Pierwsze spotkanie z mamą chłopaka. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsze spotkanie z mamą chłopaka.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-04-20 14:06:22)

Temat: Pierwsze spotkanie z mamą chłopaka.

Cześć, na początek napisze, ze jestem z chłopakiem rok. Mieszkamy w tym samym mieście, jednak on pochodzi z drugiego końca polski. Z uwagi na korona wirusa i święta moj chłopak postanowił poznać mnie ze swoją mamą. Jego tata pracuje za granica i nie moze w tej chwili przyjechać. Mama mieszka w domu z ogródkiem i psem. Jesteśmy tu juz dwa tygodnie, pani jest bardzo miła, jednak zaczynam zauważać, ze jest az nachalna. Nie wiem czy to ja jestem jakas dziwna, ale uważam, ze dwa tygodnie to za długo jak na pierwsze spotkanie z rodzicami. Zaczyna mnie juz wszystko irytować. Jego mama chce wszystko za nas robic, budzi mas rano wchodzi do pokoju, gotuje (chyba myśli, ze nie umiem nic zrobic bo nawet daje mi szczegółowa instrukcje jak cokolwiek podgrzać), mam wrazenie ze najchętniej podcieralaby dupe mojemu chłopakowi (przepraszam za słownictwo, dodam ze ma 29 lat, a ja 26). Ja juz po prostu mam dość, a moj chłopak mnie nie rozumie, bo tutaj jest ogród ,a u nas nie. I tak jest zimno, tylko musimy robic w koło domu i nie korzystamy z ogródka. Mam juz dość jego mamy, oni rozmawiają ze sobą , mnie w ogole nie ma. Mam wrazenie, ze jak cos mowie, to czekają az skończę i kontynuują swoje. Dodam ze od rana do wieczora spędzamy czas razem, gotowanie jedzenie, spacer z psem ze 4 razy i wieczorem oglądanie wspólnie tv, oczywiscie ich ulubionych programów. I tak leci drugi tydzień. Jeszcze dodam jedno, moze to smieszne, ale jego mama uważa chyba, ze jest najlepsza kucharka świata, niestety nie trafia w ogole w moje gusta, mam problemy żołądkowe i nie smakuje mi większość dań, ale za każdym razem słyszę ze jak zjem jej marchewkę z jabłkiem, której nienawidzę od dziecka to juz zawsze bede ja jesc.

To moj pierwszy post, więc z góry przepraszam jak sie powtarzam, po prostu musiałam gdzies dać upust emocjom i czekam na opinie. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsze spotkanie z mamą chłopaka.
Jusior1994 napisał/a:

Cześć, na początek napisze, ze jestem z chłopakiem rok. Mieszkamy w tym samym mieście, jednak on pochodzi z drugiego końca polski. Z uwagi na korona wirusa i święta moj chłopak postanowił poznać mnie ze swoją mamą. Jego tata pracuje za granica i nie moze w tej chwili przyjechać. Mama mieszka w domu z ogródkiem i psem. Jesteśmy tu juz dwa tygodnie, pani jest bardzo miła, jednak zaczynam zauważać, ze jest az nachalna. Nie wiem czy to ja jestem jakas dziwna, ale uważam, ze dwa tygodnie to za długo jak na pierwsze spotkanie z rodzicami. Zaczyna mnie juz wszystko irytować. Jego mama chce wszystko za nas robic, budzi mas rano wchodzi do pokoju, gotuje (chyba myśli, ze nie umiem nic zrobic bo nawet daje mi szczegółowa instrukcje jak cokolwiek podgrzać), mam wrazenie ze najchętniej podcieralaby dupe mojemu chłopakowi (przepraszam za słownictwo, dodam ze ma 29 lat, a ja 26). Ja juz po prostu mam dość, a moj chłopak mnie nie rozumie, bo tutaj jest ogród ,a u nas nie. I tak jest zimno, tylko musimy robic w koło domu i nie korzystamy z ogródka. Mam juz dość jego mamy, oni rozmawiają ze sobą , mnie w ogole nie ma. Mam wrazenie, ze jak cos mowie, to czekają az skończę i kontynuują swoje. Dodam ze od rana do wieczora spędzamy czas razem, gotowanie jedzenie, spacer z psem ze 4 razy i wieczorem oglądanie wspólnie tv, oczywiscie ich ulubionych programów. I tak leci drugi tydzień. Jeszcze dodam jedno, moze to smieszne, ale jego mama uważa chyba, ze jest najlepsza kucharka świata, niestety nie trafia w ogole w moje gusta, mam problemy żołądkowe i nie smakuje mi większość dań, ale za każdym razem słyszę ze jak zjem jej marchewkę z jabłkiem, której nienawidzę od dziecka to juz zawsze bede ja jesc.

