wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,171 do 1,235 z 4,192 ]

1,171

Odp: wiadomości na portalach randkowych
SonyXperia napisał/a:
santapietruszka napisał/a:

A ja znowu strasznie nie lubię opowiadać o dzieciach tak na samym początku obcym facetom, a do tego irytuje mnie, jak któryś o nie wypytuje... nie w sensie pytania o ilość i wiek, bo to wiadomo, że przydatna informacja, ale np. ostatnio na FB mnie jakiś zaczepił i pytał, czy zdrowe, bo wirusów teraz pełno, pewnie teraz oglądają bajkę, a czy lubią chodzić do przedszkola... a co Cię to, gościu, obchodzi big_smile Znowu jestem jakaś inna big_smile

Tak sobie teraz myślę, że może to wszystko zależy od tego czy samemu ma się dzieci, czy chciałoby się je mieć. Ja ich osobiście nie mam, a że lubię dzieci, więc nie przeszkadzają mi cudze ani trochę, wprost przeciwnie. Nigdy nie zastanawiałam się ze może za bardzo, chociaż wcale ale to wcale nie kryją się z mojej strony żadne niecne wobec nich zamiary wink

Ale ja tego nie odebrałam jako jakieś niecne zamiary. Tylko nie widzę powodu, żeby opowiadać o dzieciach gościowi, którego nigdy na oczy nie widziałam, ze znajomymi jak najbardziej mogę sobie pogadać... Wydaje mi się, że na takim etapie powinna mu wystarczyć informacja, ile tych dzieci, w jakim wieku i ewentualnie czy syn, czy córka. A ja miałam wrażenie, że gość za chwilę zaplanuje nasze wspólne zamieszkanie big_smile

Zobacz podobne tematy :

1,172

A skąd tę cizię wziąłeś? Bo już się pogubiłem.

1,173

Harvey napisał/a:

A w miłość to już nikt nie wierzy? Tylko wielkość penisa i portfela bądź ewentualnie fajne cycki i zadek?

m.

Ja, ale juz niedługo,  bo każda wiara kiedyś się wyczerpuje. Ot co.
Penis i portfel,    czyli tyle stron i wróciliśmy do punktu wyjścia.

1,174

Burzowy napisał/a:

A skąd tę cizię wziąłeś? Bo już się pogubiłem.

A o którą pytasz? wink

1,175

Harvey napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

Harvey, randka udana?:P

Ofkors, co pobzykałem to moje. Ale to nie ta wink

Harvey, po czym poznałeś, że to nie ta?

1,176

MagdaLena1111 napisał/a:
Harvey napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:

Harvey, randka udana?:P

Po parciu na dzieci i jechaniu na moich plecach. Pasożyt. Tak jak moja była. Miała wszystko teraz nie ma nic. A ja się teraz dobrze bawię big_smile

1,177

Harvey napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Harvey napisał/a:

Po parciu na dzieci i jechaniu na moich plecach. Pasożyt. Tak jak moja była. Miała wszystko teraz nie ma nic. A ja się teraz dobrze bawię big_smile

Szczerze, to nie widać.

1,178

rossanka napisał/a:
Harvey napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Szczerze, to nie widać.

Szczerze? Mam to w pędzlu smile

1,179

Harvey napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Harvey napisał/a:

Takie czasy, trudno trafić na sensowną kobietę, co?

Twoja była to chyba ma dokładnie to, co chciała, jeśli miała parcie na dziecko ;-)

1,180

Harvey napisał/a:
rossanka napisał/a:
Harvey napisał/a:

Szczerze, to nie widać.

Chyba nie bardzo.

1,181

MagdaLena1111 napisał/a:

Wyrwałeś to z kontekstu, bo określenie margines w uźytym przeze mnie kontekście nie ma pejoratywnego znaczenia tożsamego z patologią, ale oznacza niewielki odsetek kobiet, które zawieszają się na „frajerze”

Przecież wiem OCB.
Tylko, że patrząc na opinie facetów bądź tematy na takim forum jak to, to szukanie odpowiednio ustawionego faceta (nie "dorobimy się razem, bo mamy potencjał", ale "facet musi mieć to i tamto albo wypad") nie jest aż taką rzadkością. Margines, czyli pewnie mniej niż 1% społeczeństwa, to takie wspomniane kobiety z jakimś "kompleksem matki Teresy", "uratuje go swoją miłością" albo "nikt biedaczka na rozumie" do potęgi.

=harvey]A w miłość to już nikt nie wierzy? Tylko wielkość penisa i portfela bądź ewentualnie fajne cycki i zadek?

Nauka wierzy, tylko szanse są marne.

1,182

Harvey napisał/a:

A w miłość to już nikt nie wierzy?

No ja jeszcze na placu boju pozostałam, ale że dzieciata, to wedle poglądów Burzowego już tylko gnata pozostaje se kupić. Choć może jakaś szansa jeszcze istnieje, bo dach nad głową mam i pracę niegłupią, więc dzieciaki spoko utrzymuję sama. A mieszkanko pełne bibelotów jakiegoś starego piernika to akurat mnie nie bardzo kręci a i sam piernik też niekoniecznie. No, to teraz już starą panną na wieki pozostanę wink

1,183

Capricornus napisał/a:
Harvey napisał/a:

A w miłość to już nikt nie wierzy?

