Przykro mi Snake
Chyba mi się przyda odpoczynek od tego wątku. Święta wirtualne... masakra
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(
Strony Poprzednia 1 … 75 76 77 78 79 … 87 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przykro mi Snake
Chyba mi się przyda odpoczynek od tego wątku. Święta wirtualne... masakra
Głosi się, że szczepionki mają być powrotem do normalności a tymczasem zaszczepieni nie przerywają łańcucha zakażeń. A już stwierdzenia, że niezaszczepieni zajmują miejsca ciężko chorym jest niesprawiedliwe. Każdy człowiek ma prawo do szacunku, niezależnie od poglądów.
Głosi się, że szczepionki mają być powrotem do normalności a tymczasem zaszczepieni nie przerywają łańcucha zakażeń. A już stwierdzenia, że niezaszczepieni zajmują miejsca ciężko chorym jest niesprawiedliwe. Każdy człowiek ma prawo do szacunku, niezależnie od poglądów.
Szwagier, 2 miesiące po dawce przypominającej właśnie biega dziś po mieście żeby zrobić test na Covida, bo bez testu nie wpuszczą go jutro na pokład samolotu do Irlandii. Okropnie pluje sobie w brodę, bo poszedł na boostera tylko i wyłącznie po to żeby się nie testować w czasie podróży.
Z ciekawostek. Pojawiają się doniesienia o skuteczności szczepionek w zależności od wieku przyjmującego. Dla seniorów nie są to dobre wiadomości, bo ponoć w badaniach wychodziło, że u seniorów poziom przeciwciał potrafi spadać do zera w czasie od miesiąca(!) do czterech po zaszczepieniu. Z innych doniesień taka ciekawostka odnośnie preparatu J&J vs Pfeizer i Moderna jako dawki przypominające. Wskazywano, że oba preparaty mRNA wywołują spektakularny wzrost przeciwciał, który później równie spektakularnie szybko spada. W przypadku J&J zaobserwowano powolny wzrost ilości przeciwciał ale dużo trwalszy w czasie.
Pierwsze komponenty do nowej szczepionki Nuvaxovid wyszły już z polskiej wytwórni.
Zmarło trochę kolejnych młodych ludzi na syndrom Nagle'21.
Kolejne kraje informują o skróceniu czasu do podawania kolejnej dawki szczepionki do trzech miesięcy...
O widzę, że nastąpiła dostawa nowych bzdur i wyssanych z palca informacji, bez podania konkretów i źródeł.
Antyszczepionkowcy dalej w grze i propaganda śmierci kwitnie.
O widzę, że nastąpiła dostawa nowych bzdur i wyssanych z palca informacji, bez podania konkretów i źródeł.
Wybacz ale nie podam osobie niewtajemniczonej źródeł z naszej tajnej bazy jedynie prawdziwych informacji! Wiesz ile kręgów wtajemniczenia musiałabyś przejść żeby dostąpić tego zaszczytu?
W związku z powyższym te informacje musisz sobie odnaleźć sama na popularnych serwisach informacyjnych
W większości z nich są nawet takie ułatwiające życie zakładki - filtry "koronawirus", "covid-19".
Snake
,, Kolejne kraje informują o skróceniu czasu do podawania kolejnej dawki szczepionki do trzech miesięcy..."
Jeszcze chwilę temu Izrael skracał odstęp między dawkami do 4 miesięcy a tu już rzeczywiście, teraz co kwartał, w Niemczech też tak zalecają.
Tu nie chodzi o zdrowie ludzi, tylko o kolejne ilości szczepionek.
Zła diagnoza i do tego teleporady w kwarantannie robią spustoszenie. Rodzinnemu dr to ja kiedyś nieźle podziękuję.... Prawdopodobnie nie rozpoznał zapalenia płuc. Jest ciężko.
A nie mówiłam? Ctrl C + Ctrl V
Jeszcze chwilę temu Izrael skracał odstęp między dawkami do 4 miesięcy a tu już rzeczywiście, teraz co kwartał, w Niemczech też tak zalecają.
Tu nie chodzi o zdrowie ludzi, tylko o kolejne ilości szczepionek.
Ale to już wiemy, że po to tego wirusa stworzono i wypuszczono z labo
Wirusowo - szczepionkowy spisek
Biorąc pod uwagę kierunek w jakim świat zmierza, śmierć staje się wybawieniem.
A propos przeciwciał po szczepieniu i przechorowaniu, ryzyka po podawaniu kolejnych dawek i optymalnego czasu pomiędzy dawkami przypominającymi, polecam bardzo wywiad z prof. Sergiuszem Markowiczem:
"Mechanizm pamięci immunologicznej – to stan gotowości, ale ekonomiczny, czyli organizm nie produkuje czegoś, co w danym momencie nie jest już potrzebne do bezpośrednich działań."
