firma nie ma HR
To szefa.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Dyscyplinarka
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
firma nie ma HR
To szefa.
a nie mogę napisać teraz porozumienia o rozwiązaniu umowy?
a nie mogę napisać teraz porozumienia o rozwiązaniu umowy?
Nie wiem. Zapytaj o to kogoś, kto zna się na prawie pracy.
Napisałas mi maila, ale wole odpowiedzieć publicznie.
Mówienie teraz o tym, jak bardzo żałujesz jest bezcelowe i bezsensowne.
Żałowanie nic Ci nie da. To już nie ten etap, gdzie się ukorzysz i wszystko będzie ok. Poza tym przede mną nie masz sie co korzyc i uniżać. Jestem dla Ciebie obcą osobą.Popełniłaś błąd, ale trzeba było myśleć o jego konsekwencjach wcześniej. Nie wierzę, że nie byłaś ich świadoma.
Ja też napisałam Ci maila Sprawdź pocztę
gnojka102 nic nie widzę, jak rozpoczyna się Twój adres mailowy?
Gnojka ;D.
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać
Sama jesteś gnojka.Do tego niekumata zupełnie.Napisałam maila do Lady Loka nie do Ciebie
sylwia.pietraszko napisał/a:gnojka102 nic nie widzę, jak rozpoczyna się Twój adres mailowy?
Gnojka ;D.
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać
Ja też
Trudne słowo czasem się trafi to człowiek je tak przerobi,żeby mu pasowało i żeby zrozumiał
sylwia.pietraszko napisał/a:gnojka102 nic nie widzę, jak rozpoczyna się Twój adres mailowy?
Sama jesteś gnojka.Do tego niekumata zupełnie.Napisałam maila do Lady Loka nie do Ciebie
Masakra, nie dość, że jestem kłótliwa to jeszcze niekumata, bo także pomyślałam, że wysłałaś e-mail do Autorki.
przepraszam, a że chcę żeby teraz ustał stosunek pracy to bedzie podejrzane?
przepraszam, a że chcę żeby teraz ustał stosunek pracy to bedzie podejrzane?
Dziewczyno nic już nie rób.
I zmień może ten swój nick.
gojka102 napisał/a:sylwia.pietraszko napisał/a:gnojka102 nic nie widzę, jak rozpoczyna się Twój adres mailowy?
Masakra, nie dość, że jestem kłótliwa to jeszcze niekumata, bo także pomyślałam, że wysłałaś e-mail do Autorki.
No trudno, to przecież nie Twoja wina :-P.
Zacytowany był fragment wypowiedzi Lady Loki, więc ewidentnie mail miał być do niej.
Nie czepiajcie się głupot, szkoda czasu.
nie mam internetu ani telefonu, nie mogę pracować...nie wytrzymam jeszcze tylu dni, siedząc jak na bombie.
tak naprawdę mogłabym zacząć pracę od poniedziałku w nowej firmie a tak trzyma mnie jak niewolnika.
Krejzolka82 napisał/a:gojka102 napisał/a:Sama jesteś gnojka.Do tego niekumata zupełnie.Napisałam maila do Lady Loka nie do Ciebie
No trudno, to przecież nie Twoja wina :-P.
Zacytowany był fragment wypowiedzi Lady Loki, więc ewidentnie mail miał być do niej.
Nie czepiajcie się głupot, szkoda czasu.
Ewidentnie moja wina, żem niekumata
Tak jest, wracamy do meritum.
Moim zdaniem sprawa opisana przez autorkę powinna zostać skonsultowana ze specjalistą od prawa pracy.
Dla mnie to najwiarygodniejsze źródło informacji.
nie mam internetu ani telefonu, nie mogę pracować...nie wytrzymam jeszcze tylu dni, siedząc jak na bombie.
