Poniżył mnie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1

Temat: Poniżył mnie

Witam, jestem ciekawa waszego zdania odnośnie sytuacji która miała wczoraj miejsce. Ja czuję się bardzo ponizona przez mojego chłopaka, on twierdzi że przesadzam.
Byliśmy w towarzystwie jego kolegi, którego toleruje, jednak wiem ze jest typem faceta lubiącego przygody z kobietami.  On jest zdania że jestem z moim P tylko ze względu na jego majątek i wprost mówił to P na osobności. Dla mnie pieniądze nie są w ogóle ważne, mi samej niczego nie brakuje i nigdy nie sugerowałam się tym jeśli chodzi o wybór towarzystwa, wręcz przeciwnie, otaczam się osobami biedniejszymi, bo to u nich zazwyczaj odnajduję pociągające cechy.
Do rzeczy. Kolega mojego P zapytał mnie przy P co mnie w nim ujmuje. Ja wiedzac co on ma w głowie na mój temat,  ironiczne utrzymywałam że tylko pieniądze. Nie jest to dla mnie osoba, której chcę się zwierzac na jakikolwiek temat, skoro ma tak puste patrzenie.  Mój widział że ironicznie to mówię, żeby z tamtego zrobić głupka, mój partner wie jak bardzo go kocham. P zaczął nagle chyba w ramach odwetu mówić że jest ze mną tylko dla ru******. Do tego momentu nie było problemu, aż zaczął opowiadać jak robię mu loda, że się dławię itd. Bardzo mnie to zabolalo, bo tak delikatnych tematów nie wyciąga się w towarzystwie. Poczułam się jak szmata. Zdenerwowanie sięgnęło zenitu.
On twierdzi że przesadzam, a mnie to bardzo dotknęło, bo wiedział że mówię ironicznie, a on zaczął przytaczac jakieś kwestie z naszego łóżkowego życia....
Słusznie jestem zła czy on miał prawo do takiego odwetu? Ja czuję się ponizona.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez authority (2016-09-03 17:10:34)

Odp: Poniżył mnie

A może to zwykłe nieporozumienie bo on zechciał swojego kolegę nająć by sprawdzić czy jego kochasz ty powiedziałaś o pieniądzach on nie wyczuł ironii i się wkurzył bo uznał iż jesteś faktycznie z nim z powodu kasy. Wiele kobiet tak uważa bo w końcu młodość przemija tak samo tzw motylki a kasa zostaje. Obecnie w toku równouprawnienia nie tylko wy testujecie ludzi.

3

Masz rację ,że czułaś się poniżona bo takich szczegółów z życia intymnego nie powinno się zdradzać. To nie tyle co było poniżające co chamskie. Stało się czasu nie cofniesz ale powinnaś jasno dać do zrozumienia chłopakowi ,że nie życzysz sobie takich tekstów w towarzystwie.

4

Czyli tak...

Dławisz się jak mu robisz loda.

On tym pochwalił się koledze w twojej obecności i wyciągnął sprawy sypialniane.

Kolega się uhahał, że się dławisz.

A ty się zastanawiasz.

Helllou?

Styki przerdzewiały czy ki grzyb?

5 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-09-03 17:30:09)

majkka napisał/a:

Witam, jestem ciekawa waszego zdania odnośnie sytuacji która miała wczoraj miejsce. Ja czuję się bardzo ponizona przez mojego chłopaka, on twierdzi że przesadzam.
Byliśmy w towarzystwie jego kolegi, którego toleruje, jednak wiem ze jest typem faceta lubiącego przygody z kobietami.  On jest zdania że jestem z moim P tylko ze względu na jego majątek i wprost mówił to P na osobności. Dla mnie pieniądze nie są w ogóle ważne, mi samej niczego nie brakuje i nigdy nie sugerowałam się tym jeśli chodzi o wybór towarzystwa, wręcz przeciwnie, otaczam się osobami biedniejszymi, bo to u nich zazwyczaj odnajduję pociągające cechy.
Do rzeczy. Kolega mojego P zapytał mnie przy P co mnie w nim ujmuje. Ja wiedzac co on ma w głowie na mój temat,  ironiczne utrzymywałam że tylko pieniądze. Nie jest to dla mnie osoba, której chcę się zwierzac na jakikolwiek temat, skoro ma tak puste patrzenie.  Mój widział że ironicznie to mówię, żeby z tamtego zrobić głupka, mój partner wie jak bardzo go kocham. P zaczął nagle chyba w ramach odwetu mówić że jest ze mną tylko dla ru******. Do tego momentu nie było problemu, aż zaczął opowiadać jak robię mu loda, że się dławię itd. Bardzo mnie to zabolalo, bo tak delikatnych tematów nie wyciąga się w towarzystwie. Poczułam się jak szmata. Zdenerwowanie sięgnęło zenitu.
On twierdzi że przesadzam, a mnie to bardzo dotknęło, bo wiedział że mówię ironicznie, a on zaczął przytaczac jakieś kwestie z naszego łóżkowego życia....

