wyniszczające kłótnie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez stella rupert (2016-09-20 17:04:51)

Temat: wyniszczające kłótnie

Witam. Moi rodzice odkąd pamiętam kłócą się często o różne rzeczy.  Zawsze znajdzie się powód do zadry. Kiedyś nawet dochodziło do interwencji policji, potem ojciec trochę się uspokoił.Zawsze miał problemy z alkoholem i nawet mama podejrzewała go o romans. Teście nie lubią nas i mamy, zawsze ojciec broni ich w trakcie awantur. Moje siostry i ja pracują i uczą się, dlatego rodzice sami są w domu.Dlatego boję się ich zostawić. Ponadto, mama choruje na nadciśnienie, cukrzycę i jest bezrobotna. Utrzymuje wszystkich ojciec, który wraca późno do domu. Mama kilka lat temu rozważała o przeprowadzce, ale nie miała gdzie pójść. Jej rodzina straciła z nią kontakt i wyrzekli się jej. Ciągle matka krzyczy i wypomina dawne błędy, nawę o część obwinia mnie a ja rozumiem że cierpi na serce, ale ja już też mam bóle w sercu. Nie mam dobrych relacji z rodzeństwem. Mam fałszywe przyjaciółki i zerwałam z chłopakiem. Nikogo już nie mam i raczej wątpię, że kogoś spotkam. Kiedyś miałam bulimię, ale wyszłam z tego. Czy spotkaliście się kiedyś z taką rodziną, gdzie chlebem powszednim były kłótnie? Jak z tej sytuacji wybrnąć? Czy dziecko z takiej rodziny ma szansę na stworzenie stałego kochającego związku oraz czy chłopak nie przestraszy się takiej przeszłości swojej partnerki? Dziękuję Wam za wyrozumiałość i odpowiedź.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-09-21 12:36:04)

Odp: wyniszczające kłótnie

Typowo alkoholicka rodzina, znam to z autopsji i mam dobre wieści smile . Można stworzyć dobry związek, z kochającym mężem i cudownymi dziećmi.
Współuzależnienie żony alkoholika jest tak silne, że zawsze znajdzie wymówkę, by się nie wyprowadzić. Poczytaj o współuzależnieniu od alkoholika, to zrozumiesz o czym piszę. Dziś są fundacje/stowarzyszenia, które pomagają takim matkom z dziećmi. Dla chcącego nic trudnego. Dla pozostałych jest wymówka, ze nie ma się gdzie pójść i nic nie można zrobić. Tyle rodzin wyrwało się od alkoholika czy tyrana, dlaczego Wy nie moglibyście dać rady? Tylko to powinna Twoja matka wiedzieć i zacząć działać. Ty sama nic raczej nie zrobisz, poza usamodzielnieniu się i wyprowadzce. Nie wiem ile masz lat i co porabiasz poza praca i nauką?
Napisz koniecznie, pomogę jak będę umiała... z doświadczenia.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024