No ja jeszcze na placu boju pozostałam, ale że dzieciata, to wedle poglądów Burzowego już tylko gnata pozostaje se kupić. Choć może jakaś szansa jeszcze istnieje, bo dach nad głową mam i pracę niegłupią, więc dzieciaki spoko utrzymuję sama. A mieszkanko pełne bibelotów jakiegoś starego piernika to akurat mnie nie bardzo kręci a i sam piernik też niekoniecznie. No, to teraz już starą panną na wieki pozostanę wink

Ej, no ja mam zostać.  Na dodatek bezdzietna, nawet nie mam kota.
A piernik, jak mowią,  musi swoje odczekać aby był zjadliwy... więc,  kto wie. big_smile

1,184

rossanka napisał/a:
Harvey napisał/a:
rossanka napisał/a:

Szczerze, to nie widać.

Chyba nie bardzo.

Kończę tą dyskusję bo ani nie znasz mnie ani ja Ciebie. I uwierz mi, jesteśmy z innych miejsc życiowych. Ja mogę wszystko. Ty możesz niewiele. Odpuść.

1,185

Harvey napisał/a:
rossanka napisał/a:
Harvey napisał/a:

Chyba nie bardzo.

Kończę tą dyskusję bo ani nie znasz mnie ani ja Ciebie. I uwierz mi, jesteśmy z innych miejsc życiowych. Ja mogę wszystko. Ty możesz niewiele. Odpuść.

Nie złość się.

1,186

MagdaLena1111 napisał/a:
Harvey napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Twoja była to chyba ma dokładnie to, co chciała, jeśli miała parcie na dziecko ;-)

A no ma, dziecko ze starcem który ją zostawił. Została sama. Z jego dzieckiem. I wydzwania do mnie, tak jak córka tego chłopa i zawraca mi gitarę bo martwi się o ojca, że zostawi rodzinę. Litości ludzie. Mnie już tam dawno nie ma.

A że ja sobie poradzę? A co innego robić jak sobie radzić smile Nie ta to inna. Wszystkie takie same dla mnie po 11 latach ćwiczeń wink

1,187

rossanka napisał/a:

A piernik, jak mowią,  musi swoje odczekać aby był zjadliwy... więc,  kto wie. big_smile

Koty mam dwa, więc ze mną nie wygrasz big_smile

Piernikom mówię zdecydowane NIE, niech leżakują, byle nie obok mnie!

1,188

Harvey napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Harvey napisał/a:

A no ma, dziecko ze starcem który ją zostawił. Została sama. Z jego dzieckiem. I wydzwania do mnie, tak jak córka tego chłopa i zawraca mi gitarę bo martwi się o ojca, że zostawi rodzinę. Litości ludzie. Mnie już tam dawno nie ma.

A że ja sobie poradzę? A co innego robić jak sobie radzić smile Nie ta to inna. Wszystkie takie same dla mnie po 11 latach ćwiczeń wink

Fajna ta córka? Bo może ona w innym celu do Ciebie wydzwania niż się Tobie wydaje ;-)

Kobiety lubią być traktowane wyjątkowo a nie jak wszystkie inne, więc jeśli kiedyś gdzieś gdybyś spotkał TĘ, to musisz się bardziej postarać, żeby ona też nabrała przekonania, że Ty to TEN :-P

1,189

MagdaLena1111 napisał/a:
Harvey napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Fajna ta córka? Bo może ona w innym celu do Ciebie wydzwania niż się Tobie wydaje ;-)

Kobiety lubią być traktowane wyjątkowo a nie jak wszystkie inne, więc jeśli kiedyś gdzieś gdybyś spotkał TĘ, to musisz się bardziej postarać, żeby ona też nabrała przekonania, że Ty to TEN :-P

Wiem, mam Patrycję na oku i się staram wink Meeeega fajna dziewczyna smile I takie trochę wyzwanie dla mnie smile Ale z nią bym mógł być smile

1,190

Capricornus napisał/a:
rossanka napisał/a:

Koty mam dwa, więc ze mną nie wygrasz big_smile

Piernikom mówię zdecydowane NIE, niech leżakują, byle nie obok mnie!

Piernik nie, to może ptyś?  Chociaż nie, ptysie są za słodkie.

1,191

Harvey napisał/a:

A w miłość to już nikt nie wierzy? Tylko wielkość penisa i portfela bądź ewentualnie fajne cycki i zadek?

Czasem myślę, że lepiej darować sobie związki i żyć samemu. Zdrowsze to jest.

W końcu właściwe wnioski.

1,192

assassin napisał/a:
Harvey napisał/a:

I znowu powiało pesymizmem.  A może to wy macie racje?

1,193

Harvey napisał/a:

Mam to w pędzlu smile

A ty malarzem pokojowym zostałeś?

1,194

assassin napisał/a:
Harvey napisał/a:

Ja to się ostatnio zastanawiam, po co mi kobieta do szczęścia potrzebna? Poseksić jest miło ale to mogę mieć na wyciągnięcie ręki. Jej zazdrość i pierdolamento? Po co to komu? Nie ma nic do zaoferowania ciekawszego poza tańcem smile

Business jest pewniejszy smile

1,195

assassin napisał/a:
Harvey napisał/a:

Przez jakiś czas można sobie darować. Ale to tak jak z głodówką- długo się nie da.
I chyba nie tak łatwo spotkać kogoś, kogo można pokochać.

