wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 48 49 50 51 52 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,186 do 3,250 z 4,192 ]

3,186 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 08:42:18)

Odp: wiadomości na portalach randkowych
MagdaLena1111 napisał/a:

Jeszcze inny aspekt tego zagadnienia jest dla mnie interesujący. Ludzie patrzą na znajomości czy relacje przez pryzmat czegoś dla nich oczekiwanego, na czym skupiają całą uwagę. Jeżeli z danej znajomości nie wyjdzie związek to jest to „czas zmarnowany” a przecież czegoś mogli się nauczyć, czegoś może doświadczyli, coś po prostu mogą wynieść z każdej relacji.

Czy to nie jest cecha szukających "na siłę", "za wszelką cenę"? Z moich przypadkowych doświadczeń z takimi osobami wynika, że zazwyczaj nie pozostają z takich znajomości nawet zwykłe znajomości, przyjaźnie... Osoby takie często definitywnie kończą znajomość, niejednokrotnie z poczuciem żalu i pretensji o coś w rodzaju odtrącenia, odrzucenia.

MagdaLena1111 napisał/a:

Podobnie czasami na forum ludzie odnoszą się do wieloletnich związków, które się rozpadły, pisząc „zmarnowane lata” „5 lat w piach” itd. itp. Jakby to, czego w tej relacji doświadczyli, co otrzymali sami unieważniali.

Szkoda...

To poniekąd jestem w stanie zrozumieć - oceniamy związek przez pryzmat przyczyn, z powodu których się zakończył, nierzadko przez pryzmat sposobu, w jaki się zakończył, a nie przez pryzmat tego wszystkiego dobrego, co spowodowało, że w  ten związek weszliśmy i co nam przyniósł szczęśliwego (nie piszę tu o jakiś ekstremalnych sytuacjach).

Znerx napisał/a:
niepodobna napisał/a:

A zaglądasz na profile bez zdjęć? Raczej nie... A może są tam ciekawe opisy?

Przecież brak zdjęcia dużo mówi:
- jestem strasznie zakompleksiona/y i nie pokażę twarzy,
- mam żonę/męża/misia pysia i nie chcę żeby mnie ktoś zobaczył,
- skrajne problemy wizualne - co prawda to można załatwić jakimś "cool" zdjęciem z dziwnego kąta.

Naprawdę to idzie w aż takie dalekie interpretacje? Mimo że nie jestem bywalczynią owych portali mogę Ci podać jedną, bardzo błahą przyczynę braku zdjęcia - totalny brak fotogeniczności... tongue

Zobacz podobne tematy :

3,187 Ostatnio edytowany przez Capricornus (2019-07-12 08:49:57)

Raz mi pan napisał, że nie ma zdjęcia profilowego, ponieważ jest osobą publiczną big_smile

3,188

Capricornus napisał/a:

Raz mi pan napisał, że nie ma zdjęcia profilowego, ponieważ jest osobą publiczną big_smile

Hmm... A wiesz, że to wcale nie musiał być tani fabik. Ja też nie dałabym profilowego, może nie z powodu bycia osobą publiczną, bo nią nie jestem, ale jednak wolałabym w sprawach prywatnych pozostać dyskretna wink

3,189

Nie da się być tak niefotogenicznym by nie pstryknac sobie jednego normalnego zdjęcia. To już raczej przewrazliwienie na własnym punkcie, Sony. No i tu wracamy do minotaura bez oka smile. A na siłę to szuka każdy facet, bo tak to właśnie działa. Nie będziesz wykazywać wzmożonej inicjatywy, nie znajdziesz nikogo nigdy.

3,190 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 09:06:36)

Burzowy napisał/a:

Nie da się być tak niefotogenicznym by nie pstryknac sobie jednego normalnego zdjęcia. To już raczej przewrazliwienie na własnym punkcie, Sony. No i tu wracamy do minotaura bez oka smile. A na siłę to szuka każdy facet, bo tak to właśnie działa. Nie będziesz wykazywać wzmożonej inicjatywy, nie znajdziesz nikogo nigdy.

Zapewniam Cię, że się da big_smile
Ale Ty oczywiście wiesz lepiej, że jak nie, to minotaur tongue No nie?

3,191

Nie fotogeniczność oznacza zwykle, że ktoś, jak mawia jutuber moich dzieci, nie jest fajny z ryja. I koniec pieśni, ewentualnie inwestycja w profesjonalnego fotografa. Studio, światłocień potrafią czynić cuda.
Mam świetny link co do robienia sobie zdjęć na portale ale nie można wklejać wink

3,192

SonyXperia napisał/a:
Capricornus napisał/a:

Hmm... A wiesz, że to wcale nie musiał być tani fabik. Ja też nie dałabym profilowego, może nie z powodu bycia osobą publiczną, bo nią nie jestem, ale jednak wolałabym w sprawach prywatnych pozostać dyskretna wink

Oczywiście, że nie! Ale jak ktoś decyduje się skorzystać z portalu randkowego, to musi liczyć się z tym, że może zostać rozpoznany.

