Czy zachowanie mojej żony jest normalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy zachowanie mojej żony jest normalne?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 94 z 94 ]

66 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-26 12:26:17)

Odp: Czy zachowanie mojej żony jest normalne?

fajnie dziewczyny, że Wam fajnie smile Ale można mieć orgazm pochwowy od stymulacji łechtaczki- sprawdzone wink
więec Lady Loka masz rację- jest ten sam, inaczej go odczuwamy i niestety luksus- na który głowa daje przyzwolenie- chyba że ktoś ma inaczej smile
a może partnera przy którym czujemy się na tyle luksusowo, że zawsze daje.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-07-26 14:09:45)

Autor tak czy siak ma "pecha" już jego nastawienie co do satysfakcji zadowolenia i w ogóle seksu zbliżeń z żoną jest pełne natręctw,frustracji.
Musi być częstszy seks i muszą być oboje zadowoleni natężenie i napięcie jest istotne zdecydowanie dla Autora.
Opór żony też jednak wygląda na natrętną obronę.Kto to rozpoczął ? Kto ustąpił odpuścił pierwszy ?Akcja reakcja.
"Niedopasowanie",niechęć i łaska manipulowanie współżyciem,zahamowania i zamknięcie się zony,skąpe doświadczenie ,marudzenie,nachalność,kompleks i żebranie, fochy i szantaże shittesty męża z drugiej strony - słaba przyszłość dla ich związku walka i urazy żale wzajemne.
Rozmowy bez rezultatu .Seksuolog terapia odpada żona nie chce słyszeć o tym.
Czyli pat .
Romans - to nie dla wszystkich jak się okazuje w konsekwencjach dobre wyjście zwłaszcza "świadomy"romans z desperacji/frustracji z czystą premedytacją w odwecie, może nie być tych wielkich "gromów z jasnego nieba" - chociaż jak się człowiek bardzo postara to i na zawołanie wywoła w sobie "przymusowe" zauroczenie tylko to takie mało "spontaniczne"(musi być coś nieświadomego trudnego do wytłumaczenia silniejszego skrytego nie przyznanego przed sobą) i nietrwałe jest a później więcej poczucia winy w tym i to już bardziej bliskie nałogowi (zależy jak wielką Autor ma chcicę i jak wiele urazów od żony)  niż "rozsądkowi" ale zawsze jest ten pierwszy raz.Przyzwolenie to już wtedy nie taki wielki problem skrupuły wyparte i zracjonalizowane zepchnięte jest miejsce na co?. Wywoływanie ściśle chcianych określonych "precyzyjnych "emocji wymaga pełnej świadomej nad nimi kontroli ( no i  i po co ? ). Kto to potrafi zrobić absolutnie "czysto" by nie krzywdzić nikogo nawet siebie? .Straszne konflikty wewnętrzne i udawanie że ich nie ma.
Agencje towarzyskie  chyba nie bardzo też są rozwiązaniem.No jeszcze są  Portale na szybki (lub nie szybki) seks "bez zobowiązań"tylko znowu co z tymi emocjami przynajmniej niektórymi sama adrenalina  powszednieje z czasem.
Autor raczej nie dostanie jasnego przyzwolenie pełnej zgody na takie działania od żony chyba że cud się stanie.
Wątek Heleny na rozdrożu mi się przypomina w takich sytuacjach jak Kena .

68

Lady Loka- pisalas, ze ORGAZM JEST jeden, wszystko jedno, jak wywolany. A wlasnie o to chodzi, ze to sie nie zgadza.

Lechtaczkowy rozni sie bardzo w doznaniach od pochwowego. Widac, ze nie doznalas tej roznicy (szkoda) i trzymasz sie wlasnej teorii.

Te dwa rodzaje szczytowania sa bardzo rozne; inaczej sie je czuje. To jak NIEBO A ZIEMIA. Ty twierdzisz, ze…" orgazm, to orgazm". Nie.

Nie wiem, jak ci to inaczej przekazac.

69 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-26 15:34:25)

A skąd możesz wiedzieć Gosia co dla niej jest niebem czy Ziemią. I nie żałuj jej, młoda jest big_smile
Chodzi o to, że bezsensowne jest wartościowanie wrażeń z seksu.

