Jak sobie radzić z samotnością - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak sobie radzić z samotnością

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 224 z 224 ]

196

Odp: Jak sobie radzić z samotnością
kogucik2009 napisał/a:

Zazwyczaj ludzie na wszystko patrzą w prosty sposób: "Nie chce, to znaczy, że się nie podobasz. Bo jak facetowi zależy, to zrobi wszystko". W to "wszystko" to nie wierzę, bo każdy ma granice, których dla nikogo nie poświęci i trzeba to szanować. Ale jakoś do końca nie wierzę, że się nie podobam.

Koguciku,
ja ze swojego doświadczenia wiem, że to, co napisałaś w cudzysłowie, bardzo często sprawdza się w 100%.  Okej, może nie "wszystko", ale naprawdę bardzo dużo.
Obserwowałam tę zależność w życiu nie tylko w relacjach damsko-męskich. Generalnie, jak człowiekowi na czymś rzeczywiście zależy, to potrafi się bardzo postarać, by to upragnione "coś" osiągnąć.

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-08-18 22:38:31)

Dwa dni temu napisałam do kolegi, który sam wielokrotnie zagadywał mnie przez SMS-y, o śmierci byłego męża. Nie zareagował. Choć nigdy nie stwarzałam sobie nadinterpretacji jego gestów, to przykro mi, że aż tak mało znaczę. Ze zwykłej uprzejmości można było odpisać.

198

Wyjąwszy jakiś losowy wypadek, przez który faktycznie nie mógł odpisać, to rzeczywiście niefajnie się zachował.

199

Może nie wiedział, co napisać.  Mnie się wydaje, że w tej sytuacji wszelkie słowa brzmią niezręcznie.

200

Koguciku, jakoś nie przekonuje mnie ten argument. Dorosłego, inteligentnego i obytego człowieka, a za takiego miałam "pana przewodnika", stać na choćby zdawkową odpowiedź. Inny znajomy, z którym teraz z racji odległości mam kontakt głównie przez internet, a znał całą sprawę, odpisał mi po prostu: "Kondolencje, Piegowata", nie olał mnie.
No, cóż... Nie ma to jak weryfikacja.

201

Też mam zagwozdkę. Tylko nie wiem, czy w takich smutnych okolicznościach mogę napisać priv, żeby Ci opowiedzieć.

202 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-08-19 12:26:25)

kogucik2009 napisał/a:

Też mam zagwozdkę. Tylko nie wiem, czy w takich smutnych okolicznościach mogę napisać priv, żeby Ci opowiedzieć.

Dawaj smile

Smutek i śmiech idą w parze.
Wczoraj spotkałam kolegę byłego. Jak mi opowiedział w sumie straszne historie o byłym i jego matce (oj, kłocili się, oboje byli uparciuchami), których był świadkiem, to parsknęliśmy śmiechem kilka razy.

203

Kochana, możesz już zacząć czytać i się śmiać. smile

204 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-08-19 13:00:43)

Odpisałam od ręki, ale pamiętaj, że nie jestem wyrocznią smile

P.S. Gary, taki znany forumowicz napisał mi kiedyś coś w stylu: nie przejmuj się facetami, miej swoje życie i cele.
Gary jest dość kontrowersyjny, ale uważam, że ma sporo rozsądku i konkretny z niego gość.

A propos Gary'ego, to czas mi już do garów smile
Pozdrawiam ciepło.

205 Ostatnio edytowany przez kogucik2009 (2018-08-25 21:11:48)

Brzydkich rzeczy się dowiedziałam o moim panu, bardzo brzydkich. I raczej nie są to plotki i pomówienia. No cóż. Zacytuję tu Chmielewską:  "Trochę się zdenerwowałam, a trochę mi się zrobiło smutno. Zawsze mi jest smutno, kiedy się przekonuję, że oceniłam kogoś za wysoko." Z prawdą żyje się łatwiej. smile I nie, wcale nie cierpię specjalnie ;-)

206

kogucik2009 napisał/a:

Brzydkich rzezy się dowiedziałam o moim panu, bardzo brzydkich. I raczej nie są to plotki i pomówienia. No cóż. Zacytuję tu Chmielewską:  "Trochę się zdenerwowałam, a trochę mi się zrobiło smutno. Zawsze mi jest smutno, kiedy się przekonuję, że oceniłam kogoś za wysoko." Z prawdą żyje się łatwiej. smile I nie wcale nie cierpię specjalnie ;-)

Fajnie że masz takie zdrowe podejście.
A skrobniesz w mailu coś więcej czy też wolisz zachować to dla siebie?

207

Skrobnę.

208

Szczególiki poszły drogą mailową.

209

Piegowata, przeczytałaś?

210 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-08-26 22:39:09)

Oczywiście, że tak, tylko jak to ja, guzdram się z odpowiedzią.
Kurczę, a mnie zaczepił na Badoo całkiem sympatyczny facet. Miałam się do niego odezwać wczoraj, dzisiaj i... zapomniałam yikes  big_smile
Trzeba to nadrobić, ale uważam jednak za pozytywne, że kwestia "chłopa" nie jest centralna w moim życiu wink To znak, że nie jest mi w nim źle.
Ale jutro napiszę i przeproszę.