A odnośnie dyskrecji w sprawach prywatnych, to ktoś już tutaj wyżej ładnie to zanalizował: bez zdjęcia możesz liczyć co najwyżej na propozycje czysto erotyczne wink

3,193 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 09:25:09)

I na tym poprzestańmy w kwestii fotogeniczności big_smile

Oczywiście można zdjęcie wyretuszować, mniej lub bardziej, tylko czy to, w kontekście portali i prezentowania się na nich, nie jest formą oszustwa? wink

3,194

No cóż Sony, ja też nie wychodzę najlepiej na zdjęciach, chociaż z mordki jestem dość spoko, ale nie tak żeby się nie dało normalnego zdjęcia ogarnąć. Chociaż kto wie, może fajny z Ciebie minotaur hehhehe.

3,195 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 09:29:53)

Oko mam lekko z boku... Tak bardziej w prawo...

3,196 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-12 10:28:29)

A ze zdjęciem oczywiście nie? big_smile bo pp zdjęciu i dobry charakter widac? big_smile

Nie mam konta na takim portalu. ale wybieranie kogoś na podstawie wyglądu zewnętrznego wydaje się szalone. jak ktoś szuka kogoś na życie..
Powszechnie wiadome ze ładnym osobom towarzyszy efekt aureoli..
Myślę ze On trochę działa w druga stronę czyli fajna osobowość  wpływa na spostrzeganie wyglądu tez ale tylko chyba kobiety tak mają.. A mężczyźni bardzo na wygląd patrzą jednak i on jest im w stanie przyćmić inne cechy partnerki.i fajna która okaże się nie tak atrakcyjna jak myśleli to rozczarowanie.
W odwrotną stronę to przystojnoscia można uwieść chyba tylko bardzo młode kobiety..:)

Ciekawa rzecz.. Ogladalam wczoraj film  Fortepian..
Dawno temu go ogladalam jako młoda kobieta i nie mogłam się nadziwic czemu na kochanka wybrali Harveya Keitela o którym nie da się powiedzieć przystojniak zwłaszcza w tym filmie .. A po 20 latach juz mi nic nie zgrzytalo i mogłam spojrzeć  na niego oczami głównej bohaterki i zrozumieć dlaczego dala sobie palca odrabac za tego brzydala wink

3,197

Ela210 napisał/a:

A ze zdjęciem oczywiście nie? big_smile bo pp zdjęciu i dobry charakter widac? big_smile

Nie mam konta na takim portalu. ale wybieranie kogoś na podstawie wyglądu zewnętrznego wydaje się szalone. jak ktoś szuka kogoś na życie..
Powszechnie wiadome ze ładnym osobom towarzyszy efekt aureoli..
Myślę ze On trochę działa w druga stronę czyli fajna osobowość  wpływa na spostrzeganie wyglądu tez ale tylko chyba kobiety tak mają.. A mężczyźni bardzo na wygląd patrzą jednak i on jest im w stanie przyćmić inne cechy partnerki.i fajna która okaże się nie tak atrakcyjna jak myśleli to rozczarowanie.
W odwrotną stronę to przystojnoscia można uwieść chyba tylko bardzo młode kobiety..:)

Zgadzam się całkowicie.

3,198

Snake napisał/a:

Nie fotogeniczność oznacza zwykle, że ktoś, jak mawia jutuber moich dzieci, nie jest fajny z ryja.

Ja z pewnością nie jestem, ale nawet mi się zdarzy przeczytać, że jestem przystojny, no to ja już nie wiem Sony co z Tobą nie tak big_smile
Ostatnio nawet zostałem rozpoznany w urzędzie miasta przy okazji odbierania dowodu osobistego, pani mnie obcięła z góry na dół:

- A ja to pana kojarzę. Inna fryzura, krótsza broda, ale wciąż przystojniak.
- Przepraszam? Pani mówi do mnie?
- Nie, do siebie.
- Obawiam się że nie rozumiem, ale dziękuję, bardzo mi miło.
- Mhm...
- He he, czy my się znamy?
- Dobrze, proszę już iść, pański dowód, tam są drzwi, do widzenia żegnam.
- Nie nie, zaraz, chwila moment... to jakaś ukryta kamera, tak?
- Srak. Naprawdę mnie nie pamiętasz?
- No raczej. A powinienem?
- Oczywiście! Pisaliśmy ze sobą na portalu! Cham... Buc ignorant i cham!
- Ale po co ta agresja i przemoc słowna, no po co. Możesz jaśniej?
- Napisałam coś do ciebie, a ty mnie zignorowałeś. To nie było miłe, a poza tym mnie się nie ignoruje...
- Posłuchaj, jeśli to byłem ja, a nie wydaje mi się, no ale jeśli, załóżmy... to przepraszam, co mam jeszcze zrobić...
- Nie wiem co. Może na kawę zaprosić... czy gdzieś... taki duży i nie wie... ignorant...
- Już mówiłaś.
- Co...
- No że ten, ignorant.
- A weź...
- Dobra to zróbmy tak, ja sprawdzę w kalendarzu czy mam wolne terminy i pójdziemy na tą kawę. Tę.
- Nie chcę...
- Acha, to teraz mam cię prosić, tak?
- Tak...
- No dobra. Proszę?
- A kiedy?

