Witajcie dziewczyny...
1,5 roku temu poznalam pewnego chlopaka, chlopak jest Serbem, w moim wieku 23 lata. Ja bylam po 2,5 letnim zwiazku, ktory zakonczylam bo nie czulam sie w nim dobrze po czym wyjechalam do Niemiec i tu poznalam jego.. na poczatku nic z nim nie chcialam traktowalam go jak kolege ale spotykalam sie z nim miesiac, dwa ... potem zerwalam kontakt i spotykalam sie z kims innym. Oczywiscie na spotkaniach sie skonczylo i postanowilam ze zostane sama.. minely kolejne dwa miesiace spotkalam znowu "mojego " serba i cos nas tknelo i postanowilam ze dam mu szanse...bylismy trzy miesiace w szczesliwym zwiazku... dogadywalismy sie znakomicie, sex byl tez nieziemski, poznalam jego rodzine, planowalismy ze jak w ciagu nastepnych miesiecy nic sie nie zmieni zamieszkamy razem. On wyjechal na urlop do serbii... ja zostalam w niemczech bo nie dostalam wolnego. Dzwonil co godzine tesknil...koniec urlopu on pisze ze nie wie co dalej... ze jestem wspaniala kobieta ale nie chce tego ciagnac dostal blokade. Zerwal... plakalam nie moglam dojsc do siebie... po miesiacu odezwal sie ze nie moze mnie zapomniec i chce umrzec. Spotkalismy sie cala noc sie kochalismy... na drugi dzien odszedl i Kontakt sie urwal na kolejny miesiac co jakis czas sie odzywal do mnie... Po dwoch miesiacach poznalam kogos chcialam o nim zapomniec.. z tym nowym chlopakiem zobaczylam mojego bylego na imprezie...byly cala noc dzwonil i byl zazdrosny ja jednak mu powiedzialam ze sam mnie zostawil to co mu przeszkadza ze ktos inny mnie probuje uszczesliwic. I tak pisalismy kolejne pare dni ale kontakt sie urwal... potem kolejny miesiac znowu pisanie na stopie kolezenskiej... Luty... zakonczylam zwiazek z tym nowym... nie dogadywalismy sie .. ja troche wypilam i postanowilam odezwac sie do niego... i sie spotkalismy na imprezie cala noc wtuleni w siebie.. on przez te pare miesiecy byl spowrotem ze swoja pierwsza miloscia ale ona znowu go zdradzila i znowu zaczeli sie klocic nie dogadywal sie z nia i przez to tez wczesniej zrywali i rozstali sie na zawsze, zerwal w wakacje ze mna bo sentymenty mu wrocili i byl pomiedzy stara miloscia a nowym uczuciem i sam siebie zaczal sie brzydzic ze nie moze mi dac szczescia. Od lutego do dzis spotykalam sie z nim, BEZ SEKSU powiedzialam mu ze chce odbudowac zaufanie do niego, on mowil ze nie spotkal wspanialszej kobiety niz ja i jedyna kobieta jaka moze sobie na zycie wyobrazic jestem ja i ze po bylej pierwszej milosci zadna kobieta nie byla tak dlugo w jego zyciu jak ja... mowil ze chce sie spotykac ale nie wchodzic jeszcze w zwiazek bo jest zraniony i boi sie znowu otworzyc i przyznal sie ze w glowie ma jeszcze byla i krzywdy ktore mu wyrzadzila. Bylam przy nim przez ostatnie trzy miesiace, dbalam martwilam sie o niego...pozyczylam pieniadze bo mial miec operacje...wyglupialismy sie razem tak jak kiedys ... ale on znowu zaczal sie ode mnie odsuwac... Tydzien temu ostatni raz sie spotkalismy i on mowi ze nie moze tak dalej i plakal i zakonczyl to... mowi ze porownywal mnie do bylej gdzie ona nawet mi do piet nie dorasta i ze sam siebie sie brzydzi ...usunal facebooka zniknal... polamal mnie totalnie. Rozumiem ze byla jego pierwsza miloscia ja tez przeszlam swoja pierwsza milosc i tez mi bylo ciezko ale wkoncu otworzylam oczy i chcialam znalezc miejsce w sercu dla innej osoby. Wlasnie on jest moja druga miloscia... do tego nigdy z nikim sie tak nie dogadywalam jak z nim... w zeszle wakacje dopoki byla sie nie odezwala bylismy najszczesliwsza para jaka moglabym se wymarzyc. On ciagle mamie opowiadal ze dziekuje bogu za to ze mnie zeslal. Byla ma nowego faceta takze nie jest z nia napewno ale nie potrafie zrozumieć dlaczego on nie potrafi dac nam szansy? jednego dnia jest taki jak kiedys...drugiego duzo mysli i nie wie co dalej... Serce mi sie kraja... nie mam ochoty nic jesc... jestem tu sama i nie mam komu sie wyzalic dziewczyny... mialyscie podobna sytuacje z bylymi waszego faceta? Dziekuje za rady... buziaki
A pieniądze Ci oddał?
