Chamstwo na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Chamstwo na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 306 ]

196 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 20:46:53)

Odp: Chamstwo na portalach randkowych

Cataga

z tym brakiem opisów to też może być różnie.

Jeden nic nie napisze, bo po prostu jest głąbem, który nie ma niczego ciekawego do pokazania i powiedzenia, niczym się nie interesuje i nawet sam siebie samego nie zna (nie potrafi określić swoich cech charakteru, nie wie tak naprawdę, czego szuka), ma słabe wykształcenie, którym nie chce się chwalić i jest bez pracy, co też nie zachęca.

Drugi nie napisze niczego, bo jest tak pewny siebie, że wie, iż mu to nie jest potrzebne, aby jakieś nieznajome z internetu cokolwiek o nim wiedziały, ponieważ TO ON WYBIERA, komu chce powiedzieć więcej i kogo ułaskawi swoim pierwszym mailem i zaproszeniem na kawę.

Trzeci zaś  nie napisze, bo może wcześniej miał szczery i pełny opis, po czym się okazywało, że kobiety i tak go nie czytały, zwracając uwagę wyłącznie na zdjęcie...

"i, jak wspomniałam wcześniej, obawiam sięże takie osoby z portali , mijam codzienie w pracy, na ulicy, w sklepie...
to po prostu straszne. odechciewa się poznawać.

Owszem, na pewno jest wielu żonatych i w związkach, szukających sexu, pełno życiowych ciamajd, maminsynków i chamów. Pewno im starsi, tym gorzej, bo Ci fajni są już dawno w związkach.
No ale skoro są i fajne samotne kobiety, to pewno są i pozytywne wyjątki wśród mężczyzn smile
Jeśli jedna i druga strona pozamyka się w domach, to jak macie się spotkać? Z czasem będzie coraz trudniej, przyjdzie zgorzknienie, odzwyczajenie się od kontaktów, niechęć do poznawania.
Kto nie próbuje, ten nie pije szampana smile

Zobacz podobne tematy :

197

To mi coś przypomniało.  Kiedyś napisał do mnie Pan bez zdjęcia,  a w rubryce stan cywilny miał wpisane  "powiem pozniej"czy coś takiego.
Myślę sobie, pewnie ma żonę.
Ale nic. Pan zagail,  a że od razu chciałam wyjaśnić tą kwestię,  to spytałam prosto  mostu, czy nie ma żony,  bo zdjęcia nie dał, a profil ma nie kompletny.
A tu nagle pan bez żadnego zawstydzenia radośnie mi odpisal, że ma żonę,  ma, ale on jest bardzo dyskretny i jak jakby co się nie  muszę bać,  bo on umie dochowac tajemnicy.
Nieźle się w tedy zdenerwowalam, na dodatek był że 25 lat starszy ode mnie. Ciekawe, czy jego żona o tym wiedziała.

198 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-19 15:55:07)

rossanka, no własnie....  a teraz pomyśl sobie, że masz takiego meża, jeszcze małe dieci, nie pracujesz, bo maz cię przekonał, że tak lepiej, jesteś na jego łasce, a on cię " radosnie'' zdradza przez lata... No raczej nie szukam kogos takiego. A mimo, że jednego pana poznałam w pracy, a drugi niedawno mnie zostawil ( poznany przez internet, historię opisałam w temacie " dziwne wiadomości  o co chodzi")  to obaj mnie'' radośnie'' zdradzali, umawiając się przez takie portale.. Słabo się robi...mallwusia , odechciewa się nawet tego hipotetycznego szampana, to ja wolę czystą wodę, bez domieszek zdrad i " ekscytacji bąbelkami " ktore wcale nie sa takie fajne na dłuzszą metę
''Ci fajni są już dawno w związkach'' - no w to byl akurat powątpiewała, czytając historię rossanki

199

rossanka napisał/a:

To mi coś przypomniało.  Kiedyś napisał do mnie Pan bez zdjęcia,  a w rubryce stan cywilny miał wpisane  "powiem pozniej"czy coś takiego.
Myślę sobie, pewnie ma żonę.
Ale nic. Pan zagail,  a że od razu chciałam wyjaśnić tą kwestię,  to spytałam prosto  mostu, czy nie ma żony,  bo zdjęcia nie dał, a profil ma nie kompletny.
A tu nagle pan bez żadnego zawstydzenia radośnie mi odpisal, że ma żonę,  ma, ale on jest bardzo dyskretny i jak jakby co się nie  muszę bać,  bo on umie dochowac tajemnicy.
Nieźle się w tedy zdenerwowalam, na dodatek był że 25 lat starszy ode mnie. Ciekawe, czy jego żona o tym wiedziała.

tiaa, tak samo pewno wiedziała, jak żona naszego forumowego kolegi z wątku o zdradzie hmm
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 84&p=7

Wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką, pogoniła faceta po 7 latach ze względu na alkohol. Z tego, co widzę, to jest jej bardzo trudno poznać kogoś sensownego. Czasem lepiej mieć dobre koleżanki i grono sprawdzonych znajomych, aby nie być samotnym, niż tkwić w takim złym związku. Smutne, ale niestety nie każdemu jest dane mieć szczęście w miłości sad

200

cataga napisał/a:

rossanka, no własnie....  a teraz pomyśl sobie, że masz takiego meża, jeszcze małe dieci, nie pracujesz, bo maz cię przekonał, że tak lepiej, jesteś na jego łasce, a on cię " radosnie'' zdradza przez lata... No raczej nie szukam kogos takiego. A mimo, że jednego pana poznałam w pracy, a drugi niedawno mnie zostawil ( poznany przez internet, historię opisałam w temacie " dziwne wiadomości  o co chodzi")  to obaj mnie'' radośnie'' zdradzali, umawiając się przez takie portale.. Słabo się robi...mallwusia , odechciewa się nawet tego hipotetycznego szampana, to ja wolę czystą wodę, bez domieszek zdrad i " ekscytacji bąbelkami " ktore wcale nie sa takie fajne na dłuzszą metę
''Ci fajni są już dawno w związkach'' - no w to byl akurat powątpiewała, czytając historię rossanki

Nie ma takiej opcji, by mnie ktoś przekonał abym przestała pracować bo on zarabia na tyle aby nas utrzymać.  Więc odpada ten problem;)
Ale już pozostałe punkty, jakieś konta w internecie, podawanie się za wolnego, albo za dyskretnego zonatego-tego nie przewidzisz. Mnie to przeraza.Tu nawet jest obok taki wątek o zdradach, gdzie do zdrad dopisana jest cała ideologia.
Podczas gdy to jest całkiem proste. Albo zdradzasz albo nie. Jak zdradzasz bo nie kochasz, albo już się obydwoje nie kochacie, to w jakim celu tkwic dalej w związku? I takie tam tłumaczenia.  Nie podoba mi się takie rozumowanie.

