Masz czy nie masz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Masz czy nie masz?

Strony Poprzednia 1 18 19 20

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,236 do 1,272 z 1,272 ]

1,236

Odp: Masz czy nie masz?

Nie mam.

Masz prace ktora sprawia ci mnostwo satysfakcji ale w domciu jest jeszcze fajniej i czasem niewiadomo co wybrac ?

Zobacz podobne tematy :

1,237

Nie mam. Aż tak to nigdy nie było, żeby nawet praca przynosząca mnóstwo satysfakcji i z fajnymi ludźmi mogła stanowić alternatywę dla domku. Choć przyznam, że miałam kiedyś taki czas i pracę, kiedy żal mi było brać urlop, bo to łączyło się rozstaniem ze współpracownikami wink. Niemniej stanowiliśmy świetny, zgrany zespół i zwyczajnie lubiliśmy się, także prywatnie. To było o tyle fajne, że po urlopie nie tylko nie cierpiałam, że już się skończył, ale wręcz chętnie wracałam do pracy. 

Masz czasem taki moment, że aby rozładować emocje, to wyrzucasz z siebie taką wiązankę, że nawet osoby, które wydawałoby się całkiem nieźle Cię znają, mogłyby być nieźle zaskoczone? big_smile

1,238

Wprawdzie baardzo rzadko, ale zdarza się smile Zatem mam.

Masz takie dni, kiedy nie pijasz rano kawy?

1,239

Kurde nie pamietam kiedy ostatio....chyba gdzies mega zaspalem na spotkanie z klientem w ktorys poniedzialek rano naszczescie tutaj spoznialstwo jest akceptowalne:).
Kawa z rana puki co jest git, zwykle to moja brocha z rana dla naszej parki...czasem do wyra zawleke jak jest 10-15min wiecej czasu.
( odnosnie wiazanek ...no zdarza sie jak nie ma ludzi wokolo skrytozerczo  )

Czy masz wstret do prac remonotowo- budowlano-/naprawczo-poprawialnych w swoim domu/apartamencie/lepiance?

1,240

edek z krainy kredek napisał/a:

Czy masz wstret do prac remonotowo- budowlano-/naprawczo-poprawialnych w swoim domu/apartamencie/lepiance?

Nie mam. Co prawda nie lubię tego czasu, ale zwykle efekt wart jest poświęcenia, więc generalnie wstrętem nie mogę tego nazwać wink.

Masz tak, że latem marzysz, żeby już była zima, zwłaszcza jak dokuczą upały, a zimą o lecie?

1,241

Nie mam...z braku pieknych slonacznych dni tu gdzie mieszkam robimy czesto wakacje do cieplych slonecznych miejsc 4-5x do roku zeby naladowac sie witaminka D...
Za zima nie przepadamy jak juz mega zatesknimy no to wylot w gory...Czasem w Polsce sie utrafi snieznie w Styczniu badz Listopadzie ale ostatnimi laty moze z 2 x sie trafilo na bialy puch.

Czy masz tak ze dla zabicia nudy badz wywolania adrenaliny robisz cos celowo/umyslnie nie dokonca poprawnego/legalnego/ tzn Lamiesz zasady/przepisy/regoly dla zaspokojenia potrzeby emocji ? ( no ale nie takie ze komus mozesz tym wyrzadzic krzywde badz strate .....np puste skrzyzowanie, nikogo nie ma z kazdej ze stron nadjezdzajacego z pretkoscia dzwieku....no i sobie sruuuuuuuuuu przelecisz na czerwonym swiatelku, albo np staisz w kolejce security na lotnisku wezyk ludzi na 20min stania a ty sruuuuuuuu szybko pod tasma i stugasz ze nic sie nie stalo oberwujac wkur...miny innych ludzi i czekasz kto cie wsypie, kto podniesie glos, kto zwroci uwage itp---------czy takie zachowania maja swoja nazwe?)

1,242

Nie mam. Otoczenie bardzo dba o mój wysoki poziom adrenaliny, dlatego dobrowolne dostarczanie kolejnych dawek byłoby z mojej strony zwykłym masochizmem. Taaak, od jakiegoś czasu naprawdę marzę o domku na bezludnej wyspie cool.

Masz dar (jakikolwiek - jesteś zabawna/y, empatyczna/y, mądra/y lub jakieś inne), dzięki któremu inni ludzie po rozmowie z Tobą czują się lepiej, choć obiektywnie patrząc nie jest im lekko?