1,196

Ela210 napisał/a:
assassin napisał/a:
Harvey napisał/a:

Przez jakiś czas można sobie darować. Ale to tak jak z głodówką- długo się nie da.
I chyba nie tak łatwo spotkać kogoś, kogo można pokochać.

Ale przelecieć jest o wiele prościej wink

Kobiety myślą o miłości i związkach, faceci o fajnych zadkach kobiet wink big_smile

1,197

SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:

Mam to w pędzlu smile

A nooo mam mały pokoik do pomalowania, jak chcesz dołączyć to dawaj... Warunek: Nago

hehehehee tongue

1,198

Harvey napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:

Mam to w pędzlu smile

A nooo mam mały pokoik do pomalowania, jak chcesz dołączyć to dawaj... Warunek: Nago

hehehehee tongue

Do roboty się zabieraj, a nie stawiaj warunki. Pędzel do łapy i jazda.

1,199

Harvey, dla Ciebie taka, co wpierw Ci odmówi, a jak Ty powiesz "no to idę, elo", to ona Cię za ryj złapie i powie, że zostajesz, tylko na innych zasadach niż Ci się wydawało tongue.

Swoją drogą Harvey pasuje do schematu opisywanego wcześniej tongue.

@Capricornus Spoko, wybór nadal masz bardzo duży, gnat nie jest musowy.

1,200

SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

hehehehee tongue

Pędzla to Ty ewentualnie możesz złapać. Jak Ci pozwolę tongue wink

1,201

Harvey napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:

hehehehee tongue

Całe szczęście, że nie chcę tongue

1,202

SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Całe szczęście mam swojego big_smile

1,203

Harvey napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:

Cieszymy się Twoim szczęściem.

1,204

SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Cieszymy się Twoim szczęściem.

hah big_smile Ja myślę tongue

1,205 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-03-18 02:42:57)

SonyXperia napisał/a:
Harvey napisał/a:

Mam to w pędzlu smile

przypomina mi się ktoś z mojej rodziny, kto nieraz mówił, że go "opędzlują":D

Harvey napisał/a:

Wiem, mam Patrycję na oku i się staram wink Meeeega fajna dziewczyna smile I takie trochę wyzwanie dla mnie smile Ale z nią bym mógł być smile

a nie było jakiejś Justyny?

rossanka napisał/a:
assassin napisał/a:

I znowu powiało pesymizmem.  A może to wy macie racje?

rossanka napisał/a:

Rossanka, jak jeszcze nie masz kota, to wszystko może się zmienić:D

dzisiaj byłem na takich dwóch profilach:
1. w polu wymarzony partner (tekst lekko zmieniony w celu ochrony prywatności) "[powinien byc] z pasjami, lepiej zarabiać, inteligentny, wykształcony"
ciekawe czy w tym przypadku pytanie o zarobki przeszłoby:P wiecie, w celu sprawdzenia czy kwalifikuję się:D:D

2. wiadomość z dzisiaj do dziewczyny piszącej o grach planszowych, historii i umyśle analitycznym, przedział wiekowy 30-35: "heej! masz kredyt??:D"  wzmianki w opisie fajne, ale jak dotąd nie wiązało się to z rozmową na dany temat, więc dzisiaj taki wygłup:P bo mnie zdziwiło że ktoś może pytać o kredyty;)

1,206

nudny.trudny napisał/a:
Harvey napisał/a:

a nie było jakiejś Justyny?

Była, odpuściłem ją sobie smile Mało to kobiet jest na świecie? big_smile Teraz na sympatii jakaś kolejna pisze... Takie życie wink

1,207 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-03-19 10:30:42)

byłoby dobrze gdyby moje posty miały wartość edukacyjną dla innych odwiedzających temat:) poniższe liczby powinny pomóc określić, jaka zawartość jest interesująca, angażująca dla odbiorcy, a jaka nie, łącznie wysłanych wiadomości dotychczas około 30, więc te statystyki mogą znacząco odbiegać od rzeczywistości (jeden tekst może zawierać więcej elementów, liczby sumują się do więcej niż 30)

a) 0 reakcji / 4 wysłanych: nawiązanie do elementów znajdujących się na zdjęciu niezwiązanych z czyimś wyglądem (np. sukienka, tło, wyposażenie pokoju, krajobraz)
b) 0 reakcji / 7 wysłanych: zagadanie o coś na temat zajęcia dziewczyny wspomnianego w profilu (np. kierunek studiów, praca jako pracownik naukowy, laboratorium chemiczne, farmacja, muzyka)
c) 0 reakcji / 3 wysłane: nawiązanie do poszukiwanych cech partnera, o których dana osoba sądziła że są rzadko spotykane (np. nie lubienie palenia, picia i imprez, zdarzyła się też dziewczyna która chciała poznać partnera-wegetarianina)
d) 0 reakcji / 4 wysłanych: nawiązanie do innych elementów z "wymarzony partner"
e) 1 reakcja / 7 wysłanych: zagadanie na temat zainteresowania użytkowniczki (np. tytuł książki, rodzaj muzyki, spędzanie czasu wolnego, miejsca do podróżowania) reakcja była ze strony dziewczyny zainteresowanej astronomią, pisałem o jednym z rodzajów obiektów spotykanych w kosmosie, podobało jej się, napisała że szuka kogoś starszego
f) 0 reakcji / 2 wysłane: nawiązanie do czyjegoś wyglądu (np. figura, włosy)
g) 0 reakcji / 7 wysłanych: zapytanie o przykład jakiejś cechy albo zainteresowania podanego przez dziewczynę (np. pytanie o przykład sytuacji gdy była spontaniczna, przykład dużej podróży)
h) 0 reakcji / 4 wysłane: nawiązanie do miasta w którym dana osoba mieszka lub które lubi (dwie dotyczące Torunia, jedna Manufaktury łódzkiej, jedna Wrocławia)
i) 0 reakcji / 2 wysłane: "oczko" gdy wyczerpałem limit 1 dziennie
j) 0 reakcji / 4 wysłane: krótkie komentarze (takie wanna-be humorystyczne) tongue na temat mało istotnego elementu zdjęcia (termometr, zegar, obiekt w oddali)

