Chamstwo na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Chamstwo na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 306 ]

131 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-08-13 16:51:08)

Odp: Chamstwo na portalach randkowych

Hej, tylko widzisz, jeśli dałeś 160 maili i 'nic'... to 'coś' jednak znaczy... Musisz naprawdę się prezentować w nich w jakiś dziwny sposób. Może jest jedna sprawa - może Ty coś za szybko wysuwasz propozycję spotkania co może powodować dziwne myśli u kobiet. Najpierw chyba kobiety wolą zobaczyć, czy je po prostu pociągasz jako rozmówca, potem będą się spotykać. To nie jest randka 4 minutówka. Z drugiej strony jedna kobieta napisała, że wirtualnie facet na nią niesamowicie działał a jak się z nim spotkała to wyobrażenia się rozjechały i z tego wszystkiego, jak wróciła do domu, po prostu się z rozgoryczenia poryczała... Więc gdzieś musi być błąd. Może porozmawiaj z jakąś lepszą koleżanką i pokaż jej swoje wypowiedzi (bo facet może czegoś nie dostrzec) i niech ona się wypowie, jakie ma odczucia co do Twojej korespondencji i Twojego wizerunku... To może być najskuteczniejsze i największe szanse, że odkryjesz 'sekret' niepowodzenia. smile

EDIT: I wiesz co chłopie...? Ja, osobiście, TAAAK się starałem u Pietruszki a mam wizerunek Borata tongue I gdzie błąd? Gdzie? Musi być czeski! big_smile Hmmm... a może to dobrze bo ten Borat wcale przystojny. big_smile

Zobacz podobne tematy :

132

Hej co tam-to jest dobre, jak się pisze do znajomego, a nie pierwszy raz do obcej osoby.
Chyba, że się ma po 12 lat.

133

rh72 napisał/a:

EDIT: I wiesz co chłopie...? Ja, osobiście, TAAAK się starałem u Pietruszki a mam wizerunek Borata tongue I gdzie błąd? Gdzie? Musi być czeski! big_smile Hmmm... a może to dobrze bo ten Borat wcale przystojny. big_smile

Te, Borat. Podstawowa zasada - chcesz się starać, to pomachaj najpierw papierkiem, żeś wolny tongue inaczej możesz nawet Giaura z pamięci gadać, a i tak nie zainteresujesz tongue

134

santapietruszka napisał/a:
rh72 napisał/a:

Te, Borat. Podstawowa zasada - chcesz się starać, to pomachaj najpierw papierkiem, żeś wolny tongue inaczej możesz nawet Giaura z pamięci gadać, a i tak nie zainteresujesz tongue

Aaaaaaa... i widzisz... jak Ci prędko pomogą big_smile

135

Przyznawać się,  kto jest teraz na jakimkolwiek portalu randkowymi?
Bo tak gadu gadu, a może ktoś jest na bieżąco?

136

Ja się przyznam....nigdy nie byłam.

137 Ostatnio edytowany przez Han_Na (2017-08-13 23:25:52)

Powiedz mi Przegryw jaką wiadomość wolabys dostać gdybyś był ta blondi która wymyśliła piertuszka.
'Hej co tam?'
Czy
'Witaj nieznajoma. Zaintrygowałaś mnie swoim opisem, zwłaszcza tym fragmentem o hafcie. To bardzo nietypowe hobby jak na dzisiejsze czasy. Chętnie poznam Cię lepiej. Pozdrawiam'

Tekst wymyślony na poczekaniu. Czaisz o co biega?

138

pan zapytał, co jest dziwnego w zagajeniu" hej, co tam'' uznał,że to dobry sposób na zagajenie, mimo, że dziewczyny usilowały go uswiadomic,że nie jest, do pana nie dociera. To może ja, lopatologicznie;
taką  wiadomosć jednym kliknięciem możesz wysłac do wszystkich 160, 290 , 3965 dziewczyn, które sa na portalu  i maja od 16- 75 lat . TYLKO PO CO, skoro, jak już wiesz,zadna ci nie odpisze?
To jest tak, jakbys miekkim wacusiem usiłował uprawiać seks z coraz to inna pania i załił sie że te kobiety są okropne, bo ci nie wychodzi, pownnny byc bardziej elastyczne,  ciasniejsze , weższe, drobniejsze, większe, zawsze są nie takie!

NIKT nie lubi być traktowany jak wszyscy.
Naprawdę zagajenie złozone z jednego b, krótkiego zdania, uważasz za wysilenie sie w kwestii spotkania swojej kobiety? Na tylko tyle cię stac? skoro na tylko tyle cię stac, gdy zależy ci na tym, by tą konkretną kobietę  poznac ( ergo, gdy człowiek stara sie wypaśc jak najlepiej i jak najpiekniej), to potem.. może byc tylko gorzej....
( ja raz probowałam rozmawiac z panem, który pisał do mnie wylącznie połsłówkami ; długo nie wyttrzymałam nerwowo)
NIKT nie lubi być traktowany per noga i LEKCEWAŻĄCO

mam nadzieje, że pomogłam

139 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-08-14 21:35:23)

Widzę, że znowu nie wszyscy czytają moje posty ze zrozumieniem i uwagą. Nie mówię, że zagajenie w stylu "hej, co tam?" jest jakąś wybitną zaczepką. Mówisz, Santapietruszka, że kobieta która jest na portalu na pewno chce kogoś poznać i bez sensu jest pytać się jej o oczywistą sprawę i należy od razu uderzać nawiązując w sposób obszerniejszy słownie do tego co np. umieściła w swoim opisie. I gdybym nie był przez tyle lat na portalu naprawdę próbując i starając się to bym się zgodził bezsprzecznie. Natomiast wiele kobiet odrzuciło z powodu drobnostki (choćby wzrostu czy koloru włosów) i obojętnie co bym nie napisał to i tak dziewcze to nie wysiliłoby się nawet na odpowiedź "dziękuję, nie jestem zainteresowana". Dlatego właśnie w pewnym momencie zacząłem traktować się na portalu niczym intruz, który najpierw musi się dowiedzieć czy wolno mi z kobietą porozmawiać zanim wysilę się na oryginalną wiadomość. Dodatkowo rzadko kiedy byłem w stanie skleić wiadomość, w której odniósłbym się do zainteresowań danej dziewczyny bo zwyczajnie z 90% użytkowniczek opisu żadnego nie miała lub miała "napisz, a mnie poznasz" lub "jestem sobą". Wiem, że podobnie wygląda sprawa w męskich profilach. Wydaje mi się, że przez mnogość opcji jakie daje nam portal tego rodzaju obojetnie co napisałbym to i tak szansa jest bardzo mała.
Kiedyś pamiętam, że po wysłaniu dłuższej wiadomości pewna Pani odpisała mi "O super, nareszcie ktoś napisał coś więcej niż samo hej i buźka. Podoba mi się" po czym oczywiście już potem nie napisała.
Cataga, nie odnoś się do mnie porównując do wszystkich na portalu. Nie pomogłaś bo nie napisałaś nic nowego co bym nie wiedział ani ciekawego. Wiem, że tak sztampowa wiadomość nie porywa i nie jest zbyt zachęcająca, ale jak inaczej można się czuć kiedy po kilku latach starania się i nie bycia szablonowym i tak jest się olewanym.
Spytam się wprost, bo widzę, że wiele osób oskarża mnie o bylejakość i w tym upatruje moją porażkę. Kto był dłużej na portalu randkowym i ma na tym polu osiągnięcia?
Aha, Santapietruszka, Twój ostatni post też był lepszy od poprzednij i trochę lepiej Cię rozumiem. Co prawda nadal nie widze głebi tego problemu zapytanai na jarmarku, festynie, a prawdziwym życiu, ale zostawmy to juz w spokoju.
Rh72, moje koleżanki uważają mnie za świetnego gościa. Od kilku słyszałem, że nie znaja lepszego, bo szczery, słowny, wysportowany, zainteresowania ma. Rozmawia mi sie z nimi dobrze, ale na płaszczyźnie typowo koleżeńskiej, nie romantycznej ani flirtu. I obawiam się, że tutaj wychodzi mój brak doświadczenia. Bo jak nawet najlepszy facet moze zdobyć kobietę jak nie umie jej przyciągnąć, adorować, uśmiechnąć się do niej(mówię tutaj o sytuacjach stricte z prawdziwego życia,nie portalu bo w słowie pisanym czarować umiem nieźle)?
I ja wiem, że kobiety z reguły wolą najpierw porozmawiać zanim się z kimś obcym z portalu spotkają, ale ze mną żadna rozmawiać nie chciała i tu mówię o moich 160 wiadomosciach gdzie w pierwszej nei było wzmianki o wyjścia. Zapytywałem się zawsze kobiet o ich zainteresowania, pasje, dopytywałem co jest na zdjęciu czy co miałą na myśli używajac takich słów w opisie itp. Nie mam pojęcia czemu nie odpisywały.
Mając konto kobiety na portalu w ciągu jednego wieczora(ok 3 godziny) dostałem ponad 80 wiadomości, a profil był odwiedzany około 700 razy. Jeżeli kobiety, do których pisałem miały podobną kolejkę adoratorów to chyba tylko to moze być powodem olania mnie. Albo przez ekran czują, że jestem byle czym...

140

Przegraniec napisał/a:

Natomiast wiele kobiet odrzuciło z powodu drobnostki (choćby wzrostu czy koloru włosów) i obojętnie co bym nie napisał to i tak dziewcze to nie wysiliłoby się nawet na odpowiedź "dziękuję, nie jestem zainteresowana". Dlatego właśnie w pewnym momencie zacząłem traktować się na portalu niczym intruz, który najpierw musi się dowiedzieć czy wolno mi z kobietą porozmawiać zanim wysilę się na oryginalną wiadomość. Dodatkowo rzadko kiedy byłem w stanie skleić wiadomość, w której odniósłbym się do zainteresowań danej dziewczyny bo zwyczajnie z 90% użytkowniczek opisu żadnego nie miała lub miała "napisz, a mnie poznasz" lub "jestem sobą".

Primo - nigdy nie masz 100% gwarancji, że nawet jak się już jednak wysilisz, to spodobasz się danej kobiecie, życie. I nie ma co doszukiwać się tu podtekstów. I też nie ma co zakładać, że "nawet jakbym się wysilił, to nie odpisze", z takim podejściem, jak sam widzisz, nie odpisze żadna na pewno. Samospełniająca się przepowiednia...
Secundo -  wytłumacz mi, po jaką choinkę pisałeś do takich, gdzie nie miałeś żadnego punktu zaczepienia??? Skoro nie miały opisu (w domyśle, nie wysilają się również, żeby kogoś konkretnego poznać, albo nawet ze 100 lat na portal nie wchodziły już, bo im się zabawa znudziła...). A opis "jestem sobą", "jestem, jaka jestem", "napisz, a mnie poznasz" - to coś w stylu Twojego "hej, co tam", wybacz. Czym Cię tak ujęły? Fajne miały cycki czy co? No i z drugiej strony - nie dziw się wtedy, że żadna z nich Ci nie odpisze, choćbyś poemat trzynastozgłoskowcem napisał... widocznie nie miałeś foty z ekstra samochodem albo z Malediwów.

Teraz to już na stówę jestem pewna, że celujesz w nie ten target. Stąd brak odbioru...

