Koronawirus coraz bliżej :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(

Strony Poprzednia 1 79 80 81 82 83 87 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,201 do 5,265 z 5,628 ]

5,201

Odp: Koronawirus coraz bliżej :(
Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

Zachęcam do wysłuchania:

https://www.youtube.com/watch?v=cUn60ZUizgc

Po drugiej stronie też są lekarze, profesorowie, naukowcy, także tego... niech każdy wierzy komu chce wink

Zobacz podobne tematy :

5,202

Ja też wiem że Ty też nie jesteś, więc też nic nie musisz.

Zasmuciłaś mnie. Jak to nie bijesz mi braw? Nie no, następny kielich wina wypiję ewidentnie na smutno.

PS. Ryba bierze?

Panna nie miejscowa? Bo jakby była miejscowa, to by wiedziała, że w Polsce tylko ryba nie bierze.

5,203 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-01-15 09:50:35)

Tamiraa napisał/a:

Przynajmniej przyznałaś, że nie wysłuchałaś, za to rzuciłaś byle komentarzem, byleby tylko coś napisać.
I tak wygląda w większości tutaj ta dyskusja. Może z dwoma wyjątkami.

Zarzucanie forum linkami  nie jest dyskusją.

Półtorej godziny to naprawdę niedługo wink
Wymaga jednak uwagi i skupienia , aby zrozumieć i potem podyskutować.

Jeśli nie odsłuchałaś wykładu, nie ma sensu wypowiadać się na jego temat. Dla mnie komentarz "pod" nie jest miarodajny. To nie moje zdanie.
Ale oczywiście nie zabraniam przyjąć Ci go za własny jeśli nie masz czasu wyrobić sobie własnego zdania wink

Nie jestem na studiach, żeby wysłuchiwać twoich wykładów. Jeśli musisz je udostępniać, ponieważ nie są popularne, zamieść je, proszę, w innym miejscu. Nie rzuciłam komentarzem, byle coś napisać, ale trzeba było przeczytać ze zrozumieniem. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i deprecjonowanie tego nic  nie da.
Edytuję. Sens wykładu jest taki, nie chcesz się szczepić, jesteś głupi i umrzesz. Nie chcesz szczepić dzieci, czuj się winny, bo zachorują i umrą.
Nie wiem, o czym tu dyskutować.

5,204 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-01-15 13:24:55)

Przepraszam Alone Wolf mógłbyś być precyzyjny?
Co to znaczy pogrom:
1. Ludzie w styczniu z infekcja w domu
2. Ludzie w szpitalach
3.Ludzie na cmentarzach?

Bo np u mnie a jest to spora firma w branży dużych inwestycji finansowych i często spotykamy się zklientami:
Mamy zakaz przechodzenia do biura chociażby z katarem lekkim.
W wielu firmach to standard.
Wg mnie o pogromie można mówić tylko w 2 ostatnich przypadkach.

Powiem wam że nie znam osób do 70 szczepionych bez chorób towarzyszących w szpitalach.
A nieszczepionych takich znam.
Nieszczepionych nawet jakby było ich tylko 10 procent to i tak są setki tysięcy miliony, wystarczy  żeby zrobić wysokie statystyki covidowe. I pozwalać wirusowi wyprodukować kolejne warianty.
Oczywiście przypadkowo w krajach gdzie się mało osób szczepi wink

Tak,  kazdy ma prawo mieć swoje zdanie.ale nie zawsze to zdanie jest racjonalne, często podszyta strachem i wtedy logika pada. .
Tak działa ludzki mózg.

5,205

Ela210 napisał/a:

I pozwalać wirusowi wyprodukować kolejne warianty.

No to koniec świata bliski, bo Afryka się nie szczepi i szczepić się nie będzie. Nie ma nadziei...

5,206

Ela210 napisał/a:

Wg mnie o pogromie można mówić tylko w 2 ostatnich przypadkach.

Tak by się mogło wydawać.
Sęk w tym, że tam, gdzie rozgościł się omikron i gwałtownie wzrosła liczba przypadków zakażenia, tam porobiły się odczuwalne braki wśród pracowników. Bo jak na izolacjach i kwarantannach znajduje się co 3 pracownik, to nie ma komu śmieci wywozić, dowozić towaru do sklepu, upiec chleba, a w szpitalach opiekować się zwiększona liczbą tych, którzy tej pomocy potrzebują.
Dlatego wiele krajów skraca okres izolacji i kwarantanny dla tych osób, którzy nie maja objawów.

W UK to już chyba po omikronie, nawet spotkałam się z nazwą omi-gone :-), bo liczba osób zakażonych spada z dnia na dzień niemal tak szybko, jak wcześniej wzrastała. Zupełnie jak było w RPA.
Czy u nas będzie tak samo? Oby, bo w UK dużo więcej osób zaszczepionych i także tych, którzy przyjęli boostera, a w RPA dużo młodsza populacja niż u nas. Obserwujemy kolejny polski eksperyment.