dzisiaj napisałem dłuższy tekst niż dotychczasowe - dziewczyna o której wspomniałem wczoraj jeszcze nie odczytała więc dopisałem;) o domkach w starożytnym Rzymie i trochę o matematyce, pytałem jakie miała gry planszowe i pisałem o moich.

uwagi, komentarze, pomysły na temat ciekawszej zawartości tekstów niż opisana powyżej, nowe tematy do dyskusji? piszcie:D

Harvey powodzenia:D

1,208

To chyba dobitnie i jednoznacznie kończy dyskusję w temacie wiadomości na portalach randkowych,
jakoby sama ich treść miała jakąkolwiek wartość dla osób czytających, co usilnie nam facetom próbuje się wmawiać.
Nie ma kompletnie, ale to KOMPLETNIE ŻADNEGO ZNACZENIA o czym będziesz do lasek pisał, wbrew temu
co mogliśmy tutaj przeczytać na poprzednich 32 stronach zapewnień naszych Pań, że wcale tak nie jest.
I oto mamy niepodważalny dowód na to, że tak właśnie jest, zresztą niektórzy pisali o tym od samego początku
w tym między innymi ja oczywiście, że najczęściej wymieniane przez kobiety jako pożądane cechy u mężczyzn na portalach,
to są zwykłe banialuki, bujdy na resorach i mydlenie oczu, a w szczególności podczas tak zwanego "zapoznawania"
i to już nawet nie chodzi o miejsce czy okoliczności, randkowy portal, pub, sklep, parking, galeria sztuki współczesnej...

1,209 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-19 11:21:20)

anderstud napisał/a:

[...]
Nie ma kompletnie, ale to KOMPLETNIE ŻADNEGO ZNACZENIA o czym będziesz do lasek pisał, wbrew temu
co mogliśmy tutaj przeczytać na poprzednich 32 stronach zapewnień naszych Pań, że wcale tak nie jest.
[...]
to są zwykłe banialuki, bujdy na resorach i mydlenie oczu, a w szczególności podczas tak zwanego "zapoznawania"
i to już nawet nie chodzi o miejsce czy okoliczności, randkowy portal, pub, sklep, parking, galeria sztuki współczesnej...

Wypowiem się wyłącznie za siebie - to ja się chyba z jakiejś choinki urwałam - bo dla mnie, owszem, ma znaczenie. I choćby wygląda był Bóg jeden wie jaki, w żaden sposób nie ratuje to delikwenta przed negatywną oceną tego, co ma do powiedzenia, jeśli nie przypada mi to do gustu.
I może właśnie cały problem w tym, że niektórym się wydaje, że mają o czym pisać, a tak naprawdę jest zgoła inaczej.
PS. Powyższa uwaga nie odnosi się generalnie do wszystkich facetów ani tutaj, ani w ogóle.

1,210 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-03-19 11:21:37)

anderstud napisał/a:

To chyba dobitnie i jednoznacznie kończy dyskusję w temacie wiadomości na portalach randkowych,
jakoby sama ich treść miała jakąkolwiek wartość dla osób czytających, co usilnie nam facetom próbuje się wmawiać.
I oto mamy niepodważalny dowód na to, że tak właśnie jest, zresztą niektórzy pisali o tym od samego początku
w tym między innymi ja oczywiście, że najczęściej wymieniane przez kobiety jako pożądane cechy u mężczyzn na portalach,

Ma znaczenie. Tylko.. POTEM - jak wstępnie zaakceptuje gościa. W realu działa niestety tak samo.
Lepiej ulepszaj swój profil. a nie to co do nich piszesz na TYM etapie.
więc  zdjęcie i opis.
lub brak zdjęcia i dobry opis.
albo.. statystyka: 100 wysłanych, nie 4, nie 7.

1,211 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-03-19 11:37:19)

SonyXperia napisał/a:

Wypowiem się wyłącznie za siebie - to ja się chyba z jakiejś choinki urwałam - bo dla mnie, owszem, ma znacznie. I choćby wygląda był Bóg jednen wie jaki, w żaden sposób nie ratuje to delikwenta przed negatywną oceną tego, co ma do powiedzenia, jeśli nie przypada mi to do gustu.
I może właśnie cały problem w tym, że niektórym się wydaje, że mają o czym pisać, a tak naprawdę jest zgoła inaczej.

No dobrze, ale to jest tylko jedna strona medalu, który ma dwie i ta druga jest niestety taka,
że jeśli facet nie posiada innych atrybutów męskości, takich jak wygląd, sława, status, zasoby itp. to nie oszukujmy się,
ale nawet psa z kulawą nogą nie zainteresuje co koleś ma do powiedzenia na temat dowolny i odwracając znów sytuację,
często gęsto bywa tak, że kompletny matoł wystarczy że z wyglądu przypomina Ricky Martina (przykład z dupy, nie czepiajmy się detali)
i może pierdzielić kompletne kocopoły, a i tak wygra ze Stephenem Hawkingiem, nawet kiedy jeszcze był całkowicie sprawny fizycznie.

