czy da się odzyskać poprzedni etap znajomości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy da się odzyskać poprzedni etap znajomości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: czy da się odzyskać poprzedni etap znajomości?

Cześć wszystkim.
Na początku wszystkich z Was pozdrawiam. Po drugie chciałabym prosić o radę, szczególnie mężczyzn z tego forum. Co mam sądzić o zachowaniu kolegi, któremu się podobam ale on według mnie wszystko chciał na szybko? Nie jesteśmy dziećmi, mamy ponad 25 lat. Jeszcze studiujemy, pracujemy. Poznałam jego grupę znajomych już rok temu, ale była to pobieżna znajomość- nie wkręciłam się za bardzo. Dopiero po roku, 2 miesiące temu odnowiliśmy kontakt przez wspólny projekt na uczelni. Od razu widziałam zainteresowanie z jego strony- ale chciałam wszystko 'po mału '. Natomiast widziałam, że on jest wkręcony we mnie bardzo.
Słyszałam o nim opinie, że jest szybki, energiczny, trochę nieogarnięty- że jego związki polegają na tym, że po miesiącu się kończą bo on nie ma cierpliwości.
Te dwa miesiące temu jego 'podchody', zabieganie o moją uwagę, były bardzo widoczne. Jednak tak jak powiedziałam, ja musiałam też go rozgryźć, bardziej poznać.
I w tym momencie jest problem, ponieważ mam wrażenie, że ze mnie zrezygnował.
W momencie kiedy ja czuję się trochę lepiej, mam spokój ( dostałam pracę, skończyłam sesję, nie robię nic po omacku) sądzę, czuję to, że on stracił zainteresowanie. Np tym, że wcześniej ja byłam bardzo zajęta, on wcześniej do mnie prawie codziennie pisał, nagabywał mnie wręcz. Co było dość dziwne, też chciałam zobaczyć o co chodzi.

Wcześniej miałam kolegów,którzy pisali do mnie bo tylko pisali a ja się wkręcałam- okazywało się że nic ode mnie nie chcą. Dlatego teraz chciałam być/ jestem ostrożna.

Ale tak jak powiedziałam, mam wrażenie, że to dla niego za długo. Że te dwa- 2.5 miesiąca to już za długo na poznanie mojej osoby. Teraz piszemy tylko czasami - jakieś półsłówka jak do znajomki, kumpla. Wcześniej się strasznie o mnie troszczył, aż za nadto, ludzie wypytywali, widzieli, że sobie mnie wkręcił.

Czy da radę pociągnąć tą znajomość tak aby nie wejść we friendzone? Nic między nami nie było, ale mam wrażenie, że płomień się już tli- jeśli mogę to tak zobrazować. Że jest zainteresowany teraz czymś innym, znowu pracują, że np ja nie podbiłam piłeczki, że byłam zybt wolna. Co o tym sądzicie?

Da się to jakoś uratować? Ja miałam problem z tym, że po prostu on mnie trochę nagabywał, po prostu wparował w moje życie, może też byłam zbyt ostrożna, ale miałam wrażenie, że on się miota- nie jest spokojny.

Pozdrawiam,
J

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy da się odzyskać poprzedni etap znajomości?

Ja bym sobie darowała.
To co napisałaś, że jego zainteresowanie wygasło, pewnie jest związane z tym, że Ty nie wykazałaś zainteresowania i pewnie sobie najzwyczajniej w świecie odpuścił.
Pewnie mogłabyś mu napisać, że możecie się umówić. Ale po co, tak szczerze?
Jesteś na tyle nim zainteresowana by ryzykować przelotną znajomość? Lub nerwy związane z jego podejściem do związku?
Zaraz by pojawił się temat, że on strasznie napiera na seks albo coś podobnego, a Ty chcesz jeszcze poczekać i go poznać.

Nie widzę w Waszej relacji nic co by było warte reanimacji.

3

Nie chcę aby znowu wyszło, że np jakiś facet wykazuje mi zainteresowanie a ja chcę go bardziej POZNAĆ a później słyszę od kolegów, że ja jestem wybredna, że nie wiadomo o co mi chodzi.

