Kobiety kochają mężczyzn, którzy tańczą! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiety kochają mężczyzn, którzy tańczą!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 79 z 79 ]

66

Odp: Kobiety kochają mężczyzn, którzy tańczą!
rossanka napisał/a:
Teufel napisał/a:
rossanka napisał/a:

Powiem tak, że mój temat "Podobają mi się sami zajęci" jest nadal aktualny, niestety.

No kurczę nawet nie wiem co mam Ci doradzić, co powiedzieć...

A nie nie, nie trzeba, w sumie jestem przyzwyczajona, nie pierwszy raz ...;)
Wiosna idzie, znajdę sobie jakieś zajęcie.

Rossanka, Ty masz pozwolić się znaleźć, a nie zajęcia szukać. No co Ty.

Zobacz podobne tematy :

67

Teufel napisał/a:

Przeczytałam:  Ty masz pozwolić się znaleźć, a nie księcia szukać big_smile
Głodnemu chleb na myśli smile

68

rossanka napisał/a:
Teufel napisał/a:

To Ty księcia szukasz?!

69

Teufel napisał/a:
rossanka napisał/a:
Teufel napisał/a:

To Ty księcia szukasz?!

Ostatni ożenił się z Meghan, więc szanse marne big_smile

70

rossanka napisał/a:
Teufel napisał/a:
rossanka napisał/a:

To Ty księcia szukasz?!

A nie możesz jakiegoś normalnego , bez tytułów?

71

Teufel napisał/a:
rossanka napisał/a:
Teufel napisał/a:

To Ty księcia szukasz?!

Mogę, ale dobrze jakby nie miał aktualnie kobiety/zony/konkubiny wink

72

rossanka napisał/a:
Teufel napisał/a:
rossanka napisał/a:

Mogę, ale dobrze jakby nie miał aktualnie kobiety/zony/konkubiny wink

To oczywiste.

73

Chciałabym przypomnieć, że miejsce na luźne pogawędki jest w kafejkach lub poza forum, a tutaj robicie sprzeczny z regulaminem off top. Równocześnie uprzedzam, że kolejne, w żaden sposób nie powiązane z głównym tematem wątku wypowiedzi, zostaną usunięte.
Z pozdrowieniami, Olinka

74 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-03-02 21:08:09)

nudny.trudny napisał/a:

myślisz, że próba tańczenia w Twoim wykonaniu tak wyglądałaby z zewnątrz?:D

Nie chodziło o taniec, a o ciągłe jego odmawianie. Sam pomyśl jak to wygląda, jak nikt nie może uszanować Twojego zdania, tylko od połowy imprezy non stop stoi któraś nad głową i wymyśla super argumenty za tym żebyś poszedł. A Ty siedzisz i ciągle na "nie". Kiedyś tańczyłem, przestałem lubić sam z siebie. O ile taniec taki profesjonalny jeszcze wygląda ok, tak imprezowe potańcówki nie kojarzą mi się z niczym fajnym. Może to muzyka? Zdecydowanie wolę pójść w pogo albo mosh i wątpię by mi się kiedyś zmieniło. Chociaż miewam czasem pewne przebłyski z wyimaginowanych scen, więc może mi się jednak odmieni i wezmę jakieś lekcje, ale na pewno nie po to, żeby komuś zaimponować.

75

Hej Burzowy;)

Olinka napisał/a:

Moje obserwacje pokazują, że przynosi, bo taniec pomaga przełamać całkiem sporo barier, ale - tu ponownie zaznaczę - pod warunkiem, że ktoś czuje się w nim wystarczająco pewnie. O jakie bariery chodzi? Na przykład przekraczamy strefę komfortu związaną z przestrzenią osobistą, której w żadnych innych okolicznościach zwyczajowo nie naruszamy. Jeśli ktoś ma problem z rozmową, to w tańcu można nie rozmawiać i nie powinno to wywoływać tzw. kłopotliwej ciszy. Jeśli do tego dodać mowę ciała, czyli ruch, gest, spojrzenie, które w tańcu mogą być nieco swobodniejsze niż w 'normalnych' okolicznościach, to mamy odpowiedź dlaczego jest to dobry sposób na zbliżanie się do siebie. Zresztą sama muzyka, która działa na zmysły, jak również okoliczności - stan relaksu, rozluźnienia, nierzadko alkohol, też nie pozostają bez znaczenia.

