha! No to sa talenty, a nie umiejetnosci swiadcza o czlowieku tylko charakter. W umiejetnosciach wad zadnych nie zauwazylam, jak czegos nie umie to szybko sie nauczy i tak i nie ma lepszej osoby dlatego do podrozowania czy ryzykownych akcji.
Wady ma, ale to w osobowosci. Juz samo to, ze wczesniej mielismy wielkie awantury z rzucaniem rzeczami i darciem sie w nieboglosy nawet z wywazaniem drzwi o tym swiadczy.
Strasznie sie gryzlismy miedzy nami i to prawie od poczatku zwiazku, a nawet szczegolnie na poczatku.

Jednak to wszystko ma swoje cele, a to tez nietypowa preferencja dla mnie musi facet robic roznice w mojej drodze.

167

Olinka napisał/a:

Męża mojej koleżanki z czasów szkolnych kręciły typowe chłopczyce, czyli kobiety z niewielkim biustem, brakiem wcięcia w talii i bez wyraźnych bioder, z krótkimi włosami, którym z zachowania bliżej było do kumpla niż partnerki. Nigdy nie ukrywał, że właśnie dlatego oświadczył się swojej przyszłej żonie, bo bardzo się w ten typ wpisywała.
Z kolei mój przyjaciel preferuje bardzo szczupłe kobiety, przypuszczam, że prawie na granicy anoreksji. Na przeciwnym biegunie jest znajomy, który uważa, że kochanego ciała nigdy dosyć, a kobieta musi mieć na czym usiąść i czym oddychać. Niemniej u niego nie kończy się na tzw. kobiecej sylwetce o krągłych biodrach, równie krągłej pupie i sporym biuście, bo preferuje kobiety ze sporą nadwagą, a nawet otyłe.

Uff... mam wąską talię, niezły biust i tyłek, czyli standardowa, choć trochę za wysoka kobieta.
W dodatku psychol-psycholog...
Nadal nie rozumiem czemu faceci lubią szkielety sprzeczne z psychologią ewolucji...

168 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-09-15 12:22:26)

SaąTi napisał/a:
Olinka napisał/a:

Uff... mam wąską talię, niezły biust i tyłek, czyli standardowa, choć trochę za wysoka kobieta.
W dodatku psychol-psycholog...
Nadal nie rozumiem czemu faceci lubią szkielety sprzeczne z psychologią ewolucji...

Mnie to by się chyba bardzo psycholog przydał na co dzień big_smile
Faceci lubią może dlatego szkielety, że teraz są takie czasy, że jest ogólnie ciasno, grozi nam przeludnienie. A chudy to się wszędzie wciśnie. No niski też wink Czyli coś w tym jest z ewolucji.

169

Co niezwykłego w tym, że niektórym podobają się, jak to tutaj zostało ujęte, szkielety? Co tu do rozumienia? Nie każdy lubi krągłe kobiety wink nie dla każdego duzy biust i spory tyłek jest atrakcyjny

170

lody miętowe napisał/a:

Co niezwykłego w tym, że niektórym podobają się, jak to tutaj zostało ujęte, szkielety? Co tu do rozumienia? Nie każdy lubi krągłe kobiety wink nie dla każdego duzy biust i spory tyłek jest atrakcyjny

Dokładnie. Tak jak nam podobają się bardzo różni mężczyźni, co zresztą nawet ten wątek pokazuje, tak i mężczyźni mają różne gusta - jeden woli krągłości, inny szczupłe sylwetki. Jednym słowem każda z nas ma szansę być w czyimś typie - bez względu na wzrost, wagę, kolor włosów i to wszystko, co nas między sobą różni.

P.S.
Określenie "szkielet" w moim odczuciu jest tak samo przykre w odbiorze, jak na przykład "wieprz" na drugim biegunie. Nie róbmy sobie tego wzajemnie. Nigdy przy tym nie wiemy co powoduje, że ktoś wygląda tak, a nie inaczej i czy jest to efekt zamierzony, czy jednak wynik choroby bądź zaburzenia.