-------------

(...) czy takie zachowania maja swoja nazwe?)

Być może mają, ale nie wiem czy przypadkiem nie są one (liczba mnoga, bo przypuszczam, że jest ich więcej) mało profesjonalne, a głównie potoczne i raczej nieprzyjemne dla odbiorcy cool.

1,243

e tam ....od jednego malego hamstewka nikt nie umrze ( moze jeden maly aniolek )

Tak mam ten dar rozweselania ludzi choc czesto palne faux pas i trzeba jakos ratowac zgrzyty, czesc obcych otwiera sie przedemna przy dluzszej rozmowie w trakcie dlubaniny z roznych prywatnych informacji , nigdy o nie nie pytam zwykle jakos tak sie ludzie sami otwieraja.....czasem to przeszkadza bo chcac niechcac mysli sie o tym co sie innym ludziom przytrafia. Mam takie miejsce w pracowni gdzie wiekszosc sie opiera o stara wysoka komode ze starymi zaschnietymi swiacami no i potem to juz leci...nie zawsze i nie kazdy ale sporo osob.
Z reszta mniej przygnebiajace info przelatuja przezemnie jak wietrzyk...a czasem jak jest hardcore no to sie wrusze razem z ta osoba i potem to troche siedzi ( ostatnio facet opowiadal jak jego 15letni syn odebral sobie zycie 2 lata temu bez zadnego listu informacji, normalny chlopak w zadnych problemow o ktorych by kots z rodziny wiedzial...rowiesnik mojego syna...no ciezko....boli i zciska za kazdym razem gdy sie widzimy, chodz On pruboje to ukryc w oczach jest ten bol i cierpienie mimo jakiejs proby odnalezienia sie )

Masz slabosc do wiekrzosci siersciuchow ?

1,244

No pewnie, że nie wink. Bardziej chodziło mi o te wyzwiska, które sobie wyobraziłam w scence z Twojego scenariusza smile.

Mam, sierściuchy są cuuuudowne! big_smile

Masz jakieś wspomnienia, które najchętniej wyrzuciłabyś/wyrzuciłbyś z pamięci, bo na samą myśl robi Ci się głupio, że się w ten sposób zachowałaś/eś?

1,245

No mam, niestety do idealu to mi fiu fiu fiu. Mam nadzieje ze za x lat ilosc fajnych wspomnien ktore staram sie zbudowc co dzien zbluruje na tyle iz tamte chwile najblizsi do tego nie wroca i jak moje prochy wystrzela z fajerwerkami nad oceanem to pomysla....No Stary tos wypalil ostatni raz.
Raczej az tak nie grzebiemy w przeszlosci....mamy wplyw na teraz i troche na jutro wiec na tym sie skupiam.

Czy masz juz zaplanowane wkacje/urlop i juz nie mozesz sie doczekac?

1,246

Nie mam. Masz wibrator?

1,247

nie mam.
masz z soba problem?

1,248

A żeby to jeden lol.
A tak poważniej, to choć zależy w jakim kontekście to rozpatrywać, to chyba każdy jakieś ma, dlatego odpowiedź brzmi: mam.

Masz w domu coś, czego nie powinno w nim być (coś nielegalnego, niebezpiecznego, coś, co nie jest Twoje i powinno być dawno oddane lub tym podobne)?

1,249

nie mam.
Masz strach przed staroscia , niedołężnoscia , byciem balastem utrudnieniem zyciowym dla innych?

1,250

nie mam
(starości się nie boję - wszyscy by chcieli długo żyć a nikt nie chce być stary xD
a na niedołężność i bycie balastem mam sposób, a przynajmniej tak mi się wydaje wink

Masz na dnie serduszka  malutkie, ciepłe miejsce dla wspomnień o swojej pierwszej miłości?

1,251

Nie mam. Masz odbyt?

1,252

Agnes76 napisał/a:

nie mam
(starości się nie boję - wszyscy by chcieli długo żyć a nikt nie chce być stary xD
a na niedołężność i bycie balastem mam sposób, a przynajmniej tak mi się wydaje wink

Masz na dnie serduszka  malutkie, ciepłe miejsce dla wspomnień o swojej pierwszej miłości?

