wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 33 34 35 36 37 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,211 do 2,275 z 4,192 ]

2,211

Odp: wiadomości na portalach randkowych
Lucyfer666 napisał/a:

Nie, nie, to nawet nie o to chodzi smile
Co po prostu obecnie to kwestia podejścia. W środę człowiek poznał, przez większość czasu oczywiście inicjował i wręcz czasami lekko za język pociągnął, a dzisiaj dostaję tekst "że w sumie możemy ze sobą chodzić, ale chciałabym, żebyś pozwolił mi sypać z innymi".
Niby spoko, że z czymś takim wyskoczyła teraz, a nie za dwa tygodnie, ale mimo wszystko.

Nie chcę źle zabrzmieć, ale jak tak gadam ze znajomymi to naprawdę zastanawiam się czy my jacyś za ambitni nie jesteśmy. Po prostu zniechęcenia trafia nas, bo na dłuższą metę nie widzimy sensu cokolwiek działać, kiedy większość dziewczyn młodszych od nas po prostu jest mówiąc brzydko... pusta. Tu plotki, tu imprezka, tu Big Brother czy inny syf, a przychodzi o czymkolwiek pogadać, czy jakiejkolwiek pasji, to takowej to ze świecą szukać. Na dłuższą metę ileż razy człowiek może wychodzić z inicjatywą, czasami znosić te smęty, ciągnąć za język, żeby dziewczyna łaskawie cokolwiek więcej powiedziała, skoro i tak jest olewka. Ilość księżniczek-atencjuszek w przedziale 23-27, jest po prostu dramatyczna.

Po prostu, jak facet, który woli trochę stabilizację, ma myśleć o czymś poważnym, kiedy dosyć sporo jednostek zachowuje się, jak niedowartościowane dzieci. Na dłuższą metę to po prostu mówiąc lekko wkurza. Proste, że człowiek ma swoje potrzeby, ale to jest już nie tyle zniechęcające, co odrzucające.

To może trzeba spróbować z trochę starszymi? Ta różnica wieku i tak szybko się zatrze.

Mam córkę w tym przedziale wiekowym, ma fajnego chłopaka, większość jej koleżanek właśnie wychodzi za mąż, albo planuje za rok czy dwa. Zazwyczaj to są związki, które się zaczęły kilka lat wcześniej, na studiach.

Zobacz podobne tematy :

2,212

Burzowy napisał/a:

Niemal spróbowałas usprawiedliwić to fatalne zachowanie laski big_smile.

Nie. Staram się zorientować jak Lucyfer gotuje tongue

2,213

Lucyfer, a może ona pomyślała, że zamyślasz kolację ze śniadaniem, tylko to się nazywa obiad? wink a dla niej trochę za szybko to by było?

A serio, to bardzo głupie. Ja bym doceniła, że gość chce coś dla mnie ugotować, bo to się musi chcieć, a iść do knajpy to po linii najmniejszego oporu : )

Ale coś mnie zastanawia. Piszesz:
"...bo na dłuższą metę nie widzimy sensu cokolwiek działać, kiedy większość dziewczyn młodszych od nas po prostu jest mówiąc brzydko... pusta. "
A czy koniecznie musi być młodsza? W równym wieku nie może być? Jeśli podstawowym kryterium jest koniecznie młodszy wiek (zapewne w pakiecie z urodą i wizerunkiem ze zdjęć z instagrama?), to siłą rzeczy na inne sprawy zwracasz mniejszą uwagę przy wyborze i to może być część odpowiedzi, dlaczego tak trafiasz. Ja nie wierzę, że nie widać prędzej, czy dziewczyna ma coś w głowie. Widać, że nie bardzo ma, ale pewnie przy określaniu targetu nie ma to żadnego znaczenia.

2,214 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-06-08 22:21:33)

niepodobna napisał/a:

Lucyfer, a może ona pomyślała, że zamyślasz kolację ze śniadaniem, tylko to się nazywa obiad? wink a dla niej trochę za szybko to by było?

A serio, to bardzo głupie. Ja bym doceniła, że gość chce coś dla mnie ugotować, bo to się musi chcieć, a iść do knajpy to po linii najmniejszego oporu : )

"...bo na dłuższą metę nie widzimy sensu cokolwiek działać, kiedy większość dziewczyn młodszych od nas po prostu jest mówiąc brzydko... pusta. "
A czy koniecznie musi być młodsza? W równym wieku nie może być? Jeśli podstawowym kryterium jest koniecznie młodszy wiek (zapewne w pakiecie z urodą i wizerunkiem ze zdjęć z instagrama?), to siłą rzeczy na inne sprawy zwracasz mniejszą uwagę przy wyborze i to może być część odpowiedzi, dlaczego tak trafiasz. Ja nie wierzę, że nie widać prędzej, czy dziewczyna ma coś w głowie. Widać, że nie bardzo ma, ale pewnie przy określaniu targetu nie ma to żadnego znaczenia.

Kryterium wiekowe nie ma do końca znaczenia. Wtedy łatwiej było w danym przedziale wiekowym, bo obracałem się w środowisku studenckim. Rówieśniczki czy niewiele starsze też wchodzą w grę, bo tu bardziej kwestia wchodzi w tym, jak kto i co ma poukładane w głowie. Co do urody to różne były, ale no już nie ukrywajmy, że dana osoba musi nam się fizycznie podobać big_smile

Co do cech to bez urazy, ale jak widać z wątków niektórzy dowiadują się pewnych rzeczy po latach.

SonyXperia napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Niemal spróbowałas usprawiedliwić to fatalne zachowanie laski big_smile.

Nie. Staram się zorientować jak Lucyfer gotuje tongue

Zależy co lub kogo tongue

2,215

Nie sądzę by 23 latka, która ma siano w głowie nagle w wieku 28 lat zmieniła się w super ekstra lux osobę. Ani w wieku 38 lat, ani zapewne nigdy. Jeszcze rzaaadko w takie przemiany u faceta bym uwierzył, ale kobity dziś nie mają czasu na refleksje, bo i tak każde najgorsze ich zachowanie jest akceptowane lub wręcz popierane przez rzesze desperatów. A więc po co ma się zmieniać, skoro ma adoratorów/popierających? Temu argument wieku bym wyrzucił do kosza.

2,216

Lucyfer666 napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Kryterium wiekowe nie ma do końca znaczenia. Wtedy łatwiej było w danym przedziale wiekowym, bo obracałem się w środowisku studenckim. Rówieśniczki czy niewiele starsze też wchodzą w grę, bo tu bardziej kwestia wchodzi w tym, jak kto i co ma poukładane w głowie.

Ja nie pytam, kiedy było łatwiej wyhaczyć laskę z danego przedziału wiekowego, tylko dlaczego musi albo powinna być młodsza.
"Wchodzą w grę" brzmi trochę tak, jakby to była tylko gorsza opcja. Na wypadek, jeśli lepsza, czyli młodsza, się nie trafi, to rozważysz taką w swoim wieku albo ze 2 lata starszą, bo może chociaż ma coś w głowie...
Wnioskuję, że masz około 30 lat albo niewiele więcej. Naprawdę 30-latki są dla Ciebie ze stare i już nieatrakcyjne, mogą być tylko opcją awaryjną?

Lucyfer666 napisał/a:

Co do urody to różne były, ale no już nie ukrywajmy, że dana osoba musi nam się fizycznie podobać big_smile

Ależ nikt tego nie próbuje ukrywać. Tylko ta uroda to może być dla jednego 100%, dla innego, powiedzmy, 50%.
Pytanie, gdzie jesteś.

Lucyfer666 napisał/a:

Co do cech to bez urazy, ale jak widać z wątków niektórzy dowiadują się pewnych rzeczy po latach.

Niektórzy. Ale to nie Twój przypadek. Ty dowiadujesz się dużo szybciej.

2,217 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-06-08 22:49:19)

Burzowy napisał/a:

Nie sądzę by 23 latka, która ma siano w głowie nagle w wieku 28 lat zmieniła się w super ekstra lux osobę. Ani w wieku 38 lat, ani zapewne nigdy. Jeszcze rzaaadko w takie przemiany u faceta bym uwierzył, ale kobity dziś nie mają czasu na refleksje, bo i tak każde najgorsze ich zachowanie jest akceptowane lub wręcz popierane przez rzesze desperatów. A więc po co ma się zmieniać, skoro ma adoratorów/popierających? Temu argument wieku bym wyrzucił do kosza.

Ja nie wiem na jakiej podstawie Ty takie wnioski wyciągasz. Wyobraź sobie że ludzie wcześniej czy później dojrzewają a wyjątki jedynie potwierdzają regułę.

@Lucyfer, nic dziwnego, że panna wiała, jak jej smażenia w kotle zaproponowałeś tongue

2,218

Co to znaczy dojrzewają? To jest pusty slogan niemalże. Jak gdyby z dojrzałością przychodziło jakieś objawione dobro i nas odmieniało. Czyli rozumiem osoby dojrzałe nie robią złych rzeczy? Lol. Może właśnie to Ty popracuj nad wnioskami, Sony wink.