No i teraz muszę iść. Chociaż w sumie... to chyba nawet chcę. Bardzo sympatyczna młoda dama.
Nieźle walnięta z tego co już widzę, ale no umówmy się, nie można mieć wszystkiego big_smile

P.S.
Oczywiście że od razu sprawdziłem i rzeczywiście tak było, że jak zaczęła stroić fochy na tym portalu, to ją po prostu olałem,
bo gadam jak człowiek z człowiekiem, a ta mi fuka i prycha, więc zapraszam wypier*** do działu księżniczek i królewien zapraszam.
Ale to jeszcze sobie wyjaśnimy przy okazji, na spokojnie. Póki co pełen luz i może w końcu złożę do kupy moją ulubioną wiertarkę...

3,199

Jakbys tak siebie rozebrał zamiast tej wiertarki i złożył z powrotem po wyciągnięciu tego elementu co przyciąga do wariatek i tego co przyciąga wariatki?

3,200

Ela210 napisał/a:

Jakbys tak siebie rozebrał zamiast tej wiertarki i złożył z powrotem po wyciągnięciu tego elementu co przyciąga do wariatek i tego co przyciąga wariatki?

Gdybym tylko wiedział który to ...

3,201

Snake napisał/a:

światłocień potrafią czynić cuda.

Dokładnie. Nie ma ludzi niefotogenicznych, tylko fotografowie są kiepscy.
Przecież granie światłocieniem to jest to, co robią kobiety z makijażem nakładając pudry, róże i rozświetlacze. W ten sposób można uwypuklić lub schować co trzeba.
No chyba że się należy do grupy wiecznie skrzywionych na zdjęciach, jak np. mój brat, to wtedy żaden światłocień nic nie wskóra :-D

3,202 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 11:13:05)

anderstud napisał/a:
Snake napisał/a:

Nie fotogeniczność oznacza zwykle, że ktoś, jak mawia jutuber moich dzieci, nie jest fajny z ryja.

Ja z pewnością nie jestem, ale nawet mi się zdarzy przeczytać, że jestem przystojny, no to ja już nie wiem Sony co z Tobą nie tak big_smile [...]

Wszystko po trochu ze mną nie tak big_smile Łącznie z tym jednym okiem lekko w prawą stronę... wink Ideału nie uświadczysz...

MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:

Przecież granie światłocieniem to jest to, co robią kobiety z makijażem nakładając pudry, róże i rozświetlacze. W ten sposób można uwypuklić lub schować co trzeba.
No chyba że się należy do grupy wiecznie skrzywionych na zdjęciach, jak np. mój brat, to wtedy żaden światłocień nic nie wskóra :-D

No nie. Sam fakt, że jest potrzebna jakaś korekta świadczy już o nie-fotogeniczności.

3,203

SonyXperia napisał/a:

Wszystko po trochu ze mną nie tak big_smile Łącznie z tym jednym okiem lekko w prawą stronę... wink

A próbowałaś ustawiać się drugim profilem? Czasem pomaga. Przynajmniej trochę smile

3,204

anderstud napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Wszystko po trochu ze mną nie tak big_smile Łącznie z tym jednym okiem lekko w prawą stronę... wink

A próbowałaś ustawiać się drugim profilem? Czasem pomaga. Przynajmniej trochę smile

Jedyne czego nie próbuję, to ustawiać się do zdjęć... wink
Po prostu nie cierpię się fotografować ani być fotografowana.

3,205

SonyXperia napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:

No nie. Sam fakt, że jest potrzebna jakaś korekta świadczy już o nie-fotogeniczności.

No nie, jak ktoś ma np. głęboko osadzone oczy, to nieodpowiednie oświetlenie tylko spotęguje ten efekt, a właściwe zniweluje.

3,206 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 11:22:57)

MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

No nie, jak ktoś ma np. głęboko osadzone oczy, to nieodpowiednie oświetlenie tylko spotęguje ten efekt, a właściwe zniweluje.

Nie mówię o mankamentach czy cechach charakterystycznych urody, lecz o czymś, co się ogólne nazywa "niekorzystnym" efektem wizualnym na zdjęciu.

3,207

SonyXperia napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Nie mówię o mankamentach czy cechach charakterystycznych urody, lecz o czymś, co się ogólne nazywa "niekorzystnym" efektem wizualnym na zdjęciu.

Właśnie taki niekorzystny efekt, który można uwypuklić lub zniwelować światłocieniem podałam wcześniej.
Nie ma niekorzystnego efektu na zdjęciach. Ludzie albo mają regularne rysy i wówczas zawsze wyjdą świetnie, albo nie mają regularnych rysów i wtedy źle dobrane oświetlenie spotęguje tylko ten efekt.

3,208

MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

[...]Nie ma niekorzystnego efektu na zdjęciach. [...]