5,207

Wczoraj na SOR covid za covidem. Kroplówka na krześle, bo łóżko potrzebne.
Obok pacjentka struta vit D3.
Dzisiaj nie lepiej. Kroplówka tym razem na łóżku. Lekarz ze wschodnim akcentem.
Obok młody 32 lata nieszczepiony z covidem pod tlen.
2 szpitale, miasto wojewódzkie.
Omikrona póki co mamy tu mało, delta przeważa.
Za miesiąc mam planowany zabieg, ale blado to widzę, pewno wszystko pójdzie pod covid. Przy tej ogromnej zakaźności wirusa to raczej pewne.
Mnie jakoś te dodatki dla lekarzy i personelu nie kłują. Jakiś czas temu miałam inny  zabieg i dr też ze wschodnim akcentem. Można łóżka dostawić, ale kto to obsłuży? Szwy mi zdejmował starszy chirurg, któremu ręce się tak trzęsły, że prawie uciekłam.  Miałam pecha, bo chwilę później weszła siostra i chciała to zrobić.

Elu - mam rodzinkę w Twoich stronach i wszyscy właśnie przeszli covida, chyba omikron, bo kłopoty też jelitowe. Wszyscy dorośli szczepieni. Najgorzej wymęczyło ciocię, 3 tygodnie ją trzymało. Dobrze, że macie zakaz pracy z infekcją. Najtrudniej to tych starszych uchronić.

Tamiraa napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Zarzucanie forum linkami  nie jest dyskusją.

Jeśli nie odsłuchałaś wykładu, nie ma sensu wypowiadać się na jego temat. Dla mnie komentarz "pod" nie jest miarodajny. To nie moje zdanie.
Ale oczywiście nie zabraniam przyjąć Ci go za własny jeśli nie masz czasu wyrobić sobie własnego zdania wink

Nie jestem na studiach, żeby wysłuchiwać twoich wykładów. Jeśli musisz je udostępniać, ponieważ nie są popularne, zamieść je, proszę, w innym miejscu. Nie rzuciłam komentarzem, byle coś napisać, ale trzeba było przeczytać ze zrozumieniem. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i deprecjonowanie tego nic  nie da.
Edytuję. Sens wykładu jest taki, nie chcesz się szczepić, jesteś głupi i umrzesz. Nie chcesz szczepić dzieci, czuj się winny, bo zachorują i umrą.

A to faktycznie skoro nie wiesz o czym tu dyskutować, to rzeczywiście lepiej nie dyskutuj.

Nie wiem także na jakiej podstawie wyciągnęłaś wniosek że to mój wykład.

Odpowiadając w Twoim tonie-  będę linki wrzucać gdzie będę chcieć big_smile

5,209

A to akurat niezgodne z regulaminem forum ale tym się już mało kto przejmuje...

5,210 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-01-15 23:22:06)

Snake napisał/a:

A to akurat niezgodne z regulaminem forum ale tym się już mało kto przejmuje...

Nie płacz...

I nie można jeszcze posta pod postem big_smile

5,211

Nie płacz...

Eee tam, to nie płacz, to taka perwersyjna przyjemność patrzeć jak baby rozwalają babskie forum dla bab.

5,212 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-01-15 23:49:49)

Snake napisał/a:

Nie płacz...

Eee tam, to nie płacz, to taka perwersyjna przyjemność patrzeć jak baby rozwalają babskie forum dla bab.

Wierzę. Musi to być wyjątkowa przyjemność, skoro trawa od 2013 roku dzień w dzień big_smile

Zgodnie z niniejszym regulaminem zabronione jest umieszczanie w postach aktywnych linków do innych stron internetowych. Wyłączeniem od tej zasady jest umieszczanie tematycznie powiązanych filmików z serwisu YouTube. Ocena zasadności filmiku leży w gestii Administratora. Użytkownik może również zamieszczać linki do stron internetowych podmiotów niekomercyjnych takich jak stowarzyszenia, fundacje, organizacje charytatywne czy do stron dedykowanych zbiórkom publicznym. Nazwa profilu Użytkownika nie może mieć formy linku do strony internetowej, nie może być również nazwą własną produktu lub przedsiębiorstwa. Stopka nie może zawierać aktywnych linków prowadzących na inne strony internetowe, chyba że są to prywatne, niekomercyjne strony Użytkownika (w żaden sposób nie obrażające innych Użytkowników tego forum ani niczego nie reklamujące) – wówczas można umieścić swojego linka w stopce w zamian za umieszczenie na swoim blogu Logo i linka do Netkobiet.

tongue

big_smile

5,213 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-01-15 23:49:22)

.