2,219

Burzowy napisał/a:

Co to znaczy dojrzewają? To jest pusty slogan niemalże. Jak gdyby z dojrzałością przychodziło jakieś objawione dobro i nas odmieniało. Czyli rozumiem osoby dojrzałe nie robią złych rzeczy? Lol. Może właśnie to Ty popracuj nad wnioskami, Sony wink.

Zmieniają się. Zapewniam Cię, że to się dzieje. Pożyjesz, doświadczysz tego, zrozumiesz.

2,220

Nie, to Ty umrzesz w niewiedzy. Czym jest dla Ciebie dojrzewanie ja się pytam? Ludzie nie zmieniają się magicznie, tylko wpierw zauważają potrzebę zmian i wtedy latami na to pracują. A lasia, która jest (tu wstaw zestaw skrajnie złych cech), a do tego jest ciągle popierana przez otoczenie i każdy jej nadskakuje nie zauważy POTRZEBY ZMIAN. Chyba, że dla Ciebie tym dojrzewaniem jest fakt, że kobieta w wieku 33 lat nagle stwierdza, że to ostatni dzwonek na dziecko/ojca dziecka i trzeba zacząć bawić się w jakieś śluby żeby zabezpieczyć się finansowo, lol.

2,221 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-06-08 23:01:09)

Ludzie dojrzewają przez doświadczenia, a nie przez upływ czasu. I każdy zgodnie z własnymi możliwościami i chęcią pracy nad sobą.
60 letnie dzidzie- piernik to nie jest taka rzadkość mentalna.
Jak przyszłam tu na forum, to żałowałam, że tak mało tu 60 latków- by podzielili się doświadczeniem.
A teraz już wiem, że to bez znaczenia, bo ta linia doświadczeń czy przemyśleń nie jest zgodna z wiekiem metrykalnym.

2,222 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-06-08 22:55:05)

Burzowy napisał/a:

Każdy się trochę zmienia z wiekiem. Zazwyczaj zaczyna myśleć rozsądniej. Nie zawsze, ale to nie przekreśla reguły.

Na pewno są też ludzie całkiem głupi, którzy ani nigdy nie dojrzeją, ani nie zauważą związków przyczynowo-skutkowych w swoim życiu, ale nie mówimy chyba o takich skrajnościach.

2,223 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-06-08 23:01:29)

niepodobna napisał/a:

Ja nie pytam, kiedy było łatwiej wyhaczyć laskę z danego przedziału wiekowego, tylko dlaczego musi albo powinna być młodsza.
"Wchodzą w grę" brzmi trochę tak, jakby to była tylko gorsza opcja. Na wypadek, jeśli lepsza, czyli młodsza, się nie trafi, to rozważysz taką w swoim wieku albo ze 2 lata starszą, bo może chociaż ma coś w głowie...
Wnioskuję, że masz około 30 lat albo niewiele więcej. Naprawdę 30-latki są dla Ciebie ze stare i już nieatrakcyjne, mogą być tylko opcją awaryjną?

Hmmm… Droga Niepodobna - mój wiek jest bliżej niż myślisz wink
Z resztą co to znaczy wiek. Dzisiaj w klubie można zobaczyć 15-latkę, która wygląda na 20. Sorki, ale wiek to tylko liczba. Po prostu z racji wykonywanych aktywności często trafiają się osoby młodsze i to z nimi mam kontakt, a nie na odwrót.

I "wchodzą w grę" to cóż - troszkę nadinterpretację zrobiłaś. A nawet jeżeli to by była gorsza opcja to … mam do tego prawo.
Nie, aż tak ludzie nie przekreślam na podstawie kryteriów, bo najlepszym rozwiązaniem wtedy to byłoby zamówienie inteligentnej lalki czy innego ustrojstwa. wink
Nie wiem - skupiłaś się na kryterium, na które na dłuższą metę nie patrzę. wink

niepodobna napisał/a:

Ależ nikt tego nie próbuje ukrywać. Tylko ta uroda to może być dla jednego 100%, dla innego, powiedzmy, 50%.
Pytanie, gdzie jesteś.

Powiem tak - Lubię wymagać od innych to czego wymagam od siebie. Dużo poświęcam, żeby mieć zdrowe ciało, więc nie widzę powodu, żeby partnerka nie miała o siebie znać. Oczywiście bez skrajności.

niepodobna napisał/a:

Niektórzy. Ale to nie Twój przypadek. Ty dowiadujesz się dużo szybciej.

Bo ja wiem... każdego życie uczy innych rzeczy.

@Lucyfer, nic dziwnego, że panna wiała, jak jej smażenia w kotle zaproponowałeś tongue

Niewiele straciłaś... Trochę za słona wyszła. big_smile

Na pewno są też ludzie całkiem głupi, którzy ani nigdy nie dojrzeją, ani nie zauważą związków przyczynowo-skutkowych w swoim życiu, ale nie mówimy chyba o takich skrajnościach.

Analiza związków przyczynowo-skutkowych to część mojego życia tongue

PS. Wiecie, że wszyscy umrzemy, tak jak się urodziliśmy... głupcami

2,224

Burzowy napisał/a:

Nie, to Ty umrzesz w niewiedzy.

Jakieś ok. 20 lat mojego życia i doświadczenia od kiedy to byłam dwudziestolatką wskazuje na coś zupełnie innego.

2,225 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-06-08 23:41:30)

Lucyfer666 napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Hmmm… Droga Niepodobna - mój wiek jest bliżej niż myślisz wink

Aha. A to coś zmienia, albo powinno zmieniać w moim powyższym schemacie rozumowania? : )

Nawet podkreślałoby te twoje oczekiwania, no bo skoro masz bliżej 40 niż 30, a celujesz w przedział 23-27...

Lucyfer666 napisał/a:

Z resztą co to znaczy wiek. Dzisiaj w klubie można zobaczyć 15-latkę, która wygląda na 20. Sorki, ale wiek to tylko liczba. Po prostu z racji wykonywanych aktywności często trafiają się osoby młodsze i to z nimi mam kontakt, a nie na odwrót.

Z poprzednich postów wynikało, że jesteś ukierunkowany na młodsze, a nie, że przede wszystkim takie spotykasz. Po części też spotykamy tych, których szukamy.

Lucyfer666 napisał/a:

I "wchodzą w grę" to cóż - troszkę nadinterpretację zrobiłaś. A nawet jeżeli to by była gorsza opcja to … mam do tego prawo.

Pewnie, że masz. Tylko trudno mieć pretensje do świata, że działa tak, jak działa, każdy kijek ma dwa końce i przeważnie nie można mieć wszystkiego.

niepodobna napisał/a:

Pytanie, gdzie jesteś.

Lucyfer666 napisał/a:

Powiem tak - Lubię wymagać od innych to czego wymagam od siebie. Dużo poświęcam, żeby mieć zdrowe ciało, więc nie widzę powodu, żeby partnerka nie miała o siebie znać. Oczywiście bez skrajności.

Każdy może i powinien o siebie dbać. Oczekiwanie zadbania od partnera/partnerki też jest zrozumiałe. Ale znów nie wiadomo, o czym naprawdę mówimy. Obstawiałabym, że w twoich wymaganiach bardziej jednak chodzi o cechy wyglądu, które od dbania o siebie nie zależą, niż takie, które można sobie wypracować. Przeważnie tak jest.
A samo zadbanie... cóż, to może oznaczać różne rzeczy...Może dotyczyć spraw elementarnych, albo dążenia do perfekcji. Chyba też nie zaprzeczysz, że bycie zadbanym znaczy teraz coś innego niż 20 lat temu. Ty piszesz, że wiele poświęcasz, żeby mieć zdrowe ciało. (na pewno tylko zdrowe? oj, chyba nie...) Jeśli weźmiemy pod uwagę, że nie każdy może albo chce poświęcić dla wyglądu równie dużo, a Ty oczekujesz bardzo dużo, to siłą rzeczy będzie to główne kryterium wyboru. I teraz można się zastanowić, ile będzie wśród osób, które większość wolnego (o ile go mają), czasu, poświęcają na dbanie o ciało i wizerunek - takich, które interesują się jeszcze czymś poza tym?
Bo niestety doba ma tylko 24 godziny.
Zaznaczam, że nie chodzi o normalne zadbanie o siebie, które może być udziałem każdej osoby, tylko dążenie do bycia doskonałym.

Lucyfer666 napisał/a:

Analiza związków przyczynowo-skutkowych to część mojego życia tongue

Ale musi być obarczona jakimś błędem, jeśli zawsze docierasz do tego samego punktu.
Ja też dużo analizuję i wychodzi mi jasno, jakie błędy popełniłam, np. gdy byłam młodsza. 
Jednym z nich było poświęcanie niegdyś za dużo dla hm, "zdrowego" wyglądu ; ) Bo komu miałabym się podobać, podobałabym się i mniej wysportowana, gorzej ubrana, nie pomalowana itp. A na ważniejsze sprawy trochę czasu brakło, czego w pewnym wieku nie da się już nadrobić.
Taka luźna dygresja.