141 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-08-14 23:08:49)

Ciut się zgodzę z Pietruszką ale muszę ostrożnie bo naprawdę wychodzę u niej na lizusa ( tongue ). Widzisz, jak się wczytywałem w opisy działań portalowych to ogrom, ogrom osób lezie tam aby się tam 'zabawiać'. Chyba chodzi im o podciągnięcie sobie ego lub po prostu oczekują księciunia albo nie wiem, okazji jakiej... Adoratorów szukają. Nie można pchać się tam gdzie nie ma opisu osoby bo to jakaś lipa. Zmień target. Teraz odlicz od tych 160 maili te, które posłałeś na takie właśnie profile... OK? Ile zostało?
Druga kwestia - jakoś ja bym na Twoim miejscu porozmawiał z tymi koleżankami. Taki opis faceta i do tego piszesz bez błędów ortograficznych, co prawda z ideą godną nicka to nie sądzę, że wszystkie równo widzą w Tobie kumpla albo coś jest dalej 'nie tak'. Nie szukaj w sieci możliwości co nie tak z Tobą a z człowiekiem konkretu jakiego. Kobiety mają Ciebie ocenić na portalu to najpierw zapytaj się, jak odbierają Ciebie w rzeczywistości i wtedy masz więcej informacji aby działać... a jeśli masz takie koleżanki to wykorzystaj szansę - nie zmarnuj jej!

142 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-14 22:23:09)

mam 44 lata i napisałam na swoim profilu randkowym,że nie szukam osób młodszych . I oto dostaję z dzisiejszego wieczora ''dave33, 33 lata
21:10 
Witam Cię bardzo serdecznie. Dawid z Zabrza się kłania. Jest możliwość Ciebie poznać ? ''

albo cos takiego: 
''kochas85, 30 lat
hej może chetna na młodszego ciekawa znajomośc pieszczoty dobry sex oral anal klasyk... itp mogło by być miło tel 786-996-715 mail deikatny2781@o2.pl''
''giempaulo, 50 lat
27-07-2017
Witam Pania. 16:36
Musze sie dac ukrzyzowac zebys odpisala? 17:29''

Może to ty jestes i wylewasz krokodyle łzy, że kobiety nie odpisują? Rozumiesz, dlaczego te posty zostaną bez odpowiedzi a ja nawet nie wejdę na  profile?

poza tym piszesz, że masz sporo  koleżanek... czemu którejś z nich nie zaprosisz na kawę?  na kawę, nie randkę , i to nie tez juz mającą narzeczonego, a wolną koleżankę? A może któraś z twoich kolezanek ma koleżankę, siostrę itp?

143

Cataga... proszę, daj (jeśli są) jakieś przykłady pozytywne... wydaje mi się, że więcej wytłumaczysz smile

144 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-15 01:13:13)

''arewka, 40 lat
16-07-2017
Ile wazysz ? Bo nie lubie wiekszych od siebie . Arek. 00:03
Pewnie duzo , ze nie odpisujesz. Wczoraj sie spotkalem z jednym takim knurem myslalem, ze mnie krew zaleje, bo na zdjeciach wygladala tak szczuplo. A ta maciora by sie nie zmiescila w kadrze. Powodzenia grubasko zycze i duzo zryj co bedziesz jeszcze wieksza. 00:12
01-08-2017
Moze nie jestes taka duza. 00:35
Wystarczy
Ze bedziesz sympatyczna. 00:36
Nie mialem dobrego dnia kiedy Ci to napisalem. 00:38''
Chamstwem nie zdobywa sie kobiet. Na pewno nie takich jak ja.

''wysokion94, 23 lata ( ja mam 44 )

26-07-2017
Cześć!  Zacznę od tego, że wiem, iż nie mam zdjęcia - jeżeli zainteresuje Cię moja osoba, to obiecuję, że wyślę je w następnej wiadomości, bo nie mam zamiaru się ukrywać.
Natomiast słowami wstępu - jestem Tomek, mam 23 lata i jestem wysokim bo 190 cm brunetem, który to mieszka można by powiedzieć na dwa miasta - Bielsko-Biała i Katowice. Opinie jakie o mnie chodzą, to takie że jestem dosyć przystojnym a co najważniejsze dojrzałym emocjonalnie i inteligentnym facetem, szczególnie jak na swój wiek. Być może zapytasz, dlaczego piszę do Ciebie... Zatem odpowiedź jest prosta, fascynują mnie kobiety starsze, jestem bardzo emocjonalnym facetem - nie ukrywam, że w kobietach starszych ode mnie fascynuje mnie nie tylko ich fizys ale i charakter... Chęć poznania Ciebie przywiodła mnie na twój profil, wiem że być może nie uzyskam twojej akceptacji, natomiast uznałem, że warto spróbować... Zapytasz więc może, "Co chciałbym z taką kobietą stworzyć?". Odpowiem wprost - przyjacielski układ, nie szukam tą drogą samego seksu, skłamałbym gdybym powiedział, że cielesność, obupólna namiętność mnie nie pociąga... Niemniej jednak nie chcę na tej podstawie budować wyłącznie znajomości - chcę by podporą była przyjaźń, bo pomimo młodego wieku mogę być partnerem do rozmów wszelakich, potrafię zrozumieć i myślę co bardzo ważne... poświęcić uwagę...

Zastanawiam się teraz czy jest to odpowiednim ale spróbuję... Nie mam zdjęcia, więc czym innym spróbuję Cię do siebie przekonać... Napisałem kiedyś opowiadanie, soft-erotyczne jako przejaw mych potrzeb'', ( tu opowiadanie)

To była jedna z bardziej rozbudowanych wiadomości, na którą - dziwisz się - nie odpisałam. Poza  ofertami seksualnymi od panow w roznym wieku, są tylko oczka" cześc, poznamy się" i tyle, nawet bez imienia. Jestem przerażona tym jadem,  chamstwem i totalnym brakiem szacunku do drugiego czlowieka. 
Kobiety mają wpisane, co szukaja , i kogo szukaja. Dla panów to niewazne, byle na zdjęciu miała fajne " cyce" i nie odstraszała na pierwszy rzut oka, to zaraz leca oferty seksualne.

albo taki. niby na pozór ok, ale naprawdę?
''krzysztof2016s, 47 lat

10-07-2017
Cześć! Zainteresowała mnie Towja osoba i bardzo chętnie spotkałbym się z Tobą na kawie. Zapraszam. Zdjęcie swe mam wewnątrz profilu. P.S. Mieszakm obecnie w bytomiu. Henryk''

Ale oni chcą poznac kobietę! I wielkie zale,ze kobiety nie odpisuja. Otrzymałam 5 pozytywnych wiadomości na całą stertę chamskich . Te pozytywne były mniej więcej takie" Mam na imię Tomek, jestem nauczycielem , interesuję sie jak , ty , filmem , Lubię też ( tu opis) . I tyle, wystarczy. Pan sie przedstawił,  powiedział co mamy wspolnego , co lubi  i pisał jeden z drugim , poprawnie i bez blędów ortograficznych i nawiązań do seksu. 
ale dla niektórych panów, ten standard to niemozliwy do osiągnięcia Everest.

areksosnowiec, 35 lat
31-07-2017
Witaj
Chętnie bym Cie poznał.
Może umówimy się na kawę, piwko, a może popiszemy i poznamy się trochę ? Lub na rower?
Napisze coś o sobie:
Ja mam 35 lat, kawaler bezdzietny. Mieszkam w Sosnowcu. Pracuje jako inżynier. Niezależny finansowo
Może podasz mi swój nr tel lub GG i porozmawiany?
Może napiszesz mi coś o sobie?
Pozdrawiam
Arek
ten byłby super, i odpisałabym na niego, ale pan nie ma zdjęcia oraz jest młodszy i to znacznie ode mnie, a na oferty bez zdjęcia (  i osób o tyle młodszych  ) nie odpisuję, bo w praktyce okazuje sie wtedy,że pan jest zonaty, tylko zapomniał mi o tym wspomniec, a jego zona nie wie, że na profilu on sie z nia rozwódł.

Nie mam więc pozytywnych za bardzo przykładów. Ale chyba nie jest to moja wina ,że panowie traktuja kobiety jak darmowe panienki? Nie mam wyuzdanego zdjęcia, jasno i krótko napisałam kogo i czego szukam, a czego nie, panowie mają to w 4 literach. Ja jestem zniesmaczona i przerażona, że tacy ludzie sa wokól mnie.

145

Przegraniec napisał/a:
Drogie Panie, ale postarajcie się zrozumieć frustrację mężczyzn na portalach randkowych. Nie usprawiedliwiam tego typu chamstwa, ale jeśli facet wysyła wiele wiadomości, odzew jest niewielki nawet kiedy się stara to nic dziwnego, że już w pierwszej wiadomości zaprasza na rozmowę w cztery oczy, prawda?
tak, to jest cos dziwnego. oznacza to,ze juz niewazne, jaka kobiete chce poznac, on koniecznie chce poznać " cos z cyckami i  dostęp do tego co ma miedzy nogami, reszta go nie interesuje, tak bardzo jest zdesperowany. Zadna kobieta nie szuka desperata i frustrata.
''Wzrost:175
Budowa ciała:szczupła
Dzieci:nie mam
Wykształcenie:średnie
Znak zodiaku:koziorożec
Papierosy:obojętny
Alkohol:obojętny
Szukam:kobiet, miłości, przyjaciół
Kolor włosów:ciemny blond
Kolor oczu:szare
Języki: polski
Osobowość:czuły, romantyczny, rozważny, spokojny, szczodry, towarzyski, zrównoważony, wymagający, ugodowy

Muj opis jest. Moją. tajemnica

Gorzki i słodziutki ,czasami wredny i milutki
Smutny i szczęśliwy ,ale nigdy fałszywy

Tylko. Nie Nie nawidzem......kłamstwa ..i..fałszerstwa.....

Tylko jestem trochę smutny bo sam mieszkam

Jestem trochę niecierpliwy to jest jedyną wadą''
kolejny przykład. No pan nie doczeka się prawdopodobnie odzewu, musze nadal tłumaczyc, czemu?

i kolejny:
''waldemar70, 46 lat
Teraz online

13-08-2017
Cześć moglibyśmy się poznać bliżej 16:08
09:59
cześć, odpisuję dopiero teraz , bo nie mam konta platnego, jesli chesz mnie poznac, podaje maila aaabbbccc@domena.com
co to znaczy rozsądnej kobiety?
Ewelina
09:59
10:09
To może telefonicznie porozmawiamy i się poznamy 10:09''
No ten tez. Daj palec, a chce całą ręke ugryzć. Nie podał imienia  nawet ( może to jest to w nicku, ale skąd mam to wiedziec?)  , nie chce napisac na maila, chce, żebym obcemu typowi podała nr telefonu, choć sam, proponując mi rozmowę telefoniczna, swojego nr. telefonu nie podał. No z choinki sie kolejny urwał.  Tak, jestem strasznie wybredna i pan nie doczeka się juz odpowiedzi. Ja dałam namiary na siebie, pan nie chce z tego skorzystac...jego sprawa...