201 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 16:15:41)

Mnie też rossanko to obrzydza i przeraża, już przestałam pisać w tamtym wątku, smutny jest bardzo.

Natomiast na portalach trzeba by było robić odsiew:
-napisać wyraźnie, że nie szuka się przygód
-napisać, że nie odpisuje się osobom bez zdjęć i opisów
-nie odpisywać takim, którzy mimo tego wysyłają e-maile, od razu wrzucać do kosza, nie tracić energii
-zrobić ograniczenie wieku (chyba się da?), aby nie przysyłali wiadomości panowie w wieku naszych ojców
-dostosować wymagania do tego, co same możemy zaoferować

Może też np. zakupić specjalnie do tego celu drugi nr telefonu, aby ułatwić tym, którzy nie lubią pisać i wolą żywą rozmowę, ale też zachować bezpieczeństwo (tak głośno myślę, nie wiem do końca, czy to dobry pomysł).

202

mallwusia napisał/a:

Mnie też rossanko to obrzydza i przeraża, już przestałam pisać w tamtym wątku, smutny jest bardzo.

Tak samo.
Jest jakiś oslizgly i brudny, przynajmniej tak go odbieram.
A wracając do portali, to tam jest dużo żonatych. Mężatki pewnie też są,  nie sprawdzałam.
Jak ktoś tam szuka, to musi się nieziemsko natrudzic aby wyłuskać kogoś dla siebie.
Niektórym się uda a  niektórym nie. A prfzynajmniej nie w tym miejscu.

203 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 16:33:11)

Rossanko

Na pewno jest to bardzo trudne. Ja sobie to wyobrażam jako taki hipermaket. Każdy jest za przeproszeniem jak towar. Towar musi się dobrze zaprezentować. A co, jeśli ktoś jest mało fotogeniczny albo średniej urody, za to nadrabia fajnym charakterem? Czy jest w stanie nadrobić opisem, skoro pewno mało kto je czyta (faceci są wzrokowcami, kobiety także patrzą na wygląd, nie oszukujmy się)... Mimo wszystko żaden samotny nie napisze sobie tego na czole, że kogoś szuka i tak się mijacie... Dzień za dniem...

Można całkiem spasować i narzekać albo czekać na to, co przyniesie los. Ja bym pewno próbowała mimo wszystko, nie poddaję się łatwo smile Powodzonka wam życzę i przytulam mocno, czas wyjść na słońce smile

204

mallwusia napisał/a:

Rossanko

Na pewno jest to bardzo trudne. Ja sobie to wyobrażam jako taki hipermaket. Każdy jest za przeproszeniem jak towar. Towar musi się dobrze zaprezentować. A co, jeśli ktoś jest mało fotogeniczny albo średniej urody, za to nadrabia fajnym charakterem? Czy jest w stanie nadrobić opisem, skoro pewno mało kto je czyta (faceci są wzrokowcami, kobiety także patrzą na wygląd, nie oszukujmy się)... Mimo wszystko żaden samotny nie napisze sobie tego na czole, że kogoś szuka i tak się mijacie... Dzień za dniem...

Można całkiem spasować i narzekać albo czekać na to, co przyniesie los. Ja bym pewno próbowała mimo wszystko, nie poddaję się łatwo smile Powodzonka wam życzę i przytulam mocno, czas wyjść na słońce smile

Mnie na tych portalach dawno nie ma. Myślę, że ze dwa lata z tego co pamiętam.  Męczyło mnie takie pisanie a potem spotkania i tak znowu i znowu. Albo pisanie tygodniami a druga strona się nie chciała spotkać. Tylko pisać.
A jeszcze jeden mi się przypomniał. Pisalismy że soba parę tygodni, nawet rozmowa się kleila,  myślę sobie,  w końcu jakiś normalny facet. Chciałam się spotkać,  ale jemu wiecznie co nie pasowało a w końcu mi napisał,  że spotkamy się,  ale za jakiś czas, bo on teraz ma już parę kandydatek, ale się nie  mam co martwić,  bo jestem w jego pierwszej trójce.
:\To podziękowałam za taką znajomość.

205 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-19 17:58:31)

że spotkamy się,  ale za jakiś czas, bo on teraz ma już parę kandydatek, ale się nie  mam co martwić,  bo jestem w jego pierwszej trójce. '' no i kolejny łaskawca:D:D panowie albo celowo tak robią, albo są tak bezdennie głupi i pozbawieni obycia.
nie chcę miec koło siebie ani głupiego, ani kogoś, kto nie umie się zachować.
''A co, jeśli ktoś jest mało fotogeniczny albo średniej urody, za to nadrabia fajnym charakterem? Czy jest w stanie nadrobić opisem, skoro pewno mało kto je czyta (faceci są wzrokowcami, kobiety także patrzą na wygląd, nie oszukujmy się) - to wtedy, jak  na portalach, znajdujemy się w dziale ''wyprzedaż''.  na wyprzedaży można trafić na perełki , i pewnie każdy takiej perełki dla siebie szuka.
Ja czytam opisy, ale tez patrzę na zdjęcia. Nie zależy mi, by pan był przystojny, ale na tym, czy nie ma głupiej miny na zdjęciu, czy nie ma przepitej latami chlania twarzy ( to widac) , i czy chce mu się choc na tyle wysilic, by nie robić sobie zdjęc w zagraconej ubikacji...
gdybyśmy my, uzytkownicy portali , mieli taki supercharakter, to bysmy znależli swoje połówki, na wspolnych spotkaniach ze znajomymi, podczas zycia towarzyskiego, itp. a,że wiekszość z nas to ludzie raczej nietowarzyscy, to musimy wybierac miedzy nietowarzyskimi a zwykłymi bucami i chamami...

206

cataga napisał/a:

że spotkamy się,  ale za jakiś czas, bo on teraz ma już parę kandydatek, ale się nie  mam co martwić,  bo jestem w jego pierwszej trójce. '' no i kolejny łaskawca:D:D panowie albo celowo tak robią, albo są tak bezdennie głupi i pozbawieni obycia.
.

Gdybym sama tego nie doświadczyła, to bym nie uwierzyła.

207

Tylko, że ja nawet znajomych nie jestem w stanie poznać przez internet. Moje problemy nie ograniczają się tylko do portalu randkowego. Zdarzało się, że długo z kimś rozmawiałem np. na badoo, ale nie sposób było tej relacji przenieść do świata realnego, druga osoba wzdrygała się przed spotkaniem, ujawnieniem. Ja bym bardzo chętnie poznawał ludzi przez internet i spotykał się, ćwiczył się w rozmowie, przyzwyczajał do ludzi, ale jak mam to zrobić nie mając możliwości kogokolwiek poznać? Przez internet fajnie się rozmawia, ale ile można bez spotkania tak się bawić?