Ela210 napisał/a:

Ma znaczenie. Tylko.. POTEM

No zgoda, tylko że do POTEM jeszcze nie doszliśmy

1,212 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-03-19 11:47:15)

No rzecz w tym, jak dojść do tego by w ogóle ktoś się ucieszył z wiadomości od Niego.  chyba o tym trochę pisaliśmy na poczatku wątku.
No i statystyka, statystyka smile Do ilu napisałeś w sumie?
PS. moim zdaniem w przypadku kobiety przejście 1 progu- czyli ucieszyła si z Twojej wiadomości, odpisuje,  to kamień milowy.. potem jest dużo łatwiej.

1,213 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-03-19 11:53:23)

Ela210 napisał/a:

No rzecz w tym, jak dojść do tego by w ogóle ktoś się ucieszył z wiadomości od Niego.

No nie wiem, wstawić sobie jako profilowe zdjęcie Ricky Martina?
I do tych samych dziewczyn wysłać jeszcze raz te same wiadomości, bo założę się, że nawet ich nie przeczytały
i w ciemno mogę obstawić wynik jaki będzie nagle odzew. Przynajmniej 9 na 10 odpisze cokolwiek.

1,214 Ostatnio edytowany przez rossanka (2019-03-19 12:45:23)

anderstud napisał/a:
Ela210 napisał/a:

No rzecz w tym, jak dojść do tego by w ogóle ktoś się ucieszył z wiadomości od Niego.

I do tych samych dziewczyn wysłać jeszcze raz te same wiadomości, bo założę się, że nawet ich nie przeczytały
i w ciemno mogę obstawić wynik jaki będzie nagle odzew. Przynajmniej 9 na 10 odpisze cokolwiek.

Z tego co się orientuję Ricky Martin ma męża wink

Portale mają to do siebie, ze zdjęcie bywa mylące. Nawet nie chodzi o to, ze ktoś wstawi cudze zdjęcie, czy własne 15 lat wstecz, bo zdjęcie może być zrobione ledwo wczoraj. Ale po spotkaniu oko w oko czar może nagle prysnąć (albo i nie) i w sumie nie wiadomo dlaczego. Czy sprawi to mimika, czy głos, czy nie taki śmiech, albo grymasy twarzy. Dlatego te wszystkie randki z neta to tylko taki dodatek do "poszukiwań" w realu. Wyjdzie, to wyjdzie, nie to nie i nie trzeba się przejmować tym. Portal to specyficzne miejsce.

Co do urody, to uważam, że piękno leży w oku patrzącego. smile

Nudny- trudny, zaglądaj na portale, ale szukaj wokół siebie w prawdziwym świecie.

1,215 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-03-19 12:49:46)

anderstud napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Dlaczego Ricky Martina?
Sam wiesz jak jest ze zdjęciami- na jednych można wygladać jak kosmita, na drugich jak człowiek . Wiesz, że ma znaczenie.
A opis jeszcze większy.
Niech mu zaczną odpisywać, to przydadzą mu się rady z tego wątku. Bo na razie to czeka przed drzwiami.
Może jak ktoś się chce bawić w portale, to jednak nie selfie, a profesjonalny fotograf?
No i OPIS.

1,216 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-03-19 12:59:13)

nudny.trudny napisał/a:

e) 1 reakcja / 7 wysłanych: zagadanie na temat zainteresowania użytkowniczki (np. tytuł książki, rodzaj muzyki, spędzanie czasu wolnego, miejsca do podróżowania) reakcja była ze strony dziewczyny zainteresowanej astronomią, pisałem o jednym z rodzajów obiektów spotykanych w kosmosie, podobało jej się, napisała że szuka kogoś starszego

A co miała napisać, że nie odróżnia astronomii od astrologii, a zakreśliła w profilu pierwsze do wyboru hobby na "a" żeby tylko coś było?
Przypomniała mi się u mnie jedna taka, co miała zaznaczone jako hobby "fotografia".

- Wiesz jakie są kary za chodzenie po wydmach? Rozpoznaję to miejsce i takiego ujęcia nie da się strzelić z plaży
- He he
- Używałaś jakiegoś filtra, że ta woda Ci taka wyszła? Czy w photoshopie przerabiane, przyznaj się, nikomu nie powiem
- O co ci chodzi
- O intensywność barwy wody w morzu generalnie, taka raczej niespotykana, przynajmniej po naszej stronie Bałtyku
- Nie znam się na filtrach
- Spoko, nie można znać się na wszystkim. Na przykład ja się nie znam na kadrowaniu, te wszystkie złote proporcje i inne jakieś
- Muszę już iść

Oczywiście, że mam głęboko nie powiem gdzie jej hobby pod tytułem "fotografia" ale że trochę tam kiedyś liznąłem temat,
to wpadłem na pomysł, że mogę tym zaszpanować i wciągnąć ją w rozmowę, tym czasem po dwóch minutach się okazało,
że pani pojęcie o fotografii ma mniej więcej takie jak świnia o gwiazdach, a o resztę zainteresowań wypisanych w profilu
nawet nie pytałem, bo musiała już iść...