146

Jeśli chodzi o Panie, które w profilu nie miały wpisane nic to ich ilość opiewam na jakieś dobre 80% wszystkich profili. Naprawdę powalająca większość nie miała wpisane zupełnie nic. Co mną kierowało, żeby do nich napisać? Zupełnie nic, a raczej czysta desperacja. Uznałem, że może dziewcze nie potrafiła napisać czegoś ciekawego o sobie i należy dać jej szansę w rozmowie. Wiem, jestem naiwny i tego typu myślenie to strata czasu.  Wynika z tego, że ciężko mi celować w inny target kiedy jestem na portalu randkowym bo zwyczajnie lepszych możliwości tam nie ma.
Koleżanki mam fajne, ale ciężko się z nimi umówić "nie pójdę z Tobą na kawę bo jeszcze ktoś zobaczy i będzie mój facet zazdrosny"- takie odpowiedzi najczęściej miałem.
Niby można kogoś przez znajomych poznać, ale to też chyba wymaga szczęscia. Bo zarówno moja koleżanka musi mieć czas jak i ta jej znajoma no i ja. Niestety jestem typem człowieka co na imprezę w klubie nie pójdzie, zostaje domówka(nikt nie urządza bo nie ma miejsca i warunków) lub wyjścia gdziekolwiek indziej, ale tutaj znowu rozbijamy się o czas.
Pytałem się już wielu osób co moze być przyczyną moich niepowodzeń, ale nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi. Czasem słyszę, że jestem zbyt przystojny i kobiety się wstydzą, boją,ale to bez sensu. Przecież jeśli facet jest rzeczywiście przystojny to raczej na brak adoracji nie narzeka. Jak to możłiwe, żeby kobiety się bały i uciekały od tych co im się podobają? Od paru osób słyszałem też, że mam zbyt poważną minę, wyglądam groźnie jakbym chciał uderzyć. Nic ponad te zażalenia w stosunku do mnie nie słyszałem.
Wklejam ostatnią rozmowę z kobietą na portalu. Prosze oceńcie czy jest w oelwaniu mnie choć trochę mojej winy.
j-Pani fryzjerka a myślałem,że prędzej na żywo znajdę ładną stylistkę niż w internecie
o-dziękuję
j-nawet nie wiem co pisac,zeby Cie zacheci do rozmowy. komplement widze, ze za slaby byl. chyba czesto dostajesz mile slowa od facetow na portalu, co?
o-często, widuje tu sponsorów )
j-a to nawet nie probuje, co moglbym napisac i jak zainteresowac jak duzo masz propozycji
o-Daj spokój, ja sponsorów nie szukam
j-a kogo szukasz?
o-Kogoś z kim mogę pogadać
j-to mnostwo jest takich osob, teraz tylko rzecz w tym o czym chcesz rozmawiac,na jaki temat?
o-Różny
j-ok, moze wiec o blyskawicach i teoriach ich powstawania?
o-Hahahaha burza jest gdy dwa wiatry się że sobą zderzaja ciepły z zimnym
j-ale nie chodzi mi o burze a o blyskawice,wyladowania elektryczne
o-Nie wiem
j-a z roznicy cisnien i temperastury powstaja wiatry,ale rzeczywiscie potocznie niektorzymowia na to burza.wiec wlasnie musisz skonkretyzowac na jakei tematy chcesz rozmaiwac bo oczywiscie ze mozna o wszystkim,ale trzeba sie tez dopasowac z druga osoba zeby zadna nie byla znudzona tematem i mogla cos tez do siebie pwoiedziec .zgadzasz sie?
o-Tak jest!
j-to moze cos z pracy?lubisz o niej opowiadac?
I nastała cisza. Zostałem olany.

147 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-15 22:49:18)

Jezu. Też nie odpisuję, jak ktoś mnie pyta, na jaki temat chcę rozmawiać. Gadka ma się sama kleić, a nie że ja mam listę tematów przedstawić, to sympozjum jakieś czy coś???
Nie wspominając o zagadywaniu do fryzjerki na wejściu o różnicy ciśnień i temperatury. Właściwie dlaczego od razu nie zapodałeś przykładów w hektopaskalach? Potem jeszcze małe przeliczenie na milibary i kawę masz jak w banku... Nie chcę być wredna, ale zaprezentowałeś się jak nudny i przemądrzały człowiek - i dodatkowo smęcisz jakieś teorie o dopasowaniu w temacie rozmowy. Jakby to była studentka fizyki czy geografii - albo żeby chociaż w opisie miała, że się interesuje - to mogłoby to być nawet ciekawe i faktycznie dalej pociągnąć się samo. Tak się dopasowałeś tematem, że zanudziłeś. Nie ten target... albo nie te środki do celu...

148 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-08-15 22:55:24)

Intelektualista zakichany! Chłopie nie denerwuj się ale dobrze chcę dla Ciebie smile Jej, tylko oceniam, nie uczę podrywu aby mnie Panie nie zlinczowały za tegesy tongue
1. od razu zaatakowałeś, że kobieta ma mieć jakieś pojęcie o Tobie bo inni z nią rozmawiają i Ty zaraz gorszy
2. 'a z roznicy cisnien i temperastury powstaja wiatry,ale rzeczywiscie potocznie niektorzymowia na to burza' - cataga pisała o tej przypadłości i ja mam / miałem podobne błędy w komunikacji ale sam doszedłem - nie spiesz się i pisz gramatycznie albo poprawiaj te temperastury czy niektorzymowia
3. o burzach to zbyt szalony temat ale czemu nie? tongue tylko było jeszcze zapytać 'a co w praćce?' bo to tak właśnie po tym kobieta się wyłączyła (sorki - ta 'praćce', jakoś to leciało ale nie mogę zapamiętać i zawsze przekręcam)
Czyli generalnie znów zacząłeś być zbyt osobisty i ogólny a po co? Szukasz tematów chyba na siłę... zrozum, że Pani może nie czuć się komfortowo aby mówić o sobie od razu... I jeśli jesteś przystojny to umawiaj się z koleżankami koleżanek bez asysty, co? smile I młody, zdążysz swoje abyś nie czuł się 'przegrańcem' bo co komu z 'przegrywania' razem z Tobą?

EDIT: a tak, się wbiliśmi z Pietruszką razem... atakowałeś ale lepiej to nudziłeś - trafione smile

149 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-15 23:02:42)

ale tu kobieta ewidentnie zlewa pana,  odpowiada połsłówkami. Ja dałabym sobie po dwu zdaniach spokój,  gdybym roxzmawiała z ta kobietą ale przegraniec jest wytrwały - po co ? Po co pisze do osób, które nie mają niczego na profilu ? Ja raczej widzę usilna próbe nawiązania rozmowy - ale nie da się , jak druga strona nie chce. Wiesz, ja czasem, jak widze, że ktoś chce rozmawiac, ale jakoś nie za bardzo sie wstrzela, staram się pociągnąc cos dalej. Ale czasem - nie warto.

czasem myslę, że większość ludzi na portalach jest sama  z konkretnych powodów. To nie ma byc krytyka - ja tez jestem sama i poniękąd z powodu rzeczywiście mojej wybiórczości co do kandydata.  Dziś odezwał się do mnie pan na zdjęciu z połową twarzy i w okularach ( w sumie widać tylko kawałek czoła i wąskie usta ) , pisze, że ma 60 lat, czyli 16 więcej ode mnie. Sądzę jednak, że ma dużo więcej, albo jest tak sterany używkami. No ok, za urodę nikt nie może, ale jesli 60 latek wysyła mi emotikonki z rózami w liczbie całej gromady owiec na hali,  i z tekstem może się poznamy , bardzo mi się podobasz i nic więcej to naprawdę.. a w profilu ma
,że szuka ładnej i szczupłej....   Może hipopotamem nie jestem, ale dla panów z portali rozmiar M oznacza GRUBA:D  więc tak, no sądzę, jestem wybredna...

Przegraniec, twoja wola, czy wolisz z desperacji ( a ją widać, i to b. wyrażnie) pisac do osób z pustymi profilami i prowadzić takie właśnie rozmowy,  czy po prostu wybrać z kilkanascie osób, które rzeczywiście cię zainteresowały i mają cos napisane na profilu? nie wiem, może to jest sposób?

Bo ja tez nie wiem, co mam zrobic,  poziom wielu panów jest poniżej wszelkiego dna i mułu ( chamskie propozycje seksualne)  albo piszą ci, którymi ja niestety nie potrafię sie zainteresować ( jak powyzszy przykład)

150 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-15 23:15:09)

cataga napisał/a:

ale tu kobieta ewidentnie zlewa pana,  odpowiada połsłówkami.

Zaczęła zlewać, jak zapytał, na jaki temat chce rozmawiać... Wcześniej się to nawet dość kleiło, mimo niezbyt udanego początku, jak już Rh wspomniał.
Zamiast pytać, na jaki temat chce rozmawiać i dodatkowo jeszcze dać do zrozumienia, że jest mnóstwo innych osób do rozmowy, trzeba było coś w stylu: no to właśnie znalazłaś taką osobę!!!
A potem np. zapytać, czy jest fryzjerką tylko damską, czy męską też, może by doradziła, bo właśnie chce zmienić fryzurę... itd... itp... Był punkt zaczepienia, a Przegraniec totalnie ten punkt olał i zajął się meteorologią...

EDIT: poszłam na chwilę do kuchni i już mi w głowie się nawet dalej ułożyło:
- Wiesz, bo chciałem zafarbować włosy na zielono, ale nie mogę tak do pracy, to może coś doradzisz?
- A czym się zajmujesz?
- Jestem inżynierem elektrykiem, jak Ci się suszarka zepsuje, to polecam swoje usługi. Tylko wiesz, najpierw mi doradź taki fryz, żebym był w Twoim typie...

151

Hahaha! Pietruszka, pisz scenariusze! smile To może być biznes... Albo MAM! Uruchom stronę z rozmówkami na portalach - ale by było BINGO!*

*Acha, bez cwaniactwa, za pomysł się upomnę o swoje, jak będziesz bogata

152

Śmierdzi od Ciebie desperacją Przegryw. To raczej domena kobiet, a tu proszę - zdesperowany facet smile Ty musisz do tego wszystkiego podchodzić bardziej na luzie. Nie nastawiać się na poznanie miłości swojego życia, tylko na poznanie CZŁOWIEKA. Heloł! Kobieta to też CZŁOWIEK.

Pierwsza wiadomość jeszcze spoko. Następna już dużo, dużo gorzej. Każdy jeden ćwok na tym portalu pisze wiadomości w ten deseń. To przypomina skamlenie o uwagę "wybierz mnie, wybierz mnie".
Jeśli rozmowa się nie klei - a czasem tak bywa, to nie ciągnij jej na siłę. Po co?

Ja waliłam intelektualną hę hą gadkę jak chciałam kogoś spławić. Pisało do mnie wielu panów o dużo niższym potencjale intelektualnym od mojego. Na początku grzecznie mówiłam że nie jestem zainteresowana. Jak mnie zaczęli umoralniać "w dupie ci się poprzewracało, nie wiesz co ważne w życiu bla bla bla" to zaczęłam się wymundrzać i większość sama wymiękała. Tych, którzy zostali po prostu zlewałam.

Aktualnie bujam się na tinderze. To jest taka moja forma rozrywki. Jak mi się nudzi to sobie facetów oglądam. Jak ma fajny opis to nawet zagadam. Ale nie siedzę i nie obgryzam pazurów bo ktoś mi nie odpisał. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że przeżywasz fakt, że zupełnie obca laska, której w życiu na oczy nie widziałeś nie odpisała Ci na wiadomośc. Równie dobrze to może być facet, któremu się nudzi i chce sobie powkręcać.
Nie wszystkie znajomości mają swój ciąg dalszy. Deal with it.
Jeśli jesteś taki przystojny jak mówisz i masz problem z płcią przeciwną to znaczy po prostu, że jesteś pierdołowaty. I tyle.

153

cataga napisał/a:

ale tu kobieta ewidentnie zlewa pana,  odpowiada połsłówkami.

Zaczęła zlewać, jak zapytał, na jaki temat chce rozmawiać... Wcześniej się to nawet dość kleiło, mimo niezbyt udanego początku, jak już Rh wspomniał.
Zamiast pytać, na jaki temat chce rozmawiać i dodatkowo jeszcze dać do zrozumienia, że jest mnóstwo innych osób do rozmowy, trzeba było coś w stylu: no to właśnie znalazłaś taką osobę!!!
A potem np. zapytać, czy jest fryzjerką tylko damską, czy męską też, może by doradziła, bo właśnie chce zmienić fryzurę... itd... itp... Był punkt zaczepienia, a Przegraniec totalnie ten punkt olał i zajął się meteorologią...

EDIT: poszłam na chwilę do kuchni i już mi w głowie się nawet dalej ułożyło:
- Wiesz, bo chciałem zafarbować włosy na zielono, ale nie mogę tak do pracy, to może coś doradzisz?
- A czym się zajmujesz?
- Jestem inżynierem elektrykiem, jak Ci się suszarka zepsuje, to polecam swoje usługi. Tylko wiesz, najpierw mi doradź taki fryz, żebym był w Twoim typie...

