Facet 30+ stagnacja życiowa pod kątem uczuć, brak kobiet w życiu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet 30+ stagnacja życiowa pod kątem uczuć, brak kobiet w życiu

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 86 z 86 ]

66 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-01 22:54:38)

Odp: Facet 30+ stagnacja życiowa pod kątem uczuć, brak kobiet w życiu
Pokręcona Owieczka napisał/a:

Magdalena bo zazwyczaj pytają się kobiet, co ona takiego ma do zaoferowania oprócz ładnej buzi wink
Gargamelek w zasadzie nic o sobie nie powiedział,  rzucił mimochodem jakieś swoje przemyślenia i gorzkie żale, ale nadal nic konkretnego.  Przyczepił się do wypowiedzi Wzl a reszta pociągnęła temat wink

Wieki socjalizowania się społeczeństw, cywilizacja, postęp, rozwój kultury, niezależność kobiet itd. itp. a potem się okazuje, źe kobieta ma być młoda i zdrowa, a facet ma zapewnić zaplecze do życia jak tysiące lat temu ;-)

Zobacz podobne tematy :

67

MagdaLena1111 napisał/a:

Przecież widzę na co i jak autor reaguje. Raczej ma tu dobrą zabawę :-D

Bardziej chodzi mi o to, że zaraz w pierwszych komentarzach pojawiło się pytanie o mieszkanie, samochód, zawód, a potem jeszcze się to pogłębiało jako jakiś wymóg wobec faceta, a kobiety w jego wieku i sytuacji nikt by o takie rzeczy nie pytał. Ale taki lajf :-D

Mi też się zdaje, że autor ma duży dystans do wypowiedzi innych w tym wątku, a oni to biorą za pretensje i gorzkie żale do nich i całego świata smile

Przyszedł fajny gość na forum, to próbują go zdołować.

MagdaLena1111 napisał/a:

Wieki socjalizowania się społeczeństw, cywilizacja, postęp, rozwój kultury, niezależność kobiet itd. itp. a potem się okazuje, źe kobieta ma być młoda i zdrowa, a facet ma zapewnić zaplecze do życia jak tysiące lat temu ;-)

Młoda i ładna, o zdrowiu nikt nie wspominał wink

69 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-01 22:59:38)

MagdaLena1111 napisał/a:

Młoda i ładna, o zdrowiu nikt nie wspominał wink

Fakt, wprost nie, ale i tak uroda jest synonimem zdrowia. W ogóle uważam, że nie ma brzydkich kobiet.

niepodobna napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Przecież widzę na co i jak autor reaguje. Raczej ma tu dobrą zabawę :-D

Bardziej chodzi mi o to, że zaraz w pierwszych komentarzach pojawiło się pytanie o mieszkanie, samochód, zawód, a potem jeszcze się to pogłębiało jako jakiś wymóg wobec faceta, a kobiety w jego wieku i sytuacji nikt by o takie rzeczy nie pytał. Ale taki lajf :-D

Mi też się zdaje, że autor ma duży dystans do wypowiedzi innych w tym wątku, a oni to biorą za pretensje i gorzkie żale do nich i całego świata smile

Dokładnie :-)

niepodobna napisał/a:

]

A ja bym się chciała dowiedzieć czy i ewentualnie jakie ma doświadczenie w związkach. O tym nic nie chce mówić tylko rzuca ogólnikami.

Ps. Przepraszam za post pod postem

71

niepodobna napisał/a:

]

A ja bym się chciała dowiedzieć czy i ewentualnie jakie ma doświadczenie w związkach. O tym nic nie chce mówić tylko rzuca ogólnikami.

Ps. Przepraszam za post pod postem

A jeśli ma niewielkie, to czy to coś zmienia w zakresie odpowiedzi na pytanie, jak i gdzie mógłby kogoś poznać?

niepodobna napisał/a:

A jeśli ma niewielkie, to czy to coś zmienia w zakresie odpowiedzi na pytanie, jak i gdzie mógłby kogoś poznać?

Ale dostał odpowiedź na to pytanie. Było o kursach tańca, językowe, nawet Puchaty polecił mu zbiornik. Jednak Autor wolał odbijać piłeczkę dot. mieszkania.