5,214

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

I pozwalać wirusowi wyprodukować kolejne warianty.

No to koniec świata bliski, bo Afryka się nie szczepi i szczepić się nie będzie. Nie ma nadziei...

Ela
wirus zawsze będzie dwa kroki przed, tak jak grypa.

"państwa powinny zwiększyć odstęp czasowy pomiędzy programami dawek przypominających i powiązać je z nadejściem sezonu zimowego w zależności od tego, na której półkuli się znajdujemy – zgodnie z planem wyznaczanym przez strategie szczepień przeciw grypie – wyjaśniła EMA".

5,215

Snake napisał/a:

Nie płacz...

Wierzę. Musi to być wyjątkowa przyjemność, skoro trawa od 2013 roku dzień w dzień big_smile

Zgodnie z niniejszym regulaminem zabronione jest umieszczanie w postach aktywnych linków do innych stron internetowych. Wyłączeniem od tej zasady jest umieszczanie tematycznie powiązanych filmików z serwisu YouTube. Ocena zasadności filmiku leży w gestii Administratora. Użytkownik może również zamieszczać linki do stron internetowych podmiotów niekomercyjnych takich jak stowarzyszenia, fundacje, organizacje charytatywne czy do stron dedykowanych zbiórkom publicznym. Nazwa profilu Użytkownika nie może mieć formy linku do strony internetowej, nie może być również nazwą własną produktu lub przedsiębiorstwa. Stopka nie może zawierać aktywnych linków prowadzących na inne strony internetowe, chyba że są to prywatne, niekomercyjne strony Użytkownika (w żaden sposób nie obrażające innych Użytkowników tego forum ani niczego nie reklamujące) – wówczas można umieścić swojego linka w stopce w zamian za umieszczenie na swoim blogu Logo i linka do Netkobiet.

tongue

big_smile

Zabolało, co? lol

Snake napisał/a:
Snake napisał/a:

tongue

big_smile

Zabolało, co? lol

Poczytaj sobie zanim zaczniesz straszyć treścią Regulaminu tongue

5,217

Zabolało.... lol Biedna, musiała sięgnąć do regulaminu, kopiuj, wklej. Spokojnie, nie tłumacz się. Winni się tłumaczą. Dobrych snów!

Snake napisał/a:

Zabolało.... lol Biedna, musiała sięgnąć do regulaminu, kopiuj, wklej. Spokojnie, nie tłumacz się. Winni się tłumaczą. Dobrych snów!

Zabolało Snake'a big_smile Zabolało big_smile  Oj, na pewno, od 2013 roku nie zapoznał się z Regulaminem którym straszy głupie baby na babskim forum big_smile

5,219 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-01-16 12:08:59)

Mallwusia zmartwilaś mnie informacją o ataku delty  i widzę  ze jednak musze znaleźć czas na booster. Myślałam że omikron deltę  szybko wyprze, ale widzę że nie.
Problemy tego typu jak opisalas plus ostry ból gardła kojarzę sprzed około miesiąca, ale przeszło po 4 dniach. 
W Krakowie ostatnio nie widzę  rajdów wielu karetek w kolumnie, jak bywało wcześniej, ale były to karetki z obcymi rejestracjami głównie, może teraz obowiązuje lokalizacja i nie wszyscy do Krakowa.
Miasto zaszczepione w 70 procentach.
Ale jak wiadomo mamy dużo "obcych" od zawsze.
Ale może jak oni coś złapią, to lądują w szpitalach u siebie.

5,220

Elu
ale ja mieszkam przy pn-zach granicy, u Ciebie jest pewno więcej omikrona. Może już go przeszłaś tym ostatnim razem? Może warto zbadać przeciwciała? W Krakowie dużo młodych ludzi, aktywnych społecznie, to się szybciej omikron rozniesie. U mnie lasy i nic się nie dzieje, tłumy tylko w galeriach. W Poznaniu wyszło sporo omikrona, tam też dużo młodych, aktywnych.

W piątek podpytałam znajomą, to u nas wyszło 10 próbek omikrona w sekwencjonowaniu, ale to jest badane z 2 tyg. poślizgiem i malutka próbka z całości. Nie chciało mi się już nawet wyliczać, mam taką pracę, że i tak mnie to nie ominie, tym bardziej że wykończona jestem strachem o bliskich, te 2 dni na SOR to był koszmar.
Uważajcie na siebie.

5,221

Tamiraa napisał/a:

A to faktycznie skoro nie wiesz o czym tu dyskutować, to rzeczywiście lepiej nie dyskutuj.

No, tak, większa oglądalność będzie D:D:D
(Nie podałaś autora.)

