pytanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47 ]

Temat: pytanie

Witajcie, mam zagwozdkę.

Czy dziewczyna po roku związku, która umawia się świeżo po zerwaniu  z drugim  facetem na randkę. Randka przebiega świetnie. Ona jest bardzo zainteresowana tobą. Wręcz sama proponuje kolejne spotkania to temat podejrzany? Poprzedni związek padł z powodu zazdrości jej faceta do niej.

Czy takie działania są spowodowane:
zapomnieniem po wcześniejszym związku?
chęcią odegrania się?
wykorzystaniem nowego/zabawieniem?
chęcią na siłę nowego faceta, doznań?
czy rzeczywiście jest możliwość że to coś więcej?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pytanie

Wszystko razem.

3 Ostatnio edytowany przez marjan5 (2016-10-12 17:55:26)

Czyli temat nie należy do łatwych? Jak podejść do sprawy, aby się nie sparzyć na tym?

Sam fakt że jest zainteresowanie z jej strony mnie nie dziwi. Jest coś na rzeczy.

Dziwne jest też to, że z tego co mówi/zachowuje się nie da się w ogóle odczuć rocznego stażu, oraz niedawnego zakończenia związku. Tak jakby była wyzwolona z czegoś od dłuższego czasu. Choć co ciekawe, jeszcze miesiąc temu byli razem na wyjeździe.

4

Ty jestes tym nowym facetem ?
Lepiej sobie odpusc, skoro ona tak szybko zmienia obiekt zainteresowan.

5

Tak, to ja.

W ostatnich 2 latach miała 2 roczne związki. Uważam, że to nie jest szybka zmiana obiektu zainteresowań.
Intryguje mnie, lecz nie chcę też popełnić jakiejś głupoty pakując się w nieszczere układy.

6

W ciagu 2 lat miala dwa roczne zwiazki.Jak dlugo byla sama ? Miala czas, zeby to przepracowac?
To byla milosc, czy taki zwiazek, zeby nie byc samej ?

7 Ostatnio edytowany przez marjan5 (2016-10-12 18:11:08)

Raczej to drugie. Samotność nie dla niej.

W ostatniej relacji były ciągłe kłótnie, brak zaufania, oraz schodzenie się non stop. Teraz jest temat definitywnie zakończony według jej słów.

8

Szuka nowych wrażeń i zainteresowania - spuszczona dopiero co ze smyczy. Opcje są dwie - albo miała w głębokim poważaniu poprzedniego już od dawna (co źle o niej świadczy, bo po co to ciągnęła) albo chce byś był jej plastrem wink Obie przypuszczalne wersje są mało zachęcające.

marjan5 napisał/a:

Raczej to drugie. Samotność nie dla niej.
W ostatniej relacji były ciągłe kłótnie, brak zaufania, oraz schodzenie się non stop. Teraz jest temat definitywnie zakończony według jej słów.

Nie słuchaj i nie opieraj swoich osądów na jej słowach, bo powiedzieć można wszystko.

9

Czyli co zrobić?

Badać temat poprzez spotkania?
Zapytać wprost o całokształt jej wizji?
Po prostu się pożegnać? (to chyba najgłupsze rozwiązanie)

10

To zależy czego tak naprawdę sam oczekujesz. Jeśli mocno by Ci przeszkadzał fakt, że ona interesuje się Tobą, bo nie lubi być sama, to już wiesz, że nie powinieneś się w to pakować.
Jeśli jednak nie jest to mocno istotne, dałabym jej szansę. Nie zawsze fakt szukania kolejnego związku by nie być samemu jest czymś z natury fałszywym. Jeśli ona jest z Tobą szczera i nie zataja rzeczy ważnych dla Ciebie... nie jest chyba tak zła, nie?

Nie każdy ma potrzebę zalewać się łzami po zakończonym związku.

11

marjan5 napisał/a:

Czyli co zrobić?

Badać temat poprzez spotkania?
Zapytać wprost o całokształt jej wizji?
Po prostu się pożegnać? (to chyba najgłupsze rozwiązanie)

lepiej spróbować i żałować, ale nie tak, żeby bolało. Te pierwsze zbadaj temat, obserwuj ją spotykaj się... bądź tajemniczy.

12

Ja bym Tobie radził być ostrożnym. Twoja nawet nie miała zbytnio czasu aby zamknąć tamtego rozdziału. Tak szybko się to nie stanie. Tylko Ty będziesz mógł to wyczuć czy warto z nią się spotykać czy nie. Dlatego na razie spotykaj się, obserwuj a jak zaobserwujesz jej dziwne zachowania w takim sensie,że nadal wspomina tamtego i tak naprawdę nie zamknęła tego etapu to musisz czekać i na razie nie angażować się zbytnio uczuciowo.