171

Dokładnie,  gusta są różne,  tak jak ja nie lubię "ideałów"  to tak niektórzy mogą nie lubić figury klepsydra,  nie każdemu to samo i po to jest ten wątek wink zresztą odnośnie upodobań,  ten wątek pokazuje,  że potencjalne uwarunkowania genetyczne jednak dość często są pomijane  i ludziom podoba się zupełnie co innego

172

Istotka6 napisał/a:

Dokładnie,  gusta są różne,  tak jak ja nie lubię "ideałów"  to tak niektórzy mogą nie lubić figury klepsydra,  nie każdemu to samo i po to jest ten wątek wink zresztą odnośnie upodobań,  ten wątek pokazuje,  że potencjalne uwarunkowania genetyczne jednak dość często są pomijane  i ludziom podoba się zupełnie co innego

Klepsydra ma to do siebie, że trzeba ją co jakiś czas obracać.

173

Istotka6 napisał/a:

Widziałam ten Hotel Paradise, hity MTV dałam radę kilka odcinków. Prooooszeee, jak to mają być jakieś typy kobiet ... Te napinki mięśni i wyżelowane włosie....Ich style wypowiedzi. Ps kobiety tam to samo, mają po 20 lat wyglądają na 30+. Ps skad ta kasa na wszystko, zawód syn/córka? Komus się takie cuda podobają ?

Misinx napisał/a:

Mnie to by się chyba bardzo psycholog przydał na co dzień big_smile
Faceci lubią może dlatego szkielety, że teraz są takie czasy, że jest ogólnie ciasno, grozi nam przeludnienie. A chudy to się wszędzie wciśnie. No niski też wink Czyli coś w tym jest z ewolucji.

Made my day big_smile. Dodaj, że są bardziej ekonomiczne - mniej jedzą, mniejsze zużycie energii itp itd.

174

KoloroweSny napisał/a:

Widziałam ten Hotel Paradise, hity MTV dałam radę kilka odcinków. Prooooszeee, jak to mają być jakieś typy kobiet ... Te napinki mięśni i wyżelowane włosie....Ich style wypowiedzi. Ps kobiety tam to samo, mają po 20 lat wyglądają na 30+. Ps skad ta kasa na wszystko, zawód syn/córka? Komus się takie cuda podobają ?

Milionom ludzi. Nisza takich programów jest obecnie bardzo popularna.
Kompletnie nei rozumiem fenomenu, ale jak widać rozrywka niskich lotów od wieków miała swoją grupę docelową.

175

Britan napisał/a:

Kompletnie nei rozumiem fenomenu, ale jak widać rozrywka niskich lotów od wieków miała swoją grupę docelową.

ci ludzie tam, z wyglądu są totalnie plastikowi. Nie wiem, jak będą wyglądać za te 20 lat. Poza tym, te ich zachowania ... kurczę czy to może być dla kogoś pociągające ? Chyba tylko dla ludzi podobnego typu.

Dziewczyny wcześniej wklejały nazwiska aktorów, nooo George Clooney big_smile David Beckham teraz fajnie wygląda (100000x lepiej niż Brad Pitt, którego fenomenu nie rozumiem). Tak myśle, kto z polskich ....

A kobiety ? Ktoś z 'szołbizu światowego' ? Mi się podoba np. Salma Hayek ... albo Penelope Cruz

176 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-15 22:47:30)

Istotka6 napisał/a:

Mam znajomą która zrobiła sobie nos, usta na Typ obecnej mody,
teraz modny jest konkretny typ ust, konkretny typ nosa, i niektóre chcą właśnie takie usta, nosy i sobie poprawiaja,
właśnie takie robią.