5,222 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-01-16 13:09:43)

Tamiraa napisał/a:

No, tak, większa oglądalność będzie D:D:D
(Nie podałaś autora).

5,223

Ela210 napisał/a:

Mallwusia zmartwilaś mnie informacją o ataku delty  i widzę  ze jednak musze znaleźć czas na booster. Myślałam że omikron deltę  szybko wyprze, ale widzę że nie.

No i pamiętaj o deltakronie i gryporonie!
Ale widzę Elu, że ty niezła foliara jesteś, że jeszcze trzeciej dawki nie przyjęłaś wink

5,224

EDA ostrzega, że zbyt częste przyjmowanie boosterów może być groźne dla zdrowia.

5,225

Na razie to mam 0 boosterow na koncie.
Więc  jeśli właściwie z racji szczepionki przestaje być już chroniona  A chyba nie mam jak sprawdzić wiarygodnie przeciwciał to się doszczepię na deltę . Bo to ona jest groźna atakując płuca.
Ale muszę znaleźć 3 dni wolne na odchorowanie..
O mikron mnie nie straszy bo słyszałam o imprezie gdzie się wszyscy zakazili A nikt nie odchorowal ciężko. .

5,226

Ela210 napisał/a:

Na razie to mam 0 boosterow na koncie.
Więc  jeśli właściwie z racji szczepionki przestaje być już chroniona  A chyba nie mam jak sprawdzić wiarygodnie przeciwciał to się doszczepię na deltę . Bo to ona jest groźna atakując płuca.
Ale muszę znaleźć 3 dni wolne na odchorowanie..
O mikron mnie nie straszy bo słyszałam o imprezie gdzie się wszyscy zakazili A nikt nie odchorowal ciężko. .

Elu, przeciwciała to nie jest jedyny wyznacznik. Jeśli jest tak o czym wspominał ten lekarz z linku Mallwusi to właśnie ta pamięć komórek też jest ważna. Kiedyś czytałem innego lekarza, twierdził to samo. Być może jesteś bezpieczna cały czas i po 2 dawkach. Nie namawiam i nie zniechęcam do bostera. Przemyśl, poczytaj, może pogadaj z jakimś znajomym zorientowanym lekarzem. Mam wrażenie że te kolejne dawki to właśnie tylko gonienie za przeciwciałami. Przeczytaj to co Mallwusia wkleiła.

5,227 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-01-17 01:15:09)

Przeczytałam.
Myślę że ma to sens. I w s sumie zgodne jest z moją intuicją by się na 3 dawkę nie napalać.
Minęło wprawdzie pół roku. Ale jest faktem że 2 dawka przetoczyła się przeze mnie z gorszym skutkami niż pierwsza i 2 tygodnie po szczepienia przypomniały mi się wszystkie choroby i urazy życiowe na czele ze stluczonym w młodości  kolanem.
Zrobiłam szereg badań by sprawdzić czy wszystko ok bo cierply mi nogi.
To oczywiście  nic w porównaniu do koronaworusy który przeszli znajomi  ale się do tej 3 dawki nie zapalam. .
Chyba trzeba się zdać na intuicję. .
Natomiast doktor wyraźnie piszę, że szczepionka z dużym prawdopodobieństwem chroni nas przed przechorowaniem.
Ja nie mam szans zminimalizować ryzyka przy mojej pracy i trybie życia moim i domowników.
Więc zaszxzepilam się 1 raz bardzo chętnie, drugi raz bez entuzjazmu. A jeśli teraz to będzie z duszą na ramieniu.

5,228

Ela210 napisał/a:

Przeczytałam.
Myślę że ma to sens. I w s sumie zgodne jest z moją intuicją by się na 3 dawkę nie napalać.
Minęło wprawdzie pół roku. Ale jest faktem że 2 dawka przetoczyła się przeze mnie z gorszym skutkami niż pierwsza i 2 tygodnie po szczepienia przypomniały mi się wszystkie choroby i urazy życiowe na czele ze stluczonym w młodości  kolanem.

Aż mnie korci żeby napisać, że to jakieś foliarskie zabobony, bo dla przykładu u mnie po podstawowym szczepieniu na drugi dzień wystąpiła senność i tyle. Po 8 miesiącach, gdy zaszczepiłem się znów preparatem J&J na drugi dzień wystąpił lekki stan podgorączkowy tj. 37,4 stopnie oraz bolesność ramienia, w które aplikowany był preparat. W sumie jest już po północy więc w razie czego traktowany będę jak w pełni zaszczepiony wedle najnowszej mody znaczy 14 dni po dawce przypominającej.

Ponoć Wielka Brytania znosi certyfikaty covidowe. W Polsce smutek tych co nie mogą się doczekać ich realnego wprowadzenia u nas.