2,226 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-06-09 00:02:36)

niepodobna napisał/a:

Aha. A to coś zmienia, albo powinno zmieniać w moim powyższym schemacie rozumowania? : )

Nawet podkreślałoby te twoje oczekiwania, no bo skoro masz bliżej 40 niż 30, a celujesz w przedział 23-27...

Polecam czytać ze zrozumieniem... i to bardzo dokładnie... wszystko, nawet okolice posta i wszystko stanie się jasne wink
Żadne sztuczki, żadna magia, tylko uwaga wink

niepodobna napisał/a:

Z poprzednich postów wynikało, że jesteś ukierunkowany na młodsze, a nie, że przede wszystkim takie spotykasz. Po części też spotykamy tych, których szukamy.

Ja się pod tym względem nigdy nie kierunkowałem specjalnie. Ja naprawdę nie mam czasu na takie zabawy.

niepodobna napisał/a:

Pewnie, że masz. Tylko trudno mieć pretensje do świata, że działa tak, jak działa, każdy kijek ma dwa końce i przeważnie nie można mieć wszystkiego.

W kwestii funkcjonowania współczesnego świata to zaufaj mi, że mam od licha pretensji, bo w takim cyrku na dłuższą metę nie idzie wytrzymać wink

niepodobna napisał/a:

Każdy może i powinien o siebie dbać. Oczekiwanie zadbania od partnera/partnerki też jest zrozumiałe. Ale znów nie wiadomo, o czym naprawdę mówimy. Obstawiałabym, że w twoich wymaganiach bardziej jednak chodzi o cechy wyglądu, które od dbania o siebie nie zależą, niż takie, które można sobie wypracować. Przeważnie tak jest.
A samo zadbanie... cóż, to może oznaczać różne rzeczy...Może dotyczyć spraw elementarnych, albo dążenia do perfekcji. Chyba też nie zaprzeczysz, że bycie zadbanym znaczy teraz coś innego niż 20 lat temu. Ty piszesz, że wiele poświęcasz, żeby mieć zdrowe ciało. (na pewno tylko zdrowe? oj, chyba nie...) Jeśli weźmiemy pod uwagę, że nie każdy może albo chce poświęcić dla wyglądu równie dużo, a Ty oczekujesz bardzo dużo, to siłą rzeczy będzie to główne kryterium wyboru. I teraz można się zastanowić, ile będzie wśród osób, które większość wolnego (o ile go mają), czasu, poświęcają na dbanie o ciało i wizerunek - takich, które interesują się jeszcze czymś poza tym?
Bo niestety doba ma tylko 24 godziny.
Zaznaczam, że nie chodzi o normalne zadbanie o siebie, które może być udziałem każdej osoby, tylko dążenie do bycia doskonałym.

Dokładnie doba ma 24 godziny, czasami przydałoby się więcej, ale jakoś da się odnaleźć czas na wszystko.
Nie wiem, jak to wyglądało 20 lat temu, więc ciężko mi się odnieść do tego. Śmiało rozwiń tę myśl.
Takie dbanie nie zabiera czasu, po tego podstawa znajduje się w głowie i stylu życia. Sport człowiek robi dla siebie, a w tym przypadku nie musi być on potrzebny

niepodobna napisał/a:

Ale musi być obarczona jakimś błędem, jeśli zawsze docierasz do tego samego punktu.
Ja też dużo analizuję i wychodzi mi jasno, jakie błędy popełniłam, np. gdy byłam młodsza. 
Jednym z nich było poświęcanie niegdyś za dużo dla hm, "zdrowego" wyglądu ; ) Bo komu miałabym się podobać, podobałabym się i mniej wysportowana, gorzej ubrana, nie pomalowana itp. A na ważniejsze sprawy trochę czasu brakło, czego w pewnym wieku nie da się już nadrobić.
Taka luźna dygresja.

Błędem jest mój brak przystosowania do obecnych warunków, choćby nawet rynku matrymonialnym oraz stopniowo oddalająca się szasną asymilacji do tego ogółu.
Nawet się zastanawiam czy nie wymuszam ostatecznie tego wszystkiego, tak naprawdę, a odcięcie się nie byłoby w zasadzie zbawienne...

"A na ważniejsze sprawy trochę czasu brakło, czego w pewnym wieku nie da się już nadrobić. " - Takie jak?
Dobrze wiesz, że zawsze nam braknie czasu w życiu wink
Najcenniejszy surowiec powinno się przeznaczać na najważniejsze cele, czyż nie?

2,227

Znerx napisał/a:
Rumunski_Zolnierz napisał/a:

20 letni chłopak - 90% takich facetów będzie się spotykało z kobietami w wieku 17-22 lat
20 letnia dziewczyna - 90% takich kobiet będzie spotykało się z facetami w wieku 20-40 lat

Realne dane, dla zawartych małżeństw, wyglądają tak:
https://i.ibb.co/qDx7fxZ/malze.jpg

Można pokusić się o jakieś wnioski wink

Nawet jest max 19 latek i jego ślub z 40-44tką. wink Za to w drugą stronę jest 19tka i 60+ latek.

Super :-)
Sama szukałam niegdyś podobnych danych, gdy mieliśmy w tym wątku dyskusję, że ponoć nagminnym zjawiskiem jest wiązanie się młodych kobiet z dużo starszymi mężczyznami. Dobrze utwierdzić się w tym, że to jednak tylko margines :-)

2,228

Bo tak jest, a te statystyki tego nie wypierają, to nie koliduje ze sobą.

2,229

Niepodobna, chłopak ma 27 lat i dość bab na ten moment smile
a jak będzie miał 40 i lubił 27 latki, to nie zbrodnia. smile
Jakby szedł w 17 wtedy, to byłoby niepokojące.

2,230 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-06-09 00:23:13)

Lucyfer666 Jak to robisz, że w listopadzie 2015 miałeś 26 lat, a teraz masz 27 big_smile ?
EDIT: Uprzedzając ewentualne pytania, 26 lat podałeś w swoim temacie.

2,231 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-06-09 00:23:25)

Ela210 napisał/a:

Niepodobna, chłopak ma 27 lat i dość bab na ten moment smile
a jak będzie miał 40 i lubił 27 latki, to nie zbrodnia. smile
Jakby szedł w 17 wtedy, to byłoby niepokojące.

Nic nie jest zbrodnią, mój post nie o tym traktował : )

Co do wieku Lucka, to źle zrozumiałam jedno jego zdanie, i też mi to nie pasowało, i byłam zaskoczona, bo właśnie myślałam, że ma ok. 30. 

Zauważam, że moje komentarze też są czasami źle rozumiane; zwracam dużą uwagę na język i na przekazy, które w jakichś konkretnych słowach, albo i między słowami brzęczą, piszę o tym, a ktoś myśli, że to jedyne, co dostrzegłam w jego wypowiedzi.

2,232

Mystery_ napisał/a:

Lucyfer666 Jak to robisz, że w listopadzie 2015 miałeś 26 lat, a teraz masz 27 big_smile ?

Wolno się starzeje, dba o zdrowy styl życia ; )

2,233 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-06-09 00:36:59)

Mystery_ napisał/a:

Czasami warto się przejść do dzielnicy, gdzie mieszkają kibice przeciwnej drużyny. Czasami, jak któryś huknie to cofa o tydzień... po jednej takiej wizycie jesteś od razu parę lat młodszy... zęby też jak nowe. wink
Wtedy byłem mniej wylewny tongue

Z resztą... wiek to tylko liczba wink

niepodobna napisał/a:

Nic nie jest zbrodnią...

sad

2,234 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-06-09 00:32:32)

Wiem, że piszesz o różnych rzeczach, ale z Twojej wypowiedzi celowo wybrałam tą o wieku, bo powtarzała się już chyba w temacie Johna, gdzie podkreślałaś - nie Ty jedna, że kluczem będzie zmiana preferencji wiekowych.
Wg mnie to nie jest dobra rada, bo preferencje mamy jakie mamy i wielu mężczyzn woli dużo młodsze kobiety.
A jakby ich miała trafić  strzałą Amora poza tym wiekiem, to nie racjonalnie i z przymusu- tylko dopust Boży smile

2,235

Przede wszystkim jest jedna rzecz związana z wyborem młodszej partnerki - Czysta biologia. Mimo wszystko raczej, jak większość człowiek chciałby mieć po jakimś tam czasie dzieci... W tej kwestii jednak cóż młodszy wiek działa na korzyść... a nim się do poziomu dzieci dojdzie to trochę czasu minie, docieranie się, kryzys jeden, dwa...

2,236

Lucyfer666 napisał/a:
Mystery_ napisał/a:

Czasami warto się przejść do dzielnicy, gdzie mieszkają kibice przeciwnej drużyny. Czasami, jak któryś huknie to cofa o tydzień... po jednej takiej wizycie jesteś od razu parę lat młodszy... zęby też jak nowe. wink

Z resztą... wiek to tylko liczna wink

niepodobna napisał/a:

Nic nie jest zbrodnią...

sad

Ojej.
W twoich upodobaniach.
Przynajmniej nie zwierzałeś się z tych zbrodniczych na forum.