Nie mam bo moja1sza milosc nadal wypelnia cale moje serce..az przecieka, podnosi cisnienie i krew zalewa:) staram sie zeby nie peklo .....z roznym skutkiem.
Jak mnie kiedys milosc kopnie w dupe to zabetonuje ta pikawke i zajme sie chodowla zwierzat niereformowalnych, nierentownych ale popierzonych jak ja.

Czy masz sile/slabosc do rozpamietywania , grzebania w przeszlosci i rozczulania sie?

1,253

Agnes76 napisał/a:

nie mam

E, ja odpowiedziałem na to pytanie pierwszy

1,254

Zięć napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

nie mam

E, ja odpowiedziałem na to pytanie pierwszy

Zięciu -
masz ochotę na rozpierduchę na Forum??

1,255

Mam.
Masz penisa?

1,256

Agnes76 napisał/a:

nie mam

Nie mam bo moja1sza milosc nadal wypelnia cale moje serce..az przecieka, podnosi cisnienie i krew zalewa:) staram sie zeby nie peklo .....z roznym skutkiem.
Jak mnie kiedys milosc kopnie w dupe to zabetonuje ta pikawke i zajme sie chodowla zwierzat niereformowalnych, nierentownych ale popierzonych jak ja.

Czy masz sile/slabosc do rozpamietywania , grzebania w przeszlosci i rozczulania sie?

Nie mam siły.
Nie chcę grzebać w przeszłości. Nawet pisać o tym jest mi trudno.
Wszyscy jesteśmy ofiarami ofiar.

Masz ochotę zrobić coś dzikiego?

1,257

No mam i robie czasem cos nie dokonca safety, ostatnio sie wypierdzielilem na motku ...widzalem szybka retrospekcje zycia...lize rany,
. No i narazie odpuszczam sobie swirowanie.

Masz w sobie dziela metalugii chirurgicznej?

1,258

Nie mam
Jak na razie mam fart. Kilka razy praktycznie wywinęłam się kostusze a nawet  szwów nie mam. Na motorze wywinęliśmy się z mężem, on o mało nie przypłacił życiem wypadku, a ja miałam jedynie skórę zdartą na kolanie i dłoniach. Żeby było śmieszniej, na komisji ZUS jemu przyznali 2% uszczerbku na zdrowiu bo wszystko ładnie się zagoiło, a mnie 8%. Myślałam że się popłaczę ze śmiechu jak dostaliśmy decyzje xDD

Masz poczucie że "masz układy na górze"?

1,259

Mam.
Jakkolwiek to zabrzmi, to czuję, że jakaś siła nade mną czuwa. Czasem, kiedy mam z czymś problem, dzieją się w moim życiu tak irracjonalne rzeczy, że nie da się tego w żaden logiczny sposób wytłumaczyć. Bywa, że nie mam na coś nadziei, a nagle zdarzają się takie rzeczy, których w żaden sposób nie mogłam przewidzieć. Z innych - cztery lata temu jechaliśmy do mojej mamy pokazać nowy samochód, mąż wciąż podekscytowany zakupem zamiast skupić się na drodze, to coś ustawiał w komputerze i choć jechał tą trasą setki razy, to zagapił się, a ja nie zdążyłam zareagować, i przecinając drogę wpakował się z podporządkowanej na główną wprost pod koła pędzącego sporej wielkości SUV-a. SUV zatrzymał się może metr od nas, gdyby tego nie zrobił, wjechałby w mój bok i przypuszczanie nie wyszłabym z tego wypadku. Co najbardziej zaskakujące, to wszystko działo się błyskawicznie, jego prędkość musiała być duża, bo to trasa prowadząca do autostrady i wszyscy tam pędzą, nie mógł też znacząco wcześniej nas zobaczyć, a mimo to nie było nawet słychać pisku opon. On się po prostu zatrzymał, jakby mu odcięło paliwo, a prawa fizyki nie działały, bo droga hamowania siłą rzeczy nie mogła być krótka. To było zupełnie nierealne. Wtedy poczułam, że dostałam jakiś znak z nieba.

Masz osobowość lidera?

1,260 Ostatnio edytowany przez edek z krainy kredek (2022-08-06 02:39:00)

Nie mam.
Raczej osobowość szefa kutasa...bo sam nim jestem dla siebie:) I czesto mnie wnerwia tzn sam siebie.

