fotodepilacja IPL - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » fotodepilacja IPL

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: fotodepilacja IPL

Witam,
jak w temacie. Czy macie doświadczenia z fotodepilacją IPL? Jestem skłonna zaryzykować taki zabieg na łydki, ale obawiam się, że wyrzucę kasę w błoto:-(
Proszę napiszcie jeśli macie w tym doświadczenie. Ile miałyście zabiegów? Jaki był efekt? Czy miejsce potraktowane IPL rzeczywiście nie wymagało już innej depilacji, czy włosy odrastały tylko po prostu słabsze i w mniejszej ilości?
O samym działaniu IPL już się naczytałam. Bardziej mnie interesuje, czy mogę realnie liczyć na efekty jak obiecują w salonach;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: fotodepilacja IPL

Ja wykonywałam taką depilację tylko w domu - kupiłam sobie depilator IPL - i zdecydowanie polecam. Jak dotąd nie znalazłam skuteczniejszej metody, a problem z uciążliwym owłosieniem miałam od wczesnego okresu dojrzewania. Taki depilator to dość duży jednorazowy wydatek, ale starcza (ponoć) na lata. Wcześniej musiałam się golić co drugi dzień albo nawet codziennie, teraz raz na tydzień przejeżdżam maszynką od niechcenia (depilowałam dopiero kilka razy, w dodatku musiałam przerwać zabiegi na jakiś czas). Owłosienie jest zdecydowanie rzadsze i wolniej odrasta, w niektórych miejscach już wcale nie rośnie.
Nie łudziłabym się, że całkowicie pozbędziesz się owłosienia na zawsze, bo potem i tak raz na kilkanaście tygodni trzeba wykonać tzw. zabieg przypominający, ale osobiście uważam, że już rzadsze i wolniej rosnące włosy to wystarczający sukces wink Ja widzę bardzo dużą różnicę, ale wiadomo, to kwestia indywidualna, każdy ma inne owłosienie.

3

No tak, wizja trwałego pozbycia się niechcianych włosków byłaby zbyt piękna, aby mogła być prawdziwa;-)
O tych zabiegach przypominających wiem i to mnie akurat nie zraża. Mam straszny problem z podrażnieniami po depilacji i też z tego powodu szukam trwałej metody. Mam ciemne włosy, jasną cerę i kosmetyczka oczywiście twierdzi że przy tym zabiegu to dobrze. Ale z drugiej strony jak chcą Ci coś sprzedać to wszystko powiedzą;-)

4

Ja z całą pewnością nie reklamuję tej metody i nie mam z tego żadnych profitów wink Po prostu sama ją przetestowałam i mogę powiedzieć, że działa lepiej, niż inne metody (a próbowałam już prawie wszystkiego). Ja również mam ciemne włosy i jasną cerę, to ponoć ważne, bo to urządzenie działa najskuteczniej, kiedy jest duży kontrast. Chociaż, co ciekawe, depilując się metodą IPL najszybciej pozbyłam się tych najsłabszych, najjaśniejszych włosków, a na te grubsze i bardziej czarne potrzeba było większej ilości zabiegów. Najtrudniej idzie z owłosieniem pod pachami, jakoś nie chce odpuścić i uparcie dalej odrasta wink

Aha - ja po goleniu i standardowej depilacji (tj. depilatorem wyrywającym włosy) miałam ogromny problem z podrażnieniem i wrastającymi włosami, po IPL tego nie mam.

5

Anemmone, a jaki dokładnie depilator IPL posiadasz?

6

Ja mam Braun Silk Expert, ale z tego co się orientowałam skuteczność dostępnych na rynku depilatorów jest podobna. Różnica polega głównie na żywotności lampy - niektóre mają wymienną, ale z moich wyliczeń wyszło, że (paradoksalnie) finansowo bardziej się opłaca kupić z niewymienną.

7

Dzięki za info:-)

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » fotodepilacja IPL

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024