Jest. Moja twarz na zdjęciach wygląda niekorzystnie big_smile I nie przeskoczymy tego efektu. Dlatego nie lubię zdjęć z zaskoczenia ani też pozowanych. Mało tego, przed każdym aparatem czy to w warunkach naturalnych czy też profesjonalnych zaczynam robić jakieś glupie miny - nie czuję się swobodnie. I nie ma siły która by to pozwoliła przeskoczyć wink

3,209

Dlatego jak już ktoś chce dawać zdjęcia to może zainwestować w profesjonalistę trzeba? smile
ale żeby nie przedobrzyć, bo potem klapa:)
są jednak ludzie, którzy na zdjęciach jakichkolwiek wygladają lepiej niż w rzeczywistości i tacy co święty boże nie pomoże..:))
chociaż jak ogląda się programy z przemianami ludzi to widać, że można duuuużo zrobić a nie każdy rodzi się Monicą Belucci..

3,210

Znerx napisał/a:
niepodobna napisał/a:

A zaglądasz na profile bez zdjęć? Raczej nie... A może są tam ciekawe opisy?

Przecież brak zdjęcia dużo mówi:
- jestem strasznie zakompleksiona/y i nie pokażę twarzy,
- mam żonę/męża/misia pysia i nie chcę żeby mnie ktoś zobaczył,
- skrajne problemy wizualne - co prawda to można załatwić jakimś "cool" zdjęciem z dziwnego kąta.

It's a trap cool

ps.
A tak to trzeba iść w ilość. Statystyka zawsze działa, jak n -> ∞ to szanse powodzenia -> 1.
wink

Otóż to.
Poza tym mnie osobiście zdjęcia powiedziałyby więcej niż słowa. Może dlatego, że bawię się sporo aparatem, mam wyostrzone oko. Bynajmniej nie mówię tu o urodzie, akurat nie zwróciłabym uwagi na typowego alvaro smile

A opis.... Hm... Może być autentyczny, może być skopiowany, sklejony z setek innych, może być napisany przez kogoś z lekkim piórem (jakby się uśmiechnąć do anderstuda, machnąłby taki opis na kolanie pomiędzy przykręceniem 2 śrubek big_smile). Może być napisany spontanicznie albo opracowywany wiele godzin.

Mnie kilka zdań zamienionych w rozmowie powiedziałoby wiele więcej, niż opis.

3,211

No kontekst fotografii to już coś powie.Ale sama twarz? Tego nawet w realu póki ktoś się nie odezwie  nie poznam.
I oczywiście najwięcej po rozmowie można ocenić.
Może niektórzy poznają po twarzy od razu i ich ocena jest trafna?
Moja że nie jest to wiem na pewno, bo dużo miałam i mam zaskoczeń w obie strony, więc może dlatego dla mnie to niewiarygodne narzędzie.. a innym się przydaje.

3,212

SonyXperia napisał/a:

nie czuję się swobodnie.

Brak swobody przed aparatem może być główna przyczyną tego, że późniejszy efekt nie jest zadawalający.
Starzy ludzie pięknie wychodzą na zdjęciach. Im jest przeważnie wszystko jedno, jaki będzie efekt ;-)

3,213

Ja osobiście nie lubie być fotografowany i chyba od 6 lat nie znajduję się na żadnym zdjęciu.
Sam wolę skupiać się na przestrzeni. Zwykle nie interesują mnie ludzi, pod warunkiem, że nie są składową całej kompozycji.

3,214 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 12:14:57)

MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

nie czuję się swobodnie.

Brak swobody przed aparatem może być główna przyczyną tego, że późniejszy efekt nie jest zadawalający.
Starzy ludzie pięknie wychodzą na zdjęciach. Im jest przeważnie wszystko jedno, jaki będzie efekt ;-)

Być może. Niemniej jednak mam znajomą 56latkę, która na zdjęciach wygląda minimum 10-15 lat wstecz wink Po prostu młodziej, i jakoś tak ładniej. A ja mam jakoś tak jakby na odwrót big_smile

Zresztą, ileż razy można usłyszeć to klasyczne właśnie rozczarowanie typu "na zdjęciu wyglądała ładnie a w rzeczywistości to nie to". Poza tym nie ma dwóch takich samych zdjęć. Czasem jedna i ta sama osoba na jednym zdjęciu wygląda niekorzystnie, na innym prezentuje się trochę lepiej. Szczerze mówiąc, gdybym była klientem portalu randkowego, wolałabym opis a potem spotkanie na żywo, bo tak czy siak, tym realnym wyglądem można się zdrowo rozczarować wink

3,215 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-07-12 12:15:04)

Ja wychodzę najlepiej na zdjęciach z zaskoczenia. Na tych pozowanych wyglądam drętwo, nienaturalnie. Jeśli to nie jest przypadkowa fota, to lepsze będzie selfie od zdjęcia zrobionego przez kogoś.
Przy tym w niektórych rodzajach oświetlenia może być dramat, bo mam dość ostre rysy. W innym świetle całkiem spoko.
Ogólnie, to wychodzę na tych zdjęciach mocno nierówno.