208 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-19 20:15:50)

rossanka, wierzę ci, bo mnie spotkało tyle podobnych i gorszych piekielności, że aż się robi niedobrze. Mysl ,że  mialam kogos takiego w swoim życiu  ( zdradzacza) ,że mogłabym skonczyć w formalnym związku z jemu i twojemu podobnym osobnikiem, wywoluje u mnie niesmak. Najlepsze sa te puszukiwania wolnych, niezaleznych, otwartych( HAHA) kobiet, bo panowie szukaja ADRENALINY w zyciu.... Kilku panom juz odpisalam,że poprzedni meżczyzni dostarczyli mi adrenaliny tyle,że ja już tęsknię wylacznie za spokojem....

a co do poznawania osób przez internet- ja w ten sposób poznałam dwie kobiety - jedna jest moją juz wieloletnią znajomą;) no, ale jej nie bałam się zaprosić do siebie na nocleg , po kilkumiesięcznej netowej znajomości, jak byla w moim miescie przejazdem. pana, znanego  mi wylącznie przez sieć bym nie zaprosila...

209

Cataga-co chcesz. Na ulicy,  czy w parku albo w gronie znajomych niektórzy mężczyźni wstydza sie składać obcym kobietom takich propozycji. W internecie są w miarę bezpieczni. I zawsze jest szansa, że się jakaś pani skusi.
Wolnym to sie jeszcze nie dziwie,  rozni są. Jeden szuka rozrywki a inni podanej relacji.
Ale ci żonaci to jakaś plaga. I jeszcze ten wiek. Piszę taki 20 czy nawet bywało prawie 30 lat starszy, w nadziei na... No właśnie na co? Przecież oni mają dzieci, wnuki.

210 Ostatnio edytowany przez saphiregirl (2017-08-19 20:25:42)

Ja może nie o chamstwie, ale zdziwiła mnie rozmowa z jednym facetem a raczej jego reakcja. Na początku rozmawiało nam się super, do momentu aż nie zapytałam o jego pracę. Napisałam coś w stylu: "Czym się zajmujesz na co dzień?" czy coś takiego. Wtedy on odpowiedział jakoś tak z sarkazmem, jakbym nie wiadomo o co zapytała, a ja na to, że przecież to normalne pytanie chyba. Na co on: "no to powiedzmy, że siedzę w domu i opiekuję się 9 rodzeństwa, zdałem test?" O co chodzi tym facetom? Że jak dziewczyna pyta o pracę, to od razu chodzi jej o zarobki, czy co? Dla mnie to jest normalne pytanie, nie żadna tajemnica chyba?

211

saphiregirl napisał/a:

Ja może nie o chamstwie, ale zdziwiła mnie rozmowa z jednym facetem a raczej jego reakcja. Na początku rozmawiało nam się super, do momentu aż nie zapytałam o jego pracę. Napisałam coś w stylu: "Czym się zajmujesz na co dzień?" czy coś takiego. Wtedy on odpowiedział jakoś tak z sarkazmem, jakbym nie wiadomo o co zapytała, a ja na to, że przecież to normalne pytanie chyba. Na co on: "no to powiedzmy, że siedzę w domu i opiekuję się 9 rodzeństwa (w sensie, że taka Matka Teresa z niego czy coś), zdałem test?" O co chodzi tym facetom? Że jak dziewczyna pyta o pracę, to od razu chodzi jej o zarobki, czy co? Dla mnie to jest normalne pytanie, nie żadna tajemnica chyba?

Ona pewnie pomyślał,  że szukasz kogoś z wysokimi zarobkami, a sam pewnie zarabiał mało albo wcale. Inaczej by tak nerwowo nie zareagował.
Mnie się jeden kiedyś pytał,  czy mam mieszkanie i prawo jazdy big_smile

212

rossanka napisał/a:

Ona pewnie pomyślał,  że szukasz kogoś z wysokimi zarobkami, a sam pewnie zarabiał mało albo wcale. Inaczej by tak nerwowo nie zareagował.

Pewnie tak:) Mnie już te portale męczyć zaczynają smile Ostatnio pierwsze pytanie jakie zadał facet, to czy mam męża i dzieci, bo często kobiety mają i kłamią w tym zakresie big_smile Jakbym chciała skłamać to i tak bym skłamała, więc dziwne pytanie.

213

saphiregirl napisał/a:
rossanka napisał/a:

Pewnie tak:) Mnie już te portale męczyć zaczynają smile Ostatnio pierwsze pytanie jakie zadał facet, to czy mam męża i dzieci, bo często kobiety mają i kłamią w tym zakresie big_smile Jakbym chciała skłamać to i tak bym skłamała, więc dziwne pytanie.

Dlatego mnie już dawno tam nie ma.Nie potepiam ich jednak tak całkiem,  bo są osoby, co w ten sposób poznały swojego
Partnera.

214

taaak, no ja tez poznałam.... i pan mnie olał, by szukac dalej - okłamywał swoja wcześniejszą , z która był jak był też  ze mna , okłamywał i swoja kolejna, tą po mnie. A w ogole mojej poprzedniczce powiedzial,że poznaliśmy sie na przystanku autobusowym, jakos wstyd mu bylo przyznac, że na portalu randkowym... Poprzedniczkę tez poznał na portalu, następczynię tez...

215

Przegraniec napisał/a:

Mallwusia, umiem rozmawiać, ale tylko w sytuacji kiedy jest jasno określony temat i wiem o czym i po co chce rozmawiać. Mowa-trawa, rozmowa ogólna o "niczym" to zupełnie nie moje rejon. Na randkach na jakich byłem tematy pochodzące ode mnie skupiały się wokół moich zainteresowanych, a jeśli kobieta wolała mówić o czymś innym to chętnie słuchałem i dopytywałem się jeśli nie byłem obeznany w tym co ją interesuje.
Tak, mam mało znajomych i nie za bardzo na kim ćwiczyć umiejętność prowadzenia zwykłej rozmowy.

Wiesz, może tu leży problem. Wydaje mi się, że po prostu nie potrafisz wyluzować się w rozmowie. Wszystko traktujesz bardzo na poważnie (jak przykład rozmowy o błyskawicach) i wychodzi taka rozmowa jak z nauczycielem, bardzo oficjalnie i sztywno. Nie obraź się, nie znam Cię, ale takie wrażenie odnoszę.

Ja może podam taki przykład, rozmawiałam z jednym facetem (pierwsze kilka zdań rozmowy) coś tam o sztuce itd. ,na co on mi napisał: "...jego bogactwo zdobnictwa w organicznej formie, bez symetrii". No bardzo fajnie, widzę że się tym pasjonuje i ok, no ale... poczułam się jak na jakimś wykładzie a nie w luźnej rozmowie z nowo poznanym facetem. Rozumiesz w czym rzecz?

216

cataga napisał/a:

taaak, no ja tez poznałam.... i pan mnie olał, by szukac dalej - okłamywał swoja wcześniejszą , z która był jak był też  ze mna , okłamywał i swoja kolejna, tą po mnie. A w ogole mojej poprzedniczce powiedzial,że poznaliśmy sie na przystanku autobusowym, jakos wstyd mu bylo przyznac, że na portalu randkowym... Poprzedniczkę tez poznał na portalu, następczynię tez...