Hmm oczywiście zapoznałem się z niebieską notatką i przepraszam postaram się bardziej dbać o zawartość i unikać powtarzania wycieczek osobistych, a jeśli chodzi o przełamywanie barier:) to prawda:) rezultaty mogą być dwojakie, np. miałem w kolegę który chodził na kurs tańca z koleżanką która podobała mu się i którą też znałem, on z jakiegoś powodu uważał mnie za eksperta;)jeśli chodzi o relacje z dziewczynami:) i któregoś dnia powiedział mi, że ona nagle zaczęła wyglądać na obrażoną i nie chciała więcej chodzić, nie wiedział dlaczego. Później rozmawiając z koleżanką:) powiedziałem że słyszałem, że mają kurs tańca i że podobno chodzicie z [imię]:) ona na to "a daj mi spokój" i okazało się że on zbyt mocno dążył jej zdaniem do kontaktu fizycznego:) nie lubiłbym być pośrednikiem w takich rozmowach, więc nie przekazywałem tych informacji dalej, raczej zachęcałbym do bezpośredniej rozmowy osób których dana sytuacja dotyczy. Jeśli dwie osoby wzajemnie podobają się sobie, to taniec może być ciekawą rozrywką:)

Burzowy napisał/a:

Nie chodziło o taniec, a o ciągłe jego odmawianie. Sam pomyśl jak to wygląda, jak nikt nie może uszanować Twojego zdania, tylko od połowy imprezy non stop stoi któraś nad głową i wymyśla super argumenty za tym żebyś poszedł. A Ty siedzisz i ciągle na "nie". Kiedyś tańczyłem, przestałem lubić sam z siebie. O ile taniec taki profesjonalny jeszcze wygląda ok, tak imprezowe potańcówki nie kojarzą mi się z niczym fajnym. Może to muzyka? Zdecydowanie wolę pójść w pogo albo mosh i wątpię by mi się kiedyś zmieniło. Chociaż miewam czasem pewne przebłyski z wyimaginowanych scen, więc może mi się jednak odmieni i wezmę jakieś lekcje, ale na pewno nie po to, żeby komuś zaimponować.

już chciałem zapytać co to "pogo" ale poszukam sobie w google:P (pogo kojarzy się przynajmniej z pogodą, a mosh z niczym) big_smile czyli rozumiem o co chodzi, też znam sytuacje gdy wielokrotne odmowy nie przynoszą rezultatu. A nie da się zrobić tego "pogo" (cokolwiek to jest, jeszcze nie sprawdziłem) na normalnej uroczystości przy takiej muzyce jaka jest na weselach? np. hmm jaka to była "a ja będę twym aniołem" albo coś w tym stylu? moje doświadczenia to głównie "pociąg" tzn. kilkadziesiąt osób jedna za drugą:)

76

Pogo na weselu? No pewnie na jakimś tam bywały. Mi się udało z kolegami rozkręcić tylko w sylwestra pod ratuszem big_smile. Myślę, że to ciężka sprawa, bo to jednak zupełnie coś innego niż taniec i samo w sobie nie jest niczym ładnym.

77

nudny.trudny napisał/a:

Jeśli dwie osoby wzajemnie podobają się sobie, to taniec może być ciekawą rozrywką:)

W tym kontekście, o którym wspominałam, nie tylko o rozrywkę chodzi, ale głównie o to, że w tańcu można do drugiej osoby zbliżyć się bardziej niż w jakiejkolwiek innej względnie neutralnej sytuacji. Tym niemniej oczywistym mi się wydaje, że im bardziej dwoje ludzi do siebie przyciąga, tym bliższy jest to kontakt.

Burzowy napisał/a:

Pogo na weselu? No pewnie na jakimś tam bywały. Mi się udało z kolegami rozkręcić tylko w sylwestra pod ratuszem big_smile. Myślę, że to ciężka sprawa, bo to jednak zupełnie coś innego niż taniec i samo w sobie nie jest niczym ładnym.

Jeśli bywały, to musiały to być bardzo oryginalne wesela big_smile. Mnie pogo kojarzy się raczej z wyzwalaniem energii, dosyć chaotycznym zresztą, więc rozumie się samo przez się, że zmysłowym nazwać go trudno.

78

tanczylem w zespole piesni i tanca 

w 1996 bylem z nimi w niemczech

mielismy stroje krakowskie i goralskie

79 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-03-05 17:36:11)

Tak uwielbiam tańczyć. Mam styczność z bachatą, rumbą i jive.

Dla mnie taniec to pewna gra. A raczej symfonia duszy i ciała. Temperament odgrywa tutaj ogromna rolę. Odpowiedni taniec dwóch bliskich osób jest swoistym seksem na parkiecie.

Posty [ 66 do 79 z 79 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiety kochają mężczyzn, którzy tańczą!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024