13

Na jakie głównie elementy mam zwrócić uwagę w trakcie rozmowy/zachowania? Peter_35 napisał o wspominaniu poprzedniego. Czy coś jeszcze?

14

Np. kiedy podczas rozmowy wspomina o poprzednim związku.

15

To jest typowa"seryjna monogamistka" wink

16 Ostatnio edytowany przez celinienne (2016-10-12 20:50:44)

Podejdz do zwiazku jak do zwiazku z wielkim potencjalem. Jestescie na etapie poznawiania sie i twoj dystans jest kompletnie nieuzasadniony. A przynajmniej nie podales zadnego konkretnego elementu, aby sie dziewczyny "obawiac" -)
Z kilku postow wynika, ze to jakas lafirynda - no bez przesady. Dwa zwiazki roczne - to naprawde niewiele, tym bardziej, gdy to nie ona zdradzala, a byla tylko ofiara braku zaufania (stale podejrzana o zdrade lub nawet "oskarzana"  o mozliwosc zdrady). Z tego , co piszesz, to raczej ona bedzie sie ciebie obawiac, czy nie jestes z tych, co to wartosci typu  szacunek maja w niewielkim powazaniu. Fakt, ze to ona prpononuje spotkania mozna raczej uznac, ze jest aktywna i po prostu podobasz sie jej -) Uznaj to za komplement -)

17 Ostatnio edytowany przez marjan5 (2016-10-12 20:52:49)

Peter_35 napisał/a:

Np. kiedy podczas rozmowy wspomina o poprzednim związku.

Czy po prostu wspomina o związku? Czy mówi o jego wadach/plusach?

Jak ten temat rozgryźć, jakie są jeszcze symptomy?

Monogamistka? To chyba pozytywne?

18

seryjna monogamistka czyli taka która nie potrafi być sama ale jednocześnie nie dojrzała do związku

19

Z czym to się "je"?

20

jak znam życie to już "jadłeś" konsumowałeś. Czy nie mam racji ?

21

Zależy o co pytasz?

22

taki duży i się nie domyśla ? wink

23

Konsumowałem. Co to ma do rzeczy?

24

jestem przekonana że nastąpiło to dość szybko

25

Masz wiedze w temacie "seryjna monogamistka". Napisz proszę wszystko co wiesz w konkretach.

26

celinienne napisał/a:

. Dwa zwiazki roczne - to naprawde niewiele

To nie chodzi o to.Chodzi o to, ze w ciagu dwoch lat dwa zwiazki.A ile przerwy pomiedzy nimi ? Dzien ? Dwa dni ?
Mam na mysli to, ze przypuscmy wejdzie  z Toba w zwiazek, po roku , albo szybciej, tez mozesz zostac zostawiony, a za tydzien moze ona prowadzac sie z kims innym.Skoro ona lubi zwiazki bez uczuc, tylko dlatego, zeby nie byc samotna.Inne sa zwiazki, kiedy pare laczy uczucie, a inne, kiedy tego uczucia nie ma.
Jak to w zyciu bywa, w zwiazkach sa rozne momenty - dobre i zle.Jak cos sie dzieje zlego, w zwiazkach z milosci ratuje sie zwiazek, bo sie kocha druga osobe.A w zwiazkach takiich po to, zeby nie czuc sie samotnym, co sie robi ?
Ratuje sie ? Raczej nie.Po co, skoro mozna chlopaka wymienic na inny model ?
Jest jeszcze inne zagrozenie, ze dziewczyna sie zakocha.I to niekoniecznie w Tobie.
Ale jesli Ty nie oczekujesz milosci, zaangazowania i do zwiazkow podchodzisz rownie lekko jak ona, mozesz wejsc w te relacje.

27

"seryjna monogamistka"   w dużym uproszczeniu kobieta mocno emocjonalnie podchodząca do związków, zawsze z kimś związana. Niestety jej związki tak jak są silnie emocjonalne tak samo szybko wygasają gdy partner przestaje spełniać jej oczekiwania, gdy przestaje pasować do jej wyobrażenia o partnerze. 
Wymaga nieustannej adoracji i spełniania jej oczekiwań. Gdy związek staje się monotonny, wygasa.
Z  racji tej że nie potrafi pogodzić się z porażką jej związek trwa dopóki nie pojawi się nowy atrakcyjny adorator, któremu odda się bez reszty, szaleńczo.
Wtedy szybko zakochuje się i oddaje bez reszty, zauroczona, szczęśliwa i oddana. Niestety do czasu... czasem trwa to kilka miesięcy czasami kilka lat. Przerwy pomiędzy związkami nie bywają długie. Dość szybko nowy zajmuje miejsce poprzednika w każdej dziedzinie.