A propos szczepionki J&J to została ona właśnie zablokowana w Słowenii po śmierci 20 - latki. Szczepionka ta była ostatnio bardzo popularna w tym kraju, zrobiono zapasy. W kraju szykują się protesty.
A u nas nie chcę zapeszać, ale idzie ku dobremu. Córce się kończy izolacja, kaszel zelżał, budezonit ma wybrać do końca, gorączki nie miała.
U mnie nie było ani kaszlu ani gorączki, ale ewidentnie był to jakiś wirus, dawno nie byłam tak słaba.
Niestety ktoś inny w rodzinie złapał covida, rodzice ok, ale maluch w szpitalu
Wczoraj byłam w szpitalu z czymś innym i pustki. W poradniach nieraz dochodziło prawie do bójek, a wczoraj puściuteńko. Jak ktoś ma odległe daty, to polecam zadzwonić, może uda się wstrzelić.
Baza jest wirtualna i polega na wyszukiwaniu informacji które potwierdzają nasze tezy i ignorowaniu innych.
Tymczasem jak tak szukasz to może znajdziesz Ty informacje czym szczepieni tak masowo w szpitalach lądują?
I wśród tych przed 80.
Wirusowo - szczepionkowy spisek
Taaak ;-)
A rządy wszystkich krajów biorą w nich udział, bo czyhają na życie i zdrowie swoich obywateli.
Głęboki w tym jest sens :-D
A propos szczepionki J&J to została ona właśnie zablokowana w Słowenii po śmierci 20 - latki. Szczepionka ta była ostatnio bardzo popularna w tym kraju, zrobiono zapasy. W kraju szykują się protesty.
Ha, ha gdyby w Polsce mieli blokować preparaty do szczepień przeciw Covid-19, bo ktoś po nich umarł, to nie byłoby dostępnego ani jednego Każdy z preparatów ma w Polsce zgłoszone NOP w postaci zgonów. Ogólnie NOP-ów wszelkiej maści najmniej ma J&J, a najwięcej chyba Moderna. Pfeizer tak bardzo nie odstaje od Moderny, Astra trochę mniej (o dziwo). Oczywiście żeby to miało jakąś wartość miarodajną trzeba by to odnieść do ilości podanych preparatów konkretnych firm.
Ha, ha gdyby w Polsce mieli blokować preparaty do szczepień przeciw Covid-19, bo ktoś po nich umarł, to nie byłoby dostępnego ani jednego
Każdy z preparatów ma w Polsce zgłoszone NOP w postaci zgonów.
No właśnie
Ktoś coś gdzieś usłyszy i replikuje bzdury bez zastanowienia się chwilę :-/
Ogólnie NOP-ów wszelkiej maści najmniej ma J&J, a najwięcej chyba Moderna. Pfeizer tak bardzo nie odstaje od Moderny, Astra trochę mniej (o dziwo). Oczywiście żeby to miało jakąś wartość miarodajną trzeba by to odnieść do ilości podanych preparatów konkretnych firm.
Prawdę mówiąc, to najwięcej NOPów w PL zgłoszono odnośnie szczepionki AstraZeneca (0,093), następnie Moderna (0,044), potem Janssen (0,031) i Pfizer (0,019).
Dane tutaj: https://www.pzh.gov.pl/wp-content/uploa … 2.2021.pdf
edit - córka miała tel. od covidologa i ma jednak odstawić wszystkie leki, dziś ostatni raz budezonit i koniec izolacji, ufff..
edit - co do artykułu, który polecałam poszukać wyżej -
prof. Sergiusz Markowicz z Narodowego Instytutu Onkologii.
Morfeuszu - 3majcie się, dużo zdrowia da Mamy.
Nie o Nopy mi chodziło, tylko po której szczepionce łapie się Covida respiratorowego.
Z pominięciem 80 plus bo wtedy można uznać że po różnych niezwiązanych rzeczach,
Nie o Nopy mi chodziło, tylko po której szczepionce łapie się Covida respiratorowego
Obstawiam, że po każdej ale jest to najpilniej strzeżona tajemnica Podobnie jak to jaka część tzw. niezaszczepionych jest po jednej dawce szczepionki. Z tym, że akurat w tej drugiej kwestii nie szukałbym jakichś rewelacji, ponieważ od dłuższego czasu nowe szczepienia, to jakiś promil wykonywanych szczepień, głównie biedne bąbelki nieletnie prowadzone na rzeź przez rodziców. Gros szczepień jakie się teraz odbywa, to dawka przypominająca. Czyli tzw. przekonani biorą kolejną dawkę, a nieprzekonani trwają w swojej decyzji. Oczywiście tą dawkę przypominającą też wzięła tylko część "przekonanych". Z jednej strony ze względu na wymagany dystans czasowy ale dziś to ile? 5 miesięcy od pełnego zaszczepienia? Szczepią się więc boosterem ci najbardziej zestrachani, a reszta nie widzi potrzeby boostera dopóki mają ważny certyfikat szczepionkowy.