Oglądam 3 odcinki tego Programu
„Hotel Paradise” i mi starczyło,
strasznie powierzchowne traktowanie człowieka, sztuczny świat, bez pokory, już nie chodzi o to że niektórzy poprawiali swój wygląd, ale ich sposób bycia, traktowanie drugiego człowieka, jest tam pewien uczestnik który szczególnie zwrócił moją uwagę,
ma 24 lata, zrobiony na siłowni, strasznie zepsuty, manipulant, pozer, intrygant,
pewnie naczytał się poradników jak manipulować ludzmi, kobietami,
albo po kursie Pikapu.
Nieprawdopodobne by w tak młodym wieku być już tak zepsutym, wyćwiczonym manipulantem, przerażajace.

Dlaczego mężczyzna robi klatę na siłowni? Bo chce się podobać, bo z natury nie jest zbyt męsko silnie zbudowany,
ja wole tych z natury bardziej barczystych misiów, niż takich zrobionych na siłowni, jeszcze jak lekko mężczyzna zrobi klatę na siłowni to Ok,
ale jak próbuje upodobnić się do samego Adonisa, to już nie za bardzo, do tego wylizany-wyczesany
od razu widać ze zrobiony, czuć ze ma zbytnie parcie na wygląd.

Ale są kobiety którym to się podoba.

177 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2020-09-15 22:34:51)

Istotka6 napisał/a:

teraz modny jest konkretny typ ust, konkretny typ nosa, i niektóre chcą właśnie takie usta, nosy i sobie poprawiaja,
właśnie takie robią.

strasznie powierzchowne traktowanie człowieka, sztuczny świat, bez pokory, już nie chodzi o to że niektórzy poprawiali swój wygląd, ale ich sposób bycia, traktowanie drugiego człowieka, jest tam pewien uczestnik który szczególnie zwrócił moją uwagę,
ma 24 lata, zrobiony na siłowni, strasznie zepsuty, manipulant, pozer, intrygant,
albo po kursie Pikapu.
Nieprawdopodobne by w tak młodym wieku być już tak zepsutym, wyćwiczonym manipulantem, przerażajace.

Oni się nawet nie potrafią dobrze wysłowić ... Widziałam 1 sezon, niektórzy tak fałszywi i zakłamani. Masz racje, przerażające, że oni są tacy w takim wieku.
I masz racje też, co do tych dobrze zbudowanych. Ci co pakują na maksa na siłce, a połowa z nich leci na sterydach na pewno nie jest pociągająca hmm

178 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-09-15 23:50:16)

KoloroweSny napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

właśnie takie robią.

albo po kursie Pikapu.

Oni się nawet nie potrafią dobrze wysłowić ... Widziałam 1 sezon, niektórzy tak fałszywi i zakłamani. Masz racje, przerażające, że oni są tacy w takim wieku.
I masz racje też, co do tych dobrze zbudowanych. Ci co pakują na maksa na siłce, a połowa z nich leci na sterydach na pewno nie jest pociągająca hmm

Wiesz, ja nie mam nic przeciwko ludziom którzy poprawiaja swój wygląd zabiegami lekko, ze wyglada to jeszcze normalnie,
w miarę naturalnie.

Ale chodzi mi o styl bycia, traktowanie innego człowieka, brak pokory, jakby zawsze mieli być pięknymi cudownymi Bogami i tylko oni die liczą-Bogami nie są
i nigdy nie będą,
wszyscy opaleni-i jak najdalej od swojego naturalnego koloru skory,
nie opalony, nie opalona nawet nie wchodź...

to jest zakłamany,
obrzydliwie powierzchowny zepsuty świat ludzi w tym programie.

179

KoloroweSny napisał/a:
Britan napisał/a:

ci ludzie tam, z wyglądu są totalnie plastikowi. Nie wiem, jak będą wyglądać za te 20 lat. Poza tym, te ich zachowania ... kurczę czy to może być dla kogoś pociągające ? Chyba tylko dla ludzi podobnego typu.