Jaja sobie robisz, że jeszcze o to pytasz? yikes Powinnaś mu była na koniec Waszej znajomości, (bo tej jest koniec) z całej siły walnąć prosto z liścia.

6 Ostatnio edytowany przez majkka (2016-09-03 22:17:11)

On mnie po zrobieniu przeze mnie awantury przeprosił. Powiedział, że mnie kocha i nie chce żebym czuła się nieszanowana. Ze przecież też powiedział o ten sytuacji tak, że kolega nie wie na pewno czy to żarty czy prawda. Nie wiem czy powinnam mu  wybaczyć.

7

majkka napisał/a:

On mnie po zrobieniu przeze mnie awantury przeprosił. Powiedział, że mnie kocha i nie chce żebym czuła się nieszanowana. Ze przecież też powiedział o ten sytuacji tak, że kolega nie wie na pewno czy to żarty czy prawda. Nie wiem czy powinnam mu  wybaczyć.

Dopiero po zrobieniu awantury? Nie chodzi o to, jak Ty się czujesz, ale o to jak jesteś traktowana. A potraktował Cię bez szacunku.

8

majkka napisał/a:

Serio?

9

Jak mu wytlumaczylam o co mi chodzi to przyznał mi rację na każdej płaszczyźnie. Powiedzial że cała rozmowa była w konwencji żartu, więc to co on mówił to też był tylko żart. No ale ze rozumie, bardzo przeprasza, już nigdy nie da mi się tak poczuć i że jestem dla niego całym światem.

10

majkka napisał/a:

Jak mu wytlumaczylam o co mi chodzi to przyznał mi rację na każdej płaszczyźnie. Powiedzial że cała rozmowa była w konwencji żartu, więc to co on mówił to też był tylko żart. No ale ze rozumie, bardzo przeprasza, już nigdy nie da mi się tak poczuć i że jestem dla niego całym światem.

aha.

11 Ostatnio edytowany przez Azbi (2016-09-03 23:23:20)

majkka napisał/a:

Do rzeczy. Kolega mojego P zapytał mnie przy P co mnie w nim ujmuje. Ja wiedzac co on ma w głowie na mój temat,  ironiczne utrzymywałam że tylko pieniądze. Nie jest to dla mnie osoba, której chcę się zwierzac na jakikolwiek temat, skoro ma tak puste patrzenie.  Mój widział że ironicznie to mówię, żeby z tamtego zrobić głupka, mój partner wie jak bardzo go kocham. P zaczął nagle chyba w ramach odwetu mówić że jest ze mną tylko dla ru******.Do tego momentu nie było problemu, aż zaczął opowiadać jak robię mu loda, że się dławię itd. Bardzo mnie to zabolalo, bo tak delikatnych tematów nie wyciąga się w towarzystwie. Poczułam się jak szmata. Zdenerwowanie sięgnęło zenitu.

On mówi, że jest z tobą tylko dla ru*****, a ty nie widzisz tu problemu? dopiero jak realistycznie zaczął odgrywać wasz seks to cie to ruszyło?
Dziewczyno szanuj się sama, bo ten twój chłopak na pewno cię nie szanuje. Nie jesteś dla niego ważna, ważniejsze jest zdanie kolegi niż twoje dobre samopoczucie. Pozwala koledze oskarżać cie o materializm, mało tego on, wiedząc że wypowiadasz się ironicznie na zaczepki tego kolegi, stanął w jego obronie. On chciał cię poniżyć przed swoim kolega i to zrobił. pomyśl co on o tobie opowiada temu koledze, skoro on w ma odwagę atakować cię przy twoim chłopaku, on wie ze twój chłopak nie stanie po twojej stronie. Jeszcze głupio się tłumaczy, że powiedział to tak, że kolega nie wie czy to jest prawda czy kłamstwo. Nie bój się ten kolega dokładnie wie co i jak mu robisz. Jeżeli zrobił to nieświadomie to bardzo kiepsko z jego mózgiem, ale ja myślę że on dokładnie wiedział co robi. On cię nie szanuje i nie ma tu znaczenia czy ze swojej wrodzonej głupoty czy z wyrafinowania
Jeszcze raz napiszę szanuj się sama i uciekaj od niego jak najdalej, bo jak zostaniesz to jeszcze nie raz usłyszysz coś przykrego na swój temat.