Tymczasem kolejne super zaszczepione kraje europejskie wprowadzają kolejne obostrzenia o charakterze już lockdownu. Premier Izraela, kraju w którym 45 % społeczeństwa jest po trzeciej dawce szczepionki zapowiada ścisły lockdown w obliczu nadchodzącej, przerażającej fali zakażeń...
Wyjście na ostatnią prostą ku normalności na pełnej petardzie!
,, Morfeuszu - 3majcie się, dużo zdrowia da Mamy."
Dzięki Mallwusiu. Niestety nie dała rady. Dziś zmarła.
,, Morfeuszu - 3majcie się, dużo zdrowia da Mamy."
Dzięki Mallwusiu. Niestety nie dała rady. Dziś zmarła.
Bardzo Ci współczuje Morfeuszu.
U mnie niebawem minie rok jak mama odeszła , pierwsze święta bez niej i brata za mną .
Trzymaj się .
Morfeusz,
Moje wyrazy współczucia. Trzymaj się!
Bardzo mi przykro...
@Morfeuszu, przykro mi, naprawdę ...
Morfeuszu bardzo ci współczuję.
Jestem w szoku, jak to się stało? Przecież polepszał się stan twojej mamy. Co za bezradność .
Dziękuję Wam wszystkim.
Ajko, cóż mogę napisać. Lekarz w szpitalu powiedział, że gdyby dostała wcześniej antybiotyk to nie wylądowałaby w szpitalu. Moim zdaniem, już rodzinny przy częstych zapaleniach oskrzeli u mamy, powinien w tym przypadku zlecić zdjęcie Rtg. To co zostało podane, było za późno. W ciągu 2 ostatnich dni nastąpiło pogorszenie. Dodatkowo jej słabe serce poddało się. Miała 80 lat. Jak była słaba rozmawiała z rodzinnym na teleporadzie , powiedział że może się tak czuć nawet i miesiąc. Na 2 dzień zabrała już ją pogotowie....
Najszczersze wyrazy współczucia Morfeuszu
Morfeusz1 napisał/a:,, Morfeuszu - 3majcie się, dużo zdrowia da Mamy."
Dzięki Mallwusiu. Niestety nie dała rady. Dziś zmarła.Bardzo Ci współczuje Morfeuszu.
U mnie niebawem minie rok jak mama odeszła , pierwsze święta bez niej i brata za mną .
Trzymaj się .
Straszne Paslawku jest to, jak dociera do człowieka że już nie ma rodziców. Już nigdy nie usłyszy się , wpadnijcie na kluchy albo czy pomożesz ubrać choinkę. Prozaiczne niby ale. Dzięki Pasławku.
Wspólczuję Morfeuszu, bardzo mi przykro. Trzymaj się.
Morfeuszu, tak bardzo Ci współczuję
Morfeuszu, wyrazy współczucia.
Morfeuszu, słowa w takiej chwili są puste, trudno napisać cokolwiek sensownego, dlatego po prostu przyjmij, proszę, wyrazy szczerego, życzliwego współczucia. Jest mi ogromnie przykro.
Wszystkim Wam serdecznie dziękuję.
Omikron rządzi!
Spojrzałam na wczorajsze dane zachorowań na świecie i mnie zamurowało :-O. Blisko pół miliona zachorowań w ciagu tylko jednego dnia w US, ponad 200 tys. dziennych zachorowań w 65 mln Francji, 183 tys. jednego dnia w 68 mln UK, Hiszpania ponad 100 tys. Włochy - 98 tys.
Wszędzie tam rekordy zachorowań.
Omikron rządzi!
Spojrzałam na wczorajsze dane zachorowań na świecie i mnie zamurowało :-O. Blisko pół miliona zachorowań w ciagu tylko jednego dnia w US, ponad 200 tys. dziennych zachorowań w 65 mln Francji, 183 tys. jednego dnia w 68 mln UK, Hiszpania ponad 100 tys. Włochy - 98 tys.
Ha, ha i to wszystko kraje, gdzie dla populacji 16+ można mówić nawet o 90 % zaszczepionych.
W niektórych krajach wprowadzają już nakaz noszenia w pomieszczeniach zamkniętych profesjonalnych masek z filtrami, bo uwaga... zwykłe maseczki nie powstrzymują wirusa. Kto by pomyślał? Kurna od prawie 2 lat się śmieję z noszenia kawałka bawełnianej szmaty na twarzy jako remedium na pandemię ale co tam...
W innych krajach każą zakładać na raz dwie maseczki FFP2
Za 2 tygodnie trzeba będzie zakładać trzy maseczki!
Ostatnia prosta! Proszę, wytrzymajcie jeszcze dwa tygodnie! Żeby następne święta, następny Sylwester był już normalny!
Wirus jest po prostu NIEPRZEWIDYWALNY.