5,229

Ela210 napisał/a:

Przeczytałam.
To oczywiście  nic w porównaniu do koronaworusy który przeszli znajomi  ale się do tej 3 dawki nie zapalam. .
Chyba trzeba się zdać na intuicję. .
Natomiast doktor wyraźnie piszę, że szczepionka z dużym prawdopodobieństwem chroni nas przed przechorowaniem.
Ja nie mam szans zminimalizować ryzyka przy mojej pracy i trybie życia moim i domowników.
Więc zaszxzepilam się 1 raz bardzo chętnie, drugi raz bez entuzjazmu. A jeśli teraz to będzie z duszą na ramieniu.

Może jesteś uczulona na jakiś składnik? Jeśli miałaś już tak poważne reakcje to nie dziwię się że masz takie obawy. Moja siostra jest po 3 dawce i wszystko ok. Ale znam też osoby które  miały podobnie jak Ty, i na tą chwilę mówią że na 2 giej zakończyli. To że masz kontakty z ludźmi może być na plus. Organizm jednak uczy się zwalczać patogeny. Ja też jakoś się trzymam, nawet bez drobnych infekcji na szczęście.

5,230

Trudna decyzja Elu. W pełni rozumiem dylematy. Ja mamie odradziłam boostera, ale ona przeszła nielekko jedną z tych pierwszych wersji covida, więc ma tę naturalną odporność, która jest najsilniejsza.
W Krakowie macie tyle zakażeń (efekt Sylwestra marzeń?), że jest bardzo prawdopodobne, iż omikrona masz już za sobą. Niektórzy moi znajomi robili badanie przed boosterem, niestety drogie są sad

5,231

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Przeczytałam.

Aż mnie korci żeby napisać, że to jakieś foliarskie zabobony, bo dla przykładu u mnie po podstawowym szczepieniu na drugi dzień wystąpiła senność i tyle. Po 8 miesiącach, gdy zaszczepiłem się znów preparatem J&J na drugi dzień wystąpił lekki stan podgorączkowy tj. 37,4 stopnie oraz bolesność ramienia, w które aplikowany był preparat. W sumie jest już po północy więc w razie czego traktowany będę jak w pełni zaszczepiony wedle najnowszej mody znaczy 14 dni po dawce przypominającej.

Ponoć Wielka Brytania znosi certyfikaty covidowe. W Polsce smutek tych co nie mogą się doczekać ich realnego wprowadzenia u nas.

No widzisz Snake, każdy z nas jest inny. Jeden nawet tej choroby nie zauważy, drugi  wyląduje na SOR pod tlenem, jak ten nieszczepiony 32 latek w sobotę.
Podobno to także sprawa genów. Polacy odkryli niedawno gen u chorych, którzy to przeszli ciężko. Czytałam też badania (UK albo USA, nie pamiętam), że odkryto gen u osób przechodzących bezobjawowo.
UK już po fali mają. Teraz sa naturalnie odporni.

5,232

mallwusia napisał/a:

No widzisz Snake, każdy z nas jest inny.

Nie ma, że inny. Obowiązuje pandemiczna urawniłowka. Parafrazując zawołanie Legionistów "dostosuj się albo giń"!

5,233 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2022-01-17 15:03:43)

Ela210 napisał/a:

Chyba trzeba się zdać na intuicję.

Intuicja to skumulowany wynik nieświadomych mechanizmów uczenia się, a skoro wciąż jest przynajmniej trzykrotnie więcej zgonów i ciężkich zachorowań wsród niezaszczepionych, chociaż pół roku dla większości już dawno minęło, to może ta 3 dawka nie dla każdego jest konieczna, co odnotowuje nasz umysł. Mimo że jest bombardowany informacjami o konieczności przyjęcia kolejnej dawki.

5,234

Snake napisał/a:
mallwusia napisał/a:

No widzisz Snake, każdy z nas jest inny.

Nie ma, że inny. Obowiązuje pandemiczna urawniłowka. Parafrazując zawołanie Legionistów "dostosuj się albo giń"!

No tak, jaśnie oświecone elity wiedzą, co dla nas najlepsze. Tylko jakoś sami nie chcą w tym uczestniczyć.
Ostatnio się cieszę, że nie mieszkam we Francji.

5,235 Ostatnio edytowany przez Snake (2022-01-17 17:50:44)

mallwusia napisał/a:

No tak, jaśnie oświecone elity wiedzą, co dla nas najlepsze. Tylko jakoś sami nie chcą w tym uczestniczyć.

