Dlaczego tak trudno poznać kogoś wartościowego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego tak trudno poznać kogoś wartościowego?

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 141 z 141 ]

131

Odp: Dlaczego tak trudno poznać kogoś wartościowego?

musiałam się chwilę zastanowić w jaki sposób dobrze zacytować:

Ela210 napisał/a:
xerxes napisał/a:

moim zdaniem trzeba miec tez odwage zeby obiektywnie na siebie spojrzec pod katem wizualnym i o siebie zadbac, a nie znajdowac wygodne wytlumaczenie typu "liczy sie wnetrze", albo "jestem puszysta ale sa przeciez rozne gusta, nie pojde na silownie i nie schudne"

Błędnie zakładasz że takie zdanie mają nieatrakcyjne kobiety.  Odwaga tu nie m nic do rzeczy:) mamy lustra i oczy mężczyzn Zgodnie z męskimi wymaganiami wiele przeciętnych dziewczyn wydaje mnóstwo kasy na upiększanie się, zamiast na inne rzeczy, które uniezależnią je finansowo.Jak jeszcze zarabiają na wyglądzie to mogę zrozumieć. ale jako sposób na szukanie męża słabe , bo to ma być z założenia ktoś na całe życie .Jak się zmieniać, to dla siebie.by się z sobą dóbrze czuć, a nie dla faceta..

Darek pytał mnie ile pieniędzy wydaję na kosmetyki, ale pokazałam mu w łazience, że wcale nie mam tak dużo kosmetyków .

Myszka_Szara napisał/a:

To czy sąsiad jest kimś wartościowym, czy nie, to się dopiero okaże. Wasza przygoda rokuje nadzieje. Na razie złączyło Was pożadanie, chociaż nie wiem czemu przez 2 lata on nie próbował Ciebie poznać, zagadać, poderwać, skoro urodę masz pospolitą. Może on nie gustował do tej pory w takich ?
Które z Was zainicjowało sex ? Ty czy on ? Ty jako dziewica, potrzebowałaś kogoś bliskiego, poczułaś instynkty, nie twierdzę, że to źle ale to całkowicie naturalne. Sex jest dla ludzi, chociaż sama przyznasz, że zazwyczaj kolejność zawierania znajomości jest trochę odwrotna. najpierw kogoś poznajesz, uczucie wzmaga się i zawiązuje się związek, którego uzupełnieniem jest sex.

Rozmawiałaś z jego siostrą ?

muszę się przyznać, że zwracałam trochę uwagę na sąsiada, ale raczej tylko na jego wygląd.
Podczas naszej kwarantanny gdy coś tam zagadywaliśmy w przedpokoju wtedy poznałam jego wnętrze, bo był dla mnie bardzo grzeczny uprzejmy i szanował mnie, czasem chciałam mu ustąpić, ale on nie pozwalał mi np. gdy szłam do łazienki i on też wyszedł z pokoju, pytał, czy ide do łazienki, to zawsze mówił, że on poczeka.
Nie wiem co to ma za znaczenie i skąd takie pytanie, ale jesli chcesz wiedzieć, to nie byłam dziewicą, pierwszy raz miałam w wieku 16 lat z kolegą ze szkoły.

Zobacz podobne tematy :

132

zamiast goraczki i dusznosci dostalas faceta i seks no calkiem dobry deal, niezla historia smile

@Ela Chodzi mi o dazenie do bycia najlepsza wersja samej siebie i nieumniejszanie znaczenia wygladu w relacjach damsko-meskich smile podobanie sie samej sobie raczej idzie w parze z podobaniem sie mezczyzna, to chyba jest dosc zbiezne

133

HardBreaker napisał/a:
sasanka97 napisał/a:

Na co zwracam uwagę u faceta? ... brak jakichkolwiek odchylow typu rasizm czy homofobia ...

Pierwsze skojarzenie po przeczytaniu pewnie aktywistka lgbt albo feministka.

Akurat rasizm czy homofobia jest jak najbardziej odchyłem, czy wręcz patologią- tutaj wystarczy być wyrozumiałym i tolerancyjnym a nie żadnym aktywistą..

xerxes Nawet tutaj nieraz pojawiały się wątki, gdzie kobieta twierdzi wprost, że czuje się w miarę atrakcyjną a przynajmniej akceptuje w pełni siebie, za to narzeka na brak powodzenia u facetów.

134

bagienni_k napisał/a:
HardBreaker napisał/a:
sasanka97 napisał/a:

Na co zwracam uwagę u faceta? ... brak jakichkolwiek odchylow typu rasizm czy homofobia ...

Pierwsze skojarzenie po przeczytaniu pewnie aktywistka lgbt albo feministka.

Akurat rasizm czy homofobia jest jak najbardziej odchyłem, czy wręcz patologią- tutaj wystarczy być wyrozumiałym i tolerancyjnym a nie żadnym aktywistą..

Ale najwięcej na ten temat gadają feministki i aktywistki lgbt, nie ma sensu ryzykować, na portalu randkowym skreśliłbym taką osobę od razu.