A kiedy te rewelacje ujrzaly światło dzienne?

217

Przegraniec napisał/a:

Widać tego typu wychowanie i moja natura zbiera teraz poważne żniwo.

Na to wygląda, pytanie tylko co chcesz z tym dalej zrobić? Bo wiesz, prowadzenie rozmowy można ćwiczyć nawet z panią ze sklepu smile
Wiem co mówię, bo też jestem raczej zamkniętą w sobie osobą i jedynaczką, więc witaj w gronie.

218 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 21:28:14)

Przegraniec napisał/a:

Tylko, że ja nawet znajomych nie jestem w stanie poznać przez internet. Moje problemy nie ograniczają się tylko do portalu randkowego. Zdarzało się, że długo z kimś rozmawiałem np. na badoo, ale nie sposób było tej relacji przenieść do świata realnego, druga osoba wzdrygała się przed spotkaniem, ujawnieniem. Ja bym bardzo chętnie poznawał ludzi przez internet i spotykał się, ćwiczył się w rozmowie, przyzwyczajał do ludzi, ale jak mam to zrobić nie mając możliwości kogokolwiek poznać? Przez internet fajnie się rozmawia, ale ile można bez spotkania tak się bawić?

Pierwsze, co możesz zrobić, to założyć gg i podać numer tutaj w sygnaturze smile
Drugie - pisać tutaj na priv do osób, które są samotne, wycofane i nieśmiałe i otwierają tu swoje tematy - łatwiej siebie nawzajem zrozumiecie

[Że nieraz mieszkają daleko? Trudno, może czasem trzeba będzie ruszyć tyłek i "zainwestować" w znajomość]

Trzecie - popracować z psychologiem, nauczyć się otwierać przed innymi ludźmi, bo na rozmowach o burzach to ty chłopie daleko nie zajedziesz wink

Czwarte  - zmienić ten beznadziejny nick, bo już chyba uwierzyłeś w to, że jesteś Przegraniec i się nie wysilasz na zasadzie "eee tam, i tak się nie uda"

Piąte - UŚMIECHAĆ się do ludzi smile

I tak sobie jeszcze myślę, że skoro w rozmowach jesteś słaby (a to nie łatwo Ci będzie nadrobić raz dwa ), to może potrafisz nadrabiać pomocą? Potrafisz coś zrobić ? Coś naprawić? Załatwić? Doradzić?
Zastanów się, czy zaoferowałeś kiedyś pomoc ? (nie musisz odpowiadać).

219 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-19 21:42:33)

rossanka, te rewelacje - ok 20 czerwca, zalozyłam nawet temat pt dziwne wiadomości- o co chodzi. A dokładniej o jego kłamstwach dowiedzialam sie, gdy się ze swoja poprzedniczką poznalam. o n jąś okłamywał,że spędzilismy razem sylwestra, że wkrótce sie do niego wprowadzam, a ja nie wiedzialam,że pewnego dnia oni spędzili noc u niego itp. itd...http://www.netkobiety.pl/t104082.html

220

cataga napisał/a:

rossanka, te rewelacje - ok 20 czerwca, zalozyłam nawet temat pt dziwne wiadomości- o co chodzi. A dokładniej o jego kłamstwach dowiedzialam sie, gdy się ze swoja poprzedniczką poznalam. o n jąś okłamywał,że spędzilismy razem sylwestra, że wkrótce sie do niego wprowadzam, a ja nie wiedzialam,że pewnego dnia oni spędzili noc u niego itp. itd...

Nie  chodzilo mi o datę,  le o długość czasu. Wątku tamtego-chyba nie czytałam.
To pewnie nie bylyscie jedyne oszukane.
Właśnie jedna rzecz jakiej się zawsze obawiałam,to taka, za on będzie miał żonę czy kogoś,  a będzie udawał wolnego i to wyjdzie dopiero po czasie.  Tylko,  że taki numer może wykręcić rowniez ten, kogo spotka się w innym miejscu niż portal.

221 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 21:55:15)

cataga napisał/a:

rossanka, te rewelacje - ok 20 czerwca, zalozyłam nawet temat pt dziwne wiadomości- o co chodzi. A dokładniej o jego kłamstwach dowiedzialam sie, gdy się ze swoja poprzedniczką poznalam. o n jąś okłamywał,że spędzilismy razem sylwestra, że wkrótce sie do niego wprowadzam, a ja nie wiedzialam,że pewnego dnia oni spędzili noc u niego itp. itd...http://www.netkobiety.pl/t104082.html

co za palant, brrr

rossanka napisał/a:
cataga napisał/a:

rossanka, te rewelacje - ok 20 czerwca, zalozyłam nawet temat pt dziwne wiadomości- o co chodzi. A dokładniej o jego kłamstwach dowiedzialam sie, gdy się ze swoja poprzedniczką poznalam. o n jąś okłamywał,że spędzilismy razem sylwestra, że wkrótce sie do niego wprowadzam, a ja nie wiedzialam,że pewnego dnia oni spędzili noc u niego itp. itd...

Nie  chodzilo mi o datę,  le o długość czasu. Wątku tamtego-chyba nie czytałam.
To pewnie nie bylyscie jedyne oszukane.
Właśnie jedna rzecz jakiej się zawsze obawiałam,to taka, za on będzie miał żonę czy kogoś,  a będzie udawał wolnego i to wyjdzie dopiero po czasie.  Tylko,  że taki numer może wykręcić rowniez ten, kogo spotka się w innym miejscu niż portal.

jak się czyta te wątki na forum o zdradzanych i zdradzających, a jeszcze o tym, jak panowie lekko do tego podchodzą i sobie potrafią zracjonalizować zdrady, to faktycznie strach się bać sad

222

z paniem spotykałam sie okolo rok, kręcił i bujał od samego początku. Rzy..ć. mi się chce. na Sympatii nick - siemiano1967.

223

Rok?Całkiem porażka. Co ci ludzie mają w głowach?
Ale portal nie miał nic do rzeczy, mogłasgo poznać gdzieś indziej. Oszuści istnieli  jeszcze przed internetem.

224 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-19 22:44:53)

ależ oczywiście, mój pierwszy pan kręcił aż się kurzyło i bylam z nim az 6 lat, a o jego zdradach dowiedzialam sie , jak  z nim zerwałam i to nie od niego, a poprzez policje...ten z kolei łowił inne na portalach randkowych i zwodzil, w jednym momencie potrafił tak kręcic jednoczesnie z 5 ma...a poznałam go w pracy... i bylo to grubo ponad 20 lat temu
więc jednak mysle,ze na portalach większa ilosc kobiet ma wieksze szanse poznac tego jednego oszusta... taki oszust ma większe i łatwiejsze pole manewru
dlatego więc jestem coraz ostrożniejsza, a jak pan nmi zaczyna mówic o  adrenalinie, poszukiwaniu szczęścia i pójściu na zywioł, to spieprzam w podskokach...

