Chcę wam coś powiedzieć dot. samotności - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę wam coś powiedzieć dot. samotności

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez kilki (2018-07-14 22:40:46)

Temat: Chcę wam coś powiedzieć dot. samotności

Hej, (piszę z perspektywy faceta)
Wiecie co, na przełomie ostatnich lat  pomimo iż na karku mam 19 stwierdziłem jednak, że jeśli sobie kogoś znajdę to będzie cud, sytuacja jest dosyć zawiła ale nie o tym w każdym razie z urody jestem taki no ok. 7,5/10  +/-0,75, także to nie wina wyglądu, a sytuacji społecznej (piszę na podst. zdania innych ludzi)
No i w końcu wysnułem dwa bardzo dobre wnioski
1)Tinder, badoo etc to kompletny bezsens i popełnianie emocjonalnego samobójstwa, powodów ku temu jest kilka:
---Dziewczynom zazwyczaj się już zdążyło popierdolić pod sufitem od natłoku stulejarzy, i myślą, że są nadzwyczaj urodziwe i nawet jak jesteś taki no 7/10, to i tak na ciebie nie spojrzy (choć w realu byłoby inaczej)
---Nawet jeśli jesteś 8/10 i wzyż i jakimś cudem jesteś sam to jedyne na co możesz liczyć to figę z makiem bo prawda jest taka, (na sobie też to uświadczyłem), że jak was sparuje to i tak nic z tym nie robicie
---Rozmowy nie wolno zacząć od Hej nawet jak nic nie ma w profilu, czy nie da się nic wymyślić tylko wiadomości typu "huje muje dzikie wenże" są akceptowalne bo inaczej się nie wyróżniasz czy coś, wymienisz 5-10 wiadomości i i tak skończycie gadać
---Jak ją coś porwie do rozmowy to na 99% się nie spotkacie bo siedzi tu z nudów
---ostatnie w myśl zasady, że nadzieja jest matką głupich, siedzenie na badoo i tinderach jest jak wąchanie gówna w trawie i liczenie na to, że będzie wonieć fiołkami, a gdy stolec już szczeźnie nie będzie już żadnego zapachu i dojdzie do ciebie, że już za późno bo zmarnowany czas nie wróci.
---Ewentualnie się tobą bawi.
---Czasem odpisze na hej, trochę popiszecie alepotem i tak spełznie na niczym.

(Są wyjątki owszem ale odsetek ludzi, którzy znaleźli sobie kogokolwiek na tego typu portalach jest tak duży jak temperatura w dupie u lodowego giganta. A no i praktycznie tyle samo jest ludzi, którzy szukają tam dziewczyny/chłopaka)

Wniosek jak nie masz oceny urody 8/10 lepiej wyjdź z badoo bo źle skończysz...

2) Ponadto, sam już byłem mocno podku***** lekko mówiąc tą sytuacją, że pomimo mojej niezgorszej urody nie mogę sobie nikogo znaleźć i doszedłem do wniosku, że z tej puli 86400 sekund na dobę jaką dostałem od Boga kompletnym debilizmem będzie szukanie sobie kogoś i marnowanie na to choć 1 nano sekundy, bo nie mam zamiaru inwestować czasu w coś kompletnie nie pewnego, a wolę go zainwestować w coś pewnego: w przyszłość i robienie pieniędzy (mam taką sytuację, nie będę się rozwarstwiał)
I stwierdziłem, że mam to w dupie  i na siłę wypieram z siebie te emocje, ale bywa i jest to najlepsze rozwiązanie.

Moje doświadczenia z samotnością: czasem pojawia się apatia itd, ale przechodzi a czasem zamienia się w nienawiść taką siermiężną nienawiść do wszystkich.

A swoją drogą jak sobie radzicie z samotnością?

PS: Miałem wielką chęć to napisać i się tym podzielić ;D

Zobacz podobne tematy :
Odp: Chcę wam coś powiedzieć dot. samotności
kilki napisał/a:

Hej, (piszę z perspektywy faceta)
Wiecie co, na przełomie ostatnich lat  pomimo iż na karku mam 19 stwierdziłem jednak, że jeśli sobie kogoś znajdę to będzie cud, sytuacja jest dosyć zawiła ale nie o tym w każdym razie z urody jestem taki no ok. 7,5/10  +/-0,75, także to nie wina wyglądu, a sytuacji społecznej (piszę na podst. zdania innych ludzi)
No i w końcu wysnułem dwa bardzo dobre wnioski
1)Tinder, badoo etc to kompletny bezsens i popełnianie emocjonalnego samobójstwa, powodów ku temu jest kilka:
---Dziewczynom zazwyczaj się już zdążyło popierdolić pod sufitem od natłoku stulejarzy, i myślą, że są nadzwyczaj urodziwe i nawet jak jesteś taki no 7/10, to i tak na ciebie nie spojrzy (choć w realu byłoby inaczej)
---Nawet jeśli jesteś 8/10 i wzyż i jakimś cudem jesteś sam to jedyne na co możesz liczyć to figę z makiem bo prawda jest taka, (na sobie też to uświadczyłem), że jak was sparuje to i tak nic z tym nie robicie
---Rozmowy nie wolno zacząć od Hej nawet jak nic nie ma w profilu, czy nie da się nic wymyślić tylko wiadomości typu "huje muje dzikie wenże" są akceptowalne bo inaczej się nie wyróżniasz czy coś, wymienisz 5-10 wiadomości i i tak skończycie gadać
---Jak ją coś porwie do rozmowy to na 99% się nie spotkacie bo siedzi tu z nudów
---ostatnie w myśl zasady, że nadzieja jest matką głupich, siedzenie na badoo i tinderach jest jak wąchanie gówna w trawie i liczenie na to, że będzie wonieć fiołkami, a gdy stolec już szczeźnie nie będzie już żadnego zapachu i dojdzie do ciebie, że już za późno bo zmarnowany czas nie wróci.
---Ewentualnie się tobą bawi.
---Czasem odpisze na hej, trochę popiszecie alepotem i tak spełznie na niczym.

(Są wyjątki owszem ale odsetek ludzi, którzy znaleźli sobie kogokolwiek na tego typu portalach jest tak duży jak temperatura w dupie u lodowego giganta.)

Wniosek jak nie masz oceny urody 8/10 lepiej wyjdź z badoo bo źle skończysz...

2) Ponadto, sam już byłem mocno podku***** lekko mówiąc tą sytuacją, że pomimo mojej niezgorszej urody nie mogę sobie nikogo znaleźć i doszedłem do wniosku, że z tej puli 86400 sekund na dobę jaką dostałem od Boga kompletnym debilizmem będzie szukanie sobie kogoś, bo nie mam zamiaru inwestować czasu w coś kompletnie nie pewnego, a wolę go zainwestować w coś pewnego: w przyszłość i robienie pieniędzy (mam taką sytuację, nie będę się rozwarstwiał)
I stwierdziłem, że mam to w dupie  i na siłę wypieram z siebie te emocje, ale bywa i jest to najlepsze rozwiązanie.

Moje doświadczenia z samotnością: czasem pojawia się apatia itd, ale przechodzi a czasem zamienia się w nienawiść taką siermiężną nienawiść do wszystkich.

A swoją drogą jak sobie radzicie z samotnością?

PS: Miałem wielką chęć to napisać i się tym podzielić ;D

Doczytałam do zaznaczonego. Dalej mi się nie chce, dzieł starców nie czytuję big_smile

3

Ożesz kurcze jego mać, co za opis. Facet chciał się popisać wyjątkowym poczuciem humoru, ale mu nie pykło. tongue
A tak poważnie: serio miałeś same przypadki, że kobiety tam Cię olewały?
Sama kiedyś korzystałam z tych aplikacji i uważam, że jest ok. Tam jest tak jak w życiu: piszesz z sensem, z lekkim poczuciem humoru, bez spiny- jest sukces. Nudzisz- wychodzisz na desperata. Proste i logiczne.
Jak sobie radzę z samotnością? Nie uważam tego za nic złego. Bycie samym jest fajne. Ma się czas dla siebie, na rozwój, na dystans. Poza tym jest różnica między byciu samemu, a byciu samotnym.
Tyle na razie w temacie. Może autor będzie kontynuował wątek, wtedy się więcej wypowiem.

4 Ostatnio edytowany przez kilki (2018-07-16 09:35:38)

Ten tekst pisałem w lekkim uniesieniu emocjonalnym dlatego porównania są jakie są, niemniej jednak często przedstawienie mojego punktu widzenia jest dla mnie znacznie prostsze w porównaniach, czasem w metaforach bądź przykładach niż pisanie punkt po punkcie jak coś odbieram czy jak ja coś widzę.
No może przesadziłem i potraktowałem rzeczywistość bardzo wybiórczo bo były ze 4 przypadki, gdzie tylko raz się spotkałem, dwa spartoliłem a czwarty się urwał bo tak. Nie wiem czemu tongue
Dla mnie najbardziej bijącym w oczy przykładem głupiego zachowania jest to: sparowało mnie z całkiem fajną dziewczyną, napisała do mnie ja jej odpisałem a ona "spoko" ludzie no, moja wiadomość była wg mnie na tyle treściwą odpowiedzią, że dało się cokolwiek innego wymyślić - już nie odpisałem.
Natomiast  z tym pisaniem bywa różnie gdy jest obustronne zaangażowanie pomimo przeklętego "hej" na początku to rozmowa idzie pięknie, jednak bardzo często tego zaangażowania nie ma i dziewczyna oczekuje na cuda na kiju bo z mojej perspektywy wygląda to tak, że mam skakać dookoła i zabawiać - ja podziękuję, a piszę nie aż tak dużo bo na badoo trzeba za wszystko płacić a ja nie mam zamiaru wywalać złamanego grosza na kredyty... Ponadto są dwie strony medalu tych płatności, faceci jak popaprani kupują kredyty i piszą, a dziewczyny tylko przeglądają wiadomości i rzadko bawią się w przesuwanie w prawo/lewo co zmniejsza szanse na napisanie do takiej do 0 jeśli osoba nie ma zamiaru kupować głupich kredytów...
Ogólnie to rozpoczynanie rozmowy jest dla mnie chorobliwie ciężkie, dosłownie czarna magia z najgłębszych czeluści piekielnych, ale jak już mamy początek za sobą to rozmowa się klei i idzie (b. często).

