Jak powinno wyglądać spotkanie z koleżanką? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak powinno wyglądać spotkanie z koleżanką?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Jak powinno wyglądać spotkanie z koleżanką?

Cześć wszystkim. Moja sytuacja jest następująca. Zamieram niedługo udać się na spotkanie z koleżanką z którą dotychczas nie rozmawiałem zbyt długo. Kojarzę ją bardziej z widzenia, rozmawialiśmy kilka razy albo nawet poszliśmy już razem na jakiś wypad wśród znajomych, ale nie łączy mnie z nią nic głębszego. Mimo to wiem, że jej się podobam oraz, że mnie lubi. W dodatku jest przepiękna. To taki typ dziewczyny który z wyglądu oceniłbym na niemal idealny.

Spotkanie przebiegnie u niej w domu, bo muszę dać jej korki. Sama mnie o to poprosiła. Chciałbym się pokazać z jak najlepszej strony, więc oczywiście - elegancko, ale bez przesady. Nie zamierzam się jej narzucać, tylko sprawić żeby spotkanie było naturalne, zabawnie. Mimo, że tematem przewodnim będzie nauka...  Mówiąc krótko, liczy się dla mnie to żeby dobrze się bawiła mimo wszystko i słuchała mnie z zainteresowaniem, tak żebym mógł ją zaprosić na kolejne spotkania i zwierzyć jej się z moich uczuć oraz z czasem poprosić o coś więcej.

W czym problem? Mam 19 lat i może to zabrzmi dziwnie, ale nigdy wcześniej nie byłem na żadnej randce czy spotkaniu z dziewczyną. Jestem osobą która nie przepada za imprezami. Okazji do poznania dziewczyn mam niewiele, mimo, że w trakcie rozmów z nimi nigdy się nie stresowałem i jestem przystojny. Mam specyficzne poczucie humoru, potrafię się wyluzować, ale nie sypię kawałami na prawo i lewo. Paradoksalnie uważam się za osobę pewną siebie, ale gdybym taką był najwidoczniej nie pisałbym w tej chwili tego posta. W czym rzecz? Jestem dosyć nieśmiały. Dlatego mam do was kilka pytań, głównie: jakie są podstawowe błędy? Czego absolutnie nie robić, o czym nie rozmawiać i jakie w tym przypadku byłyby wasze oczekiwania? Co by was ucieszyło/zaskoczyło/rozśmieszyło? Pozdrawiam:)

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez winnie.c (2016-10-31 22:12:02)

Odp: Jak powinno wyglądać spotkanie z koleżanką?

Moim zdaniem byłoby dobrze, gdybyś był przygotowany merytorycznie (tzn. sprawił wrażenie szalenie mądrego, ale nie przemądrzałego), ale jedocześnie naturalny i zrelaksowany (na tyle, na ile to możliwe w danych okolicznościach). Nic tak nie odstrasza jak trzęsące się dłonie ;-) Opowiadanie kawałów raczej nie będzie konieczne, wystarczy znaleźc jakiś wspólny temat, np. hobby, znajomi, itp. Podstawowym błędem byłoby chyba potraktowanie tego spotkania jako oficjalnej randki (zbyt elegancki strój, kwiaty, zbyt otwarte adorowanie koleżanki). Ale z kolei miła niespodzianką byłaby małą przekąska, którą mógłbyś ze sobą przynieść, aczkolwiek bardziej w typie "chipsy i cola", niż czekoladki.  Takie są moje odczucia, ale warto raczej wziąc pod uwagę, że mogłabym być Twoją matką :-)

3 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-10-31 23:01:37)

Odp: Jak powinno wyglądać spotkanie z koleżanką?

Dam Ci najlepszą radę na świecie -- umówiłeś się na korepetycje, więc zrób jej po prostu dobre korepetycje. Ufff...

Na czym polega cudowność twojego położenia? Na tym, że (1) znajdziesz się w jednym miejscu sam na sam z dziewczyną która Ci się podoba   (2) będzie narzucony temat rozmowy    (3) będzie narzucony czas "randki".    NIE muisz sypać żartami, ani NIE musi być zabawnie... najlepiej pomyśl, że idziesz na korepetycje do syna koleżanki twojej mamy i musisz dobrze wypaść -- to pomoże Ci się naturalnie zachowywać...

Ważne, aby nie waliło Ci z butów, ze skarpet, abyś nie był "pachnidłem" z Pewexu (??), abyś miał czyste pazury, nie był gumą do żucia... Jak jesteś praworęczny to usiądź z jej prawej strony, aby się ręką nie oddzielać. Raczej nie siadaj na przeciw aby się wzrokiem nie siłować.

Nie wypytuj, ale o sobie możesz mówić. Nie stawiaj jej w niezręcznej sytuacji - to zwykła empatia, ale myśl jak ona sie czuje.

No i luzik! Pwodzenia.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak powinno wyglądać spotkanie z koleżanką?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024