225

mallwusia napisał/a:
Przegraniec napisał/a:

Pierwsze, co możesz zrobić, to założyć gg i podać numer tutaj w sygnaturze smile
Drugie - pisać tutaj na priv do osób, które są samotne, wycofane i nieśmiałe i otwierają tu swoje tematy - łatwiej siebie nawzajem zrozumiecie

[Że nieraz mieszkają daleko? Trudno, może czasem trzeba będzie ruszyć tyłek i "zainwestować" w znajomość]

Trzecie - popracować z psychologiem, nauczyć się otwierać przed innymi ludźmi, bo na rozmowach o burzach to ty chłopie daleko nie zajedziesz wink

Czwarte  - zmienić ten beznadziejny nick, bo już chyba uwierzyłeś w to, że jesteś Przegraniec i się nie wysilasz na zasadzie "eee tam, i tak się nie uda"

Piąte - UŚMIECHAĆ się do ludzi smile

I tak sobie jeszcze myślę, że skoro w rozmowach jesteś słaby (a to nie łatwo Ci będzie nadrobić raz dwa ), to może potrafisz nadrabiać pomocą? Potrafisz coś zrobić ? Coś naprawić? Załatwić? Doradzić?
Zastanów się, czy zaoferowałeś kiedyś pomoc ? (nie musisz odpowiadać).

Nad psychologiem nigdy się nie zastanawiałem, ale nie wiem w jaki sposób miałby mi pomóc. Nie wydaje mi się, żeby osoba, która nigdy nie była na moim miejscu potrafiła by mi doradzić, coś na zasadzie "nie znam jego bólu, to nie wyobrażę sobie co czuje".
Nie szukam raczej możliwości pisania przez internet, chociaż nie wykluczam tego. Mam już jedną przyjaciółkę(poznaną w sieci), z którą spotykam się co kilka miesięcy. Zaczęliśmy pisać i świetnie nam szło, potem spotkanie wink
Co do oferowania pomocy, tak, zdarzyło się wiele razy. Najczęściej były to drobnostki typu- widzę jak ciężko niesie pakunek kobieta, czy wózek po schodach znieść. Jeśli chodzi o sprawy poważniejsze to nie narzucam się z pomocą tylko czekam aż ktoś o nią poprosi, a wtedy jej udzielam.

226

@Przegraniec, sprawdź pocztę w wolnej chwili smile

227 Ostatnio edytowany przez Chomikowa (2017-08-20 11:59:38)

Przegraniec napisał/a:

Nad psychologiem nigdy się nie zastanawiałem, ale nie wiem w jaki sposób miałby mi pomóc. Nie wydaje mi się, żeby osoba, która nigdy nie była na moim miejscu potrafiła by mi doradzić, coś na zasadzie "nie znam jego bólu, to nie wyobrażę sobie co czuje".

Psycholog zna się na błędnych schematach myślenia, które może pomóc ci sobie uświadomić i zmienić je. Nawet, jeśli ci nie pomoże, to zawsze warto sprobowac, co ci szkodzi? I tak nic nie tracisz... No, co najwyżej trochę kasy, jeśli pójdziesz prywatnie - ale moim zdaniem tobie by wystarczyła nawet jednorazowa konsultacja.

228

Hm, tylko mam to głupie przeświadczenie o psychologu. Wiem, że to nie psychiatra,ale i tak źle mi się kojarzy, tak jak bym był chory na głowę i musiał się leczyć, pomagać terapią. Nie za dobrze bym się czuł z tą myślą.
Dobrze,zaraz sprawdzę pocztę.

229 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-21 14:44:44)

o, próbuję poznac panów na portalu, ale panowie, niby mili i sympatyczni, a widac od razu,ze kłamią na potęge. Skoro kłamia o swoim wykształceniu, równie dobrze moga kłamać w kwestii swojego stanu cywilnego. Jakoś nie przekonuje mnie wyższe wykształcenie pana, ktory pisze:'' Dzien dobry..
W koncu przestalo padac i jest rzezki porannek:)
Interesuje sie medycyna oraz historia starozytna.
Astrologia ale to amatorkie ksiazki lub gogle.
Lubie kazdy gatunek ksiazki ale musi mnie zaciekawic.Teraz czytam Cobena:Nie mow ikomu: to jest tchiler:)
Lubie kino ale te wspolczesne.No i musi byc interesujacy film:)
Zycze milego poniedzialku''
Ale może sie mylę? może to pan informatyk?
Niemniej, rozmowa z kimś takim, to dla mnie jak orka na ugorze. on się nie wysila, to dlaczego ja mam?
i kolejny , z pustym proifilem: ''ja51ja, 51 lat
Witaj,subtelne poznanie?Czy przyjmiesz zaproszenie na rozmowę przy kawie,winie lub naleśnikach?nie zanudzę Jacek''
przypominam - pan nic o mnie nie wie, ja o nim nic, bo ma pusty profil, ale zaraz chce się subtelnie umawiac:D:D od razu , w pierwszej wiadomości. Kpina.
Tak, więc, Przegraniec, masz kolejną próbkę, jak nie nalezy. A powyzej , w wiadomości innych osób miałeś, jak możnaby

230

Cataga od razu skojarzyło mi się z tym rodzynkiem smile

231

Nuaczylam sie jednego co do portali randkowych i szukania mieszkania/domu do wynajecia- jesli nie ma zdjecia, to ktos ma cos do ukrycia.

Im wiecej informacji, tym lepiej. Im mniej informacji, tym wiecej do ukrycia, co pociagajace nie jest. Proste jak konstrukcja cepa.

232 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-21 23:36:39)

rinho91, trafione w punkt. Toż to nawet godziny na takiej ' randce" nie da się wysiedziec, a gdzie mówic o jakims umawianiu sie i spotykaniu...brrr.
nie miał nic do powiedzenia, to powiedziałby krótko - nie czytam ksiażek, nie lubię,  wolę filmy. prosto , krótko i jasno. a nie takie miętolenie wacusia. brrr 

nie wiem, czy mozna wkleic, ale to ważne:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc … okieobcasy

233

Cataga, jak dotąd przeczytałem tylko jeden przykład jak należy zacząć rozmowę, a reszta to same złe przykłady, które zresztą łatwo sobie wyobrazić i wklejać ich nie trzeba. Powiedz mi czy prowadziłaś kiedykolwiek miłą rozmowę przez internet czy może konwersacje chamskie, niemiłe to jedyne czym możesz się pochwalić?

234

Skoro tak narzekacie na ludzi z portali randkowych to po prostu usuńcie konta i dajcie sobie z tym spokój. Szkoda czasu i energii.