3,216 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-12 12:27:19)

Chyba najbardziej obiektywny jest real jednak.
Tylko że tak jak Panie boją się spotkać kogoś kto odrzuci je zachowaniem, stylem bycia, tak u Panów obawa dotyczy spotkania nieatrakcyjnej partnerki?
Tylko po co deklaracje, że szukamy kobiety fajnej z charakteru, skoro szkoda czasu na pisanie- a tu charakter można poznać, czy na spotkanie, jak nie było zdjęcia? Potem wybierają "fajną z ryja" czyli fotogeniczną big_smile bo to w realu różnie może być i już wszystko co powiedzą śliczne usta i długie nogi jest super?
No to jak super to wszystko gra? smile

3,217 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 12:30:32)

Ela210 napisał/a:

Tylko że tak jak Panie boją się spotkać kogoś kto odrzuci je zachowaniem, stylem bycia, tak u Panów obawa dotyczy spotkania nieatrakcyjnej partnerki?
Tylko po co deklaracje, że szukamy kobiety fajnej z charakteru, skoro szkoda czasu na pisanie- a tu charakter można poznać, czy na spotkanie, jak nie było zdjęcia?

I Ela, po raz kolejny, trafia w punkt. Nie słyszałam jeszcze o facecie, który dawałby szansę dziewczynie, która z wyglądu nie do końca mu się podoba, a która ma fajny charakter, osobowość. Taka sytuacja kończy się zawsze jedynie narzekaniem, jakiego to facet ma pecha big_smile

W kwestii wyglądu panowie nie idą na żadne ustępstwa, kompromisy.

3,218

Ela210 napisał/a:

Tylko po co deklaracje, że szukamy kobiety fajnej z charakteru, skoro szkoda czasu na pisanie- a tu charakter można poznać, czy na spotkanie, jak nie było zdjęcia? Potem wybierają "fajną z ryja" czyli fotogeniczną big_smile bo to w realu różnie może być i już wszystko co powiedzą śliczne usta i długie nogi jest super?

OK, jeśli nawet chodzi tylko o wygląd, to najwyżej się okaże na spotkaniu, że im babka nie pasuje mimo uprzedniego wrażenia, że jest fajna. Jakieś ryzyko? Problem?
Problem jest w tym, że ma być szybko i tanio, jak już pisałam.

3,219

Szczerze powiem, chociaż nie mogę narzekać na dary natury w tym względzie- po co mi na życie gość, przy którym nie można spokojnie  dojść do 50, 60 , 70 lat? Dlaczego miałabym w niego angażować swoje emocje? A na to Panowie narzekają- brak zaangażowania?

3,220 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-12 12:37:03)

SonyXperia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Tylko po co deklaracje, że szukamy kobiety fajnej z charakteru, skoro szkoda czasu na pisanie- a tu charakter można poznać, czy na spotkanie, jak nie było zdjęcia?

I Ela, po raz kolejny, trafia w punkt. Nie słyszałam jeszcze o facecie, który dawałby szansę dziewczynie, która z wyglądu nie do końca mu się podoba, a która ma fajny charakter, osobowość. Taka sytuacja kończy się zawsze jedynie narzekaniem, jakiego to facet ma pecha big_smile

No i właśnie dlatego kobiecy profil bez zdjęcia na portalu randkowym mija się z celem, bo co najwyżej zainteresują się takim profilem poszukiwacze „ukrytego piękna”, co biorąc pod uwagę powyższe zwiastuje albo jakąś ekscentryczną dziwaczność, albo własną niepewność i kompleksy.

3,221 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 12:41:53)

niepodobna napisał/a:
Ela210 napisał/a:

OK, jeśli nawet chodzi tylko o wygląd, to najwyżej się okaże na spotkaniu, że im babka nie pasuje mimo uprzedniego wrażenia, że jest fajna. Jakieś ryzyko? Problem?
Problem jest w tym, że ma być szybko i tanio, jak już pisałam.

Tak, myślę, że jest to właśnie problem "straty czasu".
To raczej kobieta z miłą chęcią spędzi czas z mężczyzną który nawet nie odpowiada jej wizualnie, o ile będzie ciekawie, a pan intelektualnie i osobowościowo interesujący. Mężczyzna, raczej z takiego spotkania będzie się chciał jak najszybciej ewakuować wink

MagdaLena1111 napisał/a:

No i właśnie dlatego kobiecy profil bez zdjęcia na portalu randkowym mija się z celem, bo co najwyżej zainteresują się takim profilem poszukiwacze „ukrytego piękna”, co biorąc pod uwagę powyższe zwiastuje albo jakąś ekscentryczną dziwaczność, albo własną niepewność i kompleksy.