Ela210 napisał/a:

Dlaczego Ricky Martina?

Dlatego, żeby ponad wszelką wątpliwość dowieść, że gadki szmatki o tym jakoby interesowało Was to o czym facet do Was pisze,
raz na zawsze odłożyć między bajki, bo ma to całkowicie pomijalne znaczenie na etapie "poznawania" przez internet.

1,217

nudny.trudny napisał/a:

Statystyki reakcji

Czyli patrząc na tak mały odzew:
- nie masz wyglądu/masz kiepskie zdjęcie,
- jest np.: wzrostu Jarosława K.,
- piszesz takie suchary, że żadna nie odpisuje.

"oczko" gdy wyczerpałem limit 1 dziennie

Druga możliwość.
Panny nie są głupie i nie kupują abonamentów, bo i po co? Faceci i tak będą pisać, a jak one same napiszą 1 wiadomość to i tak, prawie na pewno, dostaną odpowiedź. Odpiszą 1 dziennie - w ramach darmowego konta, a potem przejdą na jakiegoś snapchata.
Przypadkiem nie ma tam opcji "otwartego konta" czy czegoś takiego? Że każdy może do Ciebie pisać? Jesteś facetem, masz pecha... musisz płacić lol. np.: abo (więcej wiadomości) + otwarte konto i wtedy może coś się ruszy.

1,218 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-19 13:02:53)

anderstud napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Wypowiem się wyłącznie za siebie - to ja się chyba z jakiejś choinki urwałam - bo dla mnie, owszem, ma znacznie. I choćby wygląda był Bóg jednen wie jaki, w żaden sposób nie ratuje to delikwenta przed negatywną oceną tego, co ma do powiedzenia, jeśli nie przypada mi to do gustu.

No dobrze, ale to jest tylko jedna strona medalu, który ma dwie i ta druga jest niestety taka,
że jeśli facet nie posiada innych atrybutów męskości, takich jak wygląd, sława, status, zasoby itp. to nie oszukujmy się,
ale nawet psa z kulawą nogą nie zainteresuje co koleś ma do powiedzenia na temat dowolny i odwracając znów sytuację,
często gęsto bywa tak, że kompletny matoł wystarczy że z wyglądu przypomina Ricky Martina (przykład z dupy, nie czepiajmy się detali)
i może pierdzielić kompletne kocopoły, a i tak wygra ze Stephenem Hawkingiem, nawet kiedy jeszcze był całkowicie sprawny fizycznie.

Niestety nie, bo te zawody polegają na czymś innym trochę. Jest to wygrana w kategorii SUBIEKTYWIZM.

Weźmy tego Ricky Martina. Owszem jest przystojny (moim zdaniem), lecz nawet gdyby kleiła nam się gadka, nic z tego by nie wyszło. Z prostej przyczyny.
Postaram Ci się to wytłumaczyć na przykładzie ciucha na wystawie sklepowej. Idę ulicą i widzę w witrynie ładną sukienkę. Przystaję i oglądam ją.  Mogę nawet wejść do sklepu dotknąć ją z jakiego jest materiału, obejrzeć dokładnie, jak jest uszyta. Podoba mi się i stać mnie na nią. Ale nie każdą taką sukienkę kupię. Dlaczego? Dlatego, że to że mi się ta sukienka podoba to jeszcze za mało żebym ją na siebie włożyła. Może nie być w moim stylu. Może nie pasować mi do reszty garderoby. Może być zbyt ekstrawagancka. Po prostu - nie,ale sukienka ładna, ciekawa.

I dlatego Ricky Martin nie przeszedłby nawet eliminacji wink

1,219 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-03-19 13:19:24)

I sukienka może być gejem.. wink

Anderstud, masz rację- to co pisze gość którego z jakichś sobie znanych powodów kobieta odrzuciła, nie ma znaczenia.
To co pisze gość- który może być neutralny- ale nie jest odrzucony ma znaczenie
nas nie zaćmiewa tak jak facetów z powodu ładnej bużki big_smile  To nie wystarczy.

A sukienka może być piękna, a nie pasować kolorem, do biustu, do bioder, do czegoś tam.. i nie kupuję
buty to samo.

a facet kupuje jak rozmiar się zgadza- tu jest różnica- to natura nie złośliwość.

Edit: haha smile dokładnie Pietruszka

1,220

SonyXperia napisał/a:

Postaram Ci się to wytłumaczyć na przykładzie ciucha na wystawie sklepowej. Idę ulicą i widzę w witrynie ładną sukienkę. Przystaję i oglądam ją.  Mogę nawet wejść do sklepu dotknąć ją z jakiego jest materiału, obejrzeć dokładnie, jak jest uszyta. Podoba mi się i stać mnie na nią. Ale nie każdą taką sukienkę kupię. Dlaczego? Dlatego, że to że mi się ta sukienka podoba to jeszcze za mało żebym ją na siebie włożyła. Może nie być w moim stylu. Może nie pasować mi do reszty garderoby. Może być zbyt ekstrawagancka. Po prostu - nie,ale sukienka ładna, ciekawa.