235

cataga napisał/a:

nie wiem, czy mozna wkleic, ale to ważne:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc … okieobcasy

Szokujące... i straszne.

236

prowadziłam miłe, zajmujące, i długie. Z osobami , które miały zadeklarowane,że sa wolne i mieszkaja niedaleko mnie. W 3 przypadkach natychmiast zerwałam netową znajomośc, gdyz okazało się, że poza ciekawą konwersacją, panowie  wcale nie są wolni... ( np po miesiącu rozmów) albo wcale nie mieszkają blisko , a np. za granicą...

Widzę, Przegraniec, że masz wielki żal do mnie, że ''chwalę się''  takimi wiadomościami chamskimi. Coż, chyba nie uczynisz mi zarzutu z tego, że to Twoja płec okazała się w większości taka chamska? Urywałam natychmiast rozmowy i nie pozwalam sobie na takie traktowanie, ale żenujące jest dla mnie, że  z faktu, iz to meżczyżni okazują się takimi chamami, czynisz mi zarzut.
   Przypominam ponadto, że tytuł wątku brzmi " Chamstwo na portalach randkowych" a nie " jak Przegraniec może prowadzić zajmującą rozmowę zapoznawczą z kobietami"

237

Niby o co mam mieć żal? Absolutnie nic mnie tutaj nie rusza bo kobiety momentami lepsze w wiadomościach nie są, a to nie w moim stylu nawzajem przerzucam się winą bo leży ona po obu stronach barykady.
I moja płeć w większości taka nie jest. Co najwyżej Ty takich osobników przyciągasz co trudne na portalu randkowym nie jest.
A czy tytuł wątku nakłania czy też zapytania jakie podała autorka do ciągłego wklejania podobnych do siebie rozmów z portali? W trakcie rozmowy poprosiłem o przykład dobrze prowadzonej wstępnej rozmowy z kobietą, ot tyle.

238

''witam. Od czego by zacząć, aa więc obecnie leniuchuję czyli jestem na wakacjach nad morzem. Wracam w piątek  Człowiek spokojny lubiący ciszę z dużym dużym poczuciem humoru i dystansem do siebie , mocno stąpający po ziemi samo wystarczalny w kwestiach życiowych i tak na tyle , Paweł ''

''Witam zainteresował mnie Twój profil i spodobały mi się zdjęcia. Chciałbym Cię poznać. Pozdrawiam i życzę miłej nocy, Adam''
''Sprawisz mi radość jeśli pozwolisz się poznać.
Myślę, że dwoje inteligentnych ludzi zawsze znajdzie temat do interesującej rozmowy  A może nie tylko jednej i nie tylko rozmowy(?)
Nie jestem zwolennikiem wirtualnej znajomości, ale jakoś trzeba zacząć, więc na początek zapraszam Cię na moje GG, Jan''

"Dzień Dobry Pani
Zaciekawił mnie Twój profil......
Chętnie Cię poznam
Co Ty na to?
Czekam na odp., Mariusz"

nie są długie  - panowie nie lubia długich listów pisać
ale są napisane popraną polszczyzną, nie są prostackie, nie są zbyt poufałe ani pretensjonalne. 

- proszę, Przegraniec, moze byc?

239

O, i od razu jakby zaświeciło słońce wink Widzisz,jak chcesz to potrafisz napisać miło i nie dołować. I teraz właśnie skoro dostajesz fajne wiadomości to skupiaj się na nich zamiast być złą na wszystkich pozostałych, a resztę olewać.

240 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-23 15:43:01)

''Widzisz,jak chcesz to potrafisz napisać miło i nie dołować.''  No ty chyba sobie jakies jaja robisz!!  JA POTRAFIĘ NIE DOŁOWAC?
Do mnie masz pretensje, że piszę, jak faceci na portalach randkowych potrafią traktować kobiety???
J a potrafię nie dołowac?
  Ocknij się, to są 3, 4  PRZYPADKI na ponad 340 zaglądniec na moją stronę ( napisało ok 119, i wśród tych, znalazły się te RODZYNKI ) ale to ja mam czelnosc Cię dołować? Chybaś oszalał. To nie ja jestem nie wporządku wobec Ciebie, drogi Przegrańcu, nawet nie potrafisz swojej frustracji skierować we właściwą stronę.
Jestem miła dla tych, którzy są mili dla mnie, ale nie mam obowiązku byc miła dla pozostałej reszty CHAMÓW, którzy napisali mi na profilu. JA PRZYCIĄGAM? Moją jest wina,że piszą do mnie chamy i prostaki?
Tak, moją bylo winą, że nie zablokowałam konta dla osób poza moją grupą wiekową oraz tych, którzy mieli w opcji czego szukam, poza innymi rzeczami, wpisane " seks".
Tylko taka jest moja wina.
Ale nie moją jest wina, że PANOWIE NIE CZYTAJĄ OPISÓW i zachowują się chamsko. Wbij to sobie do łba i nie przerzucaj na mnie  i na kobiety własnej winy.

Zapewne wg ciebie, jak kobieta mówi nie to oznacza tak, i jak kobieta daje się zgwałcić , to dlatego,że w zimie na Sylwestra, okutana w kozuszku i zimowe czapki, " PROWOKOWAŁA" w Kolonii biednych, nieznajacych prawa w europie muzułmanów.  - takie jest twoje myslenie
Tak, widzę, że ty swoje niepowodzenia usiłujesz na mnie przerzucać. To ja PRZYCIĄGAM chamów, to moja wina!!! I jeszcze smiem pisac, jakich chamów spotkałam i to Ciebie dołuje, ojej, jaka ja zła i niedobra.
Przypominam, to forum DLA KOBIET, a  tytuł wątku jest Chamstwo na portalach" a nie " jak pomóc Przegrańcowi "

241

Cataga, nie znasz chłopaka, Przegrańca, a wiesz co myśli i co/jak czuje, tak, na pewno takie jest jego myślenie....

Po drugie, uważam, po tym co tutaj oczywiście napisałaś, że jesteś po prostu "za dobra" na te portale randkowe, zdecydowanie "za dobra" smile

242 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-23 20:26:26)

portal randkowy jest taki, jacy jego uzytkownicy, ale to ''czarne owce " , którycgh dotyczy ten temat, robia mu PR. jeśłi, lody miętowe, nie wyczułas ironii, szkoda. Wielka szkoda.  Rozumiem, że bronisz kolege Przegrańca,  który opłotkami próbuje dos.. wac innym kobietom. Zawsze wsród kobiet znajda sie takie, które biednego misia wezmą w obronę. Nie wiem, jak Przegraniec myśli , niemniej to, co napisał, spowodowało taką a nie inną reację, do czego mam prawo. Próba zwalenia na innych własnych nerwów jest mało zabawna i zenująca.