Może jednak popełnia jakieś błędy, skoro w wieku 30+ jest singlem. Czy to jest złe? nie, ale jemu przeszkadza samotność.
Czy naprawdę tak trudno jest w tych czasach nawiązywać znajomości?

73

Poczułam się w obowiązku napisać coś w temacie ;-)

KoperekGargamelek napisał/a:

Może napiszcie gdzie Wy poznawaliście swoje drugie połówki, oprócz internetów/klubów i prac (swoją droga ponoć nie warto poznawać miłości w pracy..ciekawe czemu)

Jakiś czas temu pisałam w wątku marty929292, że właściwie wszędzie można poznać faceta, czyli w pracy, na urlopie, na spacerze, w kolejce do kasy itd.
Ale rzeczywiście wydaje się, że najlepiej poznać kogoś związanego z Twoją pasją, zainteresowaniem. Ja np. ostatnio poznałam kogoś na dniach otwartych uczelni, na której rozważam podjęcie studiów, związanych z bieżącymi moimi zainteresowaniami.

Ale nawet na tym forum możesz kogoś poznać. Też byłam ostatnio na spotkaniu z osobą poznaną na forum, ale to było takie kumpelskie, nie romantyczne spotkanie. Pozdrawiam przy okazji :-)

74

Tylko że właśnie odbijając tę piłeczkę pokazał swój charakter big_smile
więc Wzl z którym się tu czasem prztykamy gratuluję skutecznej piłki lakmusowej.:)
a jak widać niektórym Paniom się teen charakterek podoba, a innym nie. Ważne by odpowiadał tej jednej, która go zainteresuje.

75 Ostatnio edytowany przez KoperekGargamelek (2019-08-01 23:40:06)

Wzl napisał/a:

Na co wydawałeś zarobione pieniądze? Jaki postęp osiągnąłeś w porównaniu do ciebie 10 lat temu?

Co roku jeżdżę na urlopie w różne miejsca o których 10 lat temu mógłbym pomarzyć, chodzę na siłkę, mam karnet w klubie fitness, staram się modne ubierać gdzie jeszcze parę lat temu ubierałem się jak worek na ziemniaki, jakiś czas temu zmieniłem auto na bardziej takie jakie bym chciał itd.

Lady90 napisał/a:

Większość moich koleżanek koło 30 albo ma swoje mieszkania i samochody, albo chociażby myśli o ich zakupie. Takie kobiety skreśliłyby Cię z rozsądku - mógłbyś na nich żerować, poza tym w ich oczach jesteś nieambitny i mało zaradny.

To pozdrowienia dla koleżanek, nie chce źle życzyć ale codziennie spotykam na tinderze czy sympatii kilka co najmniej samotnych matek w wieku 30+, tendencja jest raczej wzrostowa, zapewne te panie też kiedyś szukały ogarniętego gościa a jak widać teraz szukają jakiegokolwiek który je i ich dzieci pokocha, żeby czasem nie podzieliły losu tych pań.

Lady90 napisał/a:

ale wartościami dzieci nie nakarmisz.

Przepraszam bardzo a ile potrzeba tysięcy na dzieci na miesiąc? załóżmy jedno dziecko, dostajesz 500+ do tego co miesiąc facet daje 300 zł kobieta 200 to za mało? 5..6 czy 10 tys trzeba na dziecko?

Napisze tak, moja siostra jakoś dekadę temu (może mniej) pojechała na kurs do Niemiec na 2 tygodnie, poznała tam faceta - chłopak 28l wtedy wynajmował mieszkanie z 2 innymi kolegami Niemcami, jeździł Golfem 3, zakochała się i jeździła do niego na sylwestra, czy na jakieś koncerty sie  umawiali, do PL on przyjeżdzał itd Przypominam że mówimy o Niemcach czyli troszkę inny standard życia, dochody, zarobki itd.. W tej chwili od 2 lat mają kupione mieszkanie, to byłą decyzja siostry, która tam zamieszkała i po 2 latach wolała iść na swoje niż wynajmować, płacą kredyt, nawet jakiegoś prawnika mają swojego żeby to wszystko było ok, czy wg Was powinna dać sobie spokój bo koleś nie miał swojego mieszkania? i wynajmował z 2 innymi kolegami mieszkanie w Niemczech? Teraz kupili auto, siostra swój jakiś podstawowy na dojazdy autobanem do pracy, a dla niego i ogólnie dla ewentualnej rodziny gdyby dzieci czy coś taki busik kilkuosobowy, on zarabia od niej mniej, ona zarabia 1,5 raza więcej. Sądze że gdyby nie siostra, facet by dalej wynajmował, tak myślę.