Dziewczyny wcześniej wklejały nazwiska aktorów, nooo George Clooney big_smile David Beckham teraz fajnie wygląda (100000x lepiej niż Brad Pitt, którego fenomenu nie rozumiem). Tak myśle, kto z polskich ....

A kobiety ? Ktoś z 'szołbizu światowego' ? Mi się podoba np. Salma Hayek ... albo Penelope Cruz

Mi sie podoba na ta chwile ta dziewuszka:
https://pm1.narvii.com/6649/ad79c85e7b8ee4675866702bbd3357985f3dda3c_00.jpg
https://external-preview.redd.it/3Q_aPyS-5aijVqrt8i4WRproe84vIU-q0jIXdbxx6d4.jpg?auto=webp&s=831b2c35ffb952aa4356282aefa961e7ebd9da89

180

KoloroweSny napisał/a:

Made my day big_smile. Dodaj, że są bardziej ekonomiczne - mniej jedzą, mniejsze zużycie energii itp itd.

To oczywiście też big_smile Mniejsze zużycie energii i mniej jedzenia, to mniejsza emisja szkodliwych "gazów" cieplarnianych big_smile

181

Winter.Kween napisał/a:

To też mój typ smile

182

Mi też się podoba. Fajna uroda. W ogóle jako kobieta, u kobiet strasznie podoba mi się też takie zestawienie jasnej cery (taka porcelana...)z ciemnymi wlosami i jasnymi oczami.

183

Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

To też mój typ smile

Mój w ogóle wink Ogólnie brunetki mało mnie kręcą. Tylko blondynki i to takie konkretne.

184

Snake napisał/a:
Misinx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

To też mój typ smile

Mój w ogóle wink Ogólnie brunetki mało mnie kręcą. Tylko blondynki i to takie konkretne.

Konkretne pod jakim względem ? Koloru włosów big_smile ?

185 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-09-17 09:33:08)

Konkretne w sensie pewnego typu urody pasującego do tematu "nietypowości" wink To znaczy, że bliżej mu np. do Cameron Diaz niż Charlize Theron aczkolwiek jedna i druga nie mieści się całkowicie w moim kanonie tongue Jak pisałem widziałem w życiu chyba 3 kobiety, które były tego kanonu bliskie, z czego jedna praktycznie "w punkt". I tą jedną, jedyną widziałem 20-30 minut w autobusie komunikacji publicznej ze 20 lat temu lol Jak się widzi, że to jest "w punkt", to się wie od razu, bo w głowie jakby granat eksploduje.

186

Snake napisał/a:

Konkretne w sensie pewnego typu urody pasującego do tematu "nietypowości" wink To znaczy, że bliżej mu np. do Cameron Diaz niż Charlize Theron aczkolwiek jedna i druga nie mieści się całkowicie w moim kanonie tongue Jak pisałem widziałem w życiu chyba 3 kobiety, które były tego kanonu bliskie, z czego jedna praktycznie "w punkt". I tą jedną, jedyną widziałem 20-30 minut w autobusie komunikacji publicznej ze 20 lat temu lol

No jeśli chodzi o blondynki to zdecydowanie bliżej mi Charlize, niż Diaz. W licealnych czasach to podobały mi się blondynki a'la Kim Basinger, albo Kim Wilde big_smile Teraz to w sumie nie przychodzi mi do głowy żadna aktorka blond, która by mi się podobała. O, Keira Knightley mi się podoba, ale jej w każdym kolorze włosów jest dobrze.

187

Misinx napisał/a:

No jeśli chodzi o blondynki to zdecydowanie bliżej mi Charlize, niż Diaz.

Ha, ha no i tak też wybrałem sobie kobietę do małżeństwa. W typie Charlize.

188

Snake napisał/a:
Misinx napisał/a:

No jeśli chodzi o blondynki to zdecydowanie bliżej mi Charlize, niż Diaz.