2,237

niepodobna napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Mystery_ napisał/a:

Z resztą... wiek to tylko liczna wink

niepodobna napisał/a:

Nic nie jest zbrodnią...

sad

Ojej.
W twoich upodobaniach.
Przynajmniej nie zwierzałeś się z tych zbrodniczych na forum.

Mimo wszystko lepiej być szczerym w swoich upodobaniach niż się męczyć, dawać komuś nadzieję i potem ostatecznie kantować kogoś. Tak, jak od ostatniego czasu piszę. Zobaczcie ile jest tutaj wątków kryzysowych związanych z problemami z komunikacją.

2,238 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-06-09 00:47:40)

Lucyfer666 napisał/a:

Nie widzę powodu, żeby iść do łózka z "obcą babą" wink, a zwłaszcza kiedy taką odpowiedź otrzymuję na propozycję wycieczki rowerowej, ot żeby się trochę lepiej poznać.

Nie mam dobrego pióra sad buuu
Ale chyba da się dojść OCB, a może nie? Że lepiej nie wieszać się na "miłośc/hormony wszystko załatwią" i, jak się kogoś krótko zna, to po prostu się spotykać bez napinki i "odstrzeliwać" za niekompatybilność. Whatever.

MagdaLena1111 napisał/a:

Super :-)
Sama szukałam niegdyś podobnych danych, gdy mieliśmy w tym wątku dyskusję, że ponoć nagminnym zjawiskiem jest wiązanie się młodych kobiet z dużo starszymi mężczyznami. Dobrze utwierdzić się w tym, że to jednak tylko margines :-)

Tak w ramach stwierdzenia Burzowego, że to i tak jest inaczej oraz planów prokreacyjnych Lucyfera... naszło mnie pytanie:
- Jak to jest z narodzinami? Znaczy narodziny z uwzględnieniem wieku matki oraz wieku ojca.

No i mamy coś takiego.

https://i.ibb.co/D7FzTcs/Bez-tytu-u.jpg
Tendencja jest podobna do wieku małżeństw. Dominują rówieśnicy/mężczyzna jest w grupie wiekowej o jedną kategorię wyżej. No i dziecko można mieć bez papierka wink

Gdzie ci 40letni ogierzy i ich gorące 20? cool

2,239

Znerx napisał/a:

Gdzie ci 40letni ogierzy i ich gorące 20? cool

Okrutny jesteś ;-)
Taką zgrabną teoryjkę obaliłeś :-D

2,240

Ela210 napisał/a:

Wiem, że piszesz o różnych rzeczach, ale z Twojej wypowiedzi celowo wybrałam tą o wieku, bo powtarzała się już chyba w temacie Johna, gdzie podkreślałaś - nie Ty jedna, że kluczem będzie zmiana preferencji wiekowych.
Wg mnie to nie jest dobra rada, bo preferencje mamy jakie mamy i wielu mężczyzn woli dużo młodsze kobiety.
A jakby ich miała trafić  strzałą Amora poza tym wiekiem, to nie racjonalnie i z przymusu- tylko dopust Boży smile

Ela, bo prawda jest taka, że mało kobiet wybierze sobie 15 lat starszego (w przypadku Johna, chyba więcej nawet) faceta jako partnera na życie, takie związki są, ale przeważnie nie z miłości i nie na zawsze/nie na długo nawet, i owszem, przydałoby się więcej realistycznego myślenia, szczególnie, gdy już widać, że po drugiej stronie nie ma oczekiwanego zaangażowania, jak właśnie w tamtym przypadku. A panowie w fazie drugiej młodości rzadko myślą racjonalnie : ) No można, nikt im nie zabroni, ale koniec takich przygód najczęściej jest smętny.

2,241 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-09 00:53:43)

Którą z tego co kojarzę sama potwierdzasz. Nie wiem czego nie rozumiecie, ale skoro wcześniejsze wytłumaczenie nie zadziałało, to powtórzenie tego samego niewiele da. Jak to jest, że kobiety na forum tak często przeczą zjawiskom, ktore same reprezentują?

Edit : Odpisywałem na posty Znerxa i Magdaleny.

2,242 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-09 01:55:07)

Ówczesna dyskusja dotyczyła 20-latek i 40-latków, że to ponoć takie popularne, ale ta teoria właśnie padła. Oczywiście, związki takich par funkcjonują, ale to margines.

Jeśli chodzi o mój związek, który rozpoczęłam w wieku 17lat, to takie mam skojarzenie z dzisiaj oglądanym filmikiem z balu na zakończenie 8 klas mojego brata (15 łatki). Dziewczyny tam to już panny, a chłopaki to dzieciaki, poza klikona wyjątkami, więc co się dziwić, że takie wybory :-D
W wieku dwudziestu kilku lat poziom fizyczny i mentalny płci zaczyna się zrównywać, dlatego pary równolatków są wtedy standardem.

2,243 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-06-09 08:28:07)

cześć, witam ponownie dziewczyny w liczbie chyba 6:D hej rossanka
post nr 2180 Burzowy czekam na opis jak Ci poszło w tym hmm projekcie:P
nr 2187 zgadzam się
post nr 2188 co do wyboru portalu, chyba dowolny?:) ja na potrzeby tego wątku korzystam z S.

niepodobna napisał/a:
Burzowy napisał/a:

No cóż to akurat prawda. Panie otrzymują 100 wiadomości nie przez to, że są szalenie atrakcyjne każda jedna, a przez to że faceci szukają tam kobiet, które są w stanie normalnie rozmawiać, więc robią taki masowy odsiew, ale w praktyce odsiewają się sami. Ja bym akurat tak nie zrobił, bo widocznie nieco bardziej wybredny jednak jestem. Ale dla testu chyba będę pisał do losowych.

Jeśli szukają takich, które są w stanie normalnie rozmawiać, to dlaczego nie próbują normalnie rozmawiać?
Albo mówimy o różnych grupach użytkowników, albo oni czegoś nie rozumieją...

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Niedawno na jakimś portalu napisałem dosyć obszerną wiadomość do jednej pani nawiązując o jej zainteresowania (żeby nie było, że napisałem tylko: ,,hej, co tam?") - i w odpowiedzi dostałem tylko jedno słowo typu tak/nie big_smile

Możliwe że był to niekorzystny zbieg okoliczności i przy większej liczbie prób byłoby lepiej:) ja podobnie zacząłem robić kilka lat temu szukając pracy, kiedyś zgodnie z radami blogerów z branży HR, dedykowany list motywacyjny do każdej z firm gdzie składałem podanie, czyli bardziej jakość niż ilość. Później widząc brak skutków zacząłem rozsyłać cv masowo bez żadnego profilowania, i przynajmniej nie przeznaczałem czasu na przeglądanie informacji na temat firm, które i tak nie były zainteresowane. Tylko że na portalu mamy do czynienia z żywymi ludźmi (na rynku pracy też, ale zatrudnienie jest relacją formalną zasadniczo różniącą się), dlatego nie przenosiłbym tam doświadczeń z procesów rekrutacyjnych, wolę zapoznać się z tym co dziewczyna o sobie napisała bo też poświęciła trochę czasu na to, i jakoś przekazać w wiadomości czemu piszę akurat do niej.

Lucyfer666 napisał/a:

Co po prostu obecnie to kwestia podejścia. W środę człowiek poznał, przez większość czasu oczywiście inicjował i wręcz czasami lekko za język pociągnął, a dzisiaj dostaję tekst "że w sumie możemy ze sobą chodzić, ale chciałabym, żebyś pozwolił mi sypać z innymi".
Niby spoko, że z czymś takim wyskoczyła teraz, a nie za dwa tygodnie, ale mimo wszystko

doceniłbym szczerość:) aczkolwiek nie wiem jaki może być powód takiej chęci, że chce też z innymi, i nie czułbym się dobrze w takiej relacji, rozumiem że Ty tak samo.