A może jeszcze być tak, że sukienka bardzo ładna, ciekawa, materiał fajny, cena przystępna i wszystko super - ale jak przymierzam, to nie zmieszczę się w nią w cyckach... smile

No i wtedy doopa, nawet jak sukienka będzie Vinem Dieselem big_smile

1,221

SonyXperia napisał/a:

A może jeszcze być tak, że sukienka bardzo ładna, ciekawa, materiał fajny, cena przystępna i wszystko super - ale jak przymierzam, to nie zmieszczę się w nią w cyckach... smile

To się klina wstawia i będzie ok big_smile

1,222 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-03-19 13:18:23)

SonyXperia napisał/a:

Ale nie każdą taką sukienkę kupię. Dlaczego? Dlatego, że to że mi się ta sukienka podoba to jeszcze za mało żebym ją na siebie włożyła. Może nie być w moim stylu. Może nie pasować mi do reszty garderoby. Może być zbyt ekstrawagancka. Po prostu - nie,ale sukienka ładna, ciekawa.

To chyba wracamy do tego, co już kilka razy padło w tym wątku  - D O P A S O W A N I E

rossanka napisał/a:

Co do urody, to uważam, że piękno leży w oku patrzącego. smile

Ładne :-))

1,223

tak, czyli Pan na miarę  uszyty smile  ewentualnie z domieszką lycry smile)

1,224

Ela210 napisał/a:

I sukienka może być gejem.. wink

[...]

Właśnie. I nici z latania prywatnym odrzutowcem. Pozostają tanie linie lotnicze poza sezonem. Też dają radę wink

1,225 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-03-19 13:31:37)

To też pisalem wcześniej, ze jak będzie bogaty albo przystojny to może pisac byle co. Na innym portalu robili przeciez chamskie testy, gdzie zakladali profil przystojniaka i byli chamscy dla tych kobiet, a one nic sobie z tego nie robily i chcialy sie umawiać. Inna sprawa, ze jak takiej zapytasz o zdanie, to zawsze powie, ze ona jest inna. A potem zrobi to samo. Nie wiem skąd się wzięła gadka, ze faceci patrzą tylko na wygląd albo myślą penisami. Sorka, ale facet ze względu na wygląd odrzuci najwyżej tragiczne przypadki. Mam wrażenie, ze kobiety do wyboru partnera podchodzą CZYSTO seksualnie lub korzysciowo, ale w przypadku podejścia korzysciowego i tak znajdą na boku tego do seksu. I co się dziwić, kiedy rządzi nimi podświadomość w kwestii wyboru. Stąd najlepiej nie zawracać sobie głowy dłuższymi relacjami, bo to jest wyłącznie udawanie, że jest ok. A do pogadania można mieć koleżanki.

Jaki to jest pic widać tez po temacie, gdzie Panie piszą o tym, jakie cechy są niepożądane u facetow. I wymieniaja jedna z druga same skrajności, które dotyczą moze 0.1% facetów. Nagle niemal nic nie wymagają, ale faceta odpowiedniego brak, hmm dziwne nie? Śmiałem się jak czytalem tamten temat, bo nagle przypasowalbym niemal każdej! Zle nigdy nie bylo, ale az tak dobrze? Poczulem się jak jakieś 10/10 normalnie. Tylko jedna tatuaży nie lubiła, to bym odpadł, bo mam w miejscu dosc intymnym smile. Tak to z nimi jest...

Edit: Odpowiadalem na post anderstuda, ale na szybko z telefonu zapomniałem zacytować.

Nie ma jakiegoś kręgu, w którym się obracam bo przerobilem na randkach 18 kobiet, a to dość duża próbka, a jednocześnie wystarczy spojrzeć na to forum.

1,226 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-19 13:29:50)

@Burzowy, czy Ty w ogóle czytasz, to co my tu piszemy? I drugie pytanie - w kręgu jakich kobiet, Ty się obracasz?

Misinx napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

To się klina wstawia i będzie ok big_smile

Krój można popsuć ;p wink

1,227

Ela210 napisał/a:

to natura nie złośliwość.

Jeśli dobrze policzyłem, to wszystkie panie zgodnym chórem odrzuciły Ricky Martina z powodów w zasadzie bliżej nieokreślonych,
tylko dlatego bo natura, tak? A że żadna z Was nie zamieniła z nim w życiu nawet jednego słowa, to rozumiem bez znaczenia, tak?
Acha, no i to ma sens.

1,228

Burzowy napisał/a:

To też pisalem wcześniej, ze jak będzie bogaty albo przystojny to może pisac byle co. Na innym portalu robili przeciez chamskie testy, gdzie zakladali profil przystojniaka i byli chamscy dla tych kobiet, a one nic sobie z tego nie robily i chcialy sie umawiać. Inna sprawa, ze jak takiej zapytasz o zdanie, to zawsze powie, ze ona jest inna. A potem zrobi to samo. Nie wiem skąd się wzięła gadka, ze faceci patrzą tylko na wygląd albo myślą penisami. Sorka, ale facet ze względu na wygląd odrzuci najwyżej tragiczne przypadki. Mam wrażenie, ze kobiety do wyboru partnera podchodzą CZYSTO seksualnie lub korzysciowo, ale w przypadku podejścia korzysciowego i tak znajdą na boku tego do seksu. I co się dziwić, kiedy rządzi nimi podświadomość w kwestii wyboru. Stąd najlepiej nie zawracać sobie głowy dłuższymi relacjami, bo to jest wyłącznie udawanie, że jest ok. A do pogadania można mieć koleżanki.

Ale mało której sam wygląd wystarczy- naprawdę. smile
A mało któremu sam wygląd NIE wystarczy.