Czy jestem " za dobra " na portale randkowe, coż, widocznie, tak, skoro spotkał mnie - jak i inne kobiety( m.inn . i tę kobietę, która założyła ten temat ) taki zalew chamstwa i prostactwa.  Wszystkie użytkowniczki biorące udział w tym temacie są " za dobre" na to, co nas  spotkało.  Żadna z nas  raczej nie rzucała w pierwszej wiadomości obrzydliwych seksualnych propozycji i nie nie wyzywała od gnomów czy k.. sow nowo poznawanych panów,  taka tam drobna róznica.

A szukanie w  " realu" ma równie nikłe szanse powodzenia bo - przypominam - to są CI SAMI ludzie, tyle ,że w oczy ci tak się nie wypowiedzą, ale - pewnie tak mysla, jak potem piszą na portalach. i to jest straszne.  Co z tego, że'' w realu'' pan będzie milszy i kulturalniejszy, jak w sieci bedzie hejtował jedną czy drugą celebrytke, bo on ''taki anonimowy  i wieelki" . Nie szukam kogoś takiego i kogos takiego zapewne tez nie szuka załozycielka tematu. Więc tak, pod tym względem, my wszystkie jestesmy ''za dobre".

243

cataga napisał/a:

''Widzisz,jak chcesz to potrafisz napisać miło i nie dołować.''  No ty chyba sobie jakies jaja robisz!!  JA POTRAFIĘ NIE DOŁOWAC?
Do mnie masz pretensje, że piszę, jak faceci na portalach randkowych potrafią traktować kobiety???
J a potrafię nie dołowac?
  Ocknij się, to są 3, 4  PRZYPADKI na ponad 340 zaglądniec na moją stronę ( napisało ok 119, i wśród tych, znalazły się te RODZYNKI ) ale to ja mam czelnosc Cię dołować? Chybaś oszalał. To nie ja jestem nie wporządku wobec Ciebie, drogi Przegrańcu, nawet nie potrafisz swojej frustracji skierować we właściwą stronę.
Jestem miła dla tych, którzy są mili dla mnie, ale nie mam obowiązku byc miła dla pozostałej reszty CHAMÓW, którzy napisali mi na profilu. JA PRZYCIĄGAM? Moją jest wina,że piszą do mnie chamy i prostaki?
Tak, moją bylo winą, że nie zablokowałam konta dla osób poza moją grupą wiekową oraz tych, którzy mieli w opcji czego szukam, poza innymi rzeczami, wpisane " seks".
Tylko taka jest moja wina.
Ale nie moją jest wina, że PANOWIE NIE CZYTAJĄ OPISÓW i zachowują się chamsko. Wbij to sobie do łba i nie przerzucaj na mnie  i na kobiety własnej winy.

Zapewne wg ciebie, jak kobieta mówi nie to oznacza tak, i jak kobieta daje się zgwałcić , to dlatego,że w zimie na Sylwestra, okutana w kozuszku i zimowe czapki, " PROWOKOWAŁA" w Kolonii biednych, nieznajacych prawa w europie muzułmanów.  - takie jest twoje myslenie
Tak, widzę, że ty swoje niepowodzenia usiłujesz na mnie przerzucać. To ja PRZYCIĄGAM chamów, to moja wina!!! I jeszcze smiem pisac, jakich chamów spotkałam i to Ciebie dołuje, ojej, jaka ja zła i niedobra.
Przypominam, to forum DLA KOBIET, a  tytuł wątku jest Chamstwo na portalach" a nie " jak pomóc Przegrańcowi "

Cataga, wyluzuj trochę proszę smile

To, że miałaś niemiłe przygody na portalach to jeszcze nie powód, aby projektować swoje negatywne doświadczenia na wszystkich facetów wink

244

Cataga, tak, zrozumiałam bardzo dobrze co napisałaś, ironię również, choć informatykiem nie jestem smile i dlatego właśnie napisałam, to co napisał smile

245

nie na wszystkich. Wiem, że sa fajni mężczyzni, bo sama takich znam (  są za mlodzi, albo za starzy, no i w związkach). Nie projektuje. Ale widzicie, pan Przegraniec to robi, i jakos jemu nikt nie zwróciił uwagi w tym temacie, co poniektore usiluja bronić jego zachowania w stosunku do mnie. 
Gdybym generalizowała, to mnie nie byloby na takim portalu.
niemniej , zastaszająca jest ta ileiść tego typu ludzi do tej garsteczki normalnych. Chodzi o proporcje.

246 Ostatnio edytowany przez rossanka (2017-08-23 21:17:06)

Jedno słowo - taki portal to nie jest reprezentacja populacji mężczyzn i kobiet, tylko wycinek tej populacji. I to w większości wycinek, któremu z jakiejś przyczyny "nie wychodzi" w realu,
poza tym jest się tam do pewnego stopnia anonimowym, noi i dużo tam ludzi w jakiś sposób zaburzonych - nie to, że chorych - ale po różnych przejściach, po kontaktach z używkami,
odludków, którzy tylko tam mogą w jakiś sposób zaistnieć, sfrustrowanych osób, latami miotającymi się w swojej samotności i pełnych żalów do świata. I dlatego mam wrażenie, że jest jak jest.

Jest też pewien procent normalnych, którzy nie są agresywni, czy roszczeniowi, którym tak a nie inaczej się ułożyło - w tych trzeba celować. Oczywiście,  nikt nie wie którzy to, człowiek szuka po omacku i wychodzi co wychodzi.
Z czasem jednak idzie się przyzwyczaić i takie niegrzeczne odzywki, czy wulgarne maile nie robią już wrażenia.

247

Oczywiście zrozumiałaś mnie źle, ale nie będę się bronił w tym momencie bo złość i frustracja jaką wyczuwam od Ciebie z Twoich postów strasznie mnie zniechęca. Jednakże niezmiernie cieszę się, że tak mało miałaś chamskich wiadomości i większość była pozytywna. Bo z Twoich postów wynikało jakoby każdy facet na portalu był taki zły. Skoro jednak jest to zdecydowana mniejszość to tym bardziej nie wiem po co narzekać i się tak nakręcać.

248

najwyrażniej NIE umiesz czytać ze zrozumieniem, Przegraniec: ''Ocknij się, to są 3, 4  PRZYPADKI na ponad 340 zaglądniec na moją stronę ( napisało ok 119, i wśród tych, znalazły się te RODZYNKI '' - to były 3, 4 POZYTYWNE prtzypadki na 119 wiadomości, więc  nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. I  o ile ja się trochę dziwię Twojej frustracji, która każe mnie obwiniac za postępowanie panów, to wyjaśniem - ja nie jestem sfrustowana, a zniechęcona i zniesmaczona takim chamstwem.
jeszcze raz powtarzam- 3, 4 przypadki pozytywne na 119  wszystkich, cała reszta to niegatywne przypadki. czyli 119  minus 4 = 115 negatywnych.
i nie , z moim profilem nie było cos nie tak, nie miałam biustu na wierzchu, seksownej pozy, a tylko twarz, opis tez był normalny. Jasne?