Powiem Ci tak skrótowo, że pewne sygnały ze strony "Twojego" pana zaniepokoiły mnie już po mailu o weselu.

A jeszcze przyszła mi na myśl historia z własnego podwórka.
Był taki jeden, który trochę mnie rok temu podrywał, dawał pewne sygnały, ale bardzo szybko zaczął naruszać moją strefę komfortu. Mniejsza o szczegóły, za dużo gadania, ale teraz "wział się" za moją koleżankę, w której podkochuje się od długiego czasu, a która kiedyś dała mu kosza. Po pewnych perypetiach i nieudanych znajomościach chyba zaczyna go doceniać, bo zawsze był dla niej bardzo życzliwy i dobry. Zdziwiona, gdy dowiedziała się o jego "akcjach" wobec mnie, powiedziała, że jej z jego strony nigdy takie rzeczy nie spotkały.
Podzieliłam się z nią wnioskiem, że jednak jeśli facetowi na kobiecie zależy, to ewidentnie widać.
Nie usprawiedliwiam znajomego, bo nawet gdy "nie zależy", jakaś kultura obowiązuje, ale... widać i już.

211

Pocieszył mnie fakt, że nie jestem jakimś odosobnionym przypadkiem w jego "karierze", a jedynie  jedną z wielu, wobec których tak się zachowuje. Po prostu ma taką taktykę, styl bycia, życia.... Nie wiem, jak to nazwać.

212 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-08-27 12:16:27)

Wysłałam Ci maila, Koguciku.
Mnie bardzo bolało, że jestem "gorsza" od koleżanki, ale czy powinno? Facet na poziomie nie potraktowałby tak żadnej kobiety, najwyżej wycofałby się kulturalnie i poszukał bardziej "kompatybilnej".

213

Nie wiem, czy te sprawy należy rozpatrywać w kategorii gorsza-lepsza....

214

Odpisałam na maila.

215

kogucik2009 napisał/a:

Nie wiem, czy te sprawy należy rozpatrywać w kategorii gorsza-lepsza....

Absolutnie nie należy, ale odzywają się takie różne schematy.

216

Wiem, co masz na myśli,  bo ja też przez chwilę się poczułam niewystarczająca, ale tylko przez chwilę. To już naprawdę nie ten etap, żeby ktoś decydował o poczuciu mojej własnej wartości. Czasami trzeba być jednak bardzo silną...

217 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-08-28 10:25:48)

kogucik2009 napisał/a:

Wiem, co masz na myśli,  bo ja też przez chwilę się poczułam niewystarczająca, ale tylko przez chwilę. To już naprawdę nie ten etap, żeby ktoś decydował o poczuciu mojej własnej wartości. Czasami trzeba być jednak bardzo silną...

Masz rację i coraz bardziej się utwierdzam w tym przekonaniu, mimo, że stare "demony" też bywają bardzo silne i lubię pobrykać wink
Bardzo ważne jest, by je wyłapywać i stawiać im veto.

218

Wygląda na to, że niebawem drogi- moja i mojego pana -się skrzyżują. big_smile

219

kogucik2009 napisał/a:

Wygląda na to, że niebawem drogi- moja i mojego pana -się skrzyżują. big_smile

Czyżby z racji pracy w tej samej branży?

220

Tak jest. big_smile Świat jest mały.

221

A mnie los znowu zetknął z panem sprzed roku, tym, o którym napisałam kilka postów wyżej. Zgodziłam się przenocować koleżankę i jego, bo z samego rana dzisiaj wyruszyli z mojego miasta na doroczną pielgrzymkę do pewnego sanktuarium w okolicy. Może niektórzy z forum, znający naszą historię, oburzą się, ale ze względu na nią zgodziłam się udzielić im noclegu, bo jestem już ponad całą tamtą głupią historię. Mimo to przemyciłam uwagę na ten temat i usłyszałam przeprosiny. Czułam tego wieczoru z jego strony pewien respekt - i dobrze.

222

no wlasnie macie jakis sposob na to??

223 Ostatnio edytowany przez kogucik2009 (2018-09-01 22:44:45)

Postaram się skoncentrować na pracy, nastawić zadaniowo. Na nic nie liczę.

224

I takich historii jest mnóstwo wokół nas. Bardzo zaciekawiła mnie Wasza dyskusja. Z drugiej strony jak sobie radzicie z tym, że ktoś Was tak potraktował? Znam osoby, które z głębokiej studni wpadają w jeszcze głębszą. Podrzucam ciekawy link do artykułu o samotności napisany przez znajomą psycholog. nieregulaminowy link bardzo podoba mi się jeden fragment: "Być może szukasz ideału? Uwierz, że nie znajdziesz w życiu realnym idealnego kandydata na partnera/partnerkę, przyjaciela, bo oni istnieją tylko w filmach i książkach. Każdy z nas ma wady, inny charakter, dlatego warto się otworzyć na ludzi i tym samym dać sobie szansę na ciekawe znajomości.." Szkoda tylko, że tak późno to znalazłam, być może udało by mi się uratować przynajmniej jedną osobę. Ech nieważne. Chodzi mi też o to czy nie macie czegoś takiego, że po porażce szukacie pocieszenia dając się zranić jeszcze bardziej.

Posty [ 196 do 224 z 224 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak sobie radzić z samotnością

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024