Lucyfer666 napisał/a:

Nie chcę źle zabrzmieć, ale jak tak gadam ze znajomymi to naprawdę zastanawiam się czy my jacyś za ambitni nie jesteśmy. Po prostu zniechęcenia trafia nas, bo na dłuższą metę nie widzimy sensu cokolwiek działać, kiedy większość dziewczyn młodszych od nas po prostu jest mówiąc brzydko... pusta. Tu plotki, tu imprezka, tu Big Brother czy inny syf, a przychodzi o czymkolwiek pogadać, czy jakiejkolwiek pasji, to takowej to ze świecą szukać. Na dłuższą metę ileż razy człowiek może wychodzić z inicjatywą, czasami znosić te smęty, ciągnąć za język, żeby dziewczyna łaskawie cokolwiek więcej powiedziała, skoro i tak jest olewka. Ilość księżniczek-atencjuszek w przedziale 23-27, jest po prostu dramatyczna

może takie środowisko?
post nr 2204 Rumunski_Zolnierz ciekawe z tymi miastami, zobaczę w tym tygodniu teren woj. ostrołęckiego, żeby porównać jak wygląda to w mniejszych miastach. Nie chciałbym być ocenianym tylko po dobrym/złym wyglądzie nawet gdybym był najładniejszy na portalu, więc nie wiem czy można tego zazdrościć dziewczynom jeśli to jest prawda:)
post nr 2223 Lucyfer666 i wiek dziewczyn;) gdy jest starsza to jest właśnie najlepiej:) oczywiście nie chodzi tylko o liczbę, ale jeszcze nie zdarzyło mi się spotkać młodszej albo w moim wieku z którą dogadywałbym się, więc póki co nie doświadczyłem konieczności kompromisu;) oczywiście jest trudniej, bo samemu trzeba więcej sobą reprezentować żeby dziewczyna na poziomie zainteresowała się, a jak jest w moim przypadku raczej wszyscy mieli okazję widzieć już wielokrotnie:PP post nr 2235 i dzieci:P najlepiej gdy taka dziewczyna jest skoncentrowana na karierze i nie planuje dzieci, to podoba mi się najbardziej:) wtedy też w przypadku tymczasowej potrzeby mogę zająć się nią jak dzieckiem np. gdy jest chora, i nie ma ryzyka spalenia mózgu (albo części podzespołów):P w końcu sztuczna inteligencja w XXI wieku nadal ma ograniczenia:D post nr 2241 Burzowy więc rozumiem Magdalenę, w wieku 17 lat też patrzyłem na starsze
post nr 2238 Znerx ciekawe statystyki dziękuję:) rozwody też mogłyby być interesujące, ale takich chyba nie ma:)

dzisiaj też zapytałbym o coś m.in. net-facetów:) jeśli znam 2 dziewczyny, z obiema ciekawie się rozmawia, obie w wieku po 30, bardzo ambitne zawodowo, z ciekawymi zainteresowaniami. Jedna po prostu pisze że to dobra okazja żeby się zobaczyć i podaje miasto i godzinę, a druga stwierdza, że zaprosiłaby gdzieś gdyby wiedziała że się zgodzę. Jedna uważa że to urocze że jestem taki niedoświadczony, z drugą o tym nie rozmawiałem, jedna czasem śmieje się ze mnie ale w taki sposób że mnie też to śmieszy, podoba jej się że ja nie jestem poważny i można się powygłupiać, a druga rozmawia prawie zawsze poważnie. Jedna bardziej podoba mi się z wyglądu. Ciekawi mnie jakie zachowanie wam bardziej podobałoby się:) bo jest czas gdy można mieć wiele kontaktów, ale jest też czas gdy np. umawiam się z kimś, mamy jakiś kontakt fizyczny typowy dla chłopaka i dziewczyny np. chodzimy za ręce, chociaż nie wiem kiedy jest moment że z kimś jest się parą i może tego nie da się nawet określić i pewnie potrzeba dużo czasu, ale wtedy już pisanie z wieloma osobami jednocześnie w taki sposób mogłoby być nieuczciwe i spowodować złe samopoczucie gdyby ktoś o tym wiedział. Może ogólnie popełniam jakiś błąd w myśleniu. Strona nr 60, dziękuję wszystkim, nie spodziewałem się tego:D

2,244 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-09 09:24:30)

MagdaLena1111 napisał/a:

Ówczesna dyskusja dotyczyła 20-latek i 40-latków, że to ponoć takie popularne, ale ta teoria właśnie padła. Oczywiście, związki takich par funkcjonują, ale to margines.

Jeśli chodzi o mój związek, który rozpoczęłam w wieku 17lat, to takie mam skojarzenie z dzisiaj oglądanym filmikiem z balu na zakończenie 8 klas mojego brata (15 łatki). Dziewczyny tam to już panny, a chłopaki to dzieciaki, poza klikona wyjątkami, więc co się dziwić, że takie wybory :-D
W wieku dwudziestu kilku lat poziom fizyczny i mentalny płci zaczyna się zrównywać, dlatego pary równolatków są wtedy standardem.

Oczywiście, że takich związków nie ma az tak dużo, ale nadal sporo. Daleko szukać nie muszę, mam dwie siostry... W każdym razie z tego często nie ma ślubów ani dzieci, tylko kasa i młode ciało. Mając do wyboru kilku różnych facetów kobieta przeważnie weźmie starszego z dobrą pozycja o ile oczywiście taki się trafi.

Ja dość dobrze pamiętam czasy gimnazjum i szczerze mówiąc nie widziałem różnicy w jakiejś dojrzałości między plciami. Owszem dziewczyny o wiele wcześniej otwierały się na kontakty seksualne, ale wnioskujac po wyglądzie, to nie było takich różnic. Może dlatego, ze wtedy jeszcze młode dziewuchy aż tak agresywnie się nie malowaly. W każdym razie skoro jest jak mówisz, to jednak jest to pewna rzecz, która może pchać kobiety do związków ze starszymi facetami.

Co ciekawe ja będąc trochę dziecinnym i wyglądając raczej młodo nie wyobrażam sobie związku z kobietą o młodszą więcej niż 4 lata. Owszem mogę trafic jakąś super rozgarnieta 18tkę, ale minie kilka lat i kopnie mnie w doope, bo będzie szukać lepszego big_smile.

2,245

nudny.trudny napisał/a:

dzisiaj też zapytałbym o coś m.in. net-facetów:) jeśli znam 2 dziewczyny, z obiema ciekawie się rozmawia, obie w wieku po 30, bardzo ambitne zawodowo, z ciekawymi zainteresowaniami. Jedna po prostu pisze że to dobra okazja żeby się zobaczyć i podaje miasto i godzinę, a druga stwierdza, że zaprosiłaby gdzieś gdyby wiedziała że się zgodzę. Jedna uważa że to urocze że jestem taki niedoświadczony, z drugą o tym nie rozmawiałem, jedna czasem śmieje się ze mnie ale w taki sposób że mnie też to śmieszy, podoba jej się że ja nie jestem poważny i można się powygłupiać, a druga rozmawia prawie zawsze poważnie. Jedna bardziej podoba mi się z wyglądu. Ciekawi mnie jakie zachowanie wam bardziej podobałoby się:) bo jest czas gdy można mieć wiele kontaktów, ale jest też czas gdy np. umawiam się z kimś, mamy jakiś kontakt fizyczny typowy dla chłopaka i dziewczyny np. chodzimy za ręce, chociaż nie wiem kiedy jest moment że z kimś jest się parą i może tego nie da się nawet określić i pewnie potrzeba dużo czasu, ale wtedy już pisanie z wieloma osobami jednocześnie w taki sposób mogłoby być nieuczciwe i spowodować złe samopoczucie gdyby ktoś o tym wiedział. Może ogólnie popełniam jakiś błąd w myśleniu. Strona nr 60, dziękuję wszystkim, nie spodziewałem się tego:D

Pisanie na portalu, forum, czacie, blogu, parafialnym kółku różańcowym, czy gdziekolwiek tam indziej, to jest jedna para kaloszy,
a spotykanie się z kimś w realnym świecie, to jest całkiem inna bajka i było już o tym sto razy, nawet tutaj w tym wątku ze trzydzieści sześć.
Może ci się dobrze pisać z dziesięcioma pannami jednocześnie i nawet jeśli każda z nich zechce się z tobą spotkać co jest oczywiście możliwe,
to tak samo jest możliwe, że połowie z nich ty nie przypadniesz do gustu, a druga połowa tobie nie przypadnie i będzie z tego tyle. Czyli nic.

Co prawda rzadko tak się zdarza, żeby komuś aż tak nie farciło, ale teoretycznie taka sytuacja jest przecież prawdopodobna.
Na początek musisz sobie przyswoić i utrwalić, że samo pisanie kompletnie nic nie znaczy, bo i tak każdy czeka na to pierwsze spotkanie,
kiedy to dopiero w praniu wychodzi jak dwie zupełnie obce osoby na siebie reagują. Czasem potrzeba jeszcze drugiego, dla potwierdzenia
i uwaga teraz będzie ważne - najczęściej to jest koniec znajomości, a cała ta wcześniejsza pisanina idzie psu w dupę, bo jest po wszystkim.

Ale zdarza się i tak oczywiście, że wszystko idzie gładko i po obu stronach pyknie już od samego "cześć" na pierwszej randce, a wtedy...
a wtedy w sposób naturalny zanika chęć utrzymywania jakichkolwiek kontaktów z innymi, bo całą swoją uwagę koncentrujesz na tej jednej,
więc w zasadzie samoistnie znikają dylematy moralne czy dalsze pisanie z Olą, Kasią i Małgosią jest uczciwe, bo prostu tego nie robisz. I tyle.
Przynajmniej u mnie tak to działa, może ktoś ma inaczej, tego nie wiem.

2,246

anderstud napisał/a:

i tak każdy czeka na to pierwsze spotkanie,
kiedy to dopiero w praniu wychodzi jak dwie zupełnie obce osoby na siebie reagują. Czasem potrzeba jeszcze drugiego, dla potwierdzenia
i uwaga teraz będzie ważne - najczęściej to jest koniec znajomości, a cała ta wcześniejsza pisanina idzie psu w dupę, bo jest po wszystkim.
.