Dlugi tekst. Ja po prostu podsumuje:
Facet psychicznie niestabilny, niezrownowazony, histeryk, golodupiec finansowy (w Niemczech sie nie placi za operacje; czemu nie jest ubezpieczony? Jaki ma status?). Tylko mi tu nie opowiadaj bajek, bo ja zyje w Niemczech od wielu, wielu lat.
Pytanie:
po jakiego wujaszka ci ten facet?????????????????????
A pieniądze Ci oddał?
Tak...
Facet psychicznie niestabilny, niezrownowazony, histeryk, golodupiec finansowy (w Niemczech sie nie placi za operacje; czemu nie jest ubezpieczony? Jaki ma status?). Tylko mi tu nie opowiadaj bajek, bo ja zyje w Niemczech od wielu, wielu lat.Pytanie:
Prace ma dobra tylko, ze mama i rodzina ciagna od niego pieniadze,troche problemow i nie wyrobil sie finansowo, potrzebowal pozyczyc. Wlasnie jest niedojrzaly, z jednej strony chce z drugiej sie boi i ta byla ktora sie pojawia co jakis czas w jego glowie ( bo jak to kiedys ona mu pomogla i byla pierwsza w jego zyciu)... wiem ze powinnam go olac ale nie potrafie bo z nikim tak sie nie dogadywalam jak z nim. Moze latwiej by mi bylo zebym wiedziala co siedzi w jego glowie... glupiej glowie
Facet psychicznie niestabilny, niezrownowazony, histeryk, golodupiec finansowy (w Niemczech sie nie placi za operacje; czemu nie jest ubezpieczony? Jaki ma status?). Tylko mi tu nie opowiadaj bajek, bo ja zyje w Niemczech od wielu, wielu lat.Pytanie:
Prace ma dobra tylko, ze mama i rodzina ciagna od niego pieniadze,troche problemow i nie wyrobil sie finansowo, potrzebowal pozyczyc. Wlasnie jest niedojrzaly, z jednej strony chce z drugiej sie boi i ta byla ktora sie pojawia co jakis czas w jego glowie ( bo jak to kiedys ona mu pomogla i byla pierwsza w jego zyciu)... wiem ze powinnam go olac ale nie potrafie bo z nikim tak sie nie dogadywalam jak z nim. Moze latwiej by mi bylo zebym wiedziala co siedzi w jego glowie... glupiej glowie
Masz jakieś pasje? coś co uwielbiasz robić, sprawia Ci radość? Jeśli tak to chwyc się tego. Nie masz pasji? To czas by je odnaleźć. Rozwijasz się zawodowo? A może zetniesz włosy? Kiedy ostatni raz z kimś rozmawiałaś? (z koleżanką, kolegą) Kiedy ostatni raz gdzieś wyszłaś? Tak sobie myslę że to czas dla Ciebie i powinnaś odpuścić, zająć się innymi sprawami aż to zacznie powoli blednąć (tego Ci życzę). Chciałaś rady i to taka ode mnie, mi to kiedyś pomogło, choć każdy inaczej się leczy (również kolejnym facetem), są takie miłości, których nie zapomnisz, ale z czasem inaczej patrzysz na siebie, tego męźczyznę i uczucie. Na koniec powiem, to co chyba jedyne wyniosłam z lekcji fizyki z podstawówki (tak dokładnie z fizyki), nigdy nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki. A czemu? to sama chyba wiesz. Nałóż plaster na to złamane serce i sobie daj czas.