Za to jest wartościowym człowiekiem bo to widać, absolutne zaprzeczenie typowego Niemca, potrafi sporo zrobić, naprawić, technicznie złota rączka, już nawet j. polski liznął i jak kupili to mieszkanie to już pierwsze wady wyhaczył i podali do zarządcy, że musza im to poprawić, coś tam ze ścianami, okna chyba przepuszczają itd.
Do tego zrobił na telefon jakieś sprzężenie że można rolety odsłaniać z komórki, zrobił sam mały monitoring jak np wyjeżdzają, siostrze jak padną hamulce w aucie to w weekend woła kolegę i grzebią. Kochająca się para, a praktycznie narzeczeni.

Na tym polegają prawdziwe związki oparte na wartości i człowieku a nie materialnym świecie i tyle co mam do powiedzenia.

A tak apropo nie ja zacząłem głupią dyskusję na temat mieszkania, prosiłem żebyście podali gdzie ktoś poznał swoją druga połówkę, gdzie to było to zaczął się temat mieszkania bo łatwiej niż pisać o czymś co pewnie nie miało miejsca bo podejrzewam że połowa też raczej w zbyt idealnych związkach nie jest bo jakoś nikt się nie chwali że poznał tu i tam, natomiast łatwe tematy, gdzie można kogoś zgnoić są najlepsze, bo każdy wszystko wie, wszyscy wiedza że mieszkanie się liczy i ja nie mogą poznać w ogóle kobiety, powinien kupić mieszkanie to od razu kobiety drzwiami i oknami będa walić, tylko żeby się nie pozabijały, nie wszystkie na raz po kolei ze spokojem heh

76 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-08-01 23:56:00)

A tak apropo nie ja zacząłem głupią dyskusję na temat mieszkania, prosiłem żebyście podali gdzie ktoś poznał swoją druga połówkę, gdzie to było to zaczął się temat mieszkania bo łatwiej niż pisać o czymś co pewnie nie miało miejsca bo podejrzewam że połowa też raczej w zbyt idealnych związkach nie jest bo jakoś nikt się nie chwali że poznał tu i tam, natomiast łatwe tematy, gdzie można kogoś zgnoić są najlepsze, bo każdy wszystko wie, wszyscy wiedza że mieszkanie się liczy i ja nie mogą poznać w ogóle kobiety, powinien kupić mieszkanie to od razu kobiety drzwiami i oknami będa walić, tylko żeby się nie pozabijały, nie wszystkie na raz po kolei ze spokojem heh

I nawet nie wiesz, że tu jest pomysł, żeby się dorobić. Widzisz ten napierający tłum? Nocleg w tak wspaniałym mieszkaniu musi kosztować!

77

Wzl napisał/a:

Na co wydawałeś zarobione pieniądze? Jaki postęp osiągnąłeś w porównaniu do ciebie 10 lat temu?

Co roku jeżdżę na urlopie w różne miejsca o których 10 lat temu mógłbym pomarzyć, chodzę na siłkę, mam karnet w klubie fitness, staram się modne ubierać gdzie jeszcze parę lat temu ubierałem się jak worek na ziemniaki, jakiś czas temu zmieniłem auto na bardziej takie jakie bym chciał itd.

Myślałem, że faktycznie inwestowałeś w siebie, jakieś szkoły, kwalifikacje, rozwój żeby za jakiś czas więcej zarabiać iść do przodu, a ty po prostu rozpieprzałeś kasę na przyjemności i jesteś 30+letnim gołodupcem, który osoby dojrzale myślące o przyszłości uważa za materialistów.
Ktoś już pisał o dużym dziecku. Podpisuje się pod tym.
Niemniej życzę powodzenia w poszukiwaniach, bo ludzie są różni i nie każdej będzie przeszkadzać lekkoduch, który w dotychczasowym życiu co zarobił to rozwalił.

