Co mam zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Co mam zrobić?

Witam.
Mam problem, otóż bardzo spodobała mi się ekspedientka pracująca w lokalnym sklepiku. Chciałbym zaprosić ją na kawę i bliżej poznać jednak nie wyobrażam sobie tego typu rozmowy w asyście innych osób. Znam tylko jej podstawowe personalia i wiem ze jest w moim wieku. Chciałem napisać na fb ale martwię się że, zostanę źle odebrany. Proszę drogie Panie o porady.Proszę również aby, podejść do sprawy poważnie smile. Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez elgebar (2016-10-09 18:44:28)

Odp: Co mam zrobić?

Dlaczego chcesz pytać kobiety o to jak się podrywa? To facet ma w tym doświadczenie, prawda? tongue

1. Be brave.
2. Zadbaj o siebie. Ładnie się ubierz, wypachnij.
3. Rób tam często zakupy i zagaduj ją życzliwie.
4. Po pewnym czasie zapytaj grzecznie czy dałaby się zaprosić na kawę/spacer.
5. Bądź naturalny. Nie rób z siebie idioty. wink

Po reakcji poznasz czy masz u niej szanse czy nie. Jeśli nie będzie na początku Tobą zainteresowana, to nic nie znaczy. Zaprzyjaźnij się. Wiele kobiet zmienia zdanie w trakcie trwania znajomości.

Powodzenia! wink

3

elgebar napisał/a:

Dlaczego chcesz pytać kobiety o to jak się podrywa? To facet ma w tym doświadczenie, prawda? tongue

1. Be brave.

Po reakcji poznasz czy masz u niej szanse czy nie. Jeśli nie będzie na początku Tobą zainteresowana, to nic nie znaczy. Zaprzyjaźnij się. Wiele kobiet zmienia zdanie w trakcie trwania znajomości.

Powodzenia! wink

Dziękuję za odpowiedź.  A co sadzisz o napisaniu do niej? Przyznam że, jestem bardzo nieśmiały.

4 Ostatnio edytowany przez elgebar (2016-10-09 18:55:40)

autograybar napisał/a:
elgebar napisał/a:

1. Be brave.

Powodzenia! wink

Dziękuję za odpowiedź.  A co sadzisz o napisaniu do niej? Przyznam że, jestem bardzo nieśmiały.

To dobry pomysł, bo korespondencja daje Ci więcej czasu do namysłu, więc nie znajdziesz się w sytuacji, w której nie wiesz co powiedzieć. Pisz bez błędów i inteligentnie. Jak czytasz dużo książek, to nie będzie problemu. Postaraj się z nią zaprzyjaźnić, ale aby uniknąć wpadnięcia do szufladki "przyjaciel" podkreślaj jej co jakiś czas, z wyczuciem, że jest atrakcyjna (ma ładne oczy, usta etc.).

Dorzucę Ci jeszcze trzy rady:

6. Nie bój się konkurencji. Nawet jeśli uważasz, że inni mają większe szanse.
7. Lepiej żałować, że coś się zrobiło niż żałować, że się tego nie zrobiło. - Porażki dadzą Ci doświadczenie. Nie bój się ich.
8. Nie bądź desperatem.

5

elgebar napisał/a:
autograybar napisał/a:
elgebar napisał/a:

1. Be brave.

Powodzenia! wink

To dobry pomysł, bo korespondencja daje Ci więcej czasu do namysłu, więc nie znajdziesz się w sytuacji, w której nie wiesz co powiedzieć. Pisz bez błędów i inteligentnie. Jak czytasz dużo książek, to nie będzie problemu. Postaraj się z nią zaprzyjaźnić, ale aby uniknąć wpadnięcia do szufladki "przyjaciel" podkreślaj jej co jakiś czas, z wyczuciem, że jest atrakcyjna (ma ładne oczy, usta etc.).

Dorzucę Ci jeszcze dwie rady:

7. Lepiej żałować, że coś się zrobiło niż żałować, że się tego nie zrobiło. - Porażki dadzą Ci doświadczenie. Nie bój się ich.

Bardzo dziękuję za merytoryczną odpowiedz, właśnie czegoś takiego oczekiwałem. Tak sobie myślę że, nawet jeśli nie wyjdzie to po prostu zmienię sklep. Owa niewiasta podoba mi się już jakiś czas. Napiszę dzisiaj do niej.