5

Zgodze się z Kilkim - na portalach naprawdę sporo "raków" ma się okazję poznać.
Na szczęście są wyjątki. No i ba - nie zapominajmy, że część dziewczyn tak dorabia za same wyświetlenia smile
Sam tak z koleżanką w spółce, żeśmy na hinduskim czy innym badoo dorabiali wink

6

Lucyfer666 napisał/a:

Na szczęście są wyjątki. No i ba - nie zapominajmy, że część dziewczyn tak dorabia za same wyświetlenia smile

yikes dorabia a w jaki sposób to działa?

7

kilki napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

yikes dorabia a w jaki sposób to działa?

Nie wiem jak teraz. bo to z 4 lata bylo, ale tam gdzie jest na takich portalach jest mało kobiet, to właśnie bierze się takie w stylu gwiazdek instagrama, żeby założyły konto i tam po prostu były, czasami coś dodały, komuś odpisały. Generują one dużo wyświetleń, a przy okazji napędzają zainteresowanie.

8

Portale randkowe a także społecznościowe to gigantyczny biznes. Zdesperowani i sfrustrowani mężczyźni płacą za konta premium aby mieć wiecej opcji dopasowywania i szukania dziewczyn. Można powiedzieć, że to taki rynek atencji i podbijania sobie ego kosztem tych desperatów. Oprócz tego biznesu, portale randkowe są również eksperymentem socjologicznym.

Jeśli ktoś chce uczestniczyć w tej grze to musi mieć wysoką samoocene, być bez komplesków oraz super wygląd. Dobra gadka też się przydaje. Jeśli tego nie masz drogi autorze tematu to lepiej sobie odpuść bo tylko nabawisz się kompleksów, depresji i nerwicy. Po co Ci to ?

Skup się na rozwoju i poznawaj dziewczyny w realu. Szkoda czasu i zdrowia na rakowisko. Tak swoją drogą to portale typu Tinder czy Badoo zostały stworzone w celu szybkich randek kończących się seksem. Nie wiem dlaczego w Polsce ludzie myślą, że tam znajdą miłość swojego życia.

PS. O tym dorabianiu pierwsze słyszę. Wiem, że jest tam dużo kont wymarłych, fejkowych czy botów. Jest tam też sporo prostytutek.

9

Mordimer napisał/a:

Portale randkowe a także społecznościowe to gigantyczny biznes. Zdesperowani i sfrustrowani mężczyźni płacą za konta premium aby mieć wiecej opcji dopasowywania i szukania dziewczyn. Można powiedzieć, że to taki rynek atencji i podbijania sobie ego kosztem tych desperatów. Oprócz tego biznesu, portale randkowe są również eksperymentem socjologicznym.

Jeśli ktoś chce uczestniczyć w tej grze to musi mieć wysoką samoocene, być bez komplesków oraz super wygląd. Dobra gadka też się przydaje. Jeśli tego nie masz drogi autorze tematu to lepiej sobie odpuść bo tylko nabawisz się kompleksów, depresji i nerwicy. Po co Ci to ?

Skup się na rozwoju i poznawaj dziewczyny w realu. Szkoda czasu i zdrowia na rakowisko. Tak swoją drogą to portale typu Tinder czy Badoo zostały stworzone w celu szybkich randek kończących się seksem. Nie wiem dlaczego w Polsce ludzie myślą, że tam znajdą miłość swojego życia.

PS. O tym dorabianiu pierwsze słyszę. Wiem, że jest tam dużo kont wymarłych, fejkowych czy botów. Jest tam też sporo prostytutek.

Hej, chyba nie czytałeś uważnie, bo to co ty piszesz jest synonimem pewnej części mojej wypowiedzi wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę wam coś powiedzieć dot. samotności

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024