To moj pierwszy post, więc z góry przepraszam jak sie powtarzam, po prostu musiałam gdzies dać upust emocjom i czekam na opinie. smile

Zdecydowałaś się na tak długi pobyt w CZYIMŚ domu - zagryź ząbki.
Co się tyczy relacji Twojej z chłopakiem - rozmawiajcie o tym, co Wam nie odpowiada.

3

Ja bym się cieszyła z miłego przyjęcia mnie przez mamę partnera. To jej dom i jej zasady. Piszesz, że to już drugi tydzień, więc wiele czasu nie zostało. Myślę, że są w życiu większe problemy wink Jak Ci sie nie podoba to wyjedź sama, albo zagryź zęby i zostań.

4

Bo to jest starsza osoba i ważna u niej i nie tylko u niej jest zasada: "Gość w dom, Bóg w dom" . Chce jak najlepiej i pokazać się z jak najlepszej strony, dbanie o gościa. A co byś chciała robić w tych nieciekawych czasach, kawiarnia kino, spacer, impreza? Btw, mogła byś sama zaproponować że np. dzisiaj gotujesz Ty i pokazać jak to robisz. Pogląd że jesteś teraz najważniejsza i wszyscy powinni zajmować się tylko tobą jest mocno przesadzony. Szanuj to że zostałaś miło przyjęta przez obcą kobietę.

Zachowujesz się jak rozpieszczona księżniczka. Siedzisz u obcych ludzi za darmo pół miesiąca i masz pretensje, że ci każą coś w ogródku robić. Jedzenie ci nie smakuje to sama coś ugotuj paniusiu. A jak ci nie pasuje to wsiadaj w autobus czy pociąg i jedź do siebie. Przecież siłą cię nie trzymają.

6 Ostatnio edytowany przez XKasandraX (2020-04-20 15:18:35)

To jej dom ale mnie jedynie martwi jej podejście chłopaka do niej udaje iż jej nie widzi jakby nie widział swojej dziewczyny chyba jeszcze nie odciął się od pępowiny.

7

Dobrze zrozumiałem: pracujesz przez cały czas w ogródku u chłopaka?

8

W ogóle nie rozumiem cię autorko. To normalne że ona ma swoje zasady i zachowania, gotuje po swojemu (tobie nie musi odpowiadać, czy ze względów smakowych czy tez zdrowotnych), matka jest u siebie. Nie doczytałam nigdzie że cały czas robisz coś w tym domu czy wokół niego.
Sama mam teściową z którą mam w miarę dobry kontakt ale przebywanie z nią ponad 3 dni mnie męczy, w sumie z podobnych powodów jak ciebie. Tylko że ty świadomie pojęłaś decyzję mieszkając z nią teraz. Odnoszę też wrażenie, że nie doceniasz tego że ona cię przygarnęłaś na ten czas, jakby niego było zabewne ci gotuje też. Jak ktoś wspomniał wyżej zawsze możesz sama zaproponować że zrobisz zakupy a potem coś ugotujesz, coś co ty lubisz a być może teściowej posmakuje.

9

Myślę że kobieta nie ma złych intencji. 2 fakt to że jesteście tam za długo. Czas wracać do siebie.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsze spotkanie z mamą chłopaka.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024