Ha, ha no i tak też wybrałem sobie kobietę do małżeństwa. W typie Charlize.

Czyli robi taki łomot jak w "Atomic Blonde" ? big_smile

189

Nie oglądałem, to nie wiem ale he, he...

190

Ja nie mam raczej żadnych tego typu szczególnych preferencji. Ale jak mi się ktoś podoba, to co tam ma innego/szczególnego może mi się zacząć nagle podobać. Kiedyś podobał mi się bystrzak z klasy, to podobała mi się jego niewysoka i delikatna sylwetka i dłuższe włosy. Innym razem podobał mi się inny bystrzak, to podobała mi się jego wysoka misiowata sylwetka choć miał nadwagę :-)
Nie mam sztywnych preferencji, co do wyglądu i w ogóle raczej zaczynam się interesować facetem, gdy coś zwróci moją uwagę w jego zachowaniu i charakterze.
Zwykle podobam się młodszym i w sumie to teraz już też mi się młodsi podobają.

Jak bym miała powiedzieć obiektywnie o swoich preferencjach, to chyba w miarę standardowo :-P wysportowany, solidnie zbudowany, 10-15 cm wyższy, może być trochę nieśmiały. W sumie dla mnie to najważniejsze jest zachowanie i charakter i żeby było "coś" coś co mi się w ogóle podoba fizycznie w człowieku.

Królica napisał/a:

i lecę na prawictwo.

.. o wow. Panowie to na pewno docenią ;-D

Moja dawna współlokatorka miała ciekawy typ: starszy z brzuszkiem i łysizną. Serio! Mówiła, że to dlatego, że jej zmarły tata, którego bardzo kochała taki był.

191

A mi się podoba u kobiet duży kontrast  na twarzy,  czyli typ Śnieżki.  Sama taki mam i to uwielbiam  big_smile czarne włosy,  jasna cera jak porcelanowa lalka,  czerwone usta i mały  nosek,  no i oczy kontrastujace,  w ciemnej oprawie smile

192

Istotka6 napisał/a:

A mi się podoba u kobiet duży kontrast  na twarzy,  czyli typ Śnieżki.  Sama taki mam i to uwielbiam  big_smile czarne włosy,  jasna cera jak porcelanowa lalka,  czerwone usta i mały  nosek,  no i oczy kontrastujace,  w ciemnej oprawie smile

Czyli coś takiego jak Lilly Collins ?
A propos grała Śnieżkę big_smile

https://i.pinimg.com/originals/66/cf/f7/66cff720ddaba4d338c4890da63f6175.jpg

193

Misinx napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

https://i.pinimg.com/originals/66/cf/f7/66cff720ddaba4d338c4890da63f6175.jpg

Lilly jest piękną  kobietą,  natomiast  na tym zdjęciu to nie oddaje tego co opisywalam,  to wkleje link big_smile

https://lh3.googleusercontent.com/proxy … Wk2re5SyzQ

Co do Lilly,  mam Jej lepsze zdjęcie,  które tu faktycznie odzwierciedla bardziej
https://s2.kozaczek.pl/wp-content/uploa … 80x514.jpg

Albo mój awatar  big_smile

194

Istotka6 napisał/a:
Misinx napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Lilly jest piękną  kobietą,  natomiast  na tym zdjęciu to nie oddaje tego co opisywalam,  to wkleje link big_smile

https://lh3.googleusercontent.com/proxy … Wk2re5SyzQ

Co do Lilly,  mam Jej lepsze zdjęcie,  które tu faktycznie odzwierciedla bardziej
https://s2.kozaczek.pl/wp-content/uploa … 80x514.jpg

Albo mój awatar  big_smile

No wiadomo już o co chodzi smile

195

Też bardzo ładna, fajny typ urody. Podoba mi się smile

Posty [ 131 do 195 z 262 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024