To prawda. Wiem o co chodzi. Korespondujac że sobą człowiek mimo woli nadaje cechy drugiej osobie, np tembr głosu,  śmiech,  sposób poruszania się,  gestykulacji itd. Po spotkaniu bywa rozczarowany, ale niejako na własne życzenie,  co nie jest jednoczenie jego winą. Też miewałam spot kania,  że pisało się wczesniej dobrze, a w kontakcie na żywo to nie było to i to z obu stron. Bywały też reanimacje, bo dochodziło do drugiego spotkania a potem kontakt się urwał z mojej lub jego strony.
Jednak kontakt na żywo to kontakt na żywo,  w znaczeniu, że szybciej rozwieje wątpliwości.  A jeśli nawet uznamy, że na żywo jest jeszcze lepiej niż wirtualnie, to tylko się cieszyć.

2,247

Burzowy, jeśli uważasz, że osiemnastka za parę lat kopnie cię w cztery litery, bo znajdzie lepszego, to tym bardziej dwudziestolatka kopnie faceta około 40 smile Też jestem zdania, że  w takich związkach idzie o czerpanie korzyści, jednak kobiet, które wchodzą w związki z taką różnicą wieku, jest w ogóle mało. Statystyki, jak widać, też nie dowodzą masowego wiązania się dwudziestolatek z facetami w wieku ich ojców.
Możliwe, że twoje przekonania wywodzą się z obserwacji w bliskim otoczeniu, ale to trochę mało, by formułować wysoce ogólne wnioski. Gdybym ja je miała formułować na podobnej zasadzie, to by mi wyszło, że 99% mężczyzn zdradza, bo moje koleżanki były zdradzane.

2,248

niepodobna napisał/a:

Burzowy, jeśli uważasz, że osiemnastka za parę lat kopnie cię w cztery litery, bo znajdzie lepszego, to tym bardziej dwudziestolatka kopnie faceta około 40 smile Też jestem zdania, że  w takich związkach idzie o czerpanie korzyści, jednak kobiet, które wchodzą w związki z taką różnicą wieku, jest w ogóle mało. Statystyki, jak widać, też nie dowodzą masowego wiązania się dwudziestolatek z facetami w wieku ich ojców.
Możliwe, że twoje przekonania wywodzą się z obserwacji w bliskim otoczeniu, ale to trochę mało, by formułować wysoce ogólne wnioski. Gdybym ja je miała formułować na podobnej zasadzie, to by mi wyszło, że 99% mężczyzn zdradza, bo moje koleżanki były zdradzane.

Ja swego czasu weszłam kierując się uczuciem, i żaden równolatek nie miał najmniejszych szans, wyrachowania nie było w tym żadnego. Co z tego jak różnica wieku w pewnych kwestiach była jednak odczuwalna dla mnie.

2,249 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-09 10:43:47)

nudny.trudny napisał/a:

rozumiem Magdalenę, w wieku 17 lat też patrzyłem na starsze

Nic się nie zmieniło, dalej patrzysz na starsze :-D. A ja Ci muszę powiedzieć, że ostatnio stwierdzam, że moi rówieśnicy dorośli, czasami zdarzają się naprawdę sensowni i są bliżej niż by się mogło wydawać :-)

Poszłabym na Twoim miejscu za radą anderstuda i spotkała się z obiema dziewczynami, z którymi korespondujesz, bo ostatecznie jesteśmy dziećmi natury i poddajemy się sile przyciągania ;-), więc sprawdzisz, z którą Ci zagra. Zgadzam się też z anderstudem, że związek powstaje wtedy, kiedy dwoje ludzi uznaje, że chcą być z sobą na wyłączność, już nie chcą spotykać się z kimś innym, rozglądać się za innymi opcjami itd.

Burzowy napisał/a:

Ja dość dobrze pamiętam czasy gimnazjum i szczerze mówiąc nie widziałem różnicy w jakiejś dojrzałości między plciami. Owszem dziewczyny o wiele wcześniej otwierały się na kontakty seksualne, ale wnioskujac po wyglądzie, to nie było takich różnic. Może dlatego, ze wtedy jeszcze młode dziewuchy aż tak agresywnie się nie malowaly. W każdym razie skoro jest jak mówisz, to jednak jest to pewna rzecz, która może pchać kobiety do związków ze starszymi facetami.

Może rzeczywiście różnice fizyczne nie były takie wyraziste, ale i tak 17-latka to już często fizycznie kobieta, a jej rówieśnik to jeszcze wydłużona sylwetka, chude ręce i nogi - mój brat teraz tak wygląda :-D Jednak mentalna różnica jest zdecydowana, te końskie zaloty, nieumiejętność rozmowy z kobietą, marne próby zaimponowania,...

Co ciekawe ja będąc trochę dziecinnym i wyglądając raczej młodo nie wyobrażam sobie związku z kobietą o młodszą więcej niż 4 lata. Owszem mogę trafic jakąś super rozgarnieta 18tkę, ale minie kilka lat i kopnie mnie w doope, bo będzie szukać lepszego big_smile.

Jeśli 18-latka spędzi z Tobą nawet tylko te kilka lat, to i tak chyba dobrze, bo ktoś odda Tobie kilka lat swojego życia. Lepiej nie planować rozstania na początku związku :-D

SonyXperia napisał/a:

Ja swego czasu weszłam kierując się uczuciem, i żaden równolatek nie miał najmniejszych szans, wyrachowania nie było w tym żadnego. Co z tego jak różnica wieku w pewnych kwestiach była jednak odczuwalna dla mnie.

Myślę, że niepodobna pojechała trochę stereotypem. U mnie też zdecydowało uczucie, związek mimo mojego młodego wieku przetrwał dość długo, ale partner też nie był dużo starszy, bo ani nie dzieścia, ani nie naście lat więcej to było.

2,250 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-06-09 10:57:17)

Mam 17 letnią córkę i ani jej, ani jej licznych koleżanek co je dobrze znam i osobiście i z opowiadań ich mam za dojrzałe głównie mentalnie nie uważam:)
One oczywiście mają inne zdanie.
W klasie córki- szanowane LO w dużym mieście 1/3 koleżanek jest nad wyraz "dojrzała", co podkreśla ostrym makijażem również przechwałkami w poniedziałek ilu gości zaliczyły na weekendowych imprezach, albo pytaniem o to koleżanek- bo "byłam zbyt pijana i nie pamiętam..
Kolegów z klasy córka uważa za niedojrzałych i niezbyt mądrych oczywiście.;)

2,251

SonyXperia napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Nie neguję, że tak bywa. Twoja sytuacja jest jednak wyjątkowa, a nie typowa.

2,252 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-09 11:04:18)

Ela210 napisał/a:

Ooo, właśnie o to chodziło ;-)
Ale oni też kiedyś dorosną.

2,253

Ela210 napisał/a:

Mam 17 letnią córkę i ani jej, ani jej licznych koleżanek co je dobrze znam i osobiście i z opowiadań ich mam za dojrzałe głównie mentalnie nie uważam:)
W klasie córki- szanowane LO w dużym mieście 1/3 koleżanek jest nad wyraz "dojrzała", co podkreśla ostrym makijażem również przechwałkami w poniedziałek ilu gości zaliczyły na weekendowych imprezach, albo pytaniem o to koleżanek- bo "byłam zbyt pijana i nie pamiętam..

O, Elu, to mamy równolatki smile Już to pisałam, ale moja uważa rówieśników za "głupków, którzy ją odciągają od nauki". Starsi jej też zresztą nie interesują, jest nad wyraz dojrzała.

p.s. gratuluję 7000 postów smile

2,254

mallwusia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

O, Elu, to mamy równolatki smile Już to pisałam, ale moja uważa rówieśników za "głupków, którzy ją odciągają od nauki". Starsi jej też zresztą nie interesują, jest nad wyraz dojrzała.

)

Hmmm a może wstydzi się przyznać,  że chciałaby mieć sympatię,  ale jej nie wychodzi?  Tak gdybam,  bo to zdanie że jest nad wyraz dojrzała przypomnialo  mi mnie samą 17 letnią -jak to rodzice mówili,  że rossanka jest poważna,  rozważa,  interesuje ją nauka, a nie tam imprezy,  a prawda taka, że bardzo chciałam mieć od 15 roku zycia chłopaka,  a że albo nie miałam powodzenia, albo lokowanie uczucia w chłopcach, którzy mnie nie zauważali,  to powtarzałam, że nie potrzebuje chłopaka.