249

Może problemem jest konsumpcyjne podejście ludzi do siebie? Może takie portale dodatkowo napędzają takie myślenie? Może przez to tak trudno jest poznać tam kogoś z normalnym ludzkim podejściem do drugiego człowieka?

250

Chomikowa, mi się wydaje, że niezaleznie od medium ( realność, internet itp. ) jeśli ktos nie jest konsumpcyjnie nastawiony do drugiego człowieka , to taki nie będzie, niezaleznie , w jakiej rzeczywistości  i gdzie....
A poza tym nie czarujmy sie, juz w XiX w powstała ksiązka ''Dama kameliowa'' - w czasach, kiedy wynajmowanie garsoniery swojej kochance i przesiadywanie tam całe popołudnie i noc, a nad ranem powrót do małżonki, by sie przebrac i iśc swiezym do pracy- bylo na porządku dziennym...
Tylko metody dojścia do celu sie nieco zmieniły.
No i teraz kobiety moga takiego pana puscić w skarpetkach, trzeba sie wiec trochę bardziej kamuflować, jak zona jest przeciw. Kiedys musiały tkwić w takim małżeństwie, bo nawet nie miały jak sie utrzymać.

251

No dlatego napisałam, że portale dodatkowo to napędzają a nie że są jedynym źródłem zepsucia powszechnego tongue

252

tak, ale mi się wydaje,ze ktos w gruncie rzeczy porządny, nawet na anonimowym portalu takich rzeczy robił nie bedzie - ergo- jak mało jest tych porządnych w realu. Większość to tacy niby porządni, ale jak tylko  mają swiadomośc braku konsekwencji, to buractwo i chamstwo wylazi

253 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-25 20:56:04)

A, wsadzę Wam tu parę kwiatków big_smile Jak nie należy zaczynać rozmowy big_smile

"Pragnę stanac z tyłu i zacząc masować delikatnie Twój kark.......
palcami ramiona i plecki..... masuję delikatnie Twoje ramiona kark i nagle
czujesz jak zimna kropla z kostki lodu spływa po szyji, nizej po
plecach......aż po kość ogonową...mi bardzo chce sie pić i szybko podążam
delikatnie za nia moimi gorącymi ustami......powoli delikatnie gładzą twoją
skórę, kark i łopatki...... pochylam się i czujesz mój oddechn na twojej
szyi...moje wargi delikatnie zaczynaja całować twoje mikroskopijne włoski na
karku, masz gęsia skóre.....moje dłonie obejmują Ciebie w pól a ja "

"Witam ! Jak mija dzionek ? "

"Cześć ślicznotko"

"Szukam...Kobiety.... Romantyczki.... która czasami chce się oderwać od codzienności.... spędzić miło czas....
Szukam Przyjaciółki... Kochanki... na weekendowe wypady w góry.
Interesuje mnie dłuższa znajomość.
Jestem żonaty, nie zamierzam się rozwodzić. "

"Cześć Piękna, może się poznamy? "

"czesc, mozna Cie porwac na spacer? "

"Chodź na kawę. Będzie fajnie - będziemy się całować. "

Tak, Pietruszka założyła sobie znowu konto w celach eksperymentalnych big_smile I co, i psinco, historia kołem się toczy big_smile
Przez tydzień zablokowałam jakieś 50 osób. Na jakieś 50 wiadomości nie odpisałam w ogóle, na parę z grzeczną odmową. Otrzymałam jakieś 150 oczek, w tym powtórzone, codziennie, mimo braku odpowiedzi, wniosek - pan nie pamięta nawet, komu oczka posyła, tylko heja, świat jest mój big_smile

A i poznałam bardzo sympatycznego pana, z którym sobie mailujemy na ciekawe tematy, aczkolwiek nie jesteśmy w swoim typie - to już uzgodnione - więc oprócz kawy nic więcej z tego nie będzie. Żeby nie było, że Pietruszka wredna i nietowarzyska smile
Generalnie miałabym pewien pomysł na tego pana, no, ale na to by się musiała Rossanka zgodzić big_smile

254 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-25 20:49:27)

Serio?
Tragedia!

255

cataga napisał/a:

tak, ale mi się wydaje,ze ktos w gruncie rzeczy porządny, nawet na anonimowym portalu takich rzeczy robił nie bedzie - ergo- jak mało jest tych porządnych w realu. Większość to tacy niby porządni, ale jak tylko  mają swiadomośc braku konsekwencji, to buractwo i chamstwo wylazi

To masz trochę bardziej optymistyczne podejście niż ja, bo ja myślę, że nawet wielu "porządnych" portale potrafią zdeprawować tongue

256

Chomikowa, ale mi własnie o to chodzi,  ja nie szukam " porządnych" ani pseudoporządnych, ani po prostu HIPOKRYTOW, ja szukam normalnego mężczyzny, który nie będzie w sieci opluwał wszystkiego, co się da, bo " może".
po prostu. Tak, juz od wielu 'Porządnych" słyszałam, że mam straszne wymagania....
a czy to portal, czy real, czy osoba za granicą , czy gdzieś, gdzie nikt jej nie zna - to mało ważne.
nawiasem mówiąc, nie masz pojęcia, w jakich częściach świata  spotykałam ludzi z mojej dzielnicy...sąsiadów, byłych wspołpracownuików, kolege koleżanki, wujka przyjaciela itp.

257

cataga napisał/a:

Chomikowa, ale mi własnie o to chodzi,  ja nie szukam " porządnych" ani pseudoporządnych, ani po prostu HIPOKRYTOW, ja szukam normalnego mężczyzny, który nie będzie w sieci opluwał wszystkiego, co się da, bo " może".
po prostu. Tak, juz od wielu 'Porządnych" słyszałam, że mam straszne wymagania....
.

Cataga wiesz co, porządny by ci tego nie napisał, nie w ten sposób. Widać oni nie byli porządni.
Bo być porządnym nie równa się mówieniu o sobie, że się jest porządnym smile

Pietruszkowa - co ja słyszę TY na randkach w internecie???
I dopiero teraz się o tym dowiaduje big_smile ???

258

rossanka napisał/a:

Jak wspomniałam wyżej, miałabym pewne plany zagospodarowania jednego pana... tongue

I nie jest zajęty, se wyobraź... i inne zalety też ma... big_smile

259

santapietruszka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Jak wspomniałam wyżej, miałabym pewne plany zagospodarowania jednego pana... tongue

Ach , coś tam przeczytałam. A cio ci On nie pasuje?

260

rossanka napisał/a:
santapietruszka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ach , coś tam przeczytałam. A cio ci On nie pasuje?

Mnie z wyglądu nie pasuje. Nie iskrzy. Ale facet obiektywnie jak najbardziej przystojny i inne zalety też ma. Ale to nie temat na forum wink

Posty [ 196 do 260 z 306 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Chamstwo na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024