Pietruszka byłabyś zajebistym podrywaczem big_smile Każda Twoja.

154

Pietruszka, zrób to dla mnie, odpisuj zamiast mnie panom, może i mi w końcu cos zacznie się układać, bo ja tylko wiem, co na mnie NIE dziala;)

155 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-16 06:52:26)

cataga napisał/a:

Pietruszka, zrób to dla mnie, odpisuj zamiast mnie panom, może i mi w końcu cos zacznie się układać, bo ja tylko wiem, co na mnie NIE dziala;)

big_smile
Przecież ja też tylko na swoim przykładzie mówię big_smile Nie wiem, czy by to podziałało na konkretną fryzjerkę, ja nawet fryzjerką nie jestem big_smile

Ale raczej odpisałaby prędzej na takie coś niż na wykład o wyładowaniach atmosferycznych, nie? 

Przecież zawsze zaczyna się od gadki-szmatki, potem, jak się fajnie klei, to coraz głębsze tematy... na pewno nie "zestaw pytań do...". A co by było dalej - to i tak nigdy nie wiadomo smile

156

Bierze się to stąd, że ludzie nadal czują się anonimowi w internecie i wszystkie swoje złości oraz frustracje lecą właśnie tam...

157 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-08-16 09:31:00)

No dobrze, tamtą rozmowę prowadziłem źle. Oto kolejna,znacznie krótsza. Może i tutaj źle coś zacząlem, że napotkałem echo?

o-Hej jak mija wieczor ?
j-Oj,wieczory nawiedzane są cieniem nauki Oczywiście bez przesady,ale coś tam zawsze porobić trzeba. Został tylko rok jeszcze studiów i nastąpi spotkanie ze światem Wieczór miałem ok, troszkę sprzątania, porobić musiałem w akwarium i królikiem rozporządzić itp. A Ty dobrze się bawisz?

Widać u mnie desperację, zgadzam się. Natomiast ja naprawdę nie mam wyboru w kwestii tego do kogo piszę. Naprawdę kobiet mających wypełnione profile, do których można zagadać nawiązując do opisu czy szczegółu ze zdjęcia jest pomijalna garstka, promil.
Czy tamta dziewczyna zaczęła zlewać dopiero wtedy kiedy spytałem o czym chce rozmawiać? Nie wiem, wydaje mi się, że zaczęła dużo wcześniej czyli tuż po otrzymaniu komplementu. Ta osoba na profilu nie miała żadnego opisu, więc chciałem się dowiedzieć jakie tematy lubi, a gadka o błyskawicach miała ją uświadomic, że odpowiedź "mogę rozmawiać o wszystkim" jest zwyczajnie niemądra.
Han-na jestem wyluzowany bo obecnie te rozmowy, a raczej ich brak nie dołują mnie, zacząłem to traktować jako eksperyment.
"Jeśli jesteś taki przystojny jak mówisz i masz problem z płcią przeciwną to znaczy po prostu, że jesteś pierdołowaty. I tyle."
Nie wiem czy jestem pierdołowaty ani przystojny, nigdy nie miałem szansy sprawdzić i dowiedzieć się jaki jestem naprawdę. Kilka kobiet było i nawet jest we mnie zakochanych, więc chyba najgorszy być nie mogę. Widzę jednak, że Pani lubi obrażać i osądzać z góry, ale taki poziom rozmowy nie jest dla mnie, więc ślicznie dziękuję.
Miałem w życiu przypadki gdy rozmowa faktycznie się kleiła i było miło, bez pociągania drugiej oosby za język. Raz trafiła się rozmówczyni, z która codziennie przez miesiąc poematy się pisało i nudy nie było;)

158

'Kilka kobiet było i nawet jest we mnie zakochanych'  rozumiem, że są to kobiety poznane w realu, tak?

Najpierw piszesz że jesteś zdesperowany potem, że wyluzowany. Jedno drugie wyklucza. Sorry.

Owszem, masz wybór. Możesz pisać do tego 1 promila który jako tako profil ma uzupełniony. Ewentualnie możesz sie wylogowac do życia i zamiast szukać nie wiadomo czego, zainteresować się tymi paniami które sa w Tobie rzekomo zakochane.

Masz strasznie pretensjonalny sposób prowadzenia rozmowy. Gdyby mnie ktoś zasadził taka wiadomość to tez bym nie odpisała bo śmierdzi to ego wywalonym w kosmos.

Rozmawiałes z kimś przez miesiąc. Fajnie. I co z tym zrobiłeś? Spotkałeś się?

159 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-16 12:19:13)

Przegraniec napisał/a:

o-Hej jak mija wieczor ?
j-Oj,wieczory nawiedzane są cieniem nauki Oczywiście bez przesady,ale coś tam zawsze porobić trzeba. Został tylko rok jeszcze studiów i nastąpi spotkanie ze światem Wieczór miałem ok, troszkę sprzątania, porobić musiałem w akwarium i królikiem rozporządzić itp. A Ty dobrze się bawisz?

Han_Na napisał/a:

Masz strasznie pretensjonalny sposób prowadzenia rozmowy. Gdyby mnie ktoś zasadził taka wiadomość to tez bym nie odpisała bo śmierdzi to ego wywalonym w kosmos.

- Hej, jak mija wieczór?
- Dopóki się nie odezwałaś, mijał jak każdy inny wink teraz zapowiada się rewelacyjnie, bo mogę spędzić go na rozmowie o....(dalej w zależności, do czego można się na profilu panny przyczepić)

A nie, kurde, o porządkach w akwarium... dobrze, że nie ze szczegółami, ile nawozu spod królika trzeba było wywieźć... A to "wieczory nawiedzane są cieniem nauki" - to chciałeś być poetą czy co?

160

Przegraniec napisał/a:

o-Hej jak mija wieczor ?

Han_Na napisał/a:

- Hej, jak mija wieczór?
- Dopóki się nie odezwałaś, mijał jak każdy inny wink teraz zapowiada się rewelacyjnie, bo mogę spędzić go na rozmowie o....(dalej w zależności, do czego można się na profilu panny przyczepić)

A nie, kurde, o porządkach w akwarium... dobrze, że nie ze szczegółami, ile nawozu spod królika trzeba było wywieźć... A to "wieczory nawiedzane są cieniem nauki" - to chciałeś być poetą czy co?

Hahaha Pietruszko, no to chyba jest sposób na rozpoczęcie gadki wink

Jakaś laska do mnie na komunikatorze:

"Ona
wink   (Nie cierpię na powitanie emotów ale tym razem dałem szansę xD)
Ja
-Hej
Ona
-Hello (dalej drętwo no ale ok jedziem dalej)
Ja
-Jak  tam mija  weekend? (moja odpowiedź zwrotna też nienajwyższych lotów. "Jak tam i co tam" traktuje na powitanie jak emot tongue - dostosowałem się poprostu do dziewczyny hahaha )
(dalej już lepiej tongue big_smile)
Ona
-Mijał kiepsko ale po twoim zdjęciu sie poprawiło
Ja
-To miło
Ona
-Niom jednak uratowałeś męska połowę" (irytowali ją tego dnia zapewne faceci-zboki którzy wypisują do lasek z masakrycznymi tekstami tongue ^^)

Jakby zaczęła od razu tak ładnie jak na końcu to może bym chciał i porozmawiać a tak to feil xD big_smile

Inna laska która się trafiła i dobijała się kilka razy to wgl. dla mnie masakra, no taki śmiech miałem z jej tekstów, że prawie ze stołka spadłem big_smile Wysłała jakąś fotkę ale nie wierzę, że to ona (b. ładna smile, prędzej jakiś troll lub fejk ale teksty ma masakryczne hahaha big_smile

Pierwsza konwersacja: "....Nie wiem Czemu od razy mnie skresliles ale w porządku"
Druga konwersacja: "...Kilka razy kiedyś do ciebie pisałam. Zawsze mnie zlewałeś jak śmiecia więc o co chodzi....."

Nie miałem ochoty rozmawiać, generalnie jestem nieufny do internetowych znajomości smile no i mimo, że nic złego ani obciachowego nie robię to sie okazuje że jednak "skreślam od razu i traktuje jak śmiecia" Padam ze śmiechu po takich konwersacjach big_smile

Ostatnio jeszcze inna też mi napisała abym "spadał na drzewo i walił się" big_smile big_smile
Ja kieruję się przeważnie zasadą, że jak chcę z kimś pogadać to sam piszę. Chociaż wiem, że to też niezbyt dobry kierunek bo nieraz fajne kobietki chcą pogadać tongue smile

161 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-08-16 16:01:24)

Przegraniec, zastanów się - wyobraź sobie, że mówisz w twarz kobiecie te same słowa, które piszesz na portalu. P - Przegraniec, K - Kobieta

P podchodzi do kobiety i pyta: Zapoznamy się?
K: Tak, smile
P: Czyli możemy porozmawiać?
K: Tak, chętnie.
P: A o czym chciałabyś rozmawiać?
K: O wszystkim// o czymkolwiek.
P: wali wykład o czymś tam albo pyta o pracę albo "co tam"

Nie masz poczucia, że to jest wymuszone i nienaturalne? Że taka rozmowa na żywo jest dziwna? O ile ujdzie jeszcze zapytanie, typu, cześć, czy masz ochotę na rozmowę/czy mogę się przysiąść, to jak już dostałeś zgodę, to trzeba zacząć rozmowę - tę właściwą, a nie tę, w której pytasz, o czym ona chce rozmawiać. To Ty zagadujesz do niej, to Ty chcesz rozmawiać z nią, nie odwrotnie, więc to Ty powinieneś mieć jakąś gadkę przygotowaną, wykazać inicjatywę, zaciekawić rozmówczynię. Jakiś zabawny temat, lekki - nie o pracy. Na żywo taka kobieta może będzie odpowiadać z grzeczności, ale w sieci nie musi, tylko zwyczajnie zignoruje.

162 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-08-16 17:24:15)

To skoro moje sposoby rozmowy w sieci są tak beznadziejne to poproszę rozpiskę realnej rozmowy, która według pań jest uznawana za interesującą i zachęcającą do dalszego zapoznania. Możecie wkleić rozmowe, która Wam się przydarzyła. Tylko proszę bez ogólników "no, o czymś ogólnym i miłym napisz", ale realny,zyciowy przykład.
CatLady, tak, nie wyobrażam sobie takiej rozmowy na zywo z kobietą, jest to bardzo wymuszone i nieprzyjemne. Problem jest tylko taki, że internet rządzi się trochę innymi prawami i zasadami i wogóle nie przypomina rozmowy w cztery oczy. Brakuje wielu czynników, które podobno rządzą wiekszą częścią interakcji miedzy dwojgiem ludzi i nie o słowa chodzi. Czy moze się mylę?
Han-Na to najpierw jestem pierdoła, przypadkiem beznadziejnym, a teraz mam wybujałe ego. Przytaczając Twoje słowa to coś mi tu smierdzi.
Te kobiety zakochane we mnie to dwie zostały poznane przez internet (potem spotkania oczywiście), cztery kolejne w realu od samego początku. Nie moge natomiast zainteresowac się powaznie tymi, które okazują mi swoje względy gdyż zwyczajnie te niewiasty nie podobają mi się. Ktoś tu stwierdził, że jestem zdesperowany i niejako to potwierdziłem. Ale czy nie jest tak,że zdesperowana osoba właśnie wzięłaby sobie którąś z tych zainteresowanych kobiet,żeby tylko miec kogoś?
Osoba, z którą cały miesiąc tak świetnie mi się rozmawiało...tak,spotkałem się. Kobieta okazała się bardzo nierozmowna i zamknięta w sobie, dodatkowo inaczej wyglądająca niż na zdjęciach.