Prawda? Człowiek nagle odkrywa, że mieszkanie w kraju postrzeganym nawet, a może przede wszystkim przez część jego obywateli za sromotnie zacofanym wobec cywilizowanego świata nie jest takie głupie i złe. lol

Jeśli ktoś chce żyć w świecie, w którym o tym czy może pójść do pracy zarobić na chleb, a potem czy może wejść do sklepu z tym chlebem decyduje jakiś paszporcik, to chyba już wie na kogo głosować w najbliższych wyborach. Na tych samych co krzyczą, że nie wolno prześladować jakiegoś amerykańskiego koncernu, jakichś odmieńców seksualnych, jakiejś grupy etnicznej reprezentowanej przez kilkadziesiąt tysięcy osób w 38 milionowym kraju, twierdzącym, że niezbywalnym prawem kobiety jest jej prawo o decydowaniu o własnym ciele nawet jeśli ciało to stało się gospodarzem innego życia. I tak dalej... I ci sami ludzie mówią, że ogół mieszkańców nie ma prawa decydować o swoim ciele w kontekście jakichś preparatów domięśniowych i można ich zamykać w domach, nie wpuszczać ich do sklepów i innych obiektów użyteczności publicznej, że można ich wyrzucać z pracy.
Owocnych wyborów!

5,236 Ostatnio edytowany przez assassin (2022-01-17 17:48:32)

Snake napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Prawda? Człowiek nagle odkrywa, że mieszkanie w kraju postrzeganym nawet, a może przede wszystkim przez część jego obywateli za sromotnie zacofanym wobec cywilizowanego świata nie jest takie głupie i złe. lol

Jaja to dopiero będą dzięki UE, przy których srovid to pikuś.

5,237

Izrael never ending story. 5. dawka.

5,238

mallwusia napisał/a:

To ja nie jestem na bieżąco. Dopiero co mieli tam czwartą dla najstarszych a tu 5? Normalnie poligon doświadczalny tam robią. Ale w sumie jak mają skrócone paszporty do kwartału to łatwo zostać odsuniętym po za margines społeczny. To nie jest normalne jak kod QR decyduje o prawach społecznych.
Odechciewa się już czytać takie rzeczy. Wszystko mi się sypie ostatnio.....

5,239

Morfeusz1 napisał/a:
mallwusia napisał/a:

To ja nie jestem na bieżąco. Dopiero co mieli tam czwartą dla najstarszych a tu 5? Normalnie poligon doświadczalny tam robią. Ale w sumie jak mają skrócone paszporty do kwartału to łatwo zostać odsuniętym po za margines społeczny. To nie jest normalne jak kod QR decyduje o prawach społecznych.

Spełnia się foliarska teoria sprzed wielu miesięcy o uzależnieniu od szczepionek. Biorąc pod uwagę doniesienia o ryzyku obniżenia naturalnej odporności organizmu przez zbyt częste przyjmowanie szczepionki na Covid-19, to tym ludziom być może nie pozostanie nic innego jak przyjmowanie kolejnej dawki, w coraz krótszych odstępach, bo inaczej popadają jak muchy nawet na łagodnego koronawirusa.

5,240

Snake napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Spełnia się foliarska teoria sprzed wielu miesięcy o uzależnieniu od szczepionek. Biorąc pod uwagę doniesienia o ryzyku obniżenia naturalnej odporności organizmu przez zbyt częste przyjmowanie szczepionki na Covid-19, to tym ludziom być może nie pozostanie nic innego jak przyjmowanie kolejnej dawki, w coraz krótszych odstępach, bo inaczej popadają jak muchy nawet na łagodnego koronawirusa.

Najgorsze że polityka łączy się z biznesem. Szary człowiek tylko jest małym ogniwem w tym wszystkim. Te kraje gdzie jest duże niezadowolenie społeczne zaczynają odpuszczać mimo wszystko..

5,241

Morfeusz1 napisał/a:
mallwusia napisał/a:

No można się już pogubić w tych dawkach i falach.

"JEROZOLIMA, 17 stycznia (Reuters) – Czwarty strzał szczepionki COVID-19 zwiększa przeciwciała do jeszcze wyższych poziomów niż trzecie szczepienie, ale według wstępnych badań w Izraelu to za mało, aby zapobiec infekcjom Omicron."
Czwarty nie zapobiega infekcjom, więc...

Też już mi się nie chce tego nawet czytać, zwłaszcza ostatnich badań, jestem jedyna nieszczepiona w rodzinie sad
W dodatku musimy pilnie znaleźć mamie szpital, który wykona zabieg, 2 najbliższe są covidowe i mama już  wpada w panikę, bo się jej historia ze sp Tatą przypomina (szpital zamknęli Mu przed nosem). Mój zabieg może i parę lat zaczekać, ale jej nie sad

Trzymaj się Morfeuszu, byle do wiosny.

5,242

A propos szpitali i szczepień, to próbujemy właśnie wcisnąć mamę do szpitala. Od 3 dni skoki ciśnienia, wizyty na SOR żeby zbić ciśnienie, 2 tygodnie po przyjęciu dawki przypominającej Pfeizer.