135

umajona napisał/a:

Iness1, przesadzasz. Albo nie rozumiesz tego, o czym Witold pisze. Tu nie chodzi o to, czy ktoś jest brzydki, czy przystojny, czy jest idealny, jak z obrazka, tylko o to, czy MI się ten ktoś podoba. Możesz mnie mieć za powierzchowną, ale też nie umiałabym być z kimś, kto mi się nie podoba. Choćbym nie wiem jak go lubiła, to jeśli nie ma "tego czegoś", to może być tylko kolegą. I w drugą stronę tak samo - nie chciałabym być z facetem, któremu się nie podobam, dla którego nie jestem piękna. Choćby cała reszta świata uważała mnie za przeciętną, to dla mnie ważne jest, żeby dla NIEGO być piękną.
W tych przykładach par, które podałaś, to choć według Ciebie te osoby są brzydkie/przeciętne, to najprawdopodobniej oni sobie samym nawzajem się podobają, dlatego są ze sobą. I o to chodzi. Żeby sobie nawzajem się podobać, a nie żeby być ideałem z okładki.
Swoją drogą mi się ideały z okładki nie podobają ;p Na przykład nigdy nie rozumiałam, o co jest tyle szumu wokół Brada Pitta ;p

Ja absolutnie nie twierdzę ze są to brzydkie osoby, żeby była jasność.

Tak wiem, musi mieć to coś i nawet osoba która ma wiele niedoskonałości może mieć dla nas to coś.
Tak kobiety z niedoskonałościami, tez mogą być atrakcyjne.

136

Hej
Jestem nowa w Tym gronie. Mam 28 lat.

Jeżeli chodzi o mnie, to czego trafiam na facetów,.który mają jakieś problemy głównie ze swoją psychiką (depresja itp). Oczywiście nikogo nie oceniam, ale próbując zaczynać jakąśnową relację, powinno się najpierw zrobić porządek ze sobą i nie zaczynać związków od rozwiązywania swoich problemów. Znalezienie nowego partnera nie rozwiązuje problemów, ale nie wiem jak można oczekiwać zrozumienia (przynajmniej z mojej strony) po o sobie, która swoje przeszła i chce normalnego pożycia.

Ps mam nadzieję,że przyjmijcie mnie ciepło

137

Jak tak czytam te wszystkie wypowiedzi to jest to jednak sprzeczne z tym czego doświadczałem. Niby piszecie, że dla kobiet wygląd nie ma znaczenia, a liczy się wnętrze. To jestem ciekaw dlaczego jednak odstraszam dziewczyny. Staram się dbać o siebie i uważam, że jednak jestem trochę przystojny. Ludzie jakoś jednak nie chcą poznawać mnie bliżej, a sądzę, że jednak jestem ciekawą osobą, inną może od reszty, ale ciekawą. To ja już nie rozumiem

138

Witam,

23 lata to czas na rozrywkę. Ja miałem 27 lat jak brałem ślub. Masz czas na faceta....rożnie myślą ludzie na wsi inaczej zaś w dużych miastach. Moja mama brała ślub mając 18 lat, ale to inne czasy normalne czasy. Jeden facet jedna miłość. Ja mam podobnie. Każdemu tego życzę.

139

Ela210 napisał/a:

Hahaha:) Ola;) urzekła mnie Twoja historia:)))))  wink

Widocznie odczuwasz brak takich historii ze swoim udziałem lub po prostu zazdrościsz.
A jednak zdarzają się.

140

Kytička napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Hahaha:) Ola;) urzekła mnie Twoja historia:)))))  wink

Widocznie odczuwasz brak takich historii ze swoim udziałem lub po prostu zazdrościsz.
A jednak zdarzają się.

Z Sanepidem jako swatką? big_smile

141 Ostatnio edytowany przez yessa (2020-04-28 12:16:44)

Dziewczyno Ty masz 23 lata a nie 43! Dziwię się że większość Twoich koleżanek jest w związkach i nigdzie nie wychodzi. W tym wieku? Przecież to najlepszy czas na imprezy, podróże, korzystanie z życia. Ja też zmarnowalam kilka lat na toksyczny związek z facetem który miał zaburzenia psychiczne, był uzależniony i gdybym mogła cofnąć czas wolałabym być wtedy singielka. Ciągle wpedzanie mnie w poczucie winy że wychodzę, spotykam się z koleżankami, integruje z ludźmi z roku itp. A niby co złego jest w korzystaniu z życia studenckiego? Cieszę się że nie dałam się zniewolic a tym bardziej wyjsc za tego czlowieka bedac wtedy w tak młodym wieku jak Ty, nie mówiąc o dziecku! Dziecko urodzilam i wyszłam za mąż mając 25 lat i w moim gronie byłam młoda matka i mężatką a męża poznałam tak przypadkowo że do dziś nie mogę się nadziwic, ze tak niespodziewanie trafiłam na człowieka który po prostu był mi pisany. Fakt że obecna sytuacja jest kiepska i ciężko Ci będzie teraz kogoś poznać ale przecież to minie. Nie szukasz na siłę i tego się trzymaj. Internet i dyskoteki to nie są jedyne miejsca w których można spotkać miłość swojego życia. To może wydarzyć się wszędzie i to w najmniej oczekiwanym momencie. Masz bardzo dobre priorytety i to też ważne nie zmieniaj ich pod wpływem jakiegoś wybrakowanego faceta z Internetu. Zycie singla też może być fajne, ciesz się nim a miłość sama Cię znajdzie wink

Posty [ 131 do 141 z 141 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego tak trudno poznać kogoś wartościowego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024