Nie masz internetu i piszesz do nas z kalkulatora?
podejrzane to będzie jak będę chciała wcześniej odejść, czuję się jak niewolnik
służbowy telefon i internet nie działa, a to jest mój internet i nie będę korzystać i utrzymywać Janusza biznesu, pensji nadal nie mam, składek też nie
Napisz na forum prawnym, tam Ci prędzej ktoś pomoże, ale uprzedzam, czasem trzeba poczekać kilka dni na odpowiedź.
podejrzane to będzie jak będę chciała wcześniej odejść, czuję się jak niewolnik
Dlatego Ci napisałam, abyś nic kompletnie nie robiła, nie chciała zmian, niczego.
Musisz uzbroić się w cierpliwość a najlepiej zadzwoń na jakąś infolinię prawną i popytaj.
gojka102 napisał/a:sylwia.pietraszko napisał/a:gnojka102 nic nie widzę, jak rozpoczyna się Twój adres mailowy?
Może jakbyś przeczytała słowa Lady Loki,które zacytowałam to skumałabyś,że ja maila wysłałam do NIEJ A NIE DO AUTORKI
a mogę powiedzieć o moim wykroczeniu?
mam już namiar na infolinię, ale co mam konkretnie mowic, co sie dzieje w pracy, o moim występku i to, ze chce odejsc wczesniej?
Sylwia, ile Ty masz lat ? Więcej jak 12 chyba nie ...
jestem w mega nerwach, nie myslę logicznie, nie wiem co będzie odpowiednie teraz, chcę stąd uciekać, nie chcę mi wypłacić pensji, nie mam na czym pracować mam dość
Ten temat to trolling?
Ten temat to trolling?
Też coraz bardziej się w tym upewniam, że to trolling.
żaden trolling, chcę stąd już uciekać
żaden trolling, chcę stąd już uciekać
Zatem pozostaje opcja WYLOGUJ.
z obecnej pracy, firmy krzak, nie wytrzymam tutaj dłużej
z obecnej pracy, firmy krzak, nie wytrzymam tutaj dłużej
Trolling na bank.
Idę dzwonić do tej firmy Krzak, że mają w ekipie konfidenta :-D
uspokoj sie, bo nie wytrzymam, kopne w kalendarz
uspokoj sie, bo nie wytrzymam, kopne w kalendarz
To ta firma zajmująca się pielęgnacją zieleni?
kosztorysowaniem
dzwonie na infolinie prawną i zablkowane numery
dzwonie na infolinie prawną i zablkowane numery
To zadzwoń ze swojej komórki. Tylko musisz powiedzieć całą prawdę, inaczej Ci nie pomogą.
a Państwowej Inspekcji Pracy?
Sylwia, nie jestem prawnikiem.
nikt nie jest prawnikiem i nie zna odpowiedzi na powyższe pytania zadane przeze mnie.
No tak, tak bywa na forach.
Jeśli potrzebujesz porady prawnika, to do niego pójdź.
W kancelarii na pewno uzyskasz poradę.
tak naprawdę pracuję do końca maja i chyba to się już nie zmieni w tym momencie.
każdy uczy się na błędach i zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.
nie wiem co o tym mysleć
Wróżka Bajuszka pasuje do Ciebie idealnie. Jeszcze kilka tygidbu temu sama się zwolniłaś. Z tego co pamiętam to miałaś do końca kwietnia okres wypowiedzenia. To co, dyscyplinarka w nowej pracy czy tej poprzedniej, w której szefowa zapominała odprowadzać Ci składki?
nie, do konca czerwca kobieto.
wyprowadziłam kilka maili z bazy obecnej firmy do konkurencji, nie chcę się tłumaczyć zdaję sobie że to było słabe, nie podpisywałam lojalki ale obowiązuje mnie tajemnica handlowa, nie mam nic na swoje wytłumaczenie jedynie tego, że bardzo żałuję.
nie wyprowadzilam tylko sprzedalam baner za 10000 tys zł.
DZIĘKUJĘ WAM , ŻE SIĘ WKRĘCILIŚCIE W BAJECZKĘ
DZIĘKUJĘ WAM , ŻE SIĘ WKRĘCILIŚCIE W BAJECZKĘ
![]()
![]()
![]()
Zazdroszczę ilości wolnego czasu...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Dyscyplinarka
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024