Moim zdaniem jesteś idealnym kandydatem na partnera. Moim zdaniem problem jest w twoim podejście. Robisz jakieś chore akcje z podbojami na ulicy. Do mnie nawet jakby podszedł na ulicy jakiś sławny aktor i poprosił o randkę to bym po prostu odmówiła ze stresu, że zrobię z siebie idiotkę na oczach tylu ludzi. Próbowałabym jak najszybciej wydostać się z takiej niekomfortowej sytuacji - bo nie ukrywajmy, dla kobiety podryw na ulicy nigdy nie jest komfortowy, to jest bardzo CREEPY.
Nie idź też w stronę jakichś sztuczek, gier, PuA i innych takich. My kobiety cenimy facetów szczerych i naturalnych, z silnym charakterem. Sztuczkami nie zbudujesz silnego charakteru ani nie obudzisz uczuć w kobiecie.
Moim zdaniem za bardzo chcesz i Ci nie wychodzi. Widać po tobie desperacje i chęć związku, a to odstrasza potencjalne kandydatki. Radziłabym Ci spędzać jak najwięcej czasu w damskim gronie - to znaczy poznawaj wiele koleżanek z nastawieniem
na ciekawą znajomość, a nie na związek. Z czasem jak poznasz dużo kobiet, one poznają Cię ze swoimi koleżankami, ty będziesz lepiej się czuł w gronie bo poznasz dużo kobiet i zdobędziesz jakieś doświadczenie. W końcu któraś wpadnie Ci w oko, zagadasz i zostawienie parą. Tylko obiecaj mi - zero presji i parcia na związek. Przekieruj to parcie na poznawanie nowych ludzi z nastawieniem na poznanie ciekawej osoby. Spytaj się w myślach - "czego ciekawego mogę się od niej dowiedzieć?" i drąż temat.
Musisz nauczyć się fascynować rozmową z kobietą. Wielu facetów rozmawia bardzo sztywno. Kobieta mówi:
- byłam dzisiaj na siłowni, pobiłam swój rekord, potem stało się [...] i zaczyna ci opowiadać ciekawą historię. Nudni faceci odpowiedzą coś w tylu
- aha, super, dobrze że o siebie dbasz <zmiana tematu>
To jest bardzo nudna odpowiedź, zero tematu i wielu facetów tak rozmawia. Ciekawi faceci wypowiadają się tak:
- wow, to się ceni. Podziwiam Cię, mało kobiet dzisiaj przykłada wagę do dbania o siebie i swoją sylwetkę! Pasja u kobiet jest bardzo seksowna. Musimy się kiedyś wybrać razem. Jakie jest twoje ulubione ćwiczenie [...]
Nudny facet wypowiada się bez emocji i bez zainteresowania.
Ciekawy facet wypowiada się w sposób pełen emocji, interesuje go twoje zdanie nawet jeśli mówiłaby 3 godziny o paznokciach. Rozumiesz gdzie robisz błąd?
Makijaż, paznokcie i te spawy to taka sama pasja dla kobiet, jak dla faceta motoryzacja czy piłka nożna, rozumiesz? Jakbyś ty przez 3 godziny opowiadał tylko o swoim aucie to każda kobieta by cię pogoniła bo to nie jest interesujący dla niej temat. Tak samo jak dla ciebie rozmowa o paznokciach. Dlatego staraj się poruszać tematy dotyczące i łączące was.
Kolejna sprawa to kwestia kultury. Nic o tym nie napisałeś, więc nie mówię, że to robisz źle, ale tak:
- pamiętaj o otwieraniu kobiecie drzwi, przepuszczaniu w drzwiach
- zawsze płać za pierwsze randki, jak kobieta zdecyduje się zapłacić za siebie to sama Ci o tym powiem. Nie broń jej tego. To jej decyzja. Nigdy nie proś kobiety o dorzucenie się do rachunku - to wysoce niemęskie.
- zawsze po randce możesz zaproponować kobiecie taksówkę. Zamawiasz i płacisz. To drobny gest ale świadczy o twojej kulturze i zainteresowaniu. Wielu facetów jest skąpych i nie zamawia taksówek.
W ten sposób możesz się pokazać z dobrej strony.
- zabieraj kobietę w ciekawe miejsca. Spacer jest dobry na pierwszą randkę, ale nie można wiecznie spacerować i chodzić. W pewnym etapie znajomości trzeba podnieść poprzeczkę i zaprosić kobietę do jakiejś fajnej restauracji, na jakiś koncert, wydarzenie. Oczywiście ty zapraszasz więc nie oczekuj za to pieniędzy od kobiety. Wielu facetów zaprasza tylko na spacery albo do tanich kawiarni. Takie randki są dobre dla dziewczyn z liceum, dorosła kobieta oczekuje od faceta klasy.
Faceta z klasą stać na randki w ciekawych miejscach.