Z tego też względu portale randkowe uważam za "wystawianie się na sprzedaż" a i tak kupujący nie ma gwarancji czy nie kupił mimo to kota w worku wink

3,222

Ela tu widzę próbuje przemycic bajki o charakterze i wyglądzie. Soreczka, ale chłopy już dawno przestały w to wierzyć. Jak taki cud z charakteru chłopak jest to trafia do friendzone. A to, że ma być zaradny/szmalowny, meski itd to korzysciowe/seksualne jest, to nie to samo co bycie miłym, kulturalnym itd. Faceci bardziej patrzą na charakter.

3,223 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-12 12:44:56)

Tak, to ja chcę poszukiwacza ukrytego piękna smile Takiego dziwaka chcę.
Bo na znajdywaczy nieukrytego natykam się ciągle wychodząc z domu.

Burzowy smile) dcyduje o tym wiele rzeczy- sam dobry charakter nie wystarcza niestety..
tak jak u wielu Panów nie wystarcza wygląd-- ale jest barierą, prawda?

3,224

Ela210 napisał/a:

Szczerze powiem, chociaż nie mogę narzekać na dary natury w tym względzie- po co mi na życie gość, przy którym nie można spokojnie  dojść do 50, 60 , 70 lat? Dlaczego miałabym w niego angażować swoje emocje? A na to Panowie narzekają- brak zaangażowania?

Nie trzeba wybiegać tak daleko. Po co gość, któremu szkoda szkoda czasu na normalną rozmowę?

3,225

Eeee....dziewczyny. Chyba chcecie oszukać naturę :-D

Ela, chyb anie za bardzo wiesz, jaką ekscentryczną dziwaczność miałam na myśli. Taki typ raczej nie doceni głębi emocjonalnej ;-)

3,226 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 12:45:22)

Burzowy napisał/a:

Ela tu widzę próbuje przemycic bajki o charakterze i wyglądzie. Soreczka, ale chłopy już dawno przestały w to wierzyć. Jak taki cud z charakteru chłopak jest to trafia do friendzone. A to, że ma być zaradny/szmalowny, meski itd to korzysciowe/seksualne jest, to nie to samo co bycie miłym, kulturalnym itd. Faceci bardziej patrzą na charakter.

Tak? To dlaczego w stopce masz "Podobasz mi się" zamiast "Lubię z Tobą rozmawiać"? big_smile

Ela210 napisał/a:

Tak, to ja chcę poszukiwacza ukrytego piękna smile Takiego dziwaka chcę.
Bo na znajdywaczy nieukrytego natykam się ciągle wychodząc z domu.

Burzowy smile) dcyduje o tym wiele rzeczy- sam dobry charakter nie wystarcza niestety
tak jak u wielu Panów nie wystarcza wygląd-- ale jest barierą, prawda?

Wszyscy dobrze wiemy, że jest zaporą nie do przejścia wink

3,227 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-07-12 12:45:59)

SonyXperia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

"Nie ma ludzi brzydkich, tylko zaniedbani" big_smile
Prawdę powiedziawszy, to jak widzę po części koleżanek tatuaż zrobiony to tu, to tam dla szpanu, bez żadnego znaczenia to faktycznie na żadne kompromisy iść nie zamierzam.
Z drugiej strony, jak ktoś pracuje nad swoim wyglądem, dba o cerę, formę, to dlaczego ma tego nie wymagać od partnerki?

niepodobna napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie trzeba wybiegać tak daleko. Po co gość, któremu szkoda szkoda czasu na normalną rozmowę?

Nie bez powodu jest mistrzem w gildii zawodowej big_smile

3,228

Lucyfer666 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Prawdę powiedziawszy, to jak widzę po części koleżanek tatuaż zrobiony to tu, to tam dla szpanu, bez żadnego znaczenia to faktycznie na żadne kompromisy iść nie zamierzam.
Z drugiej strony, jak ktoś pracuje nad swoim wyglądem, dba o cerę, formę, to dlaczego ma tego nie wymagać od partnerki?

ale tu nie o to chodzi- jak najbardziej jestem za dbaniem o wygląd i sama o to dbam. I nie zapuszczę się by szukać lepszego faceta.:D
Ale nie chcę być przez to oceniana. I chyba nieliczne chcą. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność

3,229 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-12 12:49:44)

SonyXperia napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Z tego też względu portale randkowe uważam za "wystawianie się na sprzedaż" a i tak kupujący nie ma gwarancji czy nie kupił mimo to kota w worku wink

Sony, bo to jest oparte na popularnym stwierdzeniem, które niesie w sobie wiele prawdy, że przyciąga się wyglądem a zatrzymuje charakterem.
Ciekawe w sumie, czy w tym temacie jest równouprawnienie. Chyba panie jednak szybciej skreślą „pustego” pięknisia.

3,230 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-12 12:53:40)

Lucyfer666 napisał/a:

Nie przekręcaj kota ogonem. Wiadomo, że chodzi o cechy antropologiczne tongue

MagdaLena1111 napisał/a:

Sony, bo to jest oparte na popularnym stwierdzeniem, które niesie w sobie wiele prawdy, że przyciąga się wyglądem a zatrzymuje charakterem.