6

autograybar napisał/a:
elgebar napisał/a:
autograybar napisał/a:

Bardzo dziękuję za merytoryczną odpowiedz, właśnie czegoś takiego oczekiwałem. Tak sobie myślę że, nawet jeśli nie wyjdzie to po prostu zmienię sklep. Owa niewiasta podoba mi się już jakiś czas. Napiszę dzisiaj do niej.

Napisz i daj znać jak Ci poszło. Pomożemy. Tylko nie pisz jej na początku w pierwszej wiadomości, że Ci się podoba. Zostaw to na następne tygodnie. wink

7 Ostatnio edytowany przez autograybar (2016-10-09 19:01:34)

elgebar napisał/a:
autograybar napisał/a:
elgebar napisał/a:

Napisz i daj znać jak Ci poszło. Pomożemy. Tylko nie pisz jej na początku w pierwszej wiadomości, że Ci się podoba. Zostaw to na następne tygodnie. wink

Tylko mam problem. Co miałbym napisać do dziewczyny na samym początku żeby nie uznała mnie za dziwaka? Szczerze mówiąc to chciałem bezpośrednio od początku smile.

8 Ostatnio edytowany przez elgebar (2016-10-09 19:12:01)

autograybar napisał/a:
elgebar napisał/a:
autograybar napisał/a:

Tylko mam problem. Co miałbym napisać do dziewczyny na samym początku żeby nie uznała mnie za dziwaka? Szczerze mówiąc to chciałem bezpośrednio od początku smile.

Widzę, że nie masz totalnie doświadczenia z kobietami. Jak masz jej profil na fb, to spróbuj dowiedzieć się co lubi. Zaproś ją na spacer, na konie, na narty, na herbatę/kawę/ciastko do kawiarni, na pizzę albo bardziej wyrafinowaną kolację. Powiedz, że miałeś to zrobić kiedy ją widziałeś, ale przez pośpiech wypadło Ci to z głowy. Skoro Ci się podoba, to pewnie przynajmniej raz przez głowę przeszedł Ci seks. Zapomnij o tym na przynajmniej 3 miesiące jeśli Ci na niej zależy. Na razie musisz się z nią zaprzyjaźnić i wydać jej się ciekawy. To nie jest trudne zadanie. Jak będzie się spotykać z innymi chłopakami, to udawaj, że Cię to nie obchodzi. Absolutnie nie krytykuj. Niczego nie nakazuj. Niczego nie wytykaj. Jak chce się spotkać z innym, to jej pozwól. Nie wpadaj przy niej w histerię.

Kobiety szukają mężczyzn wyrozumiałych i samodzielnych, potrafiących o siebie zadbać. Jeśli chcesz ją mieć, do takich wartości musisz dążyć. Czas przestać być chłopcem, a stać się mężczyzną. Jak zaczniesz teraz, to zyskasz więcej niż jakbyś miał zacząć za 10 lat.

Spróbuj sobie wyobrazić dziewczynę, która Ci opowiada o tym, że siedzi w domu i lubi gry komputerowe i nie lubi ludzi. Kiedy idziesz na zajęcia, ona wpada w histerię, że jej nie kochasz, bo nie masz czasu odebrać telefonu. Chciałbyś mieć taką dziewczynę? Nikt by nie chciał, a jednak dużo facetów zachowuje się w podobny sposób.

9 Ostatnio edytowany przez autograybar (2016-10-09 19:22:27)

elgebar napisał/a:
autograybar napisał/a:
elgebar napisał/a:

Widzę, że nie masz totalnie doświadczenia z kobietami. Jak masz jej profil na fb, to spróbuj dowiedzieć się co lubi. Zaproś ją na spacer, na konie, na narty, na herbatę/kawę/ciastko do kawiarni, na pizzę albo bardziej wyrafinowaną kolację. Powiedz, że miałeś to zrobić kiedy ją widziałeś, ale przez pośpiech wypadło Ci to z głowy. Skoro Ci się podoba, to pewnie przynajmniej raz przez głowę przeszedł Ci seks. Zapomnij o tym na przynajmniej 3 miesiące jeśli Ci na niej zależy. Na razie musisz się z nią zaprzyjaźnić i wydać jej się ciekawy. To nie jest trudne zadanie. Jak będzie się spotykać z innymi chłopakami, to udawaj, że Cię to nie obchodzi. Absolutnie nie krytykuj. Niczego nie nakazuj. Niczego nie wytykaj. Jak chce się spotkać z innym, to jej pozwól. Nie wpadaj przy niej w histerię.

