(...) mój mózg działa w taki sposób, że jak mnie ktoś nie zatrzyma, nie powie: "Ej, przesadzasz.", to ja prę do przodu i przekraczam kolejne granice. Wcale nie "biedna ja", ale świadoma jednostka. (...)
Ktoś musi Cię zatrzymać? Tak działają dzieci, które znając zasady czekają na czyjekolwiek STOP. U nich to sprawdzanie granic innych osób oraz często tego, czy dalej są kochane. Rzecz w tym, że w kontaktach między dojrzałymi osobami STOP nie jest popularne, znacznie częściej konsekwencją jest pożegnanie sprawdzającego.
To 'biedactwo' było ironią, bo od dawna jest dla mnie jasne, że robisz co chcesz, niezależnie od tego, co sądzą inni; pamiętam też Twą opinię o sobie samej
(...) zawsze zdecydowanie postawiam swoje zdanie. Mój Misiek mówi, że to pierwsza rzecz jaką zauważył i pokochał. Boją się mnie dorośli mężczyźni, bo technikę cichego terroru opanowałam do perfekcji. (...)
A twierdzenie o działaniu Twego mózgu, wobec którego jesteś bezbronna, wywołała me zażenowanie.
(...) Kto powiedział, że zdrada to tylko fizyczny akt ? (...)
Od dawna powtarzam, że zdrada tworzy się w głowie, pozostałe organy służą tylko jej realizacji.