28 Ostatnio edytowany przez marjan5 (2016-10-13 11:36:38)

Dzięki wielkie za wszelkie informacje. Dowiedziałem się czegoś nowego. Powiem Wam, że to idealne podsumowanie. Naprawdę to chyba ten typ dziewczyny. Mam teraz mocne przebłyski Waszych argumentów połączonych z brutalną rzeczywistością.
Pytanie jak jej nie skrzywdzić?

ps. ciekawi mnie jeszcze czy ma tu jakiekolwiek znaczenie wiek?

29

marjan5 napisał/a:

Pytanie jak jej nie skrzywdzić?

to zależy jak bardzo chcesz być taki jak ona by tego chciała

marjan5 napisał/a:

ps. ciekawi mnie jeszcze czy ma tu jakiekolwiek znaczenie wiek?

Czy ona jest sporo młodsza ?

30

Nigdy nie będę się zmieniał jakoś drastycznie wedle upodobań drugiej osoby.
Ona 20, ja 23

31

marjan5 napisał/a:

Nigdy nie będę się zmieniał jakoś drastycznie wedle upodobań drugiej osoby.

Pomyśl więc czemu jesteś kolejnym

32

A jak wiek? Potęguję ten syndrom?

Jak można z tym walczyć? Taka osoba do końca życia jest stworzona do posiadaniu problemów w sferze związków?

33

Ona nie posiada problemów, ona pozbywa się problemów

34

Czyli to klasyczny typ borderline?

35

Aż tak daleko bym się nie posuwała, to raczej nadmierne zapatrzenie w siebie i własną doskonałość

36

Wnioski takie, że powinienem jak najszybciej odpuścić i uciekać. Mało się znamy. Z drugiej strony jest u mnie chęć sprawdzenia i utwierdzenia się w decyzji, że to słaba relacja.
Nie wiem czy powinienem dalej się spotkać i rozmawiać? Czy unikać za wszelką cenę cielesności?

37

Jesteście jeszcze bardzo młodzi, jest szansa że z tego "wyrośnie". Wiele może ci pokazać obserwacja relacji jej rodziców.

38 Ostatnio edytowany przez marjan5 (2016-10-13 12:48:30)

Z moich informacji wynika, że relacje między jej rodzicami są bardzo dobre.

39

wszystko przed wami, jesteście młodzi.

40 Ostatnio edytowany przez marjan5 (2016-10-13 13:05:09)

Czyli: spotkać się i badać?

Skąd pytanie o rodziców?

41

Relacje pomiędzy rodzicami kształtują wzorce, które w późniejszym życiu są powielane.

42

Co jeśli jest to przykład relacji z osobą borderline? Raczej mam przekichane...

43

Zapadalność na osobowość borderline wynosi około 1–2%. Raczej więc masz szanse na sukces.

44

Wracam.

Dziewczyna okazała się zakłamana. Wchodziła mi na każdym kroku w tyłek. Wysyłała swoje pół nagie zdjęcia, mówiąc ze nie ma kontaktu z byłym (wręcz sama to narzucała). Wiem, że kontakt był jednak. Reasumując, jednak to było szukanie dowartościowania siebie u boku poznanego na szybko faceta.

45

marjan5 napisał/a:

Wracam.

Dziewczyna okazała się zakłamana. Wchodziła mi na każdym kroku w tyłek. Wysyłała swoje pół nagie zdjęcia, mówiąc ze nie ma kontaktu z byłym (wręcz sama to narzucała). Wiem, że kontakt był jednak. Reasumując, jednak to było szukanie dowartościowania siebie u boku poznanego na szybko faceta.

Wyjątkowo spaczona laska, ale spróbowałeś sprawdziłeś teraz rozglądaj się za nowymi dziewczynami, bez takich jazd powodzenia.

46

Zastanawiam się co siedzi w głowie kobiet/ludzi. Aby w tak perfidny sposób kłamać. Mówić, że wcześniejszy związek był straszny. Obraża przy mnie wręcz i naśmiewa się z byłego. Wytyka złe rzeczy z nim związane. By potem powrócić do tego samego...

47

nikt nie odpisze?

Posty [ 47 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024