5,243 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2022-01-18 11:32:28)

No to wszyscy mamy "wesoło" ostatnio. Ja mało brakowało, a straciłabym najbliższą osobę w ten weekend. Już jest dobrze na szczęście, ale trauma została, 2 dni na SOR, od kilku dni nie śpię jak zombie.
A właśnie się dowiedziałam, że zmarł tata przyjaciela, nagłe zatrzymanie akcji serca. Nie sugeruję że po szczepionce, nie znam sytuacji.
Mam nadzieję, że uda się Wam Snake znaleźć dla Mamy miejsce.

5,244

Już wystarczy się potknąć w krótszym, czy dłuższym odstępie po szczepieniu, żeby antyszczepionkowcy sugerowali NOPa :-D

5,245 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2022-01-18 13:37:12)

No cóż, ciągle coś nowego wychodzi:
14.01.2022 EMA
"Szczepionka Vaxzevria i COVID-19 Janssen: aktualizacja dotycząca bardzo rzadkich przypadków poprzecznego zapalenia rdzenia"

Jak ktoś chce sobie boosterki wstrzykiwać nawet kroplówką, to mi to lotto.

5,246

mallwusia napisał/a:

Mam nadzieję, że uda się Wam Snake znaleźć dla Mamy miejsce.

Od czego są znajomi lekarze... łóżko jest zarezerwowane. Mama czeka na izbie na wynik wymazu.

5,247

Trzymajcie się!

Elu - omikron w Twoim rejonie się rozpędził: 
https://twitter.com/lpietrzak20/status/ … Q&s=19

U córki w grupie na uczelni 6 osób po ostatniej imprezie.

5,248

W Krakowie nawet niespecjalnie słyszę  o zachorowaniach.
W pracy jedyna absencja to nieszczepuony 30 latek spod Krakowa. .
Pracujemy biurko przy biurku więc jak On ma omikrona to ja też.

5,249

A moja niezaszczepiona Ukrainka rano zameldowała się w pracy żeby zabrać komputer i pojechała pracować do domu, bo jest przeziębiona wink

5,250

MagdaLena1111 napisał/a:

Już wystarczy się potknąć w krótszym, czy dłuższym odstępie po szczepieniu, żeby antyszczepionkowcy sugerowali NOPa :-D

Wystarczy się potknąć i kopnąć w kalendarz, żeby mieć wpisanego w akcie zgonu srovida ;p

5,251

assassin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Wystarczy się potknąć i kopnąć w kalendarz, żeby mieć wpisanego w akcie zgonu srovida ;p

Oooo, nawet już wiem jak się robi covida!
Mama leży już w szpitalu po ponad 2 godzinach czekania na wynik testu covidowego. Leży, bo po linii znajomości rodzinno-towarzyskich znalazło się miejsce na jednym z oddziałów. Wczoraj chcieli mamę położyć gdzie? Tak, na oddziale covidowym, który jako jedyny ma wolne łóżka. Cały szpital zapchany pod korek pacjentami ale oddział covidowy wolne miejsca ma...
Teraz pomyślcie, kładzie się na oddział covidowy chorego z negatywnym wynikiem testu, a za parę dni, to jaki będzie miał kolejny test?

5,252

Ela210 napisał/a:

W Krakowie nawet niespecjalnie słyszę  o zachorowaniach.
W pracy jedyna absencja to nieszczepuony 30 latek spod Krakowa. .
Pracujemy biurko przy biurku więc jak On ma omikrona to ja też.

Oby jakaś inna infekcja, bo ma ten omikron rozmach. Młoda mi właśnie pisała, że pozytywne testy ma cała 7 ka z klubu, wszyscy którzy tam byli z jej grupy. Kaszel, gorączka, ból mięśni. 20 latki.

........
Tak jeszcze zostawię, warto się obkupić smile

NATURALNE METODY WZMACNIANIA ODPORNOŚCI:
https://wiedzamedyczna.pl/index.php/wm/ … view/52/22

5,253 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2022-01-19 16:55:39)

assassin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Niestety dla Cb ;-) nie jest tak jak piszesz. Covid wpisuje się tym osobom, które zmarły w ciągu 4 tygodni od pozytywnego testu.
Oczywiście, poza tymi przypadkami, gdy osoby tygodniami, czy miesiącami są hospitalizowane, bo wymagają sztucznej wentylacji itp.

5,254

MagdaLena1111 napisał/a:
assassin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Niestety dla Cb ;-) nie jest tak jak piszesz. Covid wpisuje się tym osobom, które zmarły w ciągu 4 tygodni od pozytywnego testu.
Oczywiście, poza tymi przypadkami, gdy osoby tygodniami, czy miesiącami są hospitalizowane, bo wymagają sztucznej wentylacji itp.