2,255 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-06-09 11:41:30)

nudny.trudny napisał/a:

post nr 2204 Rumunski_Zolnierz ciekawe z tymi miastami, zobaczę w tym tygodniu teren woj. ostrołęckiego, żeby porównać jak wygląda to w mniejszych miastach. Nie chciałbym być ocenianym tylko po dobrym/złym wyglądzie nawet gdybym był najładniejszy na portalu, więc nie wiem czy można tego zazdrościć dziewczynom jeśli to jest prawda:)

Hej to fajnie, jak możesz to sprawdz jak to u Ciebie faktycznie wygląda w miastach mniejszych i większych, bo też mnie to ciekawi ale właśnie podobno im większe miasto tym facet musi mieć lepszy profil.

mallwusia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

O, Elu, to mamy równolatki smile Już to pisałam, ale moja uważa rówieśników za "głupków, którzy ją odciągają od nauki". Starsi jej też zresztą nie interesują, jest nad wyraz dojrzała. )

Że niby taka 17 latka nie interesuje się chłopakami tylko myśli o nauce a nie o związkach?
Ludzie trzymajcie mnie lol lol lol

2,256 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-09 11:45:08)

rossanka napisał/a:
mallwusia napisał/a:
Ela210 napisał/a:

)

Hmmm a może wstydzi się przyznać,  że chciałaby mieć sympatię,  ale jej nie wychodzi?  Tak gdybam,  bo to zdanie że jest nad wyraz dojrzała przypomnialo  mi mnie samą 17 letnią -jak to rodzice mówili,  że rossanka jest poważna,  rozważa,  interesuje ją nauka, a nie tam imprezy,  a prawda taka, że bardzo chciałam mieć od 15 roku zycia chłopaka,  a że albo nie miałam powodzenia, albo lokowanie uczucia w chłopcach, którzy mnie nie zauważali,  to powtarzałam, że nie potrzebuje chłopaka.

U mnie też tak było... do czasu :-D
Z tym, że ja zaczęłam pracować w wieku 15 lat, często wyjeżdżałam za granicę, potem nadrabiałam zaległości a i tak byłam wzorową uczennicą. Po związaniu się z ex zresztą to się nie zmieniło.

A ja myślę jeszcze sobie, że jakby moi rodzice się rozstali po latach, to też bym inaczej patrzyła na relacje damsko-męskie, a tak normalne było, że się ludzie wiążą w pary, są z sobą na dobre i złe.

2,257

Chcesz powiedzieć,  że znasz moją córkę lepiej ode mnie?  smile

2,258

Ależ moja interesuje się i dość dokładnie zaanalizowala rynek szkolny smile ale nikogo ciekawego tam nie ma na razie bo za 2 lata może się to odmienić bo w tym wieku każdy rok to krok milowy.

2,259 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-06-09 11:50:56)

mallwusia napisał/a:

Chcesz mi powiedzieć, że dziewczyna w wieku 15-18 lat gdzie ma potężny wysyp hormonów w organizmie woli książki z matematyki od fajnych chłopaków?
Tak jest tylko i wyłącznie jak nie ma się powodzenia u płci przeciwnej i nie piszę tego złośliwie bo sam gdy byłem w tym wieku i żadna mnie nie chciała to też wszyscy mówili, że ten Rumuński to taki fajny bo w książkach siedzi, nie chla, nie odwala numerów tylko grzecznie się uczy, sam mówiłem, że nie chce dziewczyny bo wolę skupiać się na szkole a tak naprawdę codziennie o tym marzyłem smile

Osoby w takim wieku (faceci też) praktycznie każdej godziny myślą o tym by mieć jakiegoś chłopaka/dziewczynę i naprawdę nie wmawiaj sobie, że córka myśli tylko o zeszytach i podręcznikach z algebry a tych wszystkich fajnych przystojnych chłopaków spławia na dzień dobry lol

rossanka napisał/a:

Super napisane, wszystko w temacie.

2,260

Ela210 napisał/a:

Ależ moja interesuje się i dość dokładnie zaanalizowala rynek szkolny smile ale nikogo ciekawego tam nie ma na razie bo za 2 lata może się to odmienić bo w tym wieku każdy rok to krok milowy.

Jak się trafi ktoś interesujący poza szkołą, to ani się obejrzysz jak się zadłuży, bez czekania i robienia kroków milowych :-D

2,261

mallwusia napisał/a:

wink
Moi rodzice też myśleli,  że mnie znają wink
Ale ok.
Poza tym zawsze chciałam mieć córkę,  ciekawe, jak to jest.
Ciekawe, czy byśmy się dogadywaly,  czy przeciwnie.

2,262

Odpiszę później, bo jezioro czeka big_smile
Już południe i boska pogoda. Miłego dnia wszystkim !

2,263 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-06-09 12:29:40)

Ja raczej mam takie morale, że pójście w ślady Rossanki wydaje się być najlepszym rozwiązaniem wink

Minimalizacja rozczarowań to też rozwiązanie.

Znerx napisał/a:

Nie mam dobrego pióra sad buuu
Ale chyba da się dojść OCB, a może nie? Że lepiej nie wieszać się na "miłośc/hormony wszystko załatwią" i, jak się kogoś krótko zna, to po prostu się spotykać bez napinki i "odstrzeliwać" za niekompatybilność. Whatever.

Wiesz co, jak ktoś na starcie ma mi takie teksty pisać, jak ten który wtedy dałem to cóż. Odstrzeliłem na miejscu wink

2,264 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-09 21:12:52)

niepodobna napisał/a:

Burzowy, jeśli uważasz, że osiemnastka za parę lat kopnie cię w cztery litery, bo znajdzie lepszego, to tym bardziej dwudziestolatka kopnie faceta około 40

Nie bardzo, bo 40 latkowie to są już przeważnie ustawieni i młode z tego korzystają, finansowo jak go taka dogoni to późno itd.

Też jestem zdania, że  w takich związkach idzie o czerpanie korzyści, jednak kobiet, które wchodzą w związki z taką różnicą wieku, jest w ogóle mało.

Całkiem sporo jest nawet na samym forum, a w tej dyskusji też udzielają się użytkowniczki z takimi doświadczeniami. A i facetów w pewnym wieku uganiających się za małolatami (z powodzeniem) też masz. W sumie to będzie prawie połowa osób tu piszących, lol.

MagdaLena1111 napisał/a:

Może rzeczywiście różnice fizyczne nie były takie wyraziste, ale i tak 17-latka to już często fizycznie kobieta, a jej rówieśnik to jeszcze wydłużona sylwetka, chude ręce i nogi - mój brat teraz tak wygląda :-D Jednak mentalna różnica jest zdecydowana, te końskie zaloty, nieumiejętność rozmowy z kobietą, marne próby zaimponowania,...

Ale szczypiorowaty 15 latek nie stanie się nagle przypakowany sam z siebie w wieku 20 lat, Twój brat po prostu tak wygląda jak i wielu facetów. Po prostu podobają Ci się koksy albo tacy o posturze tatusia i tyle. A co do róznicy mentalnej to rozumiem, że faceci są niedojrzali, bo nie zachowują się tak:

Ela210 napisał/a:

W klasie córki- szanowane LO w dużym mieście 1/3 koleżanek jest nad wyraz "dojrzała", co podkreśla ostrym makijażem również przechwałkami w poniedziałek ilu gości zaliczyły na weekendowych imprezach, albo pytaniem o to koleżanek- bo "byłam zbyt pijana i nie pamiętam.

A pewnie druga 1/3 się z tym kryje. Co najlepsze te laski będą zaraz wołać (jak tu na forum big_smile), że kobiety nie traktują seksu instrumentalnie, innych ludzi przedmiotowo, że seks tylko z uczucia, że miała tylko 1 partnera całe życie, będą robić z siebie ofiary "systemu", tylko miłość i takie tam brednie, a każdy kto je podejrzewa o coś innego, to się nasłuchał bzdur ALBO MA PECHA, ŻE TYLKO TAKIE TRAFIA smile))), a one są inne. Dlatego żadnych związków big_smile, wystarczy atrakcji na całe życie.

MagdaLena1111 napisał/a:

Jeśli 18-latka spędzi z Tobą nawet tylko te kilka lat, to i tak chyba dobrze, bo ktoś odda Tobie kilka lat swojego życia. Lepiej nie planować rozstania na początku związku :-D

Dzięki, ale seryjna monogamia mnie nie interesuje.

A partner 10 lat starszy to dużo, a przy 17 vs 27 to jest moim zdaniem wręcz porażająca różnica.

PS Wlazłem dla testu na jeden z portali, dostałem z marszu 25 lajków, jakieś tam dziewczyny odwiedzają mój profil, jedna nawet fajna, ale ma w spojrzeniu coś (i pani zza wschodniej granicy, to większa szansa na normalność) takiego jak moja była, jak to zobaczyłem to poczułem miażdżące ciśnienie we łbie i wyłączyłem ;d, chyba tyle z testów.

2,265

MagdaLena1111 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jak się trafi ktoś interesujący poza szkołą, to ani się obejrzysz jak się zadłuży, bez czekania i robienia kroków milowych :-D

Zgadza się, i nie będę jej tego zabraniać. Jeśli jednak teraz byłby to 40 latek, zapytałabym czy kocha ją wystarczająco by rok czy 2 poczekać.
Jak bedzie mieć te 19 to jak dla mnie może i 50 latka znależć- jej życie.

2,266 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-09 21:51:07)

Burzowy napisał/a:

Po prostu podobają Ci się koksy albo tacy o posturze tatusia i tyle.