Pasławku, nie udało Ci się zmienić tematu smile

70

Ela210 napisał/a:

A skąd możesz wiedzieć Gosia co dla niej jest niebem czy Ziemią. I nie żałuj jej, młoda jest big_smile
Chodzi o to, że bezsensowne jest wartościowanie wrażeń z seksu.

Amen.

Swoją drogą wiecie, że to wartościowanie orgazmow jest kulturowe? To pozostałości tego, że kiedyś kobieta się mężczyźnie oddawała i nie miała prawa do okazywania, że jest jej dobrze. Jedyną najbardziej uznaną formą seksu była penetracja i ona była uznawana za najlepszą i najwyższą stąd powstał mit, że orgazm w wyniku penetracji jest najlepszy i najdoskonalszy.

Przeżyłam różne orgazmy i dalej będę twierdzić, że doznania są zależne od wielu czynników, rodzaj stymulacji jest jednym z wielu.

71

Gosia1962 napisał/a:

Lady Loka- pisalas, ze ORGAZM JEST jeden, wszystko jedno, jak wywolany. A wlasnie o to chodzi, ze to sie nie zgadza.

Lechtaczkowy rozni sie bardzo w doznaniach od pochwowego. Widac, ze nie doznalas tej roznicy (szkoda) i trzymasz sie wlasnej teorii.

Te dwa rodzaje szczytowania sa bardzo rozne; inaczej sie je czuje. To jak NIEBO A ZIEMIA. Ty twierdzisz, ze…" orgazm, to orgazm". Nie.

Nie wiem, jak ci to inaczej przekazac.

O rany! Jaka nachalna propaganda!  Czemu mężczyźni sobie tego nie robią wzajemnie? Bo nie są tak podatni na manipulację i pedagogikę wstydu jak kobiety?

Załóż sobie osobny wątek o wyższości orgazmu wywołanego penisem. Nic nie wnosisz do tematu.

72

Mi się zdarzył orgazm bez dotykania, więc teoria że jego żródłem jest taka czy inna stymulacja też bierze w "łeb" smile

73

Ela210 napisał/a:

Mi się zdarzył orgazm bez dotykania, więc teoria że jego żródłem jest taka czy inna stymulacja też bierze w "łeb" smile

smile W czasie snu potrafi się zdarzyć - pod wpływem tego, co się śni wink

74

Czyli jednak wracając do tematu autora, najbardziej erogenna strefa jest dużo wyżej.. smile
A jak zdobywanie szczytu trudnego do zdobycia znudzi się, to wiadomo co trzeba zrobić. smile

75

I jak zwykle okazuje się, że wszystko jest w głowie.

76 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-07-26 16:58:52)

Ela210 napisał/a:

Fakt nie udało smile Trudno orgazm też ważna sprawa.
Autorowi niewiele po tym.

Dziewczęta odleciały trochę trzeba poczekać smile

Tak Magdaleno wszystko się tam zaczyna w głowie nawet serce,wybór,pragnienie,wpływy,plan,reakcje,oceny,orgazm - oczywiście to pewnym w uproszczeniu.

77

paslawek napisał/a:

Tak Magdaleno wszystko się tam zaczyna w głowie nawet serce,wybór,pragnienie,wpływy,plan,reakcje,oceny,orgazm - oczywiście to pewnym w uproszczeniu.

A jak to się ma do często podnoszonej przez panów zazdrości o kobiece strefy erogenne; o to, że mamy ich tak dużo więcej niż mężczyźni? Bo po co ich aż tyle, skoro głowa robi tak wielką robotę. Ciekawe...mam swoje „pomysły” ;-) A Ty?

78 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-07-26 21:40:19)

Może Yin i yang ? To rozdzielanie głowy od ciała nie ma sensu za bardzo - jednak bardziej szkodzi niż pomaga.
Stefy erogenne się uaktywnią jak dasz im zgodę są gotowe na bodźce nie zawsze jednakowo i czy w ogóle chcesz nie chcesz coś czuć i na jakim poziome świadomym/podświadomym taka też będzie Twoja odpowiedź i w głowie i w ciele jak zwykle wiele zmiennych.
- można to odwrócić .Rozpoznawanie tego wszystkiego jest trudne ale tak się dojrzewa i rozwija albo nie.
Duchowość(taka codzienna nie tam jakieś egzaltacje) i emocjonalność  jest też fizjologiczna (dla mnie nic w tym złego ) problemem jest jak bardzo świadome to wszystko i jak tym "sterować" to ciągły dylemat u wielu osób czy tylko spontaniczność czy tylko planować i liczyć na przychylność.