To nie jest tak, że ja sobie go odpuściłam, po prostu też miałam wrażenie, że coś ja i on źle robimy tongue Że on zanadto chce mnie dać do friendzone, ja jego. Że niby się  o mnie troszczy ale coś nie wychodzi. A teraz nie wiem czy ciągnąć znajomość 'normalnie' jako koledzy czy wgl nie podejmować próby kontaktu smile

On jest bardzo niecierpliwy i szybki we wszystkim co robi i mam wrażenie, że trochę się na mnie wkurzał,że ja wolałabym go poznać a nie na 'szybko'.

Czy ja źle rozumuję?

4

spontaniczność nie znaczy że brak mu cierpliwości

5

Jesli Ci sie podoba i chcialabys moze z nim zwiazku to daj mu jakis znak ,zachec go ,zeby zrozumial ,ze Tobie tez w jakis sposob zalezy.
To ,ze jest niecierpliwy i szybki ,moze byc spowodowane tym ,ze dziewczyny z ktorymi byl niekoniecznie czul ,ze to jest to. Ja tez tak mialem ,teraz jak jestem dojrzalszy to tez wole budowac cos powoli i sie dobrze poznac.

6

joyce.byers napisał/a:

Słyszałam o nim opinie, że jest szybki, energiczny, trochę nieogarnięty- że jego związki polegają na tym, że po miesiącu się kończą bo on nie ma cierpliwości.

Jakie to niedojrzałe... zarówno te plotki jak i jego zachowanie... sad sad

Te dwa miesiące temu jego 'podchody', zabieganie o moją uwagę, były bardzo widoczne. Jednak tak jak powiedziałam, ja musiałam też go rozgryźć, bardziej poznać.
I w tym momencie jest problem, ponieważ mam wrażenie, że ze mnie zrezygnował.

Wszystko jedno jakie miałaś powody. Z punktu widzenia tego chłopaka po prostu go olałaś, odepchnęłaś, zrezygnowałaś z niego. Koniec tego. Można chwilę próbować podrywać dziewczynę, ale jak ona nie chce, to się kończy i idzie do następnej, która być może będzie bardziej zainteresowana.

Np tym, że wcześniej ja byłam bardzo zajęta, on wcześniej do mnie prawie codziennie pisał, nagabywał mnie wręcz. Co było dość dziwne, też chciałam zobaczyć o co chodzi.

Był Tobą zainteresowany. Już nie jest. Dobrze zrobił.

Czy da radę pociągnąć tą znajomość tak aby nie wejść we friendzone? Nic między nami nie było, ale mam wrażenie, że płomień się już tli- jeśli mogę to tak zobrazować. Że jest zainteresowany teraz czymś innym, znowu pracują, że np ja nie podbiłam piłeczki, że byłam zybt wolna. Co o tym sądzicie?

Po tym jak go odrzuciłaś pewnie pisze z inną dziewczyną.
Jak wyjść z friendzone? Postaraj się o niego, teraz Ty go podrywaj, wyrażaj zainteresowanie. Zawaliłaś, to teraz odpracowuj.

Da się to jakoś uratować? Ja miałam problem z tym, że po prostu on mnie trochę nagabywał, po prostu wparował w moje życie, może też byłam zbyt ostrożna, ale miałam wrażenie, że on się miota- nie jest spokojny.

Przydałoby Ci się trochę doświadczenia, to byś wiedziała, że uczuciami się tak nie gra, bo się przegrywa po prostu. Ty to przegrałaś -- tę talię, tę partię, tę grę. Możesz zacząć nowe rozdanie... ale czy Cię na to stać? Czy masz tyle odwagi? Jasności umysłu? Wiesz czego chcesz... wiesz co sama czujesz? Może Cię tylko boli, że chłopak przestał traktować Cię jak księżniczkę i sobie poszedł -- coś w stylu "ja jestem afrodytą, posągiem... podziwiajcie mnie"... chłopak podziwiał, ii... poszedł sobie dalej, a teraz posąg stoi sam przy deptaku i już nikt go nie podziwia.... Posąg powinien się ożywić i za tym chłopakiem pobiec. Ale czy da radę? Czy go na to stać? czy ma tyle odwagi?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy da się odzyskać poprzedni etap znajomości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024