Co do zasady... wink

3,231

MagdaLena1111 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Kolejny raz muszę się zgodzić. Nie ma takiego zjawiska, jak facet nie stawiający wyglądu na 1 miejscu. Jeżeli tak twierdzi i np. akceptuje brzydotę, to albo uważa, że na nic lepszego go nie stać (kompleksy, a dla tak 'wybranej' partnerki raczej poniżająca sprawa), albo ma dziwne skłonności, dziwaczne fetysze ip.

3,232

Tylko pytanie, kogo się przyciąga wyglądem w 1 kolejności? No powiedz Magdalena, jaki facet z tłumu wyrwie się 1 szy do atrakcyjnej babki?

3,233

Ela210 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

ale tu nie o to chodzi- jak najbardziej jestem za dbaniem o wygląd i sama o to dbam. I nie zapuszczę się by szukać lepszego faceta.:D
Ale nie chcę być przez to oceniana. I chyba nieliczne chcą. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność

Ale nikt nie wpada w skrajność. Kiedyś jedna z użytkowniczek to dobrze podsumowała - Nikt nie wybierze na partnera osobę, z którą nie będzie chciała iść do łóżka.

Zawsze zwracaliśmy uwagę na aparycję i to się nie zmieniło.

3,234

SonyXperia napisał/a:

Jest. Moja twarz na zdjęciach wygląda niekorzystnie big_smile I nie przeskoczymy tego efektu. Dlatego nie lubię zdjęć z zaskoczenia ani też pozowanych. Mało tego, przed każdym aparatem czy to w warunkach naturalnych czy też profesjonalnych zaczynam robić jakieś glupie miny - nie czuję się swobodnie. I nie ma siły która by to pozwoliła przeskoczyć wink

Powiedzmy, że dwie znajome w kategoriach urody porównywalne. Nie będę oceniał na ile tongue ale jedna, to takie fotograficzne zwierzę i zawsze potrafi się do zdjęcia ustawić, zrobić dobrą minę, uśmiechnąć, puścić oko i wychodzi nieźle.

Z drugiej strony, obserwuję trochę kobitek w sieci. Te o twarzach ładnych, zgrabnych i z jednej sztancy przewijam. Moją ulubienicą jest kobitka, o której na pewno nie można powiedzieć, że ma klasycznie piękną twarz. Być może wiele osób nie zdołałoby określić ją nawet ładną wink No i dlatego została moją ulubienicą, wybaczyłem jej nawet niewątpliwą ingerencję w kształt cycków lol

3,235

Ela210 napisał/a:

Tylko pytanie, kogo się przyciąga wyglądem w 1 kolejności? No powiedz Magdalena, jaki facet z tłumu wyrwie się 1 szy do atrakcyjnej babki?

O portalach randkowych rozmawiamy, a tam „towar na półce” oznacza dostępność, więc po uniwersalną atrakcyjność wystartuje każdy.

3,236 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-12 13:02:42)

A my na inne rzeczy  i nic się nie zmieniło.
Dlatego mężczyzni zwłaszcza młodzi zbytnio przywiązują wagę do swojej aparycji- która nie daje im takiej przewagi jak sądzą, a niedoceniają  swojego charakteru, który jest ich atutem:)
Oceniają się niżej lub wyżej od tego jak spostrzegają ich kobiety. smile
Nawet jak gość ma  dużą kasę i świetny wygląd,to nie to przyciąga kobiety samo w sobie- tylko idąca za tym pewność siebie i spokój.
A te ostatnie mogą z innych rzeczy wypływać.

3,237

Ela210 napisał/a:

Dlatego mężczyzni zwłaszcza młodzi zbytnio przywiązują wagę do swojej aparycji- która nie daje im takiej przewagi jak sądzą, a niedoceniają  swojego charakteru, który jest ich atutem:)

Jak definiujesz pojęcie "młodzi", co definiujesz w znaczeniu słowa "charakter" - jakie cechy itd.?

3,238

Ela210 napisał/a:

Czyli ładna kobieta może sobie tylko strzelić w łeb?

Przecież facetom i tak więcej kobiet się podoba, niż nie podoba. Śmiesznie czytać jak wszystkie opowiadacie te pierdoly, a potem dzieje się to co się dzieje...

3,239 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-12 13:06:01)

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jak definiujesz pojęcie "młodzi", co definiujesz w znaczeniu słowa "charakter" - jakie cechy itd.?

młodzi- do 30.
charakter- to wszystko poza wyglądem, co definiuje człowieka- głównie podejscie do ludzi, życia i inteligencja- tu nie ma sprawiedliwości cecha wrodzona i moim zdaniem należy szukać zbliżonego partnera..

3,240

Ela210 napisał/a:

Nawet jak gość ma  dużą kasę i świetny wygląd,to nie to przyciąga kobiety samo w sobie- tylko idąca za tym pewność siebie i spokój.

Pewność siebie tak, ale spokój już niekoniecznie.
Popatrz na forum, pełno tu zwolenniczek aroganckiej buty, albo niestabilności emocjonalnej, albo pyszałkowatej wyższości. To są pochodne pewności siebie, zawsze atrakcyjnej, ale ze spokojem (ja tu akurat jestem przy Tobie :-)) to nie ma zbyt wiele wspólnego.