Tyle że ta zazdrość o kobiece strefy erogenne to raczej odchył od natury takie zakłócenia
Ja przynajmniej naprawdę nie zazdroszczę swojej kobiecie wręcz przeciwnie

79 Ostatnio edytowany przez Senshi (2019-07-26 17:58:54)

Autorze, żona po prostu Cię nie pragnie. Na odwal się daje sobie zrobić minetkę (tragedia dla mnie by była ciągnąć seks latami na minetce) i wsadzić sobie na chwilę do buzi. Robi to bo nie chce stracić stabilizacji ekonomicznej i rodziny. Ciekawe co by się stało, gdybys zaczął mówić o rozwodzie (nie straszyć). Pewnie szybciutko znalazłby się seks.

Sama natomiast jest zakompleksiona, zahukana w tej sferze, bez polotu. Po coś sobie taka babę wziął?! W czasach świadomego seksu, tysięcy zabawek, filmów na wyciągnięcie ręki. Masakra

Senshi napisał/a:

Po coś sobie taka babę wziął?! W czasach świadomego seksu, tysięcy zabawek, filmów na wyciągnięcie ręki. Masakra

Myślisz, że jak ktoś kogoś nie podnieca, to pomogą zabawki i filmy?

Wg mnie, ten związek nie przetrwa roku. Nie wierzę w rozniecanie ognia, kiedy nic już się nie tli. Jego żona nie czuje pożądania.

Poza tym, możemy tu rozprawiać o orgazmach,  pozycjach, pożądaniu tylko Autora brak wink

81

paslawek napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Fakt nie udało smile Trudno orgazm też ważna sprawa.
Autorowi niewiele po tym.

Dziewczęta odleciały trochę trzeba poczekać smile

...powiedział facet, kiedy ona robiła mu loda. Po czym wydał instrukcję: "mocniej, szybciej, o tu! Tak! Dokładnie tutaj! Ooooo...!"

Hipokryta.

82 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-07-26 23:35:00)

uzytkownik444 napisał/a:

...powiedział facet, kiedy ona robiła mu loda. Po czym wydał instrukcję: "mocniej, szybciej, o tu! Tak! Dokładnie tutaj! Ooooo...!"

Hipokryta.

Ponieważ uważam że absolutnie kompletnie nic a nic nie zrozumiałaś to sobie dopowiedziałaś jak Ci wygodnie.Czego nie rozumiesz i co Ciebie rozprasza że masz aż takie kanałowe myślenie?
Naprawdę mam wrażenie że jesteś jednak jakąś fanatyczką brandzlowania wszystkiego umysłu też.

Pytanie czy ona robiła mu loda całkowicie dobrowolnie i chciała tego czy pozwala zgadza się na takie instrukcje bez oporów również dobrowolnie bez przymusu i  presji ,interesu wątpliwości ? Na co się ze sobą umówili ?Czy ona go lubi tego faceta a on ją?Na jakim poziomie zżycia  jest ich związek?Jak jest ich relacja dla nich ważna znacząca?
Ma dziewczyna prawo być nie domyślna i nie mieć doświadczenia .Tak samo facet może być mało domyślny i poinstruowany przez kobietę  i ma prawo nie wiedzieć .Kwestia dogadania zażyłości poufałości oraz oczekiwań (czasem przeszłe doświadczenia mają jakiś wpływ)  nastroju, chęci, postawy i pewnej elastyczności stopnia otwartości w tym wszystkim ,możliwe jest zapewne całe spektrum a nie tylko i wyłącznie jest to kwestia samej cudownej jedynie słusznej techniki.Czasem jednak któreś z nich coś z tego  przerasta wtedy na ogół koniec pieśni.dojrzewanie wzrastanie to jedno a uwalnianie się od tego co nas hamuje blokuje to drugie oraz jedno i drugie jednocześnie.W dużym stopniu to konkretne i indywidualne sprawy problemy.Otwarcie się na drugą osobę to też "ryzyko" niewiadomej jednak to decyzja na wpływ działania drugiej osoby Nie tylko same talenty i temperament i ósmy cud świata .