Możemy tu śmiechać i chichać, ale ostatni rok wszystkim pokazał, że można sobie czynić różne założenia odnośnie „zachowań” wirusa, ale nie da się wszystkiego przewidzieć i wszystkiemu przeciwdziałać.
Ciekawa jestem, jak rozwinie się sytuacja z omikronem. Na DailyMail jest ciekawy artykuł i śledzenie rozwoju omikrona i jego skutków w Londynie. Ilość dzienna przypadków wzrosła tam 7-8 krotnie w parę tygodni ze średnio 4 tys. do 30 tys. w ciagu doby, a ilość osób potrzebujacych hospitalizacji wzrosła 4-krotnie, co pokazuje, że faktycznie przechodzi się go łagodniej, bo z wcześniejszych ok. 2,5% zakażonych potrzebujacych hospitalizacji, teraz potrzebuje jej ok. 1,5% zakażonych. Na razie nie widać wzrostu śmiertelności i oby tak zostało. Niech ten wirus wreszcie stanie się endemiczny. Chociaż zawsze istnieje zagrożenie, że w jakiejś części świata zmutuje on tak, że znów stanie się niebezpieczny.
Wirus jest po prostu NIEPRZEWIDYWALNY.
Możemy tu śmiechać i chichać, ale ostatni rok wszystkim pokazał, że można sobie czynić różne założenia odnośnie „zachowań” wirusa, ale nie da się wszystkiego przewidzieć i wszystkiemu przeciwdziałać.Ciekawa jestem, jak rozwinie się sytuacja z omikronem. Na DailyMail jest ciekawy artykuł i śledzenie rozwoju omikrona i jego skutków w Londynie. Ilość dzienna przypadków wzrosła tam 7-8 krotnie w parę tygodni ze średnio 4 tys. do 30 tys. w ciagu doby, a ilość osób potrzebujacych hospitalizacji wzrosła 4-krotnie, co pokazuje, że faktycznie przechodzi się go łagodniej, bo z wcześniejszych ok. 2,5% zakażonych potrzebujacych hospitalizacji, teraz potrzebuje jej ok. 1,5% zakażonych. Na razie nie widać wzrostu śmiertelności i oby tak zostało. Niech ten wirus wreszcie stanie się endemiczny. Chociaż zawsze istnieje zagrożenie, że w jakiejś części świata zmutuje on tak, że znów stanie się niebezpieczny.
Idąc tym tokiem, możemy uznać, że Korea Północna zbudowała najlepszy system ochrony przed epidiemią lata przed jej wybuchem
Idąc tym tokiem oraz zmianom zachodzącym w Europie, to nie wirusa obawiam się najbardziej...
MagdaLena1111 napisał/a:Wirus jest po prostu NIEPRZEWIDYWALNY.
Możemy tu śmiechać i chichać, ale ostatni rok wszystkim pokazał, że można sobie czynić różne założenia odnośnie „zachowań” wirusa, ale nie da się wszystkiego przewidzieć i wszystkiemu przeciwdziałać.Ciekawa jestem, jak rozwinie się sytuacja z omikronem. Na DailyMail jest ciekawy artykuł i śledzenie rozwoju omikrona i jego skutków w Londynie. Ilość dzienna przypadków wzrosła tam 7-8 krotnie w parę tygodni ze średnio 4 tys. do 30 tys. w ciagu doby, a ilość osób potrzebujacych hospitalizacji wzrosła 4-krotnie, co pokazuje, że faktycznie przechodzi się go łagodniej, bo z wcześniejszych ok. 2,5% zakażonych potrzebujacych hospitalizacji, teraz potrzebuje jej ok. 1,5% zakażonych. Na razie nie widać wzrostu śmiertelności i oby tak zostało. Niech ten wirus wreszcie stanie się endemiczny. Chociaż zawsze istnieje zagrożenie, że w jakiejś części świata zmutuje on tak, że znów stanie się niebezpieczny.
Idąc tym tokiem, możemy uznać, że Korea Północna zbudowała najlepszy system ochrony przed epidiemią lata przed jej wybuchem
Idąc tym tokiem oraz zmianom zachodzącym w Europie, to nie wirusa obawiam się najbardziej...
„Idąc takim tokiem rozumowania” to znaczy jakim?
Nie bardzo rozumiem, co „zarzucasz” mojemu „tokowi rozumowania”, bo pod moją wypowiedzią się wypowiedziałeś :-/
Tak więc jakbyś rozwinął, co masz na myśli, to może zrozumiem, o co kaman.
Do Twojego toku rozumowania Magdo nic nie mam.
Po prostu widzę dalszą "zabawę" w kolejne warianty i kolejne nadużycia urzędnicze oraz grupy interesów, które wykorzystują sytuację i w sumie znalazły świetny mechanizm, który pozwala na ciągnięcie tego tematu długo.