163 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-08-16 17:35:53)

Zagadał kiedyś do mnie facet w pociągu i od tego się zaczęła nasza znajomość. Niestety było to dawno temu, więc nie pamiętam dokładnie co i jak powiedział, ale chyba dość umiejętnie, bo ja wtedy czytałam książkę i normalnie strasznie nie lubię, gdy ktoś mi przerywa czytanie, a ten zagadał na tyle ciekawie i sympatycznie, że odłożyłam książkę i wybrałam rozmowę z nim. smile

Chyba zaczął od "co ciekawego czytasz", sympatycznie zapytał, potem rozwinął tą rozmowę jakoś, ale szczegółów nie pamiętam.
Ogólne reguły zostały zachowane: zobaczył czytającą dziewczynę, zapytał o książkę, potem ciągnął temat o książkach i dalej rozmowa sama się kleiła. Nie zapytał dziewczyny z książką o zagadnienia inżynieryjne, czy meteorologiczne - rozmawiał o tym, co widział, że ją interesuje.

Czyli, gdy czytasz opis dziewczyny i tam jest, że ona lubi np oglądać horrory, to pytasz, jakie? Jaki ma ulubiony, jaki typ horroru - o duchach, krwawe, z flakami, czy bardziej thrillery. Nie pytasz jej o romanse, czy informatykę.

PS. A jak nie ma opisu w profilu, to spójrz na zdjecia - może tam jest punkt odniesienia? Może ma zdjecie z psem albo kotem? Może zdjecie z wycieczki w góry? Do tego się odnieś, o tym mów. A jak ani opisu a zdjecia same z dzióbkiem, to w ogóle nic nie mów lepiej tongue

164

Można być desperatem z ego wywalonym w kosmos. Jedno drugiego nie wyklucza. Desperat - bo leci na ilość a wywalone ego bo dziwi się, że żadna nie robi pod siebie ze szczęścia że taki ktoś do niej zagadał tongue

Masz wymagania - ok. Masz do nich prawo. Ale wiesz co? Zdradzę Ci tajemnice - my też mamy wymagania wink Masz jakąś listę wymagań w stosunku do swojej potencjalnej partnerki? Jeśli nie to moja rada jest taka - spisz to na kartce. A potem idąc od początku odhaczaj sobie te które sam spełniasz wink
Żeby nie okazało się, że wymagasz od kobiety niewiadomo czego a sam sobą niczego nie reprezentujesz.

165

haha smile

166

Przegraniec napisał/a:

Osoba, z którą cały miesiąc tak świetnie mi się rozmawiało...tak,spotkałem się. Kobieta okazała się bardzo nierozmowna i zamknięta w sobie, dodatkowo inaczej wyglądająca niż na zdjęciach.

To mi przypomniało moja randkę z internetu kiedyś tam dawno temu.
Przez internet miło, sympatycznie, rozmowa szła gładko, zdjęcie- może nie Adonis, ale - pomyślałam, że ja też nie Afrodyta, więc nie ma co narzekać.
Na spotkaniu, na dzień dobry dostałam komplement, że "na zdjęciu jakoś inaczej wyglądasz" (zdjęcie robiłam może 2 czy 3 miesiace wcześniej) - już mu miałam odpalić, że w opisie podawal, że był wyższy - 178 cm. A przyszedł pan mojego wzrostu smile
Ogólnie spotkanie - zamiast rozmownego i sympatycznego mężczyzny z internetu - zamiast niego przyszedł skwaszony , narzekający na wszystko i krytykujący wszystkich osobnik.
Stracona godzina z życia. Oczywiście już się więcej nie spotkaliśmy.

167 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-08-16 21:29:23)

Cóż, jak kobieta ma wpisane swoje zainteresowania w profilu to oczywiście sprawa jest łatwa, bo to nie wymaga specjalnych umiejętności by po przeczytaniu "lubię filmy/ksiązki" dopytać się "a jaki gatunek najbardziej Cię interesuje?". Natomiast na takie pytania też mało która odpowiadała, nie wspominając o fakcie rzadkiej możliwości pisania takich wiadomości z powodu braku opisu z drugiej strony ekranu. Oczywiście jak jest jakiś szczegół na zdjęciach to pytam się o to(swoją drogą już to opisywał, że tak robię), ale nie są to czeste przypadki.
Ogółem, CatLady, szacun bo ja nie umiałbym się zdobyć by kobietę obcą zagadać np. o książkę jaką czyta. Raz, że nieładnie tak zaczepiać kogoś zajętego(wychowanie) oraz nie mam luzu w takich spontanicznych rozmowach.
Han-na, niby fajny pomysł z tą listą wymagań, ale jak ją sobie wyobrażasz? Rozumiem kwestie typu wykształcenie/podejście do seksu/papierosów/alkoholu, bo tego typu cechy można odhaczyć i porównać moje nastawienie z drugą osobę na zasadzie "ona nie toleruje papierosów,ja również,oboje nie palimy" i jest ok, bo wymagamy względem siebie tego samego. Ale co w kwestiach np. wyglądu? Nie jestem w stanie ocenić czy jestem atrakcyjny i na ile,ile mam punktów na 10 przykładowo, więc jak mam porównać to z potancjalną partnerką i ocenić jej wygląd do mojego i obustronne wymagania w tym zakresie? Chyba, że o inne wymagania Ci chodziło?
Rossanka, u mnie z wzrostem przejmować byś się nie musiała bo 2m nie przeskoczysz i żadna nie narzekała na to. Co prawda kiedyś jedna kobieta po zobaczeniu mnie(a znałą mój wzrost i wagę) stwierdziła, że jakiś się mały wydaję wink A czy byłem wygadany i w miarę przyjemny? Zakłądam, że tak bo 2 godziny rozmowy prowadziłem monolog sam, a dziewczyna potem próbowała się umówić drugi raz.
W każdym razie dziękuję, Han-na, że wydaję Ci się tak skomplikowanym facetem, który odznacza się niby dwoma cechami, któe pozornie się wykluczają. Całe życie słyszałem, że mężczyźni są prości, a tutaj taka niespodzianka wink

168

Przegraniec napisał/a:

Ogółem, CatLady, szacun bo ja nie umiałbym się zdobyć by kobietę obcą zagadać np. o książkę jaką czyta. Raz, że nieładnie tak zaczepiać kogoś zajętego(wychowanie) oraz nie mam luzu w takich spontanicznych rozmowach.

Też byłam pod wielkim wrazeniem, bo czasem potrafię być wręcz niemiła, gdy ktoś przeszkadza mi w czytaniu, a on to jakoś tak fajnie zrobił, że się nie wkurzyłam i nawiazaliśmy rozmowę.

Ja jestem ogólnie mocno sceptyczna co do portali randkowych. Podejrzewam, ze połowa ludzi nie podchodzi do tego poważnie, nie są tam dlatego, że faktycznie kogoś szukają, tylko raczej z nudów. A nawet jak szukają, to raczej czegoś niezobowiązującego, a nie poważnego związku. Bo ja inaczej wytłumaczyć fakt, że większość nie odpowiada?

169 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-08-17 19:10:59)

CatLady napisał/a:
Przegraniec napisał/a:

Też byłam pod wielkim wrazeniem, bo czasem potrafię być wręcz niemiła, gdy ktoś przeszkadza mi w czytaniu, a on to jakoś tak fajnie zrobił, że się nie wkurzyłam i nawiazaliśmy rozmowę.

Ja jestem ogólnie mocno sceptyczna co do portali randkowych. Podejrzewam, ze połowa ludzi nie podchodzi do tego poważnie, nie są tam dlatego, że faktycznie kogoś szukają, tylko raczej z nudów. A nawet jak szukają, to raczej czegoś niezobowiązującego, a nie poważnego związku. Bo ja inaczej wytłumaczyć fakt, że większość nie odpowiada?

Jak to w jaki sposób wytłumaczyć ten fakt? Koleżanki na tym forum znają odpowiedź, przynajmniej jeśli chodzi o moją osobę. Przecież czytałas wcześniejsze posty, prawda?

170

Tak jak mówię: na portalach jest mało poważnych ludzi. Reszta traktuje portale randkowe jak ebay albo allegro - przeglądają tylko. W tej grupie są też różne typy oszołomów, którzy normalnie nie potrafiliby kogoś znaleźć. Lepiej chyba poznawać ludzi na żywo.

171

To brzmi bardzo pięknie, ale jak to zrobić? Załóżmy, że jesteś świeżo po przeprowadzce w nowym mieście i nie znasz zupełnie nikogo, nie masz współlokatorów, wszyscy sąsiedzi to niedosłyszący dziadziusiowie, Co robisz i gdzie idziesz,zeby poznawać ludzi, jak to robisz? W pracy też nie poznajesz bo wszyscy znacznie starsi przykładowo.

172

Zaczęłabym od grup zainteresowań, np siłownia, biblioteka, sprawdziłabym na FB czy istnieje gdzieś jakaś lokalna grupa, w większych miastach można np spróbować na meetup.com - to wszystko tak ogólnie, by poznać ludzi, niekoniecznie przyszłego męża. A jak pojawią się znajomi, to może wśród nich pojawi się ten jedyny/ta jedyna?

173

CatLady, jestem od dziecka ''uczestnikiem' biblioteki, i, poza zaprzyjaznionymi bibliotekarkami, w życiu nie poznałam nikogo w niej, nie mówiąc już o facetach. Ja wieem, fajnie się mówi, wyjdz do ludzi - ale , jak ktoś jest z gruntu nieśmiały, nawet próbuje sie przełamać, zagadać, to wybacz -  marnee szansee... Ci , którzy sa towarzyscy z natury- oni nawet w publicznej toalecie poznaja przyjaciela na dobre i na złe... Ja próbowałam zagadać do ludzi, owszem, i na krótkie rozmowy przy zakupach, owszem, wychodzi mi to - ale to wszystko...
a w pewnym wieku znajomi to juz mają swoje rodziny i swój krąg znajomych, dla których czasem i nie mają czasu- i  nikt " nowy" im nie jest potrzebny...

174

Może szansą na poznanie kogoś nowego jest "Wakacyjny Wyjazd Singli"? Serdecznie zapraszam wszystkich smile

http://www.netkobiety.pl/t106131.html

Wybaczcie za lokowanie. Mam dobre intencje smile

175

I tu się pierwszy raz zgadzam z Cataga. O ile ma się odpowiedni temperament i osobowość to nawiązać znajomość można wszędzie. Samo wychodzenie na wydarzenia kulturalne nie dadzą nowych kontaktów,nie. Ja sam dużo wychodzę, ale podobnie jak w przypadku Catagi po krótkiej rozmowie dana osoba się oddala/nie jest zainteresowana. Ludzie na moim kierunku również mają grupy i niby nie przeszkadzają im nowe osoby, ale też niechętnie dopuszczają do siebie nikogo spoza.
Widzisz,CatLady, zagadać do kogoś nawet w kolejce do kasy nie stanowi problemu. Kłopot pojawia się w momencie gdy osobę, którą pierwszy raz widzisz i z nią rozmawiasz(prawdopodobnie spontanicznie ne spotkasz drugi raz) chcesz namówić na wymianę telefonów, wyciągnąć na piwo. Chyba, że ja źle pojmuje nawiązywanie znajomości, ale raczej bez kontynuacji takiej spontanicznej konwersacji nic się nie wydarzy,prawda?
Ok,rozglądasz się za wydarzeniami i załóżmy, że zamierzasz iść do muzeum japońskiego. Widzisz przy jednym z eksponatów fajnego faceta i zamierzasz podejść,wdać się w dyskusję. Prowadzisz z nim rozmowę przez 5 minut i w jaki sposób, jaki pretekst wymyślasz, aby dalsze oglądanie odbyć w jego towarzystwie oraz pod koniec wymienić się numerami i spotkać w innych okolicznościach?