Edytowałam aby odesłać cię do poprzednich swoich wątków, w jednym z nich piszesz, że twoja rodzina go nie akceptuje, bo brak mu wykształcenia. Jemu nie tylko brak wykształcenia jemu brak klasy (nie chodzi tu o szkolną klasę). To cham i nic więcej. Ty jako  osoba wykształcona (tak o sobie piszesz w innych wątkach), zadajesz jeszcze pytanie co masz robić?

12

Fajnego masz chłopaka, Autorko. Tylko pozazdrościć...

13 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-04 00:00:41)

pytasz, czy słusznie jesteś zła. Nie jestem wróżką, i nie wiem, jakie miał intencje Twój P. być może jest pospolitym burakiem a może wpisał się w konwencję tej gry, którą zaczęłaś, tylko dodał jej trochę perwersji, gdzie mówisz prawdę, wiedząc, że wszyscy (nie w temacie) i tak wezmą to za żart.
A może po prostu jest fanem roastów? To dzisiaj modny nurt wink 
To chyba Ty wiedzieć powinnaś. W końcu jesteście ze sobą, tak się kochacie, to wypadałoby znać siebie i swoje intencje już choć trochę. Chyba niezbyt nadajacie na tych samych falach...
Skoro jednak czujesz się poniżona, to może dobrze czujesz.

14 Ostatnio edytowany przez majkka (2016-09-04 00:16:32)

adiaphora napisał/a:

pytasz, czy słusznie jesteś zła. Nie jestem wróżką, i nie wiem, jakie miał intencje Twój P. być może jest pospolitym burakiem a może wpisał się w konwencję tej gry, którą zaczęłaś, tylko dodał jej trochę perwersji, gdzie mówisz prawdę, wiedząc, że wszyscy (nie w temacie) i tak wezmą to za żart.
To chyba Ty wiedzieć powinnaś. W końcu jesteście ze sobą, tak się kochacie, to wypadałoby znać siebie i swoje intencje już choć trochę. Chyba niezbyt nadajacie na tych samych falach...

Tylko ze on dobrze wie, że ja go bardzo kocham a pieniądze nie są w ogóle istotne, więc tymi tekstami chciałam zrobić głupka z jego kolegi, którym zresztą jest. Mówię, nawet tekst ze jestem dla niego tylko do seksu jestem w stanie przebolec, skoro  taka konwencja rozmowy, ale wdawanie się już w szczegóły żeby mnie poniżyć przy jakimś głupim koledze, jest dla mnie niezrozumiałe.

15

majkka napisał/a:

Tylko ze on dobrze wie, że ja go bardzo kocham a pieniądze nie są w ogóle istotne, więc tymi tekstami chciałam zrobić głupka z jego kolegi, którym zresztą jest. Mówię, nawet tekst ze jestem dla niego tylko do seksu jestem w stanie przebolec, skoro  taka konwencja rozmowy, ale wdawanie się już w szczegóły żeby mnie poniżyć przy jakimś głupim koledze, jest dla mnie niezrozumiałe.

Mnie dziwi, tak jak już kogoś wyżej, że on temu koledze w ogóle pozwala na takie głupkowate odzywki. Normalny facet zwróciłby mu uwagę.

16

A przepraszam jakiż to sekret z waszego zycia intymnego zdradzil twoj chlopak?

Że mu loda robisz?

Seriously? big_smile big_smile

17

Iceni napisał/a:

Że mu loda robisz?

Nie wczytałaś się w temat... Seriously?

18 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-09-04 00:32:43)

Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

Że mu loda robisz?

No a w co tu sie wczytywac? Autorka chciala sobie zadrwic z  kolegi, uzyla swojego argumentu, chlopak pociagnal temat - uzyl swojego argumentu.

W czym jest problem?

W tym, ze powiedzial, ze mu robi loda,(to niemal oczywiste, wiec glupio robic o to halo)  czy ze sie przy tym krztusi?

19

Iceni napisał/a:

czy ze sie przy tym krztusi?

Bingo! wink

20 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-09-04 00:48:24)

A to wstyd jest jakis?!  big_smile

_____

Ja rozumiem gdyby taka akcja miala miejsce w gronie znajomych, bez jakiegoś wyraznego powodu - ale żarty z jakiegos glupka? Powinna mu powiedziec? ze sie dlawi, bo za malo jej placi big_smile a nie focha strzelac tongue

21

Autorce najwidoczniej tak tongue

Mniejsza o to, co w tv puszczają ciekawego? wink

22

Nie wiem, nie mam tv.

23

Iceni napisał/a:

Nie wiem, nie mam tv.

yyyy, no. Także ten.

Kogo obchodzi co jest w tv o 1 w nocy?

Iceni... no weeee no tongue

24

harvey, ogarnij się z tym gówniakowym spamem..