Zawsze może po prostu pojawić się "wariant" niebezpieczny... w sumie medialnie każdy nowy wariant taki jest.
Do Twojego toku rozumowania Magdo nic nie mam.
Po prostu widzę dalszą "zabawę" w kolejne warianty i kolejne nadużycia urzędnicze oraz grupy interesów, które wykorzystują sytuację i w sumie znalazły świetny mechanizm, który pozwala na ciągnięcie tego tematu długo.
Zawsze może po prostu pojawić się "wariant" niebezpieczny... w sumie medialnie każdy nowy wariant taki jest.
Jak wirus stanie się endemiczny i rzeczywiście tak śmiertelny i powodujący ciężką chorobę wymagającą hospitalizacji jak grypa, to większość tańców wokół niego zniknie. Tak, jak to jest z całą masą innych wirusów, które sezonowo nas nawiedzają.
Warianty wirusa to nie zabawa. To fakt. Wirusy mutują - to chyba wie już każdy.
Omikron rządzi!
definicja zachorowań jeszcze by się przydała: bo to jak każdy co ma katar i zrobił pozytywny test to nic dziwnego że przy coraz większej zakażności wirusa aż tyle.
MagdaLena1111 napisał/a:Omikron rządzi!
Wszędzie tam rekordy zachorowań.definicja zachorowań jeszcze by się przydała: bo to jak każdy co ma katar i zrobił pozytywny test to nic dziwnego że przy coraz większej zakażności wirusa aż tyle.
Fakt. Zachorowanie to dobre określenie u nas, gdzie testuje się głównie osoby z objawami.
Chodzi o pozytywny wynik testu na obecność SARS-COV-2.
A objawy są różne. I o różnym natężeniu. Jak pisałam powyżej, to np. W Londynie wśród osób z pozytywnym wynikiem, gdy „rządził” delta, to hospitalizacji wymagało 2,5% osób z pozytywnym testem, a teraz, gdy panowanie przejął omikron, to ok. 1,5% zakażonych ląduje w szpitalu.
definicja zachorowań jeszcze by się przydała: bo to jak każdy co ma katar i zrobił pozytywny test to nic dziwnego że przy coraz większej zakażności wirusa aż tyle.
Przecież tu nie ma żadnej definicji poza pozytywnym testem. Masz pozytywny, to jesteś zakażona co w żaden sposób nie równa się chora. Ponadto, ponieważ każdy stosuje różnie ustawiony test PCR, to nie można porównać co ten test wykrywa w jednym miejscu, a co w drugim. Różne kraje w różny sposób raportują zgony. Zresztą o czym tu gadać jak w Polsce co lekarz, to inne zasady kwalifikacji zgonu jako covidowy. Doskonale to widać na mapie Polski z podziałem zgonów Covid sam i Covid z chorobami współistniejącymi.
No i co do rozmiarów tragedii. Jak mój dziadek umierał w pięknym wieku 85 lat, to umarł ze starości To znaczy tak naprawdę nie mam pojęcia jaką przyczynę zgonu wpisano w akt zgonu. Dziadek zmarł w domu, we własnym łóżku. Czy tak się wziął i umarł? No nie, złapał infekcję, która rozwinęła się szybko i elegancko w zapalenie płuc. Ojciec poszedł do szpitala na izbę żeby po dziadka przyjechali, a tam mu lekarz powiedział: panie Janku, a nie lepiej żeby ojciec zmarł we własnym łóżku wśród dzieci i wnuków, a nie u nas tu w smutnych warunkach szpitala? No i tak się skończyło, że nikt dziadka nie zabierał z domu i spokojnie sobie zmarł na to zapalenie płuc. A może jednak na starość?
Mamy Delmikron - kombinacja Delty i Omikronu - może rozprzestrzeniać się jeszcze szybciej:)
Minister od zdrowia zapowiedział, że przejdziemy płynnie z IV do V fali. No i miał rację.
Mamy Delmikron - kombinacja Delty i Omikronu - może rozprzestrzeniać się jeszcze szybciej:)
Nie jest jeszcze najgorzej... prawdziwa katastrofa nadejdzie wraz z Delta szwadron super cool komando wilków alfa!
Uwielbiam Cię Snake ;-)
Uwielbiam Cię Snake ;-)
Kocham pana, panie Sułku
Cóż, ponoć ludzmi kierują dwie postawowe emocje - strach i miłość - wybrałam tę drugą.
Tak, tak ale jak w Boże Narodzenie trzeba było złożyć życzenia urodzinowe, to nikogo nie było!
A premier Holandii zapowiada już oficjalnie 6 dawek najlepszych szczepionek na świecie.
A Izrael zastanawia się nad... modelem szwedzkim tzn. puszczeniem wszystkiego na żywioł. Czyżby metoda 3, 4 i kolejnych dawek przestała im się wydawać perspektywiczną?