10 2016-07-13 22:15:59 Ostatnio edytowany przez nastoprocent (2016-07-13 22:21:30)
dodalo mi sie kilka odpowiedzi...sorki
11 2016-07-13 22:17:17 Ostatnio edytowany przez nastoprocent (2016-07-13 22:20:25)
Nie rozumiem po co sklada obietnice bez pokrycia.. moze lezec problem w jego dziecinstwie? Mama ciagle tate zostawia, on byl cale dziecinstwo wysylany do babci... i gdy babcia zmarla( 3 lata temu) wtedy pojawila sie byla i sie dzieki niej dzwigna...moze dlatego ma tez taki sentyment do niej? za kazdym razem jak sie z nim spotykalam i patrzylam na wytatuowane ramie z imieniem jego babci , ktora nazywala sie jak ja...ciagle przy mnie calowal ta reke i dziekowal ze jestem... wiem glupoty ale ciezko mi to wszystko poukladac w calosc.. moze latwiej by mi bylo go skreslic jakby byl bezuczuciowym frajerem... ale taki nie jest... niszczy sam siebie w srodku potrafi sie wylaczyc a jak mnie widzi nie chce mnie z objec wypuscic. Nigdy takiego przypadku nie przezylam...probuje to wszystko sobie wytlumaczyc... Jak mozna zalowac ze popelnilo sie blad zycia i dziekowac bogu ze czekalam na niego a potem znowu cisza..
Masz jakieś pasje? coś co uwielbiasz robić, sprawia Ci radość? Jeśli tak to chwyc się tego. Nie masz pasji? To czas by je odnaleźć. Rozwijasz się zawodowo? A może zetniesz włosy? Kiedy ostatni raz z kimś rozmawiałaś? (z koleżanką, kolegą) Kiedy ostatni raz gdzieś wyszłaś? Tak sobie myslę że to czas dla Ciebie i powinnaś odpuścić, zająć się innymi sprawami aż to zacznie powoli blednąć (tego Ci życzę). Chciałaś rady i to taka ode mnie, mi to kiedyś pomogło, choć każdy inaczej się leczy (również kolejnym facetem), są takie miłości, których nie zapomnisz, ale z czasem inaczej patrzysz na siebie, tego męźczyznę i uczucie. Na koniec powiem, to co chyba jedyne wyniosłam z lekcji fizyki z podstawówki (tak dokładnie z fizyki), nigdy nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki. A czemu? to sama chyba wiesz. Nałóż plaster na to złamane serce i sobie daj czas.
mam pasje... duzo pracuje staram sie czyms zajac ale jak nachodza mnie te mysli to odechciewa mi sie wszystkiego... z nowym facetem to raczej poczekam nie chce nikogo znowu zranic... dziekuje za wsparcie❤
A tam, nie dziekuj, bo ode mnie zadnego wsparcia nie bedzie.
Piszesz, ze ma dobra prace. W Niemczech za dobra prace dostaje sie DOBRE PIENIADZE. Jesli tak jest, to ma ok. 2 tys. na reke. Co robi z ta kasa, ze musi pozyczac? Dobrze czytam? Na operacje? jeszcze raz ci mowie, ze jak pracuje, to jest ubezpieczony. Jest ubezpieczony= operacje sa bezplatne. No i ta serbska rodzinka...nie odczepisz sie od nich. Beda go zawsze cyckac finansowo, bo oni tak maja. Uklady rodzinne w tych krajach stoja na pierwszym miejscu.Poza tym to dobry gracz, aktor i histeryk.Dziewczyno, po co ci te tanie melodramaty. Szukaj normalnego faceta.