Wzll napisał/a:

a ty po prostu rozpieprzałeś kasę na przyjemności i jesteś 30+letnim gołodupcem, który osoby dojrzale myślące o przyszłości uważa za materialistów.
Niemniej życzę powodzenia w poszukiwaniach, bo ludzie są różni i nie każdej będzie przeszkadzać lekkoduch, który w dotychczasowym życiu co zarobił to rozwalił.

To w takim razie napisz sam gdzie byłeś na wakacjach/urlopie w ostatnich 2 latach? pokaż swoją fotkę i wtedy pogadamy

79

Ale to Ty tu przyszedłeś z problemem
Tematy o fotkach i wakacjach są niżej..:D

80

Gargamelku, zupełnie niepotrzebnie się unosisz.
Zapytałeś na forum o radę, to ludzie odpowiadają Ci, trzymając się swoich życiowych priorytetów i wartości.

W sumie to nie wiem, czy lepiej smakować życie, poznawać świat i żyć chwilą, dopóki nie wejdzie się w związek, bo potem może być różnie i trzeba będzie się bardziej skupić na zabezpieczeniu bytu rodziny, odkładając pasje na półkę. Tym bardziej, źe masz gdzie mieszkać. Czy może lepiej od razu kombinować jak by tu przygotować się do przyszłego rodzinnego życia i swoją energię spożytkowywać na budowanie podstaw, żeby później korzystać z życia z partnerem.
To kwestia po prostu tego, co jest naprawdę dla Ciebie ważne.

Faktem jest, że jak się już zapewne zorientowałeś, ogarnięcie życiowe, przejawiające się w zabezpieczeniu podstaw bytowych, jest dla wielu kobiet przejawem tego, że dany facet planuje rodzinę i myśli o niej na tyle poważnie, że podjął działania, które każą przypuszczać, że będzie odpowiedzialnym partnerem i ojcem, a nie o materializmie, jak tu sugerujesz, niestety upraszczając i nie wnikając w istotę rzeczy. Dlatego Wzl ma wiele racji w tym, co pisze.
Zawsze jednak możesz postawić na związek z kobietą, która podobnie do Ciebie, żyje chwilą i o jutro zatroszczy się jutro.
Dla każdego coś miłego :-)

81 Ostatnio edytowany przez Wzl (2019-08-02 08:23:20)

MagdaLena1111 napisał/a:

Faktem jest, że jak się już zapewne zorientowałeś, ogarnięcie życiowe, przejawiające się w zabezpieczeniu podstaw bytowych, jest dla wielu kobiet przejawem tego, że dany facet planuje rodzinę i myśli o niej na tyle poważnie, że podjął działania, które każą przypuszczać, że będzie odpowiedzialnym partnerem i ojcem, a nie o materializmie, jak tu sugerujesz, niestety upraszczając i nie wnikając w istotę rzeczy. Dlatego Wzl ma wiele racji w tym, co pisze.
Zawsze jednak możesz postawić na związek z kobietą, która podobnie do Ciebie, żyje chwilą i o jutro zatroszczy się jutro.

Powyższy fragment autorze spróbuj sobie przyswoić.
Jest szansa, że spotkasz podobnego do siebie lekkoducha a jeżeli dorośniesz i pokażesz, że myślisz i działasz jak dorosły facet wtedy szanse na spotkanie kogoś do życia mocno wzrosną.
Moimi wakacjami się nie przejmuj. (spędziłem je nad jeziorem w Polsce. Dlatego, że moje dzieci uwielbiają to miejsce).
Masz rację, że moje fotki dostałyby na Facebooku mniej lajków od twoich. Dopisz sobie +10 punktów do sprawności globtrotera.

Ignorujesz zadane przeze mnie pytania, które ściśle związane są z tematem Twojego wątku, ale wkręcasz się w tematy poboczne i masz pretensje.