Dla każdego na łeb przewidziane jest 8.
Cóż, ponoć ludzmi kierują dwie postawowe emocje - strach i miłość - wybrałam tę drugą.
No nie Jest ich nieco więcej, nie doczytałaś?
Dla każdego na łeb przewidziane jest 8.
Ooo, a ja chciałem zauważyć, że gdy umiera 700 osób dziennie rada medyczna przy premierze czy jak się to ciało nazywa nie spieszy się z zaopiniowaniem szczepień przypominających preparatami Janssen firmy J&J. Mija już chyba 2 tygodnie jak UE zaakceptowała tą szczepionkę w tej postaci ale jak widać nikomu specjalnie się nie nie spieszy...
Tak na marginesie tych ilości zmarłych, to 2 dni temu zmarło na Covid-19 194 w pełni zaszczepionych osób, a wczoraj ponad 200. Porównajcie to sobie z danymi, z innych krajów...
ósemka napisał/a:Dla każdego na łeb przewidziane jest 8.
Ooo, a ja chciałem zauważyć, że gdy umiera 700 osób dziennie rada medyczna przy premierze czy jak się to ciało nazywa nie spieszy się z zaopiniowaniem szczepień przypominających preparatami Janssen firmy J&J. Mija już chyba 2 tygodnie jak UE zaakceptowała tą szczepionkę w tej postaci ale jak widać nikomu specjalnie się nie nie spieszy...
Snake, to tylko na Twoją korzyść.
O biednych zmarłych się nie wypowiadam, żeby mi internetu nie wyłączyli.
ósemka napisał/a:Dla każdego na łeb przewidziane jest 8.
Tak na marginesie tych ilości zmarłych, to 2 dni temu zmarło na Covid-19 194 w pełni zaszczepionych osób, a wczoraj ponad 200. Porównajcie to sobie z danymi, z innych krajów...
Naprawdę staram się olewać ten temat zdominowany przez ciebie Snake, ale czasem nawet najspokojniejszy człowiek nie wytrzyma.
Jedno muszę ci przyznać; Masz naprawdę wielki talent który został niedoceniony/zmarnowany a którym możesz się popisywać tylko tutaj na "babskim portalu" . Gdybyś urodził się w innych czasach zrobiłbyś niewątpliwie wielką karierę z takim talentem do manipulacji a potrafisz naprawdę dużo w tym temacie. Nawet zrobić z ludzi idiotów, którzy uwierzą we wszystkie brednie które im sprzedajesz. Nie na darmo mówiono kiedyś "kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą".. Znasz ten slogan bardzo dobrze, prawda?
Snake napisał/a:ósemka napisał/a:Dla każdego na łeb przewidziane jest 8.
Tak na marginesie tych ilości zmarłych, to 2 dni temu zmarło na Covid-19 194 w pełni zaszczepionych osób, a wczoraj ponad 200. Porównajcie to sobie z danymi, z innych krajów...Naprawdę staram się olewać ten temat zdominowany przez ciebie Snake, ale czasem nawet najspokojniejszy człowiek nie wytrzyma.
Jedno muszę ci przyznać; Masz naprawdę wielki talent który został niedoceniony/zmarnowany a którym możesz się popisywać tylko tutaj na "babskim portalu" . Gdybyś urodził się w innych czasach zrobiłbyś niewątpliwie wielką karierę z takim talentem do manipulacji a potrafisz naprawdę dużo w tym temacie. Nawet zrobić z ludzi idiotów, którzy uwierzą we wszystkie brednie które im sprzedajesz. Nie na darmo mówiono kiedyś "kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą".. Znasz ten slogan bardzo dobrze, prawda?
Własnie tak Salomonko "kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą" a ludzie są jak w hipnozie i tego nie widzą.
Naprawdę staram się olewać ten temat zdominowany przez ciebie Snake, ale czasem nawet najspokojniejszy człowiek nie wytrzyma.
Ooo! A jakie ja kłamstwo sprzedaję?
Bo widzisz, ja lubię demaskować kłamstwa innych, dlatego straszliwa pandemia jest dla mnie takim wdzięcznym tematem, bo od urodzenia pół wieku temu nie zetknąłem się ze zjawiskiem tak zbudowanym na kłamstwie.
Jeśli potrzebujesz deklaracji programowych, to mogę ci taką zaprezentować na przykładzie szczepień. Czy zachęcam do szczepień? Nie. Czy zniechęcam do szczepień? Nie. Uznaję, że każdy ma swój rozum, każdy ma swojego lekarza. może pytać, może zadawać pytania, może oszacować potencjalne zyski i straty. Ja oszacowałem i się zaszczepiłem. Czy to oznacza, że moja sytuacja jest przekładalna na innych np. w wieku 20-30 lat? Nie, nie jest.
Czy kłamstwem jest, że 91% czyli 87737 osób z 96415 zmarłych "z Covid-19", to emeryci?