Czy masz czesto deja vu?
Ale nie te z opóźnieniem reakci półkuli mózgu tylko te że wiesz co jest za rogiem choć nigdy wcześniej tam nie bylas/es.

1,261

Miewam, jak chyba każda z nas. smile

Masz złudzenia?

1,262

nie mam.

masz ulubiona aktywność fizyczna?

1,263

Mam. To taniec (obok treningu siłowego, biegania i jazdy na rowerze), a przede wszystkim żywiołowa i kondycyjnie dosyć wymagająca salsa kolumbijska, która nie tylko spala sporo kalorii, ale przede wszystkim wyzwala mnóstwo endorfin. Kiedy wchodzę na salę treningową, to przez tych kilkadziesiąt minut jestem w zupełnie innym świecie.

Masz spore pokłady tolerancji dla ludzkiej głupoty?

1,264

Mam
Dla głupoty mam wielkie pokłady tolerancji. Za głupotę się płaci, więc każdy ponosi jej konsekwencje, bo co mu jeszcze moja nietolerancja.
Trzeba jednak zauważyć, że często głupotą  nazywa się inne rzeczy, które wcale głupotą nie są, i w wtedy tej tolerancji może być mniej.

Masz wyrozumiałość  dla lenistwa?

1,265 Ostatnio edytowany przez edek z krainy kredek (2022-08-11 09:09:40)

mam w specyficznych warunkach....po wyczerpaniu/ wypaleniu należą się chwile na oddech i nabranie sił po pożodze.
Nie mam tolerancji dla lenistwa z wygodnictwa, kiedy nie chce się komuś chcieć....ot tak po prostu jak kawałek drewna nie do obróbki ...same sęki - przykro na to patrzeć -

czy masz sposób na niechciane zauroczenie?

1,266

Nie mam
Nie zauraczam się niechcianie big_smile
Lata temu się zauroczyłam i niech sobie trwa.

Masz wiarę, że spełni się przysięga " razem póki śmierć nie rozłączy"?

1,267

Chyba tak z tego co gadałem z sanitariuszami stacjonującymi obok firmy to bywa dość często:)

Czy masz znamie ktore genetycznie przezalas/es swojemu dziecku i ma takie samo w tym samym miejscu co ty?

1,268

Nie mam
Nie mam żadnych znamion więc nie mogę niczego przekazać. Chociaż to mogłoby być fajne, taki prezent rodowy niczym pieczęć, o ile by nie szkodził wizerunkowi i urodzie.

Masz ochotę na jesienną podróż sentymentalną?

1,269

Nie bardzo wiem, co miałoby się za tym kryć, więc nie mam.

Masz w domu jakąś szczególnie ważną dla Ciebie pamiątkę po przodkach?

1,270

Mam
W pierwszej chwili napisałam, że nie mam, bo wiele razy się przeprowadzałam, a jako młoda dziewczynka nie przykładałam wagi do takich rzeczy. A jednak przypomniałam sobie, że mam szczególną książkę, którą dostałam od babci, i która idzie ze mną od domu do domu. To Biblia Tysiąclecia, pierwsze wydanie, podpisana przez naszego Papieża. W środku jest kilka kartek z zeszytu zapisanych pięknym kaligraficznym pismem mojej babci. Gdy robię porządki i biorę ją do ręki, jakieś dwa razy do roku, wracają wspomnienia tamtych chwil. Wiem, że  babcia bardzo się starała aby ją zdobyć ( takich rzeczy wtedy się nie kupowało, takie rzeczy się zdobywało) i potem, gdy byłam już nastolatką wręczyła mi ją z wielkim nabożeństwem. Stara już jest, obwoluta nosi  ślady czasu na sobie, ale stoi sobie na półce i przypomina mi o tamtych latach.

Masz ochotę na przejście Drogi Świętego Jakuba z Saint Jean Pied de Port we Francji do katedry w Santiago de Compostela ?

1,271

Agnes76 napisał/a:

Masz ochotę na przejście Drogi Świętego Jakuba z Saint Jean Pied de Port we Francji do katedry w Santiago de Compostela ?

Chyba wstrzymałam zabawę tym pytaniem, sorry:)

W takim razie zmieniam
Czy masz sprawdzony lek na przeziębienie?

1,272

nie
masz poczucie humoru?

Posty [ 1,236 do 1,272 z 1,272 ]

Strony Poprzednia 1 18 19 20

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Masz czy nie masz?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024