83

Ela210 napisał/a:

Mi też. Piona!

84

MagdaLena1111 napisał/a:

A jak to się ma do często podnoszonej przez panów zazdrości o kobiece strefy erogenne; o to, że mamy ich tak dużo więcej niż mężczyźni? Bo po co ich aż tyle, skoro głowa robi tak wielką robotę. Ciekawe...mam swoje „pomysły” ;-) A Ty?

paslawek napisał/a:

Może Yin i yang ? To rozdzielanie głowy od ciała nie ma sensu za bardzo - jednak bardziej szkodzi niż pomaga.
Stefy erogenne się uaktywnią jak dasz im zgodę są gotowe na bodźce nie zawsze jednakowo i czy w ogóle chcesz nie chcesz coś czuć i na jakim poziome świadomym/podświadomym taka też będzie Twoja odpowiedź i w głowie i w ciele jak zwykle wiele zmiennych.
- można to odwrócić .Rozpoznawanie tego wszystkiego jest trudne ale tak się dojrzewa i rozwija albo nie.
Duchowość(taka codzienna nie tam jakieś egzaltacje) i emocjonalność  jest też fizjologiczna (dla mnie nic w tym złego ) problemem jest jak bardzo świadome to wszystko i jak tym "sterować" to ciągły dylemat u wielu osób czy tylko spontaniczność czy tylko planować i liczyć na przychylność.

Tyle że ta zazdrość o kobiece strefy erogenne to raczej odchył od natury takie zakłócenia
Ja przynajmniej naprawdę nie zazdroszczę swojej kobiecie wręcz przeciwnie

Yin i yang :-) ładnie, taka pełnia :-)
Gdyby sama głowa wystarczyła, to byśmy wymarli :-D Ewolucja jest oszczędna oraz nie planuje, dlatego jak dotąd jakoś nie tworzyła ona bytów ponad potrzebę i ponad miarę, a po prostu wybiera te warianty rozwiązań i zachowań, które sprawdzają się lepiej niż inne. Zatem wychodzi na to, że strefy erogenne są po to, żeby nie tylko umysł, ale i ciało „współpracowało”, bo gdyby sama głowa wystarczała, to...;-) Na poziomie biologicznym to nie przypadek, że przyjemności cielesne dają nam tyle zadowolenia, bo przecież nasze mózgi są skonstruowane w ten sposób, że wzrasta poziom neuroprzekaźnika (dopaminy), za którego pomocą mózg pozwala nam czerpać radość z czynności sprzyjających przetrwaniu naszych genów. W ten sposób nasi przodkowie przetrwali i stali się naszymi przodkami ;-)
A dlaczego kobiety mają więcej stref erogennych? Może potrzebują więcej cielesnego pobudzenia. To wskazówka dla autora, który u swojej żony zdaje się, że dostrzega tylko jedną strefę erogenną ;-), chyba traktuje ją jak przedłużenie siebie. Z drugiej strony, jak ona taka zamknięta na doznania, to i ciężko jej zapewne skoncentrować się na swoich odczuciach, żeby je komunikować, a w seksie trzeba jasno wykładać kawę na ławę.

Co do duchowości i emocjonalności...hm...różnie bywa. Jak słusznie podkreśliłeś, oprócz procesów fizjologicznych, funkcjonujemy jeszcze na poziomie duchowym i emocjonalnym. No ale nie każdy i nie zawsze. W tym dziale zresztą często redukuje się seks do procesów fizjologicznych. A niektórzy wolą „zimne ryby” wyprane z emocji, inni wyuzdane wampy pozbawione aspektów duchowości. Chyba chodzi o to, żeby się dobrać odpowiednio pod względem upodobań. I znowu to DOPASOWANIE ;-)

85

Dopasowanie z wzajemnym przenikaniem się .
Tu ukłon w stronę Eli ostatnio użyła tego określenia w innym wątku akurat.

86 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-28 19:25:39)

paslawek napisał/a:

Dopasowanie z wzajemnym przenikaniem się .
Tu ukłon w stronę Eli ostatnio użyła tego określenia w innym wątku akurat.

