Od dawna zauważam, bez konotacji, że kamery na imprezach kabaretowych, szukają atrakcyjnych pań.
Jedna taka, młoda brunetka z długimi włosami, gościła u "Ani Mru Mru" w skeczu o drzewie genealogicznym w Mrągowie kilka lat temu.
Prześliczna wręcz. To takie męskie, oddanie podziwu dla urody pięknej kobiety. Bez dwuznaczności żadnej, że zastrzegę. ![]()
1 2020-03-07 13:42:24 Ostatnio edytowany przez Excop (2020-03-07 13:43:34)
Wieki mijają, a pewne rzeczy się nie zmieniają.
Lapidarnie i słusznie przy tym, ale może coś więcej?
Ot, z grubsza ludzie nieatrakcyjni są przezroczyści/niewidzialni i dotyczy to płci obojga.
Z moich obserwacji, raczej pokazują ludzi przeciętnych obu płci
Z moich obserwacji, raczej pokazują ludzi przeciętnych obu płci
W ramach tła ![]()
Istotka6 napisał/a:Z moich obserwacji, raczej pokazują ludzi przeciętnych obu płci
W ramach tła
Niekoniecznie, nawet przybliżenia są kierowane, w mojej ocenie, do ludzi naprawdę przeciętnych, mężczyzn również więc nie zgodzę się ze wspomniana teza
Może to stąd macie takie zdanie, że mężczyźni zapamiętują w całym obrazie tylko piękne kobiety ![]()
Może to stąd macie takie zdanie, że mężczyźni zapamiętują w całym obrazie tylko piękne kobiety
Tu przyznam rację od razu.
Ci, tzw. "przeciętni widzowie stanowią dla mnie tylko tło
.
I mówię to bez żadnego zamiaru uchybienia komukolwiek.
Z prostej przyczyny, że nie zwracam uwagi na męską urodę podczas spektakli kabaretowych, muszę przyznać rację Autorowi wątku ![]()
Naturalnie
Jednak przyznam, że oczywiście zdarzają się też piękne kobiety, ale nie zauważyłam jakiejś reguły
To wszystko zależy od operatora, co on lubi ![]()
A że to Panowie z reguły to czasem wyławiają jakieś Panie, a nie przystojniaków.
To wszystko zależy od operatora, co on lubi
Pamiętam taki jeden stand up Marcina Dańca. Mówiąc do publiki od początku zwrócony był lekko w lewo, potem opuścił głowę lewo-dół na pierwsze rzędy i przez resztę występu wychylając się ze sceny tak, że mało z niej nie wypadł wygłaszał monolog do jednej kobiety z widowni, którą do tej pory mam przed oczami. Operator z miejsca to podchwycił i do końca występu obrazem praktycznie każdej reakcji publiczności na żarty pana Marcina był śmiech tej pani na zbliżeniu oraz paru innych osób które zmieściły się jeszcze w obiektyw. ![]()
13 2020-03-10 02:10:41 Ostatnio edytowany przez Znerx (2020-03-10 02:11:56)
Chyba jednak się zmieniają ![]()
- FIFA zabroniła robić zbliżenia na ładne kibicki w czasie relacji z meczów. W końcu to seksizm.
- F1 - usunięte "grid girls" -> dyskryminacja kobiet.
- kilka federacji bokserskich (nawet w PL) usunęło "ring girls".
- itd...
Kończy się epoka zarabiania na byciu ładną panną ![]()
Więc poczekaj, jakaś feministka pomyśli i wytoczy telewizji proces/naskarży gdzieś do UE na "polskich seksistów" i w kabaretach będą tylko smutni panowie.