Czy kłamstwem jest, że 80 % czyli 77132, to osoby schorowane?
Ponoć liczby nie kłamią więc liczby mówią, że przeciętna ofiara Covid-19, to osoba w podeszłym wieku z wielochorobowością. Czy to oznacza, że świat powinien wariować na punkcie tej choroby? Moim zdaniem nie.
Po cichu, bez zainteresowania mediów, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wycofało technologię PCR jako oficjalny test do wykrywania i identyfikacji SARS-CoV-2.
„Po 31 grudnia 2021 roku CDC wycofa wniosek do U.S. Food and Drug Administration (FDA) o tymczasowe zezwolenie (EUA) na stosowanie panelu diagnostycznego CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel, czyli testu wprowadzonego po raz pierwszy w lutym 2020 roku do wykrywania wyłącznie SARS-CoV-2.”
https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021 … ing_1.html
CDC przyznaje, że test PCR nie jest w stanie odróżnić SARS-CoV-2 od wirusów grypy. .."Kilka miesięcy temu informowałam o podjęciu tej decyzji przez „władze sanitarne”, które jednak wstrzymywały się z jej wdrożeniem do końca 2021 roku. Fałszywy test był im potrzebny do podtrzymania strachu, aby uzyskać jak najwięcej szczepień, a tym samym jak największe zyski..."
To niezwykłe, że wycofanie testu przez CDC nie spotkało się z żadną uwagą ze strony mediów czy polityków.
Po cichu, bez zainteresowania mediów, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wycofało technologię PCR jako oficjalny test do wykrywania i identyfikacji SARS-CoV-2.
„Po 31 grudnia 2021 roku CDC wycofa wniosek do U.S. Food and Drug Administration (FDA) o tymczasowe zezwolenie (EUA) na stosowanie panelu diagnostycznego CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel, czyli testu wprowadzonego po raz pierwszy w lutym 2020 roku do wykrywania wyłącznie SARS-CoV-2.”
https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021 … ing_1.html
CDC przyznaje, że test PCR nie jest w stanie odróżnić SARS-CoV-2 od wirusów grypy. .."Kilka miesięcy temu informowałam o podjęciu tej decyzji przez „władze sanitarne”, które jednak wstrzymywały się z jej wdrożeniem do końca 2021 roku. Fałszywy test był im potrzebny do podtrzymania strachu, aby uzyskać jak najwięcej szczepień, a tym samym jak największe zyski..."
To niezwykłe, że wycofanie testu przez CDC nie spotkało się z żadną uwagą ze strony mediów czy polityków.
Przecież to wiadomo od jesieni/zimy 2020, że Pcr jest zbyt czuły, stąd te absurdalne wielotygodniowe kwarantanny wiosną 2020, dla osób z kontaktu i ozdrowieńców Ale rozumiem, że wszyscy wtedy chuchali na zimne. Antygenowe masz natomiast bardziej swoiste, ale już o mniejszej czułości, na dodatek trzeba wstrzelić się w okno. Nie wiem który teraz dominuje na rynku, pewnie coś z Abbotta. Trzebaby dopytać w labie.
Poza tym łańcuchowa reakcja polimerazy- wiązano z nią nadzieję( tzn to jest też użyteczne nie tylko w covid), ale i przez ostatnie 2 lata mimo wszystko diagnostyka, testy poszło do przodu, co przekłada się na inne dziedziny. Taka np diagnostyka alergologii , testy itp bardzo się rozwinęła, ale w mediach jakoś cisza, pewnie to za mało medialne.
Moim zdaniem trzeba zachować rozsądek, a co się stanie to i tak się stanie.
A wirus i tak zmutuje, kto tam wie jak, liczą na to, ze w końcu w zwykłe przeziębienie. To już by trzeba prześledzić modele z instytutu, bo tak to sobie możemy gdybać i klepać po forum. Ja tam się nie znam, nie jestem wirusologiem.
W Polsce testy PCR też w praktyce wylatują, bo ministerstwo dwukrotnie obniżyło wycenę za test dla punktów, które je wykonują. Te płaczą, że to nie pokrywa nawet kosztów materiałów więc zapewne liczba testów spadnie. A wiecie jaką grubą kasę wydaliśmy na te testy? Pomyślcie jaką kasę przepalają kraje, które robią dziennie po kilkaset tysięcy testów. Matko, jaki to biznes!
W Polsce testy PCR też w praktyce wylatują, bo ministerstwo dwukrotnie obniżyło wycenę za test dla punktów, które je wykonują. Te płaczą, że to nie pokrywa nawet kosztów materiałów więc zapewne liczba testów spadnie. A wiecie jaką grubą kasę wydaliśmy na te testy? Pomyślcie jaką kasę przepalają kraje, które robią dziennie po kilkaset tysięcy testów. Matko, jaki to biznes!