:-D Ale Cię fantazja poniosła. Mnie tak pociągają karki, jak Ciebie śniade i dupiaste karlice :-D a skoro 27 latek jest tatusiem, ro spójrz w lustro, tato :-D

A partner 10 lat starszy to dużo, a przy 17 vs 27 to jest moim zdaniem wręcz porażająca różnica.

Teraz też mi się wydaje to dużo, ale wiesz, serce nie sługa :-P

Myślę, że to towarzystwie, w którym obraca się córka Eli, to prawie o patologię zaciąga, ale jak Ela nie widzi w tym nic zdrożnego, to jak córka ma widzieć :-D

Ela210 napisał/a:

Zgadza się, i nie będę jej tego zabraniać. Jeśli jednak teraz byłby to 40 latek, zapytałabym czy kocha ją wystarczająco by rok czy 2 poczekać.
Jak bedzie mieć te 19 to jak dla mnie może i 50 latka znależć- jej życie.

Qrczę, u mnie w domu były „wojny”, gdy w grę wchodził dwudziestoparolatek a Ty 40-50 latka tolerujesz?
Podziwiam :-)

2,267 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-06-09 21:52:26)

MagdaLena1111 napisał/a:
Burzowy napisał/a:

:-D Ale Cię fantazja poniosła. Mnie tak pociągają karki, jak Ciebie śniade i dupiaste karlice :-D a skoro 27 latek jest tatusiem, ro spójrz w lustro, tato :-D

Myślę, że to towarzystwie, w którym obraca się córka Eli, to prawie o patologię zaciąga, ale jak Ela nie widzi w tym nic zdrożnego, to jak córka ma widzieć :-D

To towarzystwo szkolnej klasy i córki z tzw. dobrych domów.( ale rodzice zajęci, w delegacjach, za granicami..
Mojej córce i mi to nie odpowiada- ale póki co klas 1 osobowych nie robią  big_smile
Na zebraniach mamy największych imprezowiczek grzmią o moralności .. smile
LO wysoooko w rankingach.

2,268 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-06-09 22:07:02)

Ela210 napisał/a:

To towarzystwo szkolnej klasy i córki z tzw. dobrych domów.( ale rodzice zajęci, w delegacjach, za granicami..
Mojej córce i mi to nie odpowiada- ale póki co klas 1 osobowych nie robią  big_smile
Na zebraniach mamy największych imprezowiczek grzmią o moralności .. smile
LO wysoooko w rankingach.

Wcale mnie to nie dziwi. Bo to zazwyczaj tak bywa, że najgłośniej krzyczą Ci, co muszą własne sumienie zagłuszyć :-D

Powiem Ci, Ela, że ja od zawsze nudziara byłam i po klubach łazić nie lubiłam i nie lubię, ale jak za rok zaczną się 18tki, to trudno będzie Twojej córce unikać wspólnego imprezowania z tym towarzystwem, a skoro tam takie rzeczy odchodzą, to masz powody do obaw.

2,269 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-06-09 22:07:58)

Najciemniej pod latarnią.

Dzisiejsza przygoda sprawiłem, że zrobiłem trochę rewizję swoich poprzednich tematów. Szczerze to nic z tego nie będzie wink
Za dużo murów sobie zbudowałem, a liczyć, ze kolejny raz będę to wszystko rozwalał to cóż...

2,270

MagdaLena1111 napisał/a:
Burzowy napisał/a:

:-D Ale Cię fantazja poniosła. Mnie tak pociągają karki, jak Ciebie śniade i dupiaste karlice :-D [...]

Ha ha ha big_smile No i się wydało, za kim szaleje Burzowy.

2,271 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-06-09 22:28:48)

Burzowy napisał/a:

W każdym razie z tego często nie ma ślubów ani dzieci, tylko kasa i młode ciało. Mając do wyboru kilku różnych facetów kobieta przeważnie weźmie starszego z dobrą pozycja o ile oczywiście taki się trafi..

Jak kobieta uważa, że to TEN to raczej chce z nim mieć dziecko/wziąć ślub? Czy źle uważam, jakaś pani się wypowie? wink
Czyli takie relacje żeby się "pobujać dla korzyści/boostu ego z założenia na krótki termin", a potem i tak ślub się bierze z rówieśnikiem/facetem starszym o kilka lat. Albo jednak margines.

Posiedziałem dzisiaj w towarzystwie i była m.in. taka kobieta (40) która zaczęła opowiadać o sponsoringu. Coś w stylu: jak dziewczyna ma dać, to lepiej żeby 40+ letniemu za fajne rzeczy/mieszkanie a nie jakiemuś koledze na studiach, co groszem nie śmierdzi, bo przecież na jedno wyjdzie ale profitów nie będzie.
Aż chciałem ją zapytać czy jej córka też będzie zarabiać na stancję tyłkiem, jak za kilka lat pójdzie na studia lol ale się powstrzymałem. Chociaż mogę przewidzieć odpowiedź. Stawiam, że byłoby coś w style: ależ my mamy pieniądze i wszystko jej opłacimy, ona taka nie będzie, to niemoralne cool

burzowy napisał/a:

Dzięki, ale seryjna monogamia mnie nie interesuje.

Pozostaje nawrócić się na Islam, zmienić imię na Ahmed i wyjechać do Syrii. wink

burzowy napisał/a:

PS Wlazłem dla testu na jeden z portali, dostałem z marszu 25 lajków, jakieś tam dziewczyny odwiedzają mój profil, jedna nawet fajna, ale ma w spojrzeniu coś (i pani zza wschodniej granicy, to większa szansa na normalność) takiego jak moja była, jak to zobaczyłem to poczułem miażdżące ciśnienie we łbie i wyłączyłem ;d, chyba tyle z testów.

Panie zza wschodniej to będą chciały $$$, bo mama choruje/nie ma na pociąg do Ciebie a tak się zakochała/inne kwiatki w stylu nigeryjskiego przekrętu, na który złapie się tylko ktoś intelektualnie upośledzony. wink

Wytrzymaj jeszcze z 3 dni. For science.

ps.
Ja tam czekam na damską wersję.

2,272 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-06-09 22:43:07)

No właśnie, a może mi się takie podobają jednak wink.

MagdaLena1111 napisał/a:

No nie karki, nie o to chodzi smile. Ja akurat zawsze szczupły będę, ale tez długowieczny, to do tatusiowej budowy mi daleko ;p.

MagdaLena1111 napisał/a:

Polemizowałbym tongue

c

Pokaż mi jakąkolwiek grupę kobiet, gdzie nie ma takich akcji. To są obecnie NORMY, to nie są odchyły, to jest normalne zachowanie. A Wy dalej piszecie te rzeczy o zmianie środowiska, pechu albo przyciąganiu takich. Nie, to jest po prostu stan kobiet na rok 2019, a te normalne do 20 roku życia są już zajęte i trafia się na same takie agentki, bo nikt z nimi się wiązać nie chce na stałe. A z roku na rok coraz gorzej.

MagdaLena1111 napisał/a:

Powiem Ci, Ela, że ja od zawsze nudziara byłam i po klubach łazić nie lubiłam i nie lubię, ale jak za rok zaczną się 18tki, to trudno będzie Twojej córce unikać wspólnego imprezowania z tym towarzystwem, a skoro tam takie rzeczy odchodzą, to masz powody do obaw.

Jak może być trudno unikać? A przecież może imprezować i może nie chcieć powielać głupich zachowań.  Co w tym trudnego? Też miałem "różne" towarzystwo w szkole, a nie bawiłem się w ciężkie narkotyki oraz przelotne miłości pod krzakiem na wydmach (u nas się mówiło wydymach).

Edit: Znerx kobieta to może sobie chcieć ślubu, ale 40 letni facet o jakimś tam statusie niekoniecznie chce ryzykować utratę tego przez zaobrączkowanie się.
Edit2: Nawaliło tych lajków, czy czegoś tam, może jutro mi ochota wróci ;p.

2,273

@Burzowy walisz ściemę z tym eksperymentem na portalu. Pobrałeś tongkat ali i wywaliło Ci libido w kosmos to teraz szukasz dupeczki na portalu. Taa eksperymenty. Teraz to tak się to nazywa. wink

2,274

Ej ledwie kilka kapsułek. Nie brałem dawno big_smile. Popatrzyłem na profile i nawet nie mam ochoty pisać dla testu, a co dopiero na serio. I nawet nie o urodę chodzi, bo trochę przyzwoitych jest. Ale to jakaś taka szara masa jest, źle im z oczu patrzy big_smile.

2,275 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-06-09 22:53:03)

Burzowy napisał/a:

Ej ledwie kilka kapsułek. Nie brałem dawno big_smile. Popatrzyłem na profile i nawet nie mam ochoty pisać dla testu, a co dopiero na serio. I nawet nie o urodę chodzi, bo trochę przyzwoitych jest. Ale to jakaś taka szara masa jest, źle im z oczu patrzy big_smile.

Jak to jest Tinder czy Badoo albo inny ściek to życzę powodzenia. Jak trafisz na normalną i zdrową na umyśle to tak jakbyś trafil w szóstkę. Szukaj wśród najnowszych profili. Im starsze tym większy rak.

Posty [ 2,211 do 2,275 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 33 34 35 36 37 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024