176

pan napisał do mnie 24 lipca, tego samego dnia odpisałam mu, podając kontakt do siecie i pisząc więcej niz jedno zdanie.... odpowiedział dziś, 18 sierpnia...wyłącznie swoim emailem, zamiast napisac coś więcej, na moją pocztę . No nie, pan się będzie żalił,że go olałam? Naprawdę? odpisałam mu tak: jak widzę, jest pan niezwykle zainteresowany nawiązaniem znajomości. Może nie pragnę Szybkiego Billa, ale PeterTurtle równiez nie jest moim marzeniem... w takim tempie to do pierwszej rozmowy na żywo doszlibysmy , przy dużej dozie szcześcia, po 3 latach....

to tyle, co do nawiązywania znajomości...
pan na portalu jest od kilku lat, z tym samym zdjęciem, ja jestem drugi raz po znaczącej ponad rocznej przerwie, pan nawet nie wie,że juz kiedyś do mnie pisał...
ale potem się żalą, panowie...

albo taki pierwszy mail:
''Dariusz, 51 lat
03-08-2017
D- Interesuje mnie kobieta wierna i oddana na co dzień i uległa w sypialni jak taka jesteś to możemy się bliżej poznać.Jestem wolnym samotnie mieszkającym mężczyzną szukam kobiety na dłużej nie interesuje mnie jednorazowa przygoda serdecznie pozdrawiam Dariusz..

E - czy jestem uległa w sypialni , o tym można się dopiero przekonać, będąc ze mną w związku- na pewno o swoich dokonaniach w tym zakresie nie rozmawiam z obcymi. Rozumiem,że każdy ma swoje preferencje nawet w tej kwestii i uznaje za stosowne je zaznaczyc, by się nie rozczarować, ale . to się chyba wtedy szuka na forach dla osób z określonymi preferencjami....

gdybym szukała tylko seksu, nie szukałabym na tym portalu. Panowie chyba mylicie ten portal z DARMOWYM , ogólnodostępnym burdelem

D - Uległa bo lubię dominować w sypialni a w życiu cenię wszechobecny kompromis..
Traktuj to jak chcesz jak ci to nie przeszkadza chętnie poznam cie bliżej a jak masz inne zdanie nie muszę niczego robić ... ( łaskawca się znalazł, niczego nie musi:D:D)
E- ja po prostu nie lubię być w wyłącznie jednej roli w sypialni.... A znasz pojęcie " zgniłego kompromisu" ? nikt nie jest zadowolony, ale kompromis został osiągnięty... raczej wolę strategię wygrany- wygrany- win- win.
poza tym od razu nieszczególne wrazenie robi na mnie ktos , kto w pierwszej wiadomości wspomina o swooich preferencjach seksualnych , mając na wpół rozebrane zdjęcie na profilu.
miłego dnia, Ewelina ''

niestety, rozmawiając z panami przez takie portale, mam coraz bardziej negatywne mniemanie o facetach. o facetach - bo w zasadzie nikt z nich nie jest  mężczyzną....

177

Chamstwo na portalach zdarzalo sie juz wczesniej, ponad dekade temu, zanim wyjechalam z Polski. Do dzis pamietam pare przykrych slow na swoj temat po wyslaniu ludziom swojego zdjecia, a wcale jakas szpetna nie jestem.
Ale takie chamstwo na stronach randkowych zdarza sie na calym swiecie. Ja mialam jedna zasade- jesli ktos nie potrafi nic wiecej napisac niz: Hej, co slychac/ Hi, lol, to nie zawracalam sobie glowy. A jesli jeszcze widzialam bledy jezykowe, czy to po polsku, czy po angielsku, to tym bardziej ignorowalam.

Jesli z kims randkowalam z internetu, to byl to rezultat tego, ze mieli cos ciekawego do powiedzenia I wladali poprawnym jezykiem, co wskazywalo na pewien poziom wyksztalcenia. Mojego obecnego meza poznalam na darmowym irlandzkim portalu randkowym. I w we wrzesniu minie 5 lat po slubie.

178

Kiedy miałam jeszcze konto na portalach randkowych, czyli ok. rok temu, rozmawiałam z dwoma mężczyznami w moim wieku czyli 25 lat. Najpierw rozmawialiśmy na portalu, potem przenieśliśmy konwersacje na mail. Jednemu wysłałam zdjęcie, drugiemu nie, ale brak zdjęcia mu nie przeszkadzał. Ogólnie pisałam z nimi jakieś dwa tygodnie na portalu i dwa, trzy tygodnie na mailu. Ogólnie na samym początku zaznaczyłam, że spotkanie dopuszczam, ale dopiero po dłuższym okresie pisania. Jeden z nich był spoza mojego miasta, ale twierdził, że odległość to nie problem. Ja odpisywałam do 3 dni od maila, oni też. Wysłałam do nich maila i cisza. Wysłałam po dwóch tygodniach ponownego  maila z zapytaniem, czy wszystko ok i do dzisiaj nie uzyskałam odpowiedzi (folder spam też sprawdzam). Dla mnie nawet jeśli panowie nie byli zainteresowani dalszą rozmową mogli napisać cokolwiek, a tak zostawili mnie po ponad  miesiącu pisania bez jakiejkolwiek informacji z ich strony. Niektórzy potrafili zakończyć znajomość pisemnie, a nie w taki domniemany sposób.

179

''Rozwiodłem się dwa lata temu, nie ukrywam się przed nikim. Zdjęcie może nie jest najwyższych lotów a może właśnie przez to warto mnie poznać. Zrobione jest w maju tego roku telefonem. Nic nie zastąpi rozmowy w cztery oczy, cokolwiek bym nie napisał to subiektywna ocena a rzeczywistość szybko to zweryfikuje. Cieszy mnie jednak fakt, że napisałaś, to znak, że może nie do końca Cię zainteresowałem ale zwróciłaś przez to na mnie uwagę?'' napisał mi pan w drugiej wiadomości, na moje uwagi, że ma pusty ( literalnie zero, nulll, pustki, nic)  profil i zdjęcie, na ktorym nic nie widać( całe cieeemne, pod swiatło)  - 
no, ale amatorzy subiektywnych opinii na tych portalach.. Ale spotkac to chętnie nawet dziś. Kogos zdrowo rąbnęło..
.Myślą, że kobieta umówi się z kims, kto celowo ukrywa swoje zdjęcie, niczego nie ma na profilu...i się wykręca bełkotem. A bo ja wiem, czy nie trafiłam na psychola. Nie, no, to raczej już wiem, że tak, trafiłam na psychola...albo zonkosia...

180

jak byłam młodsza to bawiłam się w takie portale i nie dało mi to nic dobrego.  Zdecydowanie wole poznawać  ludzi w realu.

181

Tak czytam i czytam i......

@Przegraniec, mam do Ciebie pytanie, jeśli już gdzieś o tym pisałeś, to sorki, ale czytam wyrywkowo big_smile

Czy będąc ten X czasu na portalach, jakieś kobiety SAME do Ciebie pisały/zaczynały rozmowę, bez Twojego wcześniejszego odwiedzenie ich profilu?

182

Poczytuję sobie temat... I skłonił mnie do założenia konta na portalu randkowym. Czysta ciekawość. Konto mam jakieś dwa dni, napisało do mnie już z 10 panów (z czego dwóch sama zaczepiłam). Dwie wiadomości mogę zacytować: "spotkanie?" i "kawa?" Za dużo się autorzy nie wysilali. Tak jak wcześniej było wspominane, takim wiadomością dziękujemy (kawie nawet podwójne "nie" bo nie piję). Zostało 8. Cztery wiadomości dosyć konkretne, nawiązujące do mojego jakże skromnego opisu tylko mam jedn ale. Wiek. Panowie starsi o 30 lat. Chyba się bardzo nie obrażą, że małolata nie widzi sensu by im odpisać? Trzy wiadomości miłe, przyjemne, na pewno odpiszę.
No i została ta jedna... Ten rodzynek, który mnie skłonił do napisania tej wiadomości. Najpierw poleciał uśmieszek. Kilka sekund za nim wiadomość (czyżby masówka? Jeśli autor to jakimś cudem przeczyta to może wyciągnie jakieś wnioski. Jeśli nie to jest idealnym przykładem jak nie pisać wiadomości):
"Heey Miło mi Ciebie poznać       (jak na wstęp jest oki, miło, uprzejmie, wielka litera)
Czy chciałabyś się może poznać    (tutaj mamy zgrzyt. chyba nie muszę tłumaczyć)
Jak bys chciała pogadać to wyślij mi dwa razy pod rząd oczko to podam ci dane do jakiejś społeczności   (jakieś kody, znaki dymne, inne szyfry... to od razu nie można było podać?)"
Na pierwszy rzut oka taka sobie neutralna wiadomość. Ani nie razi, ani nie cieszy. I pojawia się dopisek
"Ps - Pewnie i tak nie odpiszesz ale przynajmniej próbowałem"
Z natury jestem przekorna więc przyznaję, że miałam ochotę odpisać. Znaczy, "wysłać dwa oczka". Ale już się nauczyłam, że to tani chwyt i nie ma sensu się na to łapać. Ogólnie lekki wietrzyk desperacji od pana zawiał. Ale, ale, nie skreślajmy biedaka, bo może właśnie osiągnął ten stan rezygnacji i zwątpienia. Zawędrowałam na profil i witki mi opadły. Opis ładnie pięknie, jaki to on jest, kogo szuka, co lubi i na samym spodzie, oddzielone stadem enterów:
"Każda z was jest dokładnie taka sama piszecie na swoich profilach
np:
( Napisz a się dowiesz )
( Napisz to się poznamy )
( Nie czekaj tylko napisz )
( Śmiało napisz Nie gryzę )
Ale to właśnie to jest jedno wielkie kłamstwo były wcale nie odpisujecie.
Jedynie na czym wam tylko zależy to jest tylko ładny wygląd twarzy wysportowane albo umięśnione ciało i tego się tylko trzymać i tego szukać.
Osoba która się stara do was napisać i poznać was zawsze dostanie kosza dlaczego bo nie ma ładnej twarzy i tak tego ciała jakiego wy chcecie.
Nigdy nie zwrócić uwagi na to co on może mieć w środku taka sama może mieć więcej miłości niż każdy inny.
Ale wy zawsze będzie się trzymać tylko jednego nigdy tego nie sprawdzić"

Właśnie się przyczyniłam do pogłębienia beznadziejnego stanu tego osobnika. Smutno mi się zrobiło. Chętnie bym mu napisała, czemu tak mało kobiet mu odpisuje ale mam świadomość, że mój przekaz nie dotrze... Na to potrzeba więcej czasu i energii niż kilka wiadomości. A tyle nie jestem w stanie zainwestować w kogoś zupełnie mi obcego, co nawet mnie nie zna, a już obraża i w pewnym sensie atakuje.
Przepraszam, że taka długa wiadomość mi wyszła ^^"

183

A co sądzicie o potrlalach tzw katolickich dla ludzi bardzo religijnych?
Bo kiedyś przemknęłam przez taki i wcale nie było lepiej.
Nawet czasami bardziej fanatycznie sad
Ot taka ciekawostka.

184 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2017-08-18 20:23:19)

Znam faceta, który jest na takim katolickim portalu i z tego co mi wiadomo, to kobiety tam są "dziwne", w sensie totalne fanatyczki  smile a on jest normalnym, wyluzowanym gościem, tylko bardzo religijnym, i takiej tez szuka dziewczyny, a tam takich jak na lekarstwo big_smile

Rossanka, a co to znaczy, że nie było lepiej? tam też propozycje seksualne? big_smile

185

TenSamProblem- potwierdzam. 
Panowie uwazaja, że obrazanie kobiet, to jakiś sposób na kobiety ( pewnie poczytali durnowate poradniki uwodzenia.
''Rozumiem. Jak widać nie grzeszysz też intelektem. pozdrawiam.'' napisal mi 60 letni pan ( mam 43) , ktry wysłał mi stado emotikonek jako pierwszą wiadomośc. No już się zrywam, by pana poznać.:D:D

186

lody miętowe napisał/a:

Rossanka, a co to znaczy, że nie było lepiej? tam też propozycje seksualne? big_smile

Nie, chodziło mi o te oczka, emotiki, do propozycji nie doszam, bo byłam tam tylko przelotnie.
Dziwiło mnie jednak, ze w rubryce; stosunek do małżeństwa,  dużo panów miało wpisane: obojętne. To mnie przyznam dziwiło.