Kobiety szukają mężczyzn wyrozumiałych i samodzielnych, potrafiących o siebie zadbać. Jeśli chcesz ją mieć, do takich wartości musisz dążyć. Czas przestać być chłopcem, a stać się mężczyzną. Jak zaczniesz teraz, to zyskasz więcej niż jakbyś miał zacząć za 10 lat.

Tak to prawda, nie mam doświadczenia z kobietami. Jestem rzymskim katolikiem więc współżycie przed ślubem odpada. Co się tyczy mojej aparycji to zwykłem chodzić w spodniach w kant, butach wizytowych, koszuli oraz płaszczu 3/4. Nie mnie wyrokować czy kobietom taki ubiór się podoba gdyż, mam dopiero 22 lata. Najważniejsze dla mnie jest to że, ja w tym stroju dobrze się czuję.

10

Pytanko bo nie jestem pewna - ogólnie to parę zdań już z nią zamieniłeś, nie tylko standardowe "dzień dobry", "do widzenia"? Czy o personaliach dowiedziałeś się od kogoś innego?

11

TenSamProblem napisał/a:

Pytanko bo nie jestem pewna - ogólnie to parę zdań już z nią zamieniłeś, nie tylko standardowe "dzień dobry", "do widzenia"? Czy o personaliach dowiedziałeś się od kogoś innego?

Nie rozmawiałem z nią niestety. Czasami próbowałem nawiązać dialog ale, nic szczególnego. Jej profil znalazłem przypadkiem u koleżanki w znajomych.

12

TenSamProblem napisał/a:

Nie rozmawiałem z nią niestety. Czasami próbowałem nawiązać dialog ale, nic szczególnego. Jej profil znalazłem przypadkiem u koleżanki w znajomych.

13

autograybar napisał/a:
TenSamProblem napisał/a:

Odnośnie tego napisania to raczej lepiej w jej oczach byś wypadł, gdybyś na żywo zagadał, a później najwyżej pociągną rozmowę wirtualnie. Chodzi o pierwsze wrażenie, żebyś nie wyszedł na mimozę, który czai się gdzieś między półkami i tylko wirtualnie potrafi się odezwać. No i skoro tak mało o niej wiesz zostaje jeszcze kwestia czy nie ma chłopaka.

14

TenSamProblem napisał/a:
autograybar napisał/a:
TenSamProblem napisał/a:

Odnośnie tego napisania to raczej lepiej w jej oczach byś wypadł, gdybyś na żywo zagadał, a później najwyżej pociągną rozmowę wirtualnie. Chodzi o pierwsze wrażenie, żebyś nie wyszedł na mimozę, który czai się gdzieś między półkami i tylko wirtualnie potrafi się odezwać. No i skoro tak mało o niej wiesz zostaje jeszcze kwestia czy nie ma chłopaka.

Tego nie wiem. Myślę że, należy to empirycznie zweryfikować.  Trudno jest mi podejść w sklepie.  Zawsze jest jakiś klient lub inną ekspedientka.

15

Witaj
Może na sam początek np.życz jej miłego dnia(najlepiej z uśmiechem)
Wypadnie to delikatnie, a zapadniesz w pamięć jako miły klient.
A to już dużo gdybyś miał ją"zaskoczyć" wiadomością na fb

16

jaMajkaa napisał/a:

Witaj
Może na sam początek np.życz jej miłego dnia(najlepiej z uśmiechem)
Wypadnie to delikatnie, a zapadniesz w pamięć jako miły klient.
A to już dużo gdybyś miał ją"zaskoczyć" wiadomością na fb

To już uczyniłem. Swoją drogą dla każdego staram się być miły. Dzisiaj napiszę zobaczę co z tego będzie. Najwyżej zmienię sklep smile. Niestety jestem bardzo nieśmiały, miałem się dzisiaj przełamać ale, nie dam rady. Jak ma to wyglądać pokracznie to wolę napisać.

17

Daj znać jak poszło.
Nie bądź zbyt nachalny-bo "grasz" o dużą stawkę wink
Powodzenia!

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024