3,241

Burzowy napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Przecież facetom i tak więcej kobiet się podoba, niż nie podoba. Śmiesznie czytać jak wszystkie opowiadacie te pierdoly, a potem dzieje się to co się dzieje...

nie smile Łeb przydaje się do myślenia smile by odróżnić ziarno od plew smile)

3,242

MagdaLena1111 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Pewność siebie tak, ale spokój już niekoniecznie.
Popatrz na forum, pełno tu zwolenniczek aroganckiej buty, albo niestabilności emocjonalnej, albo pyszałkowatej wyższości. To są pochodne pewności siebie, zawsze atrakcyjnej, ale ze spokojem (ja tu akurat jestem przy Tobie :-)) to nie ma zbyt wiele wspólnego.

Ale z Pana rozrywkowego się wyrasta.. Chociaż są znudzone mężatki co na takich polecą i nie poradzisz.. smile

3,243 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-07-12 13:11:17)

Aaaa to za wyglądem kobiecym idzie to, że będzie dobra żona i matką smile)))). I tylko to przyciąga!

3,244

Burzowy napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie, Burzowy. To jest świadomość pewnych mechanizmów. A śmiesznie to się robi człowiekowi wtedy, kiedy będąc ich świadomym obserwuje się jedynie pewnie działania wink

3,245

niepodobna napisał/a:
Ela210 napisał/a:

A choćby dlatego, że osoba atrakcyjna ( i nie mówię tu o atrakcyjności wizualnej), ma w swoim życiu mnóstwo ciekawych rzeczy do zrobienia, dla siebie i dla innych. Doba ma tylko 24 godziny i mnie osobiście byłoby szkoda poświęcać czas dla kogoś, kto prawdopodobnie ma coś do ukrycia (czytaj - żonę/partnerkę za ścianą).
Dla mnie zdjęcie to byłby też komunikat - nie wstydzę się, że szukam kogoś do związku, nie boję się plotek, akceptuję siebie, swój wygląd, swój wiek, swoje ciało.

3,246

Szczerze Elu to szanuję Twoje zdanie...
Może zabrzmi to głupio, ale wyrosłem z takiego podejścia, bo ostatecznie praktyka okazuje się być inna.

Teraz mowa o charakterze - potem pada argument, że mitycznej chemii nie ma... albo chemia jest i czegoś innego brakuje... i tak w koło Macieju.
Mam nieodparte wrażenie, że płeć brzydka po prostu zaadoptowała podobny system selekcji.

3,247

Burzowy napisał/a:

Aaaa to za wyglądem kobiecym idzie to, że będzie dobra żona i matką smile)))). I tylko to przyciąga!

Niektórym to wystarcza :-D

3,248

Przyciąga też spokój wynikający ze zgody na siebie i swoje życie, jakiejś samoakceptacji. Brak szarpania się. A to nie musi znaczyć, że w tym życiu wszystko jest super. Ani nie musi znaczyć, że ten ktoś siebie samego uważa za cud.
Buta, arogancja i poczucie wyższości to cechy, które skreślają w moich oczach każdego.
Ale niektórym się to myli z pewnością siebie. Tzn. może to jest jakiś jej rodzaj, ale nie ten atrakcyjny.

3,249 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-12 13:25:23)

Burzowy napisał/a:

za wyglądem geny.. no to może gość powinien wziąć zdrową, ładną i zamknąć w piwnicy by była pewność że tylko jego dzieciaki urodzi i być happy?
rzecz w tym, że psychiczne potrzeby też są, nie tylko biologiczne? i czasem się kłócą się z sobą?
No to jak dla mężczyzny wygląd jest taki ważny, to kto tu jest kierującą się popędami płcią?
Nie tylko kobiety?

Mityczna chemia jest.I wcale jej nie zaprzeczam. Tylko że niekoniecznie ma tylko biologiczne żródło- ale też psychologiczne.
Co potwierdzają internetowe znajomości i to co się może dziać w mózgu gdy nawet kogoś nie widzimy.
Natomiast zgodzę się, że mężczyżni potrafią mocniej kierować się siłą woli i racjonalności- czego ja osobiście zazdroszczę i staram się przyswoić jako brakujący mi wcześniej element..:D

3,250 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-12 13:21:54)

niepodobna napisał/a:

Buta, arogancja i poczucie wyższości to cechy, które skreślają w moich oczach każdego.
Ale niektórym się to myli z pewnością siebie. Tzn. może to jest jakiś jej rodzaj, ale nie ten atrakcyjny.

Weź pod uwagę, źe to może dotyczyć Ciebie, ale niekoniecznie inne kobiety.
Ile razy przecierałaś tu oczy ze zdumienia czytając opowieści o związkach, z których sama już dawno byś uciekała w podskokach, a ich autorki tak bardzo kochają... :-/

PS Sorki za literówki, ale to mój tel

Posty [ 3,186 do 3,250 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 48 49 50 51 52 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024