Co Ci po informacji, kto i gdzie poznał swoją  drugą połówkę? Masz zamiar naśladować? Czy jeśli napiszę Ci, że swojego Partnera poznałam na fb to będzie ok?
Magdalena napisała Ci o sobie, jak poznaje ludzi, ale Ty masz na to wyczesane, nawet nie skomentowałeś, tylko dalej uczepiłeś się ataku na Wzl i innych, którzy Ci napisali co może być Twoim problemem.

Nie wierzę w Twój brak możliwości i okazji do poznania kobiety. Sam piszesz, że chodzisz na siłownię, koncerty, więc masz mnóstwo okazji i możliwości. Wiem, bo sama często chodzę na koncerty i nie jest problemem poznać kogoś nowego. Więc albo jesteś wybredny, albo czekasz aż dziewczyna sama do Ciebie podejdzie.

Wydajesz się być inteligentnym facetem, dlaczego nie umiesz przyjąć żadnej krytyki, tylko się unosisz?

83

Oj. Bo tak ma. Mi się jego sposób bycia nie podoba . Nie chciałabym go z willą na Woli Justowskiej tez. Ale mną się przejmować nie musi smile

84 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-08-02 12:50:26)

Wzll napisał/a:

a ty po prostu rozpieprzałeś kasę na przyjemności i jesteś 30+letnim gołodupcem, który osoby dojrzale myślące o przyszłości uważa za materialistów.

To w takim razie napisz sam gdzie byłeś na wakacjach/urlopie w ostatnich 2 latach? pokaż swoją fotkę i wtedy pogadamy

Więc jednak lans i przekomarzanie, kto jest lepszy? Trochę inaczej odbierałam twój temat.

85 Ostatnio edytowany przez KoperekGargamelek (2019-08-02 17:40:01)

MagdaLena1111 napisał/a:

Ok tylko wytłumacz mi czy też uważasz za logiczne podejście do sprawy od tyłka strony? zapewnienie bytu ale komu? sobie, psu mojemu? koledze ze szkoły?
Ty też jak poznajesz na imprezie kolesia to nim w ogóle coś powie, widzisz go 20 sek i od razu 1 myśl czy ma mieszkanie? czy bardziej może patrzysz na wygląd, jak Wam się rozmawia itd?
Ja muszę mieć możliwość poznania kobiety a dopiero potem myśleć o tym że no skoro kręcą się koło mnie panie a jednak nic z tego nie ma to może warto coś zmienić w życiu? Natomiast ja jestem na innym etapie, ja musze najpierw mieć możliwość poznawania kobiet i rozmawiać z nimi a potem myśleć o kolejnych etapach.

Co mi to da że zapewnię byt jakieś dziewczynie która nie wiadomo czy istnieje czy kiedykolwiek się pojawi? i kiedy?

Kupie mieszkanie, a potem i tak do 40tki będę sobie chodził do pracy, spotykał się ze znajomymi i NIC absolutnie się nie zmieni. Więc temat jest kompletnie o czym innym, gdzie poznawać kobiety, jak je poznawać, jak sobie dawać możliwość na poznanie a nie co jest ważne żeby być z kobietą.

86 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-03 08:56:44)

Gargamelku, większość ludzi ma jeśli nie konkretny, to przynajmniej zgrubne plan na życie. Umiejetność antycypacji jest jedną ze zdobyczy ewolucji człowieka i to nas wyróżnia wśród zwierząt.
Normalną i zwyczajną rzeczą jest, że ludzie planują w jakiejś przyszłości, że albo zbudują rodzinę albo nie chcą jej mieć, głównie opiera się to o wzorce wyniesione z domu, ale także tworzy się w oparciu o kulturę i oczekiwania społeczne, które przekładają się na zamiary. Zamiary, a nie pewność, że tak będzie.
Zatem jeśli coś zamierzasz, dokądś zmierzasz, to podejmujesz działania, które przybliżają Cię do celu. Albo ich nie podejmujesz i wtedy do niego nie bardzo się zbliżasz, chociaż jak się ma lut szczęścia, to może trafić Ci się coś, na co inni pracują ;-)

Posty [ 66 do 86 z 86 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet 30+ stagnacja życiowa pod kątem uczuć, brak kobiet w życiu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024