Więc kto tu kieruje się wyglądem? hmmm??? smile)

I tak większa ilość gości obstawiam że wykłada się na opisie, bo zdjęcie to tylko zdjęcie

1,229 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-19 13:34:19)

anderstud napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jeśli dobrze policzyłem, to wszystkie panie zgodnym chórem odrzuciły Ricky Martina z powodów w zasadzie bliżej nieokreślonych,
tylko dlatego bo natura, tak? A że żadna z Was nie zamieniła z nim w życiu nawet jednego słowa, to rozumiem bez znaczenia, tak?
Acha, no i to ma sens.

Natura naturą, ale po co mi gej? Jako kolegi bym nie odrzuciła tongue

A Ricky Martin akurat kompletnie mi nie siada pod względem urody, w ogóle nie moja bajka big_smile

1,230 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-03-19 13:35:23)

anderstud napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Acha, no i to ma sens.

Nie, no w sprzyjających okolicznościach dałabym mu szansę ;-)
Masz rację, że stałoby się to szybciej i chętniej niż w przypadku brzydala, więc na pierwszy kontakt ładny ma + ale potem i tak musi mieć w sobie coś więcej :-P

1,231

anderstud napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Acha, no i to ma sens.

W dalszym ciągu nie rozumiesz. Nie każdy atrakcyjny obiekt dochodzi do szczęśliwego finału na podium z numerkiem 1 wink

1,232

anderstud napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Acha, no i to ma sens.

Ja słyszałam tylko nazwisko..nie wiem kto to- śpiewak? ( zdjęcie z grammy widziałam)
wygooglowałam- i spojrzałam na zdjęcie z daleka- ciacho.. inne zdjęcie i spojrzenie w oczy: Nieeeee! coś mi się nie spodobało mocno.
Czytam dalej- gej. więc intuicja działa.

Po samym wyglądzie to Panowie się Wy umówicie, nie my.

1,233

A z moich obserwacji na przestrzeni lat wynika, że panowie są bardzo okrutni i wyjątkowo surowi w ocenianiu urody kobiet, za to w stosunku do siebie samych wyjątkowo łaskawi i w ogóle nie mają realnego rozeznania na temat tego jak wyglądają. Kobiety zwykle mają zaniżoną samoocenę i sporo kompleksów, nawet te bardzo ładne oceniają swoją urodę słabiej niż większość osób wokół. Panowie odwrotnie, zwykle obrastają w piórka i wydaje im się, że są o wiele bardziej atrakcyjni niż w rzeczywistości. I stąd są często nieporozumienia, bo wielu z nich startuje do kobiet z o wiele wyższej półki i jest wielki szok, że kobieta nie reaguje na nich entuzjastycznie, od razu dostaje łatkę pustej i patrzącej tylko na wygląd, bo przecież facet tak się stara i napisał dłuższą wiadomość! Tylko owy Pan sam nie widzi tego, że te mniej atrakcyjne od siebie (a często i te na równym poziomie!) zwyczajnie olewa i mierzy dużo wyżej, czyli kto tu patrzy na wygląd? Są dwie strony medalu. Gdybyśmy żyli w alternatywnej rzeczywistości, w której to rolę są odwrócone i w większości kobiety zagadują do facetów pierwsze, to sami większość z nich by odrzucali, bo przecież taka brzydula do nich pisze, no z czym do ludzi. A że zwykle to wy wybieracie i wykazujecie inicjatywę jako pierwsi, to już tego nie widzicie, a raczej nie chcecie widzieć prawdy, że wybrzydzacie niesamowicie i często na własne życzenie wystawiacie się na dostanie kosza, bo są jakieś granice przecież. Wydaje wam się przez to jak to jesteście odrzucani, a nie widzicie tego ile kobiet sami odrzucacie po drodze NIE PISZĄC DO NICH.

I wkurza mnie gadka, że kobiety tylko na wygląd patrzą i jakie to są wymagające, a panowie tacy biedni. Jakoś na ulicach tego nie widzę, bo prawie zawsze to kobiety są tą atrakcyjniejszą połówką w parze i do tego ta różnica często jest dość spora.

I tak, rozmowa i inteligencja RÓWNIEŻ ma znaczenie, ale napisanie 3 zdań zamiast "hej" nie daje prawa wam obrażać kobiety od pustych i lecącycych na wygląd tylko dlatego, że realnie jesteście sporo poniżej jej poziomu atrakcyjności. Kobieta też ma prawo mieć swoje oczekiwania i wymagania co do partnera, nie tylko Wy! Prawda jest taka, że obie strony muszą się najpierw zaakceptować na poziomie atrakcyjności fizycznej, reszta przychodzi później. No chyba, że ktoś jest mega zdesperowany i szuka na siłę kogoś, byle tylko być. Ale prędzej czy później taki związek padnie, bo pociąg jest istotny. Dla obu płci. Kropka.

1,234

marta929292 napisał/a:

Prawda jest taka, że obie strony muszą się najpierw zaakceptować na poziomie atrakcyjności fizycznej, reszta przychodzi później.

Można w jednym zdaniu zawrzeć wszystkie mądrości świata? Można.
Zresztą odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, że już któryś raz w tym wątku zataczamy pełne koło wracając do punktu wyjścia...

1,235

jest coś w tym, co napisałaś-- ale uwierz, z wiekiem coraz mocniej patrzysz na osobowość- wygląd nie przyćmiewa innych spraw.

Posty [ 1,171 do 1,235 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024