187

lody miętowe napisał/a:

Tak czytam i czytam i......

@Przegraniec, mam do Ciebie pytanie, jeśli już gdzieś o tym pisałeś, to sorki, ale czytam wyrywkowo big_smile

Czy będąc ten X czasu na portalach, jakieś kobiety SAME do Ciebie pisały/zaczynały rozmowę, bez Twojego wcześniejszego odwiedzenie ich profilu?

Nie, nigdy się nie zdarzyło by jakaś kobieta sama z siebie do mnie napisała. Jest to o tyle dziwne bo profil miałem uzupełniony i to zarówno zdjęcie jak i opis. Nie podam Ci konkretnej liczby,ale przez trzy lata mój profil odwiedziło około 50 osób co jest wynikiem słabym zakładając wielkość miasta.

188

To faktycznie słaby wynik, tylko wiesz, duże miasto, to więcej zarejestrowanych osób, ale też dużo większa konkurencja, że tak to ujmę. Zapytałam dlatego, bo pomyślałam sobie, że, pomijają słaby wg mnie sposób rozpoczynania i prowadzenia rozmowy, może Twój profil, mimo że uzupełniony, był po prostu nijaki, nie wyróżniający się hmm a wtedy to lipa hmm kiedyś był tutaj facet o podobnym "problemie" do Ciebie i z ciekawości odnalazłam jego profil na pewnym portalu randkowym i wg mnie, niby wszystko było i fotka(kiepska wg mnie) i opis, ale jak dla mnie trochę infantylny, nie na poziomie poważnego faceta, reasumując nie napisała bym do tego pana, chociaż facet z poczuciem humoru, jak się okazało w praniu big_smile
Rozumiem, że już nie jesteś na żadnym portalu? Bo w sumie to z chętnie bym Twój profil sobie obejrzała big_smile i może coś doradziła smile

189 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 11:34:37)

Przegraniec napisał/a:

Jeśli chodzi o Panie, które w profilu nie miały wpisane nic to ich ilość opiewam na jakieś dobre 80% wszystkich profili. Naprawdę powalająca większość nie miała wpisane zupełnie nic. Co mną kierowało, żeby do nich napisać? Zupełnie nic, a raczej czysta desperacja. Uznałem, że może dziewcze nie potrafiła napisać czegoś ciekawego o sobie i należy dać jej szansę w rozmowie. Wiem, jestem naiwny i tego typu myślenie to strata czasu.  Wynika z tego, że ciężko mi celować w inny target kiedy jestem na portalu randkowym bo zwyczajnie lepszych możliwości tam nie ma.
Koleżanki mam fajne, ale ciężko się z nimi umówić "nie pójdę z Tobą na kawę bo jeszcze ktoś zobaczy i będzie mój facet zazdrosny"- takie odpowiedzi najczęściej miałem.
Niby można kogoś przez znajomych poznać, ale to też chyba wymaga szczęscia. Bo zarówno moja koleżanka musi mieć czas jak i ta jej znajoma no i ja. Niestety jestem typem człowieka co na imprezę w klubie nie pójdzie, zostaje domówka(nikt nie urządza bo nie ma miejsca i warunków) lub wyjścia gdziekolwiek indziej, ale tutaj znowu rozbijamy się o czas.
Pytałem się już wielu osób co moze być przyczyną moich niepowodzeń, ale nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi. Czasem słyszę, że jestem zbyt przystojny i kobiety się wstydzą, boją,ale to bez sensu. Przecież jeśli facet jest rzeczywiście przystojny to raczej na brak adoracji nie narzeka. Jak to możłiwe, żeby kobiety się bały i uciekały od tych co im się podobają? Od paru osób słyszałem też, że mam zbyt poważną minę, wyglądam groźnie jakbym chciał uderzyć. Nic ponad te zażalenia w stosunku do mnie nie słyszałem.
Wklejam ostatnią rozmowę z kobietą na portalu. Prosze oceńcie czy jest w oelwaniu mnie choć trochę mojej winy.
j-Pani fryzjerka a myślałem,że prędzej na żywo znajdę ładną stylistkę niż w internecie
o-dziękuję
j-nawet nie wiem co pisac,zeby Cie zacheci do rozmowy. komplement widze, ze za slaby byl. chyba czesto dostajesz mile slowa od facetow na portalu, co?
o-często, widuje tu sponsorów )
j-a to nawet nie probuje, co moglbym napisac i jak zainteresowac jak duzo masz propozycji
o-Daj spokój, ja sponsorów nie szukam
j-a kogo szukasz?
o-Kogoś z kim mogę pogadać
j-to mnostwo jest takich osob, teraz tylko rzecz w tym o czym chcesz rozmawiac,na jaki temat?
o-Różny
j-ok, moze wiec o blyskawicach i teoriach ich powstawania?
o-Hahahaha burza jest gdy dwa wiatry się że sobą zderzaja ciepły z zimnym
j-ale nie chodzi mi o burze a o blyskawice,wyladowania elektryczne
o-Nie wiem
j-a z roznicy cisnien i temperastury powstaja wiatry,ale rzeczywiscie potocznie niektorzymowia na to burza.wiec wlasnie musisz skonkretyzowac na jakei tematy chcesz rozmaiwac bo oczywiscie ze mozna o wszystkim,ale trzeba sie tez dopasowac z druga osoba zeby zadna nie byla znudzona tematem i mogla cos tez do siebie pwoiedziec .zgadzasz sie?
o-Tak jest!
j-to moze cos z pracy?lubisz o niej opowiadac?
I nastała cisza. Zostałem olany.

Przegraniec, spaprałeś tę rozmowę totalnie. Nie chcę Cię dobijać krytyką, ale może coś z tego wyciągniesz dla siebie.

- zacząłeś bardzo dobrze, przemyciłeś komplement, ona podziękowała;

....nawet nie wiem co pisac,zeby Cie zacheci do rozmowy....   komplement widze, ze za slaby byl...

- pokazałeś w następnym pytaniu, że słabo oceniasz swoją wartość; że masz kompleksy

....chyba czesto dostajesz mile slowa od facetow na portalu, co....

- po co to pytanie było? chyba tylko po to, żeby znaleźć pretekst, aby się wycofać???

po czym pani pisze:
"...często, widuje tu sponsorów )..."

dając Ci do zrozumienia, że NIE SZUKA TU SPONSORÓW

na co Ty odpowiadasz:
"a to nawet nie probuje, co moglbym napisac i jak zainteresowac jak duzo masz propozycji"

-pokazując tym samym (nie obraź się) słabą inteligencję, nie odczytując jej odpowiedzi poprawnie, do tego wycofując się, na co sobie przygotowałeś SAM grunt w poprzednim swoim zdaniu

Pani była zainteresowana rozmową z Tobą i widocznie się jej spodobał Twój profil, więc jeszcze ciągnie, daje Ci szansę, ale jest już lekko zirytowana i zniechęcona:
"Daj spokój, ja sponsorów nie szukam"

Niestety Ty w dalszym ciągu pogrzebałeś sprawę sad

"... teraz tylko rzecz w tym o czym chcesz rozmawiac,na jaki temat?"

Rozmowa na dany temat to jest mój drogi w podstawówce. Pani zadaje zadanie domowe "a teraz kochane dzieci napiszecie wypracowanie na dowolny temat". Ręce by mi opadły sad
Pani pewno też, ale ma do Ciebie mimo wszystko cierpliwość i ciągnie dalej, daje Ci szansę wyjść z tej rozmowy interesująco i proponuje, abyś Ty (jako facet) zaproponował temat:

"różny".

Na co Ty piszesz :

"...ok, moze wiec o blyskawicach i teoriach ich powstawania?"

Świetnie! O ile byłoby to ŻARTEM, pełne aluzji, niedopowiedzeń, podtekstów. I Pani także pomyślała, że to będzie temat pół żartem pół serio, ucieszyła się, że nareszcie się rozmowa ruszyła i odpowiedziała fajnie:

"-Hahahaha burza jest gdy dwa wiatry się że sobą zderzaja ciepły z zimnym"

Kobieta ma poczucie humoru, jest inteligentna, a Ty ją zgasiłeś i wręcz poniżyłeś, obnażając niedouczenie:

"...ale nie chodzi mi o burze a o blyskawice,wyladowania elektryczne..."

ona już zrezygnowana:

o-Nie wiem

Po czym Ty nadal ciągniesz, choć jeszcze miałeś szansę obrócić to wszystko w żart:

"..a z roznicy cisnien i temperastury powstaja wiatry,ale rzeczywiscie potocznie niektorzymowia na to burza"

tu nastąpiło moje ZIEWNIĘCIE (jesuu, co za nudziarz i teoretyk, szkołę to ja już dawno skończyłam)

Po czym Ty nadal ją męczysz, jak jakiś nauczyciel:

"wiec wlasnie musisz skonkretyzowac na jakei tematy chcesz rozmaiwac bo oczywiscie ze mozna o wszystkim,ale trzeba sie tez dopasowac z druga osoba zeby zadna nie byla znudzona tematem i mogla cos tez do siebie pwoiedziec .zgadzasz sie?

- ale naprawdę musiał się jej spodobać Twój profil, bo ona odpowiada entuzjastycznie:

"...Tak jest!"

po czym zamiast przekazać jej w rozmowie pałeczkę, skoro wcześniej napisałeś, że MUSI SKONKRETYZOWAĆ, sam podajesz temat rozmowy, dla wielu najnudniejszy z nudnych, czasem drażliwy, czasem przykry (gdy są kłopoty w pracy, o których po pracy chce się ZAPOMNIEĆ) i proponujesz jej:

"to moze cos z pracy?lubisz o niej opowiadac? "

sad Ręce mi opadły, dziewczynie też.

Przegraniec, tak sobie myślę, gdzie byś Ty mógł się nauczyć prowadzić konwersację, bo to chyba jest Twój największy problem (nie wygląd). Ty tego wyraźnie nie potrafisz, więc nie poznajesz ludzi. Jak nie poznajesz i masz mały krąg znajomych, to nie masz z kim pogadać i poćwiczyć, więc koło się zamyka.
Lubisz czytać książki?

190

Mallwusia, świetnie napisane;)
Kobieta chciała kontaktu, Przegraniec pewnie nieświadomie, ale gasil skutecznie jej zapał.
A już to proponowanie rozmowy o pracy. ... Pewnie nie było dalszego ciągu tej znajomości.