Niestety ale jeśli potknie się i zabije ktoś z pozytywnym testem, to będzie miał wpisany Covid, w dodatku bez chorób współistniejących lol

5,255

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
assassin napisał/a:

Niestety ale jeśli potknie się i zabije ktoś z pozytywnym testem, to będzie miał wpisany Covid, w dodatku bez chorób współistniejących lol

To nie jest tak do końca, że każdy będzie miał wpisany covid, jeśli chorował latami na choroby przewlekłe. Zależy jakie będzie miał jeszcze objawy.

Przeczytałam, że dziewczyna, która przedawkowała, zakażona covidem, umarła z przedawkowania a covid był tylko dodatkiem.

5,256

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
assassin napisał/a:

To nie jest tak do końca, że każdy będzie miał wpisany covid, jeśli chorował latami na choroby przewlekłe. Zależy jakie będzie miał jeszcze objawy.

Przeczytałam, że dziewczyna, która przedawkowała, zakażona covidem, umarła z przedawkowania a covid był tylko dodatkiem.

5,257

mallwusia napisał/a:

14.01.2022 EMA
"Szczepionka Vaxzevria i COVID-19 Janssen: aktualizacja dotycząca bardzo rzadkich przypadków poprzecznego zapalenia rdzenia"

Spytaj lekarza pierwszego kontaktu, ilu miał przypadków, że coś się stało po szczepieniu a ile powikłań po chorobie.

5,258

rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

14.01.2022 EMA

Spytaj lekarza pierwszego kontaktu, ilu miał przypadków, że coś się stało po szczepieniu a ile powikłań po chorobie.

Tych lekarzy, którzy zamienili się w telemarketerów jak mniemam? wink

5,259 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2022-01-19 20:09:11)

rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

14.01.2022 EMA

A kto u nas zgłasza NOP-y? big_smile

assassin napisał/a:
rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

14.01.2022 EMA

pewno tych, którzy namawiają do szprycy po przechorowaniu.

5,260

Na pewno słyszeliście o Djokoviciu, który jest zagorzałym przeciwnikiem szczepień i ojego udziałach w firmie pracującej nad lekiem przeciw koronawirusowi. Ciekawe, czy dojdzie do wyprodukowania tego leku?

5,261

mallwusia napisał/a:
rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

14.01.2022 EMA

A kto u nas zgłasza NOP-y? big_smile

assassin napisał/a:
rossanka napisał/a:

pewno tych, którzy namawiają do szprycy po przechorowaniu.

To pytałaś tych lekarzy, którzy pracują przy pacjentach z covidem, czy szczepienia choć trochę pomagają, czy nie pytałaś?

5,262

Tamiraa napisał/a:

Na pewno słyszeliście o Djokoviciu, który jest zagorzałym przeciwnikiem szczepień i ojego udziałach w firmie pracującej nad lekiem przeciw koronawirusowi. Ciekawe, czy dojdzie do wyprodukowania tego leku?

Czekaj, kojarzę jakiegoś sportowca  o tym nazwisku. O innym nie słyszałam.  Kto to?

5,263

assassin napisał/a:
rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

14.01.2022 EMA

Tak.
Rozmawiałes  z osobami, które przy tym bezpośrednio pracują?

5,264

Rossanko
zapytać powinien ten, kto miał w tej kwestii dylematy. Dopytać, poczytać, przeanalizować ryzyko, podjąć najlepszą dla siebie decyzję smile U mnie decyzja była oczywista.

5,265

Wielka Brytania za 7 dni znosi wszystkie obostrzenia i nakazy pandemiczne tj. nakaz noszenia maseczek, sprawdzanie certyfikatów szczepień, limity, dystans. Przy czym choć w UK krzywa zakażeń spada, to nadal mają po 100 tysięcy pozytywnych testów dziennie, prawie 20 tysięcy osób hospitalizowanych, ok. 300 zgonów dziennie.
Część państw w obliczu Omikrona już skróciła lub zapowiada skrócenie kwarantanny po kontakcie, bo po prostu tyle ludzi na niej ląduje, że nie ma komu robić.
W Polsce na kwarantannie jest obecnie pół miliona osób co nie jest rekordem, bo były momenty po 700 tysięcy ale teraz mieliśmy spadek zakażeń. Jak pan minister prognozuje nawet 100 tysięcy zakażeń dziennie w lutym, to na kwarantannie będzie siedziało co dzień może i 2 miliony Polaków. Wiecie, że to będzie katastrofa?

Posty [ 5,201 do 5,265 z 5,628 ]

Strony Poprzednia 1 79 80 81 82 83 87 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024