Autorko, ja Cię trochę rozumiem, bo też nie przywykłam do tego żeby jakiś mój partner opowiadał jak go zadowalam w towarzystwie, trochę to nie po gentlemańsku. No, chyba, że to taka ekipa i taki styl, a Ty nie jesteś z nimi  zbyt zgrana.
Tak czy inaczej - jak Ci się to nie podoba POWIEDZ MU, zamiast się dąsać.

25

Iceni napisał/a:

A to wstyd jest jakis?!  big_smile

_____

Ja rozumiem gdyby taka akcja miala miejsce w gronie znajomych, bez jakiegoś wyraznego powodu - ale żarty z jakiegos glupka? Powinna mu powiedziec? ze sie dlawi, bo za malo jej placi big_smile a nie focha strzelac tongue

Wiesz, Iceni, zgodziłabym się z Tobą, gdyby nie fakt, że jej chłopak ewidentnie nie wie, po której ze stron się "opowiedzieć". Powinien temu koledze już dawno zakomunikować, że nie ma prawa traktować jego dziewczyny w ten sposób, a nie jeszcze podsycać to wszystko tekstami tego typu. Myślę, że wielu młodym dziewczynom zrobiłoby się przykro w takiej sytuacji i zwyczajnie głupio. Nie sądzę, by utarcie nosa, w dodatku tak wątpliwe, było warte jej gorszego samopoczucia.

26

majkka napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Ty chcialaś zakpić z kolegi, on też chciał, ale nie jest zbyt wysublimowany w żartach. Może faktycznie, taka ekipa i taki styl.
Kolega może i jest głupek ale nie taki idiota, żeby wziąć temat na poważnie. Wiedział, że sobie z nim w uja lecicie. Mówiąc krótko kupa smiechu z przewagą kupy.
Pogadaj z chlopakiem i ustal granice, żeby na przyszlość wiedział na ile może sobie pozwolić. Naprawdę sądzisz, że zrobił to z premedytacją? Wybrałabyś sobie na chlopaka takiego buraka? Wierzyć mi się nie chce.

27 Ostatnio edytowany przez gorszysort992 (2016-09-04 03:10:46)

Jak dla mnie będąc na jej miejscu byłby to koniec. Po pierwsze nienawidzę wywlekania spraw z życia na zewnątrz po drugie jeszcze przy mnie po trzecie gdzie szacunek. To tak jak celebryci i paparazzi puści ludzie myślą że inni tez są puści.
Twój facet to pustak a ty jesteś najnormalniejszą dziewczyną i nie da sobie wmówić iż jest inaczej, głowa do góry dupkom wstęp wzbroniony od ciebie smile

28

majkka napisał/a:

Prostacki żart.  Na pewno chłopaki świetnie się bawią w swoim towarzystwie Twoim kosztem.

29 Ostatnio edytowany przez Averyl (2016-09-04 08:58:15)

Nie trafiony żart można byłoby wyjaśnić, ale sądząc po tym, jak cię to dotknęło, to pewnie już w trakcie żartu minę miałaś nieżle oburzoną. Zorientował się kolega, że to nie żart z niego, tylko z ciebie, prawda?
1:0 dla kolegi twojego faceta.

Jeśli jest między wami coś więcej, mocne uczucie, to dałabym mu szansę.... ale musiałby się jednak wysilić i zrozumieć, że przesadził (tak by już nie było następnych takich żartów), a nie jeszcze ci wmawia, że to ty przesadzasz.

30

Oboje zachowaliście się durnowato, ale Tobie dziwię się bardziej - dlaczego tkwisz w relacji z kolesiem, który nie reaguje, gdy jego koledzy Cię obrażają?

Szanuj się, dziewczyno.

31

Iceni napisał/a:
Harvey napisał/a:
Iceni napisał/a:

Że mu loda robisz?

No a w co tu sie wczytywac? Autorka chciala sobie zadrwic z  kolegi, uzyla swojego argumentu, chlopak pociagnal temat - uzyl swojego argumentu.

W czym jest problem?

W tym, ze powiedzial, ze mu robi loda,(to niemal oczywiste, wiec glupio robic o to halo)  czy ze sie przy tym krztusi?

Chłopak zachował się chamsko ale ty nie lepiej. Tez bym jakoś tu nie dramatyzowala - oboje gadaliscie głupoty jak dzieci. A po co wam w ogóle ten kolega? Innych znajomych nie macie? Ten kolega to menda i pewne się teraz cieszy że wam zaszkodził.

32

Ja bym zerwała po takim tekście faceta. Bez możliwości wybaczenia.
Robienie facetowi loda to dla mnie delikatna sprawa i niewiele trzeba, żeby niedelikaty facet zrobił krzywdę. Jeśli dla niego to byłby fun, że wsadza w gardło do odruchu wymiotnego, to nie zasługuje na takie przyjemności. Jeśli to wywlecze przy kolegach, to nie zasługuje, żeby z nim być.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024