191

mallwusia, ujęte w punkt. Co zrobisz, jak nic nie zrobisz? choćbys na głowie stawała.
ja miałam taka konwersację. pan tak przekonany o swoich zaletach pustego profilu z ciemnym zdhęciem, na ktorym nic nie widac, tylko zarys głowy: ''Czy jestem Cię w stanie zainteresować, tak wiem jeśli nastąpi milczenie odpowiedź jest oczywista, jednak pomimo wszystko szczerze życzę powodzenia w tym jakże nierealnym miejscu, Marek.
ja - To trudne, odpisz a przekonasz się czy warto było.'' - masz napisane o soobie i zdjęcie pod światło, że w ogóle nie widac twojej twarzy. Rozumiem anonimowośc, ale mi to wygląda,że ktoś ukrywa się, by się nie dac rozpoznac przez koleżanke zony. ''Czy jestem Cię w stanie zainteresować ? - odpowiedz sam sobie, CZYM masz mnie zainteresować, skoro nie masz nic o sobie na profilu, nawet zdjęcia? Ta jedna wiadomością? Odpowiedziałeś sobie? ?

miejsce jest tak nienormalne, jak jego użytkownicy. Kuriozalne jest dla mnie na portalu słuzącym do nawiązywania znajomości, budowanie pustego profilu bez zdjęcia...
on - Rozwiodłem się dwa lata temu, nie ukrywam się przed nikim. Zdjęcie może nie jest najwyższych lotów a może właśnie przez to warto mnie poznać. Zrobione jest w maju tego roku telefonem. Nic nie zastąpi rozmowy w cztery oczy, cokolwiek bym nie napisał to subiektywna ocena a rzeczywistość szybko to zweryfikuje. Cieszy mnie jednak fakt, że napisałaś, to znak, że może nie do końca Cię zainteresowałem ale zwróciłaś przez to na mnie uwagę? 14:38
ja - ''cokolwiek bym nie napisał to subiektywna ocena '' ahaaha, czyli proste fakty - lubię chodzić na filmy z Bondem, nie słucham hip hopu , cenię sobie kobiety takie a takie, mogą być subiektywną oceną . Rozumiem, że nie napisałeś nic o sobie, bo chcesz zweryfikować rzeczywistośc, ale by ją móc zweryfikowac, trzeba miec chęć na to, by ja zweryfikować- nabrać chęci na spotkanie . A skoro w drugiej wiadomości tylko się wykręcasz, zamiast napisać z 3 zdania o sobie, bo uważasz, że to twoja subiektywna opinia- to nadajemy na totalnie odmiennych falach.
Szkoda mi czasu na takie " poznawanie się", takie wodolejstwo przykrywające twoja niechęc do paowiedzenia o sobie paru słów, jakbyś był agentem wywiadu..

To smieszne i żałosne, zwłasczcza na tego typu portalu . Nie chcesz nikogo poznac- taka jest wymowa twoich postów i twojego profilu. Zegnam. 15:10
a zazwyczaj tego typu zachowanie ukrywa nieczyste intencje. Nie chcę dociekać, jakie, juz nie. ''
no niestety, obawiam się,ze przy panach typu przegraniec i takich jak ten z mojego postu, to kobiety uschna na tym portalu, mimo,że chiałyby kogos poznac. No nie ma jak, panowie albo się ukrywają ( maja nieczyste intencje, są w związku, sa zonaci i szukaja tylko rozrywki ) , albo, jak Przegraniec, po prostu gaszą wszelaki zapał, jaki jeszcze kobiety wykrzesują z siebie...

192 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-08-19 13:03:03)

Nie, nie jestem już na żadnym portalu randkowym. Wykasowałem konto już jakiś czas temu. Miewałem różne opisy, ale żaden nie porywał tłumów do pisania. Jeśli natomiast ktoś ma chęci to może tutaj napisać przykład opisu z portalu, który wydaje się ciekawy. Podobnie ciągle czekam z niecierpliwością na przykład rozmowy, która intryguje i zachęca do poznania. Już wiem, że prowadzę rozmowy źle, ale może zamiast ciągłych przykładów jak nie prowadzić jej to ktoś napisze jak się powinno?
Cataga, skoro tak bardzo źle wpływam na kobiety to może mi pomożesz się zmienić? Czy wolisz tylko narzekać?
Tak, czytam i to sporo. Można powiedzieć, że nic innego nie mam do roboty w wolnym czasie poza siłownią, ale tam nie chadza się co dzień.
Lodymiętowe, jeśli chcesz to mogę nawet specjalnie dla Ciebie profil założyć i zobaczysz co jest źle, nie wadzi mi to.
Mallwusia, umiem rozmawiać, ale tylko w sytuacji kiedy jest jasno określony temat i wiem o czym i po co chce rozmawiać. Mowa-trawa, rozmowa ogólna o "niczym" to zupełnie nie moje rejon. Na randkach na jakich byłem tematy pochodzące ode mnie skupiały się wokół moich zainteresowanych, a jeśli kobieta wolała mówić o czymś innym to chętnie słuchałem i dopytywałem się jeśli nie byłem obeznany w tym co ją interesuje.
Tak, mam mało znajomych i nie za bardzo na kim ćwiczyć umiejętność prowadzenia zwykłej rozmowy. Jestem jedynakiem i oczkiem w głowie rodziców. Zawsze odwożony do szkoły i zabierany od razu z powrotem. Tylko raz zaprosiłem kolegów na swoje urodziny(coś zawsze rozlali i zniszczyli, rodzice byli źli), nie brałem udziału w imprezach tj. studniówki itp bo każdy w parze zawsze szedł, jakoś nie miałem z kim nigdy(szli zawsze samotni koledzy, ale tylko alkohol byśmy pili przy stole, a to nie zabawa). Jak sięgam pamięcią to nigdy nie byłem przez innych zapraszany. Jasne, że zawsze chętnie ze mną rozmawiano bo byłem ogarnięty, dobry uczeń, umiałem pomóc i wytłumaczyć, ale jako kolega do zabaw czy wyjść. Kiedy inni w przerwach przed klasą wygłupiali się ja wolałem przysiąść na uboczu z książką.
Widać tego typu wychowanie i moja natura zbiera teraz poważne żniwo.

193

"Ahoj, cześć i czołem.  Piszę do Ciebie ponieważ zainteresował mnie Twój profil. Niewiele w nim zawarłaś informacji, ale muszę przyznać, że bardzo miło się go czytało. Jakie Horrory lubisz oglądać? Dobry rock nie jest zły, a jakich zespołów słuchasz?

Nie będę się tutaj rozpisywał na swój temat, ponieważ wystarczy, że zerkniesz na mój profil, żeby przekonać się co siedzi w mojej głowie. ;P Nie jest to nic strasznego, raczej ciekawego i oryginalnego.

Mam nadzieję, że zdecydujesz się odpisać na moją wiadomość.

Pozdrawiam,
xxx
"

Proszę. Może dla niektórych nic specjalnego ale jest nawiązanie do mojego opisu, zainteresowanie moją osobą, sam pan też miał w opisie kilka ciekawych rzeczy. Co najwyżej mógł nie pisać o tych nadziejach ale nie zepsuło to ogólnego wrażenia. Raczej nic trudnego?

194 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-08-19 13:34:46)

cataga

Podziwiam Twoją cierpliwość w tłumaczeniu temu facetowi, bo pewno do niego i tak nie dotarło sad
Też uważam, że profile bez zdjęć należą do osób, które mają coś do ukrycia, zwykle żonę (partnerkę) za ścianą, albo kompleksy tak duże, że lepiej sobie nie zawracać głowy, nie jesteśmy przecież darmowymi psychologami i terapeutami.

Internet generalnie rządzi się swoimi prawami i trzeba jak najszybciej przenieść znajomość na realny grunt .

Jak wiemy, klawiatura przyjmie wszystko i jeśli ktoś ma łatwość pisania, to może się wykreować na Bóg wie kogo. Oczarować, zbajerować  i stworzyć wizerunek fantastycznej osoby, co się czasem rozmija bardzo z rzeczywistością. Dlatego np. ja nawiązałam wiele wspaniałych znajomości przez internet, ale poprzez portale tematyczne, poprzez pasje i zainteresowania. Tam widać jak na dłoni, jak dana osoba odnosi się do innych, jak się wypowiada, jak reaguje na sytuacje konfliktowe, czy potrafi ustąpić, przyznać się do błędu, czy też należy do osób, które zawsze mają rację itd. Czy ma poczucie humoru, które cenię, dystans do siebie itp.

Z drugiej strony ktoś, kto ma fantastyczny i dobry charakter, może nie potrafić ładnie i precyzyjnie ubierać swoich myśli w słowa, za to będzie wspaniałym człowiekiem w realu, okazującym uczucia, szacunek, przyjaźń, dobroć CZYNAMI. Takie osoby możemy czasem zbyt łatwo skreślić. One powinny jak najszybciej dążyć do spotkania.

Np. pisanie z moją połówką to naprawdę dramat. Wierzcie mi, ale można totalnie nie potrafić rozmawiać przez telefon i pisać na komunikatorach, a w realu nie umieć się nagadać do świtu i mieć fantastyczny kontakt. To osoba dość skryta i zamknięta, ale nie przede mną (i osobami, które pozna i którym zaufa). Przez telefon nie rozmawiamy nigdy (tylko sms). Nie znosi tego. Dla niego telefon jest do przekazywania podstawowych informacji, czyli np. "już jestem" albo "stoję w korku na granicy, będę później" lol  Myślę, że na takim portalu to on by szukał latami smile

Przegraniec

ja bym Ci jednak radziła wrócić na portale i poznawać ludzi. Nie szukaj partnerki, to samo wyjdzie, szukaj znajomych. Poznawaj także osoby starsze i doświadczone, koleżanki, kumpele, z którymi będziesz się uczył rozmawiać. Trzeba to przećwiczyć w Twoim przypadku, a nauka czyni mistrza  smile

195 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-08-19 13:49:20)

mallwusia, wielu panow ma zero opisu, ale mają tak wyyysokie ego, że mysla,że przez ekran dotrze do mnie i tysięcy kobiet, jacy to oni nie sa wspaniali, mimo, że nawet opisu nie mają. No bo przeciez, łaskawcy, odezwali się do mnie, zwykłej, przeciętnej kobiety, to powinnam ich po piętach całowac.  Nie chcę się z nimi spotkać? Podejrzewam, że są zonaci, że mają nieczyste intencje? Tak, zapewne maja, skoro potem wyłazi ich ' swięte oburzenie ' , jak to ja miałam czelność być ostrożną i zadbać o własne bezpieczeństwo! No bezczelna jaka, pewnie siedzi przed ekranem, brzydka , gruba maciora i nikt jej nie zechce, z takim podejsciem to bedzie długo szukała, a pan przecie, choć po pięćdziesiątkę, to szuka ADRENALINY w zyciu! pani nie szuka? no to szkoda, bo pan chce się wyszaleć, co tam, że nie ma zdjęcia, jeszcze zona zauważy..

i, jak wspomniałam wcześniej, obawiam sięże takie osoby z portali , mijam codzienie w pracy, na ulicy, w sklepie...
to po prostu straszne. odechciewa się poznawać.

24-07-2017
p- Czesc.Co jest Twoim największym marzeniem? 03:31
ja- Czesć. Święty spokój.  serio. Spokojne, normalne zycie. pozdrawiam. A Twoim?
będzie mi miło, jeśli zdecydujesz sie napisać mail, a w nim parę słów o sobie, miłego dnia
Ewelina
wczoraj 18-08-2017
p - cccdddee0@interia.pl 01:27
ja - jak widzę, jest pan niezwykle zainteresowany nawiązaniem znajomości. Może nie pragnę Szybkiego Billa, ale PeterTurtle równiez nie jest moim marzeniem... w takim tempie to do pierwszej rozmowy na żywo doszlibysmy , przy dużej dozie szcześcia, po 3 latach....
p - Ale kobiety wolą powoli
ja - taaak, czyli następna wiadomość napisz mi za miesiąc... tez jednozdaniową.. zapewne poznamy sie lepiej przez takie pisanie wiadomosci. ( SARKAZM)

Dajże sobie spokój, to po prostu kpina, szkoda mojego czasu na coś takiego.
15:04
p- Oj nie marudz spokojnie 15:08
Mam dzisiaj wolne mozemy sie spotkac 15:08
ja- taaa, jasne, juz lece...
dzisiaj... na dzisiaj to ja mam inne plany... ( hhehehe)
15:13
p- Dobrze to w ramach przeprosin bede Ci prosil o spotkanie codziennie na kolanavch haha''
Kolejny superprzykład...Pan łaskawca odpisał mi tylko swoim mailem po miesiącu od nawiązania kontaktu.... - Przegraniec, nie polecam tego sposobu...

Posty [ 131 do 195 z 306 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Chamstwo na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024