Pomocy moja siostra terroryzuje matke - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Pomocy moja siostra terroryzuje matke

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Pomocy moja siostra terroryzuje matke

Powiedzcie mi gdzie mam szukac pomocy...
Mam siostre 26 lat ma 2 dzieci kazde z przypadku z innym chlopakiem.
Jest juz po rozwodzie.
Mieszka z matka i ze mna i moim mezem.
Ogolnie cwaniara impreziara... Niby jakis czas byl spokoj ale znow sie zaczyna.
Co jakis czas dzieci maja nowego tatusia wszystkich przyprowadza do domu matki jak do siebie.
Odtatnio znow sie awanturuje... Poklocila sie z gosciemawanturuje sie pijana chce brac dzieciaki po nocy na ulice. Wyzywa mnie i mame od suk idiotek... Mnie bez przerwy obraza ze nie moge miec dzieci bo nie umialabym ich wychowac. ( nie mozemy ich mieć z mezem ale mimo to jestesmy zgodnym malzenstwem kilka ladnych lat po slubie )
Ostatnio uderzyla 2 razy matke mam na to swiadkow.
Odgraza sie ze jak ja wygnamy z domu to zabierze nam w sadzie polowe domu i ze moze robic co chce bo jest tu zameldowana.
Nie daje na zycie utrzymuje ja matka.
Ona ma troche grosze bo ma 2x500+
I 2x alimenty.
Wszystko przepuszcza na siebie i dzieciaki.
Mam juz tego dosc ile mozna .
Mama chyba wstydzi sie tego i nie chce nigdzie isc.
Ja juz tego dluzej nie zniose.

Jak sie zabrac za ta chora sytuacje?
Zal mi tylko tych dzieci ze musza to ogladac. Jedno ma 2 a drugie 7lat.
Grozi ze ucieknie z dzieciakami tylko gdzie pod most!?

Pomocu

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2016-07-12 05:08:15)

Odp: Pomocy moja siostra terroryzuje matke
paulinusia85 napisał/a:

Powiedzcie mi gdzie mam szukac pomocy...
Mam siostre 26 lat ma 2 dzieci kazde z przypadku z innym chlopakiem.
Jest juz po rozwodzie.
Mieszka z matka i ze mna i moim mezem.
Ogolnie cwaniara impreziara... Niby jakis czas byl spokoj ale znow sie zaczyna.
Co jakis czas dzieci maja nowego tatusia wszystkich przyprowadza do domu matki jak do siebie.
Odtatnio znow sie awanturuje... Poklocila sie z gosciemawanturuje sie pijana chce brac dzieciaki po nocy na ulice. Wyzywa mnie i mame od suk idiotek... Mnie bez przerwy obraza ze nie moge miec dzieci bo nie umialabym ich wychowac. ( nie mozemy ich mieć z mezem ale mimo to jestesmy zgodnym malzenstwem kilka ladnych lat po slubie )
Ostatnio uderzyla 2 razy matke mam na to swiadkow.
Odgraza sie ze jak ja wygnamy z domu to zabierze nam w sadzie polowe domu i ze moze robic co chce bo jest tu zameldowana.
Nie daje na zycie utrzymuje ja matka.
Ona ma troche grosze bo ma 2x500+
I 2x alimenty.
Wszystko przepuszcza na siebie i dzieciaki.
Mam juz tego dosc ile mozna .
Mama chyba wstydzi sie tego i nie chce nigdzie isc.
Ja juz tego dluzej nie zniose.

Jak sie zabrac za ta chora sytuacje?
Zal mi tylko tych dzieci ze musza to ogladac. Jedno ma 2 a drugie 7lat.
Grozi ze ucieknie z dzieciakami tylko gdzie pod most!?

Pomocu

trudna sytuacja bo są dzieci. Ale robić coś trzeba bo może dzieciom wyrządzić krzywdę. Zresztą już mają krzywdę patrząc na te awantury i pijaństwo, złe prowadzenie się matki, żyjąc w takiej atmosferze.
Możesz zgłosić na policję, że jest pijana i opiekuje się dziećmi.
I do Ośrodka opieki społecznej.
Po takich zgłoszeniach dzieci mogą trafić do placówek opiekuńczych a ona może być pozbawiona praw rodzicielskich.
Możliwe też jest, abyście to wy jako rodzina o ile zechcecie zostali rodziną zastępczą dla dzieci. Ustalony zostanie sądownie  opiekun prawny dzieci.
Może też dostać wcześniej kuratora, który będzie sprawdzał ją jak się zachowuje.
Jeśli nałogowo pije ciągle to można ją wysłać na przymusowe leczenie. Może to też być warunek sądu aby takie leczenie dobrowolnie podjęła.

Nie może zabrać wam domu jeśli nie jest jego właścicielką. Jak jest w dokumentach, jesteście współwłaścicielami?

Czytałam, że pijanym matkom zabrano 500+ w gotówce a dano talony na artykuły spożywcze i higieniczne dla dzieci.
Może to jest sposób aby przeznaczała pieniądze na potrzeby dzieci a nie na imprezowanie, alkohol.

Odp: Pomocy moja siostra terroryzuje matke

Przede wszystkim zgłoś się do OPS w Waszym rejonie. Tam doradzą, co robić dalej.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Pomocy moja siostra terroryzuje matke

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024