Nie wiem od kiedy labolatoria dostawały za test 280 zł, ale sprawdziłem ilość wykonanych testów na wczoraj w Polsce tj. 27104556 . Same labolatoria dostały około 7.5 mld złotych. Dolicz osoby robiące wymazy i ceny samych testów to robią się astronomiczne kwoty.
Pewnie mniejszy niż biznes tytoniowy, który ma się od dziesiątek lat wyśmienicie.
Pewnie mniejszy niż biznes tytoniowy, który ma się od dziesiątek lat wyśmienicie.
Biznes tytoniowy byłby wielokrotnie mniejszy, gdyby nie był obłożony karnymi regulacjami i akcyzami. To tak jak z narkotykami. Są drogie i przynoszą kolosalne zyski, bo są nielegalne. Gdyby każdy mógł produkować papierosy, wódkę i kokainę oraz sprzedawać je przed bramą swojej nieruchomości, to te produkty byłyby tanie jak barszcz więc i zyskowność niewielka.
rossanka napisał/a:Pewnie mniejszy niż biznes tytoniowy, który ma się od dziesiątek lat wyśmienicie.
Biznes tytoniowy byłby wielokrotnie mniejszy, gdyby nie był obłożony karnymi regulacjami i akcyzami. To tak jak z narkotykami. Są drogie i przynoszą kolosalne zyski, bo są nielegalne. Gdyby każdy mógł produkować papierosy, wódkę i kokainę oraz sprzedawać je przed bramą swojej nieruchomości, to te produkty byłyby tanie jak barszcz więc i zyskowność niewielka.
I używki by upadly. Jeden problem z głowy mniej.
No nie upadłyby, skąd taki pomysł? Po prostu miałabyś poletko tytoniu, poletko maku, poletko konopi, nastawiałabyś gąsiory wina, z których mogłabyś robić winiaki, warzyłabyś piwo, a chłop destylowałby gorzałkę na chłodniejsze dni ćmiąc fajkę z własnym tytoniem.
No nie upadłyby, skąd taki pomysł?
Po prostu miałabyś poletko tytoniu, poletko maku, poletko konopi, nastawiałabyś gąsiory wina, z których mogłabyś robić winiaki, warzyłabyś piwo, a chłop destylowałby gorzałkę na chłodniejsze dni ćmiąc fajkę z własnym tytoniem.
oj chciałabym, chciała na własne potrzeby oczywiście !
Snake napisał/a:No nie upadłyby, skąd taki pomysł?
Po prostu miałabyś poletko tytoniu, poletko maku, poletko konopi, nastawiałabyś gąsiory wina, z których mogłabyś robić winiaki, warzyłabyś piwo, a chłop destylowałby gorzałkę na chłodniejsze dni ćmiąc fajkę z własnym tytoniem.
oj chciałabym, chciała
na własne potrzeby oczywiście !
Jest plan żeby to wdrożyć. Tytoń można kupić od rolnika ale musi być w odpowiedniej postaci. W końcu zrobię też nalewkę z orzechów. Na bimber to trochę większa inwestycja w sprzęt ale szybko się zwróci Na razie na 100 % w przyszłym roku wchodzę w temat wędzarni. Taki plan noworoczny!
Opiaty i konopie nigdy mnie nie interesowały więc pozostają poza moim spektrum zainteresowania.
Miałem coś jeszcze napisać o pandemii ale wiecie co... rzygam już pandemią. Znajdźmy sobie jakiś ciekawszy temat? Na przykład ile będziecie teraz płacić za gaz i prąd albo składki zdrowotnej.
magda_ag napisał/a:Snake napisał/a:No nie upadłyby, skąd taki pomysł?
oj chciałabym, chciała
na własne potrzeby oczywiście !
Jest plan żeby to wdrożyć. Tytoń można kupić od rolnika ale musi być w odpowiedniej postaci. W końcu zrobię też nalewkę z orzechów. Na bimber to trochę większa inwestycja w sprzęt ale szybko się zwróci
Na razie na 100 % w przyszłym roku wchodzę w temat wędzarni. Taki plan noworoczny!
Opiaty i konopie nigdy mnie nie interesowały więc pozostają poza moim spektrum zainteresowania.Miałem coś jeszcze napisać o pandemii ale wiecie co... rzygam już pandemią. Znajdźmy sobie jakiś ciekawszy temat? Na przykład ile będziecie teraz płacić za gaz i prąd albo składki zdrowotnej.
Snake, co roku robimy nalewkę z zielonych orzechów włoskich. Powiem Ci, że nie ma chyba lepszego lekarstwa jak coś dolega na żołądku. Bimbru nie pędzę, ale ten z Podlasia jest świetny, kiedyś próbowałem. Mają tam talent.
Wszystkiego Najlepszego dla Was na ten nadchodzący 2022 rok.
Strony Poprzednia 1 … 75 76 77 78 79 … 87 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024