Nie wiem, co dokładnie oznacza „dopasowanie z przenikaniem się”, bo dwoje ludzi to odrębne byty, więc brzmi trochę jak złudna ułuda, ale trochę szkoda, że Ela nie zrealizowała tego w swoim związku i skończyło się jak się skończyło, albo może potrzebowała tych dwudziestu kilku lat w marnym związku, żeby do tego dojrzeć. Niemniej czuję się krok do przodu ;-)

87 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-07-28 19:36:42)

Jest jeszcze coś takiego że nie ma nic na zawsze no i jest ta druga osoba która pomimo tego że wydaje się znana do końca pozostaje nieprzewidywalna.

Dopasowanie z wzajemnym przenikaniem to na pewno coś innego od  "on/ona jest całym moim światem""żyć bez niej/bez niego nie mogą " nie chodzi o wypełnianie braków pustki innym człowiekiem i emocjami z nim związanymi itp tak w skrócie

No i oczywiście dopasowanie to też pewien wybór decyzja i zgoda tych odrębnych bytów smile Ten wybór może być błyskawiczny w pierwszej chwili.ale zawsze jest ciąg dalszy  o ile jest.

88

Też żałuję smile ale jeszcze żyję big_smile
Może jak mamy 22 lata nie wiemy jeszcze czego chcemy:)
I nie były to całkiem beznadziejne 20 parę lat, były dobre chwile i piękne też i mam wspaniałe dzieci.

89 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-28 20:08:17)

paslawek napisał/a:

Jest jeszcze coś takiego że nie ma nic na zawsze no i jest ta druga osoba która pomimo tego że wydaje się znana do końca pozostaje nieprzewidywalna.

Dopasowanie z wzajemnym przenikaniem to na pewno coś innego od  "on/ona jest całym moim światem""żyć bez niej/bez niego nie mogą " nie chodzi o wypełnianie braków pustki innym człowiekiem i emocjami z nim związanymi itp tak w skrócie

No i oczywiście dopasowanie to też pewien wybór decyzja i zgoda tych odrębnych bytów smile Ten wybór może być błyskawiczny w pierwszej chwili.ale zawsze jest ciąg dalszy  o ile jest.

Dalej termin nie jest dla mnie jasny, mimo że wykluczyłeś symbiotyczną więź :-)

Inna sprawa z tymi błyskawicznymi dopasowaniami, które na km śmierdzą toksyną, bo trzeba kogoś poznać, żeby móc mówić o dopasowaniu, wcześniej są tylko zgrubne założenia i fascynacja, co może różnie się skończyć.

Ela210 napisał/a:

Też żałuję smile ale jeszcze żyję big_smile
Może jak mamy 22 lata nie wiemy jeszcze czego chcemy:)
I nie były to całkiem beznadziejne 20 parę lat, były dobre chwile i piękne też i mam wspaniałe dzieci.

Wiem, Ela :-) zdaję sobie sprawę, że skoro wytrwałaś w swoim związku tak długo, to widocznie było w nim to, czego potrzebowałaś, mimo tego, co czasami wychodzi z Twoich postów a co mnie się kojarzy z pasmem „udręk”.

PS. Aaaa, jasne, że jeszcze żyjesz powodzenia w nowych/starych związkach :-)

90

Wzajemnie, ale co ten off top ma pomóc Kenowi666 to nie wiem, więc proponuję go zakończyć.

91 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-28 20:30:13)

Mnie się wydaje, że jest w tym wiele cennych wskazówek zarówno dla autora, jak i dla innych uczestników forum.
Trzeba tylko chcieć i umieć wyciągać wnioski z cudzych doświadczeń ;-)

92

Po porostu następnym razem daj jej stówę - co będziesz żonie żałował. Zobaczysz co będzie się działo.... Może i oral będzie. Wydasz trochę kasy ale się kobieta odblokuje seksualnie :-)

93

Dlaczego podczas ciazy obowiazywala was abstynencja? Przeciez w tym czasie mozna na spokojnie uprawiac seks, do tego bez obaw o kolejna ciaze.

94

Moze zona jest aseksualna.

Posty [ 66 do 94 z 94 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy zachowanie mojej żony jest normalne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024